Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 11, 2022 20:49:23 GMT
Σας ευχαριστώ πολύ!! Απορώ γιατί το λένε ακόμα πως χρειάζεται.
|
|
|
Post by effi on Mar 13, 2022 8:27:35 GMT
Καλημέρα σε όλους. Σκέφτομαι κι εγώ να δώσω στον διαγωνισμό της ΑΑΔΕ. Είμαι ΤΕ Πληροφορικής. Γνωρίζει κάποιος κάτι γι'αυτό το τμήμα ή περίπου ποιο είναι το μισθολόγιο;
|
|
|
Post by stavd on Mar 13, 2022 9:48:00 GMT
Κατ' αρχάς για την ΑΑΔΕ: 1)Οι νέοι υπάλληλοι (όσοι μπήκαν μετά τον 10/2018) ΔΕΝ δικαιούνται προσωπική διαφορά. 2)Υπάρχουν ειδικές αμοιβές που εξαρτώνται από το βαθμό του Υπαλλήλου, τη θέση, τις επιδόσεις, την επίτευξη των στόχων και την αξιολόγηση. Να έχεις υπόψη σου ότι στην ΑΑΔΕ η αξιολόγηση είναι κυκλική, δηλαδή πέρα από τον Προϊστάμενο αξιολογήσε και από τους συναδέλφους. Οπότε όπως καταλαβαίνεις βγαίνουν τα μαχαίρια για το ποιος θα πάρει το επίδομα. Όσο είσαι καινούριος (εννοείται ότι όσοι μπείτε τώρα ΔΕΝ δικαιούστε προσωπική διαφορά) θα παίρνεις κάτι ψίχουλα πάνω από το ενιαίο μισθολόγιο (50-100 ευρώ) και αυτά δεν είναι εγγυημένα, θα εξαρτώνται κάθε φορά από την επίτευξη των στόχων (πιθανώς σε ορισμένες ΔΟΥ η ειδική αμοιβή να ναι μηδενική ή φάση 10ευρώ). Όσο όμως περνάνε τα χρόνια, ανέβεις βαθμό, πάρεις και μια θέση ευθύνης, ανεβαίνουν και τα έξτρα. Γενικά να έχετε υπόψη ότι για πρώτη τοποθέτηση η ΕΣΔΔΑ (+5ΜΚ=+170ευρώ στις καθαρές απολαβές) δίνει αρκετά περισσότερα από ΑΑΔΕ, δεδομένου ότι ΔΕΝ υπάρχει πλέον η προσωπική διαφορά...
|
|
|
Post by Lina_Admin on Mar 13, 2022 10:23:01 GMT
Κατ' αρχάς για την ΑΑΔΕ: 1)Οι νέοι υπάλληλοι (όσοι μπήκαν μετά τον 10/2018) ΔΕΝ δικαιούνται προσωπική διαφορά. 2)Υπάρχουν ειδικές αμοιβές που εξαρτώνται από το βαθμό του Υπαλλήλου, τη θέση, τις επιδόσεις, την επίτευξη των στόχων και την αξιολόγηση. Να έχεις υπόψη σου ότι στην ΑΑΔΕ η αξιολόγηση είναι κυκλική, δηλαδή πέρα από τον Προϊστάμενο αξιολογήσε και από τους συναδέλφους. Οπότε όπως καταλαβαίνεις βγαίνουν τα μαχαίρια για το ποιος θα πάρει το επίδομα. Όσο είσαι καινούριος (εννοείται ότι όσοι μπείτε τώρα ΔΕΝ δικαιούστε προσωπική διαφορά) θα παίρνεις κάτι ψίχουλα πάνω από το ενιαίο μισθολόγιο (50-100 ευρώ) και αυτά δεν είναι εγγυημένα, θα εξαρτώνται κάθε φορά από την επίτευξη των στόχων (πιθανώς σε ορισμένες ΔΟΥ η ειδική αμοιβή να ναι μηδενική ή φάση 10ευρώ). Όσο όμως περνάνε τα χρόνια, ανέβεις βαθμό, πάρεις και μια θέση ευθύνης, ανεβαίνουν και τα έξτρα. Γενικά να έχετε υπόψη ότι για πρώτη τοποθέτηση η ΕΣΔΔΑ (+5ΜΚ=+170ευρώ στις καθαρές απολαβές) δίνει αρκετά περισσότερα από ΑΑΔΕ, δεδομένου ότι ΔΕΝ υπάρχει πλέον η προσωπική διαφορά... Δεν έχουν προσωπική διαφορά εχουν όμως ειδικό μισθολόγιο για τους εργαζόμενους τους και δεν πιστεύω ότι έχουν υπαλλήλους που θα παίρνουν για την ίδια δουλειά διαφορετικό μισθό.
