|
Post by steliosg on Jan 22, 2024 12:56:15 GMT
Από τον ακόλουθο σύνδεσμο στο site της ΑΑΔΕ: www.aade.gr/sites/default/files/2021-05/QnA_vathmologio_kinitikotita.pdfΕρώτηση 17: Πώς μπορώ να καταταγώ σε Θέση Εργασίας ‘‘έμπειρου υπάλληλου’’; Απάντηση: Για να καταταχθείς σε Θέση Εργασίας ‘‘έμπειρου υπάλληλου, απαιτείται να έχεις συμπληρώσει τον απαιτούμενο από το περίγραμμα χρόνο εμπειρίας και να έχεις λάβει στις δύο τελευταίες αξιολογήσεις βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του 90%. Στον απαιτούμενο χρόνο, δεν προσμετράται η δόκιμος υπηρεσία. Αυτό έχει αλλάξει; Καλησπέρα. Δεν ισχύει αυτό. Το είχα δείξει σε συναδέλφους στη μισθοδοσία και δεν ισχύει. Στα 3 χρόνια αλλάζεις ΠΘΕ (πχ σε κεντρικές υπηρεσίες, πας από 370 στα 600 έμπειρος υπάλληλος).
|
|
|
Post by steliosg on Jan 22, 2024 13:03:08 GMT
Καλημέρα! Μαζί με την αύξηση που δόθηκε..Στους ΤΕ γνωριζεις ποσο??Εχετε ακουσει τιποτα σχετικα με τα ΠΘΕ αν αυξηθουν??Παντως ακομα και με το 1ο ΠΘΕ το 1000 δε τα περναμε.Το μεταπτυχιακο απλα σε ανεβαζει 2 κλιμακια .δηλαδη χωρις τα 70 ευρω αυξηση θα ηταν γυρω στα 900 ο μισθος.Να ρωτησω το ΠΘΕ υποκεινται σε κρατησεις και αν τις ιδιες με τον τακτικο μισθο?Η μηνιαια παρακρατηση για το ΜΤΠΥ που ειναι για ενα χρονο ποσο ειναι? Καλησπέρα. Σχετικά με αύξηση ΠΘΕ δεν έχω ακούσει απολύτως τπτ. Το ΠΘΕ έχει τις ίδιες κρατήσεις. Η παρακράτηση ΜΤΠΥ (μεικτός μισθός/12, ανάλογα αν είσαι ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ) ισχύει για έναν χρόνο. Μετά τέλος κρατήσεις νεοδιοριστέων. (Στο παρελθόν υπήρχε επιπλέον κράτηση και είχε διάρκεια 2 έτη)
|
|
|
Post by hikf92 on Jan 22, 2024 16:00:58 GMT
Το ωράριο είναι 8ωρο στην πρακτική και υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάλογα με το τι βολεύει τον καθένα. Ποια ωράρια είναι διαθέσιμα θα σας πουν στις υπηρεσίες σας. Στην πρώτη πρακτική που διαρκεί γύρω στο δίμηνο έχετε τη δυνατότητα να λείψετε έως 4 μέρες συνολικά είτε με κανονική είτε με αναρρωτική άδεια. Καλησπέρα, για την 1η φάση της θεωρίας πόσες μέρες ήταν η κανονική άδεια και μπορείς να τις πάρεις μαζεμένες; Εννοώ μετά το 1ο 2μηνο κατά το οποίο αν δν έχεις προϋπηρεσία στο δημόσια δν δικαιούσαι καμία άδεια.
|
|
MarKi
Wednesday
|
Post by MarKi on Jan 22, 2024 18:20:19 GMT
Το ξέρω ότι μπορεί να ενοχλώ, ζητώ συγνώμη αν ενοχλώ, έχω μια απορία που κάποιος ίσως μπορεί να απαντήσει βάσει εμπειρίας. Ρωτάω επειδή σκοπεύω να δηλώσω για θέσεις ΑΑΔΕ στην προκήρυξη 3ΓΒ του ΑΣΕΠ, αν κάποιος γνωρίζει ποιοι μεταπτυχιακοί τίτλοι αναγνωρίζονται στην ΑΑΔΕ. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει μεταπτ. τίτλο με αντικείμενο στη διοίκηση σε τουριστικές μονάδες, μπορεί να λάβει αναγνώριση για μισθολογική/ βαθμολογική εξέλιξη; Αν κάποιος απαντήσει, ευχαριστώ! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by corsair on Jan 22, 2024 20:05:06 GMT
μετραν και τα 2 χρόνια που είμαστε δόκιμοι? ή μετά αρχίζει η τριετία? Ναι μετράνε. Σιγουρα μετραει η δοκιμαστικη περιοδος??Εαν εχεις προυπηρεσια ηδη στο δημοσιο μετραει για τα πθε(για τα ΜΚμετραει απο οσο γνωριζω και για βθμο μετα τη διετια)
|
|
|
Post by steliosg on Jan 23, 2024 7:28:01 GMT
Σιγουρα μετραει η δοκιμαστικη περιοδος??Εαν εχεις προυπηρεσια ηδη στο δημοσιο μετραει για τα πθε(για τα ΜΚμετραει απο οσο γνωριζω και για βθμο μετα τη διετια) Έχω την εντύπωση ότι για τα ΠΘΕ πρέπει να υπάρχει συνάφεια η προϋπηρεσία....
