|
Post by bluemerry on Dec 13, 2023 7:35:57 GMT
καλησπέρα σας συνάδελφοι και καλή επιτυχία!! Γνωρίζει κανείς αν μισθολογικά θα διαφοροποιείται η δικαστική αστυνομία από τους λοιπούς υπαλλήλους του δημοσίου; Ρωτάω επειδή ο θεσμός είναι νέος και επειδή οι αρμοδιότητες είναι πιο εξειδικευμένες και απαιτούν κατάρτιση Δεν προκύπτει κάτι από τον συστατικό νόμο της δικαστικής αστυνομίας. Και στην ΑΑΔΕ πχ έχουν εκπαίδευση, αλλά δεν θεωρώ ότι θα διαφοροποιείται σε μισθολογικά θέματα. Εξάλλου για το πολιτικό προσωπικό ορίζεται ότι οι βαθμοί που θα παίρνει θα είναι Δ-Γ-Β-Α. Και οι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού στο αντικείμενο ξεκινούν από βαθμό Γ. Αν δεν απαιτούν από το πολιτικό προσωπικό βάρδιες ή Κυριακές, τότε σαφώς τα Τελωνεία έχουν προβάδισμα στο θέμα των συνολικών απολαβών.
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 13, 2023 8:00:35 GMT
Ναι, βάσει του άρθρου 33 του ν. 4963/2022 "1. Το προσωπικό της Δικαστικής Αστυνομίας, αμέσως μετά από την ανάληψη υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 29, παρακολουθεί ειδική εισαγωγική εκπαίδευση για κάθε τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας τουλάχιστον τετράμηνης διάρκειας. Η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και οι λοιπές υπηρεσίες του Δημοσίου παρέχουν το αναγκαίο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποστήριξη για την υλοποίηση της εισαγωγικής εκπαίδευσης". Λογικά η ΕΣΔΙ θα το αναλάβει για το πολιτικό προσωπικό. Σας ενδιαφέρει θέση στη δικαστική αστυνομία σε οποιοδήποτε μέρος στην Ελλάδα ή σε συγκεκριμένη πόλη; Δηλ θα κάνετε την αίτησή σας βάσει φορέα ή γεωγραφικού κριτηρίου; Εγω θα βαλω θεσεις σε συγκεκριμενα μερη, δεν νομιζω να βαλω νησια, βορεια ελλαδα και γενικα ολες μα ολες τις θεσεις που θα μπορουσα γιατι δεν θα παω. Πιστευω οτι οριακα το 50% θα δηλωσει ολη την Ελλαδα. Τοση ζηρηση για δικαστικη αστυνομια δεν την περιμσνα παντως. Αθηνα θα παει ψηλα η βαση απο οτι φαινεται για αυτην την θεση. Επαρχια σκεφτομαι μηπως του χρονου το επεκτεινουν και σε αλλα δικαστηρια. Μονο Εφετεια θα αφορα; Μέχρι στιγμής έχουν συσταθεί 170 οργανικές θέσεις ΠΕ-ΤΕ ως πολιτικό προσωπικό δικαστικής αστυνομίας (55 νομικοί, 30 οικονομολόγοι, 12 πολιτικοί μηχανικοί, 12 ΠΕ Περιβάλλοντος, 30 Πληροφορικάροιοι και οι υπόλοιποι ΤΕ). Ο Προγραμματισμός για την πλήρωση θέσεων γίνεται σε ετήσια βάση. Δεν αφορά μόνο εφετεία, αλλά και Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδρειο, εισαγγελίες και δικαστήριο. Το Εφετείο το λένε προφανώς για να μπορεί ο υπάλληλος να μετακινείται σε όλα τα κατώτερα δικαστήρια που υπάγονται σ' αυτό. Τίποτα δεν αποκλείεται.
