|
Post by sofia84 on Oct 27, 2023 20:11:42 GMT
Υποθέτουμε ότι δε καλύπτονται οι θέσεις ειδικής και δεν υπάρχει και κανένας άλλος ειδικής εκτός από αυτόν τον 1 τότε τί γίνεται....δεν θα ανέβει προτελευταίο κ.ο.κ. μέχρι να βρεθεί θέση? Με βάση αυτά που είπαν πιο πάνω ότι έμαθαν από ΑΣΕΠ, όχι δεν θα πάρει ο ειδικής αυτός οποιαδήποτε θέση, αν δεν έχει δηλώσει την τελευταία & δεν υπάρχει άλλος ειδικής, τότε γυρνάει στον γενικής η θέση... (αλλά εγώ αν δεν δω κάτι γραπτό από ΑΣΕΠ που να το εξηγεί ακριβώς, που δεν πρόκειται, δεν θα έπαιρνα τίποτα ως δεδομένο..) πχ. αυτός ο 1 (έχει δηλώσει μόνο την θέση που έχει πάρει ο πρώτος γενικής με τα περισσότερα μόρια), τότε θα σήμαινε ότι θα αλλάξουν και όλοι από κάτω θέσεις, πηγαίνοντας σε επόμενες προτιμήσεις τους...(που ούτε αυτό, ούτε το αντίθετο βέβαια το έχουμε κάπου γραπτώς) Κοίτα να δεις στο μυαλό σου είμαι 🙃 Χθες εστειλα το παρακάτω ερωτημα, για να δουμε τι θα μας πουν. Βασικά καμια δικολαβική απάντηση περιμένω, μακςρι να μ απαντήσουν με ναι ή οχι: Σας θέτω ένα υποθετικό ερώτημα προκειμένου να κατανοήσω τον τρόπο διαμόρφωσης των πινάκων διοριστέων της 2ΓΒ σε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσοστού των ειδικών κατηγοριών. Έστω ότι είμαι πολύτεκνη και βρίσκομαι, στον πίνακα κατάταξης της ειδικότητάς μου, αμέσως μετά από τον τελευταίο (πιο χαμηλόβαθμο) του πίνακα διοριστέων. Έχω δηλώσει μόνο μία προτίμηση. Η θέση προτίμησής μου καλύφθηκε από τον πιο υψηλόβαθμο του πίνακα διοριστέων. Σε περίπτωση που ο πίνακας διοριστέων δεν περιέχει το απαιτούμενο ποσοστό πολυτέκνων, τότε θα αντικαταστήσω τον πιο υψηλόβαθμο του πίνακα διοριστέων, καθώς είχε καλύψει τη μοναδική θέση προτίμησής μου;
|
|
|
Post by ivamvako on Oct 27, 2023 20:13:40 GMT
Καπως ετσι ναι. Κοιτα, γενικα εχω καταλαβει οτι προτεραιοτητα ειναι να συμπληρωθουν τα ποσοστα ειδικων κατηγοριων αν υπαρχουν διαθεσιμοι φυσικα. Το σεναριο του Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ το ικανοποιει καπως αυτο και ταιριαζει και με ΦΕΚ. Βεβαια οτι και να λεμε ειναι...κουβεντα να γινεται. Αλλα και η κουβεντα καλη ειναι γιατι ειναι μεγαλη η αναμονη. Ναι, εννοείται ότι η κουβέντα γεμίζει κάπως την αναμονή (για μας τους ΠΕ) θα είναι μακρά η φάση αυτή!!!!!!!!!! ΥΓ.: Κατάλαβα, πάνω που είχα αρχίσει να πιστεύω ότι μπορεί και να είμαι κοντά στο σπίτι μου (αρχίζω πάλι να ψάχνω μαγευτικούς τόπους & τιμές ενοικίων)... 🤕 Ε μην απογοητευεσαι τωρα... καλα τα πηγαιναμε. Εγω νομιζω λιγο αυτοι που ειναι γενικη κατηγορια και θα πανε κλαδο τους, λιγο αυτοι που δεν θα αποδεχτουν θεσεις, λιγο οι προκηρυξεις και του χρονου (του παραχρονου οπως το παμε), λιγο αυτοι που θα χουν διοριστει αλλου εντωμεταξει, ε ολο και κατι θα γινει (για κοντα στο σπιτι εννοω). Το σε ποσο καιρο ειναι το θεμα θα γινει αυτο ..το κατι.
