|
Post by roula2021 on Dec 18, 2023 10:23:38 GMT
Προβλέπω να γίνονται πολλά σφάλματα στη δήλωση εμπειρίας νομικών, με αποτέλεσμα πολλοί υποψήφιοι να χάσουμε μόρια τζάμπα και βερεσέ. Έχει να γίνει της ένστασης το κάγκελο. Και σ' αυτό θα φταίει ο ΑΣΕΠ 100%. Πάντως αν ζητά εξειδικευμένη εμπειρία από τους δικηγόρους για συναφείς με το αντικείμενο της θέσης υπηρεσίες, μας ρίχνει πάρα πολύ σε σχέση με τους πτυχιούχους νομικής που είναι ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι. Εξαρχης ανεφεραν πριν καν γινει ο γραπτος οτι θα μετρησει εως και 5 μορια οποιαδηποτε εμπειρια. Τωρα γιατι να ζητανε συναφη/σχετικη; Θα ζητανε και σε αλλες θεσεις; διαφπρετικα θα ειναι αδικο να ζητανε μονο απο εμας. Αφορα την ααδε; γιατι θυμαμαι οτι παλια ζητουσαν και συναφες μεταπτυχιακο, δηλαδη του δημοσιου τομεα(αλλο που δεχοντουσαν και μεταπτυχιακο στο εκκλησιαστικο δικαιο-δημοσιου τομεα γαρ-!).
|
|
|
Post by desptsiou on Dec 18, 2023 10:44:16 GMT
Τραγικό αν συμβεί κάτι σχετικό!! Δεν νομίζω όμως! Το βρίσκω λίγο παρακινδυνευμένο γιατί μετά θα γίνει χαμός! Μέχρι στιγμής καταθέτουμε μόνο βεβαίωση Εφκα οι μη έχοντες πάγια αντιμισθία! Εγώ αυτό κατάλαβα!
|
|
jimmy
Pink Panther
|
Post by jimmy on Dec 18, 2023 11:09:18 GMT
Καλησπέρα. Κι εγώ έχω καταλάβει ότι αρκεί η βεβαίωση εφκα (δηλαδή ούτε παραστάσεις, ούτε πιστοποιητικό από τον σύλλογο). Για άσκηση που έχουμε κάνει όταν δεν ήταν υποχρεωτική η ασφάλισή της; Το γενικό ποιστοποιητικό του συλλόγου που αναφέρει το διάστημα της άσκησης ή υπάρχει κάτι εξειδικευμένο για την άσκηση;
|
|
|
Post by desptsiou on Dec 18, 2023 12:25:57 GMT
Αυτό με την άσκηση πραγματικά δεν το έχω καταλάβει…
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 18, 2023 12:34:12 GMT
Εκτός από βεβαίωση ΕΦΚΑ, καταθέτουμε στην αίτησή μας ότι παρέχουμε υπηρεσίες σχετικές (όχι συναφείς) με το αντικείμενο της θέσης. Επίσης δεν καταλαβαίνω τον λόγο που η 1γβ ήθελε και πιστοποιητικό Συλλόγου, ενώ τώρα το έβγαλαν εκτός (μόνο για τους ασκουμένους το θέλουν) και γιατί η διατύπωση είναι διαφορετική, αφού τα πάγια μέρη των προκηρύξεων τροποποιήθηκαν στις αρχές του '23. Ελπίζω να αρκεί η απλή αναφορά "παροχή δικηγορικών υπηρεσιών" ως υπηρεσίες σχετικές με το αντικείμενο της θέσης και καθώς πολλοί συνάδελφοι είναι και στους πίνακες διεκπεραίωσης, αλλά περιμένω επίσημη απάντηση. Δεν πιστεύω ότι πρόκειται περί εξειδικευμένης εμπειρίας, διαφορετικά θα ήθελε και παραστατικά και θα περιέγραφε το αντικείμενο εξειδίκευσης στην προκήρυξη. Το πιστοποιητικό χρόνου άσκησης δεν το βάζω καθόλου, αφού μοριοδοτούνται μέχρι 5 έτη, οπότε δεν κερδίζω κάτι. Θα σας διευκρινίσει ο Σύλλογός σας αν το ζητήσετε τι πιστοποιητικό είναι και τι δείχνει. Βεβαίωση ΕΦΚΑ οι ασκούμενοι προσκομίζουν μόνο αν είχαν επιλέξει την προαιρετική ασφάλιση.
|
|
jimmy
Pink Panther
|
Post by jimmy on Dec 18, 2023 12:47:27 GMT
Ευχαριστώ! Με την 1ΓΒ δεν είχα ασχοληθεί η αλήθεια είναι. Για την άσκηση το λέω γιατί το πιστοποιητικό, από τον ΔΣΑ τουλάχιστον, είναι ενιαίο και αναγράφει τον χρόνο της άσκησης και κατόπιν τον χρόνο δικηγορίας και λοιπές μεταβολές εάν υπάρχουν. Κι εγώ συμπληρώνω την 5ετία χωρίς την άσκηση, αλλά επειδή δεν ξέρω τι μπορεί να προκύψει κατά τις εγγραφές ή λοιπά που θα εξετάσουν, θέλω να την βάλω κι αυτή.
