|
Post by katerina55 on Nov 27, 2023 7:11:45 GMT
Ερώτηση προς όλους τους ΠΕ εδώ...: Πιστεύετε πως αν ισχύουν τα δεδομένα του poll (σε κάποιο βαθμό έστω), οι υψηλόβαθμοι των ειδικοτήτων αν δεν απορροφηθούν τελικώς στην ειδικότητα τους & στην πόλη τους, θα διορισθούν στην πόλη τους από τον Διεκπ. (που θα έχει πολλαπλάσιες θέσεις σε κάθε πόλη σε σχέση με τις θέσεις ειδικότητας), με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από τους 850/1.100 ΠΕ Διεκπ. (που βρίσκονται & σε άλλο πίνακα) να διορισθούν στον Διεκπ. και στις θέσεις ειδικοτήτων έτσι να πέσουν οι βάσεις, αφού θα φύγουν αρκετοί υψηλόβαθμοι...? Γιατί αρχικά πιστεύαμε όλοι, ότι η κίνηση θα είναι κυρίως αντίστροφη....🤔 Τι λέτε...? Καλημέρα! Εγώ νομίζω πως εξαρτάται από δύο παράγοντες τι θα προτιμήσουν: την ηλικία (πχ σε σχέση με οικογενειακές υποχρεώσεις στην πόλη τους ή την προοπτική καριέρας στην ειδικότητά τους), και το ποια είναι η ειδικότητα (πχ αν δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης στο ελεύθερο επάγγελμα, αν όντως οι θέσεις Διεκπεραίωσης είναι πολλαπλάσιες από τη συγκεκριμένη ειδικότητα στην πόλη τους, γιατί σε κάποιες ειδικότητες, και πόλεις ίσως αυτό δεν ισχύει). Επομένως πού καταλήγουμε, αγαπητή @fofo; Δύσκολη η εξίσωση...
|
|
|
Post by Fenix2023 on Nov 27, 2023 9:28:47 GMT
Ερώτηση προς όλους τους ΠΕ εδώ...: Πιστεύετε πως αν ισχύουν τα δεδομένα του poll (σε κάποιο βαθμό έστω), οι υψηλόβαθμοι των ειδικοτήτων αν δεν απορροφηθούν τελικώς στην ειδικότητα τους & στην πόλη τους, θα διορισθούν στην πόλη τους από τον Διεκπ. (που θα έχει πολλαπλάσιες θέσεις σε κάθε πόλη σε σχέση με τις θέσεις ειδικότητας), με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από τους 850/1.100 ΠΕ Διεκπ. (που βρίσκονται & σε άλλο πίνακα) να διορισθούν στον Διεκπ. και στις θέσεις ειδικοτήτων έτσι να πέσουν οι βάσεις, αφού θα φύγουν αρκετοί υψηλόβαθμοι...? Γιατί αρχικά πιστεύαμε όλοι, ότι η κίνηση θα είναι κυρίως αντίστροφη....🤔 Τι λέτε...? Ως συμπέρασμα από τα αποτελέσματα των polls μέσης ηλικίας των επιτυγχόντων και επιλογής θέσης στον τόπο μόνιμης κατοικίας ή οπουδήποτε προκύπτουν τα εξής: 1. Θα προτιμηθούν θέσεις στον τόπο μόνιμης κατοικίας από υψηλόβαθμους οι οποίοι θα επιλέξουν με βάση την μέγιστη απόδοση σε οικονομικές απολαβές και το μικρότερο κόστος εργασίας. Αν δεν υφίστανται θέσεις στον τόπο μόνιμης κατοικίας όπως στην περίπτωση μου και δεν έχεις οικογενειακές υποχρεώσεις μπορείς να πάς παντού. 2. Η μέση ηλικία είναι περίπου 40 έτη κατι που σημαίνει οτι ένα μεγάλο ποσοστό έχει οικογενειακές υποχρεώσεις και δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Με βάση τα παραπάνω πιστεύω οτι αρκετοί υψηλόβαθμοι θα επιλέξουν ΠΕ ΔΙΕΚΠ. στον τόπο κατοικίας τους με αποτέλεσμα να έχουμε υψηλή βάση στην γενική ειδικότητα και χαμηλότερες βάσεις στις εξειδικευμένες ειδικότητες.