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 27, 2023 20:32:33 GMT
Με βάση αυτά που είπαν πιο πάνω ότι έμαθαν από ΑΣΕΠ, όχι δεν θα πάρει ο ειδικής αυτός οποιαδήποτε θέση, αν δεν έχει δηλώσει την τελευταία & δεν υπάρχει άλλος ειδικής, τότε γυρνάει στον γενικής η θέση... (αλλά εγώ αν δεν δω κάτι γραπτό από ΑΣΕΠ που να το εξηγεί ακριβώς, που δεν πρόκειται, δεν θα έπαιρνα τίποτα ως δεδομένο..) πχ. αυτός ο 1 (έχει δηλώσει μόνο την θέση που έχει πάρει ο πρώτος γενικής με τα περισσότερα μόρια), τότε θα σήμαινε ότι θα αλλάξουν και όλοι από κάτω θέσεις, πηγαίνοντας σε επόμενες προτιμήσεις τους...(που ούτε αυτό, ούτε το αντίθετο βέβαια το έχουμε κάπου γραπτώς) Κοίτα να δεις στο μυαλό σου είμαι 🙃 Χθες εστειλα το παρακάτω ερωτημα, για να δουμε τι θα μας πουν. Βασικά καμια δικολαβική απάντηση περιμένω, μακςρι να μ απαντήσουν με ναι ή οχι: Σας θέτω ένα υποθετικό ερώτημα προκειμένου να κατανοήσω τον τρόπο διαμόρφωσης των πινάκων διοριστέων της 2ΓΒ σε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσοστού των ειδικών κατηγοριών. Έστω ότι είμαι πολύτεκνη και βρίσκομαι, στον πίνακα κατάταξης της ειδικότητάς μου, αμέσως μετά από τον τελευταίο (πιο χαμηλόβαθμο) του πίνακα διοριστέων. Έχω δηλώσει μόνο μία προτίμηση. Η θέση προτίμησής μου καλύφθηκε από τον πιο υψηλόβαθμο του πίνακα διοριστέων. Σε περίπτωση που ο πίνακας διοριστέων δεν περιέχει το απαιτούμενο ποσοστό πολυτέκνων, τότε θα αντικαταστήσω τον πιο υψηλόβαθμο του πίνακα διοριστέων, καθώς είχε καλύψει τη μοναδική θέση προτίμησής μου; 1) Δεν ανέφερες το αν είσαι η μοναδική που θα μπορούσες να κάνεις αναπλήρωση... (φτουυυυ...) 😅 Αλλά και να το έλεγες, είμαι 100% ότι η απάντηση θα είναι "βάσει μορίων & προτιμήσεων οι ειδικής θα καταλάβουν τα ποσοστά που τους αντιστοιχούν, αν δεν καλυφθούν θα πάνε στους γενικής" . . . Μακάρι να πέσω έξω...
