|
Post by llxek26 on Oct 10, 2022 18:05:02 GMT
Σε ευχαριστώ πολυ!!! Διαβάζω στο βαθμό που ειναι ανθρωπινως δυνατό και ελπιζω!! Συμφωνω σε αυτό που λες!!
|
|
|
Post by riddick on Oct 11, 2022 10:39:49 GMT
Καλώς σας βρήκα.Θα εξεταστώ στην κατηγορία ΔΕ πρώτη φορά και γράφω κάποιες διαπιστώσεις.Καταρχάς πιστεύω οτι απο τον όγκο της ύλης πως τα Μαθηματικά θα είναι πολύ δύσκολα και ρυθμιστής της επιτυχίας στις εξετάσεις.
Βέβαια λογικό είναι γιατί με τι μούτρα θες να διοριστείς στο τελωνείο στους Κήπους χωρίς να παίζεις στα δάκτυλα τους λογάριθμους και τις μονοτονίες...
Είμαστε άτυχοι που δεν γράψαμε στους διαγωνισμούς το 2008 και 2004 που τα θέματα ήταν επιεικώς αστεία
Απο τις 7000 αιτήσεις(24000 σύνολο) αν δεν προσέλθει το 20%-30% Στην καλύτερη περίπτωση θα γράψουν περίπου 5000 άτομα. Αυτό σημαίνει οτι έχουμε 1 με 2% πιθανότητες.Αυτό είναι όλο. Η αρνητική βαθμολογία περιπλέκει και άλλο τα πράγματα καθώς εκ προοιμίου θεωρούν
τους εξεταζόμενους τους καλύτερους παίκτες στο πάμε στοίχημα.
Δεκτός ο διάλογος και οι διαφωνία σε όσα γράφω.
Attachments:
|
|
|
Post by Lina_Admin on Oct 11, 2022 13:23:28 GMT
Καλώς σας βρήκα.Θα εξεταστώ στην κατηγορία ΔΕ πρώτη φορά και γράφω κάποιες διαπιστώσεις.Καταρχάς πιστεύω οτι απο τον όγκο της ύλης πως τα Μαθηματικά θα είναι πολύ δύσκολα και ρυθμιστής της επιτυχίας στις εξετάσεις.
Βέβαια λογικό είναι γιατί με τι μούτρα θες να διοριστείς στο τελωνείο στους Κήπους χωρίς να παίζεις στα δάκτυλα τους λογάριθμους και τις μονοτονίες...
Είμαστε άτυχοι που δεν γράψαμε στους διαγωνισμούς το 2008 και 2004 που τα θέματα ήταν επιεικώς αστείαΑπο τις 7000 αιτήσεις(24000 σύνολο) αν δεν προσέλθει το 20%-30% Στην καλύτερη περίπτωση θα γράψουν περίπου 5000 άτομα. Αυτό σημαίνει οτι έχουμε 1 με 2% πιθανότητες.Αυτό είναι όλο. Η αρνητική βαθμολογία περιπλέκει και άλλο τα πράγματα καθώς εκ προοιμίου θεωρούν
τους εξεταζόμενους τους καλύτερους παίκτες στο πάμε στοίχημα.
Δεκτός ο διάλογος και οι διαφωνία σε όσα γράφω.
Καλωσήρθες! Πάνω κάτω έτσι είναι... και παλιά κατά χιλιάδες δίναμε αλλά τελικά οι πολύ καλά διαβασμένοι ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα. Ούτε είχαν τα τυπικά προσόντα.. και τελικά τσάμπα αγχωνόμασταν. Αν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος για τον διαγωνισμό αυτό, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Σίγουρα ως ΔΕ είναι μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός.. αλλά ξέρεις τι έχω προσέξει; ο κόσμος δεν θέλει πολύ να ξεβολεύεται ούτε να πιέζεται... οπότε καλά κάνεις και δίνεις.. δεν ξέρεις ποτέ τι αποτέλεσμα θα έχεις! Ότι χρειαστείς και το ξέρουμε να ξέρεις ότι θα σου απαντήσουμε αμέσως.
|
|
|
Post by argyro on Oct 12, 2022 9:14:18 GMT
Καλημέρα .Και για μένα πρώτη φορά που εξετάζομαι σε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ (ΔΕ).Δεν ξέρω πόσο χρόνο έχεις αφιερώσει αλλά αν περάσες μια φορά τα Μαθηματικά από α γυμνασιου μέχρι γ Λυκείου( γενικής Παιδείας) και επέμεινες λίγο στους τύπους πιστεύω ότι θα έχεις καλύψει ένα μεγάλο μέρος των ερωτήσεων της εξέτασης.Η τουλάχιστον αυτό θα ήθελα να ισχύει... Καλή επιτυχία!
