|
Post by asep2050 on Apr 13, 2024 15:25:57 GMT
Δεν έκανες βλακεία. Το αντίθετο. Κινήθηκες όπως έπρεπε και σίγουρα διορίζεσαι. Εύχομαι να έχεις και τύχη ώστε να διοριστείς στην καλύτερη επιλογή σου.
Αυτά που γράφει η Persefoni ισχύουν. Οι αναπληρώσεις γίνονται χαμηλά. Αυτά που κυκλοφόρησαν ότι ο αλγόριθμος για αντικαταστάσεις πάει ψηλά στον πίνακα δεν ισχύουν. Στην ίδια φάση συνάδελφε είμαι και εγώ όπως έχω γράψει. Με 75-76 μόρια μόρια Έμμεσο ΑΜΕΑ, έβαλα όλους τους κωδικούς πλην 2. Ο Θεός Βοηθός. Εγκεφαλικό έπαθα με αυτά που ειπώθηκαν στην συνάντηση του συλλόγου. konstantinos84, έχεις δίκιο να ταράζεσαι με αυτά τα αντικρουόμενα που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά ηρέμησε! Δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από την υγεία μας. Επίσης αυτή η ενημέρωση - αρβύλα μας έδωσε στίγμα για τα παρακάτω. Ότι "ανακοινώνεται", αλλά ουσιαστικά διαδίδεται από "δω" κι από "εκεί", μάλλον είναι αναξιόπιστο.
Σου εύχομαι επίσης να έχεις την τύχη με το μέρος σου και να διοριστείς στην καλύτερη επιλογή σου.
|
|
|
Post by asep2050 on Apr 13, 2024 15:28:11 GMT
Αυτό δεν το κατάλαβα επαρκώς. Δηλαδή μένουν για αναπληρώσεις πχ 5 θέσεις πολύτεκνοι. Το σύστημα θα ψάξει τους 5 τελευταίους της Γενικής; Ναι, ναι..!!!! esdda2.freeforums.net/post/70252 Περνάνε οι μήνες, ξεχνάτε αυτά που λέγαμε....λογικό κι αυτό!!! Επανάληψη...🤓 Τι έγινε; Βαρεθήκαμε τα στατιστικά και πάμε για την εκπαίδευση;
|
|
|
Post by atridim on Apr 13, 2024 15:52:00 GMT
Για τις Κ δεν έχω άποψη. Για την 1ΓΒ στα οριστικά έγιναν οι αναπληρώσεις σωστά. Εκεί υπήρχαν μόνο 2 θέσεις για ειδικές. Οπότε λογικό να μείνουν αδιοριστοι ειδικής. Εγώ όντας ειδικής ειμαι διοριστεος σε πάνω από 2 διαγωνισμούς με την πρώτη κατανομη στην πρώτη μου επιλογη, δεν νιώθω προσωπικά αδικημένος. Γενικά όμως είναι αδικία προς τις ειδικές κατηγορίες και εκεί χρειάζεται συλλογική αντίδραση. Aυτό είναι κάτι άλλο...το συζητούσαμε εδώ ότι μπορεί αυτός ο νόμος να μην συμφέρει τελικά τους ειδικής... Κάποιοι προτιμούν αυτό τον τρόπο γιατί διαλέγουν περιοχή, κάποιοι το παλιό, οι περισσότεροι θα ήθελαν τον νέο όμως να δίνεται προτεραιότητα μεγαλύτερη στις ειδικές... Πάντως για τον 2Γ, ξέραμε πως έτσι θα πάει εξαρχής... Βέβαια η μη αναλυτική επεξήγηση, άφηνε πάντα παραθυράκια κι άλλων ερμηνειών...{τι πιο σύνηθες!!!} ΥΓ.: Και στης 1ΓΒ (ελεγκτές): κάλυψη (87,5%) ειδικών....πάλι δεν υπήρχε πλήρωση ποσοστών.. persefoni Έχεις τσεκάρει και τα οριστικά; Τα κοιτούσα τις προάλλες και έχω εντύπωση οτι δεν υπάρχει ούτε ένας πολύτεκνος μεταξύ των διοριστέων..
