|
Post by maryjob on Dec 3, 2023 16:51:10 GMT
καλησπέρα σας! εγώ δεν ανήκω στη Νομική αλλά όπως τα έφερε η μοίρα κλέβω για μια και μοναδική φορά χώρο από το δικό σας εδώ για να ζητήσω από τυχόν επιτυχόντες του κλάδου σας που ανήκουν στην ειδική κατηγορία Έμμεσα ΑμεΑ και έχουν βαθμολογία συνολική άνω των 84 μορίων να μου στείλουν μήνυμα αν θέλουν για να συζητήσουμε προτιμήσεις που αφορούν τις κοινές επιλογές ΠΕ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Ευχαριστώ και συγγνώμη για την παρέμβαση!
|
|
|
Post by roula2021 on Dec 4, 2023 6:36:05 GMT
Μηοως οι θέσεις αυτές θα εχουν όριο ηλικίας; Μήπως θα εχουν κ επιπλέον εξετάσεις; Έχετε ακούσει κάτι; Φαινονται ενδιαφερουσες, σκεφτομαι μονο το περιβαλλον πως θα ειναι γιατι ειδα οτι εχει να κανει με ανακρισεις και οκ καπως εκει στα ποινικα μπορει να ειναι δυσκολα αναφορικα με τον κοσμκ που θα συναναστρεφεται καποιος και την ευθυνη. Ισως εκανα για την μια θεση που χει Ναυπλιο αλλα με τα μορια μου απιθανο, με το σκεπτικο οτι ειναι επαρχια και καπως ακριβη πολη να παει καποιος αν δεν ειναι απο εκει. Δεν νομιζω να εχει εξετασεις ή ηλικιακο οριο, θα το εγραφε ξεκαθαρα ο νομος που ψηφιστηκε για την συσταση των θεσεων αυτων εφοσον το εγραφε για το ενστολο προσωπικο(οτι πηγε απο 30 ετη στα 35).
|
|
|
Post by metallica9 on Dec 5, 2023 10:22:53 GMT
Γεια σας παιδιά νομικός και εγώ...ενδιαφέρουσες οι θέσεις για δικαστική αστυνομία....μια χαρά είναι το περιβάλλον μην ανησυχείς για αυτό....σχετίζεται με τα νομικά μας καθήκοντα Το θέμα είναι ότι και εγώ λόγω μορίων δύσκολο να τις πιάσω Ας ελπίσουμε όχι ακατορθωτο Να μιλάμε και εδώ οι νομικοί ....λίγοι όμως είμαστε...όντως??δεν βλέπω και αρκετή συμμετοχή απ' τους νομικούς... Με έχει προβληματίσει συνάδελφοι ότι πολλές θέσεις πχ πε εφοριακων η ΠΕ τελωνειακών,,μας τις δίνουν μαζί με άλλα πτυχία να συναγωνιστούμε πχ οικονομολόγων,οπότε αυτό το κάνει πιο δύσκολο...σκέτος πονοκέφαλος τι να επιλέξουμε τελικά οι νομικοί...
