|
Post by Μαρία on Apr 8, 2024 18:11:08 GMT
"Απάντηση σε μέλος: kikib Είχα στείλει πριν καιρό μήνυμα στον πρόεδρο κ με πήρε σήμερα τηλέφωνο η διευθύντρια των προκηρύξεων. Λοιπόν μου είπε ότι σε πρώτη φάση μπαίνουμε όλοι σε έναν πίνακα. Αν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ειδικών ( χωρίς καμία προτεραιότητα εννοείται ) τους κλείνει ο πίνακας. Αν δε συμπληρωθεί πάνε στον τελευταίο γενικής. Αν ο πρώτος επιλαχών ειδικής έχει δηλώσει τη θέση του τελευταίου της γενικής παίρνει τη θέση. Αλλιώς ψάχνουν ποιος είναι ο επόμενος ειδικής που έχει δηλώσει τη συγκεκριμένη θέση. Τη ρώτησα σε περίπτωση πχ που είσαι ο ένας κ μοναδικός επιλαχών ειδικής τι γίνεται κ μου απάντησε ότι αν δεν έχεις δηλώσει τη θέση του τελευταίου πάει στη γενική κι ας μην έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των ειδικών θέσεων. (30/10/2023) "
Με τη λογική αυτή μπορούν να μην πάρουν κανένα άτομο της ειδικης Μάλλον μπούμερανγκ τους ήρθε πίσω η πονηριά.
|
|
|
Post by konstantinos84 on Apr 8, 2024 18:23:14 GMT
Τι αλλαγή υπάρχει στα δεδομένα με τους Ειδικης;
|
|
|
Post by Μαρία on Apr 8, 2024 18:46:59 GMT
Τι αλλαγή υπάρχει στα δεδομένα με τους Ειδικης; Έγραψε η Λουλακη πιο πάνω κάτι διαφορετικό
|
|
pokem
Pink Panther
|
Post by pokem on Apr 9, 2024 2:44:14 GMT
αυτός που μιλούσε με τον πρόεδρο ήταν πολύ καλά διαβασμένος σε αυτά που ρωτούσε (ανήκει σε δύο ειδικές) και ήταν παρούσα και η διευθύντρια του ΑΣΕΠ που επιβεβαίωσε Άρα αν δεχτούμε αυτό, αυτά που απαντούσε η ίδια πιθανόν γυναίκα από ΑΣΕΠ πριν κάτι μήνες ήταν ψέματα..? Οκ, τι άλλο έχουμε να δούμε ακόμη..🤷♀️🤷♀️🤷♀️ Απάντηση σε μέλος: efigram7 Καλησπέρα σας!κι εγώ μιλησα σήμερα με μια υπευθυνη στον ΑΣΕΠ και μου είπε τα ίδια. Συγκεκριμένα έφερε σαν παράδειγμα το εξής: εστω 100 θεσεις , στις οποιες 10 πολύτεκνοι. Θελουμε αλλους εξι. Πηγαίνει το σύστημα στους 6 τελευταίους και μέχρι εκει, δεν ανεβαίνει στον 7ο. Αν δεν ταυτίζονται οι επιλογές του 1ου επιλαχόντα με τους εξι τελευταίους γενικής ψάχνει τον 2ο επιλαχόντα , αν υπάρχει, και χανει θεση ο 1ος επιλαχόντας πολύτεκνος. (31/10/2023) Απάντηση σε μέλος: kikib Είχα στείλει πριν καιρό μήνυμα στον πρόεδρο κ με πήρε σήμερα τηλέφωνο η διευθύντρια των προκηρύξεων. Λοιπόν μου είπε ότι σε πρώτη φάση μπαίνουμε όλοι σε έναν πίνακα. Αν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ειδικών ( χωρίς καμία προτεραιότητα εννοείται ) τους κλείνει ο πίνακας. Αν δε συμπληρωθεί πάνε στον τελευταίο γενικής. Αν ο πρώτος