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 13, 2024 16:07:09 GMT
Aυτό είναι κάτι άλλο...το συζητούσαμε εδώ ότι μπορεί αυτός ο νόμος να μην συμφέρει τελικά τους ειδικής... Κάποιοι προτιμούν αυτό τον τρόπο γιατί διαλέγουν περιοχή, κάποιοι το παλιό, οι περισσότεροι θα ήθελαν τον νέο όμως να δίνεται προτεραιότητα μεγαλύτερη στις ειδικές... Πάντως για τον 2Γ, ξέραμε πως έτσι θα πάει εξαρχής... Βέβαια η μη αναλυτική επεξήγηση, άφηνε πάντα παραθυράκια κι άλλων ερμηνειών...{τι πιο σύνηθες!!!} ΥΓ.: Και στης 1ΓΒ (ελεγκτές): κάλυψη (87,5%) ειδικών....πάλι δεν υπήρχε πλήρωση ποσοστών.. persefoni Έχεις τσεκάρει και τα οριστικά; Τα κοιτούσα τις προάλλες και έχω εντύπωση οτι δεν υπάρχει ούτε ένας πολύτεκνος μεταξύ των διοριστέων.. Δεν ασχολήθηκα καν...στους ελεγκτές που είχαμε ψάξει ειδικές κλπ, ούτε 30 δεν πρέπει να είναι οι ΠΕ οριστικοί συνολικά...και αυτοί είναι όσοι κατάφεραν όλες τις εξετάσεις, ασχέτως ειδικών και αναπληρώσεων, οι επιζήσαντες δηλαδή... {μπορεί να μην είναι ούτε ένας από τους προσωρινούς πχ.}
|
|
pokem
Pink Panther
|
Post by pokem on Apr 13, 2024 17:26:46 GMT
Για τις Κ δεν έχω άποψη. Για την 1ΓΒ στα οριστικά έγιναν οι αναπληρώσεις σωστά. Εκεί υπήρχαν μόνο 2 θέσεις για ειδικές. Οπότε λογικό να μείνουν αδιοριστοι ειδικής. Εγώ όντας ειδικής ειμαι διοριστεος σε πάνω από 2 διαγωνισμούς με την πρώτη κατανομη στην πρώτη μου επιλογη, δεν νιώθω προσωπικά αδικημένος. Γενικά όμως είναι αδικία προς τις ειδικές κατηγορίες και εκεί χρειάζεται συλλογική αντίδραση. Aυτό είναι κάτι άλλο...το συζητούσαμε εδώ ότι μπορεί αυτός ο νόμος να μην συμφέρει τελικά τους ειδικής... Κάποιοι προτιμούν αυτό τον τρόπο γιατί διαλέγουν περιοχή, κάποιοι το παλιό, οι περισσότεροι θα ήθελαν τον νέο όμως να δίνεται προτεραιότητα μεγαλύτερη στις ειδικές... Πάντως για τον 2Γ, ξέραμε πως έτσι θα πάει εξαρχής... Βέβαια η μη αναλυτική επεξήγηση, άφηνε πάντα παραθυράκια κι άλλων ερμηνειών...{τι πιο σύνηθες!!!} ΥΓ.: Και στης 1ΓΒ (ελεγκτές): κάλυψη (87,5%) ειδικών....πάλι δεν υπήρχε πλήρωση ποσοστών.. Oπα οπα! Δεν είναι το θεμα ποιους συμφέρει ο νόμος! Σημασία εχει ΤΙ λεει ο νομος, και τι εφαρμόζει ο ΑΣΕΠ, είτε 1) λόγω σκοπιμότητας πολιτικής ή 2) λόγω ανικανότητας εφαρμογης του σε αλγοριθμό που να δίνει σωστή κατανομή σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις. Κόβοντας και ράβοντας και κατα το δοκούν φτιάχνοντας λίστες, αυτό δεν ειναι αξιοκρατία. Η Ερμηνεια του νόμου είναι θεωρητική άσκηση. Αν ομως στην πράξη δεν εφαρμόζεται, εκει είναι πεδίο δοξης λαμπρό για τους δικηγόρους. Παραδοσιακά ο ΑΣΕΠ όπως και το Υπουργείο Παιδείας (παλαιότερα στους αναπληρωτές ειδικής), καταστρατηγουσε τους νόμους για τις ειδικές. Ομως ο ΑΣΕΠ τωρα πάει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να διορθωθεί. Δεν πιστεύω οτι πρεπει να συνεχίσει να παρανομεί. Πιστεύω οτι πρέπει να αλλάξει πορεία