|
|
|
Post by roula2021 on Dec 5, 2023 10:38:38 GMT
Γεια σας παιδιά νομικός και εγώ...ενδιαφέρουσες οι θέσεις για δικαστική αστυνομία....μια χαρά είναι το περιβάλλον μην ανησυχείς για αυτό....σχετίζεται με τα νομικά μας καθήκοντα Το θέμα είναι ότι και εγώ λόγω μορίων δύσκολο να τις πιάσω Ας ελπίσουμε όχι ακατορθωτο Να μιλάμε και εδώ οι νομικοί ....λίγοι όμως είμαστε...όντως??δεν βλέπω και αρκετή συμμετοχή απ' τους νομικούς... Με έχει προβληματίσει συνάδελφοι ότι πολλές θέσεις πχ πε εφοριακων η ΠΕ τελωνειακών,,μας τις δίνουν μαζί με άλλα πτυχία να συναγωνιστούμε πχ οικονομολόγων,οπότε αυτό το κάνει πιο δύσκολο...σκέτος πονοκέφαλος τι να επιλέξουμε τελικά οι νομικοί... Μερικοι που ειναι και ψηλα στον πινακα (τυχαινει να τους γνωριζω) εχουν περασει και 1γ και εδιναν τωρα για δικαστικο οποτε ισως δεν τους πολυενδιαφερει η 2γ. Να οφειλεται σε αυτο η μικρη συμμετοχη; Το παρατηρησα και εγω αυτο με τις θεσεις που μας δινονται μαζι με αλλα πτυχια ωστοσο θεωρω οτι ηταν περισσοετερες οι συνολικες θεσεις με πτυχιο Νομικης μονο απο οσες ειχα δει να γραφουν αρχικα( καπου ειχα δει οτι εδιναν μονο 40), οποτε εστω και αυτο καλο ειναι. Θα βαλω μαλλον μονο Πελοποννησο, Αθηνα δεν θα εχει κανενα νοημα με το βαθμο μου.
|
|
|
Post by xarkado on Dec 5, 2023 14:12:49 GMT
Η αλήθεια είναι πως οι θέσεις αυξήθηκαν κατά πολύ με τη δικαστική αστυνομία, που είναι 55 συνολικά αν δεν κάνω λάθος αλλά και τις θέσεις τελωνειακών της ΑΑΔΕ που είναι μόνο για μας!
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 5, 2023 16:38:16 GMT
Το δημοσίευσα στη γενική συζήτηση της 2γ, το δημοσιεύω κι εδώ. Εσάς συνάδελφοι σάς έδωσαν την ίδια βεβαίωση μέλους από τον δικηγορικό σας σύλλογο; Καλησπέρα σας. Να ρωτήσω τους συναδέλφους νομικούς το εξής: Μπήκα στο portal olomeleia να βγάλω βεβαίωση περί ασκήσεως δικηγορικού λειτουργήματος για να το επισυνάψω στην εμπειρία. Ο δικηγορικός σύλλογος στον οποίο είμαι εγγεγραμμένη δεν παρέχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικών βεβαιώσεων (είναι υπό κατασκευή). Έτσι, πέρασα από τα γραφεία μας και μου έδωσαν τη βεβαίωση μέλους (ότι είμαι εγγεγραμμένη από την τάδε ημερομηνία μέχρι σήμερα και δεν έχω περιέλθει σε καθεστώς αναστολής ή διακοπής). Είναι η βεβαίωση μέλους η περίφημη "Βεβαίωση του οικείου δικηγορικού συλλόγου περί ασκήσεως του δικηγορικού λειτουργήματος" που ζητεί ο ΑΣΕΠ μαζί με τη βεβαίωση προϋπηρεσίας ΕΦΚΑ ή πρέπει να βγάλω απόσπασμα καρτέλας δικηγόρου με τα γραμμάτια τουλάχιστον της τελευταίας πενταετίας; Έχω στείλει φυσικά γραπτό ερώτημα στον ΑΣΕΠ, αλλά αν υπάρχει συνάδελφος που έχει κάνει χαρτιά πχ στην 1Γ ας μου πει τι προσκόμισε. Φυσικά περιμένω να δω και το περιεχόμενο της προκήρυξης στο σχετικό τμήμα.
