|
Post by Persefoni on Oct 30, 2023 13:24:50 GMT
Αν ισχύει αυτό που λέτε, δηλ. ο 1ος επιλαχών χάνει τη θέση του γιατί οι απο κάτω έχουν δηλώσει θέση του τελευταίου γενικής, θεωρώ ότι καταστρατηγείται η αρχή περί κατάταξης με βάση τη βαθμολογία. Πιστεύω ότι το σύστημα θα πάει στον 1ο επιλαχόντα ειδικής (που έχει την υψηλότερη βαθμολογία) και θα επιλέξει απο τις προτιμήσεις του τη θέση με τη χαμηλότερη βαθμολογία. Πάντως η αρχή του 2Γ είναι η κατάταξη διοριστέων βάσει μορίων & προτιμήσεων για όλους...(οπότε και οι πρώτοι όλων αν επιθυμούν μόνο μία θέση, ένας θα την πάρει & οι άλλοι θα μείνουν απέξω...) ΥΓ.: Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι πχ. αν υπάρχουν 10 άτομα για αναπλήρωση 1 θέσης, θα πάρει ο 1ος επιλαχών οποιαδήποτε έχει δηλώσει (ακόμη και μοναδική αν έχει δηλώσει τη θέση που έχει πάρει ο πρώτος των πρώτων γενικής) και δεν θα πάρει ο δεύτερος τη τελευταία θέση γενικής (που τα έχει δηλώσει όλα....)
|
|
kikib
Pink Panther
|
Post by kikib on Oct 30, 2023 14:32:45 GMT
Αν ισχύει αυτό που λέτε, δηλ. ο 1ος επιλαχών χάνει τη θέση του γιατί οι απο κάτω έχουν δηλώσει θέση του τελευταίου γενικής, θεωρώ ότι καταστρατηγείται η αρχή περί κατάταξης με βάση τη βαθμολογία. Πιστεύω ότι το σύστημα θα πάει στον 1ο επιλαχόντα ειδικής (που έχει την υψηλότερη βαθμολογία) και θα επιλέξει απο τις προτιμήσεις του τη θέση με τη χαμηλότερη βαθμολογία. Πάντως η αρχή του 2Γ είναι η κατάταξη διοριστέων βάσει μορίων & προτιμήσεων για όλους...(οπότε και οι πρώτοι όλων αν επιθυμούν μόνο μία θέση, ένας θα την πάρει & οι άλλοι θα μείνουν απέξω...) ΥΓ.: Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι πχ. αν υπάρχουν 10 άτομα για αναπλήρωση 1 θέσης, θα πάρει ο 1ος επιλαχών οποιαδήποτε έχει δηλώσει (ακόμη και μοναδική αν έχει δηλώσει τη θέση που έχει πάρει ο πρώτος των πρώτων γενικής) και δεν θα πάρει ο δεύτερος τη τελευταία θέση γενικής (που τα έχει δηλώσει όλα....) Είχα στείλει πριν καιρό μήνυμα στον πρόεδρο κ με πήρε σήμερα τηλέφωνο η διευθύντρια των προκηρύξεων. Λοιπόν μου είπε ότι σε πρώτη φάση μπαίνουμε όλοι σε έναν πίνακα. Αν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ειδικών ( χωρίς καμία προτεραιότητα εννοείται ) τους κλείνει ο πίνακας. Αν δε συμπληρωθεί πάνε στον τελευταίο γενικής. Αν ο πρώτος επιλαχών ειδικής έχει δηλώσει τη θέση του τελευταίου της γενικής παίρνει τη θέση. Αλλιώς ψάχνουν ποιος είναι ο επόμενος ειδικής που έχει δηλώσει τη συγκεκριμένη θέση. Τη ρώτησα σε περίπτωση πχ που είσαι ο ένας κ μοναδικός επιλαχών ειδικής τι γίνεται κ μου απάντησε ότι αν δεν έχεις δηλώσει τη θέση του τελευταίου πάει στη γενική κι ας μην έχει συμπληρώθςι ο αριθμός των ειδικών θέσεων. Το ξέρει η ίδια ότι όλο αυτό θα έχει αντιδράσεις. Είναι παράλογο! Για ποιο λόγο μας μετράνε ως ειδική αφού μπαίνουμε με τη γενική? Έχω τρελαθεί
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 30, 2023 14:46:25 GMT
