|
Post by Lina_Admin on May 25, 2024 13:46:18 GMT
Το έβαλα το Poll άντε να δούμε τα αποτελέσματά της... η διαφορά του ελεύθερου επαγγελματία με τον επιχειρηματία είναι ότι ο πρώτος έχει ατομική επιχείρηση και ο δεύτερος εταιρεία. Στον αγρότη θα έλεγα να βάλεις μονο τον επαγγελματία, γιατί ειδικού καθεστώτος μπορεί να είναι το 1/3 της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου κι εμένα. Τώρα πάει... αν το αλλάξω θα πρέπει να σβήσω τις απαντήσεις σας... δεν πειράζει.. το ξέρω ότι προσπαθείσατε πολλοί αγρότες να αλλάξετε τις συνθήκες της ζωής σας και μπράβο.
|
|
|
Post by teo1978 on May 25, 2024 14:18:32 GMT
Λίγο η εφορία Χαλκίδας, λίγο το ΙΚΑ Καλλιθέας... Πόσοι έτρωγαν τέλος πάντων; Στο ΙΚΑ Καλλιθέας προξένησαν πάνω από 400.000 ευρώ τρύπα στο Ελληνικό Δημόσιο. Και πόσα δε μάθαμε ποτέ, ειδικά τα προηγούμενα χρόνια που δεν υπήρχε ψηφιοποίηση. Στην Ελλάδα πιθανόν το πιο δύσκολο με ένα τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο, είναι να πετύχεις κάποιον που δεν έτρωγε...🤷♀️ Εγώ από όσες υπηρεσίες πέρασα έτρωγε το 10 τα εκατό. Οι άλλοι ήταν καθαροί και άντε να δέχονταν καμια εξυπηρέτηση η κάνα τραπέζι.
|
|
|
Post by Persefoni on May 25, 2024 14:22:06 GMT
Στην Ελλάδα πιθανόν το πιο δύσκολο με ένα τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο, είναι να πετύχεις κάποιον που δεν έτρωγε...🤷♀️ Εγώ από όσες υπηρεσίες πέρασα έτρωγε το 10 τα εκατό. Οι άλλοι ήταν καθαροί και άντε να δέχονταν καμια εξυπηρέτηση η κάνα τραπέζι. Και αυτό φαγοπότι το λέω (πικ νικ τύπου)...το καθαρό τελείως ποσοστό πόσο λες από εμπειρία σου....? Κάτω από 30%...?
|
|
|
Post by ioannisthegreat on May 25, 2024 14:30:02 GMT
Άρα είσαι γνώστης του τι είχε γίνει τότε.... ΠΑΝΙΚΌΣ!!! Θα σας συγκινήσω αλλά έχω τα θέματα του τεστ δεξιοτήτων που έγινε 30 Νοέμβρη του 2008 σε αρχείο στον υπολογιστή μου.
|
|
|
Post by ioannisthegreat on May 25, 2024 14:33:13 GMT
Επίσης, δημόσιο μόνιμος (μην ξεχνιόμαστε, είναι αρκετοί και εδώ...) Lina_Admin αν θες για εδώ.. Περσεφόνη μου αν θέλεις δημιούργησέ το και πες μου ακριβώς με ποιες επιλογές να το ανεβάσω. Λίνα μου απορία που είχα με κάποιους σε συζήτηση. Κάποιος δόκιμος νεοδιοριζόμενος που προσλαμβάνεται σε ένα τμήμα μια δημόσιας υπηρεσίας μαζί με άλλον 1 μπορεί να οριστεί τμηματάρχης σε αυτό το τμήμα εφόσον δεν υπήρχαν άλλοι υπάλληλοι ή ο άλλος που υπάρχει είναι ΔΕ?
|
|
|
Post by Asxetoulis on May 25, 2024 14:35:29 GMT
Υποθετική ερώτηση για όποιον θέλει να απαντήσει.
