|
Post by jujuka on Dec 14, 2023 12:20:12 GMT
Καλησπερα.Πολιτικος μηχανικος, 83+συνολικά, δυτική ελλάδα
|
|
|
Post by teo1978 on Dec 14, 2023 14:44:04 GMT
Τι γίνεται με την εμπειρία; Βεβαίωση από πρωην ΤΣΜΕΔΕ δηλαδή ΕΦΚΑ με ηλεκτρονικό ραντεβου. Σου την στέλνουν και τέλος; Έχει και μια αλλη βεβαίωση μέσω ΕΦΚΑ που σου βγάζει αυτόματα το συνολο της εμπειριας είτε μισθωτος είτε ελευθερος. Τα έβγαλα και τα δυο Ξέρει κανεις ;
|
|
|
Post by teo1978 on Dec 14, 2023 14:46:44 GMT
Τι γίνεται με την εμπειρία; Βεβαίωση από πρωην ΤΣΜΕΔΕ δηλαδή ΕΦΚΑ με ηλεκτρονικό ραντεβου. Σου την στέλνουν και τέλος; Έχει και μια αλλη βεβαίωση μέσω ΕΦΚΑ που σου βγάζει αυτόματα το συνολο της εμπειριας είτε μισθωτος είτε ελευθερος. Τα έβγαλα και τα δυο Ξέρει κανεις ; Το σημαντικό είναι να έχεις χρονικό διάστημα ασφάλισης που να καλύπτει τους 60 μήνες ώστε να πάρεις το μέγιστο της σχετικής βαθμολογίας. Εγώ βεβαίωση ασφάλισης που εκδόθηκε τον Ιούλιο 2023 θα βάλω γιατί έχω υπερκαλύψει τους 60 μήνες. Πρόσεξε όμως αν είσαι αυτοαπασχολούμενος θα χρειαστείς βεβαίωση ασφάλισης και όχι προϋπηρεσίας. Για να βγάλεις βεβαίωση ασφάλισης μπες στην σελίδα www.efka.gov.gr/el/elektronikes-yperesies/e-ephka-kleisimo-ranteboy-elektroniko-aitema-exyperetesesεπιλέγεις είσοδος στην υπηρεσία (κάτω στην σελίδα) ύστερα θα σου ζητηθούν κωδικοί taxis ύστερα το ΑΜΚΑ μετά συνέχεια και ύστερα γράφεις το e-mail σου στο αντίστοιχο σημείο και το εξής κείμενο "Σας παρακαλώ να μου στείλετε στο e-mail μου την βεβαίωση ασφάλισης μου στον ΕΦΚΑ ώστε να την χρησιμοποιήσω ως δικαιολογητικό για τον ΑΣΕΠ" Αν ακολουθήσεις αυτή την διαδικασία την επόμενη ημέρα θα σου την έχουν στείλει. Αν δυσκολευτείς κάπου ενημέρωσε με. Αυτό το έγραψε μέλος στη γενική συζήτηση
|
|
nknkdk
Gladiator
Κλινικός παρατηρητής του ανθρώπινου καρναβαλιού..
|
Post by nknkdk on Dec 14, 2023 15:13:25 GMT
|
|
|
Post by zoumpokop on Dec 15, 2023 9:24:12 GMT
Πήγα από ΤΕΕ και μου μισοεπιβεβαίωσαν ότι έτσι είναι Καλημέρα Στο μητρώο της άδειας, υποθέτω ότι ως αριθμό μητρώου αδείας εισάγουμε τον Αριθ. Πρωτ. ως αριθμό αδείας τον αριθμό πάνω αριστερά και ημερομηνία θέλει αυτή κάτω δεξιά και όχι αυτή στο κέντρο της σελίδας έτσι? Πριν πάω ΤΕΕ ρώτησα ΑΣΕΠ και να η σαφέστατη απάντηση
|
|
lthan
Kill Bill
|
Post by lthan on Dec 15, 2023 10:56:36 GMT
Στην βεβαίωση προϋπηρεσίας μη μισθωτού που έβγαλα για το διάστημα από 01/07/2020 μέχρι και σήμερα με αναφέρει ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ σκέτο χωρίς να αναγράφει μηχανολόγος, ενώ τα προηγούμενα διαστήματα στην ιδιότητα/επάγγελμα αναφέρει ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ/ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Συμβαίνει και στους υπόλοιπους ή σ εμένα; σκέφτομαι μήπως θα έχω θέμα με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας εφόσον δεν την χαρακτηρίζει ως μηχανικού και να μιλήσω με ΕΦΚΑ
|
|
|
Post by Mnad197 on Dec 15, 2023 10:58:21 GMT
Στην βεβαίωση προϋπηρεσίας μη μισθωτού που έβγαλα για το διάστημα από 01/07/2020 μέχρι και σήμερα με αναφέρει ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ σκέτο χωρίς να αναγράφει μηχανολόγος, ενώ τα προηγούμενα διαστήματα στην ιδιότητα/επάγγελμα αναφέρει ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ/ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Συμβαίνει και στους υπόλοιπους ή σ εμένα; σκέφτομαι μήπως θα έχω θέμα με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας εφόσον δεν την χαρακτηρίζει ως μηχανικού και να μιλήσω με ΕΦΚΑ Δε νομίζω να έχετε πρόβλημα εφόσον ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εμπειρία αναγνωρίζεται και μοριοδοτείται για το διαγωνισμό αυτό ισότιμα από το ΑΣΕΠ.