Πάντως η αρχή του 2Γ είναι η κατάταξη διοριστέων βάσει μορίων & προτιμήσεων για όλους...(οπότε και οι πρώτοι όλων αν επιθυμούν μόνο μία θέση, ένας θα την πάρει & οι άλλοι θα μείνουν απέξω...) ΥΓ.: Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι πχ. αν υπάρχουν 10 άτομα για αναπλήρωση 1 θέσης, θα πάρει ο 1ος επιλαχών οποιαδήποτε έχει δηλώσει (ακόμη και μοναδική αν έχει δηλώσει τη θέση που έχει πάρει ο πρώτος των πρώτων γενικής) και δεν θα πάρει ο δεύτερος τη τελευταία θέση γενικής (που τα έχει δηλώσει όλα....) Είχα στείλει πριν καιρό μήνυμα στον πρόεδρο κ με πήρε σήμερα τηλέφωνο η διευθύντρια των προκηρύξεων. Λοιπόν μου είπε ότι σε πρώτη φάση μπαίνουμε όλοι σε έναν πίνακα. Αν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ειδικών ( χωρίς καμία προτεραιότητα εννοείται ) τους κλείνει ο πίνακας. Αν δε συμπληρωθεί πάνε στον τελευταίο γενικής. Αν ο πρώτος επιλαχών ειδικής έχει δηλώσει τη θέση του τελευταίου της γενικής παίρνει τη θέση. Αλλιώς ψάχνουν ποιος είναι ο επόμενος ειδικής που έχει δηλώσει τη συγκεκριμένη θέση. Τη ρώτησα σε περίπτωση πχ που είσαι ο ένας κ μοναδικός επιλαχών ειδικής τι γίνεται κ μου απάντησε ότι αν δεν έχεις δηλώσει τη θέση του τελευταίου πάει στη γενική κι ας μην έχει συμπληρώθςι ο αριθμός των ειδικών θέσεων. Το ξέρει η ίδια ότι όλο αυτό θα έχει αντιδράσεις. Είναι παράλογο! Για ποιο λόγο μας μετράνε ως ειδική αφού μπαίνουμε με τη γενική? Έχω τρελαθεί Αυτό είχα καταλάβει και εγώ από την προκήρυξη...!!!!! Ας βγάλουν μία ενημέρωση από ΑΣΕΠ να ξέρει ο κόσμος πως να δηλώσει και να μην ψάχνεται....!!!!!!!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!!!!!!🙏🙏🙏🙏 ΥΓ.: Δεν είναι παράλογο όπως το διάβαζα εγώ, γιατί δίνει τη δυνατότητα οι 35%+ των θέσεων να πάνε σε ειδικής ασχέτως μορίων (ακόμη και με 55 σύνολο), αρκεί να έχουν δηλώσει όλες τις θέσεις...Είναι πολύ βασικό μπόνους, (που οι γενικής δεν το έχουν)!!!!!! ΥΓ.2: Επίσης, παράλογο θα ήταν ότι ενώ έχουν διορισθεί ήδη 34 ειδικής σε θέσης (με 85-80 μόρια), ο μοναδικός επιλαχών που έχει δηλώσει μόνο τη θέση του πρώτου γενικής (99 μόρια), να την πάρει ενώ έχει 60 μόρια & οι υπόλοιποι ειδικής με 80+ μόρια να είχαν μπει στην 20η-100η επιλογή τους πχ.
|
|
kikib
Pink Panther
|
Post by kikib on Oct 30, 2023 15:22:08 GMT
Είχα στείλει πριν καιρό μήνυμα στον πρόεδρο κ με πήρε σήμερα τηλέφωνο η διευθύντρια των προκηρύξεων. Λοιπόν μου είπε ότι σε πρώτη φάση μπαίνουμε όλοι σε έναν πίνακα. Αν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ειδικών ( χωρίς καμία προτεραιότητα εννοείται ) τους κλείνει ο πίνακας. Αν δε συμπληρωθεί πάνε στον τελευταίο γενικής. Αν ο πρώτος επιλαχών ειδικής έχει δηλώσει τη θέση του τελευταίου της γενικής παίρνει τη θέση. Αλλιώς ψάχνουν ποιος είναι ο επόμενος ειδικής που έχει δηλώσει τη συγκεκριμένη θέση. Τη ρώτησα σε περίπτωση πχ που είσαι ο ένας κ μοναδικός επιλαχών ειδικής τι γίνεται κ μου απάντησε ότι αν δεν έχεις δηλώσει τη θέση του τελευταίου πάει στη γενική κι ας μην έχει συμπληρώθςι ο αριθμός των ειδικών θέσεων. Το ξέρει η ίδια ότι όλο αυτό θα έχει αντιδράσεις. Είναι παράλογο! Για ποιο λόγο μας μετράνε ως ειδική αφού μπαίνουμε με τη γενική? Έχω τρελαθεί Αυτό είχα καταλάβει και εγώ από την προκήρυξη...!!!!! Ας βγάλουν μία ενημέρωση από ΑΣΕΠ να ξέρει ο κόσμος πως να δηλώσει και να μην ψάχνεται....!!!!!!!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!!!!!!🙏🙏🙏🙏 ΥΓ.: Δεν είναι παράλογο όπως το διάβαζα εγώ, γιατί δίνει τη δυνατότητα οι 35%+ των θέσεων να πάνε σε ειδικής ασχέτως μορίων (ακόμη και με 55 σύνολο), αρκεί να έχουν δηλώσει όλες τις θέσεις...Είναι πολύ βασικό μπόνους, (που οι γενικής δεν το έχουν)!!!!!! ΥΓ.2: Επίσης, παράλογο θα ήταν ότι ενώ έχουν διορισθεί ήδη 34 ειδικής σε θέσης (με 85-80 μόρια), ο μοναδικός επιλαχών που έχει δηλώσει μόνο τη θέση του πρώτου γενικής (99 μόρια), να την πάρει ενώ έχει 60 μόρια & οι υπόλοιποι ειδικής με 80+ μόρια να είχαν μπει στην 20η-100η επιλογή τους πχ. Η κυρία που μίλησα συμφωνούσε Μ;ζι μου πάντα. Δεν υπάρχει καν κοινωνική πολιτική. Μπαίνεις απλά με τον βαθμό σου δε βοηθάει κάπου ούτε στάνταρ θέση ούτε κάτι άλλο. Της είπα κ γιατί δεν δίνουν 20 μόρια πχ όπως η εντοπιότητα? Μου απάντησε ότι θα ήταν πιο λογικό. Είναι παράλογο όλο αυτό κ άδικο για τις ειδικές. Στην ουσία δεν αντιμετωπίζονται ως ειδικές
