|
Post by bluemerry on Dec 6, 2023 8:28:27 GMT
Από εκεί που μας έλεγαν υπουργοί και πρόεδροι το 2020 ότι ο ΑΣΕΠ εκσυγχρονίζεται και η πρόσληψη δε θα παίρνει πάνω από 7 μήνες από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, φτάσαμε στους 10 μήνες και ακόμα δεν έχει βγει η προκήρυξη των ΠΕ! Βέβαια, μεσολάβησαν εκλογές και αναστολή προσλήψεων, αλλά και πάλι θα μπορούσαν να είναι πιο γρήγοροι, αν σκεφτεί κανείς τι επακολουθεί: Θα πρέπει ν' ανοίξουν οι αιτήσεις, να ελεγχθούν 10.000+ άτομα, να βγουν προσωρινοί πίνακες, να εκδόσουν απόφαση για εκατοντάδες ενστάσεις που θα γίνουν και σιγά-σιγά να βγει και το ΦΕΚ διορισμού. Το σκέφτομαι να δηλώσω δικαστική αστυνομία, αλλά αν τελικά επιτύχω και έχει την τύχη της πανεπιστημιακής, θα εγκλωβιστώ. Νομίζω ότι οι εφορίες και τα τελωνεία θα κάνουν πιο γρήγορα τις προσλήψεις και απ' ό,τι μου λένε φίλοι μου που πέτυχαν, είναι πιο καλοαμοιβόμενοι.
|
|
|
Post by ketelapongo on Dec 6, 2023 9:30:49 GMT
Μήπως γνωρίζετε πώς είναι η κατάσταση στην εφορία και τα τελωνεία από άποψη φόρτου και εργασιακού περιβάλλοντος;
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 6, 2023 9:48:42 GMT
Μήπως γνωρίζετε πώς είναι η κατάσταση στην εφορία και τα τελωνεία από άποψη φόρτου και εργασιακού περιβάλλοντος; Από συγγενικό μου πρόσωπο που πέρασε με την 1γ/2017, πολλά πράγματα καθορίζονται από τον προϊστάμενο, τις ικανότητες και την προσωπικότητά του. Κατά τα άλλα στο τελωνείο έχει βάρδιες, οπότε αυτό συντελεί και στην αύξηση των μηνιαίων απολαβών αν προσμετρηθούν τα νυχτερινά και οι Κυριακές. Ανταγωνισμός υπάρχει μεγάλος, αλλά πού δεν υπάρχει θα μου πείτε. Επίσης, ο προϊστάμενος αναθέτει καθήκοντα ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και το πού πιστεύει ότι μπορεί ν' αποδώσει ο καθένας. Οπότε μπορεί ν' ανατεθούν σ' έναν νομικό αμιγώς ελεγκτικές ή οικονομικές αρμοδιότητες πχ δεν είναι ασυνήθιστο κι ένας νομικός να κάνει έλεγχο σ' ένα φορτηγό. Αλλά σ' ένα μήνα το πολύ, μπαίνει κανείς στο κλίμα ό,τι κι αν αναλάβει. Σε ό,τι αφορά τον φόρτο εργασίας, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Εξαρτάται από την περιοχή. Το καλό είναι ότι στις εφορίες υπάρχει σχετικά καλή στελέχωση, οπότε πιστεύο η ανάθεση καθηκόντων θα γίνεται σταδιακά, ανάλογα με το τι ικανότητες θα δείξει ο ίδιος ο νεοπροσληφθείς. Αν μου επιτρέπετε, θα είναι η πρώτη σας προτίμηση;
|
|
|
Post by ketelapongo on Dec 6, 2023 10:06:09 GMT
Μήπως γνωρίζετε πώς είναι η κατάσταση στην εφορία και τα τελωνεία από άποψη φόρτου και εργασιακού περιβάλλοντος; Από συγγενικό μου πρόσωπο που πέρασε με την 1γ/2017, λέει ότι πολλά πράγματα καθορίζονται από τον προϊστάμενο, τις ικανότητες και την προσωπικότητά του. Κατά τα άλλα στο τελωνείο έχει βάρδιες, οπότε αυτό συντελεί και στην αύξηση των μηνιαίων απολαβών αν προσμετρηθούν τα νυχτερινά και οι Κυριακές. Ανταγωνισμός υπάρχει μεγάλος, αλλά πού δεν υπάρχει θα μου πείτε. Επίσης, ο προϊστάμενος αναθέτει καθήκοντα ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και το πού πιστεύει