|
Post by panini on Dec 5, 2023 6:18:42 GMT
Ξέρετε αν το Πανεπιστήμιο Πατρών δίνει βεβαιώσεις για το integrated, στο site αναφέρει ότι δεν χρειάζεται και αρκεί μόνο το ΦΕΚ. Αυτό είχα καταλάβει και εγώ αρχικά. Εμένα μου έχουν αναγνωρίσει κανονικά το integrated master σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που είχα στείλει δικαιολογητικά, απλώς υποβάλλοντας το πτυχίο και το ΦΕΚ. Καλού κακού βέβαια έστειλα κι ένα ερώτημα χθες στη γραμματεία (ΑΠΘ) να δω αν εκδίδουν κάτι διαφορετικό και περιμένω να δω τι θα μου απαντήσουν.
|
|
|
Post by panini on Dec 5, 2023 6:23:25 GMT
Καλησπέρα και από εμένα. Το σκεφτόμουν χθες μήπως έπρεπε να ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο topic για να ανταλλάξουμε απόψεις οι μηχανικοί. Μηχανολόγος με προτίμηση μονο Αθήνα. Απογοητεύτηκα λίγο γιατί έιχα δει στον προγραμματισμό μερικές θέσεις στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι οποίες δεν είναι τελικά στον πίνακα. Προβληματίζομαι λίγο τι θα δηλώσω, είχα πει να αποφύγω Περιφέρειες και Δήμους. Ξέρετε αν το Πανεπιστήμιο Πατρών δίνει βεβαιώσεις για το integrated, στο site αναφέρει ότι δεν χρειάζεται και αρκεί μόνο το ΦΕΚ. Γιατι οχι δήμους και περιφερειες; Κι εγώ θεωρώ τις Περιφέρειες και τους Δήμους καλές θέσεις (ειδικά τις περιφέρειες). Παίζει πάντα μεγάλο ρόλο ποιος είναι ο περιφερειάρχης ή ο δήμαρχος. Συνήθως όμως οι αιρετοί θέλουν να τα έχουν καλά με τους υπαλλήλους τους και ειδικά με την τεχνική υπηρεσία. Οπότε υπάρχουν και αρκετά "εξτραδακια". Εκτός του πορου 6 τοις χιλίοις, υπάρχουν "υπερωρίες", εκτός έδρας, εκλογικά συνεργεία, και πολλά άλλα που μπορεί να προκύψουν ειδικά στις περιφέρειες που διαχειρίζονται και περισσότερο χρήμα.
|
|
|
Post by zoumpokop on Dec 5, 2023 6:34:00 GMT
Αυτό είχα καταλάβει και εγώ αρχικά. Εμένα μου έχουν αναγνωρίσει κανονικά το integrated master σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που είχα στείλει δικαιολογητικά, απλώς υποβάλλοντας το πτυχίο και το ΦΕΚ. Καλού κακού βέβαια έστειλα κι ένα ερώτημα χθες στη γραμματεία (ΑΠΘ) να δω αν εκδίδουν κάτι διαφορετικό και περιμένω να δω τι θα μου απαντήσουν. ναι αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν ελέγχουν δικαιολογιτικά αν δεν είσαι διοριστέος, για τους επιλαχόντες βάζουν στους πίνακες απλώς ότι και να έχουν δηλώσει
|
|
CF
Wednesday
|
Post by CF on Dec 5, 2023 7:35:52 GMT
Καλησπέρα και από εμένα. Το σκεφτόμουν χθες μήπως έπρεπε να ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο topic για να ανταλλάξουμε απόψεις οι μηχανικοί. Μηχανολόγος με προτίμηση μονο Αθήνα. Απογοητεύτηκα λίγο γιατί έιχα δει στον προγραμματισμό μερικές θέσεις στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι οποίες δεν είναι τελικά στον πίνακα. Προβληματίζομαι λίγο τι θα δηλώσω, είχα πει να αποφύγω Περιφέρειες και Δήμους. Ξέρετε αν το Πανεπιστήμιο Πατρών δίνει βεβαιώσεις για το integrated, στο site αναφέρει ότι δεν χρειάζεται και αρκεί μόνο το ΦΕΚ. Και στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ το ίδιο αναφέρει, ότι αρκεί μόνο το ΦΕΚ.
|
|
lthan
Kill Bill
|
Post by lthan on Dec 5, 2023 9:50:51 GMT
Μηχανολόγος, Θεσπρωτία 82 με τις προσαυξήσεις (102 με εντοπιότητα στον Δήμο Σουλίου).