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 30, 2023 15:27:03 GMT
Αυτό είχα καταλάβει και εγώ από την προκήρυξη...!!!!! Ας βγάλουν μία ενημέρωση από ΑΣΕΠ να ξέρει ο κόσμος πως να δηλώσει και να μην ψάχνεται....!!!!!!!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!!!!!!🙏🙏🙏🙏 ΥΓ.: Δεν είναι παράλογο όπως το διάβαζα εγώ, γιατί δίνει τη δυνατότητα οι 35%+ των θέσεων να πάνε σε ειδικής ασχέτως μορίων (ακόμη και με 55 σύνολο), αρκεί να έχουν δηλώσει όλες τις θέσεις...Είναι πολύ βασικό μπόνους, (που οι γενικής δεν το έχουν)!!!!!! ΥΓ.2: Επίσης, παράλογο θα ήταν ότι ενώ έχουν διορισθεί ήδη 34 ειδικής σε θέσης (με 85-80 μόρια), ο μοναδικός επιλαχών που έχει δηλώσει μόνο τη θέση του πρώτου γενικής (99 μόρια), να την πάρει ενώ έχει 60 μόρια & οι υπόλοιποι ειδικής με 80+ μόρια να είχαν μπει στην 20η-100η επιλογή τους πχ. Η κυρία που μίλησα συμφωνούσε Μ;ζι μου πάντα. Δεν υπάρχει καν κοινωνική πολιτική. Μπαίνεις απλά με τον βαθμό σου δε βοηθάει κάπου ούτε στάνταρ θέση ούτε κάτι άλλο. Της είπα κ γιατί δεν δίνουν 20 μόρια πχ όπως η εντοπιότητα? Μου απάντησε ότι θα ήταν πιο λογικό. Είναι παράλογο όλο αυτό κ άδικο για τις ειδικές. Στην ουσία δεν αντιμετωπίζονται ως ειδικές Σας εξηγώ γιατί το αντίθετο θα ήταν άδικο κυρίως για τους υψηλόβαθμους ειδικής που διορίζονται με την πρώτη...δίνει ο νόμος την δυνατότητα σε κάποιον ειδικής με 55 μόρια να μπορεί να διορισθεί αν τα δηλώσει όλα (σίγουρα θα το εκμεταλλευτούν και θα διορισθούν πολλοί ειδικής έτσι)...αλλά ναι δεν είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του 35% (δίνει μπόνους μόνο) για όσους μπορούν να μετακινηθούν και σίγουρα σε 12.500 ΠΕ θα βρεθούν... Για κάποιον με αρκετά μόρια αλλά με δέσμευση περιοχής (όπως και οι γενικής) ναι, ίσως να μην δίνει το μπόνους...(κυρίως αν επιθυμεί μόνο πολυπόθητες θέσεις)
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 30, 2023 15:38:59 GMT
Εξηγώ με παράδειγμα: 1. Αθήνα 99 2. Αθήνα 98 3. Αθήνα 97 4. Θεσσαλονίκη 96 5. Θεσσαλονίκη 95 6. Πάτρα 94 (ειδικής) 10η επιλογή 7. Κρήτη 93 8. Χίο 92 9. Τρίκαλα 91 (ειδικής) 30η επιλογή 10. Λευκάδα 90
Χρειαζόμαστε μία αναπλήρωση ειδικής. Επιλαχόντες: 1. 85 μόρια (Αθήνα) 2. 84 μόρια (Όλα)
Καταλαβαίνουμε ότι αν έμπαινε αυτός με 85 στην Αθήνα θα αδικούνταν κυρίως οι άλλοι δύο ειδικής 94 & 91 μόρια που μπήκαν στην 10η & 30η επιλογή τους βάσει μορίων & προτιμήσεων? (είχαν δηλώσει και αυτοί αρχικά την Αθήνα ως πρώτη επιλογή) Με το να μπει ο 2ος με 84 Λευκάδα, (είναι μια χαρά το ποσοστό τους & δεν αδικείται και κανένας)... ΥΓ.: Αν ίσχυε το αντίθετο & ρωτούσα & εγώ την υπάλληλο αν είναι άδικο αυτό για'μένα & σε μένα θα έλεγε ότι έχω δίκιο...Την καταλαβαίνω πως απάντησε, περί αδικίας, αλλά ο νόμος φτιάχτηκε για να μην αδικείται η πλειοψηφία... όχι κανένας...!!!!! Δυστυχώς για τον φίλο γενικής με τα 90 που θα μπορούσε να μπει Λευκάδα (& τα είχε δηλώσει και αυτός όλα)..