|
|
|
Post by Persefoni on Nov 27, 2023 13:52:39 GMT
kell , katerina55 , Fenix2023 Σας ευχαριστώ για τις σκέψεις & εγώ αυτά σκέφτομαι... Περιμένουμε να δούμε ακριβή αριθμό θέσεων βέβαια και κατανομή, αλλά και πάλι πρέπει σε κάθε πόλη οι θέσεις Διεκπ. να είναι διπλάσιες από τις θέσεις Οικον.+Νομικών+Πληροφ.+Μηχανον. μαζί συνολικά... Δηλαδή αν το 85% των υψηλόβαθμων είναι γύρω από 40 έτη που λέμε και κινηθεί κυρίως με βάση την πόλη του, σημαίνει ότι από τις 20 θέσεις μιας πόλης (7Ειδικ.+13Διεκπ.) το 33% θα πηγαίνει στην ειδικότητα και το υπόλοιπο 66% θα διορίζεται σε Διεκπ. της πόλης. Οπότε, ίσως τελικά η αναλογία απορρόφησης από τους πίνακες να είναι 1 Ειδικότητα ανά 2 Διεκπ. από πάνω προς τα κάτω... Άρα από τους 850/1.100 ΠΕ Διεκπ. που βρίσκονται και σε άλλον πίνακα το 1/3 (283 θα διορισθούν σε ειδικότητα) και οι υπόλοιπη 567 + 250(μόνο Διεκπ.)=817 στην Διεκπ. Επομένως, αν ο 817 είναι ο τελευταίος γενικής που θα διορισθεί στον Διεκπ. από τους 1.100 πρώτους, η βάση θα είναι 75,25 (+ΜΟ προσαυξ.), περίπου 80,5++ Ανεβαίνει 1-2 βαθμούς η βάση της Διεκπ. έτσι σε σχέση με αυτά που λέγαμε στον πίνακα Διεκπ. (βλέπε 1ο post εκεί) Μέχρι να βγουν, θα έχουμε κάνει 100 σενάρια...τρέλα...🤪🤔😉
|
|
|
Post by kell on Nov 27, 2023 15:18:59 GMT
kell , katerina55 , Fenix2023 Σας ευχαριστώ για τις σκέψεις & εγώ αυτά σκέφτομαι... Περιμένουμε να δούμε ακριβή αριθμό θέσεων βέβαια και κατανομή, αλλά και πάλι πρέπει σε κάθε πόλη οι θέσεις Διεκπ. να είναι διπλάσιες από τις θέσεις Οικον.+Νομικών+Πληροφ.+Μηχανον. μαζί συνολικά... Δηλαδή αν το 85% των υψηλόβαθμων είναι γύρω από 40 έτη που λέμε και κινηθεί κυρίως με βάση την πόλη του, σημαίνει ότι από τις 20 θέσεις μιας πόλης (7Ειδικ.+13Διεκπ.) το 33% θα πηγαίνει στην ειδικότητα και το υπόλοιπο 66% θα διορίζεται σε Διεκπ. της πόλης. Οπότε, ίσως τελικά η αναλογία απορρόφησης από τους πίνακες να είναι 1 Ειδικότητα ανά 2 Διεκπ. από πάνω προς τα κάτω... Άρα από τους 850/1.100 ΠΕ Διεκπ. που βρίσκονται και σε άλλον πίνακα το 1/3 (283 θα διορισθούν σε ειδικότητα) και οι υπόλοιπη 567 + 250(μόνο Διεκπ.)=817 στην Διεκπ. Επομένως, αν ο 817 είναι ο τελευταίος γενικής που θα διορισθεί στον Διεκπ. από τους 1.100 πρώτους, η βάση θα είναι 75,25 (+ΜΟ προσαυξ.), περίπου 80,5++ Ανεβαίνει 1-2 βαθμούς η βάση της Διεκπ. έτσι σε σχέση με αυτά που λέγαμε στον πίνακα Διεκπ. (βλέπε 1ο post εκεί) Μέχρι να βγουν, θα έχουμε κάνει 100 σενάρια...τρέλα...🤪🤔😉 Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις Πολύ δύσκολο,καθώς όπως λέτε όλοι είναι πολυπαραγοντικο. Όμως, έχω μία σκέψη, ίσως υποκεινουμενη από την ανάγκη να ελπίζω;..ίσως. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν πολλοί, όπως διαπίστωσα από διαλόγους στο φόρουμ,που δεν είχαν ιδέα για το πόσο θα μειωθούν οι αποδοχές τους σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα στον οποίο βρίσκονται σήμερα. Άλλοι που ήλπιζαν σε εύκολη μετάθεση ή απόσπαση μετά τη διετία κτλ. Θεωρώ ότι ακόμα και σε αυτόν το διαγωνισμό, παρόλο που συμμετείχαμε σε εξεταστική διαδικασία και πήγαμε πιο συνειδητά, θα υπάρξουν πολλοί που θα αρνηθούν διορισμό και κάποιοι οι οποίοι θα αποκλειστούν από λάθη στο μητρώο. Πριν το φόρουμ είχα κάνει μια βόλτα από το Facebook και αντιλήφθηκα ότι το δείγμα του φόρουμ δεν έχει καμία σχέση "ποιοτικά" με τους συμμετέχοντες του φόρουμ. Και ειχαν μια εντελώς λάθος εικόνα για το τι θα γίνει απο εδω λαι κάτω, καπως οπως το "τι παραγγέλνεις vs τιβσου έρχεται ". Το "Ποιοτικά" το χρησιμοποιώ με όρους στατιστικής και όχι για να υπονοησω κατωτεροτητα. Και πολλοί από όσους θεωρούν ότι κάνουν πονηριές ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να συμμετέχουν σιωπηλά, απλά παρακολουθωντας τη ροή της συζήτησης στο φόρουμ. Επομένως θεωρώ ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις, χωρίς να μπορώ να προβλέψω προς ποια κατεύθυνση θα είναι αυτές οι εκπλήξεις.
