|
Post by kotonos on Dec 21, 2023 16:02:10 GMT
Αγαπητέ, δεν μπορώ να σου απαντήσω ακριβώς στην ερώτησή σου, διότι γνωρίζω μόνο το πρώτο σκέλος με ακρίβεια και όχι το δεύτερο, αλλά χρησιμοποιώντας μεικτούς μισθούς και παίρνοντας τη χειρότερη περίπτωση στην οποία υποθέτουμε πως έχεις μεταπτυχιακό ως μηχανικός και όχι ως διοικητικός, η μισθολογική διαφορά υπέρ της θέσης του μηχανικού είναι περίπου 200 ευρώ μεικτά. Άρα στα καθαρά είναι λιγότερα. Οπότε, η απάντηση είναι απλή: αν στην πόλη σου έχεις δικό σου σπίτι και δεν πληρώνεις νοίκι, τότε ασυζητητί επιλέγεις θέση διοικητικού στην πόλη σου. Που προκύπτει διαφορά 200 ευρώ μεικτά με ένα μεταπτυχιακό?Το μεταπτυχιακό με συνάφεια στην θέση σε ανεβάζει 2 κλιμάκια.Σύμφωνα με τα νεα ΜΚ που θα ισχύουν από 1-1-2024 το ΜΚ1 για ΠΕ θα είναι 1.162 μεικτά και αντίστοιχα το ΜΚ3 θα είναι 1.280 μεικτά δηλαδή μεικτή διαφορά 118 ευρώ που σημαίνει κάτω από 100 ευρώ καθαρή διαφορά. Συνάδελφε έχεις απόλυτο δίκιο. Οντως 1280 - 1162 = 118. Να με συγχωρείτε αλλά βλέπετε στο τέλος της ημέρας ακόμα και μια απλή αφαίρεση μπορεί να καταλήξει σε λάθος αποτέλεσμα! Όπως και να χει, το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο!
|
|
|
Post by michanikos on Dec 22, 2023 9:29:04 GMT
Συνάδελφοι γνωρίζετε σε περίπτωση διορισμού για τις περιβόητες πρόσθετες κρατήσεις του πρώτου και δεύτερου χρόνου για τι ποσά μιλάμε ανά μήνα; Και αυτές οι αυξημένες κρατήσεις επιστρέφονται πχ αναδρομικά ή τις δίνουμε τα 2 πρώτα χρόνια και τα ξεχνάμε αυτά τα χρήματα;
|
|
targ
Beekeeper
|
Post by targ on Dec 22, 2023 9:38:40 GMT
Συνάδελφοι γνωρίζετε σε περίπτωση διορισμού για τις περιβόητες πρόσθετες κρατήσεις του πρώτου και δεύτερου χρόνου για τι ποσά μιλάμε ανά μήνα; Και αυτές οι αυξημένες κρατήσεις επιστρέφονται πχ αναδρομικά ή τις δίνουμε τα 2 πρώτα χρόνια και τα ξεχνάμε αυτά τα χρήματα; Νομίζω ότι για το πρώτο χρόνο είναι ένας μεικτός μισθός σε δωδεκα δοσεις(1162/12=97€) ως εγγραφη, συν τις στανταρ κρατησεις που ισχύουν γι' αυτό το ταμείο. Βέβαια κάπου έχω διαβάσει ότι για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ Α η εγγραφή είναι προαιρετική.
|
|
|
Post by kotonos on Dec 22, 2023 16:09:45 GMT
Συνάδελφοι γνωρίζετε σε περίπτωση διορισμού για τις περιβόητες πρόσθετες κρατήσεις του πρώτου και δεύτερου χρόνου για τι ποσά μιλάμε ανά μήνα; Και αυτές οι αυξημένες κρατήσεις επιστρέφονται πχ αναδρομικά ή τις δίνουμε τα 2 πρώτα χρόνια και τα ξεχνάμε αυτά τα χρήματα; Νομίζω ότι για το πρώτο χρόνο είναι ένας μεικτός μισθός σε δωδεκα δοσεις(1162/12=97€) ως εγγραφη, συν τις στανταρ κρατησεις που ισχύουν γι' αυτό το ταμείο. Βέβαια κάπου έχω διαβάσει ότι για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ Α η εγγραφή είναι προαιρετική. Επιβεβαιώνω πως ισχύουν τα παραπάνω, καθώς επίσης πως η προαιρετική ασφάλιση στο ΜΤΠΥ ισχύει και για τους υπαλλήλους στους ΟΤΑ Β' βαθμού.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 24, 2023 16:50:22 GMT
Καλησπέρα. Στο πεδίο της απόδειξης εμπειρίας έχετε καταχωρίσει δύο γραμμές; Μια όταν ο φορέας ασφάλισης ήταν το τσμεδε και δεύτερη όταν άλλαξε ο φορέας και έγινε Εφκα; Ή σε μια γραμμή με το συνολικό διάστημα ασφαλισης;
|
|
stk
Buzz
Τόσο χάλια είσαι ή είναι λερωμένα τα γυαλιά μου??
