|
Post by thanos2 on May 25, 2024 15:39:45 GMT
Αν βρίσκεσαι κοντά στη σύνταξη για να την κάνεις και να γλυτώσεις; Αυτό εννοείς; Για το πως θα αντιμετωπίσεις καταστάσεις σαν τις προαναφερόμενες. Ναι... Το παραπάνω το ανέφερα για στενο μου πρόσωπο που βρέθηκε ακριβώς σε αυτή την περίπτωση και έχασε το μυαλό του για καιρό. Τελικά ζήτησε απο τον ανώτερο να τον απαλλάξει απο την υπόθεση λόγω άλλων αιτιών (κάποια αδυναμία λόγω μη ικανοτητας). Αν δεν εισακουγοταν.,είχε φτάσει στο σημείο να βγει σε άδεια άνευ αποδοχών μέχρι τα δύο χρόνια που του υπολειπονταν για σύνταξη!!! Βάλτε με το νου σας... Η μάλλον μη το σκέφτεστε καλύτερα....
|
|
|
Post by thanos2 on May 25, 2024 16:03:00 GMT
Βλέπω μία ισοβαθμία περίπου προς στιγμή, στις 2 πρώτες κατηγορίες του poll. Αν αργήσουμε πολύ, προβλέπω διαρροές απο τη 2η στην 1η.Οι εργοδότες άρχισαν να μας κλωτσαν λόγω επικειμενου διορισμου.Οι περισσότεροι είτε ειλικρινείς είτε γιατί δεν ήταν δυνατόν να κρυφτούν, έχουμε τεράστιο ζήτημα....
|
|
|
Post by Lina_Admin on May 25, 2024 16:14:25 GMT
Περσεφόνη μου αν θέλεις δημιούργησέ το και πες μου ακριβώς με ποιες επιλογές να το ανεβάσω. Λίνα μου απορία που είχα με κάποιους σε συζήτηση. Κάποιος δόκιμος νεοδιοριζόμενος που προσλαμβάνεται σε ένα τμήμα μια δημόσιας υπηρεσίας μαζί με άλλον 1 μπορεί να οριστεί τμηματάρχης σε αυτό το τμήμα εφόσον δεν υπήρχαν άλλοι υπάλληλοι ή ο άλλος που υπάρχει είναι ΔΕ? Κανονικά δεν μπορεί αν δεν τελειώσει η δόκιμη περίοδος. Εμένα ωστόσο μου ετυχε το εξής αλλά πολλά χρόνια πίσω όταν διορίστηκα και δεν υπήρχαν επιδόματα ευθύνης… αν θυμάμαι καλά ένα 50ευρω έδιναν παραπάνω. Πριν κλείσω μήνα από ανάληψη υπηρεσίας με όρισαν τμηματάρχη σε αυτοτελές τμήμα αλλά φοβάμαι ότι ήμουν η εξαίρεση.
|
|
|
Post by Μαρία on May 25, 2024 16:14:37 GMT
Βλέπω μία ισοβαθμία περίπου προς στιγμή, στις 2 πρώτες κατηγορίες του poll. Αν αργήσουμε πολύ, προβλέπω διαρροές απο τη 2η στην 1η.Οι εργοδότες άρχισαν να μας κλωτσαν λόγω επικειμενου διορισμου.Οι περισσότεροι είτε ειλικρινείς είτε γιατί δεν ήταν δυνατόν να κρυφτούν, έχουμε τεράστιο ζήτημα.... Το είχαμε συζητήσει εδώ στο φόρουμ θυμάμαι μήνες πριν και συμφωνήσαμε ότι αν θα τους το ανακοινώσουμε όταν βγει το ΦΕΚ διορισμού δεν θα ειναι αργά. Βάσει νόμου προλαβαίνουμε με την παράταση μέχρι την ορκωμοσία. Θα έχουμε πάνω από 30 μέρες ανάμεσα ΦΕΚ Διορισμού και ορκωμοσία.