ότι μπορεί ν' αποδώσει ο καθένας. Οπότε μπορεί ν' ανατεθούν σ' έναν νομικό αμιγώς ελεγκτικές ή οικονομικές αρμοδιότητες πχ δεν είναι ασυνήθιστο κι ένας νομικός να κάνει έλεγχο σ' ένα φορτηγό. Αλλά σ' ένα μήνα το πολύ, μπαίνει κανείς στο κλίμα ό,τι κι αν αναλάβει. Σε ό,τι αφορά τον φόρτο εργασίας, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Εξαρτάται από την περιοχή. Το καλό είναι ότι στις εφορίες υπάρχει σχετικά καλή στελέχωση, οπότε πιστεύο η ανάθεση καθηκόντων θα γίνεται σταδιακά, ανάλογα με το τι ικανότητες θα δείξει ο ίδιος ο νεοπροσληφθείς. Αν μου επιτρέπετε, θα είναι η πρώτη σας προτίμηση; Ακόμα είμαι στο στάδιο που μαζεύω πληροφορίες για τις θέσεις... Προς το παρόν σκέφτομαι για ΑΑΔΕ, δικαστική αστυνομία και ΝΣΚ. Μήπως ξέρετε και ποια είναι η διαφορά μεταξύ ΑΑΔΕ και Υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά τους ΠΕ Εφοριακους/Τελωνειακούς;
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 6, 2023 10:44:36 GMT
Από συγγενικό μου πρόσωπο που πέρασε με την 1γ/2017, λέει ότι πολλά πράγματα καθορίζονται από τον προϊστάμενο, τις ικανότητες και την προσωπικότητά του. Κατά τα άλλα στο τελωνείο έχει βάρδιες, οπότε αυτό συντελεί και στην αύξηση των μηνιαίων απολαβών αν προσμετρηθούν τα νυχτερινά και οι Κυριακές. Ανταγωνισμός υπάρχει μεγάλος, αλλά πού δεν υπάρχει θα μου πείτε. Επίσης, ο προϊστάμενος αναθέτει καθήκοντα ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και το πού πιστεύει ότι μπορεί ν' αποδώσει ο καθένας. Οπότε μπορεί ν' ανατεθούν σ' έναν νομικό αμιγώς ελεγκτικές ή οικονομικές αρμοδιότητες πχ δεν είναι ασυνήθιστο κι ένας νομικός να κάνει έλεγχο σ' ένα φορτηγό. Αλλά σ' ένα μήνα το πολύ, μπαίνει κανείς στο κλίμα ό,τι κι αν αναλάβει. Σε ό,τι αφορά τον φόρτο εργασίας, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Εξαρτάται από την περιοχή. Το καλό είναι ότι στις εφορίες υπάρχει σχετικά καλή στελέχωση, οπότε πιστεύο η ανάθεση καθηκόντων θα γίνεται σταδιακά, ανάλογα με το τι ικανότητες θα δείξει ο ίδιος ο νεοπροσληφθείς. Αν μου επιτρέπετε, θα είναι η πρώτη σας προτίμηση; Ακόμα είμαι στο στάδιο που μαζεύω πληροφορίες για τις θέσεις... Προς το παρόν σκέφτομαι για ΑΑΔΕ, δικαστική αστυνομία και ΝΣΚ. Μήπως ξέρετε και ποια είναι η διαφορά μεταξύ ΑΑΔΕ και Υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά τους ΠΕ Εφοριακους/Τελωνειακούς; Δυστυχώς δεν προκύπτει κάτι πιο συγκεκριμένο από μόνη τη δημοσίευση των θέσεων ΠΕ. Λογικά οι θέσεις του ΥπΟικ αφορούν τμήματα διευθύνσεων που υπάγονται στο υπουργείο οικονομικών, δηλαδή Γενικής Γραμματείας φορολογικής πολιτικής, όπως ΣΔΟΕ, ΜΑΠ, περιφερειακές διευθύνσεις δημόσιας περιουσίας, κτηματικές υπηρεσίες κλπ
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 6, 2023 15:30:10 GMT
Καλησπέρα σας! Πιστεύετε ότι στη δικαστική αστυνομία θα επιδιώξουν να συγχρονίσουν την ανάληψη καθηκόντων του πολιτικού και ένστολου προσωπικού; Οι αιτήσεις των έστολων έγιναν μέσα Οκτωβρίου και ακούγεται ότι θα βγουν προσωρινά αποτελέσματα λίγο μετά τις γιορτές.
