|
Post by Asxetoulis on May 18, 2024 18:07:54 GMT
Νομίζω λέμε τα ίδια κατά καιρούς εδώ άπειρες φορές, αν αναλάβει κάποιος που μιλάει με πρόεδρο να τον ρωτήσει να ξεκαθαρίσουμε αυτά τα θέματα που αναφέρονται συνεχώς, θα ήταν σωτήριο...🙏🙏🙏 Η απάντηση του προέδρου σε κάθε σημαντικό ερώτημα θα είναι η εξής: Ήξεις, αφήξεις ου, εν πολέμω θνήξεις
|
|
|
Post by thanos2 on May 18, 2024 18:40:41 GMT
Νομίζω λέμε τα ίδια κατά καιρούς εδώ άπειρες φορές, αν αναλάβει κάποιος που μιλάει με πρόεδρο να τον ρωτήσει να ξεκαθαρίσουμε αυτά τα θέματα που αναφέρονται συνεχώς, θα ήταν σωτήριο...🙏🙏🙏 Η απάντηση του προέδρου σε κάθε σημαντικό ερώτημα θα είναι η εξής: Ήξεις, αφήξεις ου, εν πολέμω θνήξεις Οντως ετσι. Στα παιδιά ειπε προχθες. ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Βαλε τη μία (,) μετα το πω και βαλε την άλλη (,) μετα το μελλον.. Μεγάλε. μπράβο... Τωρα λύθηκε το μυστήριο γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε ακρη. Φταιει το κώμα (κόμμα)
|
|
|
Post by Persefoni on May 18, 2024 18:52:58 GMT
thanos2 Αλήθεια το σκεφτόμουν τώρα και είδα ότι την σελίδα του συλλόγου την έκλεισαν, οπότε τα μη μέλη δεν μπορούν να διαβάσουν... Οπότε, αν είσαι μέσα και έχεις δει την κουβέντα...μόνο αυτά ρώτησαν ή όλα αυτά που συζητάμε, ρωτήθηκαν ήδη αλλά η απάντηση ήταν θα δούμε μελλοντικά κλπ...? ή όποιος άλλος ξέρει..
|
|
|
Post by thanos2 on May 18, 2024 18:56:58 GMT
thanos2 Αλήθεια το σκεφτόμουν τώρα και είδα ότι την σελίδα του συλλόγου την έκλεισαν, οπότε τα μη μέλη δεν μπορούν να διαβάσουν... Οπότε, αν είσαι μέσα και έχεις δει την κουβέντα...μόνο αυτά ρώτησαν ή όλα αυτά που συζητάμε, ρωτήθηκαν ήδη αλλά η απάντηση ήταν θα δούμε μελλοντικά κλπ...? ή όποιος άλλος ξέρει.. Μπα... Και γω μόνο φορουμακιας είμαι.... .
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 18, 2024 19:55:56 GMT
Η απάντηση του προέδρου σε κάθε σημαντικό ερώτημα θα είναι η εξής: Ήξεις, αφήξεις ου, εν πολέμω θνήξεις Οντως ετσι. Στα παιδιά ειπε προχθες. ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Βαλε τη μία (,) μετα το πω και βαλε την άλλη (,) μετα το μελλον.. Μεγάλε. μπράβο... Τωρα λύθηκε το μυστήριο γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε ακρη. Φταιει το κώμα (κόμμα) Από ότι φαίνεται δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι. Αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο. Προσανατολίζονται (μάλλον) στην έκδοση νέων ΓΒ μετά τις αποδοχές διορισμών των ήδη ενεργών ΓΒ. Όπερ Νοέμβριο/Δεκέμβριο 2023 νέα ΓΒ για τους ΤΕ - Απρίλιο/Μάϊο 2025 νέα ΓΒ για τους ΠΕ - νέος διαγωνισμός Ιούλιο/Σεπτέμβριο του 2025. Για να μην μπορούν απλά οι ήδη διοριστέοι να κάνουν αίτηση σε μεταγενέστερη ΓΒ, ούτως ώστε αυτές να τρέξουν γρηγορότερα και να μην ξανά ασχοληθούν άλλο μαζί μας. Στου κασίδη το κεφάλι δηλαδή (κοινώς) ….