|
|
|
Post by Lina_Admin on May 25, 2024 16:17:15 GMT
Παιδιά οι εποχικά απασχολούμενοι είναι οι καλύτεροι δεν ψαχνουν μόνιμη εργασία! Καθώς στην ζακυνθο μόνο από όπου κατάγομαι δουλεύουν πολλοί στον τουρισμό 4-5 μήνες με 2500 τουλάχιστο τον μήνα και μετά λαμβάνουν 3 μήνες ανεργία και μετά ξεκουράζονται και φτου από την αρχή. Πολλοί εργάζονται σε δυο δουλειές τους 5 μήνες! Κάντε τον λογαριασμό!
|
|
|
Post by Μαρία on May 25, 2024 16:19:14 GMT
Υποθετική ερώτηση για όποιον θέλει να απαντήσει. Προσλαμβάνεστε σε μια υπηρεσία με διεφθαρμένους υπαλλήλους. Τοποθετήστε σε ένα γραφείο που είναι σημαντικό για το κύκλωμα και μια "λάθος" υπογραφή μπορεί να "βλάψει" τα συμφέροντα τους. Τι θα κάνατε; Θα μπορούσα να βάλω πιθανές απαντήσεις αλλά το αφήνω ανοιχτό ως τροφή για σκέψη. Έχω μια υποψία ότι δεν έχεις περάσει σπο το δημόσιο μέχρι τώρα ούτε με ΣΟΧ 😀. Σε τέτοια " γραφεία " δεν τοποθετούνται καινούριοι.
|
|
|
Post by Lina_Admin on May 25, 2024 16:19:53 GMT
Ναι. Γιατί; Πληροφοριακά ρωτάω κι εγώ... χιχιχιχ Για να είμαστε πληροφορημένοι....εγώ είμαι εργαζόμενος σε ιδ. εταιρεία....έτσι πληροφοριακά το λέω για να υπάρχει μια ισορροπία στη πληροφορία! Νομίζω, έχει τη σημασία του το που εργάζεται κανείς και τι θέση κατέχει ...δε λέει και λίγα αυτή η πληροφορία (και σίγουρα δεν τα λέει όλα) ...δε νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό! Αυτό! Πληροφοριακά πάντα είχα εργαστεί και 9 χρόνια ιδιωτικό τομέα πριν τα 21 στο δημόσιο… και αυτό που επιθυμώ περισσότερο είναι να μπορώ να φύγω στα 62 μου και να κάνω άλλα πράγματα που αγαπώ περισσότερο! Η ζωη είναι τόοοοοσο μικρή που δεν αξίζει διαφορετικά.
|
|
|
Post by Lina_Admin on May 25, 2024 16:20:34 GMT
Υποθετική ερώτηση για όποιον θέλει να απαντήσει. Προσλαμβάνεστε σε μια υπηρεσία με διεφθαρμένους υπαλλήλους. Τοποθετήστε σε ένα γραφείο που είναι σημαντικό για το κύκλωμα και μια "λάθος" υπογραφή μπορεί να "βλάψει" τα συμφέροντα τους. Τι θα κάνατε; Θα μπορούσα να βάλω πιθανές απαντήσεις αλλά το αφήνω ανοιχτό ως τροφή για σκέψη. Έχω μια υποψία ότι δεν έχεις περάσει σπο το δημόσιο μέχρι τώρα ούτε με ΣΟΧ 😀. Σε τέτοια " γραφεία " δεν τοποθετούνται καινούριοι. Σωστά!!! Για αυτό έγινες god of war!!!
