namnat
Pink Panther
|
Post by namnat on Feb 6, 2024 18:35:56 GMT
Καλησπέρα συνάδελφοι. Έστειλα τα χαρτιά μου εμπρόθεσμα τέλη Νοεμβρίου και από τότε δεν είχα καμία επαφή - επικοινωνία - ενόχληση από την ΑΑΔΕ. Είναι φυσιολογικό αυτό ή είμαι ο μόνος; Εννοώ, αν είχε γίνει κάτι λάθος θα με έπαιρναν τηλέφωνο λογικά, σωστά; Δεν τους πήρα, δεν με πήραν, ελπίζω να είναι ΟΚ αυτό. Ούτε εμένα με έχουν ενοχλήσει καθόλου. Θέλω να πιστεύω όλα καλά.
|
|
|
Post by thanostdf on Feb 6, 2024 19:35:41 GMT
Καλησπέρα σε όλους, Και εγώ κάλεσα προ ολίγου και μου είπαν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Όλοι μαζί στο τέλος Μαρτίου ( και εγω χωρίς Φοτα αλλα δεν εχει διαφορά είπε). Εμφανώς ενοχλημένη η συνάδελφος γιατί μάλλον έχει δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε, προβλέπεται κάποια άδεια για τον τοκετό της συζύγου μου ,που αν ολα πανε καλα θα ειναι προς τελη Μάρτη, η θα πρεπει να ζητήσω παράταση? Σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα ισχύει: "Στον πατέρα υπάλληλο χορηγείται υποχρεωτικά άδεια δεκατεσσάρων (14) εργάσιμων ημερών, με αποδοχές, η οποία πρέπει να λαμβάνεται κατά τη γέννηση του τέκνου. Η άδεια αυτή δύναται να χορηγείται είτε α) δύο (2) ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού, οπότε οι υπόλοιπες δώδεκα (12) χορηγούνται, συνολικά ή τμηματικά, εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία γέννησης είτε β) μετά την ημερομηνία γέννησης, συνολικά ή τμηματικά, εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία γέννησης. Για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, ο υπάλληλος γνωστοποιεί αρμοδίως την πιθανολογούμενη ημέρα τοκετού, προκειμένου η υπηρεσία να λάβει εγκαίρως γνώση." Επίσης, αν είναι το πρώτο σας παιδί δικαιούσαι και μετάθεση πριν τη διετία! Με το καλό και με ένα πόνο!
|
|
|
Post by corsair on Feb 6, 2024 19:48:42 GMT
Καλησπέρα σε όλους, Και εγώ κάλεσα προ ολίγου και μου είπαν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Όλοι μαζί στο τέλος Μαρτίου ( και εγω χωρίς Φοτα αλλα δεν εχει διαφορά είπε). Εμφανώς ενοχλημένη η συνάδελφος γιατί μάλλον έχει δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε, προβλέπεται κάποια άδεια για τον τοκετό της συζύγου μου ,που αν ολα πανε καλα θα ειναι προς τελη Μάρτη, η θα πρεπει να ζητήσω παράταση? Σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα ισχύει: "Στον πατέρα υπάλληλο χορηγείται υποχρεωτικά άδεια δεκατεσσάρων (14) εργάσιμων ημερών, με αποδοχές, η οποία πρέπει να λαμβάνεται κατά τη γέννηση του τέκνου. Η άδεια αυτή δύναται να χορηγείται είτε α) δύο (2) ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού, οπότε οι υπόλοιπες δώδεκα (12) χορηγούνται, συνολικά ή τμηματικά, εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία γέννησης είτε β) μετά την ημερομηνία γέννησης, συνολικά ή τμηματικά, εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία γέννησης. Για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, ο υπάλληλος γνωστοποιεί αρμοδίως την πιθανολογούμενη ημέρα τοκετού, προκειμένου η υπηρεσία να λάβει εγκαίρως γνώση." Επίσης, αν είναι το πρώτο σας παιδί δικαιούσαι και μετάθεση πριν τη διετία! Με το καλό και με ένα πόνο! Απο που προκυπτει αυτο οτι αν ειναι το πρωτο παιδι δικαιεισαι μεταθεση πριν τη διετια?Που το αναφερει?και γιατι οχι αν γεννηθει δευερο παιδι να μην δικαιεισαι?Αν εχει ηδη?