|
|
jimmy
Pink Panther
Member is Online
|
Post by jimmy on Mar 16, 2022 8:33:48 GMT
Σύγγνωμη, όλα αυτά τα μαθηματικά που ζητάνε για την κατηγορία ΔΕ τι είναι? Πάνε καλά? Αν είναι έτσι καλύτερα να διαβάσω Φορολογικό και Λογιστική και να δώσω ΠΕ...
|
|
|
Post by stavd on Mar 16, 2022 13:15:54 GMT
Το ΔΕ να το αποφύγετε...Σας κλειδώνει μια οκταετία και τα λεφτά είναι πάρα πολύ λίγα, λιγότερα από 600 στην αρχή...Και μην ξεχνάτε οι ΔΕ αλλάζουν κλιμάκιο ανά τριετία, όχι διετία...Επίσης σε αυτό που έγραψε η Λίνα, οι πρόσθετες αμοιβές αλλάζουν από υπάλληλο σε υπάλληλο με βάση στόχους, αξιολόγηση, ακόμα και με βάσεις τις επιδόσεις της ΔΟΥ που βρίσκεται κτλ...Και η αξιολόγηση είναι κυκλική, δηλαδή δε σε αξιολογεί μόνο ο προϊστάμενος, σε αξιολογούν και οι συνάδελφοι...Οπότε, όπως καταλαβαίνεις σκοτώνονται οι υπάλληλοι μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει ένα 50αρικό παραπάνω...Το στάτους των νέων υπαλλήλων στην ΑΑΔΕ (μετά 10/2018) δεν έχει σχέση με το στάτους των παλιών και το στάτους των παλιών σήμερα δεν έχει σχέση με το στάτους που είχαν πριν δώδεκα χρόνια...
|
|
|
Post by Lina_Admin on Mar 16, 2022 16:06:09 GMT
Το ΔΕ να το αποφύγετε...Σας κλειδώνει μια οκταετία και τα λεφτά είναι πάρα πολύ λίγα, λιγότερα από 600 στην αρχή...Και μην ξεχνάτε οι ΔΕ αλλάζουν κλιμάκιο ανά τριετία, όχι διετία...Επίσης σε αυτό που έγραψε η Λίνα, οι πρόσθετες αμοιβές αλλάζουν από υπάλληλο σε υπάλληλο με βάση στόχους, αξιολόγηση, ακόμα και με βάσεις τις επιδόσεις της ΔΟΥ που βρίσκεται κτλ...Και η αξιολόγηση είναι κυκλική, δηλαδή δε σε αξιολογεί μόνο ο προϊστάμενος, σε αξιολογούν και οι συνάδελφοι...Οπότε, όπως καταλαβαίνεις σκοτώνονται οι υπάλληλοι μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει ένα 50αρικό παραπάνω...Το στάτους των νέων υπαλλήλων στην ΑΑΔΕ (μετά 10/2018) δεν έχει σχέση με το στάτους των παλιών και το στάτους των παλιών σήμερα δεν έχει σχέση με το στάτους που είχαν πριν δώδεκα χρόνια... Δεν ξέρω βρε παιδί μου η ξαδέλφη μου που εργάζεται από το 2006 στην ΑΑΔΕ πλέον γιατί πριν ήταν ΥΠΟΙΚ δεν μου έχει μιλήσει ποτέ για τέτοιες συνθήκες εργασίας. Εγώ μέχρι το 2014 που ήμουν δεν είχα ποτέ τέτοια θέματα με τους συναδέλφους μου και με φίλους εφοριακούς που μιλάω δεν μου έχουν πει κάτι τέτοιο να συμβαίνει. Εσυ εργάζεσαι εκεί; Ή ακουστά πιστεύεις ότι ο μισθός είναι 600 ευρώ;
|
|
|
Post by stavd on Mar 16, 2022 16:33:36 GMT
Μην μπερδευόμαστε...Δεν είπα ότι ο μισθός εκεί είναι 600...Οι γνωστοί σου που είναι παλιοί μπορεί να παίρνουν και 2χιλιάρικα...Κοντά στα 600ευρώ είναι ο πρώτος καθαρός μισθός του ΜΚ1 για ΔΕ μόνιμο υπάλληλο (όχι για ιδιωτικού δικαίου, αυτοί παίρνουν παραπάνω γιατί έχουν λιγότερες κρατήσεις)...Τα παιδιά που θα μπούνε ως ΔΕ αυτόν θα παίρνουν, προσωπική διαφορά δεν δικαιούνται, και το μπόνους θα ναι κάνα 50αρικο...Οι ΠΕ θα παίρνουν 750-800αρι...Έχει διαφορά...