|
|
|
Post by el29 on Jan 23, 2024 8:00:16 GMT
Το ωράριο είναι 8ωρο στην πρακτική και υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάλογα με το τι βολεύει τον καθένα. Ποια ωράρια είναι διαθέσιμα θα σας πουν στις υπηρεσίες σας. Στην πρώτη πρακτική που διαρκεί γύρω στο δίμηνο έχετε τη δυνατότητα να λείψετε έως 4 μέρες συνολικά είτε με κανονική είτε με αναρρωτική άδεια. Καλησπέρα, για την 1η φάση της θεωρίας πόσες μέρες ήταν η κανονική άδεια και μπορείς να τις πάρεις μαζεμένες; Εννοώ μετά το 1ο 2μηνο κατά το οποίο αν δν έχεις προϋπηρεσία στο δημόσια δν δικαιούσαι καμία άδεια. Συνολικά σε κάθε στάδιο δικαιούμαστε έως το 10% των ωρών του σταδίου είτε αυτό αφορά κανονικές είτε αναρρωτικές άδειες. Θα σας πουν στην αρχή το σύνολο των ωρών της πρώτης θεωρίας και θα υπολογίσετε.
|
|
|
Post by michailia84 on Jan 23, 2024 8:02:46 GMT
Το ξέρω ότι μπορεί να ενοχλώ, ζητώ συγνώμη αν ενοχλώ, έχω μια απορία που κάποιος ίσως μπορεί να απαντήσει βάσει εμπειρίας. Ρωτάω επειδή σκοπεύω να δηλώσω για θέσεις ΑΑΔΕ στην προκήρυξη 3ΓΒ του ΑΣΕΠ, αν κάποιος γνωρίζει ποιοι μεταπτυχιακοί τίτλοι αναγνωρίζονται στην ΑΑΔΕ. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει μεταπτ. τίτλο με αντικείμενο στη διοίκηση σε τουριστικές μονάδες, μπορεί να λάβει αναγνώριση για μισθολογική/ βαθμολογική εξέλιξη; Αν κάποιος απαντήσει, ευχαριστώ! Καλή συνέχεια! Καλημέρα, δε γνωρίζω να σας απαντήσω, θέλω να πιστεύω όμως ότι από τη στιγμή που το εκάστοτε μεταπτυχιακό γίνεται αποδεκτό στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα γίνεται δεκτό και από την ΑΑΔΕ... Βέβαια έχω ακούσει ότι πρέπει να υπάρχει συνάφεια του μεταπτυχιακού με το αντικείμενο της εργασίας μας, έτσι όμως όσοι έχουν θεωρητικά μεταπτυχιακά είναι εκτός παρ'ολο που είχαν δικαίωμα να δώσουν και μη οικονομολόγοι, νομικοί πχ
|
|
|
Post by Ze on Jan 23, 2024 8:10:43 GMT
Καλημερα, οσοι περνατε απο πρακτικη εκπαιδευση σε ΔΟΥ πως σας φαινονται τα πραγματα;Υπαρχει υποστελεχωση και μεγαλος φορτος εργασιας οπως ακουγεται;Σας κανουν μια γενικη ενημερωση για ολα τα τμηματα σε πρωτη φαση;
|
|
|
Post by el29 on Jan 23, 2024 8:36:09 GMT
Το ξέρω ότι μπορεί να ενοχλώ, ζητώ συγνώμη αν ενοχλώ, έχω μια απορία που κάποιος ίσως μπορεί να απαντήσει βάσει εμπειρίας. Ρωτάω επειδή σκοπεύω να δηλώσω για θέσεις ΑΑΔΕ στην προκήρυξη 3ΓΒ του ΑΣΕΠ, αν κάποιος γνωρίζει ποιοι μεταπτυχιακοί τίτλοι αναγνωρίζονται στην ΑΑΔΕ. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει μεταπτ. τίτλο με αντικείμενο στη διοίκηση σε τουριστικές μονάδες, μπορεί να λάβει αναγνώριση για μισθολογική/ βαθμολογική εξέλιξη; Αν κάποιος απαντήσει, ευχαριστώ! Καλή συνέχεια! Καλημέρα, δε γνωρίζω να σας απαντήσω, θέλω να πιστεύω όμως ότι από τη στιγμή που το εκάστοτε μεταπτυχιακό γίνεται αποδεκτό στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα γίνεται δεκτό και από την ΑΑΔΕ... Βέβαια έχω ακούσει ότι πρέπει να υπάρχει συνάφεια του μεταπτυχιακού με το αντικείμενο της εργασίας μας, έτσι όμως όσοι έχουν θεωρητικά μεταπτυχιακά είναι εκτός παρ'ολο που είχαν δικαίωμα να δώσουν και μη οικονομολόγοι, νομικοί πχ Ότι έχει να κάνει με οικονομικές ή νομικές σπουδές από όσο γνωρίζω αναγνωρίζεται. Τώρα αν αφορά άλλο αντικείμενο εντελώς άσχετο με την ΑΑΔΕ δε γνωρίζω αν θα αναγνωριστεί.