|
|
|
Post by stathiss on Feb 6, 2024 20:06:32 GMT
Συνάδελφοι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.. μετάθεση δεν νομιζω οτι γίνεται ουτως η αλλως, γιατί ως ΠΕ Πληροφορικής δεν ξέρω αν υπάρχουν θέσεις πέραν των διευθύνσεων της γεν. Γραμματείας Ηλεκτρ. Διακυβερνησης (που να έχουν ενδιαφέρον) ,αν και δεν το έχω ψάξει.
|
|
|
Post by elisso on Feb 6, 2024 22:36:26 GMT
Καλησπέρα σε όλους! Αν έχει ξεμείνει κανένας τελωνειακος εδώ στο φόρουμ που δεν έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη ομαδικής μας στο viber ας μου στείλει μήνυμα να τον προσθέσω.. από τους 189 καμία 50ρια μας λείπουν να μαζευτούμε όλοι!
|
|
|
Post by thanostdf on Feb 7, 2024 12:21:23 GMT
Σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα ισχύει: "Στον πατέρα υπάλληλο χορηγείται υποχρεωτικά άδεια δεκατεσσάρων (14) εργάσιμων ημερών, με αποδοχές, η οποία πρέπει να λαμβάνεται κατά τη γέννηση του τέκνου. Η άδεια αυτή δύναται να χορηγείται είτε α) δύο (2) ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού, οπότε οι υπόλοιπες δώδεκα (12) χορηγούνται, συνολικά ή τμηματικά, εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία γέννησης είτε β) μετά την ημερομηνία γέννησης, συνολικά ή τμηματικά, εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία γέννησης. Για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, ο υπάλληλος γνωστοποιεί αρμοδίως την πιθανολογούμενη ημέρα τοκετού, προκειμένου η υπηρεσία να λάβει εγκαίρως γνώση." Επίσης, αν είναι το πρώτο σας παιδί δικαιούσαι και μετάθεση πριν τη διετία! Με το καλό και με ένα πόνο! Απο που προκυπτει αυτο οτι αν ειναι το πρωτο παιδι δικαιεισαι μεταθεση πριν τη διετια?Που το αναφερει?και γιατι οχι αν γεννηθει δευερο παιδι να μην δικαιεισαι?Αν εχει ηδη? Μας το είπαν στην εκπαίδευση, είμαι τελωνειακός που ορκίστηκα το Σεπτέμβριο 2023 που κάνω τώρα την Α' θεωρία. Ισχύει μόνο για το πρώτο παιδί γιατί είπαν ότι με το πρώτο παιδί αλλάζει ουσιαστικά η ζωή σου, ενώ με το δεύτερο δεν αλλάζει τόσο πολύ γιατί ήδη έχεις ένα και ξέρεις πως είναι να έχεις παιδί.
|
|
kogi
Wednesday
|
Post by kogi on Feb 7, 2024 12:34:59 GMT
Απο που προκυπτει αυτο οτι αν ειναι το πρωτο παιδι δικαιεισαι μεταθεση πριν τη διετια?Που το αναφερει?και γιατι οχι αν γεννηθει δευερο παιδι να μην δικαιεισαι?Αν εχει ηδη? Μας το είπαν στην εκπαίδευση, είμαι τελωνειακός που ορκίστηκα το Σεπτέμβριο 2023 που κάνω τώρα την Α' θεωρία. Ισχύει μόνο για το πρώτο παιδί γιατί είπαν ότι με το πρώτο παιδί αλλάζει ουσιαστικά η ζωή σου, ενώ με το δεύτερο δεν αλλάζει τόσο πολύ γιατί ήδη έχεις ένα και ξέρεις πως είναι να έχεις παιδί. Ελπιζω να μην διδασκουν τετοιες θεωριες και στην ακαδημια εκει
|
|
|
Post by vki on Feb 7, 2024 12:41:59 GMT
Απο που προκυπτει αυτο οτι αν ειναι το πρωτο παιδι δικαιεισαι μεταθεση πριν τη διετια?Που το αναφερει?και γιατι οχι αν γεννηθει δευερο παιδι να μην δικαιεισαι?Αν εχει ηδη? Μας το είπαν στην εκπαίδευση, είμαι τελωνειακός που ορκίστηκα το Σεπτέμβριο 2023 που κάνω τώρα την Α' θεωρία. Ισχύει μόνο για το πρώτο παιδί γιατί είπαν ότι με το πρώτο παιδί αλλάζει ουσιαστικά η ζωή σου, ενώ με το δεύτερο δεν αλλάζει τόσο πολύ γιατί ήδη έχεις ένα και ξέρεις πως είναι να έχεις παιδί. Χωρίς σχόλια....
