|
Post by nantia on May 19, 2024 8:52:28 GMT
Σε εσάς δίνω δίκιο! Στους ΠΕ που είδαν τις θέσεις του 24 και είδαν πιθανόν μια θέση πιο αρεστή - κατά συνέπεια όλη την πίτα όπως αναφέρεις - γιατί να δώσω δίκιο; Είσαι υψηλόβαθμος (ΜΠΡΑΒΟ και ξανά ΜΠΡΑΒΟ), είναι σίγουρος ότι θα μπεις, γιατί να δηλώσεις μια θέση που δεν θες να πας και δεν θα πας; Πες μου έναν λόγο. Μη ξεχνάς ότι μπορεί με τις καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ μπορεί να παρέλθει η τριετία και να χαθεί η θέση. Αυτό δεν είναι σημαντικό; Δηλαδή εσύ μας υπογράφεις ότι δε θα κάνεις στην δεύτερη αν σου δοθεί το δικαίωμα και εφόσον βρίσκεσαι στα οριστικά; Θα σου πω εγώ λόγους. Τον Οκτώβριο που βγήκαν οι θέσεις δεν ξέραμε με καμιά βεβαιότητα αν θα βγει δεύτερη προκήρυξη. Ναι το έλεγαν αλλά ποιος στο υπογράφει; Ήδη κατόπιν εορτής ήρθαν κόφτης και σενάριο επιλαχόντων. Επίσης μπορεί να δεις μια θέση στον τόπο σου και να θες να την περιμένεις, αλλά αφενός δε σημαίνει ότι επειδή είσαι αρκετά ψηλά τη διεκδικείς μόνο εσύ και θα την πάρεις όντως, αφετέρου δεν είσαι και 100% βέβαιος ότι επειδή είναι στον προγραμματισμό του '24 θα συμπεριλαμβάνεται όντως στην προκήρυξη. Αν δε εφαρμοστεί το σενάριο των επιλαχόντων, κλάφτα Χαράλαμπε, ακόμα και να μην έκανες και να περίμενες μπορεί να δοθεί στους επιλαχόντες της 3γβ και να την χάσεις έτσι. Γι'αυτό αφήστε τους λίβελους και τις κόντρες και δεχτείτε ότι έχουμε κάποια κοινά συμφέροντα όλοι μας, αλλά δεν ταυτίζονται όλα. Ο καθένας θα κοιτάξει τον εαυτό του, την οικογένειά του και το μέλλον του κρίνοντας ο ίδιος αν θα αξιοποιήσει ή μη τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος.
|
|
|
Post by thunder on May 19, 2024 8:55:02 GMT
Όσοι δεν είναι διοριστεοι βεβαίως είναι στην εξίσωση όπως όλοι και είναι η αναπλήρωση θέσης κ Οχι η μη συμμετοχή συνυποψηφιου .Για αυτό το σκοπό υπάρχουν 2 προκηρυξεις ένα σύνολο που παίρνει ο καθένας το κομμάτι πίτας του αφού έχει δει όλη την πίτα. Ωπα τώρα είπες κάτι πολύ ωραίο... Πρέπει να δηλώσουμε εφ ολων των θέσεων...Τωρα!!! Αλλά δε βλέπω να κουνιέται φύλλο προς αυτή τη λύση... Οπότε αναμένουμε καταιγίδες... (Ή Κατι γίδες)... για να διασκεδασω λίγο τα πνεύματα.... Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ανακοίνωση για τα όσα ξέραμε.Ζουμε με αγωνια.Η πλατφορμα μας εσπασε τα νευρα κ όταν παίρνει κανείς σημαντικές αποφάσεις δεν μπορείς μέσω ενός φορουμ η social Περιμένουμε την γβ για να δούμε τις θέσεις κ να αλλάξουμε κάτι από το αποτέλεσμα.