|
|
|
Post by thanos2 on May 18, 2024 20:12:13 GMT
Οντως ετσι. Στα παιδιά ειπε προχθες. ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Βαλε τη μία (,) μετα το πω και βαλε την άλλη (,) μετα το μελλον.. Μεγάλε. μπράβο... Τωρα λύθηκε το μυστήριο γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε ακρη. Φταιει το κώμα (κόμμα) Από ότι φαίνεται δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι. Αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο. Προσανατολίζονται (μάλλον) στην έκδοση νέων ΓΒ μετά τις αποδοχές διορισμών των ήδη ενεργών ΓΒ. Όπερ Νοέμβριο/Δεκέμβριο 2023 νέα ΓΒ για τους ΤΕ - Απρίλιο/Μάϊο 2025 νέα ΓΒ για τους ΠΕ - νέος διαγωνισμός Ιούλιο/Σεπτέμβριο του 2025. Για να μην μπορούν απλά οι ήδη διοριστέοι να κάνουν αίτηση σε μεταγενέστερη ΓΒ, ούτως ώστε αυτές να τρέξουν γρηγορότερα και να μην ξανά ασχοληθούν άλλο μαζί μας. Στου κασίδη το κεφάλι δηλαδή (κοινώς) …. Πολυ λογικά το σκέφτεσαι!!!! Σε λίγο όλοι θα αρχισουν να το βλέπουν πιο καθαρά οτι για εκεί παμε προς ωρας! Εκτός και αν γίνει κάποια μανούβρα απο ΑΣΕΠ η δε ξέρω απο που αλλού... (νομοτικη ρύθμιση ισως) και μας εμφανίσουν κάποιο άλλο λαγό απο το καπέλο . Εγω αυτό που ήλπιζα, και θα έλυνε πολλά θέματα, δηλ να ανοίξουν οι αιτήσεις και να δοθούν τωρα οι θέσεις του 24, πάει μάλλον κουβα, Να δούμε. Μόνο μη καταλήξουν τελικά σε κατι τέτοιο τελικά, αφού μας έχουν τσακίσει στην αναμονη....(Να μην προλαβαίνουν για Ιούλιο όποτε πάει και ο Αύγουστος)πραγμα που θα το καταλαβουν τελη Ιουνίου, οπότε για μπάλωμα πάρτε κι αυτό....
|
|
|
Post by thunder on May 18, 2024 20:29:39 GMT
Οντως ετσι. Στα παιδιά ειπε προχθες. ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Βαλε τη μία (,) μετα το πω και βαλε την άλλη (,) μετα το μελλον.. Μεγάλε. μπράβο... Τωρα λύθηκε το μυστήριο γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε ακρη. Φταιει το κώμα (κόμμα) Από ότι φαίνεται δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι. Αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο. Προσανατολίζονται (μάλλον) στην έκδοση νέων ΓΒ μετά τις αποδοχές διορισμών των ήδη ενεργών ΓΒ. Όπερ Νοέμβριο/Δεκέμβριο 2023 νέα ΓΒ για τους ΤΕ - Απρίλιο/Μάϊο 2025 νέα ΓΒ για τους ΠΕ - νέος διαγωνισμός Ιούλιο/Σεπτέμβριο του 2025. Για να μην μπορούν απλά οι ήδη διοριστέοι να κάνουν αίτηση σε μεταγενέστερη ΓΒ, ούτως ώστε αυτές να τρέξουν γρηγορότερα και να μην ξανά ασχοληθούν άλλο μαζί μας. Στου κασίδη το κεφάλι δηλαδή (κοινώς) …. Ακριβώς θα ανοίξουν την αίτηση απλά δεν θα μπορούν να κάνουν όλοι κοινώς.Τραγικο με βάση ότι η πλατφόρμα ήταν για κλάματα την πρώτη φορά και με λιγότερη δουλειά τωρα.Οσοι την πρώτη δεν τα κατάφεραν θα πρέπει τη δεύτερη να παρατήσουν τη θέση της πρώτης. 1500 και θα περισσεύουν...σπουδαία αιτηση με εκβιαστικο διλλημμα.
