|
Post by Persefoni on May 16, 2024 16:36:03 GMT
|
|
|
Post by elenik1 on May 16, 2024 16:38:01 GMT
Ανάρτηση του συλλόγου:
Σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στο ΣτΕ έγινε η ακρόαση του αιτήματος ακύρωσης της προκήρυξης 4Κ/2023 από 173 επιτυχόντες του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού 2Γ/2022. Τους Επιτυχόντες εκπροσώπησε ο αξιότιμος Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου κ. Πάνος Λαζαράτος με μια εξαιρετική αγόρευση κατά την οποία ανέλυσε το πνεύμα και το γράμμα του νόμου υπέρ του θεσμού του γραπτού διαγωνισμού και ανάλυσε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ακυρωθούν οι Κ που εκδόθηκαν μετά την προκήρυξη του Πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Το ΑΣΕΠ ζήτησε να καταθέσει συμπληρωματικό υπόμνημα σε λίγες μέρες και το αποτέλεσμα της δίκης αναμένεται από Οκτώβριο. Οι υπόλοιπες υποθέσεις θα εξεταστούν μετά την απόφαση για την συγκεκριμένη προκήρυξη.
Στην δίκη παραβρέθηκαν οι επιτυχόντες Μυριάνθη Μουσά, Εμμανουέλα Βερνάδου και Αλεξάνδρα Σπόζιτου.
Αναμένουμε δικαίωση στον αγώνα μας!
#ΑΣΕΠ #2Γ_2022 #Γραπτός_διαγωνσιμός #δημόσιο #δημοσιο
|
|
|
Post by john on May 16, 2024 16:38:18 GMT
Υπάρχει περίπτωση οι θέσεις του 2025 να δοθούν σε εμάς;
|
|
|
Post by Ze on May 16, 2024 16:38:58 GMT
Ποιοι θα μπορουν να αιτηθουν στις νεες προκηρύξεις μαθαμε;
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 16, 2024 16:46:26 GMT
Όχι. Αυτό είναι αυθαίρετο συμπέρασμα. Το ορθό είναι όποιος έχει τα περισσότερα μόρια να προηγείται έναντι αλλού με λιγότερα, που δηλώνουν την ίδια θέση. Το οποίο ισχύει 100%. Εάν τώρα ένας δηλώνει θέσεις που δε θέλει να παει και τύχει στην πεμπτη του πχ επιλογη, δε σημαίνει ότι το δίκαιο είναι να μπορεί να καθυστερήσει ένα ολόκληρο σύστημα για να πάει στην 4η πχ του επιλογή. Αυτό μειώνει το τελικό ποσοστό απορρόφησης και θα οδηγήσει σε δεύτερη προκήρυξη όπου το 80% των επιτυχόντων θα είναι και στην πρώτη. Ευτυχώς στον σύλλογο οι περισσότεροι συμφωνούν με αυτο. Έχω δει τόσα χρόνια στα σχολεία πώς κάτι συνάδελφοι παίρνουν τις θέσεις φιλέτα στο νομό μου που εμφανίζονται μαγικά στη β φάση αναπληρωτών και τα κορόιδα με τα περισσότερα μόρια τρέχουμε σε διπλανό νομό ή σε χωριά. Πείτε τα αυτά σε κάτι φρέσκους στους εργασιακούς χώρους ή στους ρομαντικούς που πιστεύουν στην αξιοκρατία στη χώρα που ζούμε. Μη μου λέτε ότι σκέφτεται το σύστημα και τις καθυστερήσεις ένας τέτοιος άνθρωπος και όχι τον εαυτό του. Ειδικά αν έχει κατάλληλη πληροφόρηση για τις θέσεις που θα βγουν στην επόμενη προκύρηξη και εννοείται δεν ξέρουν οι υπόλοιποι. Υπήρχε έγγραφό του ΥΠΕΣ από τα τέλη του 23.