|
|
|
Post by nantia on May 19, 2024 8:55:57 GMT
Με την ορκωμοσία κάποιου γενικά, πχ με Κ ή άλλο γραπτό; Ή εννοείς μόνο την ορκωμοσία κάποιου σε θέση που προκηρύχθηκε μέσω του γραπτού; Δλδ θεωρείς πως αν κάποιος επιτυχόντας 2Γ έχει διοριστεί σε θέση της 2γβ θα βγαίνει από τον πίνακα και δε θα έχει δικαίωμα στην 2γβ/24 ενώ αν έχει διοριστεί σε άσχετη με τον γραπτό μας θέση μετά τον Δεκέμβρη του 2022 θα συνεχίζει να υπάρχει στον πίνακα και θα έχει δικαίωμα στην 2γβ/24, αν η κρίσιμη ημερομηνία για να αποφασιστεί το κώλυμα διορισμού παραμένει η 21.12.2022, όπως ήταν και στις δικές μας προκηρύξεις; Σίγουρα φαίνεται μπερδεμένο αυτό που γράφω, αλλά κι εγώ προσπαθώ να καταλάβω. Καλημέρα Νάντια. Θεωρώ ότι το ΑΣΕΠ με βάση το νόμο πρέπει να διαγράφει τους επιτυχόντες του 2Γ εφόσον τοποθετούνται και αρχίζουν να δουλεύουν μέσω των προκηρύξεων ΓΒ. Δεν έχει σχέση με τις προκηρύξεις Κ ως προς το θέμα των μη αποδοχών θέσεων. Αλλά εφόσον κάποιος διοριστεί σε προκήρυξη Κ πριν την υποβολή αιτήσεων σε επόμενη ΓΒ δεν θα έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση. Είναι αυτονόητα πράγματα αυτά που κάποιοι μπερδεύονται με το κώλυμα του 2Γ. Καλημέρα! Άντε το πρώτο να το δεχτώ και θα φανεί σύντομα αν έχουν πρόθεση να το κάνουν. Αλλά αυτοί που διορίστηκαν με την 1Γ/ΑΑΔΕ μια χαρά είχαν δικαίωμα να κάνουν και στις δικές μας, ανέφερες κι εσύ ο ίδιος τέτοια περίπτωση πρόσφατα. Δεν διαγράφτηκαν επειδή ήταν διορισμένοι.
|
|
|
Post by ioannisthegreat on May 19, 2024 8:56:44 GMT
Ο «Σύλλογος» δεν πληροί κανενα νομικό κριτήριο , άρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως παρεάκι καλύτερα και σιγουρα όχι ως Σύλλογος . θα ήταν καλύτερο να υπήρχαν δυο σύλλογοι. Ένας με σκοπο την ταχύτερη δυνατή έκδοση των αποτελεσμάτων και των επόμενων προκηρύξεων και ένας με την πρόσληψη όλων των επιτυχόντων δεσμεύοντας εσαεί θέσεις μέχρι την εξάντληση της δεξαμενής. Πολλοί διαφωνούν με την ταύτιση των δυο αιτημάτων γιαυτο δεν έχει αποκτήσει δυναμική και μαζικότητα. Η διάσπαση ήδη έγινε και οι σκληροπυρηνικοί πήγαν να μας κάνουν ρεζίλι στη Θεσσαλονίκη.
|
|
|
Post by ioannisthegreat on May 19, 2024 8:58:22 GMT
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος διάσπασης... και να προσέξουμε και μεις εδω... Ειναι οταν θα βγουν οι νέες ΓΒ. Μοιραία θα δημιουργηθούν δυο φωνές. Η μια των διοριστέων που θα ζητούν δικαίωμα επαναιτησης, και άλλη τον αποκλεισμό των πρώτων απο τις νέες αιτήσεις! Δυστυχώς οτι κι αν λέει η λογική, που στην περίπτωση αυτή, θεωρώ οτι είναι η εφαρμογή του νόμου που υπάρχει ή αυτού που θα υπάρξει (ρύθμιση), τα αλληλοσυγκρουομενα συμφέροντα θα ξυφομαχησουν!!! Επαναλαμβάνω οτι εμείς πρέπει να ασπαστουμε την λογική, και να μην μπούμε σαυτο το πνεύμα. Ισχυς εν τη ενωση... Ποια είναι η "λογική"; όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει!!!!!
