|
Post by ioannisthegreat on May 18, 2024 16:00:49 GMT
asepita Για να μην το τραβάμε... ορκίζεται κάποιος σήμερα με ΓΒ και βγαίνει αύριο νέα ΓΒ με κώλυμα 5ετίας 21/12/22 για ΔΥ... Γιατί να μην μπορεί να αιτηθεί, εφόσον ανήκει σε παλαιότερη προκήρυξη 2Γ/2022 που είχε πάρει μέρος πριν ορκιστεί...? Με την Ορκωμοσία ενημερώνεται αυτόματα το ΑΣΕΠ και σε διαγράφει από τον πίνακα διαθέσιμων επιτυχόντων του 2Γ. Πλέον είσαι διορισμένη και μη διαθέσιμη στον πίνακα επιτυχόντων του 2Γ αυτό σου εξηγώ. Με την πρώτη φουρνιά επιτυχόντων το ΑΣΕΠ πρέπει να τροποποιήσει τον πίνακα επιτυχόντων. Έτσι αν θυμάμαι λέει ο νόμος.
|
|
|
Post by Persefoni on May 18, 2024 16:03:03 GMT
asepita Για να μην το τραβάμε... ορκίζεται κάποιος σήμερα με ΓΒ και βγαίνει αύριο νέα ΓΒ με κώλυμα 5ετίας 21/12/22 για ΔΥ... Γιατί να μην μπορεί να αιτηθεί, εφόσον ανήκει σε παλαιότερη προκήρυξη 2Γ/2022 που είχε πάρει μέρος πριν ορκιστεί...? Με την Ορκωμοσία ενημερώνεται αυτόματα το ΑΣΕΠ και σε διαγράφει από τον πίνακα διαθέσιμων επιτυχόντων του 2Γ. Πλέον είσαι διορισμένη και μη διαθέσιμη στον πίνακα επιτυχόντων του 2Γ αυτό σου εξηγώ. Με την πρώτη φουρνιά επιτυχόντων το ΑΣΕΠ πρέπει να τροποποιήσει τον πίνακα επιτυχόντων. Έτσι αν θυμάμαι λέει ο νόμος. Όχι και πάλι, λέει διαγραφή από πίνακες κατάταξης και διοριστέων (της αντίστοιχης ΓΒ) και όχι από πίνακες επιτυχόντων 2Γ... www.opengov.gr/ypes/?p=7367 άρθρο 23,5
|
|
|
Post by Persefoni on May 18, 2024 16:05:38 GMT
Νομίζω λέμε τα ίδια κατά καιρούς εδώ άπειρες φορές, αν αναλάβει κάποιος που μιλάει με πρόεδρο να τον ρωτήσει να ξεκαθαρίσουμε αυτά τα θέματα που αναφέρονται συνεχώς, θα ήταν σωτήριο...🙏🙏🙏
|
|
|
Post by ioannisthegreat on May 18, 2024 16:05:41 GMT
Άλλο η 2ΓΒ και άλλο η 2Γ. Το κώλυμα εφόσον κάποιος Ορκιστεί και αναλάβει υπηρεσία τότε βγαίνει την επόμενη ημέρα από τον πίνακα. Αυτό είναι δεδομένο εφόσον τοποθετηθεί επίσημα. Η όλη διαφωνία η αρχική πρέπει να είναι τι γίνεται σε περίπτωση μη αποδοχής. Το κώλυμα 5ετίας της 2Γ θα υπάρχει και στην 1ΓΒ/2025 αλλά αν κάποιος έχει ορκιστεί και αναλάβει υπηρεσία πριν την λήξη των αιτήσεων φυσικό είναι να μην επιτρέπεται να συμμετέχει. Σε όλες τις προκηρύξεις αυτό ισχύει και απορώ πως εσύ μπερδεύτηκες με αυτό. Iωάννη το αναλύσαμε πιο πριν, δεν είναι έτσι πιστεύουμε κάποιοι ότι όλες οι ΓΒ όπως και η 1,2,3ΓΒ/2023 θα έχουν κώλυμα 5ετίας για ΔΥ την 21/12/22, οπότε κάποιος που θα διορισθεί αργότερα από αυτή σε ΓΒ θα μπορούσε να κάνει και πάλι σε νέα ΓΒ (με το ίδιο κώλυμα) έπειτα, εφόσον η διαδικασία αυτή πλήρωσης θέσεων προυπήρχε της ορκωμοσίας του..