|
|
|
Post by konstantinos84 on Nov 27, 2023 15:24:52 GMT
kell , katerina55 , Fenix2023 Σας ευχαριστώ για τις σκέψεις & εγώ αυτά σκέφτομαι... Περιμένουμε να δούμε ακριβή αριθμό θέσεων βέβαια και κατανομή, αλλά και πάλι πρέπει σε κάθε πόλη οι θέσεις Διεκπ. να είναι διπλάσιες από τις θέσεις Οικον.+Νομικών+Πληροφ.+Μηχανον. μαζί συνολικά... Δηλαδή αν το 85% των υψηλόβαθμων είναι γύρω από 40 έτη που λέμε και κινηθεί κυρίως με βάση την πόλη του, σημαίνει ότι από τις 20 θέσεις μιας πόλης (7Ειδικ.+13Διεκπ.) το 33% θα πηγαίνει στην ειδικότητα και το υπόλοιπο 66% θα διορίζεται σε Διεκπ. της πόλης. Οπότε, ίσως τελικά η αναλογία απορρόφησης από τους πίνακες να είναι 1 Ειδικότητα ανά 2 Διεκπ. από πάνω προς τα κάτω... Άρα από τους 850/1.100 ΠΕ Διεκπ. που βρίσκονται και σε άλλον πίνακα το 1/3 (283 θα διορισθούν σε ειδικότητα) και οι υπόλοιπη 567 + 250(μόνο Διεκπ.)=817 στην Διεκπ. Επομένως, αν ο 817 είναι ο τελευταίος γενικής που θα διορισθεί στον Διεκπ. από τους 1.100 πρώτους, η βάση θα είναι 75,25 (+ΜΟ προσαυξ.), περίπου 80,5++ Ανεβαίνει 1-2 βαθμούς η βάση της Διεκπ. έτσι σε σχέση με αυτά που λέγαμε στον πίνακα Διεκπ. (βλέπε 1ο post εκεί) Μέχρι να βγουν, θα έχουμε κάνει 100 σενάρια...τρέλα...🤪🤔😉 Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις Πολύ δύσκολο,καθώς όπως λέτε όλοι είναι πολυπαραγοντικο. Όμως, έχω μία σκέψη, ίσως υποκεινουμενη από την ανάγκη να ελπίζω;..ίσως. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν πολλοί, όπως διαπίστωσα από διαλόγους στο φόρουμ,που δεν είχαν ιδέα για το πόσο θα μειωθούν οι αποδοχές τους σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα στον οποίο βρίσκονται σήμερα. Άλλοι που ήλπιζαν σε εύκολη μετάθεση ή απόσπαση μετά τη διετία κτλ. Θεωρώ ότι ακόμα και σε αυτόν το διαγωνισμό, παρόλο που συμμετείχαμε σε εξεταστική διαδικασία και πήγαμε πιο συνειδητά, θα υπάρξουν πολλοί που θα αρνηθούν διορισμό και κάποιοι οι οποίοι θα αποκλειστούν από λάθη στο μητρώο. Πριν το φόρουμ είχα κάνει μια βόλτα από το Facebook και αντιλήφθηκα ότι το δείγμα του φόρουμ δεν έχει καμία σχέση "ποιοτικά" με τους συμμετέχοντες του φόρουμ. Και ειχαν μια εντελώς λάθος εικόνα για το τι θα γίνει απο εδω λαι κάτω, καπως οπως το "τι παραγγέλνεις vs τιβσου έρχεται ". Το "Ποιοτικά" το χρησιμοποιώ με όρους στατιστικής και όχι για να υπονοησω κατωτεροτητα. Και πολλοί από όσους θεωρούν ότι κάνουν πονηριές ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να συμμετέχουν σιωπηλά, απλά παρακολουθωντας τη ροή της συζήτησης στο φόρουμ. Επομένως θεωρώ ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις, χωρίς να μπορώ να προβλέψω προς ποια κατεύθυνση θα είναι αυτές οι εκπλήξεις. Επειδή ΔΕΝ έχω FB και είμαι ιδεολογικά εναντίον. Μπορείς να μου δώσεις να καταλάβω που εντοπίζεις τις διαφορές; Πάντως το δείγμα εδώ είναι ΛΟΓΙΚΑ πιο υψηλό σε βαθμολογία σε σχέση με το Μ.Ο. Γιατί ένας που έγραψε πχ 77 ΛΟΓΙΚΑ θα έχει μεγαλύτερη ελπίδα και έννοια και από έναν που έγραψε πχ 57 και θα κάνει απλά την αίτηση και ότι βγει. Ο 2ος ΠΙΘΑΝΟΝ να μην αναλωθεί σε τέτοιες αναζητήσεις σε φορουμ όπως αυτό, συζητήσεις και αναλύσεις.