|
|
|
Post by roula2021 on Dec 14, 2023 8:05:09 GMT
Το δημοσίευσα στη γενική συζήτηση της 2γ, το δημοσιεύω κι εδώ. Εσάς συνάδελφοι σάς έδωσαν την ίδια βεβαίωση μέλους από τον δικηγορικό σας σύλλογο; Καλησπέρα σας. Να ρωτήσω τους συναδέλφους νομικούς το εξής: Μπήκα στο portal olomeleia να βγάλω βεβαίωση περί ασκήσεως δικηγορικού λειτουργήματος για να το επισυνάψω στην εμπειρία. Ο δικηγορικός σύλλογος στον οποίο είμαι εγγεγραμμένη δεν παρέχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικών βεβαιώσεων (είναι υπό κατασκευή). Έτσι, πέρασα από τα γραφεία μας και μου έδωσαν τη βεβαίωση μέλους (ότι είμαι εγγεγραμμένη από την τάδε ημερομηνία μέχρι σήμερα και δεν έχω περιέλθει σε καθεστώς αναστολής ή διακοπής). Είναι η βεβαίωση μέλους η περίφημη "Βεβαίωση του οικείου δικηγορικού συλλόγου περί ασκήσεως του δικηγορικού λειτουργήματος" που ζητεί ο ΑΣΕΠ μαζί με τη βεβαίωση προϋπηρεσίας ΕΦΚΑ ή πρέπει να βγάλω απόσπασμα καρτέλας δικηγόρου με τα γραμμάτια τουλάχιστον της τελευταίας πενταετίας; Έχω στείλει φυσικά γραπτό ερώτημα στον ΑΣΕΠ, αλλά αν υπάρχει συνάδελφος που έχει κάνει χαρτιά πχ στην 1Γ ας μου πει τι προσκόμισε. Φυσικά περιμένω να δω και το περιεχόμενο της προκήρυξης στο σχετικό τμήμα. Καλησπέρα σας! Εγώ έχω ένα πιστοποιητικό του συλλόγου μου που βεβαιώνει μόνο το χρονικό διάστημα της άσκησης και την ημερομηνία διορισμού μου ως δικηγόρου, καθώς από εκεί και μετά ασχολούμαι με τελείως διαφορετικό επάγγελμα. Σίγουρα όμως η προκήρυξη θα το διευκρινίζει αυτό επαρκώς. 'Εχω όμως και μια απορία και ίσως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει. Στο πιστοποιητικό αυτό φαίνομαι ασκούμενη περίπου 2μιση χρόνια, καθώς από το τέλος του 18μηνου και μέχρι να ορκιστώ δικηγόρος μεσολάβησε 1 χρόνος (πανελλήνιος ο διαγωνισμός γαρ). Μέχρι το διορισμό διατηρείται και η ιδιότητα του ασκουμένου αν δεν κάνω λάθος. Υπάρχει λέτε πιθανότητα να μου αναγνωρίσουν 2 έτη προϋπηρεσίας από την άσκηση ή αναγνωρίζονται μόνο οι απαραίτητοι 18 μήνες; Προσπαθησα να δω τι γραφει η προκηρυξη αλλα δεν προλαβα να το μελετησω με ησυχια, το φυλαξα για αργοτερα. Ειναι στην σελιδα 231 τα σχετικα με αππδειξη εμπειριας για νομικους και γραφει και για τον χρονο ασκησης αρα θεωρω οτι θα μας προσμετρηθει. Δεν διαβασα πολλα αναλυτικα για το τι ζηταει. Αν μπορεσει καποιος να το δει πιο αναλυτικα, θελει καποια υπευθυνη δηλωση; Εγω εχω βεβαιωση απο τον συλλογο εδω και πολυ καιρο(τυπου χρονο) σχετικα με τις υπηρεσιακες μεταβολες μου, δεδομενου οτι εκτοτε δεν αλλαξε κατι και οτι ο χρονος ασκησης αποτυπωνεται ηδη εκει ως εχει δεν θα παρω καινουργια.
