|
Post by Lina_Admin on Apr 11, 2022 8:40:50 GMT
Για ΠΕ Μηχανικών Δημόσιες Συμβάσεις (αγορά βιβλίου στα 60 ευρω) με όλες τις τελευταίες αλλαγές abstracts.nb.org/63743/
|
|
|
Post by Lina_Admin on Apr 11, 2022 8:43:51 GMT
|
|
|
Post by Lina_Admin on Apr 11, 2022 8:59:15 GMT
|
|
|
Post by effi on Apr 11, 2022 15:51:02 GMT
|
|
|
Post by nikol92 on Apr 17, 2022 20:16:44 GMT
Καλησπέρα! Δεν έχω δώσει ποτέ σε αντίστοιχο διαγωνισμό και θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρω παλιά θέματα ώστε να έχω μια εικόνα για να μπορέσω να διαβάσω και πιο στοχευμένα. Κυρίως με ενδιαφέρει για τις Μαθηματικές Γνώσεις και Δεξιότητες της ΔΕ κατηγορίας, να καταλάβω δηλαδή αν στοχεύουν περισσότερο στο θεωρητικό κομμάτι ή στο κομμάτι των πράξεων. Ή έστω αν υπάρχει κάποιο βιβλίο που θα μπορούσατε να μου προτείνετε να αγοράσω που να περιέχει και παλιά θέματα. Έχω κάνει και μόνη μου μια έρευνα σχετικά με τα βοηθήματα που υπάρχουν στην αγορά απλά παρατηρώ ότι σχεδόν όλα είναι παλιάς έκδοσης. Έχει σημασία αυτό; Θέλω να πω, οι ερωτήσεις συνεχίζουν να έχουν το ίδιο μοτίβο όπως και σε προηγούμενα έτη;
|
|
|
Post by Lina_Admin on Apr 18, 2022 6:10:23 GMT
Καλησπέρα! Δεν έχω δώσει ποτέ σε αντίστοιχο διαγωνισμό και θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρω παλιά θέματα ώστε να έχω μια εικόνα για να μπορέσω να διαβάσω και πιο στοχευμένα. Κυρίως με ενδιαφέρει για τις Μαθηματικές Γνώσεις και Δεξιότητες της ΔΕ κατηγορίας, να καταλάβω δηλαδή αν στοχεύουν περισσότερο στο θεωρητικό κομμάτι ή στο κομμάτι των πράξεων. Ή έστω αν υπάρχει κάποιο βιβλίο που θα μπορούσατε να μου προτείνετε να αγοράσω που να περιέχει και παλιά θέματα. Έχω κάνει και μόνη μου μια έρευνα σχετικά με τα βοηθήματα που υπάρχουν στην αγορά απλά παρατηρώ ότι σχεδόν όλα είναι παλιάς έκδοσης. Έχει σημασία αυτό; Θέλω να πω, οι ερωτήσεις συνεχίζουν να έχουν το ίδιο μοτίβο όπως και σε προηγούμενα έτη; Σε αυτή τη σελίδα του φόρουμμ esdda2.freeforums.net/thread/2/28-2021 θα βρεις σε μια ανάρτησή μου το γνωστό σε όλους εδώ μέσα "μποξάκι" μπες εκεί και πήγαινε στις δεξιότητες, εκεί θα βρεις τα θέματα και τις απαντήσεις όλων των προηγούμενων διαγωνισμών ΑΣΕΠ και ΑΑΔΕ. Το έχουμε προσέξει κι εμείς ότι όλα τα βιβλία είναι παλιά λόγω του ότι τα φροντιστήρια δεν θέλουν πλέον να εκδίδονται βιβλία γιατί θέλουν να προσελκύουν στους χώρους τους είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως τους υποψηφίους και να τους χρεώνουν με μεγαλύτερες τιμές από την αξία των βιβλίων. Μέσα στο μποξάκι θα καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται να έχεις λύσει ερωτοαπαντήσεις γιατί απλούστατα την τράπεζα θεμάτων του ΑΣΕΠ και της ΑΑΔΕ δεν την γνωρίζει κανείς.. ωστόσο θα πρέπει να καταλάβεις προς τα που γέρνει η "ζυγαριά της γνώσης" δηλαδή που θα πρέπει να δώσεις μεγαλύτερο βάρος και μετά να διαβάσεις είτε από βιβλία δικά σου του λυκείου ή του πανεπιστημίου ή του μεταπτυχιακού σου ή να αγοράσεις συγγράμματα που έχουν σχέση με την ύλη ή να κάνεις έρευνα στο διαδίκτυο όπως έχω κάνει κι εγώ εδώ σε αυτό το thread. Για τις μαθηματικές γνώσεις και δεξιότητες θα βρεις πάμπολα πράγματα εκεί μέσα. Όρεξη να έχεις για μελέτη! Καλή Ανάσταση! Υ.Γ. Επίσης δες κι εδώ yourstudy-community.gr/palia-themata-diagwnismoi-asep/
|
|
|
Post by nikol92 on Apr 18, 2022 11:51:48 GMT
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!Καλό Πάσχα!