|
|
|
Post by ioannisthegreat on May 19, 2024 9:02:07 GMT
Καλημέρα Νάντια. Θεωρώ ότι το ΑΣΕΠ με βάση το νόμο πρέπει να διαγράφει τους επιτυχόντες του 2Γ εφόσον τοποθετούνται και αρχίζουν να δουλεύουν μέσω των προκηρύξεων ΓΒ. Δεν έχει σχέση με τις προκηρύξεις Κ ως προς το θέμα των μη αποδοχών θέσεων. Αλλά εφόσον κάποιος διοριστεί σε προκήρυξη Κ πριν την υποβολή αιτήσεων σε επόμενη ΓΒ δεν θα έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση. Είναι αυτονόητα πράγματα αυτά που κάποιοι μπερδεύονται με το κώλυμα του 2Γ. Καλημέρα! Άντε το πρώτο να το δεχτώ και θα φανεί σύντομα αν έχουν πρόθεση να το κάνουν. Αλλά αυτοί που διορίστηκαν με την 1Γ/ΑΑΔΕ μια χαρά είχαν δικαίωμα να κάνουν και στις δικές μας, ανέφερες κι εσύ ο ίδιος τέτοια περίπτωση πρόσφατα. Δεν διαγράφτηκαν επειδή ήταν διορισμένοι. Νάντια οι της 1Γ είχαν δικαίωμα να κάνουν στις δικές μας γιατί η ορκωμοσία τους έγινε τον Μάρτιο του 2024. Για την Β φάση εννοώ του 1Γ που έπεσε η βάση. Οι αιτήσεις των ΓΒ των ΤΕ ΚΑΙ ΠΕ έληγαν 3/11/23 και 17/01/24 αντίστοιχα. Στις επόμενες προκηρύξεις όμως δεν θα έχουν αυτό το δικαίωμα.
|
|
|
Post by nantia on May 19, 2024 9:06:33 GMT
thanos2 Αλήθεια το σκεφτόμουν τώρα και είδα ότι την σελίδα του συλλόγου την έκλεισαν, οπότε τα μη μέλη δεν μπορούν να διαβάσουν... Οπότε, αν είσαι μέσα και έχεις δει την κουβέντα...μόνο αυτά ρώτησαν ή όλα αυτά που συζητάμε, ρωτήθηκαν ήδη αλλά η απάντηση ήταν θα δούμε μελλοντικά κλπ...? ή όποιος άλλος ξέρει.. Η πληροφορία που έχω είναι ότι πήγε να γίνει μεγάλος τσακωμός ανάμεσα στα μέλη του Συλλόγου και επήλθε διαχωρισμός με την γνωστή κύρια Μ.Μ να αποχωρεί γιατί έχουν αρχίσει οι κομματικές οργανώσεις και καπηλεύονται την προσπάθεια. Άκουσα δε ότι στο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν 2-3 που ήθελαν να πουλήσουν τσαμπουκά στα στελέχη του ΑΣΕΠ αλλά ευτυχώς υπήρχαν και κάποια μη μέλη στη συνάντηση που ηρέμησαν την κατάσταση. Έχουν φτάσει στο σημείο να βγάλουν 2 διαφορετικές ανακοινώσεις με την μια να έχει την έγκριση και του ΑΣΕΠ για το τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνάντηση για να μην λέει λόγια του αέρα όπως έκαναν οι σκληροπυρηνικοί. Σε όλα τα υπόλοιπα μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά ήταν λάθος η κίνησή της εδώ και μήνες να κοτσάρει παντού το υπό ίδρυση σύλλογος και να μην το προχωρά στο ελάχιστο. Και πολύ άργησε να γίνει αυτό. Από εκεί και πέρα ξέρω ότι έγινε θέμα και με την δεύτερη διαχειρίστρια της αρχικής ομάδας, η οποία πλέον δεν είναι διαχειρίστρια. Πάντως εμένα μου φαίνεται λογικό να είναι κλειστή η ομάδα του συλλόγου, από τη στιγμή που πέφτει παρενόχληση από τους διαφωνούντες/κύκλο της αρχηγού. Δεν γίνεται να αφήνεις στο όνομά σου να παρενοχλούν άλλα μέλη επειδή απλά διαφωνούν.