|
|
|
Post by pumpkin on Mar 16, 2022 20:02:46 GMT
Μην μπερδευόμαστε...Δεν είπα ότι ο μισθός εκεί είναι 600...Οι γνωστοί σου που είναι παλιοί μπορεί να παίρνουν και 2χιλιάρικα...Κοντά στα 600ευρώ είναι ο πρώτος καθαρός μισθός του ΜΚ1 για ΔΕ μόνιμο υπάλληλο (όχι για ιδιωτικού δικαίου, αυτοί παίρνουν παραπάνω γιατί έχουν λιγότερες κρατήσεις)...Τα παιδιά που θα μπούνε ως ΔΕ αυτόν θα παίρνουν, προσωπική διαφορά δεν δικαιούνται, και το μπόνους θα ναι κάνα 50αρικο...Οι ΠΕ θα παίρνουν 750-800αρι...Έχει διαφορά... Φίλε μου, δεν είναι σωστά αυτά που λες. Αποπροσανατολίζεις και μπερδεύεις τον κόσμο. Ισχύουν αυτά που λέει η Λίνα. Και εγώ στην ΑΑΔΕ είμαι. Έχει πλέον ειδικό μισθολόγιο και τα ποσά είναι μεγαλύτερα. Τέλος.
|
|
|
Post by Lina_Admin on Mar 16, 2022 20:59:00 GMT
Μην μπερδευόμαστε...Δεν είπα ότι ο μισθός εκεί είναι 600...Οι γνωστοί σου που είναι παλιοί μπορεί να παίρνουν και 2χιλιάρικα...Κοντά στα 600ευρώ είναι ο πρώτος καθαρός μισθός του ΜΚ1 για ΔΕ μόνιμο υπάλληλο (όχι για ιδιωτικού δικαίου, αυτοί παίρνουν παραπάνω γιατί έχουν λιγότερες κρατήσεις)...Τα παιδιά που θα μπούνε ως ΔΕ αυτόν θα παίρνουν, προσωπική διαφορά δεν δικαιούνται, και το μπόνους θα ναι κάνα 50αρικο...Οι ΠΕ θα παίρνουν 750-800αρι...Έχει διαφορά... Φίλε μου, δεν είναι σωστά αυτά που λες. Αποπροσανατολίζεις και μπερδεύεις τον κόσμο. Ισχύουν αυτά που λέει η Λίνα. Και εγώ στην ΑΑΔΕ είμαι. Έχει πλέον ειδικό μισθολόγιο και τα ποσά είναι μεγαλύτερα. Τέλος. Μάλιστα πρόσφατα ένας ΔΕ μέσω κινητικότητας πήγε ΑΑΔΕ από παιδείας και ξεκίνησε με 300 νομίζω παραπάνω στο μισθό που είχε στο πρωτόκολλο και τώρα είναι στο μητρώο με πολύ παραπάνω γιατί ήταν ξεφτέρι.
|
|
|
Post by Lina_Admin on Mar 17, 2022 4:22:32 GMT
|
|
|
Post by stavd on Mar 17, 2022 8:26:57 GMT
Μην μπερδευόμαστε...Δεν είπα ότι ο μισθός εκεί είναι 600...Οι γνωστοί σου που είναι παλιοί μπορεί να παίρνουν και 2χιλιάρικα...Κοντά στα 600ευρώ είναι ο πρώτος καθαρός μισθός του ΜΚ1 για ΔΕ μόνιμο υπάλληλο (όχι για ιδιωτικού δικαίου, αυτοί παίρνουν παραπάνω γιατί έχουν λιγότερες κρατήσεις)...Τα παιδιά που θα μπούνε ως ΔΕ αυτόν θα παίρνουν, προσωπική διαφορά δεν δικαιούνται, και το μπόνους θα ναι κάνα 50αρικο...Οι ΠΕ θα παίρνουν 750-800αρι...Έχει διαφορά... Φίλε μου, δεν είναι σωστά αυτά που λες. Αποπροσανατολίζεις και μπερδεύεις τον κόσμο. Ισχύουν αυτά που λέει η Λίνα. Και εγώ στην ΑΑΔΕ είμαι. Έχει πλέον ειδικό μισθολόγιο και τα ποσά είναι μεγαλύτερα. Τέλος. Kαι το ειδικό μισθολόγιο πόσα δίνει παραπάνω, σε καινούριο υπάλληλο που διορίστηκε μετά τον 10/2018? Δεν γράφω τυχαία τις ημερομηνίες...Γιατί γενικά ξέρω τι παίζει και στην ΑΑΔΕ και στο ΥΠΟΙΚ...Δεν γράφω πράγματα από το κεφάλι μου...Το ενιαίο μισθολόγιο σε ΠΕ δίνει πρώτο μισθό σε μόνιμο (όχι ΙΔΑΧ) 740 καθαρά (1092 μεικτά)...Στην ΑΑΔΕ το πολύ ο καινούριος υπάλληλος να παίρνει κανα 50αρικο παραπάνω...Μην μπερδεύεστε με το ένδοξο παρελθόν και τους παλιούς υπαλλήλους και κυνηγάτε δόξες χαμένές...Και οι πρόσθετες αμοιβές στην ΑΑΔΕ δεν είναι ενιαίες για όλους, εξαρτώνται από επιδόσεις κτλ...