|
|
pi38
Pink Panther
|
Post by pi38 on May 18, 2024 20:33:16 GMT
Πιστεύω ότι ένα κομμάτι αυτών που "απαιτούν" να ξανακάνουν αίτηση (εκτός αυτών που διορίστηκαν μακριά) είναι η διακαής επιθυμία να καταλάβουν τις θέσεις που είναι υψηλά αμειβόμενες. Αυτο αφορά κυρίως εμάς τους οικονομολόγους που αντί να κοιτάμε ότι είμαστε μεγάλο μέρος της δεξαμενής φαγωνόμαστε μεταξύ μας για 200-300 περισσότερα ευρώ ενώ στην πράξη πολύ από εμάς ήμασταν ή υπάρχει η πιθανότητα κάποια στιγμή να μείνουμε μετέωροι επαγγελματικά. Και αντί να ευχαριστούμε τον Θεό που μας ήρθε αυτή η τύχη κοιτάμε να φάμε ο ένας τον άλλον αρνούμενοι μόνο και στην ιδέα κάποιος άλλος να λάβει αυτό που θεωρούμε δικαίωμα μας. Μακάρι αυτές οι θέσεις στη ΔΟΥ να μην δίνονταν στον γραπτό αλλά στη θέση τους να ήταν μερικές ακόμα σε εφκα και δήμους. Θα είχαμε ηρεμία τώρα. Μεγάλη αλήθεια αυτό που λες, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Ποτέ δεν θα είσαι ευχαριστημένος όταν ξέρεις ότι μπορεί να βγει κάτι καλύτερο. Κατανοητό αλλά ως εκεί. Πολλοί θεωρούν αυτονόητο ότι με μια εξέταση πρέπει να διεκδικούν εσαεί θέσεις με όσα προβλήματα και αν δημιουργούνται στο σύνολο της διαδικασίας.
Όσο για το μισθολόγιο θα πω μόνο ότι η έλλειψη ενημέρωσης οδηγεί σε αυτά τα εσφαλμένα συμπεράσματα. Σφάζονται κάποιοι για την ΑΑΔΕ γιατί πολύ απλά εκεί είναι γνωστά τα ΠΘΕ, δηλαδή τα extra. Όλοι οι φορείς έχουν τα δικά τους (είτε ως επίδομα, είτε ως υπερωρίες, είτε ως bonus επίτευξης στόχων που θα μπει τώρα στο λοιπό δημόσιο εξαλείφοντας σχεδόν αυτές τις διαφορές). Υπάρχουν φορείς που δίνουν πολλά περισσότερα από την ΑΑΔΕ και με όχι τόσο βαρύ αντικείμενο και ευθύνη. Απλά δεν τα έψαξαν και δεν τα ξέρουν. Ούτε μπορείς να ξέρεις τι θα ισχύει τα επόμενα χρόνια. Δείτε το τέλος του βίντεο με τον πρόεδρο που το λέει στο συνέδριο και θα καταλάβετε πόσο ανώφελο είναι όλο αυτό. «Το μισθολόγιο είναι απλά πιο ενιαίο από ότι ήταν παλιά» Παντως μην ειστε τοσο σιγουροι οτι η πλειοψηφια εχει προτιμησει ΑΑΔΕ, τουλαχιστον στην Αθηνα που υπηρχαν πολλες επιλογες. Εγω πχ την ΑΑΔΕ την εχω 10η επιλογη και μονο για θεσεις που βρισκονται στο Δημο μου. Και μια χαρα εχω δηλωσει πιο πριν και θεσεις διεκπεραιωσης.