|
|
pvlacho
Buzz
It's better to burn out than fade away...
|
Post by pvlacho on Oct 30, 2023 15:48:03 GMT
Εξηγώ με παράδειγμα: 1. Αθήνα 99 2. Αθήνα 98 3. Αθήνα 97 4. Θεσσαλονίκη 96 5. Θεσσαλονίκη 95 6. Πάτρα 94 (ειδικής) 10η επιλογή 7. Κρήτη 93 8. Χίο 92 9. Τρίκαλα 91 (ειδικής) 30η επιλογή 10. Λευκάδα 90 Χρειαζόμαστε μία αναπλήρωση ειδικής. Επιλαχόντες: 1. 85 μόρια (Αθήνα) 2. 84 μόρια (Όλα) Καταλαβαίνουμε ότι αν έμπαινε αυτός με 85 στην Αθήνα θα αδικούνταν κυρίως οι άλλοι δύο ειδικής 94 & 91 μόρια που μπήκαν στην 10η & 30η επιλογή τους βάσει μορίων & προτιμήσεων? (είχαν δηλώσει και αυτοί αρχικά την Αθήνα ως πρώτη επιλογή) Με το να μπει ο 2ος με 84 Λευκάδα, (είναι μια χαρά το ποσοστό τους & δεν αδικείται και κανένας)... Ειλικρινά και χωρίς διάθεση υπερβολής δεν καταλαβαίνω. Ούτε στο παράδειγμα το κατάλαβα. Υπάρχει κάπου να το πιάσω απο την αρχή;
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 30, 2023 16:01:16 GMT
pvlacho Όχι το έκανα ως παράδειγμα νέο τώρα...αφού απαιτείται μία αναπλήρωση από ειδικής, αυτή θα αφορά τη θέση την τελευταία γενικής Λευκάδα...Αν υπάρχει άτομο ειδικής που την έχει δηλώσει θα την πάρει, αν όχι θα μείνει στον γενικής... Έστω ότι αυτές είναι οι θέσεις όλες ενός κλάδου & πρέπει 3 να πάνε σε ειδικής βάσει ποσόστωσης... Και υπάρχουν αυτοί οι 2 ειδικής μοναδικοί προς αναπλήρωση θέσης...