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 19, 2024 9:06:52 GMT
Σε εσάς δίνω δίκιο! Στους ΠΕ που είδαν τις θέσεις του 24 και είδαν πιθανόν μια θέση πιο αρεστή - κατά συνέπεια όλη την πίτα όπως αναφέρεις - γιατί να δώσω δίκιο; Είσαι υψηλόβαθμος (ΜΠΡΑΒΟ και ξανά ΜΠΡΑΒΟ), είναι σίγουρος ότι θα μπεις, γιατί να δηλώσεις μια θέση που δεν θες να πας και δεν θα πας; Πες μου έναν λόγο. Μη ξεχνάς ότι μπορεί με τις καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ μπορεί να παρέλθει η τριετία και να χαθεί η θέση. Αυτό δεν είναι σημαντικό; Δηλαδή εσύ μας υπογράφεις ότι δε θα κάνεις στην δεύτερη αν σου δοθεί το δικαίωμα και εφόσον βρίσκεσαι στα οριστικά; Θα σου πω εγώ λόγους. Τον Οκτώβριο που βγήκαν οι θέσεις δεν ξέραμε με καμιά βεβαιότητα αν θα βγει δεύτερη προκήρυξη. Ναι το έλεγαν αλλά ποιος στο υπογράφει; Ήδη κατόπιν εορτής ήρθαν κόφτης και σενάριο επιλαχόντων. Επίσης μπορεί να δεις μια θέση στον τόπο σου και να θες να την περιμένεις, αλλά αφενός δε σημαίνει ότι επειδή είσαι αρκετά ψηλά τη διεκδικείς μόνο εσύ και θα την πάρεις όντως, αφετέρου δεν είσαι και 100% βέβαιος ότι επειδή είναι στον προγραμματισμό του '24 θα συμπεριλαμβάνεται όντως στην προκήρυξη. Αν δε εφαρμοστεί το σενάριο των επιλαχόντων, κλάφτα Χαράλαμπε, ακόμα και να μην έκανες και να περίμενες μπορεί να δοθεί στους επιλαχόντες της 3γβ και να την χάσεις έτσι. Γι'αυτό αφήστε τους λίβελους και τις κόντρες και δεχτείτε ότι έχουμε κάποια κοινά συμφέροντα όλοι μας, αλλά δεν ταυτίζονται όλα. Ο καθένας θα κοιτάξει τον εαυτό του, την οικογένειά του και το μέλλον του κρίνοντας ο ίδιος αν θα αξιοποιήσει ή μη τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος. Κάποιος / α που έχει βαθμολογία 90+ δεν μένει έξω Νάντια. Για εμένα, έχουμε κάνει τη κουβέντα και σου έχω πει ότι πάω οπουδήποτε. Πολλές φορές μάλιστα. Αλλά πάω οπουδήποτε, όχι δήλωσα θέση για να είμαι σίγουρος αλλά δεν πρόκειται να πάω. Άσε που είμαι σίγουρος ότι θα είμαι μέσα στις θέσεις του 23. ΥΓ Δεν κακίζω κανέναν! Το έγραψα αρκετές φορές ότι όλες οι απόψεις είναι δεκτές και σωστές. Κακίζω τη νοοτροπία "εγώ να βολευτώ και δεν με νοιάζει για εσάς" και η επιλεκτική εφαρμογή του Νόμου κατά το δοκούν "Να εφαρμοστεί ο Νόμος και να κάνουμε όλοι μας αιτήσεις, αλλά να μην εφαρμοστεί ο Νόμος των επιλαχόντων". Γιατί το ένα βολεύει και το άλλο όχι.