Είναι διαφορετικό να μην μπορείς να αιτηθείς σε νέα προκήρυξη μετά την ορκωμοσία σου και άλλο να μην μπορείς να αιτηθείς σε ΓΒ του 2Γ (δηλαδή σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων που προυπήρχε της ορκωμοσίας σου). Ας μην το ξαναανοίξουμε, τα λέγαμε 2-3 σελίδες πριν, το θέμα είναι όποιος λάβει κάποια διευκρινιστική από πρόεδρο πάνω σε αυτό ας μας διαφωτίσει... esdda2.freeforums.net/post/98879Θα διαγραφείς όταν ορκιστείς από τον πίνακα επιτυχόντων του 2Γ είναι δεδομένο αυτό. Είναι διαφορετική προκήρυξη και είναι το 2ο μέρος του νόμου. Απλά για να μην έχουν πρόβλημα με όσους αρνούνται θέσεις γιατί διαπίστωσαν ότι τελικά θέλουν κοντά στο σπίτι τους το σπάσανε και απλά θα επιτρέπουν σε όσους δεν αποδέχονται να κάνουν αιτήσεις σε επόμενες προκηρύξεις ΓΒ.
|
|
|
Post by Persefoni on May 18, 2024 16:08:20 GMT
ioannisthegreat Ιωάννη σου έβαλα τον νόμο από πάνω...την διαγραφή από 2Γ με την ορκωμοσία δεν την λέει...αν απαντήσει κάποιος υπεύθυνος σε κάποιον πάνω σε αυτό οκ... άρθρο 23, 5 "Σε κάθε περίπτωση ο/η υποψήφιος/α που διατίθεται για διορισμό διαγράφεται από τους πίνακες κατάταξης και διοριστέων, ανεξάρτητα αν αποδεχθούν ή όχι τον διορισμό τους ή κωλυθεί ο διορισμός τους λόγω έλλειψης νόμιμης προϋπόθεσης."
|
|
|
Post by ev27 on May 18, 2024 16:10:55 GMT
Νομίζω λέμε τα ίδια κατά καιρούς εδώ άπειρες φορές, αν αναλάβει κάποιος που μιλάει με πρόεδρο να τον ρωτήσει να ξεκαθαρίσουμε αυτά τα θέματα που αναφέρονται συνεχώς, θα ήταν σωτήριο...🙏🙏🙏 Ακριβώς. Ότι και να λέμε και ότι και να πιστεύουμε ότι μπορεί να ισχύει και να το έχουμε ή όχι πετύχει/ σκεφτεί δεν λέει τίποτα. Απλά θα μας ενημερώσουν πως θα λειτουργήσει το θέμα των νέων προκηρύξεων.
|
|
|
Post by ioannisthegreat on May 18, 2024 16:12:07 GMT
Με την Ορκωμοσία ενημερώνεται αυτόματα το ΑΣΕΠ και σε διαγράφει από τον πίνακα διαθέσιμων επιτυχόντων του 2Γ. Πλέον είσαι διορισμένη και μη διαθέσιμη στον πίνακα επιτυχόντων του 2Γ αυτό σου εξηγώ. Με την πρώτη φουρνιά επιτυχόντων το ΑΣΕΠ πρέπει να τροποποιήσει τον πίνακα επιτυχόντων. Έτσι αν θυμάμαι λέει ο νόμος. Όχι και πάλι, λέει διαγραφή από πίνακες κατάταξης και διοριστέων (της αντίστοιχης ΓΒ) και όχι από πίνακες επιτυχόντων 2Γ... www.opengov.gr/ypes/?p=7367 άρθρο 23,5 Παρεμπιπτόντως ο νόμος είναι αυτός www.taxheaven.gr/attachment/7748. Αυτό που ανέβασες είναι η διαβούλευση του νόμου. Διάβασε λίγο από το ΦΕΚ να δεις μήπως σου φανεί διαφορετικό.