|
|
|
Post by ioannisthegreat on Mar 20, 2022 9:19:20 GMT
Καλημέρα σε όλους. Είχα δώσει στο Υπουργείο Οικονομικών το 2009 και φέτος μας δίνεται η δυνατότητα να ξαναδώσουμε. Αποφάσισα να δώσω στη ΤΕ κατηγορία αλλά είναι λίγο μανίκι να ξαναρχίσεις διάβασμα μετά από αρκετό καιρό. Ήθελα να ρωτήσω τι ισχύει με την εμπειρία. Στην Προκήρυξη αναφέρει ότι : Ως βαθμολογούμενη εμπειρία θα ληφθεί υπόψη η απα σχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ή άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα ανεξαρτήτως αντικειμένου μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία. Εγώ έχω εκτός των άλλων και 5 μήνες ΥΕ Γενικών καθηκόντων (η βεβαίωση ΕΦΚΑ γράφει ανειδίκευτους εργάτες και η βεβαίωση του Δήμου Γενικών καθηκόντων) μπορώ να τα προσθέσω ως εμπειρία για διεκδίκηση θέσης ΤΕ Εφοριακών? Όσο για το μισθολόγιο που αναφέρεται πιο πάνω νομίζω ότι σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και είναι πιο καλάα και δεν συγκρίνονται οι ώρες και οι συνθήκες εργασίας. Εγώ δυστυχώς άνεργος είμαι οπότε μου φαίνεται αστείο να διαμαρτύρονται για μη ικανοποιητικές πληρωμές σε δημόσια υπηρεσία.
|
|
|
Post by roula2021 on Mar 20, 2022 10:00:36 GMT
Καλημέρα σε όλους παιδιά! Σκέφτομαι να δώσω στο ΠΕ Νομικής, αλλά εκεί που φοβόμουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που θα έχουν οι μεταπτυχιακοί του Φορολογικού από την Σχολή τώρα ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω για την Λογιστική, είδα κάτι σημειώσεις από ένα φροντιστήριο και φρίκαρα κάπως. Υπάρχουν ελπίδες να καταφέρω κάτι χωρίς φροντιστήριο μόνο με σημειώσεις ή σύγγραμμα;
|
|
|
Post by Lina_Admin on Mar 20, 2022 13:50:13 GMT
Καλημέρα σε όλους. Είχα δώσει στο Υπουργείο Οικονομικών το 2009 και φέτος μας δίνεται η δυνατότητα να ξαναδώσουμε. Αποφάσισα να δώσω στη ΤΕ κατηγορία αλλά είναι λίγο μανίκι να ξαναρχίσεις διάβασμα μετά από αρκετό καιρό. Ήθελα να ρωτήσω τι ισχύει με την εμπειρία. Στην Προκήρυξη αναφέρει ότι : Ως βαθμολογούμενη εμπειρία θα ληφθεί υπόψη η απα σχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ή άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα ανεξαρτήτως αντικειμένου μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία. Εγώ έχω εκτός των άλλων και 5 μήνες ΥΕ Γενικών καθηκόντων (η βεβαίωση ΕΦΚΑ γράφει ανειδίκευτους εργάτες και η βεβαίωση του Δήμου Γενικών καθηκόντων) μπορώ να τα προσθέσω ως εμπειρία για διεκδίκηση θέσης ΤΕ Εφοριακών? Όσο για το μισθολόγιο που αναφέρεται πιο πάνω νομίζω ότι σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και είναι πιο καλάα και δεν συγκρίνονται οι ώρες και οι συνθήκες εργασίας. Εγώ δυστυχώς άνεργος είμαι οπότε μου φαίνεται αστείο να διαμαρτύρονται για μη ικανοποιητικές πληρωμές σε δημόσια υπηρεσία. Όχι δυστυχώς δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις εμπειρία που δεν είναι της ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας όπως ΥΕ. Συμφωνώ μαζί σου για μισθό και συνθήκες.
|
|