|
|
|
Post by nantia on May 19, 2024 9:07:19 GMT
Καλημέρα! Άντε το πρώτο να το δεχτώ και θα φανεί σύντομα αν έχουν πρόθεση να το κάνουν. Αλλά αυτοί που διορίστηκαν με την 1Γ/ΑΑΔΕ μια χαρά είχαν δικαίωμα να κάνουν και στις δικές μας, ανέφερες κι εσύ ο ίδιος τέτοια περίπτωση πρόσφατα. Δεν διαγράφτηκαν επειδή ήταν διορισμένοι. Νάντια οι της 1Γ είχαν δικαίωμα να κάνουν στις δικές μας γιατί η ορκωμοσία τους έγινε τον Μάρτιο του 2024. Για την Β φάση εννοώ του 1Γ που έπεσε η βάση. Οι αιτήσεις των ΓΒ των ΤΕ ΚΑΙ ΠΕ έληγαν 3/11/23 και 17/01/24 αντίστοιχα. Στις επόμενες προκηρύξεις όμως δεν θα έχουν αυτό το δικαίωμα. Έκαναν και οι πρώτοι νομίζω Ιωάννη, σε αυτούς αναφέρομαι.
|
|
|
Post by thunder on May 19, 2024 9:08:01 GMT
Καλημέρα! Άντε το πρώτο να το δεχτώ και θα φανεί σύντομα αν έχουν πρόθεση να το κάνουν. Αλλά αυτοί που διορίστηκαν με την 1Γ/ΑΑΔΕ μια χαρά είχαν δικαίωμα να κάνουν και στις δικές μας, ανέφερες κι εσύ ο ίδιος τέτοια περίπτωση πρόσφατα. Δεν διαγράφτηκαν επειδή ήταν διορισμένοι. Νάντια οι της 1Γ είχαν δικαίωμα να κάνουν στις δικές μας γιατί η ορκωμοσία τους έγινε τον Μάρτιο του 2024. Για την Β φάση εννοώ του 1Γ που έπεσε η βάση. Οι αιτήσεις των ΓΒ των ΤΕ ΚΑΙ ΠΕ έληγαν 3/11/23 και 17/01/24 αντίστοιχα. Στις επόμενες προκηρύξεις όμως δεν θα έχουν αυτό το δικαίωμα. Έχεις δίκιο...
|
|
pi38
Pink Panther
|
Post by pi38 on May 19, 2024 9:08:34 GMT
Σε εσάς δίνω δίκιο! Στους ΠΕ που είδαν τις θέσεις του 24 και είδαν πιθανόν μια θέση πιο αρεστή - κατά συνέπεια όλη την πίτα όπως αναφέρεις - γιατί να δώσω δίκιο; Είσαι υψηλόβαθμος (ΜΠΡΑΒΟ και ξανά ΜΠΡΑΒΟ), είναι σίγουρος ότι θα μπεις, γιατί να δηλώσεις μια θέση που δεν θες να πας και δεν θα πας; Πες μου έναν λόγο. Μη ξεχνάς ότι μπορεί με τις καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ μπορεί να παρέλθει η τριετία και να χαθεί η θέση. Αυτό δεν είναι σημαντικό; Παροτι δε διαφωνω σ αυτα που λες, θα σημειωσω οτι δεν υπαρχει καποια υποχρεωση να δουμε τις θεσεις του 24 πριν αποτυπωθουν σε προκηρυξη, ουτε περιλαμβανονται απαραιτητα σ αυτην οπως ειδαμε και στις θεσεις 22-23. Επισης, αν και το χειροτερο μου ειναι αυτοι που δηλωνουν χωρις να εχουν προθεση να πανε, πρεπει να γινει διαχωρισμος σ αυτους που δηλωσανε και δε λενε οτι δε θα πανε αλλα οτι αν βγει θεση που ειναι καλυτερη θα επιλεξουν τη δευτερη ( δεν ειναι το ιδιο πραγμα). Εγω μενω Αθηνα και πραγματικα το θεμα επι προσωπικου μου ειναι αδιαφορο γιατι και πολλες θεσεις ειχαμε και εχω δηλωσει μονο οτι πραγματικα επιθυμω. Δε μπορω ομως να μην παραδεχτω οτι στην επαρχια δεν ειναι ετσι τα πραγματα και αν πχ καποιος δεν ειχε θεση στην ειδικοτητα του στην πολη του, ενω σε δευτερο χρονο εχει, ειναι αδικο γι αυτον να την παρει καποιος με λιγοτερα μορια.