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 5, 2023 16:54:30 GMT
Γεια σας παιδιά νομικός και εγώ...ενδιαφέρουσες οι θέσεις για δικαστική αστυνομία....μια χαρά είναι το περιβάλλον μην ανησυχείς για αυτό....σχετίζεται με τα νομικά μας καθήκοντα Το θέμα είναι ότι και εγώ λόγω μορίων δύσκολο να τις πιάσω Ας ελπίσουμε όχι ακατορθωτο Να μιλάμε και εδώ οι νομικοί ....λίγοι όμως είμαστε...όντως??δεν βλέπω και αρκετή συμμετοχή απ' τους νομικούς... Με έχει προβληματίσει συνάδελφοι ότι πολλές θέσεις πχ πε εφοριακων η ΠΕ τελωνειακών,,μας τις δίνουν μαζί με άλλα πτυχία να συναγωνιστούμε πχ οικονομολόγων,οπότε αυτό το κάνει πιο δύσκολο...σκέτος πονοκέφαλος τι να επιλέξουμε τελικά οι νομικοί... Ναι, ισχύει αυτό! Η δικαστική αστυνομία είναι ένας νέος θεσμός, οπότε όσοι τη στελεχώσουν, θα πρέπει να την οργανώσουν. Καλό και κακό ταυτόχρονα. Θετικό το ότι όσοι την επιλέξουν, θα πάνε σε μια νέα υπηρεσία χωρίς "παρελθόν" και θα τους δοθούν περισσότερες πρωτοβουλίες. Ανάλογη είναι και η ευθύνη για ό,τι ενδεχομένως πάει στραβά. Στα Τελωνεία πχ έχω ακούσει ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και το εργασιακό κλίμα εξαρτάται 90% από τον προϊστάμενο. Από την άλλη, μπαίνεις σε μια υπηρεσία με δομή και μπορεί να αναλάβουμε και μη νομικά καθήκοντα, πχ οικονομικά. Το ίδιο και στην εφορία. Η κατάσταση στο Κτηματολόγιο, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι κάτι παραπάνω από τραγική. Είναι μια υπηρεσία με την οποία είμαι αρκετά εξοικειωμένη ως δικηγόρος, ως υπάλληλος δεν ξέρω τι καθήκοντα θα μου αναθέσει ο προϊστάμενος. Ορισμένα μπορώ να τα φέρω σε πέρας, χωρίς να μου πάρει χρόνο προσαρμογής. Ευτυχώς οι θέσεις ξεπερνούν και το πιο αισιόδοξο σενάριο, οπότε ούσα στην πρώτη 150άδα και από επαρχία, θεωρώ ότι μπορώ να παίξω το χαρτί του γεωγραφικού κριτηρίου. Θα δείξει. Τέλος, δεν ξέρω με τι ταχύτητα θα κινηθεί ο κάθε φορέας για να καλέσει τους εισακτέους σε πραγματική ανάλυψη καθηκόντων. Όσο πιο γρήγορα κινηθούν, τόσο το καλύτερο γι αυτούς. Διαφορετικά, θα χάσουν αρκετούς υποψηφίους που θα έχουν βρει κάτι καλύτερο.
|
|
|
Post by xarkado on Dec 5, 2023 17:42:41 GMT
Το δημοσίευσα στη γενική συζήτηση της 2γ, το δημοσιεύω κι εδώ. Εσάς συνάδελφοι σάς έδωσαν την ίδια βεβαίωση μέλους από τον δικηγορικό σας σύλλογο; Καλησπέρα σας. Να ρωτήσω τους συναδέλφους νομικούς το εξής: Μπήκα στο portal olomeleia να βγάλω βεβαίωση περί ασκήσεως δικηγορικού λειτουργήματος για να το επισυνάψω στην εμπειρία. Ο δικηγορικός σύλλογος στον οποίο είμαι εγγεγραμμένη δεν παρέχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικών βεβαιώσεων (είναι υπό κατασκευή). Έτσι, πέρασα από τα γραφεία μας και μου έδωσαν