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 14, 2023 8:55:32 GMT
Καλησπέρα σας! Εγώ έχω ένα πιστοποιητικό του συλλόγου μου που βεβαιώνει μόνο το χρονικό διάστημα της άσκησης και την ημερομηνία διορισμού μου ως δικηγόρου, καθώς από εκεί και μετά ασχολούμαι με τελείως διαφορετικό επάγγελμα. Σίγουρα όμως η προκήρυξη θα το διευκρινίζει αυτό επαρκώς. 'Εχω όμως και μια απορία και ίσως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει. Στο πιστοποιητικό αυτό φαίνομαι ασκούμενη περίπου 2μιση χρόνια, καθώς από το τέλος του 18μηνου και μέχρι να ορκιστώ δικηγόρος μεσολάβησε 1 χρόνος (πανελλήνιος ο διαγωνισμός γαρ). Μέχρι το διορισμό διατηρείται και η ιδιότητα του ασκουμένου αν δεν κάνω λάθος. Υπάρχει λέτε πιθανότητα να μου αναγνωρίσουν 2 έτη προϋπηρεσίας από την άσκηση ή αναγνωρίζονται μόνο οι απαραίτητοι 18 μήνες; Προσπαθησα να δω τι γραφει η προκηρυξη αλλα δεν προλαβα να το μελετησω με ησυχια, το φυλαξα για αργοτερα. Ειναι στην σελιδα 231 τα σχετικα με αππδειξη εμπειριας για νομικους και γραφει και για τον χρονο ασκησης αρα θεωρω οτι θα μας προσμετρηθει. Δεν διαβασα πολλα αναλυτικα για το τι ζηταει. Αν μπορεσει καποιος να το δει πιο αναλυτικα, θελει καποια υπευθυνη δηλωση; Εγω εχω βεβαιωση απο τον συλλογο εδω και πολυ καιρο(τυπου χρονο) σχετικα με τις υπηρεσιακες μεταβολες μου, δεδομενου οτι εκτοτε δεν αλλαξε κατι και οτι ο χρονος ασκησης αποτυπωνεται ηδη εκει ως εχει δεν θα παρω καινουργια. Για τους πτυχιούχους νομικούς αναφέρεται: 2. Εμπειρία σε θέσεις πτυχιούχων Νομικής Οι πτυχιούχοι της Νομικής που είναι δικηγόροι προκειμένου να αποδείξουν εμπειρία για τις αντίστοιχες θέσεις πρέπει να προσκομίσουν: - Βεβαίωση από τον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης - ΕΦΚΑ (Τομέας Νομικών), από την οποία να προκύπτει πότε ο υποψήφιος ασφαλίστηκε ως δικηγόρος ή ενδεχομένως και ως ασκούμενος (δεδομένου ότι η ασφάλιση των ασκουμένων είναι προαιρετική). - Να δηλώσουν στην αίτηση - υπεύθυνη δήλωση (ηλεκτρονική) επακριβώς τη χρονική διάρκεια και την παροχή υπηρεσιών σχετικών με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης. Σε περίπτωση παροχής δικηγορικών υπηρεσιών προς δικηγόρους ή δικηγορικές εταιρίες με καθεστώς αποκλειστικής απασχόλησης, υποβάλλεται αντίγραφο της κατά περίπτωση έγγραφης συμφωνίας. Οι πτυχιούχοι της Νομικής, προκειμένου να αποδείξουν ως εμπειρία την πρακτική άσκηση για την απόκτηση της άδειας δικηγόρου, πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου δικηγορικού συλλόγου για το χρονικό διάστημα της άσκησης. Άρα οι εν ενεργεία δικηγόροι χωρίς πάγια πηγαίνουμε βεβαίωση ΕΦΚΑ και δηλώνουμε στην αίτησή μας τη χρονική διάρκεια και την παροχή υπηρεσιών σχετικών με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης. Όσοι είναι με πάγια, υποβάλλουν και αντίγραφο της έγγραφης συμφωνίας Οι ασκούμενοι και όσοι έχουν ολοκληρώσει την άσκηση, βεβαίωση του οικείου ΔΣ για το χρονικό διάστημα της άσκησης και αν ήταν ασφαλισμένοι (προαιρετικά) τη βεβαίωση ασφάλισης ως ασκούμενος. Η αίτηση που κάνουμε έχει ισχύ υπεύθυνης δήλωσης για τα προσόντα που δηλώνουμε ότι έχουμε. Αυτό καταλαβαίνω εγώ. Φυσικά, για ό,τι απορίες έχετε θα ρωτάτε γραπτώς τον ΑΣΕΠ, ώστε να υποβάλλετε σωστά τα δικαιολογητικά και να μη χάσετε μόρια από αυτό.