|
|
|
Post by Lina_Admin on Oct 12, 2022 9:34:55 GMT
Καλημέρα .Και για μένα πρώτη φορά που εξετάζομαι σε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ (ΔΕ).Δεν ξέρω πόσο χρόνο έχεις αφιερώσει αλλά αν περάσες μια φορά τα Μαθηματικά από α γυμνασιου μέχρι γ Λυκείου( γενικής Παιδείας) και επέμεινες λίγο στους τύπους πιστεύω ότι θα έχεις καλύψει ένα μεγάλο μέρος των ερωτήσεων της εξέτασης.Η τουλάχιστον αυτό θα ήθελα να ισχύει... Καλή επιτυχία! Ισχύει ισχύει... έτσι είναι ακριβώς. Ειδικά εσείς οι ΔΕ είναι επαναλήψεις του Λυκείου και Γυμνασίου.
|
|
|
Post by argyro on Oct 12, 2022 9:48:42 GMT
Καλημέρα .Και για μένα πρώτη φορά που εξετάζομαι σε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ (ΔΕ).Δεν ξέρω πόσο χρόνο έχεις αφιερώσει αλλά αν περάσες μια φορά τα Μαθηματικά από α γυμνασιου μέχρι γ Λυκείου( γενικής Παιδείας) και επέμεινες λίγο στους τύπους πιστεύω ότι θα έχεις καλύψει ένα μεγάλο μέρος των ερωτήσεων της εξέτασης.Η τουλάχιστον αυτό θα ήθελα να ισχύει... Καλή επιτυχία! Ισχύει ισχύει... έτσι είναι ακριβώς. Ειδικά εσείς οι ΔΕ είναι επαναλήψεις του Λυκείου και Γυμνασίου. Σε ευχαριστώ πολύ και για την βοήθεια με το μποξακι .Σε καθοδηγεί πολύ όσο αφορά την λογική των θεμάτων.
|
|
|
Post by Lina_Admin on Oct 12, 2022 12:53:28 GMT
Ισχύει ισχύει... έτσι είναι ακριβώς. Ειδικά εσείς οι ΔΕ είναι επαναλήψεις του Λυκείου και Γυμνασίου. Σε ευχαριστώ πολύ και για την βοήθεια με το μποξακι .Σε καθοδηγεί πολύ όσο αφορά την λογική των θεμάτων. Για το μποξακι της ΕΣΔΔΑ μου λες; Γιατί έχω μπερδευτεί με τα μποξακια μου 😂😂😍
|
|
|
Post by mindtheg on Oct 13, 2022 12:03:56 GMT
Καλησπέρα σε όλους!
παρακολουθώ το συγκεκριμένο Forum καθώς και το περιβόητο Boxaki της Λίνας αρκετά χρόνια τώρα, δίχως να έχω δημιουργήσει όλο αυτόν τον καιρό κάποιο λογαρι@σμό. Υπήρξαν στιγμές που το χέρι μου "με έτρωγε" για να είμαι ειλικρινής, καθώς έχουν γραφτεί κατά καιρούς αρκετά "διαμαντάκια" από τους Users ... Παρ' όλα αυτά επειδή σχεδόν πάντα ήταν περίοδος εξετάσεων όταν συνέβαινε αυτό, καταλαβαίνω πως όλοι λίγο ή πολύ το διαχειριζόμαστε διαφορετικά το άγχος.
Τώρα, να περάσω στο λόγο για τον οποίο αποφάσισα τελικά να έρθω στην παρέα και να γράψω στο συγκεκριμένο Thread (ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων αν κουράσω καθώς έχω ερωτήσεις να θέσω) διότι πραγματικά έχω περάσει ώρες διαβάζοντας, μπορεί και όλα τα Posts του Forum, αλλά πουθενά δεν γίνεται μια συζήτηση για τα παρακάτω.
Να πω εδώ πως είμαι Πληροφορικάριος με εξειδίκευση στη Βιοπληροφορική και πως από το 2006, από τη στιγμή δλδ. που πήρα το πτυχίο μου, προσπαθώ να διοριστώ. Είτε με τις προκηρύξεις με μοριοδότηση, είτε μέσω διαγωνισμών, ακόμη και δύο φορές μέσω ΕΣΔΔΑ (όμαγκάντ!!!) χωρίς όμως επιτυχία σε κανένα από τα παραπάνω, είτε γιατί κάποιος είχε περισσότερα μόρια, είτε γιατί απέτυχα στις εξετάσεις.