|
|
|
Post by nantia on May 19, 2024 9:11:22 GMT
Δηλαδή εσύ μας υπογράφεις ότι δε θα κάνεις στην δεύτερη αν σου δοθεί το δικαίωμα και εφόσον βρίσκεσαι στα οριστικά; Θα σου πω εγώ λόγους. Τον Οκτώβριο που βγήκαν οι θέσεις δεν ξέραμε με καμιά βεβαιότητα αν θα βγει δεύτερη προκήρυξη. Ναι το έλεγαν αλλά ποιος στο υπογράφει; Ήδη κατόπιν εορτής ήρθαν κόφτης και σενάριο επιλαχόντων. Επίσης μπορεί να δεις μια θέση στον τόπο σου και να θες να την περιμένεις, αλλά αφενός δε σημαίνει ότι επειδή είσαι αρκετά ψηλά τη διεκδικείς μόνο εσύ και θα την πάρεις όντως, αφετέρου δεν είσαι και 100% βέβαιος ότι επειδή είναι στον προγραμματισμό του '24 θα συμπεριλαμβάνεται όντως στην προκήρυξη. Αν δε εφαρμοστεί το σενάριο των επιλαχόντων, κλάφτα Χαράλαμπε, ακόμα και να μην έκανες και να περίμενες μπορεί να δοθεί στους επιλαχόντες της 3γβ και να την χάσεις έτσι. Γι'αυτό αφήστε τους λίβελους και τις κόντρες και δεχτείτε ότι έχουμε κάποια κοινά συμφέροντα όλοι μας, αλλά δεν ταυτίζονται όλα. Ο καθένας θα κοιτάξει τον εαυτό του, την οικογένειά του και το μέλλον του κρίνοντας ο ίδιος αν θα αξιοποιήσει ή μη τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος. Κάποιος / α που έχει βαθμολογία 90+ δεν μένει έξω Νάντια. Για εμένα, έχουμε κάνει τη κουβέντα και σου έχω πει ότι πάω οπουδήποτε. Πολλές φορές μάλιστα. Αλλά πάω οπουδήποτε, όχι δήλωσα θέση για να είμαι σίγουρος αλλά δεν πρόκειται να πάω. Άσε που είμαι σίγουρος ότι θα είμαι μέσα στις θέσεις του 23. ΥΓ Δεν κακίζω κανέναν! Το έγραψα αρκετές φορές ότι όλες οι απόψεις είναι δεκτές και σωστές. Κακίζω τη νοοτροπία "εγώ να βολευτώ και δεν με νοιάζει για εσάς" και η επιλεκτική εφαρμογή του Νόμου κατά το δοκούν "Να εφαρμοστεί ο Νόμος και να κάνουμε όλοι μας αιτήσεις, αλλά να μην εφαρμοστεί ο Νόμος των επιλαχόντων". Γιατί το ένα βολεύει και το άλλο όχι. Ναι μόνο για τους 90+ συζητάμε, οκ. 🤷🏻♀️ Εγώ το έχω ξαναπεί, το μόνο θέμα μου για τη λύση των επιλαχόντων είναι που τεχνηέντως δεν είχε γίνει μισή αναφορά σε αυτή πριν τη λήξη των αιτήσεων. Το γεγονός ότι είναι νόμιμη δε σημαίνει ότι έπρεπε να γνωρίζουμε ότι θα επιλέξουν να την εφαρμόσουν καθώς δίνεται η δυνατότητα δεν είναι υποχρεωτική.