επιλαχών ειδικής έχει δηλώσει τη θέση του τελευταίου της γενικής παίρνει τη θέση. Αλλιώς ψάχνουν ποιος είναι ο επόμενος ειδικής που έχει δηλώσει τη συγκεκριμένη θέση. Τη ρώτησα σε περίπτωση πχ που είσαι ο ένας κ μοναδικός επιλαχών ειδικής τι γίνεται κ μου απάντησε ότι αν δεν έχεις δηλώσει τη θέση του τελευταίου πάει στη γενική κι ας μην έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των ειδικών θέσεων. (30/10/2023) Όταν η ίδια η διευθύντρια των προκηρύξεων δεν γνωρίζει πως δουλεύει ο αλγόριθμος που πρακτικά αποφασίζει, αυτό δείχνει μεγάλη ανικανότητα, και εκθέτει τον ΑΣΕΠ νομικά. Η αλήθεια είναι ότι οι θέσεις των ειδικών είναι περιορισμένες και έτσι δημιουργείται ανταγωνισμός μεταξύ τους. Ο ανταγωνισμός είναι αθέμιτος καθώς δεν στηρίζεται στην ικανότητα του κάθε υποψηφίου αλλά στην τύχη να έχει επιλέξει την η τις τελευταίες θέσεις. Και μπορεί να πει κάποιος γιατί να είναι επιλεκτικός; Ο λόγος που το κράτος προσπαθεί να στηρίξει τις ειδικές είναι η στήριξη της οικογένειας και των ΑΜΕΑ, όχι ο ξεκληρισμος της λέγοντας στον υποψήφιο να πάει στην παραμεθόριο η σε θέση μακρυά από το σπίτι του. Έτσι ο ΑΣΕΠ αποτυγχάνει να εφαρμόσει την δημόσια πολιτική, και οι θέσεις ειδικής που καταλαμβάνονται τελικά είναι πολύ λιγότερες από τα % που προβλέπονται. Το πρόβλημα φαίνεται έντονα στους γραπτούς διαγωνισμούς όπου ΚΑΚΩΣ οι επιλογές θέσεων γίνονται πριν την βαθμολογική κατάταξη, ενώ ταυτόχρονα ΔΕΝ υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις για ειδικές ώστε κάποιος να μπορεί να τις επιλέξει εν γνώση του. Γενικά ο ΑΣΕΠ απέτυχε να προσαρμόσει τις διαδικασίες στα δεδομένα των γραπτών διαγωνισμών, οι οποίοι είχαν την προοπτική να είναι πολύ πιο αξιοκρατικοί από τις Κ και τελικά τους απαξίωσε.
|
|
ken
Pink Panther
|
Post by ken on Apr 9, 2024 12:36:39 GMT
Ο πιο δίκαιος τρόπος κατανομης θέσεων ειδικών κατηγοριών. Ο νόμος σου λέει ότι αν δηλώσεις όλη την Ελλάδα διοριζεσαι...δηλώνεις όλη την Ελλάδα και διορίζεσαι ( ώστε να έχεις σίγουρα την επιλογή του τελευταίου. Είναι ένα αβανταζ που χάριζει μόνιμο διορισμό. Το να θέλοουμε και το αβαντάζ στου σιγούρου διορισμού και την επιλογή της πόλης είναι απλώς ακραιο και εγωιστικό και άδικο. Έναν αστερίσκο βάζω, αν υπαρχει θέμα υγείας ας βγαινει μια μετάθεση μετά και ΑΜΕΣΑ. Δεν μπορεί επειδή κάποιος έγινε πολύτεκνος ( και άντε αυτός που έγινε πολύτεκνος ) ο γιος ή κόρη πολύτεκνου να εξασφαλίζει κρατική γονική δωρεα το διορισμό από την πολύτεκνεια της οικογένειας.
