|
Post by bonza on May 23, 2024 17:32:14 GMT
Ο φορέας επικοινωνεί αρχικά για να μάθει αν αποδέχεσαι τη θέση. Στην περίπτωση που αποδεχτείς, σου στέλνει μια λίστα με δικαιολογητικά που πρέπει να στείλεις για έλεγχο γνησιότητας (με προθεσμία συνήθως 20 ημερών). Εφόσον ελεγχθούν τα δικαιολογητικά, ενημερώνουν και εκδίδεται το ΦΕΚ κατανομής. Ο φορέας στο κοινοποιεί και απομένει το ΦΕΚ διορισμού. Όταν εκδοθεί και το ΦΕΚ διορισμού, στο κοινοποιεί και πάλι ο φορέας με την αντίστοιχη προθεσμία των 30 ημερών για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.
|
|
|
Post by Persefoni on May 23, 2024 17:38:24 GMT
Ο φορέας επικοινωνεί αρχικά για να μάθει αν αποδέχεσαι τη θέση. Στην περίπτωση που αποδεχτείς, σου στέλνει μια λίστα με δικαιολογητικά που πρέπει να στείλεις για έλεγχο γνησιότητας (με προθεσμία συνήθως 20 ημερών). Εφόσον ελεγχθούν τα δικαιολογητικά, ενημερώνουν και εκδίδεται το ΦΕΚ κατανομής. Ο φορέας στο κοινοποιεί και απομένει το ΦΕΚ διορισμού. Όταν εκδοθεί και το ΦΕΚ διορισμού, στο κοινοποιεί και πάλι ο φορέας με την αντίστοιχη προθεσμία των 30 ημερών για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας. Σε κάποιες περιπτώσεις όπως 1ΓΒ/2023 ή 13Κ που είπε ο φίλος από πάνω, ο φορέας επικοινωνεί μετά την κατανομή (έχει περιθώριο ως 3 μήνες από αυτή μέχρι να δώσει το οκ για να βγει ΦΕΚ διορισμού)... Σε καμία περίπτωση δεν βγαίνει το ΦΕΚ κατανομής μετά τον έλεγχο όλων των δικαιολογητικών.... (τότε θα αργούσε 1-2 μήνες μετά την λήξη αποστολής δικαιολ. στις μεγάλες προκηρύξεις)
|
|
|
Post by Fenix2023 on May 23, 2024 17:43:10 GMT
Ναι άλλο ρωτάω...τον έλεγχο γνησιότητας λέω δεν τον κάνει ο φορέας μόνος του στην πλειοψηφία και ζητάει επιπλέον μόνο από κάποιους που δεν μπορεί, να στείλουν αυτοί την βεβαίωση γνησιότητας, πχ. όπως 1Γ..? Δηλαδή στην πλειοψηφία ότι αρκεί του δικηγόρου (γιατί τον κάνει ο φορέας) με λίγες εξαιρέσεις...? {αυτό ρωτάω στην ουσία, την άποψή σου δηλαδή....} Αφού είχες δουλέψει κιόλας, άρα έχεις δει, για την πλειοψηφία των υποψηφίων δεν αρκούσε η μεταφρ./επικύρωση από δικηγόρο...? {δεν λέω για τις εξαιρέσεις} ΥΓ.: Αν θυμάμαι καλά ζητούσαν από 1Γ/2022 μόνο μετάφρ./επικύρωση από δικηγόρο (για αγγλικά) οι φορείς και σε κάποιους ζήτησαν αργότερα (τηλεφωνικά) αφού έλαβαν τον φάκελο, μια επιπλέον βεβαίωση γνησιότητας... Αν είναι κανείς εδώ από 1Γ, ας μας πει πιο σίγουρα...!!!! 