Θέσεις που θα δηλώσω είναι Ιωάννινα και Θεσπρωτία, δεν έχω αποφασίσει την σειρα.
Ήθελα να σας ρωτήσω η εντοπιότητα προσμετράται σε όλη την περιφερειακή ενότητα ακόμα και αν είμαστε σε άλλο Δήμο από αυτόν που είναι η θέση;
|
|
|
Post by panini on Dec 5, 2023 10:33:30 GMT
Μηχανολόγος, Θεσπρωτία 82 με τις προσαυξήσεις (102 με εντοπιότητα στον Δήμο Σουλίου). Θέσεις που θα δηλώσω είναι Ιωάννινα και Θεσπρωτία, δεν έχω αποφασίσει την σειρα. Ήθελα να σας ρωτήσω η εντοπιότητα προσμετράται σε όλη την περιφερειακή ενότητα ακόμα και αν είμαστε σε άλλο Δήμο από αυτόν που είναι η θέση; Προσμετράται για όλη την Περιφερειακή Ενότητα ναι!
|
|
|
Post by teo1978 on Dec 5, 2023 12:01:06 GMT
Καλησπέρα και από εμένα. Το σκεφτόμουν χθες μήπως έπρεπε να ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο topic για να ανταλλάξουμε απόψεις οι μηχανικοί. Μηχανολόγος με προτίμηση μονο Αθήνα. Απογοητεύτηκα λίγο γιατί έιχα δει στον προγραμματισμό μερικές θέσεις στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι οποίες δεν είναι τελικά στον πίνακα. Προβληματίζομαι λίγο τι θα δηλώσω, είχα πει να αποφύγω Περιφέρειες και Δήμους. Ξέρετε αν το Πανεπιστήμιο Πατρών δίνει βεβαιώσεις για το integrated, στο site αναφέρει ότι δεν χρειάζεται και αρκεί μόνο το ΦΕΚ. Και στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ το ίδιο αναφέρει, ότι αρκεί μόνο το ΦΕΚ. Παρε ενα τηλεφωνο στη Γραμματεια Το αριστοτελειο δινει
|
|
|
Post by teo1978 on Dec 5, 2023 12:36:26 GMT
Θεσεις που ηταν στον προγραμματισμο 2022 2023 δεν μπηκαν.Μπηκαν και αλλες θεσεις που δεν ηταν . Θεσεις που λενε οτι θα μπουν στις επομενες προκυρηξεις εντος του 2024 και θα καταλυφθουν απο τους επιτυχοντες του 2Γ , πως θα γινει αυτο? Νομιζω θα υπαρχουν πολυ λιγοι που δεν θα διοριτσουν Ισως να βγαλουν μια προκυρηξη για καμια 100 αρια θεσεις που θα μεινουν κενες και περιλαβουν και του 2024
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 5, 2023 13:08:45 GMT
Καλησπέρα. Γνώριζετε αν το master integraded αναγνωρίζεται μισθολογικά;
|
|
|
Post by panini on Dec 5, 2023 13:30:51 GMT
Καλησπέρα. Γνώριζετε αν το master integraded αναγνωρίζεται μισθολογικά; Μισθολογικά νομίζω πως όχι γιατί το έχω δει αρκετές φορές στα αιτήματα των οργανώσεων των Μηχανικών του Δημοσίου. Ίσως αναγνωρίζεται μόνο βαθμολογικά.
|
|
CF
Wednesday
|
Post by CF on Dec 5, 2023 13:57:30 GMT
Και στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ το ίδιο αναφέρει, ότι αρκεί μόνο το ΦΕΚ. Παρε ενα τηλεφωνο στη Γραμματεια Το αριστοτελειο δινει Το γνωρίζω, αλλά δεν χρειάζεται.
|
|
|
Post by kotonos on Dec 5, 2023 19:34:26 GMT
Καλησπέρα και από μένα παιδιά,
παρακολουθώ κατά καιρούς το γενικό topic της συζήτησης και δεν είχα πάρει πρέφα πως υπάρχει και ξεχωριστό φόρουμ μηχανικών!
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός είμαι, από Ιωάννινα και εγώ. Ταλαντεύομαι ακόμα στο αν θα κάνω αίτηση στην 3ΓΒ.