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 16, 2024 16:47:03 GMT
Ποιοι θα μπορουν να αιτηθουν στις νεες προκηρύξεις μαθαμε; Από ότι κατάλαβα, ΟΧΙ
|
|
|
Post by Persefoni on May 16, 2024 16:50:16 GMT
john Δεν είπαν κάτι σχετικό αλλά αν πάνε όλα όπως λένε, κάτι θα πρέπει να έχουν να δώσουν και στους επιτυχόντες 2025 του νέου γραπτού... 🤷♀️ {εκτός απροόπτου ή πχ. πλήρους πάτου των νέων να πιάσουν την βάση, σε σχέση με δεξαμενή αδιόριστων 2Γ σε κλάδους...αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς, εδώ δεν απαντούν ξεκάθαρα για τα άμεσα ακόμη... Ze Μπαααα...δυστυχώς...
|
|
|
Post by georgette on May 16, 2024 16:51:59 GMT
Καλησπερα και χρονια πολλά ! επειδη έχω καιρό να μπω στο φόρουμ ,έχει βγει καμία προκήρυξη για θέσεις ΠΕ του 2024 ; Ευχαριστω Όχι, αλλά σήμερα συναντήθηκε αντιπροσωπεία του συλλόγου επιτυχόντων με πρόεδρο και ΑΣΕΠ και αναμένουμε δελτίο τύπου τους, σχετικά με το τι ειπώθηκε... Ευχαριστω πολυ
|
|
|
Post by Γιαννης on May 16, 2024 16:58:28 GMT
Καλησπέρα! Οι επιτυχόντες ΤΕ ήταν 2146! Οι θέσεις της 2ΓΒ/2023 ήταν 1800 περίπου και 1500 ακόμα θα διατεθούν μέσω νέας προκήρυξης σύμφωνα με τα λεγόμενα του προεδρου! Άρα χοντρικά θα μείνουν τουλάχιστον 1000 κενές θέσεις που θα μείνουν αδιαθετες και θα μεταφερθούν στον επόμενο διαγωνισμό!
|
|
|
Post by kostas50 on May 16, 2024 17:00:40 GMT
Όχι. Αυτό είναι αυθαίρετο συμπέρασμα. Το ορθό είναι όποιος έχει τα περισσότερα μόρια να προηγείται έναντι αλλού με λιγότερα, που δηλώνουν την ίδια θέση. Το οποίο ισχύει 100%. Εάν τώρα ένας δηλώνει θέσεις που δε θέλει να παει και τύχει στην πεμπτη του πχ επιλογη, δε σημαίνει ότι το δίκαιο είναι να μπορεί να καθυστερήσει ένα ολόκληρο σύστημα για να πάει στην 4η πχ του επιλογή. Αυτό μειώνει το τελικό ποσοστό απορρόφησης και θα οδηγήσει σε δεύτερη προκήρυξη όπου το 80% των επιτυχόντων θα είναι και στην πρώτη. Ευτυχώς στον σύλλογο οι περισσότεροι συμφωνούν με αυτο. Έχω δει τόσα χρόνια στα σχολεία πώς κάτι συνάδελφοι παίρνουν τις θέσεις φιλέτα στο νομό μου που εμφανίζονται μαγικά στη β φάση αναπληρωτών και τα κορόιδα με τα περισσότερα μόρια τρέχουμε σε διπλανό νομό ή σε χωριά. Πείτε τα αυτά σε κάτι φρέσκους στους εργασιακούς χώρους ή στους ρομαντικούς που πιστεύουν στην αξιοκρατία στη χώρα που ζούμε. Μη μου λέτε ότι σκέφτεται το σύστημα και τις καθυστερήσεις ένας τέτοιος άνθρωπος και όχι τον εαυτό του. Ειδικά αν έχει κατάλληλη πληροφόρηση για τις θέσεις που θα βγουν στην επόμενη προκύρηξη και εννοείται δεν ξέρουν οι υπόλοιποι. το έχω δεί και εγώ αυτό να συμβαίνει στον χώρο της εκπαίδευσης ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. Για αυτό σκούζω σήμερα με τα μηνύματα που στέλνω στο forum. Το ίδιο κάνουν τώρα με τις νέες προκηρύξεις. Δεν δίνουν από την αρχή το σύνολο των θέσεων στην 1η αίτηση, ώστε να ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ τους υψηλόβαθμους στις εσχατιές τις Ελληνικής επικράτειας και αρκετές θέσεις λουκούμι τις βγάζουν σε άλλες προκηρύξεις ώστε νομότυπα να τις αρπάξουν υποψήφιοι με λιγότερα μόρια. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια !!! Αλήθεια όταν οι αιτήσεις της 3ΓΒ άνοιξαν ξανά 1 μήνα αφού έκλεισαν οι πρώτες αιτήσεις γιατί δεν ήταν διαθέσιμες και οι θέσεις του προγραμματισμού του 2024??? Μόνο ντροπή και αίσχος!!!! Τίποτα άλλο!!!