|
|
|
Post by robinhood on Oct 30, 2023 16:11:58 GMT
Εξηγώ με παράδειγμα: 1. Αθήνα 99 2. Αθήνα 98 3. Αθήνα 97 4. Θεσσαλονίκη 96 5. Θεσσαλονίκη 95 6. Πάτρα 94 (ειδικής) 10η επιλογή 7. Κρήτη 93 8. Χίο 92 9. Τρίκαλα 91 (ειδικής) 30η επιλογή 10. Λευκάδα 90 Χρειαζόμαστε μία αναπλήρωση ειδικής. Επιλαχόντες: 1. 85 μόρια (Αθήνα) 2. 84 μόρια (Όλα) Καταλαβαίνουμε ότι αν έμπαινε αυτός με 85 στην Αθήνα θα αδικούνταν κυρίως οι άλλοι δύο ειδικής 94 & 91 μόρια που μπήκαν στην 10η & 30η επιλογή τους βάσει μορίων & προτιμήσεων? (είχαν δηλώσει και αυτοί αρχικά την Αθήνα ως πρώτη επιλογή) Με το να μπει ο 2ος με 84 Λευκάδα, (είναι μια χαρά το ποσοστό τους & δεν αδικείται και κανένας)... ΥΓ.: Αν ίσχυε το αντίθετο & ρωτούσα & εγώ την υπάλληλο αν είναι άδικο αυτό για'μένα & σε μένα θα έλεγε ότι έχω δίκιο...Την καταλαβαίνω πως απάντησε, περί αδικίας, αλλά ο νόμος φτιάχτηκε για να μην αδικείται η πλειοψηφία... όχι κανένας...!!!!! Δυστυχώς για τον φίλο γενικής με τα 90 που θα μπορούσε να μπει Λευκάδα (& τα είχε δηλώσει και αυτός όλα).. ο 2ος διορίζεται με τα 84 μόρια γιατί το "όλα" περιλαμβάνει τη θέση Λευκάδα για την οποία συγκρίνεται. Δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση. Δικαίωμά του του καθενός να διαφωνεί μα η διάταξη είναι παραπάνω από σαφής. Παίρνει τη θέση της προτίμησής του για την οποία συγκρίνεται με τον γενικής. Το ίδιο συμβαίνει ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ και ΕΙΔΙΚΗΣ. Αν ο πολύτεκνος είναι 2ος διοριστέος γιατί ήταν αριστούχος και έχει κατά σύμπτωση βάλει 1η επιλογή του (στις Χ επιλογές του) το ΥΠΟΙΚ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ όπως και ο 1ος γενικής, το σύστημα τον πετάει στη 2η επιλογή του γιατί κατατάσσεται με βάση τον βαθμό του και σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις του.
Όλοι λένε συνέχεια για τους επιλαχόντες ειδικής ότι το "σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις τους" σημαίνει "παίρνω ό,τι θέλω". Όχι. Παίρνεις τη θέση εκείνη που έχει ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ένας γενικής και την οποία όφειλες να έχεις δηλώσει. Αν δεν την είχες δηλώσει, ο γενικής μένει εκεί που είναι και το σύστημα διαβάζει τον αμέσως επόμενο γενικής. Αν έχεις ως ειδικής κοινή θέση αυτή τη θέση, την παίρνεις. Παίρνουμε τη θέση που παίρνουμε βάσει βαθμού και σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις μας. Απλώς το σύστημα αυτό έχει μια ΛΟΓΙΚΗ προτεραιότητα υπέρ των ειδικών κατηγοριών γιατί μπαίνουν στο σεντόνι διοριστέων ενώ πριν δεν ήταν κάποιοι εξ αυτών να διοριστούν λόγω της βαθμολογίας τους. Ως εκεί πάει η διάταξη του νόμου είτε αρέσει είτε όχι. Επίσης εξαλείφει οριστικά την αδικία των ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΕΣΕΩΝ και πλέον διορίζονται όπου θέλουν αν έχουν γράψει τα απαιτούμενα μόρια. Ειλικρινά λυπάμαι να διαβάζω 4 μήνες πράγματα ανεδαφικά. Διαβάστε σας παρακαλώ πολύ όλοι σας καθαρά τη διάταξη και μην εικοτολογείτε μάταια. Και εγώ σε τρίτεκνη οικογένεια ζω αλλά δεν διαβάζω τα πάντα κατά πως μου αρέσουν ή πώς θα με συνέφεραν. Τα ελληνικά είναι ελληνικά. Ο νόμος λέει ότι ΠΡΟΤΕΡΑΙΤΟΤΗΤΑ δίνεται στις αναπληρώσεις ΑΝ ΔΕΝ πληρωθούν τα ποσοστά αυτά. Δεν λέει πως οι ειδικές ομάδες παίρνουν ό,τι θέλουν και όπου θέλουν. Το σύστημα είναι πολύ λογικά σκαρωμένο και προωθεί την κοινωνική πολιτική δίνοντας παράλληλα ισορροπία στους αριστούχους τους οποίους δεν γίνεται να εξαιρέσει από διορισμό αφού γράψανε άριστα και έχουν μάστερ και διδακτορικά. ΥΓ Ο 1ος επιλαχών με 85 μόρια και επιλογή "Αθήνα" διορίζεται αν και μόνο αν η δική του επιλογή "Αθήνα" είναι κοινή με κάποια από τους 3 που πήραν ως θέση την "Αθήνα" και δεν έχει αυτός άλλη εναλλακτική. Αλλιώς πάμε στον 2ο και ισχύει ό,τι είπα παραπάνω. Αν έχει μοναδική την Αθήνα του 1ου διοριστέου, τον ανατρέπει. Το ίδιο με τους διοριστέους. Αν είναι μια άλλη θέση στην Αθήνα, τότε πάμε στον 2ο ειδικής κλπ.
|
|
|
Post by Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ on Oct 30, 2023 16:16:14 GMT
Αυτό που είχε πεί ο yolo στη σελ. 9
Ρισπεκτ!