|
|
|
Post by Persefoni on May 18, 2024 16:14:55 GMT
Όχι και πάλι, λέει διαγραφή από πίνακες κατάταξης και διοριστέων (της αντίστοιχης ΓΒ) και όχι από πίνακες επιτυχόντων 2Γ... www.opengov.gr/ypes/?p=7367 άρθρο 23,5 Παρεμπιπτόντως ο νόμος είναι αυτός www.taxheaven.gr/attachment/7748. Αυτό που ανέβασες είναι η διαβούλευση του νόμου. Διάβασε λίγο από το ΦΕΚ να δεις μήπως σου φανεί διαφορετικό. Άρθρο 25,5 το ίδιο λέει.. Σε κάθε περίπτωση, ο υποψήφιος που διατίθεται για διορισμό διαγράφεται από τους πίνακες κατάταξης και διοριστέων/προσληπτέων, ανεξάρτητα αν αποδεχθεί ή όχι τον διορισμό του, ή κωλυθεί ο διορισμός του λόγω έλλειψης νόμιμης προϋπόθεσης
|
|
|
Post by ioannisthegreat on May 18, 2024 16:21:16 GMT
ioannisthegreat Ιωάννη σου έβαλα τον νόμο από πάνω...την διαγραφή από 2Γ με την ορκωμοσία δεν την λέει...αν απαντήσει κάποιος υπεύθυνος σε κάποιον πάνω σε αυτό οκ... άρθρο 23, 5 "Σε κάθε περίπτωση ο/η υποψήφιος/α που διατίθεται για διορισμό διαγράφεται από τους πίνακες κατάταξης και διοριστέων, ανεξάρτητα αν αποδεχθούν ή όχι τον διορισμό τους ή κωλυθεί ο διορισμός τους λόγω έλλειψης νόμιμης προϋπόθεσης." Αυτό ίσχυε σε περίπτωση που έβγαινε ο γραπτός μαζί με τις θέσεις. Τώρα που είναι χωρισμένα θα δεις την διαφορά στις επόμενες ΓΒ. Δεν μπορώ να σε πείσω. Για την μην αποδοχή δεν είμαι σίγουρος αλλά για το κώλυμα διορισμού είμαι απόλυτα σίγουρος. Αν ορκιστείς πριν γίνουν οι αιτήσεις της επόμενης ΓΒ έχεις κώλυμα δημοσίου υπαλλήλου που θα το δεις στην επόμενη προκήρυξη και θα με θυμηθείς.
|
|
|
Post by asepita on May 18, 2024 16:24:14 GMT
ioannisthegreat Ιωάννη σου έβαλα τον νόμο από πάνω...την διαγραφή από 2Γ με την ορκωμοσία δεν την λέει...αν απαντήσει κάποιος υπεύθυνος σε κάποιον πάνω σε αυτό οκ... άρθρο 23, 5 "Σε κάθε περίπτωση ο/η υποψήφιος/α που διατίθεται για διορισμό διαγράφεται από τους πίνακες κατάταξης και διοριστέων, ανεξάρτητα αν αποδεχθούν ή όχι τον διορισμό τους ή κωλυθεί ο διορισμός τους λόγω έλλειψης νόμιμης προϋπόθεσης." Αυτό ίσχυε σε περίπτωση που έβγαινε ο γραπτός μαζί με τις θέσεις. Τώρα που είναι χωρισμένα θα δεις την διαφορά στις επόμενες ΓΒ. Δεν μπορώ να σε πείσω. Για την μην αποδοχή δεν είμαι σίγουρος αλλά για το κώλυμα διορισμού είμαι απόλυτα σίγουρος. Αν ορκιστείς πριν γίνουν οι αιτήσεις της επόμενης ΓΒ έχεις κώλυμα δημοσίου υπαλλήλου που θα το δεις στην επόμενη προκήρυξη και θα με θυμηθείς. Ακριβώς αυτό εξηγούσα κι εγώ πιο πίσω το κώλυμα δημοσίου υπαλλήλου.