|
|
|
Post by thanos2 on May 18, 2024 20:44:46 GMT
Από ότι φαίνεται δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι. Αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο. Προσανατολίζονται (μάλλον) στην έκδοση νέων ΓΒ μετά τις αποδοχές διορισμών των ήδη ενεργών ΓΒ. Όπερ Νοέμβριο/Δεκέμβριο 2023 νέα ΓΒ για τους ΤΕ - Απρίλιο/Μάϊο 2025 νέα ΓΒ για τους ΠΕ - νέος διαγωνισμός Ιούλιο/Σεπτέμβριο του 2025. Για να μην μπορούν απλά οι ήδη διοριστέοι να κάνουν αίτηση σε μεταγενέστερη ΓΒ, ούτως ώστε αυτές να τρέξουν γρηγορότερα και να μην ξανά ασχοληθούν άλλο μαζί μας. Στου κασίδη το κεφάλι δηλαδή (κοινώς) …. Ακριβώς θα ανοίξουν την αίτηση απλά δεν θα μπορούν να κάνουν όλοι κοινώς.Τραγικο με βάση ότι η πλατφόρμα ήταν για κλάματα την πρώτη φορά και με λιγότερη δουλειά τωρα.Οσοι την πρώτη δεν τα κατάφεραν θα πρέπει τη δεύτερη να παρατήσουν τη θέση της πρώτης. 1500 και θα περισσεύουν...σπουδαία αιτηση με εκβιαστικο διλλημμα. Αν απαντάς σε μένα... Δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα. Οι 1500 που μάλλον εννοείς αυτούς που δεν κάναν αίτηση 23, θα αιτηθουν μόνο για τις θέσεις του 24.Εχει αναλυθεί στο παρελθόν εκτενώς. Είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση!!!!
|
|
|
Post by Persefoni on May 18, 2024 21:08:57 GMT
Παντως μην ειστε τοσο σιγουροι οτι η πλειοψηφια εχει προτιμησει ΑΑΔΕ, τουλαχιστον στην Αθηνα που υπηρχαν πολλες επιλογες. Εγω πχ την ΑΑΔΕ την εχω 10η επιλογη και μονο για θεσεις που βρισκονται στο Δημο μου. Και μια χαρα εχω δηλωσει πιο πριν και θεσεις διεκπεραιωσης. Ειδικά για Αττική, το ΦΕΚ λέει πως η ΑΑΔΕ μπορεί να στείλει τους υποψηφίους οπουδήποτε εντός περιφέρειας κλπ (λόγω συγχωνεύσεων τμημάτων).. Οπότε για Αθήνα έχει και αυτό το μειονέκτημα..
|
|
|
Post by sok on May 18, 2024 21:10:01 GMT
Πιστεύω ότι ένα κομμάτι αυτών που "απαιτούν" να ξανακάνουν αίτηση (εκτός αυτών που διορίστηκαν μακριά) είναι η διακαής επιθυμία να καταλάβουν τις θέσεις που είναι υψηλά αμειβόμενες. Αυτο αφορά κυρίως εμάς τους οικονομολόγους που αντί να κοιτάμε ότι είμαστε μεγάλο μέρος της δεξαμενής φαγωνόμαστε μεταξύ μας για 200-300 περισσότερα ευρώ ενώ στην πράξη πολύ από εμάς ήμασταν ή υπάρχει η πιθανότητα κάποια στιγμή να μείνουμε μετέωροι επαγγελματικά. Και αντί να ευχαριστούμε τον Θεό που μας ήρθε αυτή η τύχη κοιτάμε να φάμε ο ένας τον άλλον αρνούμενοι μόνο και στην ιδέα κάποιος άλλος να λάβει αυτό που θεωρούμε δικαίωμα μας. Μακάρι αυτές οι θέσεις στη ΔΟΥ να μην δίνονταν στον γραπτό αλλά στη θέση τους να ήταν μερικές ακόμα σε εφκα και δήμους. Θα είχαμε ηρεμία τώρα. Μεγάλη αλήθεια αυτό που λες, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Ποτέ δεν θα είσαι ευχαριστημένος όταν ξέρεις ότι μπορεί να βγει κάτι καλύτερο. Κατανοητό αλλά ως εκεί. Πολλοί θεωρούν αυτονόητο ότι με μια εξέταση πρέπει να διεκδικούν εσαεί θέσεις με όσα προβλήματα και αν δημιουργούνται στο σύνολο της διαδικασίας.