🙏🙏🙏 Μετάφραση και επικύρωση από δικηγόρο θέλουν στις ΣΟΧ και παλιά στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ γιατί αυτό απαιτούσε η προκήρυξη. Είναι ουσιαστικά ιδιωτικό έγγραφο και για αυτό ζητάνε την επικύρωση. Τη γνησιότητα όμως την επικυρώνει αυτός που εκδίδει ένα τίτλο σπουδών ή ένα πιστοποιητικό για αυτό και γίνεται αυτή η διαδικασία. Σε κάποια πιστοποιητικά μπορείς να δεις μέσω σελίδας του φορέα έκδοσης στο ίντερνετ εισάγοντας ένα κωδικό ότι η βεβαίωση/πιστοποιητικό/τίτλος που σου έχει φέρει ο υποψήφιος είναι γνήσια. Σου δείχνω και σαν παράδειγμα. Αν μπεις στο ΕΦΚΑ εδώ www.atlas.gov.gr/apps/AsepReportChecks και βάλεις το ΑΦΜ σου και τον αριθμό εγκυρότητας που έχει πάνω η βεβαίωση προϋπηρεσίας που έχεις βγάλει ηλεκτρονικά μπορεί να διαπιστωθεί αν είναι γνήσια βεβαίωση του ΕΦΚΑ. Έτσι γίνεται και στα πιστοποιητικά υπολογιστών, σε κάποιες άλλες πιστοποιήσεις κλπ κλπ Έκανα μια επαλήθευση για την εμπειρία στην σελίδα που αναφέρεις και είναι όλα οκ με την εμπειρία, χρήσιμο!
|
|
|
Post by Persefoni on May 23, 2024 17:45:16 GMT
Έκανα μια επαλήθευση για την εμπειρία στην σελίδα που αναφέρεις και είναι όλα οκ με την εμπειρία, χρήσιμο! Είχες αμφιβολία και εσύ ο ίδιος, αν είχες βάλει πλαστή βεβαίωση εμπειρίας...? 🤭🤭🤭 Θα μας τρελάνουν ως το τέλος, το βλέπω...
|
|
|
Post by bonza on May 23, 2024 17:51:31 GMT
Ο φορέας επικοινωνεί αρχικά για να μάθει αν αποδέχεσαι τη θέση. Στην περίπτωση που αποδεχτείς, σου στέλνει μια λίστα με δικαιολογητικά που πρέπει να στείλεις για έλεγχο γνησιότητας (με προθεσμία συνήθως 20 ημερών). Εφόσον ελεγχθούν τα δικαιολογητικά, ενημερώνουν και εκδίδεται το ΦΕΚ κατανομής. Ο φορέας στο κοινοποιεί και απομένει το ΦΕΚ διορισμού. Όταν εκδοθεί και το ΦΕΚ διορισμού, στο κοινοποιεί και πάλι ο φορέας με την αντίστοιχη προθεσμία των 30 ημερών για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας. Σε κάποιες περιπτώσεις όπως 1ΓΒ/2023 ή 13Κ που είπε ο φίλος από πάνω, ο φορέας επικοινωνεί μετά την κατανομή (έχει περιθώριο ως 3 μήνες από αυτή μέχρι να δώσει το οκ για να βγει ΦΕΚ διορισμού)... Σε καμία περίπτωση δεν βγαίνει το ΦΕΚ κατανομής μετά τον έλεγχο όλων των δικαιολογητικών.... (τότε θα αργούσε 1-2 μήνες μετά την λήξη αποστολής δικαιολ. στις μεγάλες προκηρύξεις) Η διαδικασία που περιγράφω, είναι από συγγενικό μου πρόσωπο που διορίστηκε με την 13Κ.