|
|
|
Post by sofia84 on Oct 27, 2023 21:06:41 GMT
Κοίτα να δεις στο μυαλό σου είμαι 🙃 Χθες εστειλα το παρακάτω ερωτημα, για να δουμε τι θα μας πουν. Βασικά καμια δικολαβική απάντηση περιμένω, μακςρι να μ απαντήσουν με ναι ή οχι: Σας θέτω ένα υποθετικό ερώτημα προκειμένου να κατανοήσω τον τρόπο διαμόρφωσης των πινάκων διοριστέων της 2ΓΒ σε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσοστού των ειδικών κατηγοριών. Έστω ότι είμαι πολύτεκνη και βρίσκομαι, στον πίνακα κατάταξης της ειδικότητάς μου, αμέσως μετά από τον τελευταίο (πιο χαμηλόβαθμο) του πίνακα διοριστέων. Έχω δηλώσει μόνο μία προτίμηση. Η θέση προτίμησής μου καλύφθηκε από τον πιο υψηλόβαθμο του πίνακα διοριστέων. Σε περίπτωση που ο πίνακας διοριστέων δεν περιέχει το απαιτούμενο ποσοστό πολυτέκνων, τότε θα αντικαταστήσω τον πιο υψηλόβαθμο του πίνακα διοριστέων, καθώς είχε καλύψει τη μοναδική θέση προτίμησής μου; 1) Δεν ανέφερες το αν είσαι η μοναδική που θα μπορούσες να κάνεις αναπλήρωση... (φτουυυυ...) 😅 Αλλά και να το έλεγες, είμαι 100% ότι η απάντηση θα είναι "βάσει μορίων & προτιμήσεων οι ειδικής θα καταλάβουν τα ποσοστά που τους αντιστοιχούν, αν δεν καλυφθούν θα πάνε στους γενικής" . . . Μακάρι να πέσω έξω... Χαχα ειδες μισες δουλειες κάνω. Η αλήθεια είναι ότι δεν ανηκω σε ειδική κατηγορία και εθεσα το ερώτημα έτσι ώστε να δω αν κάποιος ειδικής της 2ης κατανομής θα μπορούσε να με εκτοπίσει από τη μοναδική θέση που υπάρχει στο Νομό μου. Αν ημουν σίγουρη ότι δεν μπορεί δε θα δήλωνα καν διπλανό νομό. Τωρα πρεπει να δηλώσω για σιγουριά. Και αν τελικά διοριστώ στο διπλανό νομό, και αν τελικά ισχύει η διαγραφή, τότε θα χάσω την ευκαιρία για το 24. Που λόγω οικογένειας ακόμα και σε διπλανό νομό εύκολα πάς? Σκέτο μπουρδούκλεμα.
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 27, 2023 21:19:42 GMT
1) Δεν ανέφερες το αν είσαι η μοναδική που θα μπορούσες να κάνεις αναπλήρωση... (φτουυυυ...) 😅 Αλλά και να το έλεγες, είμαι 100% ότι η απάντηση θα είναι "βάσει μορίων & προτιμήσεων οι ειδικής θα καταλάβουν τα ποσοστά που τους αντιστοιχούν, αν δεν καλυφθούν θα πάνε στους γενικής" . . . Μακάρι να πέσω έξω... Χαχα ειδες μισες δουλειες κάνω. Η αλήθεια είναι ότι δεν ανηκω σε ειδική κατηγορία και εθεσα το ερώτημα έτσι ώστε να δω αν κάποιος ειδικής της 2ης κατανομής θα μπορούσε να με εκτοπίσει από τη μοναδική θέση που υπάρχει στο Νομό μου. Αν ημουν σίγουρη ότι δεν μπορεί δε θα δήλωνα καν διπλανό νομό. Τωρα πρεπει να δηλώσω για σιγουριά. Και αν τελικά διοριστώ στο διπλανό νομό, και αν τελικά ισχύει η διαγραφή, τότε θα χάσω την ευκαιρία για το 24. Που λόγω οικογένειας ακόμα και σε διπλανό νομό εύκολα πάς? Σκέτο μπουρδούκλεμα. Το θέμα είναι ακόμη πιο περίπλοκο αν ισχύει αυτό το σενάριο που λένε...γιατί ακόμη και 3 να είναι οι θέσεις στο νομό μας και άλλες 3 στον δίπλα...αν ισχύει αυτό θα μπορούσαν και οι 6 υποθετικά να καλυφθούν από ειδικής με αναπλήρωση αν προτιμούσαν τις περιοχές αυτές...Οπότε θα μπορούσε πχ. σε ένα νομό να πάνε 80% των θέσεων σε ειδικής και σε έναν άλλο να μην πάει κανένας... 🥶 Άντε να βρεις τώρα τι ζήτηση θα έχει η κάθε περιοχή......