|
|
nknkdk
Gladiator
Κλινικός παρατηρητής του ανθρώπινου καρναβαλιού..
|
Post by nknkdk on Dec 15, 2023 11:09:50 GMT
Στην βεβαίωση προϋπηρεσίας μη μισθωτού που έβγαλα για το διάστημα από 01/07/2020 μέχρι και σήμερα με αναφέρει ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ σκέτο χωρίς να αναγράφει μηχανολόγος, ενώ τα προηγούμενα διαστήματα στην ιδιότητα/επάγγελμα αναφέρει ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ/ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Συμβαίνει και στους υπόλοιπους ή σ εμένα; σκέφτομαι μήπως θα έχω θέμα με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας εφόσον δεν την χαρακτηρίζει ως μηχανικού και να μιλήσω με ΕΦΚΑ Εμένα λέει. Αλλά όπως και να έχει λογικά με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αυταποδεικνύεται. Sent from my SM-G965F using Tapatalk
|
|
lthan
Kill Bill
|
Post by lthan on Dec 15, 2023 11:46:05 GMT
Εμένα πάλι είναι κάπως έτσι η βεβαίωση, έστειλα και στον ΕΦΚΑ να δω μήπως μου δώσουν κάτι πιο ξεκάθαρο από εκει Attachments:
|
|
EfEf
Beekeeper
|
Post by EfEf on Dec 15, 2023 12:15:22 GMT
Καλησπέρα!αν υπάρχει κάποιος απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του πολυτεχνείου Κρήτης ας μου στείλει μην.
|
|
|
Post by teo1978 on Dec 15, 2023 13:18:04 GMT
Έγραψα για την εμπειρία στο γενικό σάιτ 2γ. Δείτε και πειτε αν θέλετε κάτι πανω σε αυτό.
|
|
lthan
Kill Bill
|
Post by lthan on Dec 15, 2023 15:23:48 GMT
Έγραψα για την εμπειρία στο γενικό σάιτ 2γ. Δείτε και πειτε αν θέλετε κάτι πανω σε αυτό. Πιθανώς και εγώ αυτό να κάνω, σ ένα αρχείο να βάλω και τις δυο βεβαιώσεις, αν μου δώσουν από ΕΦΚΑ. Υπάρχει περίπτωση να είναι πρόβλημα με το ότι βάζουμε 2-3 δικαιολογητικά για να αποδείξουμε κάτι που στην προκήρυξη το ζητάει ως μια βεβαίωση;
|
|
|
Post by teo1978 on Dec 15, 2023 18:46:15 GMT
Έγραψα για την εμπειρία στο γενικό σάιτ 2γ. Δείτε και πειτε αν θέλετε κάτι πανω σε αυτό. Πιθανώς και εγώ αυτό να κάνω, σ ένα αρχείο να βάλω και τις δυο βεβαιώσεις, αν μου δώσουν από ΕΦΚΑ. Υπάρχει περίπτωση να είναι πρόβλημα με το ότι βάζουμε 2-3 δικαιολογητικά για να αποδείξουμε κάτι που στην προκήρυξη το ζητάει ως μια βεβαίωση; Οχι δεν το πιστευω
|
|
|
Post by teo1978 on Dec 15, 2023 20:21:24 GMT
Οχι δεν το ειχαανεβασει σε παλιοτερες Ουθτε ειδα να το θελει αυτη
|
|
|
Post by dimit77 on Dec 16, 2023 11:17:13 GMT
Ερώτηση: Αν τελικά διοριστεί κάποιος μηχανικός σε μία από τις διοικητικές θέσεις, τι γίνεται με το ΤΣΜΕΔΕ; Το ξέρω οτι ο εφκα ειναι πλέον ο ενιαίος φορέας ασφάλισης αλλά θα αλλάξει κάτι οσον αφορά την κύρια σύνταξη, επικουρικό κλπ;
|
|