και να αναγνωρίσει τα λαθη του. Ο νομος επιτρέπει τους επιπρόσθετους διορισμους οσων αδικήθηκαν μετά απο ένσταση. Ομως αυτο που πρέπει να απαιτηθεί είναι η διορθωση των αδικιών συνολικά και οχι μόνο κατόπιν προσωπικής ενστασης κτλ. Το να καθόμαστε και να ασχολούμαστε με το πως αποφάσισε ο ΑΣΕΠ να κάνει τις αναπληρώσεις, χωρίς να ζητάμε να εφαρμόσει τον ιδρυτικό του νόμο, είναι λίγο ανούσιο, γιατί, ενώ θέλουμε να σχεδιάσουμε τις επιλογές μας, αύριο, για τους χ-ψ λόγους θα αλλάξουν τις διαδικασίες αναπληρώσης και θα μείνουν οι ειδικής πάλι στο παγωτό..
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 13, 2024 17:35:29 GMT
Aυτό είναι κάτι άλλο...το συζητούσαμε εδώ ότι μπορεί αυτός ο νόμος να μην συμφέρει τελικά τους ειδικής... Κάποιοι προτιμούν αυτό τον τρόπο γιατί διαλέγουν περιοχή, κάποιοι το παλιό, οι περισσότεροι θα ήθελαν τον νέο όμως να δίνεται προτεραιότητα μεγαλύτερη στις ειδικές... Πάντως για τον 2Γ, ξέραμε πως έτσι θα πάει εξαρχής... Βέβαια η μη αναλυτική επεξήγηση, άφηνε πάντα παραθυράκια κι άλλων ερμηνειών...{τι πιο σύνηθες!!!} ΥΓ.: Και στης 1ΓΒ (ελεγκτές): κάλυψη (87,5%) ειδικών....πάλι δεν υπήρχε πλήρωση ποσοστών.. Oπα οπα! Δεν είναι το θεμα ποιους συμφέρει ο νόμος! Σημασία εχει ΤΙ λεει ο νομος, και τι εφαρμόζει ο ΑΣΕΠ, είτε 1) λόγω σκοπιμότητας πολιτικής ή 2) λόγω ανικανότητας εφαρμογης του σε αλγοριθμό που να δίνει σωστή κατανομή σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις. Κόβοντας και ράβοντας και κατα το δοκούν φτιάχνοντας λίστες, αυτό δεν ειναι αξιοκρατία. Η Ερμηνεια του νόμου είναι θεωρητική άσκηση. Αν ομως στην πράξη δεν εφαρμόζεται, εκει είναι πεδίο δοξης λαμπρό για τους δικηγόρους. Παραδοσιακά ο ΑΣΕΠ όπως και το Υπουργείο Παιδείας (παλαιότερα στους αναπληρωτές ειδικής), καταστρατηγουσε τους νόμους για τις ειδικές. Ομως ο ΑΣΕΠ τωρα πάει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να διορθωθεί. Δεν πιστεύω οτι πρεπει να συνεχίσει να παρανομεί. Πιστεύω οτι πρέπει να αλλάξει πορεία και να αναγνωρίσει τα λαθη του. Ο νομος επιτρέπει τους επιπρόσθετους διορισμους οσων αδικήθηκαν ματά απο ένσταση. Οπότε αυτο που πρέπει να απαιτηθεί είναι η διορθωση των αδικιών συνολικά και οχι μόνο κατόπιν προσωπικής ενστασης κτλ. Το να καθόμαστε και να ασχολούμαστε με το πως αποφάσισε ο ΑΣΕΠ να κάνει τις αναπληρώσεις, χωρίς να ζητάμε να εφαρμόσει τον ιδρυτικό του νόμο, είναι λίγο ανούσιο, γιατί, ενώ θέλουμε να σχεδιάσουμε τις επιλογές μας, αύριο, για τους χ-ψ λόγους θα αλλάξουν τις διαδικασίες αναπληρώσης και θα μείνουν οι ειδικής πάλι στο παγωτό.. Εγώ νομικός δεν είμαι, απλά όπως το συζητούσαμε μήνες πριν εδώ, διαβάζοντας τον νόμο, είχα καταλήξει ότι θα γίνει όπως γίνεται σε 1ΓΒ και 2ΓΒ... Τώρα αν όντως λέει κάτι άλλο και όχι αυτό που κατάλαβα...οκ είναι θέμα δικηγόρων..αλλά λέω ότι έκαναν όντως ότι περιγράφει ο νόμος... Το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές εδώ...όποιος θέλει το κυνηγάει όπως θέλει και νομίζει... ΥΓ.: Αν δεν έκανε αυτό που κάνει και ανέβαινε όντως ψηλότερα (όχι μόνο σε ισάριθμες θέσεις με αναπληρώσεις), τότε θα πήγαιναν όλοι οι γενικής νομικά & με το δίκιο τους πιστεύω...