|
|
|
Post by konstantinos84 on Apr 9, 2024 12:51:18 GMT
Ο πιο δίκαιος τρόπος κατανομης θέσεων ειδικών κατηγοριών. Ο νόμος σου λέει ότι αν δηλώσεις όλη την Ελλάδα διοριζεσαι...δηλώνεις όλη την Ελλάδα και διορίζεσαι ( ώστε να έχεις σίγουρα την επιλογή του τελευταίου. Είναι ένα αβανταζ που χάριζει μόνιμο διορισμό. Το να θέλοουμε και το αβαντάζ στου σιγούρου διορισμού και την επιλογή της πόλης είναι απλώς ακραιο και εγωιστικό και άδικο. Έναν αστερίσκο βάζω, αν υπαρχει θέμα υγείας ας βγαινει μια μετάθεση μετά και ΑΜΕΣΑ. Δεν μπορεί επειδή κάποιος έγινε πολύτεκνος ( και άντε αυτός που έγινε πολύτεκνος ) ο γιος ή κόρη πολύτεκνου να εξασφαλίζει κρατική γονική δωρεα το διορισμό από την πολύτεκνεια της οικογένειας. Εγώ είμαι Ειδικής. Έμμεσο ΑΜΕΑ. Δήλωσα τα πάντα από Διεκπεραίωση πλην τις Προξενικές. 1-2 κωδικούς. Μέχρι και Σαμοθράκη, Μυτιλήνη, Χίο...όλα. Που λέει ο νόμος ότι διορίζομαι επειδή τα δήλωσα όλα; Αν συμπληρωθούν οι 49 θέσεις του Έμμεσου ΑΜΕΑ πιο πάνω και χωρίς αναπληρώσεις , που κατά πάσα πιθανότητα θα συμπληρωθούν μιας και είναι λίγες, δεν θα φτάσει σε εμένα. Που έχω 75-76 μόρια
|
|
ken
Pink Panther
|
Post by ken on Apr 9, 2024 13:56:20 GMT
Ο πιο δίκαιος τρόπος κατανομης θέσεων ειδικών κατηγοριών. Ο νόμος σου λέει ότι αν δηλώσεις όλη την Ελλάδα διοριζεσαι...δηλώνεις όλη την Ελλάδα και διορίζεσαι ( ώστε να έχεις σίγουρα την επιλογή του τελευταίου. Είναι ένα αβανταζ που χάριζει μόνιμο διορισμό. Το να θέλοουμε και το αβαντάζ στου σιγούρου διορισμού και την επιλογή της πόλης είναι απλώς ακραιο και εγωιστικό και άδικο. Έναν αστερίσκο βάζω, αν υπαρχει θέμα υγείας ας βγαινει μια μετάθεση μετά και ΑΜΕΣΑ. Δεν μπορεί επειδή κάποιος έγινε πολύτεκνος ( και άντε αυτός που έγινε πολύτεκνος ) ο γιος ή κόρη πολύτεκνου να εξασφαλίζει κρατική γονική δωρεα το διορισμό από την πολύτεκνεια της οικογένειας. Εγώ είμαι Ειδικής. Έμμεσο ΑΜΕΑ. Δήλωσα τα πάντα από Διεκπεραίωση πλην τις Προξενικές. 1-2 κωδικούς. Μέχρι και Σαμοθράκη, Μυτιλήνη, Χίο...όλα. Που λέει ο νόμος ότι διορίζομαι επειδή τα δήλωσα όλα; Αν συμπληρωθούν οι 49 θέσεις του Έμμεσου ΑΜΕΑ πιο πάνω και χωρίς αναπληρώσεις , που κατά πάσα πιθανότητα θα συμπληρωθούν μιας και είναι λίγες, δεν θα φτάσει σε εμένα. Που έχω 75-76 μόρια Προφανώς και αν καλυφθούν οι θέσεις δεν θα τους πάρουν όλους, έχει ποσοστά. Αν καλυφθεί θα έχουν πάρει ολο το ποσοστό. Ποτέ δεν τους έπαιρναν όλους ούτε με το προηγούμενο σύστημα. Έβγαζαν 10 πχ θέσεις σε 5 πόλεις..και αυτές ήταν ..και μετά έμπαινε στην γενική κατηγορία. Αλλιώς δεν έχει νοημα να δώσουν όλοι που δεν είναι σε ειδικη κατηγορία. Αυτό που είπα παραπάνω είναι ότι ακόμα και εκτός γενικής λίστας αν δεν συμπληρωθεί το ποσοστό, τις θέσεις θα τις πάρουν ακόμα και από αυτούς με καλύτερες βαθμολογίες, οι ειδικές κατηγορίες. Ποτέ δεν έπαιρναν τις θέσεις όλες οι ειδικες κατηγορίες.