|
|
|
Post by sofia84 on Oct 27, 2023 21:40:13 GMT
Χαχα ειδες μισες δουλειες κάνω. Η αλήθεια είναι ότι δεν ανηκω σε ειδική κατηγορία και εθεσα το ερώτημα έτσι ώστε να δω αν κάποιος ειδικής της 2ης κατανομής θα μπορούσε να με εκτοπίσει από τη μοναδική θέση που υπάρχει στο Νομό μου. Αν ημουν σίγουρη ότι δεν μπορεί δε θα δήλωνα καν διπλανό νομό. Τωρα πρεπει να δηλώσω για σιγουριά. Και αν τελικά διοριστώ στο διπλανό νομό, και αν τελικά ισχύει η διαγραφή, τότε θα χάσω την ευκαιρία για το 24. Που λόγω οικογένειας ακόμα και σε διπλανό νομό εύκολα πάς? Σκέτο μπουρδούκλεμα. Το θέμα είναι ακόμη πιο περίπλοκο αν ισχύει αυτό το σενάριο που λένε...γιατί ακόμη και 3 να είναι οι θέσεις στο νομό μας και άλλες 3 στον δίπλα...αν ισχύει αυτό θα μπορούσαν και οι 6 υποθετικά να καλυφθούν από ειδικής με αναπλήρωση αν προτιμούσαν τις περιοχές αυτές...Οπότε θα μπορούσε πχ. σε ένα νομό να πάνε 80% των θέσεων σε ειδικής και σε έναν άλλο να μην πάει κανένας... 🥶 Άντε να βρεις τώρα τι ζήτηση θα έχει η κάθε περιοχή...... Σωστα.. κι όταν ο διπλανός νομός είναι η Θεσσαλονίκη που έδωσαν μετρημένες θέσεις.. Αντε με το καλό να βγουν και τα δικε σας αλλά μεγάλος πονοκέφαλος η δήλωση των θέσεων, ετοιμάσου για πολλή σκέψη. Εμένα μου μιλάνε και είμαι αλλού, κάνει τριανταμίες το μυαλό μου🤪
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 27, 2023 21:43:40 GMT
Το θέμα είναι ακόμη πιο περίπλοκο αν ισχύει αυτό το σενάριο που λένε...γιατί ακόμη και 3 να είναι οι θέσεις στο νομό μας και άλλες 3 στον δίπλα...αν ισχύει αυτό θα μπορούσαν και οι 6 υποθετικά να καλυφθούν από ειδικής με αναπλήρωση αν προτιμούσαν τις περιοχές αυτές...Οπότε θα μπορούσε πχ. σε ένα νομό να πάνε 80% των θέσεων σε ειδικής και σε έναν άλλο να μην πάει κανένας... 🥶 Άντε να βρεις τώρα τι ζήτηση θα έχει η κάθε περιοχή...... Σωστα.. κι όταν ο διπλανός νομός είναι η Θεσσαλονίκη που έδωσαν μετρημένες θέσεις.. Αντε με το καλό να βγουν και τα δικε σας αλλά μεγάλος πονοκέφαλος η δήλωση των θέσεων, ετοιμάσου για πολλή σκέψη. Εμένα μου μιλάνε και είμαι αλλού, κάνει τριανταμίες το μυαλό μου🤪 Ξέρω...ξέρω....εδώ κάνω σχεδιαγράμματα με χάρτες στο μυαλό μου από τώρα, όταν βγουν οι θέσεις θα αρχίσω και το σχέδιο... 😋🧐
|
|
tinton
Pink Panther
|
Post by tinton on Oct 29, 2023 8:40:30 GMT
χμ..θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να βλέπαμε και τι ποσοστό επι του συνόλου των επιτυχόντων κατέχουν οι ειδικές κατηγορίες 🙂
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 29, 2023 11:29:25 GMT
χμ..θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να βλέπαμε και τι ποσοστό επι του συνόλου των επιτυχόντων κατέχουν οι ειδικές κατηγορίες 🙂 Mια ιδέα σε αυτό, στο poll το γενικό των ΤΕ είχαν μπει 146 άτομα, εδώ ειδικές 17 ΤΕ, οπότε 17/146=11,6% αλλά τα δείγματα είναι μικρά, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι όντως τόσο μικρό το ποσοστό...