τη βεβαίωση μέλους (ότι είμαι εγγεγραμμένη από την τάδε ημερομηνία μέχρι σήμερα και δεν έχω περιέλθει σε καθεστώς αναστολής ή διακοπής). Είναι η βεβαίωση μέλους η περίφημη "Βεβαίωση του οικείου δικηγορικού συλλόγου περί ασκήσεως του δικηγορικού λειτουργήματος" που ζητεί ο ΑΣΕΠ μαζί με τη βεβαίωση προϋπηρεσίας ΕΦΚΑ ή πρέπει να βγάλω απόσπασμα καρτέλας δικηγόρου με τα γραμμάτια τουλάχιστον της τελευταίας πενταετίας; Έχω στείλει φυσικά γραπτό ερώτημα στον ΑΣΕΠ, αλλά αν υπάρχει συνάδελφος που έχει κάνει χαρτιά πχ στην 1Γ ας μου πει τι προσκόμισε. Φυσικά περιμένω να δω και το περιεχόμενο της προκήρυξης στο σχετικό τμήμα. Καλησπέρα σας! Εγώ έχω ένα πιστοποιητικό του συλλόγου μου που βεβαιώνει μόνο το χρονικό διάστημα της άσκησης και την ημερομηνία διορισμού μου ως δικηγόρου, καθώς από εκεί και μετά ασχολούμαι με τελείως διαφορετικό επάγγελμα. Σίγουρα όμως η προκήρυξη θα το διευκρινίζει αυτό επαρκώς. 'Εχω όμως και μια απορία και ίσως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει. Στο πιστοποιητικό αυτό φαίνομαι ασκούμενη περίπου 2μιση χρόνια, καθώς από το τέλος του 18μηνου και μέχρι να ορκιστώ δικηγόρος μεσολάβησε 1 χρόνος (πανελλήνιος ο διαγωνισμός γαρ). Μέχρι το διορισμό διατηρείται και η ιδιότητα του ασκουμένου αν δεν κάνω λάθος. Υπάρχει λέτε πιθανότητα να μου αναγνωρίσουν 2 έτη προϋπηρεσίας από την άσκηση ή αναγνωρίζονται μόνο οι απαραίτητοι 18 μήνες;
|
|
|
Post by roula2021 on Dec 5, 2023 18:15:22 GMT
Το δημοσίευσα στη γενική συζήτηση της 2γ, το δημοσιεύω κι εδώ. Εσάς συνάδελφοι σάς έδωσαν την ίδια βεβαίωση μέλους από τον δικηγορικό σας σύλλογο; Καλησπέρα σας. Να ρωτήσω τους συναδέλφους νομικούς το εξής: Μπήκα στο portal olomeleia να βγάλω βεβαίωση περί ασκήσεως δικηγορικού λειτουργήματος για να το επισυνάψω στην εμπειρία. Ο δικηγορικός σύλλογος στον οποίο είμαι εγγεγραμμένη δεν παρέχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικών βεβαιώσεων (είναι υπό κατασκευή). Έτσι, πέρασα από τα γραφεία μας και μου έδωσαν τη βεβαίωση μέλους (ότι είμαι εγγεγραμμένη από την τάδε ημερομηνία μέχρι σήμερα και δεν έχω περιέλθει σε καθεστώς αναστολής ή διακοπής). Είναι η βεβαίωση μέλους η περίφημη "Βεβαίωση του οικείου δικηγορικού συλλόγου περί ασκήσεως του δικηγορικού λειτουργήματος" που ζητεί ο ΑΣΕΠ μαζί με τη βεβαίωση προϋπηρεσίας ΕΦΚΑ ή πρέπει να βγάλω απόσπασμα καρτέλας δικηγόρου με τα γραμμάτια τουλάχιστον της τελευταίας πενταετίας; Έχω στείλει φυσικά γραπτό ερώτημα στον ΑΣΕΠ, αλλά αν υπάρχει συνάδελφος που έχει κάνει χαρτιά πχ στην 1Γ ας μου πει τι προσκόμισε. Φυσικά περιμένω να δω και το περιεχόμενο της προκήρυξης στο σχετικό τμήμα. Καλησπέρα σας! Εγώ έχω ένα πιστοποιητικό του συλλόγου μου που βεβαιώνει μόνο το χρονικό διάστημα της άσκησης και την ημερομηνία διορισμού μου ως δικηγόρου, καθώς από εκεί και μετά ασχολούμαι με τελείως διαφορετικό επάγγελμα. Σίγουρα όμως η προκήρυξη θα το διευκρινίζει αυτό επαρκώς. 