|
|
|
Post by kivela on Feb 7, 2024 13:51:49 GMT
Απο που προκυπτει αυτο οτι αν ειναι το πρωτο παιδι δικαιεισαι μεταθεση πριν τη διετια?Που το αναφερει?και γιατι οχι αν γεννηθει δευερο παιδι να μην δικαιεισαι?Αν εχει ηδη? Μας το είπαν στην εκπαίδευση, είμαι τελωνειακός που ορκίστηκα το Σεπτέμβριο 2023 που κάνω τώρα την Α' θεωρία. Ισχύει μόνο για το πρώτο παιδί γιατί είπαν ότι με το πρώτο παιδί αλλάζει ουσιαστικά η ζωή σου, ενώ με το δεύτερο δεν αλλάζει τόσο πολύ γιατί ήδη έχεις ένα και ξέρεις πως είναι να έχεις παιδί. Σοβαρά τωρα;;;;;
|
|
pokem
Pink Panther
|
Post by pokem on Feb 7, 2024 17:57:45 GMT
Μας το είπαν στην εκπαίδευση, είμαι τελωνειακός που ορκίστηκα το Σεπτέμβριο 2023 που κάνω τώρα την Α' θεωρία. Ισχύει μόνο για το πρώτο παιδί γιατί είπαν ότι με το πρώτο παιδί αλλάζει ουσιαστικά η ζωή σου, ενώ με το δεύτερο δεν αλλάζει τόσο πολύ γιατί ήδη έχεις ένα και ξέρεις πως είναι να έχεις παιδί. Σοβαρά τωρα;;;;; Στο 3ο και στο 4ο παιδι αλλάζεις πάλι level και παίρνεις extra κανονάκια..
|
|
|
Post by diesdda on Feb 7, 2024 19:43:05 GMT
Μας το είπαν στην εκπαίδευση, είμαι τελωνειακός που ορκίστηκα το Σεπτέμβριο 2023 που κάνω τώρα την Α' θεωρία. Ισχύει μόνο για το πρώτο παιδί γιατί είπαν ότι με το πρώτο παιδί αλλάζει ουσιαστικά η ζωή σου, ενώ με το δεύτερο δεν αλλάζει τόσο πολύ γιατί ήδη έχεις ένα και ξέρεις πως είναι να έχεις παιδί. Σοβαρά τωρα;;;;; Αυτό, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι ένα δείγμα του τι θα ακούσουμε από "έμπειρους" και προϊσταμένους με ομολογουμένως ιδιαίτερες ερμηνείες των νόμων και εμείς θα πρέπει να επιμείνουμε στο νομικά ορθό αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη δημόσια διοίκηση. Αλλά να μην ακούσω παράπονα, αν δεν ήταν κι αυτού του είδους οι συνάδελφοι, δεν θα υπήρχε καν η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών. Δεδομένου ότι ο νόμος δεν αναφέρει "για το πρώτο παιδί.... (μπλα μπλα)", ούτε η αιτιολογική του έκθεση φαντάζομαι ότι αναφέρει ότι λόγω αλλαγής της ζωής σου θεσπίζεται αυτή η άδεια που την επιφέρει μόνο το πρώτο παιδί, άρα ισχύει για όλα τα παιδιά. Στενή γραμματική ερμηνεία, γι' αυτό και δοκιμαστήκαμε σε κατανόηση κειμένου, όταν ο νομοθέτης λέει Α, δεν εννοούσε ούτε Β, ούτε Γ, ούτε Ω. Ο συνάδελφος θα κάνει την αίτηση και αν δεν του τη δώσουν, υπάρχουν οι κατάλληλες δικλείδες.