|
|
|
Post by Persefoni on Nov 27, 2023 15:38:01 GMT
kell , katerina55 , Fenix2023 Σας ευχαριστώ για τις σκέψεις & εγώ αυτά σκέφτομαι... Περιμένουμε να δούμε ακριβή αριθμό θέσεων βέβαια και κατανομή, αλλά και πάλι πρέπει σε κάθε πόλη οι θέσεις Διεκπ. να είναι διπλάσιες από τις θέσεις Οικον.+Νομικών+Πληροφ.+Μηχανον. μαζί συνολικά... Δηλαδή αν το 85% των υψηλόβαθμων είναι γύρω από 40 έτη που λέμε και κινηθεί κυρίως με βάση την πόλη του, σημαίνει ότι από τις 20 θέσεις μιας πόλης (7Ειδικ.+13Διεκπ.) το 33% θα πηγαίνει στην ειδικότητα και το υπόλοιπο 66% θα διορίζεται σε Διεκπ. της πόλης. Οπότε, ίσως τελικά η αναλογία απορρόφησης από τους πίνακες να είναι 1 Ειδικότητα ανά 2 Διεκπ. από πάνω προς τα κάτω... Άρα από τους 850/1.100 ΠΕ Διεκπ. που βρίσκονται και σε άλλον πίνακα το 1/3 (283 θα διορισθούν σε ειδικότητα) και οι υπόλοιπη 567 + 250(μόνο Διεκπ.)=817 στην Διεκπ. Επομένως, αν ο 817 είναι ο τελευταίος γενικής που θα διορισθεί στον Διεκπ. από τους 1.100 πρώτους, η βάση θα είναι 75,25 (+ΜΟ προσαυξ.), περίπου 80,5++ Ανεβαίνει 1-2 βαθμούς η βάση της Διεκπ. έτσι σε σχέση με αυτά που λέγαμε στον πίνακα Διεκπ. (βλέπε 1ο post εκεί) Μέχρι να βγουν, θα έχουμε κάνει 100 σενάρια...τρέλα...🤪🤔😉 Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις Πολύ δύσκολο,καθώς όπως λέτε όλοι είναι πολυπαραγοντικο. Όμως, έχω μία σκέψη, ίσως υποκεινουμενη από την ανάγκη να ελπίζω;..ίσως. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν πολλοί, όπως διαπίστωσα από διαλόγους στο φόρουμ,που δεν είχαν ιδέα για το πόσο θα μειωθούν οι αποδοχές τους σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα στον οποίο βρίσκονται σήμερα. Άλλοι που ήλπιζαν σε εύκολη μετάθεση ή απόσπαση μετά τη διετία κτλ. Θεωρώ ότι ακόμα και σε αυτόν το διαγωνισμό, παρόλο που συμμετείχαμε σε εξεταστική διαδικασία και πήγαμε πιο συνειδητά, θα υπάρξουν πολλοί που θα αρνηθούν διορισμό και κάποιοι οι οποίοι θα αποκλειστούν από λάθη στο μητρώο. Πριν το φόρουμ είχα κάνει μια βόλτα από το Facebook και αντιλήφθηκα ότι το δείγμα του φόρουμ δεν έχει καμία σχέση "ποιοτικά" με τους συμμετέχοντες του φόρουμ. Και ειχαν μια εντελώς λάθος εικόνα για το τι θα γίνει απο εδω λαι κάτω, καπως οπως το "τι παραγγέλνεις vs τιβσου έρχεται ". Το "Ποιοτικά" το χρησιμοποιώ με όρους στατιστικής και όχι για να υπονοησω κατωτεροτητα. Και πολλοί από όσους θεωρούν ότι κάνουν πονηριές ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να συμμετέχουν σιωπηλά, απλά παρακολουθωντας τη ροή της συζήτησης στο φόρουμ. Επομένως θεωρώ ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις, χωρίς να μπορώ να προβλέψω προς ποια κατεύθυνση θα είναι αυτές οι εκπλήξεις. Συμφωνώ 100%, αυτές τις εκπλήξεις προσπαθώ να ανακαλύψω μέσα από τα polls και τις συζητήσεις για τις βάσεις...αλλά πιστεύω ότι δεν θα τις αποφύγουμε (είτε είναι θετικές, είτε αρνητικές...) 😉
|
|
|
Post by kell on Nov 27, 2023 15:57:58 GMT
Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις Πολύ δύσκολο,καθώς όπως λέτε όλοι είναι πολυπαραγοντικο. Όμως, έχω μία σκέψη, ίσως υποκεινουμενη από την ανάγκη να ελπίζω;..ίσως. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν πολλοί, όπως διαπίστωσα από διαλόγους στο φόρουμ,που δεν είχαν ιδέα για το πόσο θα μειωθούν οι αποδοχές τους σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα στον οποίο βρίσκονται σήμερα. Άλλοι που ήλπιζαν σε εύκολη μετάθεση ή απόσπαση μετά τη διετία κτλ. Θεωρώ ότι ακόμα και σε αυτόν το διαγωνισμό, παρόλο που συμμετείχαμε σε εξεταστική διαδικασία και πήγαμε πιο συνειδητά, θα υπάρξουν πολλοί που θα αρνηθούν διορισμό και κάποιοι οι οποίοι θα αποκλειστούν από λάθη στο μητρώο. Πριν το φόρουμ είχα κάνει μια βόλτα από το Facebook και αντιλήφθηκα ότι το δείγμα του φόρουμ δεν έχει καμία σχέση "ποιοτικά" με τους συμμετέχοντες του φόρουμ. Και ειχαν μια εντελώς λάθος εικόνα για το τι θα γίνει απο εδω λαι κάτω, καπως οπως το "τι παραγγέλνεις vs τιβσου έρχεται ". Το "Ποιοτικά" το χρησιμοποιώ με όρους στατιστικής και όχι για να υπονοησω κατωτεροτητα. Και πολλοί από όσους θεωρούν ότι κάνουν πονηριές ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να συμμετέχουν σιωπηλά, απλά παρακολουθωντας τη ροή της συζήτησης στο φόρουμ. Επομένως θεωρώ ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις, χωρίς να μπορώ να προβλέψω προς ποια κατεύθυνση θα είναι αυτές οι εκπλήξεις. Επειδή ΔΕΝ έχω FB και είμαι ιδεολογικά εναντίον. Μπορείς να μου δώσεις να καταλάβω που εντοπίζεις τις διαφορές; Πάντως το δείγμα εδώ είναι ΛΟΓΙΚΑ πιο υψηλό σε βαθμολογία σε σχέση με το Μ.Ο. Γιατί ένας που έγραψε πχ 77 ΛΟΓΙΚΑ θα έχει μεγαλύτερη ελπίδα και έννοια και από έναν που έγραψε πχ 57 και θα κάνει απλά την αίτηση και ότι βγει. Ο 2ος ΠΙΘΑΝΟΝ να μην αναλωθεί σε τέτοιες αναζητήσεις σε φορουμ όπως αυτό, συζητήσεις και αναλύσεις. Δν μπορώ να θυμηθώ κάτι συγκεκριμένο, η αίσθηση που αποκόμισα είναι ότι ενα μεγάλο ποσοστό δεν έχει καμία αίσθηση του τι συμβαίνει,δεν είχαν ιδέα για τη β'φαση και πως θα γίνει, δν ξέρουν πως θα γίνουν οι αναπληρώσεις των ποσοστών της ειδικής και κάποιοι δεν είχαν καν το απαιτούμενο επίπεδο αγγλικών ή Η/Υ και είχαν δηλώσει ότι ξέρουν. Υπήρχαν άτομα που δήλωναν δικηγόροι και ήξεραν τι ζητάει η προκήρυξη, αλλά σε δικό μου ερώτημα αναφορικά με την προϋπηρεσία των ελεύθερων επαγγελματιών η απάντηση με έκανε να αισθανθώ πρόεδρος του Αρείου Πάγου (αν αυτή ήταν νομικός, εγώ είναι αστροναύτης). Αργότερα κατάλαβα ότι τα γκρουπ είναι υποκεινουμενα από φροντιστήρια και εταιρείες συμπλήρωσης μητρωων και από κει πέρα δεν ξέρω τι λένε και τι κάνουν. Και εγω το φεις το έχω κλειστό και έχω φίλους μόνο άτομα τα οποία γνωρίζω και συναναστρεφομαι, απλά για να κρατάω επαφή με παλαιούς συμφοιτητές και συγγενείς που βρίσκονται στην άλλη άκρη της γης. Ελπίζω να σου μετεδωσα την εικόνα που έχω, πάντα από τη δική μου υποκειμενική πλευρά.