Προσλαμβάνεστε σε μια υπηρεσία με διεφθαρμένους υπαλλήλους. Τοποθετήστε σε ένα γραφείο που είναι σημαντικό για το κύκλωμα και μια "λάθος" υπογραφή μπορεί να "βλάψει" τα συμφέροντα τους. Τι θα κάνατε; Θα μπορούσα να βάλω πιθανές απαντήσεις αλλά το αφήνω ανοιχτό ως τροφή για σκέψη.
|
|
|
Post by Christos33 on May 25, 2024 14:39:18 GMT
Υποθετική ερώτηση για όποιον θέλει να απαντήσει. Προσλαμβάνεστε σε μια υπηρεσία με διεφθαρμένους υπαλλήλους. Τοποθετήστε σε ένα γραφείο που είναι σημαντικό για το κύκλωμα και μια "λάθος" υπογραφή μπορεί να "βλάψει" τα συμφέροντα τους. Τι θα κάνατε; Θα μπορούσα να βάλω πιθανές απαντήσεις αλλά το αφήνω ανοιχτό ως τροφή για σκέψη. Θα ζητούσα μετάθεση απόσπαση μετακίνηση . Αλλιώς κάρφωμα !!
|
|
|
Post by Persefoni on May 25, 2024 14:44:35 GMT
Υποθετική ερώτηση για όποιον θέλει να απαντήσει. Προσλαμβάνεστε σε μια υπηρεσία με διεφθαρμένους υπαλλήλους. Τοποθετήστε σε ένα γραφείο που είναι σημαντικό για το κύκλωμα και μια "λάθος" υπογραφή μπορεί να "βλάψει" τα συμφέροντα τους. Τι θα κάνατε; Θα μπορούσα να βάλω πιθανές απαντήσεις αλλά το αφήνω ανοιχτό ως τροφή για σκέψη. Ό,τι και να απαντήσει κάποιος εδώ (που βρίσκεται ίσως μεταξύ μελλοντικών συναδέλφων ή προϊσταμένων κλπ), νομίζω θα έμενε στα λόγια... Αξία έχει το τι θα κάνει ο καθένας, όταν έρθει μπροστά του το θέμα... ΥΓ.: Έχω τώρα που το σκέφτομαι χειροπιαστό παράδειγμα διαφθοράς δημοσίου, που άλλοι έτρωγαν, άλλος υπέγραφε και αυτός που υπέγραφε ακόμη είναι υπό δίωξη κλπ... Χωρίς κέρδος κέρατα...🤭🤣 Προσοχή θα έλεγα, προς όλους....!!!!
|
|
|
Post by thanos2 on May 25, 2024 14:59:09 GMT
Υποθετική ερώτηση για όποιον θέλει να απαντήσει. Προσλαμβάνεστε σε μια υπηρεσία με διεφθαρμένους υπαλλήλους. Τοποθετήστε σε ένα γραφείο που είναι σημαντικό για το κύκλωμα και μια "λάθος" υπογραφή μπορεί να "βλάψει" τα συμφέροντα τους. Τι θα κάνατε; Θα μπορούσα να βάλω πιθανές απαντήσεις αλλά το αφήνω ανοιχτό ως τροφή για σκέψη. Ό,τι και να απαντήσει κάποιος εδώ (που βρίσκεται ίσως μεταξύ μελλοντικών συναδέλφων ή προϊσταμένων κλπ), νομίζω θα έμενε στα λόγια... Αξία έχει το τι θα κάνει ο καθένας, όταν έρθει μπροστά του το θέμα... ΥΓ.: Έχω τώρα που το σκέφτομαι χειροπιαστό παράδειγμα διαφθοράς δημοσίου, που άλλοι έτρωγαν, άλλος υπέγραφε και αυτός που υπέγραφε ακόμη είναι υπό δίωξη κλπ... Χωρίς κέρδος κέρατα...🤭🤣 Προσοχή θα έλεγα, προς όλους....!!!! Πρέπει να σκεφτεί πως θα ενεργήσει, ωστε να μην εμφανιστεί μπροστά του το άλλο το θεμα.... Μην τον γράψουν δηλ οι εφημερίδες...
