kat1
Beekeeper
|
Post by kat1 on Apr 13, 2024 21:34:26 GMT
Ναι κ εγώ το ίδιο, ως τρίτεκνη δεν μου βγάζει τους πίνακες ειδικής κατηγορίας.
|
|
|
Post by billy on Apr 13, 2024 21:34:49 GMT
Ευχαριστώ, έκανα λάθος στο "τοις χιλίοις". Τον έχω κατεβάσει τον νόμο σε pdf. Είναι ιδιαίτερο σημείο αυτό με τις ειδικές, ενδεχομένως πρόκειται για επιπλοκή που δημιουργήθηκε αφότου ο νόμος τροποποιήθηκε, ώστε να αποσυνδεθεί η προκήρυξη του γραπτού διαγωνισμού από την προκήρυξη των θέσεων. Κουβάρι. Μεγάλο κουβάρι, ποιος να το ξεμπλέξει...
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 13, 2024 21:45:00 GMT
Ναι κ εγώ το ίδιο, ως τρίτεκνη δεν μου βγάζει τους πίνακες ειδικής κατηγορίας. Δεν υπάρχουν ξεχωριστοί πίνακες με ειδικές... Όταν μπείτε στα αποτελέσματα με είσοδο taxis στο ΑΣΕΠ και κατεβάσετε στο αρχείο από εκεί, δείχνει ποιοι ανήκουν σε ειδικές και ποιοι όχι... Σε όποιον δεν συμμετείχε και τα κατεβάζει από την ανακοίνωση αυτά τα στοιχεία δεν φαίνονται λόγω προσωπικών δεδομένων...
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 13, 2024 21:48:27 GMT
Ευχαριστώ, έκανα λάθος στο "τοις χιλίοις". Τον έχω κατεβάσει τον νόμο σε pdf. Είναι ιδιαίτερο σημείο αυτό με τις ειδικές, ενδεχομένως πρόκειται για επιπλοκή που δημιουργήθηκε αφότου ο νόμος τροποποιήθηκε, ώστε να αποσυνδεθεί η προκήρυξη του γραπτού διαγωνισμού από την προκήρυξη των θέσεων. Κουβάρι. Μεγάλο κουβάρι, ποιος να το ξεμπλέξει... Δεν νομίζω, αυτά τα ποσοστά και ο τρόπος αναπληρώσεων κλπ αφορά όλες τις προκηρύξεις γραπτούς και Κ κλπ.... ΥΓ.: Πάντως για να πούμε και την αλήθεια, μια τέτοια προσφυγή θα είχε απέναντι την πλειοψηφία (80-85%) που είναι γενικής... Ο καθένας ότι νομίζει μπορεί να το κυνηγήσει...
|
|
kat1
Beekeeper
|
Post by kat1 on Apr 13, 2024 21:59:14 GMT
Στα μόρια προσμετρουνται κ της τριτεκνιας ή οχι?
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 13, 2024 22:03:03 GMT
|
|
|
Post by billy on Apr 13, 2024 22:28:38 GMT
Ευχαριστώ, έκανα λάθος στο "τοις χιλίοις". Τον έχω κατεβάσει τον νόμο σε pdf. Είναι ιδιαίτερο σημείο αυτό με τις ειδικές, ενδεχομένως πρόκειται για επιπλοκή που δημιουργήθηκε αφότου ο νόμος τροποποιήθηκε, ώστε να αποσυνδεθεί η προκήρυξη του γραπτού διαγωνισμού από την προκήρυξη των θέσεων. Κουβάρι. Μεγάλο κουβάρι, ποιος να το ξεμπλέξει... Δεν νομίζω, αυτά τα ποσοστά και ο τρόπος αναπληρώσεων κλπ αφορά όλες τις προκηρύξεις γραπτούς και Κ κλπ.... ΥΓ.: Πάντως για να πούμε και την αλήθεια, μια τέτοια προσφυγή θα είχε απέναντι την πλειοψηφία (80-85%) που είναι γενικής... Ο καθένας ότι