|
|
jimmy
Pink Panther
|
Post by jimmy on Dec 6, 2023 20:14:25 GMT
Στη δικαστική αστυνομία εάν έχω καταλάβει καλά θα είναι κάποιος σαν βοηθός του εισαγγελέα; τύπου θα σου αναθέτουν να ψάχνεις, να ετοιμάζεις κλπ ή θα είσαι περίπου σαν τον γραμματέα των δικαστηρίων; Προσωπικά κάποιες γενικές θέσεις (407) μου φαίνονται καλύτερες από θέσεις της ειδικότητάς μας και αν είχα καλύτερη βαθμολογία θα αισιοδοξούσα. Τώρα δεν ξέρω, δεν μπορώ να δηλώσω και εκτός Αττικής, οπότε οι πιθανότητές μου μπορεί να είναι και κάτω από 50-50. Επίσης μέσα μου δεν ξέρω εάν έχω πάρει την απόφαση ότι σε περίπτωση που διοριστώ θα πορεύομαι στο εξής και για πάντα με 800-900-1000 ευρώ στην καλύτερη, δεν ξέρω , πολλά τα διλήμματα... Όπως επίσης ένα μεγάλο δίλημμα είναι να αφήσεις αυτή την προκήρυξη για την επόμενη όπου αφού θα έχουν διοριστεί οι υψηλόβαθμοι να μπορέσεις να χτυπήσεις καλύτερες θέσεις.
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 6, 2023 21:04:15 GMT
Στα βασικά καθήκοντα του πολιτικού – επιστημονικού προσωπικού της Δικαστικής Αστυνομίας περιλαμβάνεται η διενέργεια προανακρίσεων και προκαταρκτικών εξετάσεων, η σύνταξη επιστημονικών – τεχνικών εκθέσεων επί ζητημάτων εκκρεμών υποθέσεων, όταν κρίνεται αυτό αναγκαίο από τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, η μετάφραση και διερμηνεία από και προς την ελληνική γλώσσα εγγράφων, δικογράφων ή στο πλαίσιο της προφορικής διαδικασίας των δικών. Ενδιαφέρον αντικείμενο, υποθέτω θα προϋποθέτει και κάποια εκπαίδευση. Από την άλλη, θεωρώ ότι είναι μια θέση που μπορώ να διαχειριστώ. Όχι όπως το Κτηματολόγιο φυσικά, με το οποίο είμαι περισσότερο εξοικειωμένη, αλλά και πάλι αυτό το ΙΔΑΧ* με ανησυχεί κάπως. Άλλο βέβαια να είσαι από την πλευρά αυτού που εξυπηρετείται, άλλο από την πλευρά αυτού που πρέπει να εξυπηρετήσει. Τα Κτηματολόγια είναι υπο-στελεχωμένα δυστυχώς και υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις. Κι αυτό θα πρέπει να το αλλάξουν όσοι πάνε. Εκεί θα φανεί ο ικανός υπάλληλος.
|
|
jimmy
Pink Panther
|
Post by jimmy on Dec 8, 2023 9:37:43 GMT
Δεν βλέπω μεγάλη συμμετοχή εδώ από συναδέλφους, παρότι στον πίνακα της ειδικότητάς μας είμαστε πάρα πολλοί οι επιτυχόντες! Λέτε οι θέσεις για τους γραμματείς δικαστηριών του διαγωνισμού που έγινε τέλη Σεπτέμβρη να απορροφήσουν αρκετούς και να έχουμε μια παραπάνω ευελιξία όσοι δεν γράψαμε και πάρα πολύ καλά;
|
|
|
Post by roula2021 on Dec 8, 2023 9:42:11 GMT
Δεν βλέπω μεγάλη συμμετοχή εδώ από συναδέλφους, παρότι στον πίνακα της ειδικότητάς μας είμαστε πάρα πολλοί οι επιτυχόντες! Λέτε οι θέσεις για τους γραμματείς δικαστηριών του διαγωνισμού που έγινε τέλη Σεπτέμβρη να απορροφήσει αρκετούς και να έχουμε μια παραπάνω ευελιξία όσοι δεν γράψαμε και πάρα πολύ καλά; Ισως περιμενουν να δουν τι θεσεις θα παρουν εκει δηλαδη σε ποιες περιοχες και μετα να αποφασισουν; Δεν ξερω αν γινεται χρονικα. Υπαρχουν και μερικοι στους πρωτους 100 που ειναι και στον 1γ ή εχουν δωσει τωρα για δικαστικοι. Για γραμματεις απο οσο γνωριζω ειναι αρκετος κοσμος απο Θεσσαλονικη.
|
|
jimmy
Pink Panther
|
Post by jimmy on Dec 8, 2023 9:44:26 GMT
Λογικό, επειδή η σχολή και οι εξετάσεις έγιναν Θεσ/νίκη, αλλά μετά οι τοποθετήσεις είναι σε όλα τα δικαστήρια. Εγώ αναγκαστικά μόνο Αττική θα δηλώσω, αλλά και πάλι δεν ξέρω με τι σειρά να επιλέξω...