|
|
|
Post by Asxetoulis on May 25, 2024 15:02:05 GMT
Υποθετική ερώτηση για όποιον θέλει να απαντήσει. Προσλαμβάνεστε σε μια υπηρεσία με διεφθαρμένους υπαλλήλους. Τοποθετήστε σε ένα γραφείο που είναι σημαντικό για το κύκλωμα και μια "λάθος" υπογραφή μπορεί να "βλάψει" τα συμφέροντα τους. Τι θα κάνατε; Θα μπορούσα να βάλω πιθανές απαντήσεις αλλά το αφήνω ανοιχτό ως τροφή για σκέψη. Ό,τι και να απαντήσει κάποιος εδώ (που βρίσκεται ίσως μεταξύ μελλοντικών συναδέλφων ή προϊσταμένων κλπ), νομίζω θα έμενε στα λόγια... Αξία έχει το τι θα κάνει ο καθένας, όταν έρθει μπροστά του το θέμα... ΥΓ.: Έχω τώρα που το σκέφτομαι χειροπιαστό παράδειγμα διαφθοράς δημοσίου, που άλλοι έτρωγαν, άλλος υπέγραφε και αυτός που υπέγραφε ακόμη είναι υπό δίωξη κλπ... Χωρίς κέρδος κέρατα...🤭🤣 Προσοχή θα έλεγα, προς όλους....!!!! Αυτό με τις υπογραφές στο δημόσιο. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι υπογράφουν στις προμήθειες. Και δεν τις διαβάζουν αλλά και να τις διαβάσουν δεν θα καταλάβουν. Ακόμα και οι προϊστάμενοι υπηρεσιών δεν έχουν ιδέα πολλές φορές στο τι υπογράφουν. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Κάποιος θα πει την υπογραφή σου μην τη βάζεις οπουδήποτε αλλά έλα πολλές φορές υπάρχει η πίεση χρόνου, άλλες φορές η εμπιστοσύνη στο συνάδελφο. Η ζημιά δεν αργεί να γίνει . Αυτός είναι ο μόνος φόβος μου. Για όσους θεωρήσουν ότι θα προλαβαίνουν ή θα καταλαβαίνουν καθε ανάποδα ή παγίδα, νομίζω ότι είναι πρακτικά αδύνατο.
|
|
vivs
Kill Bill
|
Post by vivs on May 25, 2024 15:11:50 GMT
Υποθετική ερώτηση για όποιον θέλει να απαντήσει. Προσλαμβάνεστε σε μια υπηρεσία με διεφθαρμένους υπαλλήλους. Τοποθετήστε σε ένα γραφείο που είναι σημαντικό για το κύκλωμα και μια "λάθος" υπογραφή μπορεί να "βλάψει" τα συμφέροντα τους. Τι θα κάνατε; Θα μπορούσα να βάλω πιθανές απαντήσεις αλλά το αφήνω ανοιχτό ως τροφή για σκέψη. Ό,τι και να απαντήσει κάποιος εδώ (που βρίσκεται ίσως μεταξύ μελλοντικών συναδέλφων ή προϊσταμένων κλπ), νομίζω θα έμενε στα λόγια... Αξία έχει το τι θα κάνει ο καθένας, όταν έρθει μπροστά του το θέμα... ΥΓ.: Έχω τώρα που το σκέφτομαι χειροπιαστό παράδειγμα διαφθοράς δημοσίου, που άλλοι έτρωγαν, άλλος υπέγραφε και αυτός που υπέγραφε ακόμη είναι υπό δίωξη κλπ... Χωρίς κέρδος κέρατα...