νομίζει μπορεί να το κυνηγήσει... Νομίζω ότι η τακτική της προσαρμογής των ειδικών κατηγοριών εκ των υστέρων είναι καινούριο "φρούτο". Πάντως η αδερφή μου που έκανε πριν 1 μήνα στην Κ των νοσοκομείων (προσωπικό ΔΕ) ήταν ξεκάθαρο στην προκήρυξη ποιο νοσοκομείο πρόσφερει θέσεις ειδικής, πόσες και σε ποια ειδικότητα. Τι να πω, δεν ξέρω, θέλει ψάξιμο... Εξάλλου δεν νομίζω κάποιος της γενικής που ήξερε ότι διεκδικεί 64% να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του γιατί δεν του δόθηκε το 70% ώστε να στερήσει τη θέση π.χ. από έναν πατέρα με 3-4 παιδιά που τρέχει και δε φτάνει. Βασικά είναι όλο λάθος από την αρχή, δεν έπρεπε να μπερδευτουν γενική & ειδική. Τώρα έχουν και οι δύο τα δίκια τους, νομίζω... Και το ΑΣΕΠ ... διαίρει και βασίλευε.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 14, 2024 9:05:55 GMT
Δεν νομίζω, αυτά τα ποσοστά και ο τρόπος αναπληρώσεων κλπ αφορά όλες τις προκηρύξεις γραπτούς και Κ κλπ.... ΥΓ.: Πάντως για να πούμε και την αλήθεια, μια τέτοια προσφυγή θα είχε απέναντι την πλειοψηφία (80-85%) που είναι γενικής... Ο καθένας ότι νομίζει μπορεί να το κυνηγήσει... Νομίζω ότι η τακτική της προσαρμογής των ειδικών κατηγοριών εκ των υστέρων είναι καινούριο "φρούτο". Πάντως η αδερφή μου που έκανε πριν 1 μήνα στην Κ των νοσοκομείων (προσωπικό ΔΕ) ήταν ξεκάθαρο στην προκήρυξη ποιο νοσοκομείο πρόσφερει θέσεις ειδικής, πόσες και σε ποια ειδικότητα. Τι να πω, δεν ξέρω, θέλει ψάξιμο... Εξάλλου δεν νομίζω κάποιος της γενικής που ήξερε ότι διεκδικεί 64% να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του γιατί δεν του δόθηκε το 70% ώστε να στερήσει τη θέση π.χ. από έναν πατέρα με 3-4 παιδιά που τρέχει και δε φτάνει. Βασικά είναι όλο λάθος από την αρχή, δεν έπρεπε να μπερδευτούν γενική & ειδική. Τώρα έχουν και οι δύο τα δίκια τους, νομίζω... Και το ΑΣΕΠ ... διαίρει και βασίλευε. Έπρεπε να είναι εξαρχής καθορισμένες, σε όλες τις ΓΒ, οι θέσεις που πηγαίνουν στις ειδικές κατηγορίες, ώστε να αποφεύγονται και οι ενστάσεις που τώρα σίγουρα θα υποβληθούν από υποψηφίους της γενικής κατηγορίας που έμειναν απ' έξω. Ο νομοθέτης κοινώς μπέρδεψε τα μπούτια του και ο ΑΣΕΠ προσπαθεί απλά να "σώσει οτιδήποτε δεν σώζεται". Κοντολογίς εμείς οι υποψήφιοι/επιτυχόντες της 2Γ μάλλον χρησιμοποιηθήκαμε σαν κάποιου είδους "πειραματόζωα" για τους επόμενους (όπως τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας την προηγούμενη δεκαετία ένα πράγμα). Τουλάχιστον ας παραδειγματιστούν από τα λάθη τους οι ιθύνοντες, να τα κάνουν όλα καλύτερα στον επόμενο διαγωνισμό.