Να πω πως γνωρίζω από προσωπική εμπειρία πως σε ΟΤΑ δεν υπάρχουν ούτε υπερωρίες, ούτε εκτός έδρας, ούτε άλλα "εξτραδάκια". Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, τις υπερωρίες, αν ποτέ κάνεις, τις παίρνεις σε ρεπό και όχι σε χρήμα (ναι καλά ακούσατε, παίζει αυτό το σενάριο στους ΟΤΑ). Υπάρχει η εκλογική αποζημίωση, ναι, αλλά αυτή είναι κάθε φορά που έχει εκλογές, οπότε δεν την λες και κάτι σταθερό.
Το επίδομα 6 τοις χιλίοις του ΕΜΔΥΔΑΣ σίγουρα είναι κάτι που μετράει πολύ και θα ήθελα και εγώ να μάθω αν το παίρνεις σε περίπτωση που μπεις σε θέση πληροφορικού (σε θέση διοικητικού δεν νομίζω να το παίρνεις, εδώ παίζει να μην σου μετράνε καν το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό ως συναφές)!
|
|
|
Post by kotonos on Dec 5, 2023 19:37:36 GMT
Καλησπέρα. Γνώριζετε αν το master integraded αναγνωρίζεται μισθολογικά; Μισθολογικά νομίζω πως όχι γιατί το έχω δει αρκετές φορές στα αιτήματα των οργανώσεων των Μηχανικών του Δημοσίου. Ίσως αναγνωρίζεται μόνο βαθμολογικά. Ακριβώς. Μισθολογικά δεν αναγνωρίζεται (εδώ δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα!!!), αλλά βαθμολογικά αναγνωρίζεται. Όχι πως θα είναι κάτι που θα χρειαστείς σύντομα, αλλά σε βάθος χρόνου ποτέ δεν ξέρεις...
|
|
|
Post by panini on Dec 5, 2023 20:08:23 GMT
Καλησπέρα και από μένα παιδιά, παρακολουθώ κατά καιρούς το γενικό topic της συζήτησης και δεν είχα πάρει πρέφα πως υπάρχει και ξεχωριστό φόρουμ μηχανικών! Ηλεκτρολόγος Μηχανικός είμαι, από Ιωάννινα και εγώ. Ταλαντεύομαι ακόμα στο αν θα κάνω αίτηση στην 3ΓΒ. Να πω πως γνωρίζω από προσωπική εμπειρία πως σε ΟΤΑ δεν υπάρχουν ούτε υπερωρίες, ούτε εκτός έδρας, ούτε άλλα "εξτραδάκια". Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, τις υπερωρίες, αν ποτέ κάνεις, τις παίρνεις σε ρεπό και όχι σε χρήμα (ναι καλά ακούσατε, παίζει αυτό το σενάριο στους ΟΤΑ). Υπάρχει η εκλογική αποζημίωση, ναι, αλλά αυτή είναι κάθε φορά που έχει εκλογές, οπότε δεν την λες και κάτι σταθερό. Το επίδομα 6 τοις χιλίοις του ΕΜΔΥΔΑΣ σίγουρα είναι κάτι που μετράει πολύ και θα ήθελα και εγώ να μάθω αν το παίρνεις σε περίπτωση που μπεις σε θέση πληροφορικού (σε θέση διοικητικού δεν νομίζω να το παίρνεις, εδώ παίζει να μην σου μετράνε καν το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό ως συναφές)! Καλησπέρα συνάδελφε και συντοπίτη! Σίγουρα για να το λες κάτι θα ξέρεις περί μη ύπαρξης "εξτραδακιων" στους ΟΤΑ. Για αυτό και εγώ είπα ότι παίζει μεγάλο ρόλο για το ποιός είναι δήμαρχος ή περιφερειάρχης. Τουλάχιστον για τη δικιά μας περιφέρεια πάντως είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν, καθώς συναναστρέφομαι με τους υπαλλήλους της και έχω προσωπική γνώση. Αλλά ναι, αυτό που ισχύει και γίνεται τώρα δεν είναι σίγουρο ότι θα εξακολουθήσει να γίνεται με κάποια μελλοντική αλλαγή αιρετού ούτε καν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι θα συνεχιστεί με τον ίδιο αιρετό και στην προσεχή θητεία (καθώς η περιφέρεια μας έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα).