|
|
|
Post by Asxetoulis on May 16, 2024 17:00:56 GMT
Δεν μάθαμε και τίποτα καινούργιο τελικά. Πήγαν και άκουσαν τον πρόεδρο να τους λέει ότι τους λέει συνήθως στο messenger και το fb. Αυτό για 3500+1500 το είχε ξαναπεί. Όπως και για το χρόνο έκδοσης των ΤΕ. Στους ΠΕ βέβαια αντί για αρχές Ιουλίου πήγε τέλος και βλέπουμε. Κατά τα άλλα τα ίδια
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 16, 2024 17:04:29 GMT
Έχω δει τόσα χρόνια στα σχολεία πώς κάτι συνάδελφοι παίρνουν τις θέσεις φιλέτα στο νομό μου που εμφανίζονται μαγικά στη β φάση αναπληρωτών και τα κορόιδα με τα περισσότερα μόρια τρέχουμε σε διπλανό νομό ή σε χωριά. Πείτε τα αυτά σε κάτι φρέσκους στους εργασιακούς χώρους ή στους ρομαντικούς που πιστεύουν στην αξιοκρατία στη χώρα που ζούμε. Μη μου λέτε ότι σκέφτεται το σύστημα και τις καθυστερήσεις ένας τέτοιος άνθρωπος και όχι τον εαυτό του. Ειδικά αν έχει κατάλληλη πληροφόρηση για τις θέσεις που θα βγουν στην επόμενη προκύρηξη και εννοείται δεν ξέρουν οι υπόλοιποι. το έχω δεί και εγώ αυτό να συμβαίνει στον χώρο της εκπαίδευσης ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. Για αυτό σκούζω σήμερα με τα μηνύματα που στέλνω στο forum. Το ίδιο κάνουν τώρα με τις νέες προκηρύξεις. Δεν δίνουν από την αρχή το σύνολο των θέσεων στην 1η αίτηση, ώστε να ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ τους υψηλόβαθμους στις εσχατιές τις Ελληνικής επικράτειας και αρκετές θέσεις λουκούμι τις βγάζουν σε άλλες προκηρύξεις ώστε νομότυπα να τις αρπάξουν υποψήφιοι με λιγότερα μόρια. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια !!! Αλήθεια όταν οι αιτήσεις της 3ΓΒ άνοιξαν ξανά 1 μήνα αφού έκλεισαν οι πρώτες αιτήσεις γιατί δεν ήταν διαθέσιμες και οι θέσεις του προγραμματισμού του 2024??? Μόνο ντροπή και αίσχος!!!! Τίποτα άλλο!!! Οι θέσεις του 2024 ήταν έστω κατά προσέγγιση γνωστές από έγγραφο του ΥΠΕΣ στα τέλη του 23. Που υπολογίζαμε τις θέσεις ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ σε τετρακόσιες......κάτι.