Κι εδώ λοιπόν, μιας και θα δώσω στην 1Γ/2022 για το τμήμα Πληροφορικής της ΑΑΔΕ (πρώτη φορά στον κλάδο μου), θα ήθελα ρωτήσω τα εξής και ξαναζητήσω συγγνώμη αφού όσες φορές και να διάβασα τη συγκεκριμένη προκήρυξη, δεν μου έλυσε τις απορίες μου. Έχοντας λοιπόν ως δεδομένο πως κάποιος είναι επιτυχής στις εξετάσεις και αφού καταθέσει τα χαρτιά του, περνάει τη διαδικασία και διορίζεται, θα ήθελα να θέσω τα παρακάτω ερωτήματα:
- ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ;;; Καταλαβαίνω πως με μία μικρή αναζήτηση στο Google Maps βρίσκω την ΑΑΔΕ στην Πειραιώς. Ωραία! Αν το τμήμα λογιστηρίου όμως ή των τελωνειακών έχει γίνει Relocate π.χ. στο Κρυονέρι κι εγώ μένω στη Γλυφάδα ... Πως θα φτάνω εκεί;;; Και από θέμα χρόνου αλλά και από θέμα καυσίμων.
- ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ;;; Εδώ, μιας και δε γνωρίζω τις υπόλοιπες ειδικότητες, θα μιλήσω για το δικό μου κλάδο. Η προκήρυξη για εμάς τους Πληροφορικάριους έχει να κάνει με την Ανάπτυξη Λογισμικού και με τις Βάσεις Δεδομένων. ΤΕΛΕΙΑ!!! Τι ακριβώς όμως θα κάνουμε; Ποιες θα είναι οι καθημερινές μας ασχολίες;;; Θα σηκώνουμε τηλέφωνα και θα εξυπηρετούμε απομακρυσμένα; Θα λύνουμε απορίες φύσεως "Γιατί το πληκτρολόγιο δε δουλεύει;" Τι ακριβώς θα κάνουμε; Μαθαίνω από τον κύκλο μου πως τα τρία πρώτα χρόνια είναι υποχρεωτικά αφού διοριστείς και πως μόνο για λόγους υγείας φεύγεις. Αν λοιπόν εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά, θα περιμένω τρία χρόνια για να αποχωρήσω; Δεν ξέρω ...
- Και τέλος, ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΜΟΥ;;; Θα μου πείτε εδώ δες το Ενιαίο Μισθολόγιο, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και δες ποιες είναι οι απολαβές σου. Θα ήθελα όμως να σταθώ σε κάτι. Πάλι διαβάζω πως στα πρώτα δύο χρόνια διορισμού, τα πτυχία σου και γενικότερα τα χαρτιά σου δεν αναγνωρίζονται αμέσως, αλλά μετά το πέρας αυτών των χρόνων. Άρα λοιπόν για τα πρώτα δύο χρόνια θα αμειβόμαστε με το βασικό μισθό; Μαζί με το ότι φεύγοντας από τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος σου δίνει 14 μισθούς έναντι του δημοσίου που δίνει 12 μισθούς;;;
Το ξέρω πως μία πρώτη απάντηση που σας έρχεται στο μυαλό είναι, "αφού έχεις όλες αυτές τις απορίες και αμφιβολίες και έτσι όπως τα παρουσιάζεις, μη δίνεις στο διαγωνισμό!" Περισσότερο έχω την απορία για το αν όλοι οι υπόλοιποι τα έχουν λυμένα αυτά στο μυαλό τους, καθώς μέσα από αυτά τα 14 χρόνια προσπάθειας καταλήγουμε να λέμε τελικά πως ο ιδιωτικός τομέας (εφόσον είσαι επαγγελματίας και δεν κάνεις ατασθαλίες) προσφέρει μια μόνιμη τελικά θέση, περισσότερα χρήματα και ευελιξία, από την άποψη πως αν δεν είσαι κάπου ευχαριστημένος και το Well Being σου δεν είναι αυτό που αποζητάς, φεύγεις αναζητώντας το κάτι καλύτερο ΚΑΙ επαγγελματικά αλλά ΚΑΙ οικονομικά.