|
|
|
Post by Lina_Admin on Feb 7, 2024 22:29:53 GMT
Απο που προκυπτει αυτο οτι αν ειναι το πρωτο παιδι δικαιεισαι μεταθεση πριν τη διετια?Που το αναφερει?και γιατι οχι αν γεννηθει δευερο παιδι να μην δικαιεισαι?Αν εχει ηδη? Μας το είπαν στην εκπαίδευση, είμαι τελωνειακός που ορκίστηκα το Σεπτέμβριο 2023 που κάνω τώρα την Α' θεωρία. Ισχύει μόνο για το πρώτο παιδί γιατί είπαν ότι με το πρώτο παιδί αλλάζει ουσιαστικά η ζωή σου, ενώ με το δεύτερο δεν αλλάζει τόσο πολύ γιατί ήδη έχεις ένα και ξέρεις πως είναι να έχεις παιδί. Σας είπαν τουλάχιστο που το γράφει αυτό;
|
|
|
Post by thanostdf on Feb 8, 2024 9:29:31 GMT
Αυτό, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι ένα δείγμα του τι θα ακούσουμε από "έμπειρους" και προϊσταμένους με ομολογουμένως ιδιαίτερες ερμηνείες των νόμων και εμείς θα πρέπει να επιμείνουμε στο νομικά ορθό αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη δημόσια διοίκηση. Αλλά να μην ακούσω παράπονα, αν δεν ήταν κι αυτού του είδους οι συνάδελφοι, δεν θα υπήρχε καν η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών. Δεδομένου ότι ο νόμος δεν αναφέρει "για το πρώτο παιδί.... (μπλα μπλα)", ούτε η αιτιολογική του έκθεση φαντάζομαι ότι αναφέρει ότι λόγω αλλαγής της ζωής σου θεσπίζεται αυτή η άδεια που την επιφέρει μόνο το πρώτο παιδί, άρα ισχύει για όλα τα παιδιά. Στενή γραμματική ερμηνεία, γι' αυτό και δοκιμαστήκαμε σε κατανόηση κειμένου, όταν ο νομοθέτης λέει Α, δεν εννοούσε ούτε Β, ούτε Γ, ούτε Ω. Ο συνάδελφος θα κάνει την αίτηση και αν δεν του τη δώσουν, υπάρχουν οι κατάλληλες δικλείδες. Δε μίλησα για άδεια αλλά για μετάθεση, που κανονικά απαγορεύεται πριν τα 2 χρόνια.
|
|
|
Post by thanostdf on Feb 8, 2024 10:04:41 GMT
Μας το είπαν στην εκπαίδευση, είμαι τελωνειακός που ορκίστηκα το Σεπτέμβριο 2023 που κάνω τώρα την Α' θεωρία. Ισχύει μόνο για το πρώτο παιδί γιατί είπαν ότι με το πρώτο παιδί αλλάζει ουσιαστικά η ζωή σου, ενώ με το δεύτερο δεν αλλάζει τόσο πολύ γιατί ήδη έχεις ένα και ξέρεις πως είναι να έχεις παιδί. Σας είπαν τουλάχιστο που το γράφει αυτό; Δεν υπάρχει κάπου γραμμένο αφού απαγορεύεται η μετάθεση τα 2 πρώτα χρόνια. Εκτός βέβαια από "εξαιρετικούς λόγους"! Μας είπε όμως ο εκπαιδευτής ότι ένας λόγος που μπορεί να πραγματοποιηθεί μετάθεση νωρίτερα των 2 ετών είναι αν αποκτήσεις πρώτο παιδί ή λίγο πριν τον διορισμό ή αμέσως μετά (δε συγκράτησα πόσους μήνες είπε γιατί δε με αφορούσε, νομίζω είπε ή 9 ή 12 μήνες). Τον ρώτησα "γιατί μόνο στο πρώτο παιδί;". Και η απάντησή του ήταν της λογικής ότι "κάποιος χωρίς παιδιά μπορεί να δηλώσει και θέσεις διορισμού μακριά από την πόλη του. Αφού όμως τώρα απέκτησε παιδί ή θα αποκτήσει σύντομα, είναι ένα γεγονός που αλλάζει ριζικά τη ζωή του και γι' αυτό θα του δώσουν τη μετάθεση".
|
|
thsa
Kill Bill
|
Post by thsa on Feb 8, 2024 12:01:32 GMT
Εχουμε καποιά ενημέρωση ποτε καταβάλλεται ο πρώτος μισθός; Πόσο διάστημα μετά την εκπαίσευσή μας θα περιμένουμε μέχρι να πληρωθούμε;1μήνα; 2 μήνες;Θα πληρωνόμαστε μια φορά τον μήνα; ή θα υπάρχουν 2 καταβολές,μαι προκαταβολή και μια εξόφληση;Ξέρεις κανείς;
|
|