|
Post by stk on Dec 24, 2023 17:44:20 GMT
Καλησπέρα. Στο πεδίο της απόδειξης εμπειρίας έχετε καταχωρίσει δύο γραμμές; Μια όταν ο φορέας ασφάλισης ήταν το τσμεδε και δεύτερη όταν άλλαξε ο φορέας και έγινε Εφκα; Ή σε μια γραμμή με το συνολικό διάστημα ασφαλισης; Μια με το συνολικό διάστημα ασφάλισης και μάλιστα σκάναρα σε ένα αρχείο 2 βεβαιώσεις ασφάλισης που εκτύπωσα από το efka (μια βεβαίωση αυτοαπασχολούμενου και μια βεβαίωση μισθωτού). Έχω υπάρξη και στις 2 κατηγορίες και άσχετα αν και μόνο από την Βεβαίωση προϋπηρεσίας Μη Μισθωτών για ΑΣΕΠ (ουσιαστικά τα χρόνια που ήμουν στο ΤΣΜΕΔΕ) κάλυπταν την 5ετια εμπειρίας που μετράει στην συγκεκριμένη προκήρυξη έβαλα και την βεβαίωση ασφάλισης μισθωτού (εργαζόμουν μισθωτός τα τελευταία χρόνια) ώστε να βάλω συνολικά τους μήνες ασφάλισης.
|
|
|
Post by nickthegreek on Dec 24, 2023 21:11:07 GMT
1. Εγώ το κάνω μαζί σε ένα merged αρχείο. 2. Κανείς δεν ξέρει μέχρι να γίνει και να ψηφισθεί κάποιο νομοσχέδιο. Πάντως το να πάρουν πόδι, το θεωρώ δύσκολο. Ακόμα και να συγχωνευθούν ανά νομό ή ανά περιφέρεια, πάλι οι τεχνικοί τουλάχιστον υπάλληλοι θα πρέπει να εδρεύουν και να εργάζονται στην πόλη που ήδη βρίσκονται. Κάτι αντίστοιχο με τους νομούς που συγχωνεύτηκαν σε περιφέρειες, αλλά οι υπάλληλοι εργάζονται κανονικά εκεί που δούλευαν και πριν (στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων πια). Ίσως η συγχώνευση επηρεάσει κυρίως τις διοικήσεις των επιχειρήσεων αφού θα προβλέπεται μόνο μια, στη χειρότερη και τους διοικητικούς/οικονομικούς υπαλλήλους.Ξαναλέω ότι όμως όλα αυτά είναι απλώς εκτιμήσεις δικές μου. Πάντως οι υπάλληλοι των ΔΕΥΑ έχουν από τα πιο δελεαστικά μισθολόγια του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 1. Αρκεί το ΦΕΚ της διαπιστωτικής πράξης. Δεν χρειάζεσαι πιστοποιητικό ιδρύματος. 2. Στη γενική συζήτηση, αλλά και αλλού που ρώτησα μου είπαν πως υπάρχουν διαφορές από Δ.Ε.Υ.Α. σε Δ.Ε.Υ.Α. όσον αφορά το μισθολογικό καθεστώς. Για το νομοσχέδιο που γράφεις, το έχω διαβάσει και εγώ και σίγουρα θα με έβαζε σε αμφιβολίες για την επιλογή τέτοιων θέσεων. Θα μπορούσε κάποιος να ανεβάσει εδώ αυτό το ΦΕΚ της διαπιστωτικής απόφασης ή να μας πει που μπορούμε να το βρούμε? Ευχαριστώ.