|
|
|
Post by ivamvako on Oct 29, 2023 11:43:44 GMT
χμ..θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να βλέπαμε και τι ποσοστό επι του συνόλου των επιτυχόντων κατέχουν οι ειδικές κατηγορίες 🙂 Mια ιδέα σε αυτό, στο poll το γενικό των ΤΕ είχαν μπει 146 άτομα, εδώ ειδικές 17 ΤΕ, οπότε 17/146=11,6% αλλά τα δείγματα είναι μικρά, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρη ότι θα είναι όντως τόσο μικρό το ποσοστό... Εγω παντως πιστευω οτι καπου εκει χαμηλα ειναι τα ποσοστα. Αυτο ειναι αλλωστε και το νοημα της κοινωνικης πολιτικης δινοντας ενα ποσοστο ~35% διορισμων για ειδικες κατηγοριες. Αν πλησιαζαν ουτως η αλλως το 35% δεν θα ειχε νοημα.
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 29, 2023 11:59:26 GMT
Mια ιδέα σε αυτό, στο poll το γενικό των ΤΕ είχαν μπει 146 άτομα, εδώ ειδικές 17 ΤΕ, οπότε 17/146=11,6% αλλά τα δείγματα είναι μικρά, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρη ότι θα είναι όντως τόσο μικρό το ποσοστό... Εγω παντως πιστευω οτι καπου εκει χαμηλα ειναι τα ποσοστα. Αυτο ειναι αλλωστε και το νοημα της κοινωνικης πολιτικης δινοντας ενα ποσοστο ~35% διορισμων για ειδικες κατηγοριες. Αν πλησιαζαν ουτως η αλλως το 35% δεν θα ειχε νοημα. Είναι ανάλογα και πόσοι επιτυχόντες είναι σε κάθε κλάδο...πχ. στον ΠΕ Διεκπ. με 9.656, αν είναι 1.000 οι θέσεις με 35% ειδικές, άρα απαιτούνται 350 άτομα ειδικής στους 9.656 επιτυχόντες, (δηλαδή το 3,5% των επιτυχόντων) που μπορεί να βρεθεί πιστεύω...Ομοίως και ΠΕ Οικονομικού, αν χρειάζονται 50-180 ειδικής (δεν ξέρουμε θέσεις) στους 3.396 (1,4-5,3% των επιτυχόντων) και εκεί εξίσου εύκολο να βρεθούν... Τώρα σε κλάδο όπου οι επιτυχόντες είναι περίπου όσες και οι θέσεις, ναι, είναι δύσκολο το 1/3 να ανήκει σε ειδικές... 😉
|
|
|
Post by efigram7 on Oct 30, 2023 11:12:35 GMT
Καλησπέρα παιδιά!Σήμερα τηλεφωνησα ΑΣΕΠ για διευκρινίσεις σχετικά με τις ειδικές κατηγορίες και μου απαντησαν οτι δεν εχει διευκρινιστεί ακόμα..... πως θα διατεθούν οι θεσεις αυτές περιμένουν και αυτοί ενημέρωση
|
|
|
Post by ioannisthegreat on Oct 30, 2023 11:25:49 GMT
Καλησπέρα. Χθες μιλούσα με έναν έμπειρο δημόσιο υπάλληλο που μπήκε στο δημόσιο με το διαγωνισμό του 1998 και ασχολείται συχνά με προκηρύξεις. Μάλιστα είχε βοηθήσει άνθρωπο να διοριστεί μέσω του νόμου Παυλόπουλου με δικαστήρια, εφέσεις κλπ. Κάτσαμε και διαβάσαμε μαζί την προκήρυξη ειδικά για τον τομέα των ειδικών κατηγοριών. Το συμπέρασμα που έβγαλε και αυτός είναι ότι οι της ειδικής κατηγορίας ουσιαστικά επιλέγουν αυτοί που θέλουν να πάνε ειδικά αν είναι στις 310 πρώτους των θέσεων. Μπορεί πχ κάποιος από Λάρισα που ξέρει ότι