|
|
pokem
Pink Panther
|
Post by pokem on Apr 13, 2024 17:48:43 GMT
Oπα οπα! Δεν είναι το θεμα ποιους συμφέρει ο νόμος! Σημασία εχει ΤΙ λεει ο νομος, και τι εφαρμόζει ο ΑΣΕΠ, είτε 1) λόγω σκοπιμότητας πολιτικής ή 2) λόγω ανικανότητας εφαρμογης του σε αλγοριθμό που να δίνει σωστή κατανομή σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις. Κόβοντας και ράβοντας και κατα το δοκούν φτιάχνοντας λίστες, αυτό δεν ειναι αξιοκρατία. Η Ερμηνεια του νόμου είναι θεωρητική άσκηση. Αν ομως στην πράξη δεν εφαρμόζεται, εκει είναι πεδίο δοξης λαμπρό για τους δικηγόρους. Παραδοσιακά ο ΑΣΕΠ όπως και το Υπουργείο Παιδείας (παλαιότερα στους αναπληρωτές ειδικής), καταστρατηγουσε τους νόμους για τις ειδικές. Ομως ο ΑΣΕΠ τωρα πάει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να διορθωθεί. Δεν πιστεύω οτι πρεπει να συνεχίσει να παρανομεί. Πιστεύω οτι πρέπει να αλλάξει πορεία και να αναγνωρίσει τα λαθη του. Ο νομος επιτρέπει τους επιπρόσθετους διορισμους οσων αδικήθηκαν ματά απο ένσταση. Οπότε αυτο που πρέπει να απαιτηθεί είναι η διορθωση των αδικιών συνολικά και οχι μόνο κατόπιν προσωπικής ενστασης κτλ. Το να καθόμαστε και να ασχολούμαστε με το πως αποφάσισε ο ΑΣΕΠ να κάνει τις αναπληρώσεις, χωρίς να ζητάμε να εφαρμόσει τον ιδρυτικό του νόμο, είναι λίγο ανούσιο, γιατί, ενώ θέλουμε να σχεδιάσουμε τις επιλογές μας, αύριο, για τους χ-ψ λόγους θα αλλάξουν τις διαδικασίες αναπληρώσης και θα μείνουν οι ειδικής πάλι στο παγωτό.. Εγώ νομικός δεν είμαι, απλά όπως το συζητούσαμε μήνες πριν εδώ, διαβάζοντας τον νόμο, είχα καταλήξει ότι θα γίνει όπως γίνεται σε 1ΓΒ και 2ΓΒ... Τώρα αν όντως λέει κάτι άλλο και όχι αυτό που κατάλαβα...οκ είναι θέμα δικηγόρων..αλλά λέω ότι έκαναν όντως ότι περιγράφει ο νόμος... Το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές εδώ...όποιος θέλει το κυνηγάει όπως θέλει και νομίζει... ΥΓ.: Αν δεν έκανε αυτό που κάνει και ανέβαινε όντως ψηλότερα (όχι μόνο σε ισάριθμες θέσεις με αναπληρώσεις), τότε θα πήγαιναν όλοι οι γενικής νομικά & με το δίκιο τους πιστεύω... Δεν χρειάζεται να είναι νομικός καποιος για να επιβεβαιώσει διαβάζοντας τα άρθρα του νόμου που ανάρτησες στο πρώτο post εδώ. Οι αναπληρώσεις γίνονται ως ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙ των ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΩΝ θέσεων -> στους ΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ διοριστεων. Από το τέλος του πινακα προς τα πάνω ΜΕΧΡΙ να συμπληρωθουν τα ΠΟΣΟΣΤΑ αυτά. Μετά και από τα πολύ σωστά σενάρια εφαρμογής που διάβασα εδω μέσα, είναι αυτονόητο ότι ο ΑΣΕΠ παρανομεί.
