|
Post by Lina_Admin on Mar 20, 2022 13:52:57 GMT
Καλημέρα σε όλους παιδιά! Σκέφτομαι να δώσω στο ΠΕ Νομικής, αλλά εκεί που φοβόμουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που θα έχουν οι μεταπτυχιακοί του Φορολογικού από την Σχολή τώρα ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω για την Λογιστική, είδα κάτι σημειώσεις από ένα φροντιστήριο και φρίκαρα κάπως. Υπάρχουν ελπίδες να καταφέρω κάτι χωρίς φροντιστήριο μόνο με σημειώσεις ή σύγγραμμα; Ρούλα μου θα σε γελάσω. Ως νομικός που είσαι γνωρίζεις ότι καλύτερο από το σύγγραμμα δεν υπάρχει. Μην εμπιστεύεσαι το μέλλον σου σε αμφίβολες σημειώσεις κανενός ακόμα και τις δικές μου.
|
|
ea
Pink Panther
|
Post by ea on Mar 20, 2022 14:45:59 GMT
Καλημέρα σε όλους παιδιά! Σκέφτομαι να δώσω στο ΠΕ Νομικής, αλλά εκεί που φοβόμουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που θα έχουν οι μεταπτυχιακοί του Φορολογικού από την Σχολή τώρα ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω για την Λογιστική, είδα κάτι σημειώσεις από ένα φροντιστήριο και φρίκαρα κάπως. Υπάρχουν ελπίδες να καταφέρω κάτι χωρίς φροντιστήριο μόνο με σημειώσεις ή σύγγραμμα; Ρούλα μου θα σε γελάσω. Ως νομικός που είσαι γνωρίζεις ότι καλύτερο από το σύγγραμμα δεν υπάρχει. Μην εμπιστεύεσαι το μέλλον σου σε αμφίβολες σημειώσεις κανενός ακόμα και τις δικές μου. Πάλεψε το με ό,τι μπορείς (συγγράμματα, σημειώσεις κλπ). Θεωρώ ότι μιας και είσαι και του νομικού κλάδου, και μιας και οι εξετάσεις θα ναι πολλαπλής επιλογής όπως λέει στην προκήρυξη, θα τα καταφέρεις μια χαρά. Για τα πολλαπλής το λέω σαν πλεονέκτημα με τη λογική ότι θα μπορείς ευκολότερα να ξεχωρίζεις ίσως τη "σωστότερη" από τις επιλογές ευκολότερα απο το να χρειαζόταν να γράψουμε ένα δοκίμιο ως απάντηση. Αν σε παρηγορεί κιόλας, έχω τελειώσει οικονομικά πριν 5 χρόνια αλλά δεν δουλεύω στο αντικείμενο και είναι σαν να διαβάζω ξανά από το μηδέν. Καλά για το φορολογικό-δημοσιονομικό, "κινέζικο"!! Αλλά το παλεύω, πάλεψε το και θα δεις κάπου θα διοριστείς έχει πολλές θέσεις ευτυχώς!! Εγώ διαβάζω και για εσδδα και για ααδε φέτος, και ό,τι κάτσει. Δευτέρα Παρασκευή εσδδα και τρίτη Τετάρτη Πέμπτη ααδε. ΣΚ ό,τι μπορώ γιατί πρέπει να κάνω και καμιά δουλειά σπίτι, και να ξεκουράζομαι από τη δουλειά της εβδομάδας (αν δε δουλεύω και σκ).
|
|
|
Post by Lina_Admin on Mar 21, 2022 11:27:02 GMT
|
|
|
Post by roula2021 on Mar 21, 2022 18:18:27 GMT
Καλημέρα σε όλους παιδιά! Σκέφτομαι να δώσω στο ΠΕ Νομικής, αλλά εκεί που φοβόμουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που θα έχουν οι μεταπτυχιακοί του Φορολογικού από την Σχολή τώρα ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω για την Λογιστική, είδα κάτι σημειώσεις από ένα φροντιστήριο και φρίκαρα κάπως. Υπάρχουν ελπίδες να καταφέρω κάτι χωρίς φροντιστήριο μόνο με σημειώσεις ή σύγγραμμα; Ρούλα μου θα σε γελάσω. Ως νομικός που είσαι γνωρίζεις ότι καλύτερο από το σύγγραμμα δεν υπάρχει. Μην εμπιστεύεσαι το μέλλον σου σε αμφίβολες σημειώσεις κανενός ακόμα και τις δικές μου. Έχεις δίκιο!Θα ψάξω για κάτι βατό στην Λογιστική.