🤭🤣 Προσοχή θα έλεγα, προς όλους....!!!! ''άλλος υπέγραφε και αυτός που υπέγραφε ακόμη είναι υπό δίωξη'' δεν ξέρω ακριβώς την υπόθεση αλλά θα σας πω κάτι που ίσως είναι η λύση για να μην την πατήσουμε. Βέβαια πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά! Το διάστημα που διάβαζα συζητούσα με μια φίλη μου δημόσιο υπάλληλο διάφορα θέματα που μου έκαναν εντύπωση. Πριν χρόνια δεν ήθελε να υπογράψει κάτι που ήταν εμφανώς ρουσφέτι. Αυτό που έπραξε ήταν η απάντηση σε μια από τις ερωτήσεις που διαγωνισθήκαμε. Το αποτέλεσμα ήταν να την μεταθέσουν σε άλλη υπηρεσία του φορέα. Η ερώτηση ήταν : Αν ο υπάλληλος έχει αντίθετη γνώμη για εντελλόμενη ενέργεια για την οποία είναι αναγκαία η προσυπογραφή του και προκειμένου να απαλλαγεί από ενδεχόμενη ευθύνη, σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα, οφείλει: α. να αρνηθεί να την προσυπογράψει β. να αναφερθεί στον ιεραρχικά προϊστάμενό του γ. να την προσυπογράψει διατυπώνοντας εγγράφως την αντίθετη γνώμη του δ. να την προσυπογράψει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση Η απάντηση είναι το γ. Έτσι δεν θα ''χρεωθείς'' δίωξη! Μια μετάθεση ίσως αλλά μικρό το κακό. Επίσης κατάλαβα ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας δίνει τις απαντήσεις σε τέτοιου είδους θέματα.
|
|
|
Post by thanos2 on May 25, 2024 15:20:50 GMT
Ό,τι και να απαντήσει κάποιος εδώ (που βρίσκεται ίσως μεταξύ μελλοντικών συναδέλφων ή προϊσταμένων κλπ), νομίζω θα έμενε στα λόγια... Αξία έχει το τι θα κάνει ο καθένας, όταν έρθει μπροστά του το θέμα... ΥΓ.: Έχω τώρα που το σκέφτομαι χειροπιαστό παράδειγμα διαφθοράς δημοσίου, που άλλοι έτρωγαν, άλλος υπέγραφε και αυτός που υπέγραφε ακόμη είναι υπό δίωξη κλπ... Χωρίς κέρδος κέρατα...🤭🤣 Προσοχή θα έλεγα, προς όλους....!!!! Πρέπει να σκεφτεί πως θα ενεργήσει, ωστε να μην εμφανιστεί μπροστά του το άλλο το θεμα.... Μην τον γράψουν δηλ οι εφημερίδες... Και το όνομα σου μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί για διάφορους λόγους. 1)Έβαλες και συ το χέρι στο μελι 2)Σου κόψανε το χερι γιατι δε το έβαλες στο μελι 3)Τους έκοψες το χέρι με λάθος τρόπο και πρέπει να βρεις εσυ να δώσεις μελι καπου 4)Ξύπνησες καποιες αρκουδες που τρελαίνονται και αυτές για μέλι.... Και γενικά άστα... Μη σου μέλλει τελικά, και προς το παρων για να μη χασουμε το μυαλό μας μη μας μέλει και πολύ. Είναι νομίζω η πιο καλή συμβουλή προς ολα τα μελη του φορουμ!!!
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 25, 2024 15:23:58 GMT
Ίσως και μια συμβουλή από κάποιον καλό εργατολογο
|
|
|
Post by thanos2 on May 25, 2024 15:26:58 GMT
Ίσως και μια συμβουλή από κάποιον καλό εργατολογο Αν βρίσκεσαι κοντά στη σύνταξη για να την κάνεις και να γλυτώσεις; Αυτό εννοείς;
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 25, 2024 15:28:06 GMT
Ίσως και μια συμβουλή από κάποιον καλό εργατολογο Αν βρίσκεσαι κοντά στη σύνταξη για να την κάνεις και να γλυτώσεις; Αυτό εννοείς; Για το πως θα αντιμετωπίσεις καταστάσεις σαν τις προαναφερόμενες.
|
|