'Εχω όμως και μια απορία και ίσως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει. Στο πιστοποιητικό αυτό φαίνομαι ασκούμενη περίπου 2μιση χρόνια, καθώς από το τέλος του 18μηνου και μέχρι να ορκιστώ δικηγόρος μεσολάβησε 1 χρόνος (πανελλήνιος ο διαγωνισμός γαρ). Μέχρι το διορισμό διατηρείται και η ιδιότητα του ασκουμένου αν δεν κάνω λάθος. Υπάρχει λέτε πιθανότητα να μου αναγνωρίσουν 2 έτη προϋπηρεσίας από την άσκηση ή αναγνωρίζονται μόνο οι απαραίτητοι 18 μήνες; Και εγω εχω ενα χαρτι που δειχνει ακριβως αυτα τις υπηρεσιακες μεταβολες καπως ετσι νομιζω μου το ειχαν πει τοτε. Το πηρα γιατι εκανα διαγραφη και εργαζομουν σε μια εταιρεια με ΙΚΑ λογω ασυμβιβαστου, δεν ηταν θεση ασχετη με νομικα κατα τα αλλα. Οσον αφορα την προυπηρεσια και εγω το εψαχνα αλλα δυστυχως αυτον τον εναμιση χρονο δεν θα τον μετρησουν γιατι οπως εχω διαβασει στο φεκ του 2γ εγραφε οτι θα μετρηθει η προυπηρεσια απο τον χρονο της αποκτησης της αδειας ασκησεως επαγγελαμτος και επειτα σε περιπτωση που χρειαζεται αδεια. Ειναι πολυ αδικο παντως.
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 5, 2023 18:16:46 GMT
Το δημοσίευσα στη γενική συζήτηση της 2γ, το δημοσιεύω κι εδώ. Εσάς συνάδελφοι σάς έδωσαν την ίδια βεβαίωση μέλους από τον δικηγορικό σας σύλλογο; Καλησπέρα σας. Να ρωτήσω τους συναδέλφους νομικούς το εξής: Μπήκα στο portal olomeleia να βγάλω βεβαίωση περί ασκήσεως δικηγορικού λειτουργήματος για να το επισυνάψω στην εμπειρία. Ο δικηγορικός σύλλογος στον οποίο είμαι εγγεγραμμένη δεν παρέχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικών βεβαιώσεων (είναι υπό κατασκευή). Έτσι, πέρασα από τα γραφεία μας και μου έδωσαν τη βεβαίωση μέλους (ότι είμαι εγγεγραμμένη από την τάδε ημερομηνία μέχρι σήμερα και δεν έχω περιέλθει σε καθεστώς αναστολής ή διακοπής). Είναι η βεβαίωση μέλους η περίφημη "Βεβαίωση του οικείου δικηγορικού συλλόγου περί ασκήσεως του δικηγορικού λειτουργήματος" που ζητεί ο ΑΣΕΠ μαζί με τη βεβαίωση προϋπηρεσίας ΕΦΚΑ ή πρέπει να βγάλω απόσπασμα καρτέλας δικηγόρου με τα γραμμάτια τουλάχιστον της τελευταίας πενταετίας; Έχω στείλει φυσικά γραπτό ερώτημα στον ΑΣΕΠ, αλλά αν υπάρχει συνάδελφος που έχει κάνει χαρτιά πχ στην 1Γ ας μου πει τι προσκόμισε. Φυσικά περιμένω να δω και το περιεχόμενο της προκήρυξης στο σχετικό τμήμα. Καλησπέρα σας! Εγώ έχω ένα πιστοποιητικό του συλλόγου μου που βεβαιώνει μόνο το χρονικό διάστημα της άσκησης και την ημερομηνία διορισμού μου ως δικηγόρου, καθώς από εκεί και μετά ασχολούμαι με τελείως διαφορετικό επάγγελμα. Σίγουρα όμως η προκήρυξη θα το διευκρινίζει αυτό επαρκώς. 