|
|
|
Post by Μαρία on Apr 9, 2024 19:19:44 GMT
Ο πιο δίκαιος τρόπος κατανομης θέσεων ειδικών κατηγοριών. Ο νόμος σου λέει ότι αν δηλώσεις όλη την Ελλάδα διοριζεσαι...δηλώνεις όλη την Ελλάδα και διορίζεσαι ( ώστε να έχεις σίγουρα την επιλογή του τελευταίου. Είναι ένα αβανταζ που χάριζει μόνιμο διορισμό. Το να θέλοουμε και το αβαντάζ στου σιγούρου διορισμού και την επιλογή της πόλης είναι απλώς ακραιο και εγωιστικό και άδικο. Έναν αστερίσκο βάζω, αν υπαρχει θέμα υγείας ας βγαινει μια μετάθεση μετά και ΑΜΕΣΑ. Δεν μπορεί επειδή κάποιος έγινε πολύτεκνος ( και άντε αυτός που έγινε πολύτεκνος ) ο γιος ή κόρη πολύτεκνου να εξασφαλίζει κρατική γονική δωρεα το διορισμό από την πολύτεκνεια της οικογένειας. Αν συμπληρωθεί από την πρώτη φάση ο αριθμος των ειδικών , χωρίς χρήση ειδικής κατηγορίας βέβαια, μόνο βάσει βαθμολογίας, τότε ο ειδικής που δήλωσε όλες τις θέσεις που υπήρχαν πάλι δεν θα διοριστεί. Οπότε όχι, δεν φτάνει αυτό.
|
|
|
Post by Μαρία on Apr 10, 2024 3:35:45 GMT
Αλλά το πρόβλημα του " δικαιου συστήματος " όπως λέτε δεν είναι αυτό, το ότι δεν υπάρχει ' σίγουρο διορισμό στην πόλη που θέλει ο καθένας " Το πρόβλημα είναι οτι με αυτό το σύστημα που είπε ο υπάλληλος στην Κική ,μπορούν να συμπληρωθούν μέχρι και όλες τις θέσεις των ειδικών με ατομα τις γενικής. Ακραίο βέβαια , αλλά θεωρητικά υπάρχει αυτή η πιθανότητα.
|
|
pokem
Pink Panther
|
Post by pokem on Apr 10, 2024 4:01:15 GMT
Ο πιο δίκαιος τρόπος κατανομης θέσεων ειδικών κατηγοριών. Ο νόμος σου λέει ότι αν δηλώσεις όλη την Ελλάδα διοριζεσαι...δηλώνεις όλη την Ελλάδα και διορίζεσαι ( ώστε να έχεις σίγουρα την επιλογή του τελευταίου. Είναι ένα αβανταζ που χάριζει μόνιμο διορισμό. Το να θέλοουμε και το αβαντάζ στου σιγούρου διορισμού και την επιλογή της πόλης είναι απλώς ακραιο και εγωιστικό και άδικο. Έναν αστερίσκο βάζω, αν υπαρχει θέμα υγείας ας βγαινει μια μετάθεση μετά και ΑΜΕΣΑ. Δεν μπορεί επειδή κάποιος έγινε πολύτεκνος ( και άντε αυτός που έγινε πολύτεκνος ) ο γιος ή κόρη πολύτεκνου να εξασφαλίζει κρατική γονική δωρεα το διορισμό από την πολύτεκνεια της οικογένειας. Δεν είναι σίγουρος διορισμός η λοταρία του ΑΣΕΠ, για να έχει μεγάλη πιθανότητα ένας άνθρωπος να αποδεχτεί μια θέση πρέπει να του έχει προταθεί ως Επιλογη. Μιλάτε για τον διορισμό σε δημόσια υπηρεσία με τις λέξεις Δωρεά, χαρίζει κτλ ενώ εναι μια μόνιμη σοβαρή εργασία που απαιτεί προσήλωση και υπευθυνότητα και εξισορρόπηση οικογενειακης και εργασιακής κατάστασης. Σε ΑΜΕΑ και πολύτεκνους αυτό είναι πολύ δύσκολο. Αν κάποιος Έγινε πολύτεκνος είναι φυσικά προσωπική επιλογή, αν είναι τέκνο πολύτεκνου η ΑΜΕΑ, όχι. Αν το κράτος έχει υπολογίσει τι προσφέρει με την εργασία και τους φορους της/του ένας επιπλέον Έλληνας (γύρω στα 700 Χιλ ευρώ ΜΟ) και αποφασίζει ότι αξίζει τον κόπο να -χαρισει- μια εργασία των 800 ευρώ το μήνα επιλεκτικά, αυτό καταλαβαίνω ότι δεν βρίσκει σύμφωνους πολλούς, αλλά συμφέρει όλους.
|
|
mag78
Pink Panther
|
Post by mag78 on Apr 10, 2024 6:42:14 GMT
Καλημέρα σας και καλή επιτυχία μας.Στον γραπτό διαγωνισμό δεν χαρίστηκε σε κανέναν καμία θέση γενικης και ειδικης.Το φεκ ορίζει τον τρόπο που θα διοριστουμε όλοι μας.