|
|
|
Post by Lina_Admin on Mar 22, 2022 8:23:19 GMT
|
|
|
Post by Lina_Admin on Mar 22, 2022 8:24:09 GMT
Ελπίζω να σας βοηθάω στο διάβασμά σας για ΑΑΔΕ όπως μπορώ από το διαδίκτυο με σημειώσεις καθηγητών, φοιτητών και βιβλία από Κάλλιπος ή άλλες δομές.
|
|
|
Post by petros on Mar 22, 2022 18:55:38 GMT
Καλησπέρα παιδιά και καλό κουράγιο. Επειδή προέρχομαι από πολιτικό νομικής, η λογιστική - ελεγκτική είναι βαρβάτα οικονομικά ή είναι λίγο φάση μικρο μακρο από την ΕΣΔΔΑ που μόνο θεωρία ζητούν; Από παλιότερα θέματα καταλαβαίνω ότι είναι μόνο θεωρία. Αλλά δεν ξέρω και τι ακριβώς μαθαίνουν στη Λογιστική - Ελεγκτική. Έχουμε κανέναν σχετικό να μας πει; Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by niki81 on Mar 24, 2022 7:03:17 GMT
Όσο έχω ασχοληθεί μέχρι τώρα καμία σχέση με βαρβάτα οικονομικά. Διάφορα είδη λογαριασμών, τα χαρακτηριστικά τους κ τι περιλαμβάνουν. Δε ξέρω πως είναι η υπόλοιπη ύλη αλλά μέχρι τωρα δεν φαίνεται κτ ακατόρθωτο για κπ που δεν είναι του αντικειμένου.
|
|
|
Post by katerina1982 on Mar 24, 2022 10:17:04 GMT
Καλημέρα! Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποια βιβλία για Διοικ.λογιστικη για την κατηγορία ΤΕ.🙂
|
|
|
Post by Lina_Admin on Mar 24, 2022 15:43:11 GMT
|
|
|
Post by katerina1982 on Mar 25, 2022 15:22:00 GMT
|
|
|
Post by Lina_Admin on Mar 27, 2022 16:04:29 GMT
|
|
|
Post by eljoan5 on Mar 29, 2022 10:10:42 GMT
Καλημέρα σας. Έχω μια γενική ερώτηση, καθώς δίνω πρώτη φορά σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Εάν κάποιος γράψει πχ. 87/100 και ένας άλλος υποψήφιος πχ από 70 έως 78/100 ενδέχεται να περάσει τον πρώτο με 87/100, αν έχει περισσότερες μονάδες λόγω των προσαυξήσεων ή η γραπτή εξέταση έχει κάποια βαρύτητα στην τελική βαθμολογία συγκριτικά με τις προσαυξήσεις (πχ. Εμπειρία, διδακτορικό κλπ)?
|
|
|
Post by Lina_Admin on Mar 29, 2022 11:19:52 GMT
Καλημέρα σας. Έχω μια γενική ερώτηση, καθώς δίνω πρώτη φορά σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Εάν κάποιος γράψει πχ. 87/100 και ένας άλλος υποψήφιος πχ από 70 έως 78/100 ενδέχεται να περάσει τον πρώτο με 87/100, αν έχει περισσότερες μονάδες λόγω των προσαυξήσεων ή η γραπτή εξέταση έχει κάποια βαρύτητα στην τελική βαθμολογία συγκριτικά με τις προσαυξήσεις (πχ. Εμπειρία, διδακτορικό κλπ)? Ελένη μου καλωσήρθες! Αυτό ναι συμβαίνει ορισμένες φορές... εγώ τουλάχιστο έτσι μπήκα με τον γραπτό του 2002 (επειδή είχα κάποια τυπικά προσόντα παραπάνω) μέτρησαν και προσπέρασα άλλους που δεν τα είχαν ενώ έγραψαν παραπάνω από εμένα. Πάντως αυτά τα θέματα να ξέρεις τα λέει όλα αναλυτικά η προκήρυξη. Εκεί θα λύσεις όλες τις απορίες σου.
|
|
|
Post by geoman28 on Mar 31, 2022 15:43:57 GMT
Καλησπέρα! Για την κατηγορία ΔΕ για την αποδειξη εμπειρίας λέει στην προκήρυξη ότι αν απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος πρέπει να κατατεθεί. Έχω εμπειρία σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών την οποία απέκτησα ως ΠΕ και φαίνεται αυτό στην άδεια άσκησης επαγγέλματος. Θα προσμετρηθεί; Επίσης την υπολογίζω με τις μέρες ασφάλισης / 25 ; Πρέπει να φτιάξω παράλληλα και το μητρωο? Ή μπορώ να ανεβάσω τα δικαιολογητικα και μετα τη λήξη της προθεσμίας
|
|