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 23, 2024 17:52:27 GMT
Έκανα μια επαλήθευση για την εμπειρία στην σελίδα που αναφέρεις και είναι όλα οκ με την εμπειρία, χρήσιμο! Είχες αμφιβολία και εσύ ο ίδιος, αν είχες βάλει πλαστή βεβαίωση εμπειρίας...? 🤭🤭🤭 Θα μας τρελάνουν ως το τέλος, το βλέπω... Ο φορέας τι ελέγχει; Πτυχία. Τι άλλο; Ελέγχει μήνες εμπειρίας; Συναφή εμπειρία; Τι άλλο;
|
|
|
Post by Persefoni on May 23, 2024 17:54:12 GMT
Σε κάποιες περιπτώσεις όπως 1ΓΒ/2023 ή 13Κ που είπε ο φίλος από πάνω, ο φορέας επικοινωνεί μετά την κατανομή (έχει περιθώριο ως 3 μήνες από αυτή μέχρι να δώσει το οκ για να βγει ΦΕΚ διορισμού)... Σε καμία περίπτωση δεν βγαίνει το ΦΕΚ κατανομής μετά τον έλεγχο όλων των δικαιολογητικών.... (τότε θα αργούσε 1-2 μήνες μετά την λήξη αποστολής δικαιολ. στις μεγάλες προκηρύξεις) Η διαδικασία που περιγράφω, είναι από συγγενικό μου πρόσωπο που διορίστηκε με την 13Κ. Οκ, απλά δεν είναι θέσφατο, όπως πχ. 1ΓΒ (επικοινωνία μετά την κατανομή) ή της 1Γ που βγήκε το ΦΕΚ καταν. και συνεχίζονταν οι έλεγχοι, αυτό λέω... Το ΦΕΚ κατανομής σίγουρα πάντως δεν βγαίνει υποχρεωτικά εφόσον έχει τελειώσει ο έλεγχος... (μπορεί να βγει και πριν την επικοινωνία) Αυτό ας κρατήσουμε!!!
|
|
|
Post by Persefoni on May 23, 2024 17:55:10 GMT
Είχες αμφιβολία και εσύ ο ίδιος, αν είχες βάλει πλαστή βεβαίωση εμπειρίας...? 🤭🤭🤭 Θα μας τρελάνουν ως το τέλος, το βλέπω... Ο φορέας τι ελέγχει; Πτυχία. Τι άλλο; Ελέγχει μήνες εμπειρίας; Συναφή εμπειρία; Τι άλλο; Βασικά όλα τα δικαιολογητικά που είχαμε χρησιμοποιήσει για τον διορισμό...
|
|
|
Post by Fenix2023 on May 23, 2024 17:57:40 GMT
Έκανα μια επαλήθευση για την εμπειρία στην σελίδα που αναφέρεις και είναι όλα οκ με την εμπειρία, χρήσιμο! Είχες αμφιβολία και εσύ ο ίδιος, αν είχες βάλει πλαστή βεβαίωση εμπειρίας...? 🤭🤭🤭 Θα μας τρελάνουν ως το τέλος, το βλέπω... 'Εχει περάσει και αρκετός καιρός από όταν υποβάλλαμε την αίτηση για 3ΓΒ. Με αυτά που έχουμε ζήσει μπορεί να έχεις εμπειρία και λόγο λάθους του συστήματος να βγάζει άκυρο. Αυτό φοβήθηκα. Όσον αφορά το proficiency Michigan έχω του 2007 που δεν έχει κάποιον κωδικό πιστοποίησης θα μας ζητήσουν από τον φορέα οπωσδήποτε πιστοποιητικό με κωδικό πιστοποίησης; Από όσο ξέρω ο φορέας αναζητά υπηρεσιακά ποινικό μητρώο και βεβαίωση στρατιωτικής θητείας σωστά;
|
|
|
Post by bonza on May 23, 2024 17:57:45 GMT
Είχες αμφιβολία και εσύ ο ίδιος, αν είχες βάλει πλαστή βεβαίωση εμπειρίας...? 🤭🤭🤭 Θα μας τρελάνουν ως το τέλος, το βλέπω... Ο φορέας τι ελέγχει; Πτυχία. Τι άλλο; Ελέγχει μήνες εμπειρίας; Συναφή εμπειρία; Τι άλλο; Ελέγχει όλα τα δικαιολογητικά που έστειλες στο ΑΣΕΠ και σου ζητάει και κάποια άλλα όπως πχ γνωματεύσεις ιατρών, λογαριασμό τραπέζης κτλ.