|
|
|
Post by kotonos on Dec 5, 2023 20:27:12 GMT
Καλησπέρα και από μένα παιδιά, παρακολουθώ κατά καιρούς το γενικό topic της συζήτησης και δεν είχα πάρει πρέφα πως υπάρχει και ξεχωριστό φόρουμ μηχανικών! Ηλεκτρολόγος Μηχανικός είμαι, από Ιωάννινα και εγώ. Ταλαντεύομαι ακόμα στο αν θα κάνω αίτηση στην 3ΓΒ. Να πω πως γνωρίζω από προσωπική εμπειρία πως σε ΟΤΑ δεν υπάρχουν ούτε υπερωρίες, ούτε εκτός έδρας, ούτε άλλα "εξτραδάκια". Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, τις υπερωρίες, αν ποτέ κάνεις, τις παίρνεις σε ρεπό και όχι σε χρήμα (ναι καλά ακούσατε, παίζει αυτό το σενάριο στους ΟΤΑ). Υπάρχει η εκλογική αποζημίωση, ναι, αλλά αυτή είναι κάθε φορά που έχει εκλογές, οπότε δεν την λες και κάτι σταθερό. Το επίδομα 6 τοις χιλίοις του ΕΜΔΥΔΑΣ σίγουρα είναι κάτι που μετράει πολύ και θα ήθελα και εγώ να μάθω αν το παίρνεις σε περίπτωση που μπεις σε θέση πληροφορικού (σε θέση διοικητικού δεν νομίζω να το παίρνεις, εδώ παίζει να μην σου μετράνε καν το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό ως συναφές)! Καλησπέρα συνάδελφε και συντοπίτη! Σίγουρα για να το λες κάτι θα ξέρεις περί μη ύπαρξης "εξτραδακιων" στους ΟΤΑ. Για αυτό και εγώ είπα ότι παίζει μεγάλο ρόλο για το ποιός είναι δήμαρχος ή περιφερειάρχης. Τουλάχιστον για τη δικιά μας περιφέρεια πάντως είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν, καθώς συναναστρέφομαι με τους υπαλλήλους της και έχω προσωπική γνώση. Αλλά ναι, αυτό που ισχύει και γίνεται τώρα δεν είναι σίγουρο ότι θα εξακολουθήσει να γίνεται με κάποια μελλοντική αλλαγή αιρετού ούτε καν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι θα συνεχιστεί με τον ίδιο αιρετό και στην προσεχή θητεία (καθώς η περιφέρεια μας έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα). Κανονικά, δεν υπάρχουν πλέον επιδόματα στο δημόσιο, όπως υπήρχαν στο (όλο και απώτερο) παρελθόν. Ο μηχανικός πλέον αμείβεται με το ενιαίο μισθολόγιο και παίρνει το επίδομα τέκνων, το 6 τοις χιλίοις του οποίου το ποσό κυμαίνεται από τετράμηνο σε τετράμηνο και το επίδομα θέσης, αν κατέχει θέση τουλάχιστον τμηματάρχη (κάτι που κανένας νεοδιόριστος δεν θα δει για αρκετά χρόνια του πρώιμου δημοσίου εργασιακού του βίου). Συνολικά το καθαρό ποσό είναι πολύ χαμηλό (και λόγω εισφορών), τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα, σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα. Για αυτό το λόγο ταλαντεύομαι στο αν θα κάνω αίτηση εν τέλει ή όχι. Σε δήμο είχα εργαστεί ένα διάστημα οπότε γνωρίζω κάποια πράγματα, πολλά από τα οποία θεωρώ πως συναντώνται σε όλους τους ελληνικούς ΟΤΑ (είναι οι ασθένειες από τις οποίες νοσεί όλο το σύστημα). Κυριότερη ασθένεια θεωρώ πως είναι η de facto καταστρατήγηση (ή προσπάθεια καταστρατήγησης) των άρθρων του κώδικα των δημοσίων / δημοτικών υπαλλήλων που αναφέρονται σε καθήκοντα, υποχρεώσεις, κλπ. του υπαλλήλου. Τώρα, για τα "εξτραδάκια" που λες, στο δήμο που ήμουν, αλλά και σε γειτονικό που είχα πληροφορίες, δεν έπαιζαν. Αν σε μας παίζουν, τότε να το σκεφτώ σοβαρά για τη θέση στην περιφέρεια
|
|