|
|
|
Post by kell on Nov 27, 2023 16:06:42 GMT
Η δική μου σκέψη ήταν κάποια στιγμή..."σκέψου τώρα να σαι γιουχου, να μην έχεις ψάξει νόμους, ΦΕΚ και συνεντεύξεις, συζητήσεις κτλ, και να έρθει η ώρα του μητρώου και των θέσεων, να σου ζητάει έγγραφα που ούτε καν περίμενες, να είσαι ειδικής και να διαπιστώσεις ότι δεν έχεις προκρατημενες θέσεις...όλα όσα έχουμε ψάξει και συζητήσει τόσο καιρό, τον μισθό, την κινητικότητα και να σου έρθει όλη η πληροφορία μαζί. Τι θα έκανα εγώ; όπου φύγει φύγει " κάπως έτσι το βλέπω για ένα μεγάλο κομμάτι να συμβαίνει.
|
|
|
Post by scorpione78 on Nov 28, 2023 8:46:58 GMT
kell , katerina55 , Fenix2023 Σας ευχαριστώ για τις σκέψεις & εγώ αυτά σκέφτομαι... Περιμένουμε να δούμε ακριβή αριθμό θέσεων βέβαια και κατανομή, αλλά και πάλι πρέπει σε κάθε πόλη οι θέσεις Διεκπ. να είναι διπλάσιες από τις θέσεις Οικον.+Νομικών+Πληροφ.+Μηχανον. μαζί συνολικά... Δηλαδή αν το 85% των υψηλόβαθμων είναι γύρω από 40 έτη που λέμε και κινηθεί κυρίως με βάση την πόλη του, σημαίνει ότι από τις 20 θέσεις μιας πόλης (7Ειδικ.+13Διεκπ.) το 33% θα πηγαίνει στην ειδικότητα και το υπόλοιπο 66% θα διορίζεται σε Διεκπ. της πόλης. Οπότε, ίσως τελικά η αναλογία απορρόφησης από τους πίνακες να είναι 1 Ειδικότητα ανά 2 Διεκπ. από πάνω προς τα κάτω... Άρα από τους 850/1.100 ΠΕ Διεκπ. που βρίσκονται και σε άλλον πίνακα το 1/3 (283 θα διορισθούν σε ειδικότητα) και οι υπόλοιπη 567 + 250(μόνο Διεκπ.)=817 στην Διεκπ. Επομένως, αν ο 817 είναι ο τελευταίος γενικής που θα διορισθεί στον Διεκπ. από τους 1.100 πρώτους, η βάση θα είναι 75,25 (+ΜΟ προσαυξ.), περίπου 80,5++ Ανεβαίνει 1-2 βαθμούς η βάση της Διεκπ. έτσι σε σχέση με αυτά που λέγαμε στον πίνακα Διεκπ. (βλέπε 1ο post εκεί) Μέχρι να βγουν, θα έχουμε κάνει 100 σενάρια...τρέλα...🤪🤔😉 Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις Πολύ δύσκολο,καθώς όπως λέτε όλοι είναι πολυπαραγοντικο. Όμως, έχω μία σκέψη, ίσως υποκεινουμενη από την ανάγκη να ελπίζω;..ίσως. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν πολλοί, όπως διαπίστωσα από διαλόγους στο φόρουμ,που δεν είχαν ιδέα για το πόσο θα μειωθούν οι αποδοχές τους σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα στον οποίο βρίσκονται σήμερα. Άλλοι που ήλπιζαν σε εύκολη μετάθεση ή απόσπαση μετά τη διετία κτλ. Θεωρώ ότι ακόμα και σε αυτόν το διαγωνισμό, παρόλο που συμμετείχαμε σε εξεταστική διαδικασία και πήγαμε πιο συνειδητά, θα υπάρξουν πολλοί που θα αρνηθούν διορισμό και κάποιοι οι οποίοι θα αποκλειστούν από λάθη στο μητρώο. Πριν το φόρουμ είχα κάνει μια βόλτα από το Facebook και αντιλήφθηκα ότι το δείγμα του φόρουμ δεν έχει καμία σχέση "ποιοτικά" με τους συμμετέχοντες του φόρουμ. Και ειχαν μια εντελώς λάθος εικόνα για το τι θα γίνει απο εδω λαι κάτω, καπως οπως το "τι παραγγέλνεις vs τιβσου έρχεται ". Το "Ποιοτικά" το χρησιμοποιώ με όρους στατιστικής και όχι για να υπονοησω κατωτεροτητα. Και πολλοί από όσους θεωρούν ότι κάνουν πονηριές ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να συμμετέχουν σιωπηλά, απλά παρακολουθωντας τη ροή της συζήτησης στο φόρουμ. Επομένως θεωρώ ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις, χωρίς να μπορώ να προβλέψω προς ποια κατεύθυνση θα είναι αυτές οι εκπλήξεις. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη διαπίστωση ότι οι διάφορες ομάδες επιτυχόντων του διαγωνισμού που υπάρχουν στο FB είναι χαμηλού επιπέδου. Προσωπικά με πέταξαν έξω με τις κλοτσιές από την ομάδα FB που επιμένει σχεδόν εκβιαστικά στο διορισμό όλων των επιτυχόντων. Ο διαχειριστής δεν ξέρει ούτε Ελληνικά και έχει το θράσος να στέλνει επιστολές εξ ονόματος όλων των επιτυχόντων, χωρίς την άδειά μας εννοείται, κάνοντας ρεζίλι τόσο τον εαυτό του, όσο και όσους είμαστε επιτυχόντες. Όταν τόλμησα να διορθώσω τα Ελληνικά του, μου την έπεσαν άλλα μέλη υποστηρίζοντας τον αρχηγό τους και για να μην χαλάω τη ζαχαρένια μου, αποχώρησα από την ομάδα. Συμφωνώ απόλυτα με το χαμηλό επίπεδο πολλών επιτυχόντων και είναι πολύ κρίμα, γιατί οι ίδιοι δεν το βλέπουν. Θεωρούν ότι είναι ok να απαιτείς με ανορθόγραφες επιστολές αυτό που θεωρείς ότι δικαιωματικά σου ανήκει και δεν έχουν καμία διάθεση να βελτιωθούν σε οτιδήποτε.