|
|
|
Post by Persefoni on May 23, 2024 18:01:25 GMT
Είχες αμφιβολία και εσύ ο ίδιος, αν είχες βάλει πλαστή βεβαίωση εμπειρίας...? 🤭🤭🤭 Θα μας τρελάνουν ως το τέλος, το βλέπω... 'Εχει περάσει και αρκετός καιρός από όταν υποβάλλαμε την αίτηση για 3ΓΒ. Με αυτά που έχουμε ζήσει μπορεί να έχεις εμπειρία και λόγο λάθους του συστήματος να βγάζει άκυρο. Αυτό φοβήθηκα. Όσον αφορά το proficiency έχω του 2007 που δεν έχει κάποιον κωδικό πιστοποίησης θα μας ζητήσουν από τον φορέα οπωσδήποτε πιστοποιητικό με κωδικό πιστοποίησης; Από όσο ξέρω ο φορέας αναζητά ποινικό μητρώο και βεβαίωση στρατιωτικής θητείας σωστά; Του Michigan όντως δεν έχουν (ούτε του 2010 γνωστού μου είχε)... Δεν ξέρουμε τι θα ζητήσουν κι από ποιους... Στην ΥΠΑ είπαν πως τα θέλουν όπως ήταν ΑΣΕΠ και ότι μετά τον διορισμό θα ελέγξει γνησιότητα ο φορέας... (ο κάθε φορέας έχει το χαβά του) esdda2.freeforums.net/post/99809
Τα άλλα δύο που λες, τα βγάζει αυταπάγγελτα ο φορέας λογικά...
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 23, 2024 18:07:32 GMT
Μισό λεπτό. Έχω στους μήνες εμπειρίας έβαλα και τον στρατό που είχα ειδικότητα σχετική. Δεν ξέρω αν το ΑΣΕΠ θα μου τη μετρήσει.
Πείτε ότι μου τη μετρήσει. Και δώσει τα πχ 5 μόρια. Μπορεί ο φορέας να πει ότι τα 5 μόρια που σου έδωσε το ΑΣΕΠ είναι λάθος. Έχει πχ 4 και σε ακυρώνω.
Από αυτά που ξέρω από την υπηρεσία που ήμουν πέρυσι είναι ότι ελέγχουν τη γνησιότητα των δικαιολογητικών. Τα μόρια αποδέχονται τη μοριοδοτηση του ΑΣΕΠ.
Κάνω λάθος;
|
|
|
Post by bonza on May 23, 2024 18:19:41 GMT
Μισό λεπτό. Έχω στους μήνες εμπειρίας έβαλα και τον στρατό που είχα ειδικότητα σχετική. Δεν ξέρω αν το ΑΣΕΠ θα μου τη μετρήσει. Πείτε ότι μου τη μετρήσει. Και δώσει τα πχ 5 μόρια. Μπορεί ο φορέας να πει ότι τα 5 μόρια που σου έδωσε το ΑΣΕΠ είναι λάθος. Έχει πχ 4 και σε ακυρώνω. Από αυτά που ξέρω από την υπηρεσία που ήμουν πέρυσι είναι ότι ελέγχουν τη γνησιότητα των δικαιολογητικών. Τα μόρια αποδέχονται τη μοριοδοτηση του ΑΣΕΠ. Κάνω λάθος; Δεν κάνεις λάθος.