|
|
|
Post by ev27 on Apr 14, 2024 9:45:30 GMT
Νομίζω ότι η τακτική της προσαρμογής των ειδικών κατηγοριών εκ των υστέρων είναι καινούριο "φρούτο". Πάντως η αδερφή μου που έκανε πριν 1 μήνα στην Κ των νοσοκομείων (προσωπικό ΔΕ) ήταν ξεκάθαρο στην προκήρυξη ποιο νοσοκομείο πρόσφερει θέσεις ειδικής, πόσες και σε ποια ειδικότητα. Τι να πω, δεν ξέρω, θέλει ψάξιμο... Εξάλλου δεν νομίζω κάποιος της γενικής που ήξερε ότι διεκδικεί 64% να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του γιατί δεν του δόθηκε το 70% ώστε να στερήσει τη θέση π.χ. από έναν πατέρα με 3-4 παιδιά που τρέχει και δε φτάνει. Βασικά είναι όλο λάθος από την αρχή, δεν έπρεπε να μπερδευτούν γενική & ειδική. Τώρα έχουν και οι δύο τα δίκια τους, νομίζω... Και το ΑΣΕΠ ... διαίρει και βασίλευε. Έπρεπε να είναι εξαρχής καθορισμένες, σε όλες τις ΓΒ, οι θέσεις που πηγαίνουν στις ειδικές κατηγορίες, ώστε να αποφεύγονται και οι ενστάσεις που τώρα σίγουρα θα υποβληθούν από υποψηφίους της γενικής κατηγορίας που έμειναν απ' έξω. Ο νομοθέτης κοινώς μπέρδεψε τα μπούτια του και ο ΑΣΕΠ προσπαθεί απλά να "σώσει οτιδήποτε δεν σώζεται". Κοντολογίς εμείς οι υποψήφιοι/επιτυχόντες της 2Γ μάλλον χρησιμοποιηθήκαμε σαν κάποιου είδους "πειραματόζωα" για τους επόμενους (όπως τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας την προηγούμενη δεκαετία ένα πράγμα). Τουλάχιστον ας παραδειγματιστούν από τα λάθη τους οι ιθύνοντες, να τα κάνουν όλα καλύτερα στον επόμενο διαγωνισμό. Καλημέρα! Το έχω ξαναπεί. Οι ειδικές δεν έπρεπε να είναι μαζί με τις γενικές γενικά. Χωριστές θέσεις, χωριστός διαγωνισμός ή και καθόλου διαγωνισμός. Ούτε αλγόριθμος έτσι από κάτω πάνω ούτε από πάνω κάτω και άντε αγωνία των γενικής που μένουν απ’ έξω και άντε αγωνία των ειδικών που θα φτάσει η αναπλήρωση. Βγάλε συγκεκριμένες θέσεις, έλεγξε τα κριτήρια των ανθρώπων αν τα πληρούν και άντε τελείωνε!
|
|
|
Post by asep2050 on Apr 14, 2024 14:59:57 GMT
Νομίζω ότι η τακτική της προσαρμογής των ειδικών κατηγοριών εκ των υστέρων είναι καινούριο "φρούτο". Πάντως η αδερφή μου που έκανε πριν 1 μήνα στην Κ των νοσοκομείων (προσωπικό ΔΕ) ήταν ξεκάθαρο στην προκήρυξη ποιο νοσοκομείο πρόσφερει θέσεις ειδικής, πόσες και σε ποια ειδικότητα. Τι να πω, δεν ξέρω, θέλει ψάξιμο... Εξάλλου δεν νομίζω κάποιος της γενικής που ήξερε ότι διεκδικεί 64% να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του γιατί δεν του δόθηκε το 70% ώστε να στερήσει τη θέση π.χ. από έναν πατέρα με 3-4 παιδιά που τρέχει και δε φτάνει. Βασικά είναι όλο λάθος από την αρχή, δεν έπρεπε να μπερδευτούν γενική & ειδική. Τώρα έχουν και οι δύο τα δίκια τους, νομίζω... Και το ΑΣΕΠ ... διαίρει και βασίλευε. Έπρεπε να είναι εξαρχής καθορισμένες, σε όλες τις ΓΒ, οι θέσεις που πηγαίνουν στις ειδικές κατηγορίες, ώστε να αποφεύγονται και οι ενστάσεις που τώρα σίγουρα θα υποβληθούν από υποψηφίους της γενικής κατηγορίας που έμειναν απ' έξω. Ο νομοθέτης κοινώς μπέρδεψε τα μπούτια του και ο ΑΣΕΠ προσπαθεί απλά να "σώσει οτιδήποτε δεν σώζεται". Κοντολογίς εμείς οι υποψήφιοι/επιτυχόντες της 2Γ μάλλον χρησιμοποιηθήκαμε σαν κάποιου είδους "πειραματόζωα" για τους επόμενους (όπως τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας την προηγούμενη δεκαετία ένα πράγμα). Τουλάχιστον ας παραδειγματιστούν από τα λάθη τους οι ιθύνοντες, να τα κάνουν όλα καλύτερα στον επόμενο διαγωνισμό. @denis είμαστε η χώρα των άκρων. Από τον παραλογισμό των Κ με την υπερπληθώρα διδακτορικών τίτλων για να διοριστείς μέχρι και σε ΚΕΠ, με τους επαγγελματίες των προκηρύξεων που διορίζονται συνεχώς οι ίδιοι και δεν αποδέχονται τις θέσεις, ακόμα και σε ειδικές κατηγορίες, πήγαμε στον 1ο Γραπτό Διαγωνισμό που σίγουρα είναι πείραμα και εμείς τα πειραματόζωα. Και οι μαθητευόμενοι μάγοι, νομοθέτες και εφαρμοστές των Νόμων, ψάχνονται. Το έχω ξαναγράψει. Έστω και σε εγκύκλιο έπρεπε να περιγράφεται πως θα γίνουν οι αντικαταστάσεις. Αντί αυτού, άλλα έλεγαν στα τηλέφωνα στο ΑΣΕΠ, άλλα ο πρόεδρος στα social και άλλα κατ ιδίαν στον υπό ίδρυση σύλλογο επιτυχόντων.