|
|
|
Post by kell on Nov 28, 2023 9:21:09 GMT
Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις Πολύ δύσκολο,καθώς όπως λέτε όλοι είναι πολυπαραγοντικο. Όμως, έχω μία σκέψη, ίσως υποκεινουμενη από την ανάγκη να ελπίζω;..ίσως. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν πολλοί, όπως διαπίστωσα από διαλόγους στο φόρουμ,που δεν είχαν ιδέα για το πόσο θα μειωθούν οι αποδοχές τους σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα στον οποίο βρίσκονται σήμερα. Άλλοι που ήλπιζαν σε εύκολη μετάθεση ή απόσπαση μετά τη διετία κτλ. Θεωρώ ότι ακόμα και σε αυτόν το διαγωνισμό, παρόλο που συμμετείχαμε σε εξεταστική διαδικασία και πήγαμε πιο συνειδητά, θα υπάρξουν πολλοί που θα αρνηθούν διορισμό και κάποιοι οι οποίοι θα αποκλειστούν από λάθη στο μητρώο. Πριν το φόρουμ είχα κάνει μια βόλτα από το Facebook και αντιλήφθηκα ότι το δείγμα του φόρουμ δεν έχει καμία σχέση "ποιοτικά" με τους συμμετέχοντες του φόρουμ. Και ειχαν μια εντελώς λάθος εικόνα για το τι θα γίνει απο εδω λαι κάτω, καπως οπως το "τι παραγγέλνεις vs τιβσου έρχεται ". Το "Ποιοτικά" το χρησιμοποιώ με όρους στατιστικής και όχι για να υπονοησω κατωτεροτητα. Και πολλοί από όσους θεωρούν ότι κάνουν πονηριές ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να συμμετέχουν σιωπηλά, απλά παρακολουθωντας τη ροή της συζήτησης στο φόρουμ. Επομένως θεωρώ ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις, χωρίς να μπορώ να προβλέψω προς ποια κατεύθυνση θα είναι αυτές οι εκπλήξεις. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη διαπίστωση ότι οι διάφορες ομάδες επιτυχόντων του διαγωνισμού που υπάρχουν στο FB είναι χαμηλού επιπέδου. Προσωπικά με πέταξαν έξω με τις κλοτσιές από την ομάδα FB που επιμένει σχεδόν εκβιαστικά στο διορισμό όλων των επιτυχόντων. Ο διαχειριστής δεν ξέρει ούτε Ελληνικά και έχει το θράσος να στέλνει επιστολές εξ ονόματος όλων των επιτυχόντων, χωρίς την άδειά μας εννοείται, κάνοντας ρεζίλι τόσο τον εαυτό του, όσο και όσους είμαστε επιτυχόντες. Όταν τόλμησα να διορθώσω τα Ελληνικά του, μου την έπεσαν άλλα μέλη υποστηρίζοντας τον αρχηγό τους και για να μην χαλάω τη ζαχαρένια μου, αποχώρησα από την ομάδα. Συμφωνώ απόλυτα με το χαμηλό επίπεδο πολλών επιτυχόντων και είναι πολύ κρίμα, γιατί οι ίδιοι δεν το βλέπουν. Θεωρούν ότι είναι ok να απαιτείς με ανορθόγραφες επιστολές αυτό που θεωρείς ότι δικαιωματικά σου ανήκει και δεν έχουν καμία διάθεση να βελτιωθούν σε οτιδήποτε.