Έχω ήδη καλέσει στην υπηρεσία για να θέσω τα ερωτήματά μου, αλλά ... "καλέστε αύριο που θα είναι εδώ ο συνάδελφος ..."
|
|
|
Post by Lina_Admin on Oct 13, 2022 12:32:28 GMT
Καλησπέρα σε όλους!
παρακολουθώ το συγκεκριμένο Forum καθώς και το περιβόητο Boxaki της Λίνας αρκετά χρόνια τώρα, δίχως να έχω δημιουργήσει όλο αυτόν τον καιρό κάποιο λογαρι@σμό. Υπήρξαν στιγμές που το χέρι μου "με έτρωγε" για να είμαι ειλικρινής, καθώς έχουν γραφτεί κατά καιρούς αρκετά "διαμαντάκια" από τους Users ... Παρ' όλα αυτά επειδή σχεδόν πάντα ήταν περίοδος εξετάσεων όταν συνέβαινε αυτό, καταλαβαίνω πως όλοι λίγο ή πολύ το διαχειριζόμαστε διαφορετικά το άγχος.
Τώρα, να περάσω στο λόγο για τον οποίο αποφάσισα τελικά να έρθω στην παρέα και να γράψω στο συγκεκριμένο Thread (ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων αν κουράσω καθώς έχω ερωτήσεις να θέσω) διότι πραγματικά έχω περάσει ώρες διαβάζοντας, μπορεί και όλα τα Posts του Forum, αλλά πουθενά δεν γίνεται μια συζήτηση για τα παρακάτω.
Να πω εδώ πως είμαι Πληροφορικάριος με εξειδίκευση στη Βιοπληροφορική και πως από το 2006, από τη στιγμή δλδ. που πήρα το πτυχίο μου, προσπαθώ να διοριστώ. Είτε με τις προκηρύξεις με μοριοδότηση, είτε μέσω διαγωνισμών, ακόμη και δύο φορές μέσω ΕΣΔΔΑ (όμαγκάντ!!!) χωρίς όμως επιτυχία σε κανένα από τα παραπάνω, είτε γιατί κάποιος είχε περισσότερα μόρια, είτε γιατί απέτυχα στις εξετάσεις.
Κι εδώ λοιπόν, μιας και θα δώσω στην 1Γ/2022 για το τμήμα Πληροφορικής της ΑΑΔΕ (πρώτη φορά στον κλάδο μου), θα ήθελα ρωτήσω τα εξής και ξαναζητήσω συγγνώμη αφού όσες φορές και να διάβασα τη συγκεκριμένη προκήρυξη, δεν μου έλυσε τις απορίες μου. Έχοντας λοιπόν ως δεδομένο πως κάποιος είναι επιτυχής στις εξετάσεις και αφού καταθέσει τα χαρτιά του, περνάει τη διαδικασία και διορίζεται, θα ήθελα να θέσω τα παρακάτω ερωτήματα:
- ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ;;; Καταλαβαίνω πως με μία μικρή αναζήτηση στο Google Maps βρίσκω την ΑΑΔΕ στην Πειραιώς. Ωραία! Αν το τμήμα λογιστηρίου όμως ή των τελωνειακών έχει γίνει Relocate π.χ. στο Κρυονέρι κι εγώ μένω στη Γλυφάδα ... Πως θα φτάνω εκεί;;; Και από θέμα χρόνου αλλά και από θέμα καυσίμων.
- ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ;;; Εδώ, μιας και δε γνωρίζω τις υπόλοιπες ειδικότητες, θα μιλήσω για το δικό μου κλάδο. Η προκήρυξη για εμάς τους Πληροφορικάριους έχει να κάνει με την Ανάπτυξη Λογισμικού και με τις Βάσεις Δεδομένων. ΤΕΛΕΙΑ!!! Τι ακριβώς όμως θα κάνουμε; Ποιες θα είναι οι καθημερινές μας ασχολίες;;; Θα σηκώνουμε τηλέφωνα και θα εξυπηρετούμε απομακρυσμένα; Θα λύνουμε απορίες φύσεως "Γιατί το πληκτρολόγιο δε δουλεύει;" Τι ακριβώς θα κάνουμε; Μαθαίνω από τον κύκλο μου πως τα τρία πρώτα χρόνια είναι υποχρεωτικά αφού διοριστείς και πως μόνο για λόγους υγείας φεύγεις. Αν λοιπόν εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά, θα περιμένω τρία χρόνια για να αποχωρήσω; Δεν ξέρω ...