υπάρχουν και άλλοι της ειδικής κατηγορίας στην πόλη του να δηλώσει Καστοριά και να φάει την θέση ακόμα και του Καστοριανού που με την εντοπιότητα φτάνει τα 100 μόρια. Από εκεί και μετά αν δεν είναι όσα άτομα έχουν οριστεί να προσληφθούν ως επιλαχόντες η αναπλήρωση θα γίνει από τον τελευταίο της γενικής κατηγορίας. Το θέμα είναι ο 1ος επιλαχών της ειδικής αν έχει μόνο 1η επιλογή θα πάει σε αυτήν ή θα χάσει την θέση του γιατί θα καλυφθούν οι θέσεις από τους αντικαταστάτες των 2 τελευταίων της γενικής πχ που είναι πιο χαμηλά από τον 1ο της ειδικής. Είναι γενικά περίπλοκο και μακάρι να έχουμε τα λιγότερα μπλεξίματα θέσεων και επιλεγέντων.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Oct 30, 2023 11:41:17 GMT
Καλησπέρα. Χθες μιλούσα με έναν έμπειρο δημόσιο υπάλληλο που μπήκε στο δημόσιο με το διαγωνισμό του 1998 και ασχολείται συχνά με προκηρύξεις. Μάλιστα είχε βοηθήσει άνθρωπο να διοριστεί μέσω του νόμου Παυλόπουλου με δικαστήρια, εφέσεις κλπ. Κάτσαμε και διαβάσαμε μαζί την προκήρυξη ειδικά για τον τομέα των ειδικών κατηγοριών. Το συμπέρασμα που έβγαλε και αυτός είναι ότι οι της ειδικής κατηγορίας ουσιαστικά επιλέγουν αυτοί που θέλουν να πάνε ειδικά αν είναι στις 310 πρώτους των θέσεων. Μπορεί πχ κάποιος από Λάρισα που ξέρει ότι υπάρχουν και άλλοι της ειδικής κατηγορίας στην πόλη του να δηλώσει Καστοριά και να φάει την θέση ακόμα και του Καστοριανού που με την εντοπιότητα φτάνει τα 100 μόρια. Από εκεί και μετά αν δεν είναι όσα άτομα έχουν οριστεί να προσληφθούν ως επιλαχόντες η αναπλήρωση θα γίνει από τον τελευταίο της γενικής κατηγορίας. Το θέμα είναι ο 1ος επιλαχών της ειδικής αν έχει μόνο 1η επιλογή θα πάει σε αυτήν ή θα χάσει την θέση του γιατί θα καλυφθούν οι θέσεις από τους αντικαταστάτες των 2 τελευταίων της γενικής πχ που είναι πιο χαμηλά από τον 1ο της ειδικής. Είναι γενικά περίπλοκο και μακάρι να έχουμε τα λιγότερα μπλεξίματα θέσεων και επιλεγέντων. Ο 1ος επιλαχών χάνει σειρά αν οι από κάτω του δήλωσαν τη θέση του τελευταίου αυτό έχω καταλάβει εγώ. Αν όμως κάποιος είναι ο μοναδικός επιλαχών τότε τί γίνεται ανεβαίνει πίνακας μέχρι να του βρουν θέση ή τον πετάνε έξω και τη δίνουν τη θέση του στη γενική?
|
|
glyka
Kill Bill
|
Post by glyka on Oct 30, 2023 13:16:53 GMT
Αν ισχύει αυτό που λέτε, δηλ. ο 1ος επιλαχών χάνει τη θέση του γιατί οι απο κάτω έχουν δηλώσει θέση του τελευταίου γενικής, θεωρώ ότι καταστρατηγείται η αρχή περί κατάταξης με βάση τη βαθμολογία. Πιστεύω ότι το σύστημα θα πάει στον 1ο επιλαχόντα ειδικής (που έχει την υψηλότερη βαθμολογία) και θα επιλέξει απο τις προτιμήσεις του τη θέση με τη χαμηλότερη βαθμολογία.
|
|