|
|
stk
Buzz
|
Post by stk on Dec 24, 2023 21:34:16 GMT
1. Αρκεί το ΦΕΚ της διαπιστωτικής πράξης. Δεν χρειάζεσαι πιστοποιητικό ιδρύματος. 2. Στη γενική συζήτηση, αλλά και αλλού που ρώτησα μου είπαν πως υπάρχουν διαφορές από Δ.Ε.Υ.Α. σε Δ.Ε.Υ.Α. όσον αφορά το μισθολογικό καθεστώς. Για το νομοσχέδιο που γράφεις, το έχω διαβάσει και εγώ και σίγουρα θα με έβαζε σε αμφιβολίες για την επιλογή τέτοιων θέσεων. Θα μπορούσε κάποιος να ανεβάσει εδώ αυτό το ΦΕΚ της διαπιστωτικής απόφασης ή να μας πει που μπορούμε να το βρούμε? Ευχαριστώ. Για ποιο τμήμα ενδιαφέρεσαι ?Υπάρχουν διαφορετικά ΦΕΚ ανάλογα την σχολή.
|
|
|
Post by nickthegreek on Dec 24, 2023 21:40:29 GMT
Θα μπορούσε κάποιος να ανεβάσει εδώ αυτό το ΦΕΚ της διαπιστωτικής απόφασης ή να μας πει που μπορούμε να το βρούμε? Ευχαριστώ. Για ποιο τμήμα ενδιαφέρεσαι ?Υπάρχουν διαφορετικά ΦΕΚ ανάλογα την σχολή. Για το τμήμα ΗΜΜΥ ΕΜΠ ενδιαφέρομαι..
|
|
stk
Buzz
|
Post by stk on Dec 24, 2023 21:48:45 GMT
Για ποιο τμήμα ενδιαφέρεσαι ?Υπάρχουν διαφορετικά ΦΕΚ ανάλογα την σχολή. Για το τμήμα ΗΜΜΥ ΕΜΠ ενδιαφέρομαι.. Στο επισυνάπτω και στο έχω υπογραμμίσει με κίτρινο αυτό που σε αφορά.
|
|
|
Post by nickthegreek on Dec 24, 2023 22:06:55 GMT
Για το τμήμα ΗΜΜΥ ΕΜΠ ενδιαφέρομαι.. Στο επισυνάπτω και στο έχω υπογραμμίσει με κίτρινο αυτό που σε αφορά. Ευχαριστώ πολύ!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 26, 2023 7:25:10 GMT
Καλημέρα κ χρόνια πολλά. Μια ερώτηση. Στο πεδίο εργοδότης όταν έχεις δικό σου γραφείο, βάζεις αυτοαπασχολουμενη και και εργασιακή σχέση; Άλλο;
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 27, 2023 19:12:20 GMT
καλησπέρα σας. Να ρωτήσω; Στους μηχανικούς στα απαραιτητα πρόσθετα προσόντα είναι οι κωδικοί 001, 017. Οπότε δεν βάζουμε στην αίτηση κωδικό για αγγλικά σωστά;δεν απαιτούνται έτσι;
|
|
|
Post by eirini07 on Dec 27, 2023 20:13:27 GMT
Καλησπέρα. Βαθμολογία στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ 64.5 χωρίς τις προσαυξήσεις (έχω μόνο ξένες γλώσσες) ΠΕ 417 μεταλλειολόγος-ορυκτών πόρων. Μένω Αθήνα. Ωραία θα ήταν να συγκεντρώναμε στοιχεία από πολλά άτομα, ιδιαίτερα όσον αφορά τις περιοχές που μένουν. Θα κάνω την αίτηση, αλλά καθώς είμαι χαμηλά στην κατάταξη αμφιβάλλω αν θα διοριστώ σε θέση μηχανικού (ή και καθόλου!). Βλέπω πως είμαι η μοναδική μεταλλειολόγος-μεταλλουργός-ορυκτών πόρων στη ψηφοφορία μέχρι στιγμής, είμαστε συνολικά 37 άτομα! Μάλλον μάταια δίνω τα στοιχεία μου, μακάρι να μαζευτούμε πάντως.
|
|
lthan
Kill Bill
|
Post by lthan on Dec 28, 2023 13:03:04 GMT
Στο integrated master ξέρετε τι βάζουμε στο πεδίο βαθμός;
|
|