- Και τέλος, ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΜΟΥ;;; Θα μου πείτε εδώ δες το Ενιαίο Μισθολόγιο, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και δες ποιες είναι οι απολαβές σου. Θα ήθελα όμως να σταθώ σε κάτι. Πάλι διαβάζω πως στα πρώτα δύο χρόνια διορισμού, τα πτυχία σου και γενικότερα τα χαρτιά σου δεν αναγνωρίζονται αμέσως, αλλά μετά το πέρας αυτών των χρόνων. Άρα λοιπόν για τα πρώτα δύο χρόνια θα αμειβόμαστε με το βασικό μισθό; Μαζί με το ότι φεύγοντας από τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος σου δίνει 14 μισθούς έναντι του δημοσίου που δίνει 12 μισθούς;;;
Το ξέρω πως μία πρώτη απάντηση που σας έρχεται στο μυαλό είναι, "αφού έχεις όλες αυτές τις απορίες και αμφιβολίες και έτσι όπως τα παρουσιάζεις, μη δίνεις στο διαγωνισμό!" Περισσότερο έχω την απορία για το αν όλοι οι υπόλοιποι τα έχουν λυμένα αυτά στο μυαλό τους, καθώς μέσα από αυτά τα 14 χρόνια προσπάθειας καταλήγουμε να λέμε τελικά πως ο ιδιωτικός τομέας (εφόσον είσαι επαγγελματίας και δεν κάνεις ατασθαλίες) προσφέρει μια μόνιμη τελικά θέση, περισσότερα χρήματα και ευελιξία, από την άποψη πως αν δεν είσαι κάπου ευχαριστημένος και το Well Being σου δεν είναι αυτό που αποζητάς, φεύγεις αναζητώντας το κάτι καλύτερο ΚΑΙ επαγγελματικά αλλά ΚΑΙ οικονομικά.
Έχω ήδη καλέσει στην υπηρεσία για να θέσω τα ερωτήματά μου, αλλά ... "καλέστε αύριο που θα είναι εδώ ο συνάδελφος ..."
Γεια σου κι από μένα… Λοιπόν αρχικά θα σου πρότεινα να μελετήσεις πολύ καλά ώστε στις επικείμενες εξετάσεις να περάσεις και σε καλή σειρά ώστε να είσαι επιτυχών καθώς οι εξετάσεις αυτές είναι με τα χρόνια πολύ απαιτητικές. Δεύτερον μη σε απασχολεί η εργασία μετά, ακόμα και οι εφορίες έχουν θέσεις για πε πληροφορικής, και υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να εργάζεσαι ακόμα και απομακρυσμένα ανάλογα με τις ανάγκες και τα προβλήματα που ανακύπτουν κάθε φορά. Ο μισθός είναι ικανοποιητικός αν θεωρείς ένα μισθό γύρω στα 1500 ευρώ ως ικανοποιητικό. Και αυτός ανάλογα με την απόδοση σου θα ανεβαίνει. Όποτε αρχικά πέρνα με το καλό και μετά όταν θα είσαι «συνάδελφος» θα σου λυθούν όλες οι απορίες εντωμεταξύ δεν χρειάζεται να φύγεις αν θες να εργάζεσαι και παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα αφού μπορείς να ζητήσεις ειδική άδεια για κάτι τέτοιο. Καλή επιτυχία λοιπόν στις εξετάσεις σου!!! Κι εδώ είμαστε πάλι!! Συνέχισε την πολύχρονη προσπάθεια σου να διοριστείς και μη το βάζεις κάτω ακόμα κι όταν δεν τα καταφέρνεις γιατί όταν τελικά έρθει η επιτυχία σου αυτή, θα είναι ολόδικη σου γιατί πίστεψες ότι μπορείς!
|
|
|
Post by mindtheg on Oct 13, 2022 16:23:30 GMT
Λίνα καλησπέρα κι ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Ευχαριστώ επίσης για τις απαντήσεις σου, όμως (και μην με παρεξηγήσεις για αυτό) δυστυχώς δεν απαντάνε τα ερωτήματά μου. Και εξηγούμαι ...
Όταν πας για μία συνέντευξη σε έναν εργοδότη, το HR με το οποίο έχεις συνήθως την πρώτη επαφή, σου λέει ΠΟΙΑ είναι η δουλειά για την οποία σε θέλουν, ΠΟΥ θα εργάζεσαι και σου δίνουν κι ένα εύρος του μισθού για το οποίο θα εργάζεσαι. Όταν λοιπόν θα γνωρίζεις όλες τις παραπάνω πληροφορίες, τότε θα μπορείς να πάρεις και μία απόφαση για το αν θα υπογράψεις με το συγκεκριμένο εργοδότη ή όχι.