|
|
|
Post by roula2021 on Dec 8, 2023 9:48:41 GMT
Λογικό, επειδή η σχολή και οι εξετάσεις έγιναν Θεσ/νίκη, αλλά μετά οι τοποθετήσεις είναι σε όλα τα δικαστήρια. Εγώ αναγκαστικά μόνο Αττική θα δηλώσω, αλλά και πάλι δεν ξέρω με τη σειρά να επιλέξω... Ουτε εγω ειμαι πολυ ψηλα σε βαθμο. Σκεφτομαι να ξεκινησω με θεσεις που δεχονται μονο το πτυχιο μας μετα με θεσεις που δεχονται και τα αλλα δυο πτυχια οικονομικων και στατιστικης και τελευταιες διεκπεραιωσης με την λογικη οτι παω απο τον λιγοτερο στον περισσοτερο ανταγωνισμο. Λογικα με γεωγραφικο κριτηριο, δεν θα βαλω ολη την ελλαδα νησια κλπ ουτε βορεια ελλαδα, κυριως πελοποννησο και αθηνα(οχι οτι θα εχει νοημα η Αθηνα).
|
|
jimmy
Pink Panther
|
Post by jimmy on Dec 8, 2023 9:52:52 GMT
Σωστή λογική, απλά υπάρχουν και θέσεις διεκπεραίωσης που φαίνονται (μπορεί και να μην είναι) πιο ενδιαφέρουσες ή σε πιο "καλό" φορέα από κάποιες της ειδικότητάς μας. Κοντά είναι η Πελοπόννησος αλλά κι εκεί ενοίκιο θα χρειαστεί...δύσκολα τα πράγματα
|
|
|
Post by bluemerry on Dec 8, 2023 12:00:13 GMT
Υποθέτω οι περισσότεροι συνάδελφοι θ' αγνοούν την ύπαρξη του συγκεκριμένου φόρουμ. Προσωπικά, ήρθα με link που μου έστειλε γνωστός μου, διαφορετικά δε θα το γνώριζα. Άλλοι προτιμούν να παρακολουθούν τη ροή, αλλά να μη σχολιάζουν. Άλλοι πάλι μπορεί να έχουν οργανωθεί στα social. Για να λέμε την αλήθεια, επειδή οι θέσεις δεν ήταν προκαθορισμένες, οι περισσότεροι δώσαμε διερευνητικά, για να έχουμε ένα plan B σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με τον κυρίως επαγγελματικό σχεδιασμό μας. Απολύτως λογικό πολλοί να έχουμε συμμετάσχει και σε άλλους διαγωνισμούς. Πάντως και οι θέσεις ειδικότητας είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, με σειρά κατά τη γνώμη μου: α) Κτηματολόγια β) Δικαστική Αστυνομία γ)Τελωνεία. Καλά, για τη θέση στο ΝΣΚ δεν το συζητώ, πολύ περιζήτητη, αλλά υποθέτω προορίζεται για έναν υποψήφιο στην πρώτη πεντάδα της τελικής βαθμολογίας. Κατά τα άλλα θα παίξει μεγάλο ρόλο το γεωγραφικό κριτήριο. Δε θα μου κάνει εντύπωση ούτε αν πολλοί αρνηθούν τις θέσεις που θα τοποθετηθούν, ούτε αν μετά από μια πενταετία υπάρξουν και αρκετές παραιτήσεις επιτυχόντων της 2γ. Είναι μεγάλο μειονέκτημα να προκηρύσσεται διαγωνισμός χωρίς οι υποψήφιοι να γνωρίζουν τις θέσεις που θα διεκδικήσουν. Απολύτως κατανοητό κάποιοι να μην ενδιαφέρονται και να προσπαθούν για κάτι καλύτερο που θα τους ικανοποιεί περισσότερο επαγγελματικά. Ελπίζω να το κοιτάξουν οι κύριοι στο ΥπΕσ για τον επόμενο διαγωνισμό, γιατί κάνουν κακό στον ίδιο τον δημόσιο τομέα. Επίσης, αν όντως, όπως είπε ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη μη αποδοχή θέσεων από επιτυχόντες που τις δήλωσαν, να φροντίσουν να μην αργούν τόσο τις διαδικασίες μεταξύ διαγωνισμού και πρόσληψης, ώστε να μην προλάβει κι ο υποψήφιος να βρει κάτι καλύτερο.
|
|
|
Post by Persefoni on Dec 8, 2023 22:35:54 GMT
Παιδιά επειδή είχα κάνει αυτό το thread παλιά, αλλά δεν είμαι νομικός, οπότε δεν το παρακολουθώ...αν θέλετε να σας βάλω ένα άλλο poll εδώ, μόνο για περιοχές ή οτιδήποτε, σκεφτείτε και πείτε μου να το αλλάξω...
|
|