|
|
|
Post by ioannisthegreat on May 19, 2024 10:26:25 GMT
Κάποιος / α που έχει βαθμολογία 90+ δεν μένει έξω Νάντια. Για εμένα, έχουμε κάνει τη κουβέντα και σου έχω πει ότι πάω οπουδήποτε. Πολλές φορές μάλιστα. Αλλά πάω οπουδήποτε, όχι δήλωσα θέση για να είμαι σίγουρος αλλά δεν πρόκειται να πάω. Άσε που είμαι σίγουρος ότι θα είμαι μέσα στις θέσεις του 23. ΥΓ Δεν κακίζω κανέναν! Το έγραψα αρκετές φορές ότι όλες οι απόψεις είναι δεκτές και σωστές. Κακίζω τη νοοτροπία "εγώ να βολευτώ και δεν με νοιάζει για εσάς" και η επιλεκτική εφαρμογή του Νόμου κατά το δοκούν "Να εφαρμοστεί ο Νόμος και να κάνουμε όλοι μας αιτήσεις, αλλά να μην εφαρμοστεί ο Νόμος των επιλαχόντων". Γιατί το ένα βολεύει και το άλλο όχι. Ναι μόνο για τους 90+ συζητάμε, οκ. 🤷🏻♀️ Εγώ το έχω ξαναπεί, το μόνο θέμα μου για τη λύση των επιλαχόντων είναι που τεχνηέντως δεν είχε γίνει μισή αναφορά σε αυτή πριν τη λήξη των αιτήσεων. Το γεγονός ότι είναι νόμιμη δε σημαίνει ότι έπρεπε να γνωρίζουμε ότι θα επιλέξουν να την εφαρμόσουν καθώς δίνεται η δυνατότητα δεν είναι υποχρεωτική. Δεν θυμάμαι Νάντια τι βαθμό έχεις αλλά από ότι συζήτησα με άλλους επιτυχόντες του νομού μας που είναι ΠΕ η εκτίμηση είναι ότι λόγω εντοπιότητας η βάση για την γενική κατηγορία Διοικητικού πιθανό να είναι γύρω στο 75. Δηλαδή 95 μαζί με τα μόρια εντοπιότητας. Αυτή την εκτίμηση την έκανε συμμετέχων ΠΕ αλλά μπορεί να είναι και χαμηλότερα. Τόσο ήταν και στην ΤΕ με μόνο 2 θέσεις διοικητικού και την 2η επιτυχούσα να έχει μ.ο. γραπτών κάτω του 70.