|
|
namnat
Pink Panther
|
Post by namnat on Jan 23, 2024 9:21:37 GMT
Το ξέρω ότι μπορεί να ενοχλώ, ζητώ συγνώμη αν ενοχλώ, έχω μια απορία που κάποιος ίσως μπορεί να απαντήσει βάσει εμπειρίας. Ρωτάω επειδή σκοπεύω να δηλώσω για θέσεις ΑΑΔΕ στην προκήρυξη 3ΓΒ του ΑΣΕΠ, αν κάποιος γνωρίζει ποιοι μεταπτυχιακοί τίτλοι αναγνωρίζονται στην ΑΑΔΕ. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει μεταπτ. τίτλο με αντικείμενο στη διοίκηση σε τουριστικές μονάδες, μπορεί να λάβει αναγνώριση για μισθολογική/ βαθμολογική εξέλιξη; Αν κάποιος απαντήσει, ευχαριστώ! Καλή συνέχεια! Δυστυχώς δεν γνωρίζω τι γίνεται στην ααδε. Μπορώ όμως να σας πω με σιγουριά ότι ο συγκεκριμένος τίτλος μεταπτυχιακού έχει αναγνωριστεί σε υπάλληλο περιφέρειας, ο οποίος εργάζεται ως πε οικονομικου στην ταμειακή υπηρεσία του φορέα. Παρότι φαίνεται να μην υπάρχει άμεση συνάφεια, του αναγνωριστηκε καθώς εμπίπτει γενικά στα μεταπτυχιακά "διοικησης". Δεν πιστεύω ότι θα αναγνωριζονται αμιγώς και μόνο μεταπτυχιακά οικονομικού, λογιστικής ή ελεγκτικης. Κατ αυτόν τον τρόπο θα φάνε άκυρο όλα τα μεταπτυχιακά νομικής όσων μπαίνουν πχ στα έσοδα? Δε νομίζω. Θα το μάθουμε σύντομα.
|
|
sundy
Pink Panther
|
Post by sundy on Jan 23, 2024 11:36:42 GMT
Πάντως εγώ στο διαγωνισμό έδωσα εξετάσεις με πτυχίο Τουριστικών επιχειρήσεων. Ήταν στη λίστα των αποδεκτών τίτλων σπουδών. Οπότε αν θεωρούνται συναφείς οι σπουδές, θεωρώ ότι και το μεταπτυχιακό συναφές θα θεωρηθεί
|
|
|
Post by georgia31 on Jan 23, 2024 12:58:19 GMT
Ερώτηση προς τα παιδιά της Α φάσης: Ποσά είναι τα καθαρά ενός δόκιμου ΠΕ ; Το μεταπτυχιακό είναι 75€ , αλλά από όσο γνωρίζω μέχρι να το αναγνωρίσουν θέλει 1-2 μήνες και τα λαμβάνεις αναδρομικά. Καλημέρα. 951 δόκιμος ΠΕ, δίχως ΠΜΣ, επίδομα τέκνων, προϋπηρεσία στο δημόσιο. Καλησπέρα, τα 950 έχουν προκύψει υστερα και απο την αφαιρεση των αυξημένων κρατήσεων που θα έχουμε στο πρώτο έτος;
|
|
MarKi
Wednesday
|
Post by MarKi on Jan 23, 2024 14:35:47 GMT
Ευχαριστώ πολύ όσους απάντησαν έστω κι αν δεν γνώριζαν εξ ιδίας πείρας! Κι εγώ πιστεύω ότι κάποια μεταπτυχιακά ίσως δεν αναγνωριστούν γι' αυτό και ρωτάω μήπως με "συμφέρει" να προσληφθώ σε άλλου είδους θέσεις π.χ διοικητικού-οικονομικού. Επίσης η ερώτηση του em είναι και δική μου ερώτηση.
|
|
|
Post by chroniusx on Jan 23, 2024 15:18:47 GMT
Καλημέρα. 951 δόκιμος ΠΕ, δίχως ΠΜΣ, επίδομα τέκνων, προϋπηρεσία στο δημόσιο. Καλησπέρα, τα 950 έχουν προκύψει υστερα και απο την αφαιρεση των αυξημένων κρατήσεων που θα έχουμε στο πρώτο έτος; Αν δεν κάνω λάθος (μακάρι να κάνω) η εξέλιξη είναι 30€ αύξηση ανά 2 έτη υπηρσίας σύμφφωνα με το Μ.Κ.
|
|