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 13, 2024 18:02:54 GMT
Εγώ νομικός δεν είμαι, απλά όπως το συζητούσαμε μήνες πριν εδώ, διαβάζοντας τον νόμο, είχα καταλήξει ότι θα γίνει όπως γίνεται σε 1ΓΒ και 2ΓΒ... Τώρα αν όντως λέει κάτι άλλο και όχι αυτό που κατάλαβα...οκ είναι θέμα δικηγόρων..αλλά λέω ότι έκαναν όντως ότι περιγράφει ο νόμος... Το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές εδώ...όποιος θέλει το κυνηγάει όπως θέλει και νομίζει... ΥΓ.: Αν δεν έκανε αυτό που κάνει και ανέβαινε όντως ψηλότερα (όχι μόνο σε ισάριθμες θέσεις με αναπληρώσεις), τότε θα πήγαιναν όλοι οι γενικής νομικά & με το δίκιο τους πιστεύω... Δεν χρειάζεται να είναι νομικός καποιος για να επιβεβαιώσει διαβάζοντας τα άρθρα του νόμου που ανάρτησες στο πρώτο post εδώ. Οι αναπληρώσεις γίνονται ως ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙ των ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΩΝ θέσεων -> στους ΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ διοριστεων. Από το τέλος του πινακα προς τα πάνω ΜΕΧΡΙ να συμπληρωθουν τα ΠΟΣΟΣΤΑ αυτά. Μετά και από τα πολύ σωστά σενάρια εφαρμογής που διάβασα εδω μέσα, είναι αυτονόητο ότι ο ΑΣΕΠ παρανομεί. Το έχουμε ξαναπεί, αν ήθελε να τρέχει ως επάνω θα το έλεγε ξεκάθαρα εξαρχής, θα έφτιαχνε διαφορετικούς πίνακες για γενικής και για ειδικής, θα έδινε προτεραιότητα στους ειδικής να επιλέξουν πρώτοι θέσεις μέχρι συμπλήρωση ποσοστού τους (αν γίνεται) και έπειτα οι υπόλοιπες θέσεις θα μοιράζονταν σε όλους βάσει μορίων... Δεν το ήθελε αυτό όμως και δεν συμπεραίνω αυτό από τον νόμο (και άλλοι εδώ υποστηρίζουν είτε αυτό που λες, είτε αυτό που λέω εγώ...) Όλα δεκτά... Κάποιος δικηγόρος ίσως να έδινε πληροφορίες παραπάνω, αν αξίζει και έχει ελπίδα να δικαιωθεί νομικά μια τέτοια προσφυγή κλπ..
|
|
1pas
Kill Bill
|
Post by 1pas on Apr 13, 2024 18:31:48 GMT
Καλησπέρα, επειδή έχω μπερδευτεί άσχημα με τις ειδικές να ρωτήσω για την περίπτωση μου κι αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει παρακαλώ! Είμαι ΠΕ Εμμεσα ΑΜΕΑ με βαθμολογία γύρω στο 78 και σε πόλη που μετράει η εντοπιότητα χωρίς εγώ να διαθέτω. Στον πίνακα των βαθμολογιών είμαι πάνω απ αυτούς που έχουν εντοπιότητα. Τι θα μετρήσει τελικά η ειδική κατηγορία ή η εντοπιότητα που δίνει 20 μορια?