Όσο για το μισθολόγιο θα πω μόνο ότι η έλλειψη ενημέρωσης οδηγεί σε αυτά τα εσφαλμένα συμπεράσματα. Σφάζονται κάποιοι για την ΑΑΔΕ γιατί πολύ απλά εκεί είναι γνωστά τα ΠΘΕ, δηλαδή τα extra. Όλοι οι φορείς έχουν τα δικά τους (είτε ως επίδομα, είτε ως υπερωρίες, είτε ως bonus επίτευξης στόχων που θα μπει τώρα στο λοιπό δημόσιο εξαλείφοντας σχεδόν αυτές τις διαφορές). Υπάρχουν φορείς που δίνουν πολλά περισσότερα από την ΑΑΔΕ και με όχι τόσο βαρύ αντικείμενο και ευθύνη. Απλά δεν τα έψαξαν και δεν τα ξέρουν. Ούτε μπορείς να ξέρεις τι θα ισχύει τα επόμενα χρόνια. Δείτε το τέλος του βίντεο με τον πρόεδρο που το λέει στο συνέδριο και θα καταλάβετε πόσο ανώφελο είναι όλο αυτό. «Το μισθολόγιο είναι απλά πιο ενιαίο από ότι ήταν παλιά» αυτά τα έξτρα που λέτε ισχύουν και θα ισχύσουν και για τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ.Για παράδειγμα τα 600€ μεικτά παραπάνω λόγω ΠΘΕ που στην τριετία γίνονται 850€ θα είναι πάντα παραπάνω. Είναι σημαντική διαφορά μακροπρόθεσμα. Τώρα δέδομενου ότι σε καμία θέση δεν πρόκειται το αντικείμενο να μας συναρπάσει είναι σημαντικό κριτήριο επιλογής το οικονομικό.
|
|
|
Post by K#9 on May 18, 2024 21:21:44 GMT
Εγώ βλέπω μια τάση στον ΑΣΕΠ για νέες ΓΒ με όλες τις θέσεις του 2024 και όλους να μπορούν να κάνουν αίτηση. Αυτό με τους επιλαχόντες που το σκέφτονται θα απορροφήσει κάποιες θέσεις από το 2024 και θα τις προωθήσει μόνο σε αυτούς που κάνανε αίτηση το 2023 που σημαίνει ότι θα μειωθούν οι θέσεις για αυτούς που θα αιτηθούν το 2024. Μεγάλο φάουλ γιατί έδωσαν και πέτυχαν κάποιοι άνθρωποι για να έχουν πρόσβαση σε όλες τις θέσεις 2022-2024 γιατί αυτό είχε αρχικά αποφασιστεί. Αυτό με την απαγόρευση αυτών που θα έχουν διοριστεί έχει την εξής παγίδα ότι αν τυχόν αρνηθεί κάποιος στις θέσεις του 2022-2023 δεν θα ξέρει ποιες θέσεις θα διεκδικήσει το 2024 ειδικά αν εντάξουν κάποιους στους επιλαχόντες του 2023. Άρα δεν θα ξέρει αν τον περιμένουν καλύτερες ή χειρότερες θέσεις να επιλέξει πράγμα που ισχύει και για αυτούς τους ελάχιστους που δεν κάνανε καθόλου αίτηση ή δεν διορίζονται με τις υπάρχουσες προκηρύξεις. Μένει να δούμε τι θα γίνει εν τέλει εγώ πιστεύω ότι θα μπορούν όλοι να κάνουν γιατί θα μείνει ο 12/22 και αν γίνει αυτό θα κανουν όλοι ξανά αίτηση και θα προσκομίσουν υ.δ. ότι όντως δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι τον 12/22. Όλες οι προκηρύξεις του 2Γ/2022 ακολουθούν τον περιορισμό του 12/2022 για κώλυμα και δεν θα αλλάξει πιστεύω γιατί είναι από τα βασικά συστατικά της αίτησης. Τέλος αν ήθελαν όντως να αποκλείσουν επιτυχόντες διοριστέους απο τις μελλοντικές προκηρύξεις έπρεπε να το έχουν ήδη αναφέρει για να ξέρουν αυτοί που κάνουν αίτηση ότι δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία. Οτιδήποτε άλλο (αποκλεισμός διοριστέων εκ των υστέρων από νέες ΓΒ) πιστεύω αν κάποιος προσφύγει θα το κερδίσει συνολικά για τις μελλοντικές προκηρύξεις.