Να το παραλληλήσω λίγο με την ΕΣΔΔΑ. Γνωρίζεις πως το πρώτο χρόνο, αφού φυσικά έχεις περάσει πως θα φοιτείς στην Πειραιώς. Θα πληρώνεσαι από την πρώτη σου ημέρα. Γνωρίζεις και το μισθό σου. Και όταν με το καλό τελειώσεις θα μπεις στο αντίστοιχο υπουργείο. Αρκετά ξεκάθαρα τα πράγματα και εδώ, σωστά ;;;
Οπότε λοιπόν ξαναρωτώ εδώ στους ανθρώπους που ίσως μας διαβάζουν... Δεν θα έπρεπε ΠΡΙΝ μπούμε στην επίπονη αυτή διαδικασία του διαβάσματος και των εξετάσεων να τα γνωρίζουμε αυτά; Νομίζω είναι λάθος η λογική "μπες πρώτα εσύ και βλέπουμε ..." Δεν θα πρέπει να γνωρίζω για το αν θα αφήσω την τωρινή δουλειά μου για κάτι καλύτερο;;; Κι αν εκεί που πάω είναι χειρότερα; Δεν παίζουν ρόλο πάντα τα χρήματα μόνο, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο θα μπω και το κλίμα το οποίο θα συναντήσω.
Ελπίζω να μετέδωσα το μενταλιτέ του πράγματος και το πως εγώ (και ίσως κι άλλοι υποψήφιοι) αντιλαμβάνομαι τα πράγματα.
|
|
|
Post by Lina_Admin on Oct 13, 2022 17:18:40 GMT
Λίνα καλησπέρα κι ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Ευχαριστώ επίσης για τις απαντήσεις σου, όμως (και μην με παρεξηγήσεις για αυτό) δυστυχώς δεν απαντάνε τα ερωτήματά μου. Και εξηγούμαι ...
Όταν πας για μία συνέντευξη σε έναν εργοδότη, το HR με το οποίο έχεις συνήθως την πρώτη επαφή, σου λέει ΠΟΙΑ είναι η δουλειά για την οποία σε θέλουν, ΠΟΥ θα εργάζεσαι και σου δίνουν κι ένα εύρος του μισθού για το οποίο θα εργάζεσαι. Όταν λοιπόν θα γνωρίζεις όλες τις παραπάνω πληροφορίες, τότε θα μπορείς να πάρεις και μία απόφαση για το αν θα υπογράψεις με το συγκεκριμένο εργοδότη ή όχι.
Να το παραλληλήσω λίγο με την ΕΣΔΔΑ. Γνωρίζεις πως το πρώτο χρόνο, αφού φυσικά έχεις περάσει πως θα φοιτείς στην Πειραιώς. Θα πληρώνεσαι από την πρώτη σου ημέρα. Γνωρίζεις και το μισθό σου. Και όταν με το καλό τελειώσεις θα μπεις στο αντίστοιχο υπουργείο. Αρκετά ξεκάθαρα τα πράγματα και εδώ, σωστά ;;;
Οπότε λοιπόν ξαναρωτώ εδώ στους ανθρώπους που ίσως μας διαβάζουν... Δεν θα έπρεπε ΠΡΙΝ μπούμε στην επίπονη αυτή διαδικασία του διαβάσματος και των εξετάσεων να τα γνωρίζουμε αυτά; Νομίζω είναι λάθος η λογική "μπες πρώτα εσύ και βλέπουμε ..." Δεν θα πρέπει να γνωρίζω για το αν θα αφήσω την τωρινή δουλειά μου για κάτι καλύτερο;;; Κι αν εκεί που πάω είναι χειρότερα; Δεν παίζουν ρόλο πάντα τα χρήματα μόνο, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο θα μπω και το κλίμα το οποίο θα συναντήσω.
Ελπίζω να μετέδωσα το μενταλιτέ του πράγματος και το πως εγώ (και ίσως κι άλλοι υποψήφιοι) αντιλαμβάνομαι τα πράγματα.