|
|
|
Post by Asxetoulis on May 16, 2024 17:06:17 GMT
Έχω δει τόσα χρόνια στα σχολεία πώς κάτι συνάδελφοι παίρνουν τις θέσεις φιλέτα στο νομό μου που εμφανίζονται μαγικά στη β φάση αναπληρωτών και τα κορόιδα με τα περισσότερα μόρια τρέχουμε σε διπλανό νομό ή σε χωριά. Πείτε τα αυτά σε κάτι φρέσκους στους εργασιακούς χώρους ή στους ρομαντικούς που πιστεύουν στην αξιοκρατία στη χώρα που ζούμε. Μη μου λέτε ότι σκέφτεται το σύστημα και τις καθυστερήσεις ένας τέτοιος άνθρωπος και όχι τον εαυτό του. Ειδικά αν έχει κατάλληλη πληροφόρηση για τις θέσεις που θα βγουν στην επόμενη προκύρηξη και εννοείται δεν ξέρουν οι υπόλοιποι. το έχω δεί και εγώ αυτό να συμβαίνει στον χώρο της εκπαίδευσης ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. Για αυτό σκούζω σήμερα με τα μηνύματα που στέλνω στο forum. Το ίδιο κάνουν τώρα με τις νέες προκηρύξεις. Δεν δίνουν από την αρχή το σύνολο των θέσεων στην 1η αίτηση, ώστε να ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ τους υψηλόβαθμους στις εσχατιές τις Ελληνικής επικράτειας και αρκετές θέσεις λουκούμι τις βγάζουν σε άλλες προκηρύξεις ώστε νομότυπα να τις αρπάξουν υποψήφιοι με λιγότερα μόρια. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια !!! Αλήθεια όταν οι αιτήσεις της 3ΓΒ άνοιξαν ξανά 1 μήνα αφού έκλεισαν οι πρώτες αιτήσεις γιατί δεν ήταν διαθέσιμες και οι θέσεις του προγραμματισμού του 2024??? Μόνο ντροπή και αίσχος!!!! Τίποτα άλλο!!! Βέβαια οι εκπαιδευτικοί είναι άλλη ιστορία. Η μοριοδότηση τους δεν ήταν λόγω προσόντων (με εξαίρεση τα τελευταία χρόνια που αποκτήθηκαν μεταπτυχιακά και άλλα τυπικά προσόντα). Τα κοινωνικά κριτήρια μετρούσαν και σε κάποιες περιπτώσεις οι γνωριμίες.
|
|
|
Post by elenik1 on May 16, 2024 17:27:32 GMT
Όχι. Αυτό είναι αυθαίρετο συμπέρασμα. Το ορθό είναι όποιος έχει τα περισσότερα μόρια να προηγείται έναντι αλλού με λιγότερα, που δηλώνουν την ίδια θέση. Το οποίο ισχύει 100%. Εάν τώρα ένας δηλώνει θέσεις που δε θέλει να παει και τύχει στην πεμπτη του πχ επιλογη, δε σημαίνει ότι το δίκαιο είναι να μπορεί να καθυστερήσει ένα ολόκληρο σύστημα για να πάει στην 4η πχ του επιλογή. Αυτό μειώνει το τελικό ποσοστό απορρόφησης και θα οδηγήσει σε δεύτερη προκήρυξη όπου το 80% των επιτυχόντων θα είναι και στην πρώτη. Ευτυχώς στον σύλλογο οι περισσότεροι συμφωνούν με αυτο. Έχω δει τόσα χρόνια στα σχολεία πώς κάτι συνάδελφοι παίρνουν τις θέσεις φιλέτα στο νομό μου που εμφανίζονται μαγικά στη β φάση αναπληρωτών και τα κορόιδα με τα περισσότερα μόρια τρέχουμε σε διπλανό νομό ή σε χωριά. Πείτε τα αυτά σε κάτι φρέσκους στους εργασιακούς χώρους ή στους ρομαντικούς που πιστεύουν στην αξιοκρατία στη χώρα που ζούμε. Μη μου λέτε ότι