|
|
|
Post by roula2021 on Dec 18, 2023 13:19:50 GMT
Ασχετο με την ροη της συζητησης απλα ετυχε να βρεθω σε συζητηση που αφορουσε το ενδεχομενο μεταφορας του Εφετειου απο το Ναυπλιο σε Τριπολη ή Καλαματα(χρονια ψιλοακουγεται αλλα πλεον μοιαζει πιο πιθανο, αν υπαρχει συναδελφος απο εκει θα ξερει) και σκεφτηκα οτι αυτο ισως επηρεασει και οποιον δηλωσει δικαστικη αστυνομια στο Ναυπλιο(το σκεφτομουν οχι οτι θα το επιανα, αλλα ειδικα αν παει τοσο μακρια μετα η εδρα δεν ξερω....).
|
|
jimmy
Pink Panther
|
Post by jimmy on Dec 19, 2023 9:29:34 GMT
Καλημέρα! Κάποιος συνάδελφος ΔΣΑ; Έχετε βρει βεβαίωση/πιστοποιητικό ξεχωριστό μόνο για την άσκηση; Γιατί εγώ βρίσκω μόνο το ενιαίο Πιστοποιητικό που αναγράφει και την άσκηση, αλλά όχι αποκλειστικά.
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 19, 2023 9:59:31 GMT
Καλημέρα! Κάποιος συνάδελφος ΔΣΑ; Έχετε βρει βεβαίωση/πιστοποιητικό ξεχωριστό μόνο για την άσκηση; Γιατί εγώ βρίσκω μόνο το ενιαίο Πιστοποιητικό που αναγράφει και την άσκηση, αλλά όχι αποκλειστικά. Δεν είμαι στον ΔΣΑ, αλλά επικοινωνήστε με τον σύλλογό σας ή στείλτε mail καλύτερα στο τμήμα ασκουμένων και πείτε επί λέξει "βεβαίωση για το χρονικό διάστημα της άσκησης για χρήση στον ΑΣΕΠ". Και ό,τι σας πουν.
|
|
|
Post by melia86 on Dec 19, 2023 16:02:33 GMT
Πιστοποιητικό άσκησης εκδίδεται αποκλειστικά για τους/τις ακούμενους/ες ή όσους/ες έχουν ολοκληρώσει την άσκηση και αναμένουν τις σχετικές εξετάσεις για την εγγραφη τους ως δικηγόρων στο Πρωτοδικείο.
Όσοι/ες έχουν επιτύχει στις εξετάσεις για τη λήψη της σχετικής άδιεας λαμβάνουν από τον Σύλλογο ένα πιστοποιητικό το οποίο αναγράφει το χρονικό διάστημα της άσκησης τους, τον διορισμό τους ως δικηγόρων και τυχόν άλλες ματαβολές της κατάστασης τους π.χ. αναστολή δικηγορικού λειτουργήματος/διαγραφή από τα μητρώα του Συλλόγου.
Αυτά σας τα λέω με βεβαιότητα μετά από επειτόπια μετάβαση μου στο Σύλλογο και επαφή με υπάλληλο του Μητρώου.
Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι το χρονικό διάστημα της άσκησης θα ληφθει ως εμπειρία μόνο για όσους/ες βρίσκονται ή παρέμειναν στο στάδιο του/της ασκούμενου/ης και δεν μετέβησαν στο στάδιο του/της δικηγόρου.
Ελπίζω να βοήθησα!
|
|
|
Post by vasileios on Dec 19, 2023 16:13:45 GMT
Συνάδελφοι να κάνω κ εγώ με τη σειρά μου μια ερώτηση; Εκτός από την 3ΓΒ , αναμένεται του χρόνου να βγει κάποια αναλογη προκύρηξη με αυτή; Η οποια φυσικά να απορροφήσει απο τους επιτυχόντες της 2Γ; Υπάρχουν οικογενειακοί λογοι που με περιορίζουν φέτος στις επιλογές και αναρωτιόμουν αν θα είχαμε κάποια ανάλογη ευκαιρία του χρόνου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή μας επιτυχία.