Εδώ να σε διορθώσω λίγο. Ο δημόσιος τομέας δεν είναι ιδιωτικός τομέας με τίποτα. Κανένας δεν μπορεί από σήμερα να σου πει που θα κάτσεις τι δουλειά θα κάνεις σε ποιο σημείο της Ελλάδας θα σε τοποθετήσουν και τι λεφτά θα παίρνεις! Κανένας! Ακόμα και στην ΕΣΔΔΑ είσαι λάθος. Για ρωτά τα παιδιά που μόλις τελείωσαν τη σχολή που τελικά τοποθετήθηκαν; Που οι περισσότεροι δεν κάνουν τίποτα από ότι γράφει η προκήρυξη, που βγάζουν φωτοτυπίες και τους βάζουν συνήθως όπου δεν κάθεται ο «παλιός»! Δεν είσαι καλά ενημερωμένος και να με συγχωρείς. Μόνο όταν θα μπεις θα μάθεις τελικά όλα όσα ρωτάς. Εγώ το 2003 όταν έδωσα εξετάσεις ήξερα μόνο ότι πέρασα! Τίποτα άλλο! Μετά έμαθα ότι πέρασα Αθήνα και δήλωσα τρεις εφορίες που με έβαλαν όπου είχαν ανάγκη. Όταν πήγα στην εφορία μου είπαν ότι είχαν ανάγκη από ταμία δεν είχαν ανάγκη για μεγάλο στέλεχος δημοσίου. Ξεκίνησα πάλι από την αρχή όπως θα έκανα στα 18 μου. Όποτε άλλαζα εφορία πάλι ξεκίναγα από τμήματα που δεν ήθελε κανείς… ακόμα και μετά από χρόνια αν σε κάποιον δεν αρέσει ο τρόπος που περπατάς για παράδειγμα μπορεί να βρεθείς την επόμενη μέρα με μετάταξη σε κανένα ξερονήσι. Και πάλι η ΑΑΔΕ έχει πολλά καλά. Θα λάβεις τον βασικό plus ένα επίδομα ανάλογα με το τμήμα που θα τοποθετηθείς οκ εσυ δεν είσαι απλός εφοριακός αλλά πε πληροφορικής που αν εργαστείς σε εφορία ή σε κεντρική υπηρεσία θα έχει άλλο επίδομα. Δεν ξέρω αν σε διαφώτισα αλλά έχω περάσει πολλά και δεν νομίζω ότι θα βρεις αυτές τις απαντήσεις πουθενά γιατί κανείς δεν μπορεί να στις υποσχεθεί.
|
|
|
Post by mindtheg on Oct 13, 2022 18:26:58 GMT
Όσον αφορά την ΕΣΔΔΑ μιας και ο αδερφός μου είναι εδώ και κάποια χρόνια μέσα, νομίζω πως ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει και μάλλον τα παιδιά που αναφέρεις απλώς στάθηκαν άτυχα ... Αλλά δεν ήταν οι ερωτήσεις μου για τη ΕΣΔΔΑ, πάνε αυτά τα χρόνια που μπήκα στη διαδικασία να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Με διαφώτισες περισσότερο από όσο νομίζεις Λίνα και σε ευχαριστώ για αυτό! Με βοηθάς αρκετά στην απόφασή μου, μιας και το επόμενο ΣΚ δίνουμε, επομένως, ναι όλα όσα μου είπες τα εκτιμώ και σε ευχαριστώ και πάλι.
|
|
|
Post by Lina_Admin on Oct 13, 2022 19:26:54 GMT
Όσον αφορά την ΕΣΔΔΑ μιας και ο αδερφός μου είναι εδώ και κάποια χρόνια μέσα, νομίζω πως ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει και μάλλον τα παιδιά που αναφέρεις απλώς στάθηκαν άτυχα ... Αλλά δεν ήταν οι ερωτήσεις μου για τη ΕΣΔΔΑ, πάνε αυτά τα χρόνια που μπήκα στη διαδικασία να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Με διαφώτισες περισσότερο από όσο νομίζεις Λίνα και σε ευχαριστώ για αυτό! Με βοηθάς αρκετά στην απόφασή μου, μιας και το επόμενο ΣΚ δίνουμε, επομένως, ναι όλα όσα μου είπες τα εκτιμώ και σε ευχαριστώ και πάλι. Να τον χαίρεσαι τον αδελφούλη σου και μπραβο του για τις επιτυχίες του. Εγώ δεν στάθηκα τυχερή όπως λες ποτέ… αλλά κάποτε μπήκα και αυτό είναι κάτι και ο μισθός επειδή είμαι στο ΥΠΟΙΚ είναι πολύ καλός όποτε κι αυτό είναι κάτι για όλα τα αλλά δεν μου χαρίστηκε τίποτα και πολεμώ κάθε μέρα για να αποδείξω ποια είμαι συνεχώς. Σε ευχαριστω για όλα τα καλά σου λόγια και συγνώμη αν σε στεναχώρησα σε κάποια λόγια μου. Δώσε και βάλε τα δυνατά σου! Δυστυχώς δεν έχω σπουδές σε πληροφορική δεν μπορώ να σε βοηθήσω ιδιαίτερα αλλά να ξέρεις ότι όταν μπεις θα σε έχουν θεό τους όλοι στο δημόσιο έχουμε μεγάλη ανάγκη από ανθρώπους που όχι μόνο γνωρίζουν αλλά έχουν και την καλή διάθεση να προσφέρουν. Θα χαρώ να σε ακούσω ότι τα κατάφερες!!! Από ότι φαίνεται μπορείς!