Το σκεπτικό του νόμου είναι να προστατεψει τους υψηλόβαθμους γενικής και να περιορίσει τις αντικαταστάσεις στις τελευταίες θέσεις του πίνακα που οι βαθμολογίες θα είναι πιο χαμηλές.
Αν μας λείπουν λοιπόν πχ. 20 άτομα ειδικών κατηγοριών για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός τότε οι αντικαταστάσεις θα γίνουν (όσες γίνουν) στους τελευταίους 20 γενικής του πίνακα και μετά... τέλος.
|
|
|
Post by robinhood on Oct 30, 2023 16:23:47 GMT
Αυτό που είχε πεί ο yolo στη σελ. 9 Ρισπεκτ! Το σκεπτικό του νόμου είναι να προστατεψει τους υψηλόβαθμους γενικής και να περιορίσει τις αντικαταστάσεις στις τελευταίες θέσεις του πίνακα που οι βαθμολογίες θα είναι πιο χαμηλές. Αν μας λείπουν λοιπόν πχ. 20 άτομα ειδικών κατηγοριών για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός τότε οι αντικαταστάσεις θα γίνουν (όσες γίνουν) στους τελευταίους 20 γενικής του πίνακα και μετά... τέλος. πιο τέλος δεν γίνεται. πραγματικά, το δικό μου σχόλιο και αυτό, τερματίζουν το θέμα. Πραγματικά ο νόμος είναι σαφέστατος. είναι η ιδανική ισορροπία και με διπλό ατού για τους ειδικής (α. δηλώνουν όπου θέλουν, β. διορίζονται με δεύτερης ευκαιρίας διανομή αν είναι οριακά). Σε κάθε περίπτωση, τα τελευταία κλιμάκια του πίνακα θα γεμίσουν αυτοί οι επιτυχόντες και θα καταλάβουν θέσεις από το σύνολο των προτιμήσεών τους. Όχι όμως όποιες θέλουν, αλλά αυτές για τις οποίες συγκρίθηκαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι η θέση που θα πάρουν θα είναι κακή. Αν ένας υποψήφιος είναι από ΓΡΕΒΕΝΑ και θέλει εκεί θέση σε Δήμο, μπορεί να την πάρει από συντοπίτη του γενικής. Είναι μακράν το πιο έξυπνο σύστημα. Και με δίποντο υπέρ της κοινωνικής πολιτικής.
|
|
|
Post by bonza on Oct 30, 2023 16:55:28 GMT
Πάντως η αρχή του 2Γ είναι η κατάταξη διοριστέων βάσει μορίων & προτιμήσεων για όλους...(οπότε και οι πρώτοι όλων αν επιθυμούν μόνο μία θέση, ένας θα την πάρει & οι άλλοι θα μείνουν απέξω...) ΥΓ.: Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι πχ. αν υπάρχουν 10 άτομα για αναπλήρωση 1 θέσης, θα πάρει ο 1ος επιλαχών οποιαδήποτε έχει δηλώσει (ακόμη και μοναδική αν έχει δηλώσει τη θέση που έχει πάρει ο πρώτος των πρώτων γενικής) και δεν θα πάρει ο δεύτερος τη τελευταία θέση γενικής (που τα έχει δηλώσει όλα....) Είχα στείλει πριν καιρό μήνυμα στον πρόεδρο κ με πήρε σήμερα τηλέφωνο η διευθύντρια των προκηρύξεων. Λοιπόν μου είπε ότι σε πρώτη φάση μπαίνουμε όλοι σε έναν πίνακα. Αν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ειδικών ( χωρίς καμία προτεραιότητα εννοείται ) τους κλείνει ο πίνακας. Αν δε συμπληρωθεί πάνε στον τελευταίο γενικής. Αν ο πρώτος επιλαχών ειδικής έχει δηλώσει τη θέση του τελευταίου της γενικής παίρνει τη θέση. Αλλιώς ψάχνουν ποιος είναι ο επόμενος ειδικής που έχει δηλώσει τη συγκεκριμένη θέση. Τη ρώτησα σε περίπτωση πχ που είσαι ο ένας κ μοναδικός επιλαχών ειδικής τι γίνεται κ μου απάντησε ότι αν δεν έχεις δηλώσει τη θέση του τελευταίου πάει στη γενική κι ας μην έχει συμπληρώθςι ο αριθμός των ειδικών θέσεων. Το ξέρει η ίδια ότι όλο αυτό θα έχει αντιδράσεις. Είναι παράλογο! Για ποιο λόγο μας μετράνε ως ειδική αφού μπαίνουμε με τη γενική? Έχω τρελαθεί Δηλαδή αν για μια ειδικότητα στην αρχική κατάταξη δεν υπάρχει κανένας ειδικής και όλοι οι επιλαχόντες ειδικής δεν έχουν δηλώσει τη μια και μοναδική θέση του τελευταίου γενικής, δεν θα μπει κανένας από τους ειδικής;
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 30, 2023 17:02:49 GMT