|
|
|
Post by Asxetoulis on May 19, 2024 10:44:29 GMT
Κάποιος / α που έχει βαθμολογία 90+ δεν μένει έξω Νάντια. Για εμένα, έχουμε κάνει τη κουβέντα και σου έχω πει ότι πάω οπουδήποτε. Πολλές φορές μάλιστα. Αλλά πάω οπουδήποτε, όχι δήλωσα θέση για να είμαι σίγουρος αλλά δεν πρόκειται να πάω. Άσε που είμαι σίγουρος ότι θα είμαι μέσα στις θέσεις του 23. ΥΓ Δεν κακίζω κανέναν! Το έγραψα αρκετές φορές ότι όλες οι απόψεις είναι δεκτές και σωστές. Κακίζω τη νοοτροπία "εγώ να βολευτώ και δεν με νοιάζει για εσάς" και η επιλεκτική εφαρμογή του Νόμου κατά το δοκούν "Να εφαρμοστεί ο Νόμος και να κάνουμε όλοι μας αιτήσεις, αλλά να μην εφαρμοστεί ο Νόμος των επιλαχόντων". Γιατί το ένα βολεύει και το άλλο όχι. Ναι μόνο για τους 90+ συζητάμε, οκ. 🤷🏻♀️ Εγώ το έχω ξαναπεί, το μόνο θέμα μου για τη λύση των επιλαχόντων είναι που τεχνηέντως δεν είχε γίνει μισή αναφορά σε αυτή πριν τη λήξη των αιτήσεων. Το γεγονός ότι είναι νόμιμη δε σημαίνει ότι έπρεπε να γνωρίζουμε ότι θα επιλέξουν να την εφαρμόσουν καθώς δίνεται η δυνατότητα δεν είναι υποχρεωτική. Συμφωνώ και με του δύο σας αλλά αν μπω στη θέση των υπευθύνων του ΑΣΕΠ μπορεί να σκεφτόμουν όπως και αυτοί. Δεν γνωρίζω τα στατιστικά αλλά υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχόντων των 2ΓΒ, 3ΓΒ να αρνηθούν την θέση τους και να δεχθούν τη θέση του 24. Επειδή οι θέσεις δεν είναι κατανεμημένες βολικά ανά νομό και ειδικότερα. Παρά Πολλοί επιτυχόντες έχουν περάσει είτε σε άλλο νομό είτε επιζητούν "καλύτερη θέση". Επίσης πολλοί που πέρασαν στη ειδικότητα τους εκτός νόμου, μπορεί να σκεφτούν διαφορετικά και να εγκαταλείψουν την ειδικότητα τους για χάρη μιας θέσης διεκπεραίωσης στον τόπο τους. Το πρόβλημα τους σε αυτό το παράδειγμα μου δεν είναι οι ΠΕ νομίζω, αλλά κυρίως οι ΤΕ όπου ήδη υπάρχουν λίγοι επιτυχόντες στις ειδικότητες. Αν υπάρξει στροφή των ειδικοτήτων στη γενική κατηγορία θα υπάρχει το παράδοξο να έχουν δοθεί 3000 θέσεις για 2000 επιτυχόντες και να έχουν μείνει και 300 της κατηγορίας 519 εκτός διορισμού. Το άλλο πρόβλημα του ΑΣΕΠ είναι η μεγάλη μάζα των 12500 ΠΕ. Ήδη το σύστημα τους δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί τις αιτήσεις του 23 και πιστεύω ότι θα ψάξουν τρόπο, νόμιμα ή νομότυπα να μειώσουν τον αριθμό των αιτήσεων είτε σπάζοντας τις προκυρηξεις είτε με άλλο τρόπο. Αυτοί έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι.
|
|
|
Post by Asxetoulis on May 19, 2024 10:53:33 GMT
Σε εσάς δίνω δίκιο! Στους ΠΕ που είδαν τις θέσεις του 24 και είδαν πιθανόν μια θέση πιο αρεστή - κατά συνέπεια όλη την πίτα όπως αναφέρεις - γιατί να δώσω δίκιο; Είσαι υψηλόβαθμος (ΜΠΡΑΒΟ και ξανά ΜΠΡΑΒΟ), είναι σίγουρος ότι θα μπεις, γιατί να δηλώσεις μια θέση που δεν θες να πας και δεν θα πας; Πες μου έναν λόγο. Μη ξεχνάς ότι μπορεί με τις καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ μπορεί να παρέλθει η τριετία και να χαθεί η θέση. Αυτό δεν είναι σημαντικό; Και δηλώνοντας μια θέση που δεν θέλεις έχεις στερήσει τη θέση από κάποιον ντόπιο ο οποίος πιθανότατα έχει διοριστεί άλλου. Δηλαδή έχουμε στερήσει τη δυνατότητα σε κάποιον να διοριστεί στον τόπο του αλλά εμείς θέλουμε δεύτερη ευκαιρία για να διοριστούμε στον τόπο μας. Ωραία λογική. Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ.
|
|