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 19, 2023 18:55:38 GMT
Συνάδελφοι να κάνω κ εγώ με τη σειρά μου μια ερώτηση; Εκτός από την 3ΓΒ , αναμένεται του χρόνου να βγει κάποια αναλογη προκύρηξη με αυτή; Η οποια φυσικά να απορροφήσει απο τους επιτυχόντες της 2Γ; Υπάρχουν οικογενειακοί λογοι που με περιορίζουν φέτος στις επιλογές και αναρωτιόμουν αν θα είχαμε κάποια ανάλογη ευκαιρία του χρόνου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή μας επιτυχία. Αναμένεται και "4γβ" εντός του 2024, χωρίς όμως να έχουμε περισσότερα στοιχεία για το πότε ακριβώς και πόσες θέσεις. Έχει βγει και ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων 2024 www.ypes.gr/diavivasi-praxis-egkrisis-programmatismou-proslipseon-etous-2024/ Προσωπικά δε θα βασιζόμουν στις δημόσιες δηλώσεις ή τα δημοσιεύματα. Κλασικά, αν δε βγει ΦΕΚ, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Αλλά για την ώρα ας δοκιμάσουμε σ' αυτόν και βλέπουμε. Όλοι μας βάζουμε έναν προσωπικό περιορισμό επιλογών, οπότε ποτέ δεν ξέρει κανείς. Νομίζω ότι αν ο υποψήφιος δεν αποδεχτεί τον διορισμό του, αποκλείεται μόνο από την 3γβ κι όχι από μελλοντικές προκηρύξεις. Καλή μας επιτυχία.
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 20, 2023 10:33:20 GMT
Αυτό περιμένω κι εγώ, να δω αν στη φόρμα της αίτησης προκύπτει κάτι συγκεκριμένο. Προς το παρόν έχω βάλει "ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ' ......-ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ". Δεν ξέρω ειλικρινά πόσα θα πρέπει να γράψουμε ή αν θα πρέπει να δηλώσουμε πχ ότι έχουμε ασχοληθεί με αστικές/εμπορικές/ποινικές υποθέσεις/αιτήσεις ακύρωσης/κτηματολόγιο κλπ" ως μίνι βιογραφικό και να συντάξουμε ολόκληρο δοκίμιο. Επίσης η παροχή δικηγορικών υπηρεσιών δεν ξέρω πώς μπορεί να σχετίζεται με τις θέσεις στην εφορία (δε φαντάζομαι να θέλει να δηλώσουμε πχ φορολογικές προσφυγές) ή τις θέσεις διεκπεραίωσης ή τις θέσεις στη δικαστική αστυνομία για κάποιον αστικολόγο που δεν έχει ασχοληθεί με ποινικές υποθέσεις. Γιατί η ακριβής διατύπωση είναι "υπηρεσιών σχετικών με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης". Θεωρώ ότι η απλή δήλωση "παροχή δικηγορικών υπηρεσιών" αρκεί για τις θέσεις ειδικότητας νομικού τουλάχιστον, αλλά περιμένω να μου απαντήσει ο ΑΣΕΠ. Μέχρι στιγμής μου απάντησαν ότι δεν απαιτείται ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr, αλλά θα δηλωθεί στην ίδια την αίτηση. Συνάδελφε σκεφτόμουν ακριβώς τα ίδια! Ότι λογικά θα γράψουμε κάτι τύπου παροχή δικηγορικών υπηρεσιών αλλά εάν απαιτεί σχετικη με τις προς πλήρωση θέσεις τότε μάλλον είναι δύσκολο να αποδείξουμε εμπειρία πχ σε φορολογικά θέματα, δεδομένου ότι συνήθως λίγοι δικηγόροι ασχολούνται με τόσο εξειδικευμένο αντικείμενο. Εάν έχεις απάντηση από το ΑΣΕΠ μπορείς να την ανεβάσεις σε παρακαλώ? Μου ήρθε απάντηση από τον ΑΣΕΠ στο σχετικό ερώτημα ότι "αρκεί μια σύντομη περιγραφή στο Μητρώο σας του αντικειμένου απασχόλησης".
|
|
|
Post by ssofia on Dec 20, 2023 10:48:35 GMT
Καλησπέρα! Είμαστε και πολλοί που έχουμε το πτυχίο νομικής, αλλά δεν εξασκήσαμε ποτέ το επάγγελμα αυτό. Σε όσες θέσεις έχω δει, ΑΑΔΕ, Δικαστική Αστυνομία, Κτηματολόγιο κλπ., που μπορείς να διεκδικήσεις με το πτυχίο μας, δεν ζητούν εξειδικευμένη εμπειρία. Γιατί σας προβληματίζει τόσο;
|
|
|
Post by ananan on Dec 20, 2023 12:41:08 GMT
Συνάδελφε σκεφτόμουν ακριβώς τα ίδια! Ότι λογικά θα γράψουμε κάτι τύπου παροχή δικηγορικών υπηρεσιών αλλά εάν απαιτεί σχετικη με τις προς πλήρωση θέσεις τότε μάλλον είναι δύσκολο να αποδείξουμε εμπειρία πχ σε φορολογικά θέματα, δεδομένου ότι συνήθως λίγοι δικηγόροι ασχολούνται με τόσο εξειδικευμένο αντικείμενο. Εάν έχεις απάντηση από το ΑΣΕΠ μπορείς να την ανεβάσεις σε παρακαλώ? Μου ήρθε απάντηση από τον ΑΣΕΠ στο σχετικό ερώτημα ότι "αρκεί μια σύντομη περιγραφή στο Μητρώο σας του αντικειμένου απασχόλησης". Την ίδια ακριβώς απάντηση έλαβα κ εγω
|
|