|
|
dk
Beekeeper
|
Post by dk on Apr 25, 2022 9:44:14 GMT
Καλησπέρα σας,
έχω ξεκινήσει προετοιμασία για κατηγορία ΠΕ Οικονομολόγων αλλά χτες είδα κατά τύχη ότι στην αίτηση μου είχα βάλει κατά λάθος και ένα κωδικό θέσης που αφορά πτυχίο στατιστικής. Γνωρίζει κανένας αν θα απορριφθεί όλη η αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό ή απλά δεν θα ληφθεί υπόψη η συγκεκριμένη θέση;
|
|
|
Post by niki81 on Apr 25, 2022 15:05:29 GMT
Δε θα ληφθεί υπόψη η συγκεκριμένη θέση.
|
|
dk
Beekeeper
|
Post by dk on Apr 25, 2022 15:20:46 GMT
Ευχαριστώ πολύ niki81! Με έβγαλες από μεγάλο άγχος!
|
|
jimmy
Pink Panther
|
Post by jimmy on Apr 26, 2022 8:06:22 GMT
Καλημέρα και χρόνια πολλά! Υπάρχει κάποιος που έχει ξαναδώσει σε αντίστοιχο προηγούμενο διαγωνισμό ή που να έχει περάσει, ακόμα καλύτερα; Να μας πει λίγο το πλαίσιο της εξέτασης, αν κάποιος που δεν προέρχεται από background οικονομικών σπουδών μπορεί να ανταπεξέλθει στη Λογιστική-Ελεγκτική; Είναι διαγωνισμός αντίστοιχης δυσκολίας με την ΕΣΔΔΑ; Πόσο καιρό προετοιμασίας περίπου απαιτεί για κάποιον που εργάζεται κλπ, τέτοιες χρήσιμες πληροφορίες είναι καλοδεχούμενες!
|
|
|
Post by niki81 on Apr 26, 2022 9:27:11 GMT
Ο τρόπος εξέτασης είναι διαφορετικός. Στις εξετάσεις για ΑΑΔΕ οι υποψήφιοι δεν καλούνται να γράψουν δοκίμια αλλά να απαντήσουν multiple ερωτήσεις. Αυτό κάνει κάπως πιο εύκολες αυτές τις εξετάσεις από την άλλη υπάρχει (τουλάχιστον υπήρχε τη προηγούμενη φορά) αρνητική βαθμολογία και αρκετές φορές οι προτεινόμενες απαντήσεις είναι διατυπωμένες με τέτοιο τρόπο που μπορεί να μπερδέψουν τον υποψήφιο. Ειδικό background για λογιστική ελεγκτική δε πιστεύω ότι χρειάζεται κάποιος υποψήφιος για να ανταπεξέλθει. Αν έχει φυσικά είναι σε καλύτερη θέση όμως από την άλλη αυτοί οι υποψήφιοι δεν έχουν background στα νομικά. Πάντως αν κ δεν είμαι των Οικονομικών όσο έχω δει Λογιστική δε φαντάζει ακατόρθωτη. Γενικά φυσικά κ είναι δύσκολες εξετάσεις και για να περάσει κανείς θέλει διάβασμα -επίσης είναι κ αρκετοί οι υποψήφιοι. Το πόσο εξαρτάται από τον καθένα. Καλό διάβασμα.
|
|
jimmy
Pink Panther
|
Post by jimmy on Apr 29, 2022 8:31:02 GMT
Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Υπάρχει κάποια συγκεριμένη πρόταση για μελέτη πχ κάποια συγγράμματα γιατί όλα αυτά τα λινκ πιο πολύ με χάωσαν!!
|
|
|
Post by Lina_Admin on Apr 29, 2022 12:27:40 GMT
|
|
jimmy
Pink Panther
|
Post by jimmy on Apr 29, 2022 12:34:01 GMT
Όχι ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα δύο βιβλία είναι οικονομικά και γράφουν ότι είναι συγκεκριμένα για ΑΣΕΠ. Τώρα το κατά πόσο είναι και αξιόπιστα μένει να φανεί...
|
|