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 13, 2024 19:51:44 GMT
Καλησπέρα, επειδή έχω μπερδευτεί άσχημα με τις ειδικές να ρωτήσω για την περίπτωση μου κι αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει παρακαλώ! Είμαι ΠΕ Εμμεσα ΑΜΕΑ με βαθμολογία γύρω στο 78 και σε πόλη που μετράει η εντοπιότητα χωρίς εγώ να διαθέτω. Στον πίνακα των βαθμολογιών είμαι πάνω απ αυτούς που έχουν εντοπιότητα. Τι θα μετρήσει τελικά η ειδική κατηγορία ή η εντοπιότητα που δίνει 20 μορια? Για τις θέσεις με εντοπιότητα μετράει η εντοπιότητα, δηλαδή αν κάποιος με +20 ή +10 σας ξεπερνάει, τότε πάει σε αυτόν... Αν αυτή η θέση δοθεί στις αναπληρώσεις και έχετε 2η ευκαιρία εκεί δεν το γνωρίζουμε...εξαρτάται από την ζήτηση που θα έχει... Πάντα η θέση πάει σε αυτόν με περισσότερα μόρια (στις αναπληρώσεις είναι άλλη κατάσταση..)
|
|
|
Post by pitsi26 on Apr 13, 2024 20:21:00 GMT
Δεν χρειάζεται να είναι νομικός καποιος για να επιβεβαιώσει διαβάζοντας τα άρθρα του νόμου που ανάρτησες στο πρώτο post εδώ. Οι αναπληρώσεις γίνονται ως ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙ των ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΩΝ θέσεων -> στους ΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ διοριστεων. Από το τέλος του πινακα προς τα πάνω ΜΕΧΡΙ να συμπληρωθουν τα ΠΟΣΟΣΤΑ αυτά. Μετά και από τα πολύ σωστά σενάρια εφαρμογής που διάβασα εδω μέσα, είναι αυτονόητο ότι ο ΑΣΕΠ παρανομεί. Το έχουμε ξαναπεί, αν ήθελε να τρέχει ως επάνω θα το έλεγε ξεκάθαρα εξαρχής, θα έφτιαχνε διαφορετικούς πίνακες για γενικής και για ειδικής, θα έδινε προτεραιότητα στους ειδικής να επιλέξουν πρώτοι θέσεις μέχρι συμπλήρωση ποσοστού τους (αν γίνεται) και έπειτα οι υπόλοιπες θέσεις θα μοιράζονταν σε όλους βάσει μορίων... Δεν το ήθελε αυτό όμως και δεν συμπεραίνω αυτό από τον νόμο (και άλλοι εδώ υποστηρίζουν είτε αυτό που λες, είτε αυτό που λέω εγώ...) Όλα δεκτά... Κάποιος δικηγόρος ίσως να έδινε πληροφορίες παραπάνω, αν αξίζει και έχει ελπίδα να δικαιωθεί νομικά μια τέτοια προσφυγή κλπ.. Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια σε όλους! Επιτυχόντες και μη! Ελπίζω οι μη επιτυχόντες να συνεχίσουν την προσπάθεια! Για να είμαι σαφής θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει κοινωνικό κράτος δικαίου και να είναι παρών στην διαδικασία εύρεσης εργασίας σε ανθρώπους ειδικών κατηγοριών. Προφανώς δεν υπάρχει ζύγι σε αυτό αλλά τα θέματα υγείας δεν καταλαβαίνει κανείς αν δεν τα έχει ζήσει στο πετσί του. Πάμε παρακάτω, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες θεωρώ σε προκηρύξεις Κ αλλά και εκτός αυτών για ανθρώπους που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες να διορισθούν . Πολύ σωστά οι ποσοστωσεις θα πρέπει να τηρηθούν και στον γραπτό. Συμφωνώ απόλυτα με την Περσεφόνη για τον τρόπο αναπλήρωσης και τον θεωρώ δίκαιο. Σε διαφορετική περίπτωση ( σε ορισμένες περιπτώσεις ΠΕ πιο έντονα) θα μπορούσε οποιοσδήποτε επιτυχών ειδικής να <εκτοπισει> έναν γενικής ακόμα και αν αυτός είχε γράψει καταπληκτικά ( ίσως στην μοναδική ευκαιρία στην ζωή του καθώς ως τώρα έβλεπε μόνο Κ), αν δήλωνε έναν κ μόνο νομό. Δεν θα είχε κανένα αντίκρυσμα η υπερπροσπάθεια ορισμένων ( και δεν είμαι σε αυτούς). Σίγουρα τίποτα δεν είναι 100% σωστό και σε πολύ μεγάλο βαθμό ευθύνεται ο νομοθέτης. Θα μπορούσε να δώσει παραδείγματα αναπληρώσεων πριν τις αιτήσεις και ακόμα καλύτερα να δώσει συγκεκριμένες θέσεις ανά νόμο για ειδικές ( έτσι κάθε άνθρωπος θα ήξερε τι δηλώνει και ακόμα καλύτερα θα μπορούσε να προβλεφθεί να δίνονται θέσεις σε όλους τους νόμους μέσα στα χρόνια ή κατ’ εξαίρεση μεταθέσεων).
|
|
|
Post by billy on Apr 13, 2024 20:56:33 GMT
Για άλλη μια φορά χάος και σκοτάδια. Άλλα βλέπουν τα μάτια μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου. Τελικά και εδώ το "Θα διορίσω 48% ειδική κατηγορία" δε σημαίνει "Διορίζω 48%". Το σύστημα αυτό εφαρμόστηκε πρώτη φορά άραγε στην 1ΓΒ/2023 και στην 2ΓΒ/2023;
Θέλει πολύ ψάξιμο το θέμα, γιατί όντως αρχίζει και γίνεται τρομακτικό όλο αυτό με τις ασαφείς διατυπώσεις και τις πρακτικές του ΑΣΕΠ.
Και σαφώς θα πρέπει να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος. Εδώ θέλει έρευνα, παιδιά, και συλλογικό αίτημα για λεπτομερείς εξηγήσεις εγγράφως με πρωτόκολλο εκ μέρους ΑΣΕΠ από όσους ΤΕ ειδικής έμειναν εκτός διορισμού, παρότι στον κλάδο τους δεν συμπληρώθηκε η ειδική κατηγορία. Δεδομένα και επίσημες εξηγήσεις, όχι εικασίες.
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 13, 2024 21:02:45 GMT
Για άλλη μια φορά χάος και σκοτάδια. Άλλα βλέπουν τα μάτια μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου. Τελικά και εδώ το "Θα διορίσω 48% ειδική κατηγορία" δε σημαίνει "Διορίζω 48%". Θέλει πολύ ψάξιμο το θέμα, γιατί όντως αρχίζει και γίνεται τρομακτικό όλο αυτό με τις ασαφείς διατυπώσεις και τις πρακτικές του ΑΣΕΠ.
Και σαφώς θα πρέπει να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος. Εδώ θέλει έρευνα, παιδιά, και συλλογικό αίτημα για λεπτομερείς εξηγήσεις εκ μέρους ΑΣΕΠ από όσους ΤΕ ειδικής έμειναν εκτός διορισμού, παρότι στον κλάδο τους δεν συμπληρώθηκε η ειδική κατηγορία. Δεδομένα και επίσημες εξηγήσεις, όχι εικασίες.