'Εχω όμως και μια απορία και ίσως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει. Στο πιστοποιητικό αυτό φαίνομαι ασκούμενη περίπου 2μιση χρόνια, καθώς από το τέλος του 18μηνου και μέχρι να ορκιστώ δικηγόρος μεσολάβησε 1 χρόνος (πανελλήνιος ο διαγωνισμός γαρ). Μέχρι το διορισμό διατηρείται και η ιδιότητα του ασκουμένου αν δεν κάνω λάθος. Υπάρχει λέτε πιθανότητα να μου αναγνωρίσουν 2 έτη προϋπηρεσίας από την άσκηση ή αναγνωρίζονται μόνο οι απαραίτητοι 18 μήνες; Ο Κώδικας περί Δικηγόρων ορίζει μεν στο άρθρο 10 παρ. 4 ότι η ιδιότητα του ασκουμένου διατηρείται για όσο χρόνο απαιτείται για την ολοκλήρωση της άσκησης και την επιτυχή συμμετοχή του στις σχετικές δοκιμασίες και μέχρι τον επακόλουθο διορισμό του ως δικηγόρου, όμως υπάρχει και το άρθρο 13 παρ. 1 που λέει ότι η άσκηση διαρκεί δεκαοκτώ (18) μήνες. Βέβαια, επειδή κανενός ασκουμένου η άσκηση δε διαρκεί ακριβώς 18μηνο, μπορείς ν' απευθύνεις ερώτηση στον ΑΣΕΠ πώς αντιμετωπίζει περιπτώσεις άσκησης πέραν του 18μήνου αναφορικά με τον χρόνο εμπειρίας.
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 5, 2023 18:26:27 GMT
Καλησπέρα σας! Εγώ έχω ένα πιστοποιητικό του συλλόγου μου που βεβαιώνει μόνο το χρονικό διάστημα της άσκησης και την ημερομηνία διορισμού μου ως δικηγόρου, καθώς από εκεί και μετά ασχολούμαι με τελείως διαφορετικό επάγγελμα. Σίγουρα όμως η προκήρυξη θα το διευκρινίζει αυτό επαρκώς. 'Εχω όμως και μια απορία και ίσως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει. Στο πιστοποιητικό αυτό φαίνομαι ασκούμενη περίπου 2μιση χρόνια, καθώς από το τέλος του 18μηνου και μέχρι να ορκιστώ δικηγόρος μεσολάβησε 1 χρόνος (πανελλήνιος ο διαγωνισμός γαρ). Μέχρι το διορισμό διατηρείται και η ιδιότητα του ασκουμένου αν δεν κάνω λάθος. Υπάρχει λέτε πιθανότητα να μου αναγνωρίσουν 2 έτη προϋπηρεσίας από την άσκηση ή αναγνωρίζονται μόνο οι απαραίτητοι 18 μήνες; Ο Κώδικας περί Δικηγόρων ορίζει μεν στο άρθρο 10 παρ. 4 ότι η ιδιότητα του ασκουμένου διατηρείται για όσο χρόνο απαιτείται για την ολοκλήρωση της άσκησης και την επιτυχή συμμετοχή του στις σχετικές δοκιμασίες και μέχρι τον επακόλουθο διορισμό του ως δικηγόρου, όμως υπάρχει και το άρθρο 13 παρ. 1 που λέει ότι η άσκηση διαρκεί δεκαοκτώ (18) μήνες. Βέβαια, επειδή κανενός ασκουμένου η άσκηση δε διαρκεί ακριβώς 18μηνο, μπορείς ν' απευθύνεις ερώτηση στον ΑΣΕΠ πώς αντιμετωπίζει περιπτώσεις άσκησης πέραν του 18μήνου αναφορικά με τον χρόνο εμπειρίας. Αν και κάθε προκήρυξη είναι διαφορετική, οπότε αν δε δω το περιεχόμενο της 3γβ αναφορικά με το πεδίο "εμπειρία", δεν μπορώ να πω, στην 1γβ έλεγε το εξής: "Οι πτυχιούχοι της Νομικής που είναι δικηγόροι ή ασχολούνται με την πρακτική άσκηση για την απόκτηση της άδειας δικηγόρου, προκειμένου να αποδείξουν εμπειρία πρέπει να προσκομίσουν: - Βεβαίωση του οικείου δικηγορικού συλλόγου περί ασκήσεως του δικηγορικού λειτουργήματος. - Βεβαίωση ΕΦΚΑ (Τομέας Νομικών), από την οποία να προκύπτει πότε ο υποψήφιος ασφαλίστηκε ως δικηγόρος ή ενδεχομένως και ως ασκούμενος (δεδομένου ότι η ασφάλιση των ασκούμενων είναι προαιρετική). Οι πτυχιούχοι της Νομικής, προκειμένου να αποδείξουν ως εμπειρία την πρακτική άσκηση για την απόκτηση της άδειας δικηγόρου, πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου δικηγορικού συλλόγου για το χρονικό διάστημα της άσκησης. -Σε κάθε περίπτωση στην Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση (ηλεκτρονική) του υποψηφίου, πρέπει να δηλώνονται, επακριβώς, η χρονική διάρκεια της εμπειρίας του καθώς και τα στοιχεία του εργοδότη, φυσικού προσώπου ή της επωνυμίας της επιχείρησης αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο"
|
|
|
Post by xarkado on Dec 5, 2023 21:10:34 GMT
Καλησπέρα σας! Εγώ έχω ένα πιστοποιητικό του συλλόγου μου που βεβαιώνει μόνο το χρονικό διάστημα της άσκησης και την ημερομηνία διορισμού μου ως δικηγόρου, καθώς από εκεί και μετά ασχολούμαι με τελείως διαφορετικό επάγγελμα. Σίγουρα όμως η προκήρυξη θα το διευκρινίζει αυτό επαρκώς. 'Εχω όμως και μια απορία και ίσως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει. Στο πιστοποιητικό αυτό φαίνομαι ασκούμενη περίπου 2μιση χρόνια, καθώς από το τέλος του 18μηνου και μέχρι να ορκιστώ δικηγόρος μεσολάβησε 1 χρόνος (πανελλήνιος ο διαγωνισμός γαρ). Μέχρι το διορισμό διατηρείται και η ιδιότητα του ασκουμένου αν δεν κάνω λάθος. Υπάρχει λέτε πιθανότητα να μου αναγνωρίσουν 2 έτη προϋπηρεσίας από την άσκηση ή αναγνωρίζονται μόνο οι απαραίτητοι 18 μήνες; Ο Κώδικας περί Δικηγόρων ορίζει μεν στο άρθρο 10 παρ. 4 ότι η ιδιότητα του ασκουμένου διατηρείται για όσο χρόνο απαιτείται για την ολοκλήρωση της άσκησης και την επιτυχή συμμετοχή του στις σχετικές δοκιμασίες και μέχρι τον επακόλουθο διορισμό του ως δικηγόρου, όμως υπάρχει και το άρθρο 13 παρ. 1 που λέει ότι η άσκηση διαρκεί δεκαοκτώ (18) μήνες. Βέβαια, επειδή κανενός ασκουμένου η άσκηση δε διαρκεί ακριβώς 18μηνο, μπορείς ν' απευθύνεις ερώτηση στον ΑΣΕΠ πώς αντιμετωπίζει περιπτώσεις άσκησης πέραν του 18μήνου αναφορικά με τον χρόνο εμπειρίας. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Κάπως έτσι τα έχω σκεφτεί κι εγώ, οπότε σίγουρα θα απευθύνω ερώτημα και θα ενημερώσω κι εδώ για την απάντηση τους, μήπως αφορά και κάποιον άλλον.