|
|
|
Post by K#9 on Apr 10, 2024 9:49:59 GMT
Καλημέρα σας και καλή επιτυχία μας.Στον γραπτό διαγωνισμό δεν χαρίστηκε σε κανέναν καμία θέση γενικης και ειδικης.Το φεκ ορίζει τον τρόπο που θα διοριστουμε όλοι μας. Καλημέρα!!! Καλή επιτυχία σε όλους ΠΕ και ΤΕ. Προφανώς και όλα ορίζονται στις προκηρύξεις. Άντε να δούμε τελικά πως δουλεύει αυτός ο έρμος ο αλγόριθμος!!
|
|
|
Post by konstantinos84 on Apr 10, 2024 10:06:26 GMT
Παιδία μη σπαταλάμε φαιά ουσία! Και εγώ καίγομαι όπως ξέρετε να δούμε πως λειτουργεί η Ειδική αλλά συζητάμε αφηρημένα.
Σε λίγες ημέρες βγαίνει η 2ΓΒ θα το δούμε και στη πράξη.
ΥΓ Φοβάμαι ότι εκεί τελικά υπήρξε το πρόβλημα με την καθυστέρηση της 2ΓΒ
|
|
|
Post by ioannisthegreat on Apr 10, 2024 10:39:38 GMT
Παιδία μη σπαταλάμε φαιά ουσία! Και εγώ καίγομαι όπως ξέρετε να δούμε πως λειτουργεί η Ειδική αλλά συζητάμε αφηρημένα. Σε λίγες ημέρες βγαίνει η 2ΓΒ θα το δούμε και στη πράξη. ΥΓ Φοβάμαι ότι εκεί τελικά υπήρξε το πρόβλημα με την καθυστέρηση της 2ΓΒ Εκεί υπήρξε το πρόβλημα σίγουρα γιατί θα τους έπαιρναν με τις πέτρες οι υποψήφιοι ειδικής. Τώρα με την αιωρούμενη διατύπωση της προκήρυξης είναι καλυμμένοι και επιλέγουν ποιον θα ρίξουν. Μάλλον θα θυσιάσουν τους υποψήφιους γενικής για να μην έχουν πολλές ενστάσεις που θα δικαιωθούν. Η φαρσοκωμική διατύπωση έπιασε τόπο και από εκεί που δεν θα καλυπτόταν ούτε το 40% των ειδικών κατηγοριών με βάση τις απαντήσεις τους λόγω της έξυπνης επιλογής συγκεκριμένων θέσεων από τα άταμα ειδκών κατηγοριών τους εξαναγκάζουν να φτάσουν το ποσοστό άνω του 90%
|
|
|
Post by konstantinos84 on Apr 10, 2024 10:46:23 GMT
Παιδία μη σπαταλάμε φαιά ουσία! Και εγώ καίγομαι όπως ξέρετε να δούμε πως λειτουργεί η Ειδική αλλά συζητάμε αφηρημένα. Σε λίγες ημέρες βγαίνει η 2ΓΒ θα το δούμε και στη πράξη. ΥΓ Φοβάμαι ότι εκεί τελικά υπήρξε το πρόβλημα με την καθυστέρηση της 2ΓΒ Εκεί υπήρξε το πρόβλημα σίγουρα γιατί θα τους έπαιρναν με τις πέτρες οι υποψήφιοι ειδικής. Τώρα με την αιωρούμενη διατύπωση της προκήρυξης είναι καλυμμένοι και επιλέγουν ποιον θα ρίξουν. Μάλλον θα θυσιάσουν τους υποψήφιους γενικής για να μην έχουν πολλές ενστάσεις που θα δικαιωθούν. Η φαρσοκωμική διατύπωση έπιασε τόπο και από εκεί που δεν θα καλυπτόταν ούτε το 40% των ειδικών κατηγοριών με βάση τις απαντήσεις τους λόγω της έξυπνης επιλογής συγκεκριμένων θέσεων από τα άταμα ειδκών κατηγοριών τους εξαναγκάζουν να φτάσουν το ποσοστό άνω του 90% Σε ποια διατύπωση αναφέρεσαι; Τι εννοείς "έξυπνης επιλογής συγκεκριμένων θέσεων από τα άταμα ειδκών κατηγοριών";
|
|