35% λέει το ΦΕΚ νομίζω... Ρωτήστε ΑΣΕΠ, αν και μια προσφυγή όπως είπα πιο πάνω, δεν ξέρω αν στέκει νομικά (είναι νομικό ζήτημα)... Μπορείτε να φτιάξετε νήμα αν είναι να μαζευτούν κάποιοι ή να ρωτήσετε και στο σύλλογο, αν θεωρείτε ότι ο τρόπος που έγιναν οι αναπληρώσεις δεν συμβαδίζουν με τον νόμο...
|
|
|
Post by billy on Apr 13, 2024 21:14:42 GMT
Για άλλη μια φορά χάος και σκοτάδια. Άλλα βλέπουν τα μάτια μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου. Τελικά και εδώ το "Θα διορίσω 48% ειδική κατηγορία" δε σημαίνει "Διορίζω 48%". Θέλει πολύ ψάξιμο το θέμα, γιατί όντως αρχίζει και γίνεται τρομακτικό όλο αυτό με τις ασαφείς διατυπώσεις και τις πρακτικές του ΑΣΕΠ.
Και σαφώς θα πρέπει να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος. Εδώ θέλει έρευνα, παιδιά, και συλλογικό αίτημα για λεπτομερείς εξηγήσεις εκ μέρους ΑΣΕΠ από όσους ΤΕ ειδικής έμειναν εκτός διορισμού, παρότι στον κλάδο τους δεν συμπληρώθηκε η ειδική κατηγορία. Δεδομένα και επίσημες εξηγήσεις, όχι εικασίες.
35% λέει το ΦΕΚ νομίζω... Ρωτήστε ΑΣΕΠ, αν και μια προσφυγή όπως είπα πιο πάνω, δεν ξέρω αν στέκει νομικά (είναι νομικό ζήτημα)... Μπορείτε να φτιάξετε νήμα αν είναι να μαζευτούν κάποιοι ή να ρωτήσετε και στο σύλλογο, αν θεωρείτε ότι ο τρόπος που έγιναν οι αναπληρώσεις δεν συμβαδίζουν με τον νόμο... Πιθανότατα έχεις δίκιο, Περσεφόνη. Δεν το θυμάμαι, στις 840 σελίδες της προκήρυξης 3ΓΒ βρήκα τους πίνακες των ποσοστών. Το άθροισμα των 7 ειδικών κατηγοριών δίνει 48%, πιθανώς να τροποποιείται σε άλλο σημείο της προκήρυξης, διόλου απίθανο. Έρευνα, μελέτη και απαντήσεις εγγράφως χρειάζονται.
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 13, 2024 21:26:09 GMT
35% λέει το ΦΕΚ νομίζω... Ρωτήστε ΑΣΕΠ, αν και μια προσφυγή όπως είπα πιο πάνω, δεν ξέρω αν στέκει νομικά (είναι νομικό ζήτημα)... Μπορείτε να φτιάξετε νήμα αν είναι να μαζευτούν κάποιοι ή να ρωτήσετε και στο σύλλογο, αν θεωρείτε ότι ο τρόπος που έγιναν οι αναπληρώσεις δεν συμβαδίζουν με τον νόμο... Πιθανότατα έχεις δίκιο, Περσεφόνη.Δεν το θυμάμαι, στις 840 σελίδες της προκήρυξης 3ΓΒ βρήκα τους πίνακες των ποσοστών. Το άθροισμα των 7 ειδικών κατηγοριών δίνει 48%, πιθανώς να τροποποιείται σε άλλο σημείο της προκήρυξης, διόλου απίθανο. Έρευνα, μελέτη και απαντήσεις εγγράφως χρειάζονται.
Δες εδω, 1η σελίδα, έχω τον νόμο που λες...με το 35,++% "στο ποσοστό στο δεκαέξι τοις εκατό (16%), δώδεκα τοις εκατό (12%), πέντε τοις εκατό (5%), δύο τοις εκατό (2%), πέντε τοις χιλίοις (5‰), τέσσερα τοις χιλίοις (4‰) και τέσσερα τοις χιλίοις (4‰) σε καθεμία από τις επτά ομάδες, αντίστοιχα." ΥΓ.: Τα 3 τελευταία είναι στα 1.000, όχι στα 100 τα ποσοστά...τώρα κατάλαβα το μπέρδεμα...😉
|
|