|
|
|
Post by xarkado on Dec 5, 2023 21:13:02 GMT
Καλησπέρα σας! Εγώ έχω ένα πιστοποιητικό του συλλόγου μου που βεβαιώνει μόνο το χρονικό διάστημα της άσκησης και την ημερομηνία διορισμού μου ως δικηγόρου, καθώς από εκεί και μετά ασχολούμαι με τελείως διαφορετικό επάγγελμα. Σίγουρα όμως η προκήρυξη θα το διευκρινίζει αυτό επαρκώς. 'Εχω όμως και μια απορία και ίσως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει. Στο πιστοποιητικό αυτό φαίνομαι ασκούμενη περίπου 2μιση χρόνια, καθώς από το τέλος του 18μηνου και μέχρι να ορκιστώ δικηγόρος μεσολάβησε 1 χρόνος (πανελλήνιος ο διαγωνισμός γαρ). Μέχρι το διορισμό διατηρείται και η ιδιότητα του ασκουμένου αν δεν κάνω λάθος. Υπάρχει λέτε πιθανότητα να μου αναγνωρίσουν 2 έτη προϋπηρεσίας από την άσκηση ή αναγνωρίζονται μόνο οι απαραίτητοι 18 μήνες; Και εγω εχω ενα χαρτι που δειχνει ακριβως αυτα τις υπηρεσιακες μεταβολες καπως ετσι νομιζω μου το ειχαν πει τοτε. Το πηρα γιατι εκανα διαγραφη και εργαζομουν σε μια εταιρεια με ΙΚΑ λογω ασυμβιβαστου, δεν ηταν θεση ασχετη με νομικα κατα τα αλλα. Οσον αφορα την προυπηρεσια και εγω το εψαχνα αλλα δυστυχως αυτον τον εναμιση χρονο δεν θα τον μετρησουν γιατι οπως εχω διαβασει στο φεκ του 2γ εγραφε οτι θα μετρηθει η προυπηρεσια απο τον χρονο της αποκτησης της αδειας ασκησεως επαγγελαμτος και επειτα σε περιπτωση που χρειαζεται αδεια. Ειναι πολυ αδικο παντως. Αυτό που λέτε αφορά θέσεις για τις οποίες απαιτείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και δεν έχω προσέξει κάτι τέτοιο στις θέσεις νομικών. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 5, 2023 21:30:28 GMT
Πάντως, όσες φορές έχω ρωτήσει στον ΑΣΕΠ, μου λένε να περιμένω να δω την προκήρυξη. Από την άλλη το κεφάλαιο της εμπειρίας είναι πολύ τυποποιημένο σε ό,τι αφορά τους δικηγόρους, που κατά 99% θα είναι copy-paste του περιεχομένου της 1γ και της 1γβ. Και απ' ό,τι διαβάζω σε sites που ασχολούνται με ζητήματα ΑΣΕΠ, τα περισσότερα λάθη των υποψηφίων αφορούν την καταχώρηση της εμπειρίας, με αποτέλεσμα να χάνουν μόρια από ασήμαντες απροσεξίες στην αίτησή τους. Ας ελπίσουμε να μη συμβεί σε κανέναν εδώ.
|
|
|
Post by roula2021 on Dec 6, 2023 3:00:10 GMT
Πάντως, όσες φορές έχω ρωτήσει στον ΑΣΕΠ, μου λένε να περιμένω να δω την προκήρυξη. Από την άλλη το κεφάλαιο της εμπειρίας είναι πολύ τυποποιημένο σε ό,τι αφορά τους δικηγόρους, που κατά 99% θα είναι copy-paste του περιεχομένου της 1γ και της 1γβ. Και απ' ό,τι διαβάζω σε sites που ασχολούνται με ζητήματα ΑΣΕΠ, τα περισσότερα λάθη των υποψηφίων αφορούν την καταχώρηση της εμπειρίας, με αποτέλεσμα να χάνουν μόρια από ασήμαντες απροσεξίες στην αίτησή τους. Ας ελπίσουμε να μη συμβεί σε κανέναν εδώ. Καλημερα, μακαρι να ναι οπως στο κειμενο της 1γ που δεν το ειχα διαβασει και να μετρησει ως προυπηρεσια ο χρονος ασκησης, ειλικρινα μονο το κειμεμο της 2γ ειχα υποψη. Θα μαθουμε απο βδομαδα υποθετω.
|
|