Είχα στείλει πριν καιρό μήνυμα στον πρόεδρο κ με πήρε σήμερα τηλέφωνο η διευθύντρια των προκηρύξεων. Λοιπόν μου είπε ότι σε πρώτη φάση μπαίνουμε όλοι σε έναν πίνακα. Αν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ειδικών ( χωρίς καμία προτεραιότητα εννοείται ) τους κλείνει ο πίνακας. Αν δε συμπληρωθεί πάνε στον τελευταίο γενικής. Αν ο πρώτος επιλαχών ειδικής έχει δηλώσει τη θέση του τελευταίου της γενικής παίρνει τη θέση. Αλλιώς ψάχνουν ποιος είναι ο επόμενος ειδικής που έχει δηλώσει τη συγκεκριμένη θέση. Τη ρώτησα σε περίπτωση πχ που είσαι ο ένας κ μοναδικός επιλαχών ειδικής τι γίνεται κ μου απάντησε ότι αν δεν έχεις δηλώσει τη θέση του τελευταίου πάει στη γενική κι ας μην έχει συμπληρώθςι ο αριθμός των ειδικών θέσεων. Το ξέρει η ίδια ότι όλο αυτό θα έχει αντιδράσεις. Είναι παράλογο! Για ποιο λόγο μας μετράνε ως ειδική αφού μπαίνουμε με τη γενική? Έχω τρελαθεί Δηλαδή αν για μια ειδικότητα στην αρχική κατάταξη δεν υπάρχει κανένας ειδικής και όλοι οι επιλαχόντες ειδικής δεν έχουν δηλώσει τη μια και μοναδική θέση του τελευταίου γενικής, δεν θα μπει κανένας από τους ειδικής; Ναι, αν η θέση αναπλήρωσης για την κάλυψη του ποσοστού είναι μόνο μία, αλλά σίγουρα για το 90% και άνω των αναπληρώσεων (τουλάχιστον) θα βρεθούν άτομα, ειδικά στους ΠΕ με τόσους επιτυχόντες... Παιδιά ο νόμος δίνει ξεκάθαρα τη δυνατότητα κάποιου χαμηλόβαθμου ειδικής να διορισθεί και μάλιστα όχι σε συγκεκριμένη θέση όπως ήταν μέχρι τώρα, αλλά να κάνει επιλογές προτίμησης...δεν δίνει τη δυνατότητα να διορισθούν στο τόπο τους. Υπάρχουν άπειροι που θα δηλώσουν όλες τις θέσεις και θα διορισθούν με την χρήση του νόμου κι ας έχουν 55 μόρια...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Oct 30, 2023 17:08:18 GMT
Εξηγώ με παράδειγμα: 1. Αθήνα 99 2. Αθήνα 98 3. Αθήνα 97 4. Θεσσαλονίκη 96 5. Θεσσαλονίκη 95 6. Πάτρα 94 (ειδικής) 10η επιλογή 7. Κρήτη 93 8. Χίο 92 9. Τρίκαλα 91 (ειδικής) 30η επιλογή 10. Λευκάδα 90 Χρειαζόμαστε μία αναπλήρωση ειδικής. Επιλαχόντες: 1. 85 μόρια (Αθήνα) 2. 84 μόρια (Όλα) Καταλαβαίνουμε ότι αν έμπαινε αυτός με 85 στην Αθήνα θα αδικούνταν κυρίως οι άλλοι δύο ειδικής 94 & 91 μόρια που μπήκαν στην 10η & 30η επιλογή τους βάσει μορίων & προτιμήσεων? (είχαν δηλώσει και αυτοί αρχικά την Αθήνα ως πρώτη επιλογή) Με το να μπει ο 2ος με 84 Λευκάδα, (είναι μια χαρά το ποσοστό τους & δεν αδικείται και κανένας)... ΥΓ.: Αν ίσχυε το αντίθετο & ρωτούσα & εγώ την υπάλληλο αν είναι άδικο αυτό για'μένα & σε μένα θα έλεγε ότι έχω δίκιο...Την καταλαβαίνω πως απάντησε, περί αδικίας, αλλά ο νόμος φτιάχτηκε για να μην αδικείται η πλειοψηφία... όχι κανένας...!!!!! Δυστυχώς για τον φίλο γενικής με τα 90 που θα μπορούσε να μπει Λευκάδα (& τα είχε δηλώσει και αυτός όλα).. ο 2ος διορίζεται με τα 84 μόρια γιατί το "όλα" περιλαμβάνει τη θέση Λευκάδα για την οποία συγκρίνεται. Δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση. Δικαίωμά του του καθενός να διαφωνεί μα η διάταξη είναι παραπάνω από σαφής. Παίρνει τη θέση της προτίμησής του για την οποία συγκρίνεται με τον γενικής. Το ίδιο συμβαίνει ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ και ΕΙΔΙΚΗΣ. Αν ο πολύτεκνος είναι 2ος διοριστέος γιατί ήταν αριστούχος και έχει κατά σύμπτωση βάλει 1η επιλογή του (στις Χ επιλογές του) το ΥΠΟΙΚ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ όπως και ο 1ος γενικής, το σύστημα τον πετάει στη 2η επιλογή του γιατί κατατάσσεται με βάση τον βαθμό του και σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις του.