|
|
|
Post by Persefoni on May 18, 2024 16:24:48 GMT
ioannisthegreat Ιωάννη σου έβαλα τον νόμο από πάνω...την διαγραφή από 2Γ με την ορκωμοσία δεν την λέει...αν απαντήσει κάποιος υπεύθυνος σε κάποιον πάνω σε αυτό οκ... άρθρο 23, 5 "Σε κάθε περίπτωση ο/η υποψήφιος/α που διατίθεται για διορισμό διαγράφεται από τους πίνακες κατάταξης και διοριστέων, ανεξάρτητα αν αποδεχθούν ή όχι τον διορισμό τους ή κωλυθεί ο διορισμός τους λόγω έλλειψης νόμιμης προϋπόθεσης." Αυτό ίσχυε σε περίπτωση που έβγαινε ο γραπτός μαζί με τις θέσεις. Τώρα που είναι χωρισμένα θα δεις την διαφορά στις επόμενες ΓΒ. Δεν μπορώ να σε πείσω. Για την μην αποδοχή δεν είμαι σίγουρος αλλά για το κώλυμα διορισμού είμαι απόλυτα σίγουρος. Αν ορκιστείς πριν γίνουν οι αιτήσεις της επόμενης ΓΒ έχεις κώλυμα δημοσίου υπαλλήλου που θα το δεις στην επόμενη προκήρυξη και θα με θυμηθείς. Δεν είναι το θέμα να με πείσεις...είναι είτε να υπάρχει σε κάποιο νόμο γραμμένο, είτε τουλάχιστον να το απαντήσει έγκυρα κάποια πηγή ΑΣΕΠ... Μέχρι να δω κάτι από τα δύο, δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για τίποτα από τα 2... Εσύ πώς μπορείς...?
|
|
|
Post by Persefoni on May 18, 2024 16:31:33 GMT
Αυτό ίσχυε σε περίπτωση που έβγαινε ο γραπτός μαζί με τις θέσεις. Τώρα που είναι χωρισμένα θα δεις την διαφορά στις επόμενες ΓΒ. Δεν μπορώ να σε πείσω. Για την μην αποδοχή δεν είμαι σίγουρος αλλά για το κώλυμα διορισμού είμαι απόλυτα σίγουρος. Αν ορκιστείς πριν γίνουν οι αιτήσεις της επόμενης ΓΒ έχεις κώλυμα δημοσίου υπαλλήλου που θα το δεις στην επόμενη προκήρυξη και θα με θυμηθείς. Ακριβώς αυτό εξηγούσα κι εγώ πιο πίσω το κώλυμα δημοσίου υπαλλήλου. Ρε παιδιά με αυτή την λογική, δεν θα μπορούσε όποιος ορκίστηκε Σεπτέμβρη 2023 στην 1Γ/2022 να κάνει αίτηση στις 1,2,3ΓΒ που βγήκαν Σεπτέμβρη με Δεκέμβρη του 2023... Είδαμε να έχουν κώλυμα αυτοί οι διορισμένοι...? (που δεν ήταν καν φάσεις της ίδιας προκήρυξης όπως είναι όλες οι ΓΒ της 2Γ/2022)
|
|
|
Post by ev27 on May 18, 2024 16:37:19 GMT
ioannisthegreat Ιωάννη σου έβαλα τον νόμο από πάνω...την διαγραφή από 2Γ με την ορκωμοσία δεν την λέει...αν απαντήσει κάποιος υπεύθυνος σε κάποιον πάνω σε αυτό οκ... άρθρο 23, 5 "Σε κάθε περίπτωση ο/η υποψήφιος/α που διατίθεται για διορισμό διαγράφεται από τους πίνακες κατάταξης και διοριστέων, ανεξάρτητα αν αποδεχθούν ή όχι τον διορισμό τους ή κωλυθεί ο διορισμός τους λόγω έλλειψης νόμιμης προϋπόθεσης." Αυτό ίσχυε σε περίπτωση που έβγαινε ο γραπτός μαζί με τις θέσεις. Τώρα που είναι χωρισμένα θα δεις την διαφορά στις επόμενες ΓΒ. Δεν μπορώ να σε πείσω. Για την μην αποδοχή δεν είμαι σίγουρος αλλά για το κώλυμα διορισμού είμαι απόλυτα σίγουρος. Αν ορκιστείς πριν γίνουν οι αιτήσεις της επόμενης ΓΒ έχεις κώλυμα δημοσίου υπαλλήλου που θα το δεις στην επόμενη προκήρυξη και θα με θυμηθείς. Σωστά. Όπως έχουμε κώλυμα για την 2Γ. Το ίδιο ειναι.