|
|
|
Post by desptsiou on Dec 14, 2023 16:20:12 GMT
Καλησπέρα!! Δηλαδή χρειάζεται η βεβαίωση που βγάζουμε από e Efka και αναφέρεται ως βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση στον ΑΣΕΠ; Αυτό θα προσκομίσετε συνάδελφοι;
|
|
|
Post by desptsiou on Dec 14, 2023 20:19:46 GMT
Επίσης γνωρίζετε τι παίζει με τις υγειονομικές εξετασεις και τα ψυχομετρικά τεστ; Παίζει να κοπεις σε αυτά κ να βγεις εκτός προκήρυξης;; Δηλαδή ποσά πρέπει να σκεφτούμε…
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 14, 2023 21:29:33 GMT
Ο παθολόγος βεβαιώνει ότι ο υποψήφιος έχει τη φυσική καταλληλότητα ν' ασκήσει τα καθήκοντα υπαλλήλου κατηγορίας τάδε, ενώ ο ψυχίατρος βεβαιώνει τα αντίστοιχα για την ψυχική υγεία. Για διοικητικά καθήκοντα-δουλειά γραφείου πχ δεν επηρεάζει ένα κινητικό πρόβλημα που μπορεί να έχει ο υποψήφιος, αφού δεν επηρεάζει τη σωστή άσκηση καθηκόντων. Δεν είναι κάτι, ιδίως αν πας στον παθολόγο που ξέρει το ιστορικό σου. Επίσης όταν χρειάστηκε να βγάλω γνωμάτευση ψυχιάτρου για άλλη προκήρυξη, απλά με ρώτησε αν στην οικογένειά μου υπάρχει ιστορικό ψυχιατρικής ασθένειας ή αν έχω πάρει φάρμακα με συνταγογράφηση ψυχιάτρου στο παρελθόν. Με έβαλε να σχεδιάσω 2 ανθρώπους διαφορετικού φύλου και να γράψω ένα δοκίμιο αυτοπεριγραφή-ετεροπεριγραφή, κάνοντάς μου ερωτήσεις πάνω σ' αυτά που σχεδίασα ή έγραψα. Αυτά όταν μας ζητήσει τα δικαιολογητικά ο φορέας. Σε γενικές γραμμές, ένας μέσος άνθρωπος, ακόμα και με προβλήματα σωματικής ή ψυχικής υγείας που δεν επηρεάζουν τη δουλειά του, παίρνει βεβαίωση.
|
|
|
Post by desptsiou on Dec 14, 2023 21:50:04 GMT
Σ ευχαριστώ για την απάντηση… εγώ φαντάστηκα κάτι ανάλογο με εξετάσεις που δίνουν τα παιδιά στρατιωτικών σχολών κ δεν είναι κ τόσο εύκολα.. τι να πω..
|
|
|
Post by ananan on Dec 15, 2023 9:30:15 GMT
Καλημέρα συνάδελφοι, σχετικα με την αποδειξη εμπειρίας τι προσκομίζουμε καταλάβατε; όταν αναγράφει υπεύθυνη δήλωση, εννοεί ότι στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να γράψουμε ακριβώς αντικείμενο απασχόλησης;
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 15, 2023 10:04:06 GMT
Καλημέρα συνάδελφοι, σχετικα με την αποδειξη εμπειρίας τι προσκομίζουμε καταλάβατε; όταν αναγράφει υπεύθυνη δήλωση, εννοεί ότι στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να γράψουμε ακριβώς αντικείμενο απασχόλησης; Αυτό περιμένω κι εγώ, να δω αν στη φόρμα της αίτησης προκύπτει κάτι συγκεκριμένο. Προς το παρόν έχω βάλει "ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ' ......-ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ". Δεν ξέρω ειλικρινά πόσα θα πρέπει να γράψουμε ή αν θα πρέπει να δηλώσουμε πχ ότι έχουμε ασχοληθεί με αστικές/εμπορικές/ποινικές υποθέσεις/αιτήσεις ακύρωσης/κτηματολόγιο κλπ" ως μίνι βιογραφικό και να συντάξουμε ολόκληρο δοκίμιο. Επίσης η παροχή δικηγορικών υπηρεσιών δεν ξέρω πώς μπορεί να σχετίζεται με τις θέσεις στην εφορία (δε φαντάζομαι να θέλει να δηλώσουμε πχ φορολογικές προσφυγές) ή τις θέσεις διεκπεραίωσης ή τις θέσεις στη δικαστική αστυνομία για κάποιον αστικολόγο που δεν έχει ασχοληθεί με ποινικές υποθέσεις. Γιατί η ακριβής διατύπωση είναι "υπηρεσιών σχετικών με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης". Θεωρώ ότι η απλή δήλωση "παροχή δικηγορικών υπηρεσιών" αρκεί για τις θέσεις ειδικότητας νομικού τουλάχιστον, αλλά περιμένω να μου απαντήσει ο ΑΣΕΠ. Μέχρι στιγμής μου απάντησαν ότι δεν απαιτείται ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr, αλλά θα δηλωθεί στην ίδια την αίτηση.