|
|
|
Post by thanos2 on May 25, 2024 16:20:50 GMT
Βλέπω μία ισοβαθμία περίπου προς στιγμή, στις 2 πρώτες κατηγορίες του poll. Αν αργήσουμε πολύ, προβλέπω διαρροές απο τη 2η στην 1η.Οι εργοδότες άρχισαν να μας κλωτσαν λόγω επικειμενου διορισμου.Οι περισσότεροι είτε ειλικρινείς είτε γιατί δεν ήταν δυνατόν να κρυφτούν, έχουμε τεράστιο ζήτημα.... Το είχαμε συζητήσει εδώ στο φόρουμ θυμάμαι μήνες πριν και συμφωνήσαμε ότι αν θα τους το ανακοινώσουμε όταν βγει το ΦΕΚ διορισμού δεν θα ειναι αργά. Βάσει νόμου προλαβαίνουμε με την παράταση μέχρι την ορκωμοσία. Θα έχουμε πάνω από 30 μέρες ανάμεσα ΦΕΚ Διορισμού και ορκωμοσία. Κοίτα... Είναι μεγάλη η μερίδα επιτυχοντων που είναι πχ εκπαιδευτικοι, και δουλεύουν σε φροντιστήρια. Αυτοί όλοι βγαίνουν 2 μήνες ταμείο και μετά ξαναπιανουν δουλειά για 10 μήνες. Τι γίνεται μ αυτούς;
|
|
|
Post by bluemerry on May 25, 2024 16:22:33 GMT
Υποθετική ερώτηση για όποιον θέλει να απαντήσει. Προσλαμβάνεστε σε μια υπηρεσία με διεφθαρμένους υπαλλήλους. Τοποθετήστε σε ένα γραφείο που είναι σημαντικό για το κύκλωμα και μια "λάθος" υπογραφή μπορεί να "βλάψει" τα συμφέροντα τους. Τι θα κάνατε; Θα μπορούσα να βάλω πιθανές απαντήσεις αλλά το αφήνω ανοιχτό ως τροφή για σκέψη. Καταγγέλλω, μπαίνω στην ανακριτική διείσδυση ως μυστικός, με αντάλλαγμα την αστυνομική μου προστασία. Ωραίο να γίνουμε ήρωες. Σε κυκλώματα που παίζονται εκατομμύρια, κανείς δεν εγγυάται την προστασία του καταγγέλλοντος και της οικογένειάς του. Και για να είναι κάποιος δημόσιος υπάλληλος διεφθαρμένος, θα πει ότι έχει πλάτες, από πολιτικούς μέχρι "επιχειρηματίες" (από αυτούς της νύχτας). Συνήθως δε διαφθείρεται ο δημόσιος υπάλληλος που δεν έχει βύσμα και πάει απλά για το μεροκάματο, γιατί φοβάται. Οπότε δεν μπορεί κανείς να δώσει μια θεωρητική απάντηση, αν δε δει τις συγκεκριμένες συνθήκες.
|
|
|
Post by Asxetoulis on May 25, 2024 16:23:42 GMT
Υποθετική ερώτηση για όποιον θέλει να απαντήσει. Προσλαμβάνεστε σε μια υπηρεσία με διεφθαρμένους υπαλλήλους. Τοποθετήστε σε ένα γραφείο που είναι σημαντικό για το κύκλωμα και μια "λάθος" υπογραφή μπορεί να "βλάψει" τα συμφέροντα τους. Τι θα κάνατε; Θα μπορούσα να βάλω πιθανές απαντήσεις αλλά το αφήνω ανοιχτό ως τροφή για σκέψη. Έχω μια υποψία ότι δεν έχεις περάσει σπο το δημόσιο μέχρι τώρα ούτε με ΣΟΧ 😀. Σε τέτοια " γραφεία " δεν τοποθετούνται καινούριοι. Έχω δουλέψει δύο φορές με Σοχ σε Δήμο. Το ερώτημα μου αφορά μια πιθανή κατάσταση σε βάθος χρόνου
|
|