|
|
|
Post by thanos2 on May 18, 2024 17:04:17 GMT
Ακριβώς αυτό εξηγούσα κι εγώ πιο πίσω το κώλυμα δημοσίου υπαλλήλου. Ρε παιδιά με αυτή την λογική, δεν θα μπορούσε όποιος ορκίστηκε Σεπτέμβρη 2023 στην 1Γ/2022 να κάνει αίτηση στις 1,2,3ΓΒ που βγήκαν Σεπτέμβρη με Δεκέμβρη του 2023... Είδαμε να έχουν κώλυμα αυτοί οι διορισμένοι...? (που δεν ήταν καν φάσεις της ίδιας προκήρυξης όπως είναι όλες οι ΓΒ της 2Γ/2022) Γιαυτό ισως πανε και στην λογική των επιλαχοντων για τις θέσεις του 24.Στον ίδιο διαγωνισμό, να μην μπορείς να εμφανιστείς διοριστεος σε δυο θέσεις. Βέβαια άλλες προκηρύξεις. Αλλά του ίδιου διαγωνισμού. Εξου και ένα κωλυμα πενταετίας αρχομενου απο 12/22
|
|
|
Post by nantia on May 18, 2024 17:17:00 GMT
asepita Για να μην το τραβάμε... ορκίζεται κάποιος σήμερα με ΓΒ και βγαίνει αύριο νέα ΓΒ με κώλυμα 5ετίας 21/12/22 για ΔΥ... Γιατί να μην μπορεί να αιτηθεί, εφόσον ανήκει σε παλαιότερη προκήρυξη 2Γ/2022 που είχε πάρει μέρος πριν ορκιστεί...? Με την Ορκωμοσία ενημερώνεται αυτόματα το ΑΣΕΠ και σε διαγράφει από τον πίνακα διαθέσιμων επιτυχόντων του 2Γ. Πλέον είσαι διορισμένη και μη διαθέσιμη στον πίνακα επιτυχόντων του 2Γ αυτό σου εξηγώ. Με την πρώτη φουρνιά επιτυχόντων το ΑΣΕΠ πρέπει να τροποποιήσει τον πίνακα επιτυχόντων. Έτσι αν θυμάμαι λέει ο νόμος. Με την ορκωμοσία κάποιου γενικά, πχ με Κ ή άλλο γραπτό; Ή εννοείς μόνο την ορκωμοσία κάποιου σε θέση που προκηρύχθηκε μέσω του γραπτού; Δλδ θεωρείς πως αν κάποιος επιτυχόντας 2Γ έχει διοριστεί σε θέση της 2γβ θα βγαίνει από τον πίνακα και δε θα έχει δικαίωμα στην 2γβ/24 ενώ αν έχει διοριστεί σε άσχετη με τον γραπτό μας θέση μετά τον Δεκέμβρη του 2022 θα συνεχίζει να υπάρχει στον πίνακα και θα έχει δικαίωμα στην 2γβ/24, αν η κρίσιμη ημερομηνία για να αποφασιστεί το κώλυμα διορισμού παραμένει η 21.12.2022, όπως ήταν και στις δικές μας προκηρύξεις; Σίγουρα φαίνεται μπερδεμένο αυτό που γράφω, αλλά κι εγώ προσπαθώ να καταλάβω.
|
|