|
|
|
Post by desptsiou on Dec 15, 2023 10:19:31 GMT
Παιδιά έχω την εντύπωση ότι η αίτηση επέχει κ θέση υπεύθυνης δήλωσης γαιτι στο τέλος τουλάχιστον παλιότερα το ανέφερε ξεκάθαρα! Δνε θεωρώ ότι θα χρειαστεί άλλη υπευθυνη δήλωση …
|
|
|
Post by ananan on Dec 15, 2023 10:26:34 GMT
Καλημέρα συνάδελφοι, σχετικα με την αποδειξη εμπειρίας τι προσκομίζουμε καταλάβατε; όταν αναγράφει υπεύθυνη δήλωση, εννοεί ότι στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να γράψουμε ακριβώς αντικείμενο απασχόλησης; Αυτό περιμένω κι εγώ, να δω αν στη φόρμα της αίτησης προκύπτει κάτι συγκεκριμένο. Προς το παρόν έχω βάλει "ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ' ......-ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ". Δεν ξέρω ειλικρινά πόσα θα πρέπει να γράψουμε ή αν θα πρέπει να δηλώσουμε πχ ότι έχουμε ασχοληθεί με αστικές/εμπορικές/ποινικές υποθέσεις/αιτήσεις ακύρωσης/κτηματολόγιο κλπ" ως μίνι βιογραφικό και να συντάξουμε ολόκληρο δοκίμιο. Επίσης η παροχή δικηγορικών υπηρεσιών δεν ξέρω πώς μπορεί να σχετίζεται με τις θέσεις στην εφορία (δε φαντάζομαι να θέλει να δηλώσουμε πχ φορολογικές προσφυγές) ή τις θέσεις διεκπεραίωσης ή τις θέσεις στη δικαστική αστυνομία για κάποιον αστικολόγο που δεν έχει ασχοληθεί με ποινικές υποθέσεις. Γιατί η ακριβής διατύπωση είναι "υπηρεσιών σχετικών με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης". Θεωρώ ότι η απλή δήλωση "παροχή δικηγορικών υπηρεσιών" αρκεί για τις θέσεις ειδικότητας νομικού τουλάχιστον, αλλά περιμένω να μου απαντήσει ο ΑΣΕΠ. Μέχρι στιγμής μου απάντησαν ότι δεν απαιτείται ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr, αλλά θα δηλωθεί στην ίδια την αίτηση. Συνάδελφε σκεφτόμουν ακριβώς τα ίδια! Ότι λογικά θα γράψουμε κάτι τύπου παροχή δικηγορικών υπηρεσιών αλλά εάν απαιτεί σχετικη με τις προς πλήρωση θέσεις τότε μάλλον είναι δύσκολο να αποδείξουμε εμπειρία πχ σε φορολογικά θέματα, δεδομένου ότι συνήθως λίγοι δικηγόροι ασχολούνται με τόσο εξειδικευμένο αντικείμενο. Εάν έχεις απάντηση από το ΑΣΕΠ μπορείς να την ανεβάσεις σε παρακαλώ?