|
|
|
Post by aggie on Oct 18, 2022 16:03:20 GMT
Ο μισθός είναι ικανοποιητικός αν θεωρείς ένα μισθό γύρω στα 1500 ευρώ ως ικανοποιητικό. Και αυτός ανάλογα με την απόδοση σου θα ανεβαίνει. Καλησπέρα σας, εργάζομαι χρόνια στην εκπαίδευση ως αναπληρώτρια και το ερχόμενο ΣΚ θα δώσω για την ΑΑΔΕ ως ΤΕ Πληροφορικής. Ήθελα αν μπορείτε να δώσετε λίγες παραπάνω πληροφορίες για το μισθό, γιατί μου φαίνονται πολλά. Γιατί τόσα? Περίμενα ότι θα ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο.
Δυστυχώς στην περίπτωσή μου θεωρώ ότι δε θα αναγνωριστεί ούτε το Μεταπτυχιακό σε περίπτωση που διοριστώ, ως μη συναφές (έχω δύο, αλλά και τα δύο είναι στην Εκπαίδευση), και επίσης θα χάσω χρήματα αν διοριστώ ως ΤΕ (ενώ στην εκπαίδευση παίρνουμε όλοι, ΠΕ/ΤΕ, τα ίδια). Οπότε, αν μπορείτε να με διαφωτίσετε λίγο στο θέμα του μισθού. Ενώ έχω αρκετές πιθανότητες ως τρίτεκνη (παίρνει 15 τρίτεκνους στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) δεν έχω και μεγάλη διάθεση να πάω να δώσω. Πιστεύετε ότι αξίζει? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
|
|
|
Post by Lina_Admin on Oct 18, 2022 16:59:50 GMT
Ο μισθός είναι ικανοποιητικός αν θεωρείς ένα μισθό γύρω στα 1500 ευρώ ως ικανοποιητικό. Και αυτός ανάλογα με την απόδοση σου θα ανεβαίνει. Καλησπέρα σας, εργάζομαι χρόνια στην εκπαίδευση ως αναπληρώτρια και το ερχόμενο ΣΚ θα δώσω για την ΑΑΔΕ ως ΤΕ Πληροφορικής. Ήθελα αν μπορείτε να δώσετε λίγες παραπάνω πληροφορίες για το μισθό, γιατί μου φαίνονται πολλά. Γιατί τόσα? Περίμενα ότι θα ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο.
Δυστυχώς στην περίπτωσή μου θεωρώ ότι δε θα αναγνωριστεί ούτε το Μεταπτυχιακό σε περίπτωση που διοριστώ, ως μη συναφές (έχω δύο, αλλά και τα δύο είναι στην Εκπαίδευση), και επίσης θα χάσω χρήματα αν διοριστώ ως ΤΕ (ενώ στην εκπαίδευση παίρνουμε όλοι, ΠΕ/ΤΕ, τα ίδια). Οπότε, αν μπορείτε να με διαφωτίσετε λίγο στο θέμα του μισθού. Ενώ έχω αρκετές πιθανότητες ως τρίτεκνη (παίρνει 15 τρίτεκνους στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) δεν έχω και μεγάλη διάθεση να πάω να δώσω. Πιστεύετε ότι αξίζει? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Έχουν το ενιαίο plus ένα ειδικό μισθολόγιο ανάλογα σε ποια διεύθυνση θα τοποθετηθείς πχ σε μια εφορία αν σε βάλουν γραμματεία θα είναι 300 μικτά παραπάνω στον ενιαίο ενώ αν σε βάλουν δικαστικό τμήμα θα είναι 700. Νομίζω μπορείς να τα βρεις στην ΑΑΔΕ αυτά.
|
|