Εγώ προσπάθησα να το θέσω ευγενικά, αλλά η δική σου περιγραφή είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και αν σε χαρακτηρίσει κάποιος αγενή, θα πω ότι απλά απεδωσες την πραγματική εικόνα, χωρίς υπερβολή.
|
|
paul
Kill Bill
|
Post by paul on Jan 7, 2024 1:20:18 GMT
Καλημέρα παιδιά, χρόνια πολλά! Έχετε μήπως ιδέα να με βοηθήσετε στο εξής; Είμαι πληροφορικός. Αν βάλω ψηλά θέσεις διεκπεραίωσης ώστε να πιάσω την πόλη που θέλω και τελικά περάσω διεκπεραίωσης, μπορώ μέσω της κινητικότητας σε λίγα χρόνια να αλλάξω ειδικότητα και να γίνω ξανά πληροφορικός ή μόνο σε θέσεις διεκπεραίωσης θα μπορώ να μετακινούμαι; Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!
|
|
|
Post by Lina_Admin on Jan 7, 2024 8:46:08 GMT
Καλημέρα παιδιά … πολύ μου αρέσουν τα threads που ανοίγετε … έχουν ποικιλία όπως και να το δεις 😉😃😀😂🤣😁
|
|
|
Post by Lina_Admin on Jan 7, 2024 8:47:23 GMT
Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις Πολύ δύσκολο,καθώς όπως λέτε όλοι είναι πολυπαραγοντικο. Όμως, έχω μία σκέψη, ίσως υποκεινουμενη από την ανάγκη να ελπίζω;..ίσως. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν πολλοί, όπως διαπίστωσα από διαλόγους στο φόρουμ,που δεν είχαν ιδέα για το πόσο θα μειωθούν οι αποδοχές τους σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα στον οποίο βρίσκονται σήμερα. Άλλοι που ήλπιζαν σε εύκολη μετάθεση ή απόσπαση μετά τη διετία κτλ. Θεωρώ ότι ακόμα και σε αυτόν το διαγωνισμό, παρόλο που συμμετείχαμε σε εξεταστική διαδικασία και πήγαμε πιο συνειδητά, θα υπάρξουν πολλοί που θα αρνηθούν διορισμό και κάποιοι οι οποίοι θα αποκλειστούν από λάθη στο μητρώο. Πριν το φόρουμ είχα κάνει μια βόλτα από το Facebook και αντιλήφθηκα ότι το δείγμα του φόρουμ δεν έχει καμία σχέση "ποιοτικά" με τους συμμετέχοντες του φόρουμ. Και ειχαν μια εντελώς λάθος εικόνα για το τι θα γίνει απο εδω λαι κάτω, καπως οπως το "τι παραγγέλνεις vs τιβσου έρχεται ". Το "Ποιοτικά" το χρησιμοποιώ με όρους στατιστικής και όχι για να υπονοησω κατωτεροτητα. Και πολλοί από όσους θεωρούν ότι κάνουν πονηριές ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να συμμετέχουν σιωπηλά, απλά παρακολουθωντας τη ροή της συζήτησης στο φόρουμ. Επομένως θεωρώ ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις, χωρίς να μπορώ να προβλέψω προς ποια κατεύθυνση θα είναι αυτές οι εκπλήξεις. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη διαπίστωση ότι οι διάφορες ομάδες επιτυχόντων του διαγωνισμού που υπάρχουν στο FB είναι χαμηλού επιπέδου. Προσωπικά με πέταξαν έξω με τις κλοτσιές από την ομάδα FB που επιμένει σχεδόν εκβιαστικά στο διορισμό όλων των επιτυχόντων. Ο διαχειριστής δεν ξέρει ούτε Ελληνικά και έχει το θράσος να στέλνει επιστολές εξ ονόματος όλων των επιτυχόντων, χωρίς την άδειά μας εννοείται, κάνοντας ρεζίλι τόσο τον εαυτό του, όσο και όσους είμαστε επιτυχόντες. Όταν τόλμησα να διορθώσω τα Ελληνικά του, μου την έπεσαν άλλα μέλη υποστηρίζοντας τον αρχηγό τους και για να μην χαλάω τη ζαχαρένια μου, αποχώρησα από την ομάδα. Συμφωνώ απόλυτα με το χαμηλό επίπεδο πολλών επιτυχόντων και είναι πολύ κρίμα, γιατί οι ίδιοι δεν το βλέπουν. Θεωρούν ότι είναι ok να απαιτείς με ανορθόγραφες επιστολές αυτό που θεωρείς ότι δικαιωματικά σου ανήκει και δεν έχουν καμία διάθεση να βελτιωθούν σε οτιδήποτε.
Δεν πειράζει είμαστε εμείς εδώ!!!
|
|
|
Post by konstantinos84 on Jan 19, 2024 12:28:18 GMT
Ο φορέας έχει ήδη γίνει Poll
|
|
pixa
Pink Panther
|
Post by pixa on Jan 19, 2024 12:43:11 GMT