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 18, 2024 21:27:05 GMT
Εγώ βλέπω μια τάση στον ΑΣΕΠ για νέες ΓΒ με όλες τις θέσεις του 2024 και όλους να μπορούν να κάνουν αίτηση. Αυτό με τους επιλαχόντες που το σκέφτονται θα απορροφήσει κάποιες θέσεις από το 2024 και θα τις προωθήσει μόνο σε αυτούς που κάνανε αίτηση το 2023 που σημαίνει ότι θα μειωθούν οι θέσεις για αυτούς που θα αιτηθούν το 2024. Μεγάλο φάουλ γιατί έδωσαν και πέτυχαν κάποιοι άνθρωποι για να έχουν πρόσβαση σε όλες τις θέσεις 2022-2024 γιατί αυτό είχε αρχικά αποφασιστεί. Αυτό με την απαγόρευση αυτών που θα έχουν διοριστεί έχει την εξής παγίδα ότι αν τυχόν αρνηθεί κάποιος στις θέσεις του 2022-2023 δεν θα ξέρει ποιες θέσεις θα διεκδικήσει το 2024 ειδικά αν εντάξουν κάποιους στους επιλαχόντες του 2023. Άρα δεν θα ξέρει αν τον περιμένουν καλύτερες ή χειρότερες θέσεις να επιλέξει πράγμα που ισχύει και για αυτούς τους ελάχιστους που δεν κάνανε καθόλου αίτηση ή δεν διορίζονται με τις υπάρχουσες προκηρύξεις.Μένει να δούμε τι θα γίνει εν τέλει εγώ πιστεύω ότι θα μπορούν όλοι να κάνουν γιατί θα μείνει ο 12/22 και αν γίνει αυτό θα κανουν όλοι ξανά αίτηση και θα προσκομίσουν υ.δ. ότι όντως δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι τον 12/22. Όλες οι προκηρύξεις του 2Γ/2022 ακολουθούν τον περιορισμό του 12/2022 για κώλυμα και δεν θα αλλάξει πιστεύω γιατί είναι από τα βασικά συστατικά της αίτησης. Τέλος αν ήθελαν όντως να αποκλείσουν επιτυχόντες διοριστέους απο τις μελλοντικές προκηρύξεις έπρεπε να το έχουν ήδη αναφέρει για να ξέρουν αυτοί που κάνουν αίτηση ότι δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία. Οτιδήποτε άλλο (αποκλεισμός διοριστέων εκ των υστέρων από νέες ΓΒ) πιστεύω αν κάποιος προσφύγει θα το κερδίσει συνολικά για τις μελλοντικές προκηρύξεις. Από το έγγραφο του ΥΠΕΣ για τις θέσεις του 2024 δεν μπορεί να βγάλει σε ένα μεγάλο βαθμό συμπέρασμα; Σε ένα μεγάλο βαθμό συνέπιπταν και οι αντίστοιχες του 23. Το έγγραφο δημοσιεύθηκε γύρω στο Δεκέμβριο νομίζω.