Σε ότι αφορά τις ειδικές κατηγορίες, χρειάζεται εξορθολογισμός. Δεν είναι δυνατό το 35% του πληθυσμού να χρήζει κοινωνικής πολιτικής, γιατί έτσι αδικούνται αυτοί που πραγματικά την έχουν ανάγκη. Και κατά την άποψη μου κακώς θεωρείται κοινωνική πολιτική ο διορισμός στο Δημόσιο. Αλλά όταν απουσιάζει οποιαδήποτε άλλη στήριξη, η εύκολη λύση είναι αυτή. Πολύ μεγάλη η συζήτηση και πολλά τα κακώς κείμενα...
|
|
|
Post by billy on Apr 14, 2024 16:43:10 GMT
Οκ, για μένα έληξε το θέμα των ειδικών. asep2050, ευχαριστώ για τη σαφή διόρθωση και συγγνώμη από όσους αναστάτωσα. Ο asep2050 παρέθεσε τον νόμο 2021 στο άλλο νήμα με τις 2.500 σελίδες που λέει ξεκάθαρα στο αρ. 24 ότι οι αντικαταστάσεις αφορούν ΙΣΑΡΙΘΜΟΥΣ υποψηφίους γενικής από κάτω προς τα πάνω. Άδικο μεν για τους ειδικής, ιδίως σε συνάρτηση με τα προβλεπόμενα ποσοστά, νομοθετημένο δε.
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 14, 2024 16:44:51 GMT
Οκ, για μένα έληξε το θέμα των ειδικών. asep2050, ευχαριστώ για τη σαφή διόρθωση και συγγνώμη από όσους αναστάτωσα. Ο asep2050 παρέθεσε τον νόμο 2021 στο άλλο νήμα με τις 2.500 σελίδες που λέει ξεκάθαρα στο αρ. 24 ότι οι αντικαταστάσεις αφορούν ΙΣΑΡΙΘΜΟΥΣ υποψηφίους γενικής από κάτω προς τα πάνω. Άδικο μεν για τους ειδικής, ιδίως σε συνάρτηση με τα προβλεπόμενα ποσοστά, νομοθετημένο δε. Το είχα εδώ στην 1η σελίδα...(με κόκκινο κιόλας)...γι'αυτό μιλούσα χθες...νόμιζα πως το είχες δει...🤷♀️ Οκ..!!!!
|
|
|
Post by Asxetoulis on Apr 14, 2024 16:47:00 GMT
Δεν νομίζω, αυτά τα ποσοστά και ο τρόπος αναπληρώσεων κλπ αφορά όλες τις προκηρύξεις γραπτούς και Κ κλπ.... ΥΓ.: Πάντως για να πούμε και την αλήθεια, μια τέτοια προσφυγή θα είχε απέναντι την πλειοψηφία (80-85%) που είναι γενικής... Ο καθένας ότι νομίζει μπορεί να το κυνηγήσει... Νομίζω ότι η τακτική της προσαρμογής των ειδικών κατηγοριών εκ των υστέρων είναι καινούριο "φρούτο". Πάντως η αδερφή μου που έκανε πριν 1 μήνα στην Κ των νοσοκομείων (προσωπικό ΔΕ) ήταν ξεκάθαρο στην προκήρυξη ποιο νοσοκομείο πρόσφερει θέσεις ειδικής, πόσες και σε ποια ειδικότητα. Τι να πω, δεν ξέρω, θέλει ψάξιμο... Εξάλλου δεν νομίζω κάποιος της γενικής που ήξερε ότι διεκδικεί 64% να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του γιατί δεν του δόθηκε το 70% ώστε να στερήσει τη θέση π.χ. από έναν πατέρα με 3-4 παιδιά που τρέχει και δε φτάνει. Βασικά είναι όλο λάθος από την αρχή, δεν έπρεπε να μπερδευτουν γενική & ειδική. Τώρα έχουν και οι δύο τα δίκια τους, νομίζω... Και το ΑΣΕΠ ... διαίρει και βασίλευε. Έχεις τα δίκια σου αλλά σε αυτόν τον διαγωνισμό δυστυχώς τα έχουμε τσουβαλιάσει όλα. Θεωρούμε δεδομένο ότι λέγοντας πολύτεκνοι και τριτεκνοι εννοούμε γονείς ενώ στην πράξη αυτοί που κάνουν χρήση αυτών των ωφελειών είναι κυρίως τα παιδιά των πολυτέκνων ίσως και των τριτεκνων. Θεωρούμε όταν λέμε συγγενείς ΑΜΕΑ ότι πρόκειται για γονιό ΑΜΕΑ ενώ στην πράξη πολλές φορές αυτός που ωφελείται είναι το τέκνο ή αδερφός ο οποίος συνήθως στην πράξη δεν είναι και ο προστάτης του αμέα. Λόγω του γραπτού διαγωνισμού και των Κ που ακολούθησαν ή προηγήθηκαν συμμετείχα στο fb σε ομάδες διαγωνισμών ΑΣΕΠ. Αυτό που διάβαζα κατά κόρον ήταν ερωτήσεις του στυλ περνάει αύριο ο πατέρας μου επιτροπή. Αν πάρει ποσοστό μπορώ να δηλώσω ως συγγενής ΑΜΕΑ; Μα όλοι οι γονείς έγιναν ξαφνικά ΑΜΕΑ σε μια νύχτα και όλως τυχαίως πριν από διαγωνισμούς. Μακάρι έστω και το 50% των ωφελούμενων να το αξίζουν πραγματικά και όχι απλά να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα παραθυράκια που πάντα δίνουν οι νόμοι.