|
|
|
Post by billy on May 23, 2024 18:46:08 GMT
Έκανα μικροέρευνα και κατέληξα στα εξής, αν τα κατάλαβα καλά: Στο άρ.25 Ν.4765/2021 διαβάζουμε:
1. Οι διοριστέοι διατίθενται με απόφαση του Α.Σ.Ε.Π. [...] στους φορείς για διορισμό. = μάλλον αυτό είναι το 1ο ΦΕΚ ("ΦΕΚ οριστικών", το βγάζει το ΑΣΕΠ) 2. Μέσα σε 10 ημέρες από τη διάθεση των διοριστέων, κάθε φορέας καλεί τους διατεθέντες σε αυτό να υποβάλουν μέσα σε 20 ημέρες τα απαιτούμενα [...] δικαιολογητικά διορισμού. = 1 μήνας μετά από το "ΦΕΚ οριστικών ΑΣΕΠ" 3. Ο διορισμός είναι υποχρεωτικός, πραγματοποιείται μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών [...]. = 2 μήνες μετά από το "ΦΕΚ οριστικών" Και στα άρ.15-18 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα τα εξής:4. Ο διορισμός γίνεται το αργότερο μέσα σε 4 μήνες από την έκδοση των πινάκων διοριστέων. 5. Οι δημόσιοι υπάλληλοι διορίζονται με απόφαση του οικείου Υπουργού, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από το νόμο. = μάλλον αυτό είναι το 3ο ΦΕΚ ("ΦΕΚ Διορισμού") 6. Περίληψη της πράξης διορισμού δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κοινοποιείται στον διοριζόμενο το αργότερο εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση, με έγγραφο το οποίο επιδίδεται επί αποδείξει. = 1 μήνας από το "ΦΕΚ διορισμού" 7. Με το έγγραφο αυτό (Κοινοποίηση ΦΕΚ διορισμού) τάσσεται και εύλογη προθεσμία 30 το πολύ ημερών για ορκωμοσία του διοριζομένου και ανάληψη υπηρεσίας. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί έως 6 μήνες, μόνο μία φορά, για εξαιρετικούς λόγους. = 1-2 μήνες από το "ΦΕΚ διορισμού" 8. Η αποδοχή του διορισμού δηλώνεται με την ορκωμοσία. Και στην 3ΓΒ/2023:9. Τα αρμόδια για τον διορισμό ή πρόσληψη όργανα οφείλουν να προβούν στη δημοσίευση των ατομικών πράξεων διορισμού ή πρόσληψης εντός 3 μηνών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης κατανομής. Και πίσω στον 4765/2021: 10. Μετά από την έκδοση πράξης διορισμού ή πρόσληψης, ο οικείος φορέας υποχρεούται να αποστείλει στο Α.Σ.Ε.Π. αντίγραφο της πράξης ανάληψης υπηρεσίας και να διενεργήσει εντός 3 μηνών αυτεπάγγελτο έλεγχο της γνησιότητας των δικαιολογητικών που έχει υποβάλει ο υποψήφιος.
Résumé: - οριστικοί πίνακες έως διορισμός = 4 μήνες max. - προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών: 20 ημέρες - ΦΕΚ κατανομής έως ΦΕΚ Διορισμού = 3 μήνες max. - ορκωμοσία 1 μήνα μετά το ΦΕΚ Διορισμού - ορκωμοσία = αποδοχή διορισμού - "παραθυράκι" ορκωμοσίας μετά από 6 μήνες Αυτό το τελευταίο ίσως είναι και το παραθυράκι για μερικούς να αιτηθούν και θέσεις των επόμενων ΓΒ, αν προλαβαίνουν ...
ΥΓ: Το θέμα είχε ξανασυζητηθεί στις 07/02/2024 στο νήμα.
|
|
|
Post by iliasilias on May 23, 2024 19:31:35 GMT
Πάντως ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο , θα ήταν πόσοι απο τους διορισθέντες ,αφήνουν μεγαλύτερες ή πολύ μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές στον ιδιωτικό τομέα ,για μια θέση στο δημόσιο!
Άσχετο...
|
|