Όλοι λένε συνέχεια για τους επιλαχόντες ειδικής ότι το "σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις τους" σημαίνει "παίρνω ό,τι θέλω". Όχι. Παίρνεις τη θέση εκείνη που έχει ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ένας γενικής και την οποία όφειλες να έχεις δηλώσει. Αν δεν την είχες δηλώσει, ο γενικής μένει εκεί που είναι και το σύστημα διαβάζει τον αμέσως επόμενο γενικής. Αν έχεις ως ειδικής κοινή θέση αυτή τη θέση, την παίρνεις. Παίρνουμε τη θέση που παίρνουμε βάσει βαθμού και σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις μας. Απλώς το σύστημα αυτό έχει μια ΛΟΓΙΚΗ προτεραιότητα υπέρ των ειδικών κατηγοριών γιατί μπαίνουν στο σεντόνι διοριστέων ενώ πριν δεν ήταν κάποιοι εξ αυτών να διοριστούν λόγω της βαθμολογίας τους. Ως εκεί πάει η διάταξη του νόμου είτε αρέσει είτε όχι. Επίσης εξαλείφει οριστικά την αδικία των ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΕΣΕΩΝ και πλέον διορίζονται όπου θέλουν αν έχουν γράψει τα απαιτούμενα μόρια. Ειλικρινά λυπάμαι να διαβάζω 4 μήνες πράγματα ανεδαφικά. Διαβάστε σας παρακαλώ πολύ όλοι σας καθαρά τη διάταξη και μην εικοτολογείτε μάταια. Και εγώ σε τρίτεκνη οικογένεια ζω αλλά δεν διαβάζω τα πάντα κατά πως μου αρέσουν ή πώς θα με συνέφεραν. Τα ελληνικά είναι ελληνικά. Ο νόμος λέει ότι ΠΡΟΤΕΡΑΙΤΟΤΗΤΑ δίνεται στις αναπληρώσεις ΑΝ ΔΕΝ πληρωθούν τα ποσοστά αυτά. Δεν λέει πως οι ειδικές ομάδες παίρνουν ό,τι θέλουν και όπου θέλουν. Το σύστημα είναι πολύ λογικά σκαρωμένο και προωθεί την κοινωνική πολιτική δίνοντας παράλληλα ισορροπία στους αριστούχους τους οποίους δεν γίνεται να εξαιρέσει από διορισμό αφού γράψανε άριστα και έχουν μάστερ και διδακτορικά. ΥΓ Ο 1ος επιλαχών με 85 μόρια και επιλογή "Αθήνα" διορίζεται αν και μόνο αν η δική του επιλογή "Αθήνα" είναι κοινή με κάποια από τους 3 που πήραν ως θέση την "Αθήνα" και δεν έχει αυτός άλλη εναλλακτική. Αλλιώς πάμε στον 2ο και ισχύει ό,τι είπα παραπάνω. Αν έχει μοναδική την Αθήνα του 1ου διοριστέου, τον ανατρέπει. Το ίδιο με τους διοριστέους. Αν είναι μια άλλη θέση στην Αθήνα, τότε πάμε στον 2ο ειδικής κλπ. Ακριβώς Ρόμπιν το εξηγείς τέλεια.
|
|
|
Post by Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ on Oct 30, 2023 17:10:25 GMT
Δηλαδή αν για μια ειδικότητα στην αρχική κατάταξη δεν υπάρχει κανένας ειδικής και όλοι οι επιλαχόντες ειδικής δεν έχουν δηλώσει τη μια και μοναδική θέση του τελευταίου γενικής, δεν θα μπει κανένας από τους ειδικής; Αν σε αυτη την ειδικότητα προβλέπονται 8 θέσεις για ειδικής τότε το σύστημα θα ψάξει για αντικαταστάσεις στις τελευταίες 8 θέσεις του πίνακα.
Αν προβλέπονται 24 θέσεις για ειδικής και δεν έχει βρεθεί κανένας τότε οι αντικαταστάσεις θα γίνουν (όσες γίνουν) απο τις τελευταίες 24 θέσεις του πίνακα.
Είναι τόσο απλό.
|
|