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 18, 2024 21:30:57 GMT
thanos2 Αλήθεια το σκεφτόμουν τώρα και είδα ότι την σελίδα του συλλόγου την έκλεισαν, οπότε τα μη μέλη δεν μπορούν να διαβάσουν... Οπότε, αν είσαι μέσα και έχεις δει την κουβέντα...μόνο αυτά ρώτησαν ή όλα αυτά που συζητάμε, ρωτήθηκαν ήδη αλλά η απάντηση ήταν θα δούμε μελλοντικά κλπ...? ή όποιος άλλος ξέρει.. Δεν μου αρέσει αυτό σαν κίνηση. Δικαίωμα ενημέρωσης έχουν μόνο τα μέλη του Συλλόγου; Αλλά δηλώνουν Σύλλογος Επιτυχόντων της 2Γ. Επίσης μου μοιάζει εκβιαστικό: Γίνετε μέλη για να έχετε ενημέρωση! Όταν διεκδικείς κάτι εξ ονόματος 14.700 ανθρώπων (με τον όποιο τρόπο και διαδικασία), δικαίωμα ενημέρωσης έχουν όλοι. Ειδάλλως εκπροσωπείς μόνο τα μέλη του Συλλόγου.
|
|
|
Post by K#9 on May 18, 2024 21:31:44 GMT
Εγώ βλέπω μια τάση στον ΑΣΕΠ για νέες ΓΒ με όλες τις θέσεις του 2024 και όλους να μπορούν να κάνουν αίτηση. Αυτό με τους επιλαχόντες που το σκέφτονται θα απορροφήσει κάποιες θέσεις από το 2024 και θα τις προωθήσει μόνο σε αυτούς που κάνανε αίτηση το 2023 που σημαίνει ότι θα μειωθούν οι θέσεις για αυτούς που θα αιτηθούν το 2024. Μεγάλο φάουλ γιατί έδωσαν και πέτυχαν κάποιοι άνθρωποι για να έχουν πρόσβαση σε όλες τις θέσεις 2022-2024 γιατί αυτό είχε αρχικά αποφασιστεί. Αυτό με την απαγόρευση αυτών που θα έχουν διοριστεί έχει την εξής παγίδα ότι αν τυχόν αρνηθεί κάποιος στις θέσεις του 2022-2023 δεν θα ξέρει ποιες θέσεις θα διεκδικήσει το 2024 ειδικά αν εντάξουν κάποιους στους επιλαχόντες του 2023. Άρα δεν θα ξέρει αν τον περιμένουν καλύτερες ή χειρότερες θέσεις να επιλέξει πράγμα που ισχύει και για αυτούς τους ελάχιστους που δεν κάνανε καθόλου αίτηση ή δεν διορίζονται με τις υπάρχουσες προκηρύξεις.Μένει να δούμε τι θα γίνει εν τέλει εγώ πιστεύω ότι θα μπορούν όλοι να κάνουν γιατί θα μείνει ο 12/22 και αν γίνει αυτό θα κανουν όλοι ξανά αίτηση και θα προσκομίσουν υ.δ. ότι όντως δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι τον 12/22. Όλες οι προκηρύξεις του 2Γ/2022 ακολουθούν τον περιορισμό του 12/2022 για κώλυμα και δεν θα αλλάξει πιστεύω γιατί είναι από τα βασικά συστατικά της αίτησης. Τέλος αν ήθελαν όντως να αποκλείσουν επιτυχόντες διοριστέους απο τις μελλοντικές προκηρύξεις έπρεπε να το έχουν ήδη αναφέρει για να ξέρουν αυτοί που κάνουν αίτηση ότι δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία. Οτιδήποτε άλλο (αποκλεισμός διοριστέων εκ των υστέρων από νέες ΓΒ) πιστεύω αν κάποιος προσφύγει θα το κερδίσει συνολικά για τις μελλοντικές προκηρύξεις. Από το έγγραφο του ΥΠΕΣ για τις θέσεις του 2024 δεν μπορεί να βγάλει σε ένα μεγάλο βαθμό συμπέρασμα; Σε ένα μεγάλο βαθμό συνέπιπταν και οι αντίστοιχες του 23. Το έγγραφο δημοσιεύθηκε γύρω στο Δεκέμβριο νομίζω. Ναι αλλά οι ΤΕ είχαν ήδη κάνει αίτηση νομίζω. Και να συνέπιπταν μπορεί να ήθελαν να δώσουν παρόμοιες θέσεις για αυτούς που πέτυχαν στον διαγωνισμό πχ. Δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να βγούνε όλες με νέα γβ.
|
|