σκέφτεται το σύστημα και τις καθυστερήσεις ένας τέτοιος άνθρωπος και όχι τον εαυτό του. Ειδικά αν έχει κατάλληλη πληροφόρηση για τις θέσεις που θα βγουν στην επόμενη προκύρηξη και εννοείται δεν ξέρουν οι υπόλοιποι. Κανείς δεν εμφανίζεται μαγικά στον πίνακα αναπληρωτών! Καθένας πηγαίνει εκεί που δηλώνει! Αν κάποιος δεν θέλει να φύγει από το σπίτι του δηλώνει μόνο 1 προτίμηση ρισκάροντας και γνωρίζοντας ότι μπορεί να τον πάρουν στην δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη φάση. Όσοι όμως ενδιαφέρονται οπωσδήποτε να δουλέψουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς δηλώνουν τα πάντα! Το σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών που ισχύει αυτή τη στιγμή είναι αξιοκρατικό, καθώς μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι ανάλογα με τα βασικά προσόντα τους (διδακτορικά, μεταπτυχιακά, εμπειρία). Ως προς την πληροφόρηση για τις θέσεις, φαντάζομαι ότι όσοι την έχουν θα είναι ελάχιστοι. Και σίγουρα αυτοί την είχαν και στο παρελθόν.
|
|
|
Post by elenik1 on May 16, 2024 17:31:31 GMT
Έχω δει τόσα χρόνια στα σχολεία πώς κάτι συνάδελφοι παίρνουν τις θέσεις φιλέτα στο νομό μου που εμφανίζονται μαγικά στη β φάση αναπληρωτών και τα κορόιδα με τα περισσότερα μόρια τρέχουμε σε διπλανό νομό ή σε χωριά. Πείτε τα αυτά σε κάτι φρέσκους στους εργασιακούς χώρους ή στους ρομαντικούς που πιστεύουν στην αξιοκρατία στη χώρα που ζούμε. Μη μου λέτε ότι σκέφτεται το σύστημα και τις καθυστερήσεις ένας τέτοιος άνθρωπος και όχι τον εαυτό του. Ειδικά αν έχει κατάλληλη πληροφόρηση για τις θέσεις που θα βγουν στην επόμενη προκύρηξη και εννοείται δεν ξέρουν οι υπόλοιποι. το έχω δεί και εγώ αυτό να συμβαίνει στον χώρο της εκπαίδευσης ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. Για αυτό σκούζω σήμερα με τα μηνύματα που στέλνω στο forum. Το ίδιο κάνουν τώρα με τις νέες προκηρύξεις. Δεν δίνουν από την αρχή το σύνολο των θέσεων στην 1η αίτηση, ώστε να ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ τους υψηλόβαθμους στις εσχατιές τις Ελληνικής επικράτειας και αρκετές θέσεις λουκούμι τις βγάζουν σε άλλες προκηρύξεις ώστε νομότυπα να τις αρπάξουν υποψήφιοι με λιγότερα μόρια. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια !!! Αλήθεια όταν οι αιτήσεις της 3ΓΒ άνοιξαν ξανά 1 μήνα αφού έκλεισαν οι πρώτες αιτήσεις γιατί δεν ήταν διαθέσιμες και οι θέσεις του προγραμματισμού του 2024??? Μόνο ντροπή και αίσχος!!!! Τίποτα άλλο!!! Κανένας δεν παρκάρει κανέναν πουθενά! Οι υψηλόβαθμοι διορίζονται σύμφωνα με τις προσωπικές τους επιλογές για τις οποίες είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι! Αν δεν τους αρέσουν, καλύτερα να μην τις κάνουν!
|
|