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 15, 2023 10:39:40 GMT
Αυτό περιμένω κι εγώ, να δω αν στη φόρμα της αίτησης προκύπτει κάτι συγκεκριμένο. Προς το παρόν έχω βάλει "ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ' ......-ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ". Δεν ξέρω ειλικρινά πόσα θα πρέπει να γράψουμε ή αν θα πρέπει να δηλώσουμε πχ ότι έχουμε ασχοληθεί με αστικές/εμπορικές/ποινικές υποθέσεις/αιτήσεις ακύρωσης/κτηματολόγιο κλπ" ως μίνι βιογραφικό και να συντάξουμε ολόκληρο δοκίμιο. Επίσης η παροχή δικηγορικών υπηρεσιών δεν ξέρω πώς μπορεί να σχετίζεται με τις θέσεις στην εφορία (δε φαντάζομαι να θέλει να δηλώσουμε πχ φορολογικές προσφυγές) ή τις θέσεις διεκπεραίωσης ή τις θέσεις στη δικαστική αστυνομία για κάποιον αστικολόγο που δεν έχει ασχοληθεί με ποινικές υποθέσεις. Γιατί η ακριβής διατύπωση είναι "υπηρεσιών σχετικών με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης". Θεωρώ ότι η απλή δήλωση "παροχή δικηγορικών υπηρεσιών" αρκεί για τις θέσεις ειδικότητας νομικού τουλάχιστον, αλλά περιμένω να μου απαντήσει ο ΑΣΕΠ. Μέχρι στιγμής μου απάντησαν ότι δεν απαιτείται ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr, αλλά θα δηλωθεί στην ίδια την αίτηση. Συνάδελφε σκεφτόμουν ακριβώς τα ίδια! Ότι λογικά θα γράψουμε κάτι τύπου παροχή δικηγορικών υπηρεσιών αλλά εάν απαιτεί σχετικη με τις προς πλήρωση θέσεις τότε μάλλον είναι δύσκολο να αποδείξουμε εμπειρία πχ σε φορολογικά θέματα, δεδομένου ότι συνήθως λίγοι δικηγόροι ασχολούνται με τόσο εξειδικευμένο αντικείμενο. Εάν έχεις απάντηση από το ΑΣΕΠ μπορείς να την ανεβάσεις σε παρακαλώ? Ναι, θα ενημερώσω, αλλά πιστεύω ότι όλοι οι δικηγόροι πρέπει να απευθύνουμε αυτό το ερώτημα, διότι η σχετική διατύπωση "υπηρεσιών σχετικών με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης" είναι αρκετά ασαφής και πρέπει να μας το διευκρινίσουν, ώστε ν' αποφύγουμε τις ενστάσεις που μπορεί να γίνουν αργότερα. Λέει "σχετικές με το αντικείμενο της θέσης" όχι "σχετικές με το αντικείμενο της ειδικότητας".
|
|
|
Post by ananan on Dec 15, 2023 10:42:37 GMT
Συνάδελφε σκεφτόμουν ακριβώς τα ίδια! Ότι λογικά θα γράψουμε κάτι τύπου παροχή δικηγορικών υπηρεσιών αλλά εάν απαιτεί σχετικη με τις προς πλήρωση θέσεις τότε μάλλον είναι δύσκολο να αποδείξουμε εμπειρία πχ σε φορολογικά θέματα, δεδομένου ότι συνήθως λίγοι δικηγόροι ασχολούνται με τόσο εξειδικευμένο αντικείμενο. Εάν έχεις απάντηση από το ΑΣΕΠ μπορείς να την ανεβάσεις σε παρακαλώ? Ναι, θα ενημερώσω, αλλά πιστεύω ότι όλοι οι δικηγόροι πρέπει να απευθύνουμε αυτό το ερώτημα, διότι η σχετική διατύπωση "υπηρεσιών σχετικών με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης" είναι αρκετά ασαφής και πρέπει να μας το διευκρινίσουν, ώστε ν' αποφύγουμε τις ενστάσεις που μπορεί να γίνουν αργότερα. Λέει "σχετικές με το αντικείμενο της θέσης" όχι "σχετικές με το αντικείμενο της ειδικότητας". Μόλις έστειλα και εγώ συνάδελφε, όταν έχω νεότερα θα σας πω!
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 15, 2023 11:01:49 GMT
Ρωτησα στον ασεπ σχετικα με το πως θα δηλωσουμε το χρονικο διαστημα της ασκησης μηνες κλπ και μου απαντησαν-αμεσως- οτι δεν μοριοδοτειται το συγκεκριμενο χρονικο διαστημα. Εγω καταλαβα το αντιθετο οπως το εγραφε η προκηρυξη. Να τους το επισημανω; εχω καταλαβει κατι λαθος; Συνεπώς για ποιον λόγο υπάρχει στη σελ. 231 της προκήρυξης η διατύπωση για τους πτυχιούχους νομικής που επιθυμούν "να αποδείξουν ως εμπειρία την πρακτική άσκηση για την απόκτηση της άδειας δικηγόρου"; Για ποιον λόγο παρέχεται η δυνατότητα σ' έναν υποψήφιο να αποδείξει ως εμπειρία κάτι από το οποίο δε μοριοδοτείται;
|
|