|
|
|
Post by ivamvako on Apr 14, 2024 16:54:22 GMT
Παντως εγω απο το αρθρο 3 του νομου δεν καταλαβαινω που λεει οτι αν λειπουν για παραδειγμα 15 θεσεις πολυτεκνων για να συμπληρωθει το ποσοστο 16%, πρεπει να σκαναριστουν οι τελευταιοι 15 της γενικης και το σκαναρισμα να μην παει πρακατω. Λεει οτι θα αντικατασταθουν ισαριθμοι γενικης ωστε να συμπληρωθει το ποσοστο 16%.
Οποτε και εμενα μου φαινεται παρανομο να μη συμπληρωθουν τα ποσοστα των ειδικης οπως οριζει ο νομος ενω υπαρχουν ειδικης προς αναπληρωση γιατι αποφασισε ο ΑΣΕΠ αυθαιρετα τα σκαναρισμα να μη παει παρακατω γιατι αυτο δεν βολευει στη λειτουργια του αλγοριθμου.
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 14, 2024 16:57:37 GMT
Παντως εγω απο το αρθρο 3 του νομου δεν καταλαβαινω που λεει οτι αν λειπουν για παραδειγμα 15 θεσεις πολυτεκνων για να συμπληρωθει το ποσοστο 16%, πρεπει να σκαναριστουν οι τελευταιοι 15 της γενικης και το σκαναρισμα να μην παει πρακατω. Λεει οτι θα αντικατασταθουν ισαριθμοι γενικης ωστε να συμπληρωθει το ποσοστο 16%. Οποτε και εμενα μου φαινεται παρανομο να μη συμπληρωθουν τα ποσοστα των ειδικης οπως οριζει ο νομος ενω υπαρχουν ειδικης προς αναπληρωση γιατι αποφασισε ο ΑΣΕΠ αυθαιρετα τα σκαναρισμα να μη παει παρακατω γιατι αυτο δεν βολευει στη λειτουργια του αλγοριθμου. Τα έχω και στην 1η σελίδα εδώ (όποιος θέλεις να δει νέος)... Λέει αντικατάσταση ισάριθμων γενικής ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω... Άρθρο 24
3. Στην περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών που περιλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων/προσληπτέων βάσει της παρ. 1 υπολείπεται των οριζομένων στο άρθρο 13 ποσοστών ανά ειδική κατηγορία, οι πίνακες διοριστέων/προσληπτέων διαμορφώνονται, ώστε να καλυφθούν τα σχετικά ποσοστά με υποψηφίους ειδικών κατηγοριών με βάση τη σειρά τους στους οριστικούς πίνακες κατάταξης σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις τους και με αντικατάσταση ισάριθμων μη υπαγομένων στις ειδικές κατηγορίες διοριστέων/προσληπτέων κατά αύξουσα σειρά κατάταξης με αφετηρία τον υποψήφιο με τη χαμηλότερη σειρά κατάταξης. 4. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν τα ποσοστά των ειδικών κατηγοριών από υποψηφίους των αντίστοιχων κατηγοριών, τα ποσοστά αυτά καλύπτονται από υποψηφίους που δεν έχουν τις ιδιότητες αυτές, κατά τη σειρά τους στον οικείο πίνακα κατάταξης.
|
|