|
Post by thanos2 on May 25, 2024 17:01:37 GMT
Το είχαμε συζητήσει εδώ στο φόρουμ θυμάμαι μήνες πριν και συμφωνήσαμε ότι αν θα τους το ανακοινώσουμε όταν βγει το ΦΕΚ διορισμού δεν θα ειναι αργά. Βάσει νόμου προλαβαίνουμε με την παράταση μέχρι την ορκωμοσία. Θα έχουμε πάνω από 30 μέρες ανάμεσα ΦΕΚ Διορισμού και ορκωμοσία. Κοίτα... Είναι μεγάλη η μερίδα επιτυχοντων που είναι πχ εκπαιδευτικοι, και δουλεύουν σε φροντιστήρια. Αυτοί όλοι βγαίνουν 2 μήνες ταμείο και μετά ξαναπιανουν δουλειά για 10 μήνες. Τι γίνεται μ αυτούς; Και όπως έγινε αντιληπτό, βιωνω αυτή την κατάσταση. Σε λίγο βγαίνω ταμείο. Τι θα κανω τον Αύγουστο; Αν βγουν Ιούλιο και λέμε είμαι μέσα... Δουλειά απο Αύγουστο όπως συνήθως γιοκ. Πότε ο διορισμός; Αν είναι μέχρι Χριστούγεννα, αντε να αντέξεις λίγο. Αν μας πανε παραπάνω κλαυτα Χαράλαμπε!!!! Έλεος παιδιά... Δεν είναι χρονοι αναμονής αυτοί. Δε είναι το ζήτημα της αμεροληψιας μόνο η υποχρέωση του ασεπ. Οι τραγικές καθηστερησεις αποτελούν μια εξίσου άδικη συμπεριφορά που δημιουργεί καταστροφή για πολλούς απο εμάς.Οσο μεμπτό θα ήταν να μην ειναι το ασεπ αμεροληπτο (εντάξει για αυτό δε κατηγορειται), Τόσο μεμπτό θα επρεπε να θεωρειται να μην τρέχει σε ευλογο χρόνο το έργο του (Για αυτό κατηγορείται σφοδρα)... Στην ίδια κατάσταση με μένα (φυσικός) βρίσκονται φιλολογοι, μαθηματικοί, χημικοι, βιολογοι, πληροφορικαριοι, αρκετοι οικονομολογοι...κ.α Μιλάμε για κατι χιλιάδες εκτιμώ άτομα της δεξαμενής. Που νομίζετε οτι βγάζουν όλοι αυτοί το ψωμί τους στον ιδιωτικό τομέα; Η μερίδα του λέοντος είναι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια...
|
|
|
Post by Μαρία on May 25, 2024 17:15:12 GMT
Ναι έχεις δίκιο, δεν σκέφτηκα τους εκπαιδευτικούς. Πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν ξέρεις και τι να κάνεις!
|
|
|
Post by Μαρία on May 25, 2024 17:17:33 GMT
Έχω μια υποψία ότι δεν έχεις περάσει σπο το δημόσιο μέχρι τώρα ούτε με ΣΟΧ 😀. Σε τέτοια " γραφεία " δεν τοποθετούνται καινούριοι. Έχω δουλέψει δύο φορές με Σοχ σε Δήμο. Το ερώτημα μου αφορά μια πιθανή κατάσταση σε βάθος χρόνου Οκ, είπες :" Προσλαμβάνεστε " γι 'αυτό σκέφτηκα ότι η κατάσταση υποθετικά είναι κάποιου που μόλις μπήκε στην υπηρεσία
|
|
|
Post by cruze on May 25, 2024 17:22:53 GMT
Τι μου θυμίσατε τώρα; Δεκέμβριο δεν είχαν γένει; Αν θυμάμαι καλά ναι. Εγώ έμενα σε χωριό και ξύπνησα με 10 ποντους χιόνι εκείνο το πρωί...είχα βάλει αλυσίδες για να πάω στο εξεταστικό και να πιάσω το τίμιο 67%.
|
|