|
Post by panini on Dec 5, 2023 20:52:33 GMT
Καλησπέρα συνάδελφε και συντοπίτη! Σίγουρα για να το λες κάτι θα ξέρεις περί μη ύπαρξης "εξτραδακιων" στους ΟΤΑ. Για αυτό και εγώ είπα ότι παίζει μεγάλο ρόλο για το ποιός είναι δήμαρχος ή περιφερειάρχης. Τουλάχιστον για τη δικιά μας περιφέρεια πάντως είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν, καθώς συναναστρέφομαι με τους υπαλλήλους της και έχω προσωπική γνώση. Αλλά ναι, αυτό που ισχύει και γίνεται τώρα δεν είναι σίγουρο ότι θα εξακολουθήσει να γίνεται με κάποια μελλοντική αλλαγή αιρετού ούτε καν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι θα συνεχιστεί με τον ίδιο αιρετό και στην προσεχή θητεία (καθώς η περιφέρεια μας έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα). Κανονικά, δεν υπάρχουν πλέον επιδόματα στο δημόσιο, όπως υπήρχαν στο (όλο και απώτερο) παρελθόν. Ο μηχανικός πλέον αμείβεται με το ενιαίο μισθολόγιο και παίρνει το επίδομα τέκνων, το 6 τοις χιλίοις του οποίου το ποσό κυμαίνεται από τετράμηνο σε τετράμηνο και το επίδομα θέσης, αν κατέχει θέση τουλάχιστον τμηματάρχη (κάτι που κανένας νεοδιόριστος δεν θα δει για αρκετά χρόνια του πρώιμου δημοσίου εργασιακού του βίου). Συνολικά το καθαρό ποσό είναι πολύ χαμηλό (και λόγω εισφορών), τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα, σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα. Για αυτό το λόγο ταλαντεύομαι στο αν θα κάνω αίτηση εν τέλει ή όχι. Σε δήμο είχα εργαστεί ένα διάστημα οπότε γνωρίζω κάποια πράγματα, πολλά από τα οποία θεωρώ πως συναντώνται σε όλους τους ελληνικούς ΟΤΑ (είναι οι ασθένειες από τις οποίες νοσεί όλο το σύστημα). Κυριότερη ασθένεια θεωρώ πως είναι η de facto καταστρατήγηση (ή προσπάθεια καταστρατήγησης) των άρθρων του κώδικα των δημοσίων / δημοτικών υπαλλήλων που αναφέρονται σε καθήκοντα, υποχρεώσεις, κλπ. του υπαλλήλου. Τώρα, για τα "εξτραδάκια" που λες, στο δήμο που ήμουν, αλλά και σε γειτονικό που είχα πληροφορίες, δεν έπαιζαν. Αν σε μας παίζουν, τότε να το σκεφτώ σοβαρά για τη θέση στην περιφέρεια Παίζουν και παραπαίζουν. Και ξέρω και το ποσό που παίζει μηνιαία ανά υπάλληλο. Το θέμα είναι ως πότε θα παίζουν. Γιατί όπως καταλαβαίνεις τα περισσότερα εκτός έδρας (γιατί για εκτός έδρας μιλάω) είναι εικονικά. Αυτό που αναφέρεις για τις αποδοχές είναι μεγάλο θέμα και για μένα. Αν και ποτέ δεν είχα μηνιαίες αποδοχές καθότι ελεύθερος επαγγελματίας, ο περιορισμός στον μηνιαίο μισθό πρωτοπροσλαμβανομενου ΔΥ και η προσαρμογή μου σε αυτό θα είναι σίγουρα σοκ. Οπότε, σκέψεις και ταλαντεύσεις υπάρχουν πολλές και σε μένα. Ίσως η πλάστιγγα γείρει προς το ναι λόγω ηλικίας, καθώς εισερχομαι στο δεύτερο μισό του εργασιακού μου βίου και μάλλον χρειάζεται κάτι πιο χαλαρό και ήρεμο (έστω και κακοπληρωμένο). Για το θέμα του πορου αν προσληφθεί κάποιος μηχανικός σε θέση πληροφορικής, διαβάζοντας το καταστατικό της ΕΜΔΥΔΑΣ μου δημιουργείται η εντύπωση ότι κανονικά θα πρέπει να το παίρνει. Στο καταστατικό δεν αναφέρεται η θέση που υπηρετεί κάποιος ως προϋπόθεση για να γίνει μέλος, αλλά μόνο η ιδιότητα του ως διπλωματούχος μηχανικός του δημοσίου. Σε κάθε περίπτωση όμως μία επικοινωνία με την ΕΜΔΥΔΑΣ θα έλυνε την απορία.
|
|
|
Post by manosb on Dec 5, 2023 23:37:11 GMT
Καλησπέρα και από εμένα. Το σκεφτόμουν χθες μήπως έπρεπε να ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο topic για να ανταλλάξουμε απόψεις οι μηχανικοί. Μηχανολόγος με προτίμηση μονο Αθήνα. Απογοητεύτηκα λίγο γιατί έιχα δει στον προγραμματισμό μερικές θέσεις στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι οποίες δεν είναι τελικά στον πίνακα. Προβληματίζομαι λίγο τι θα δηλώσω, είχα πει να αποφύγω Περιφέρειες και Δήμους. Ξέρετε αν το Πανεπιστήμιο Πατρών δίνει βεβαιώσεις για το integrated, στο site αναφέρει ότι δεν χρειάζεται και αρκεί μόνο το ΦΕΚ. Γιατι οχι δήμους και περιφερειες; Είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής. Οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων ασχολούνται κυρίως με έργα, αντικέιμενο που δεν έχω καθόλου προϋπηρεσία και δεν μου αρέσει. Επίσης φαντάζομαι σε μικρούς Δήμους στην επαρχία οι μηχανικοί θα κάνουν λίγο από όλα. Δυστυχώς η θέση Μηχανολόγου στο Δήμο μου ήταν στην 13Κ, εκεί θα πήγαινα.
Αφού έχω το περιθώριο σκέφτομαι να δηλώσω πρώτα με βάση το αντικέιμενο της θέσης και να βάλω στο τέλος ίσως κάποια θέση σε Δήμο ή Περιφέρεια. Παρεπιπτόντως υπάρχει μια θέση στην Περιφέρεια Αττικής που έιναι στο τμήμα που εκδίδει άδειες συνεργέιων, τρέιλερ κτλ. εκεί οι υπάλληλοι έχουν "έξτρα" αμοιβές (για να το θέσω κομψά) αλλά είναι στην Ελευσίνα.
|
|
|
Post by manosb on Dec 5, 2023 23:39:05 GMT
Καλησπέρα. Γνώριζετε αν το master integraded αναγνωρίζεται μισθολογικά; Μισθολογικά νομίζω πως όχι γιατί το έχω δει αρκετές φορές στα αιτήματα των οργανώσεων των Μηχανικών του Δημοσίου. Ίσως αναγνωρίζεται μόνο βαθμολογικά. Από όσο έχω δει μόνο βαθμολογικά.
|
|
nknkdk
Gladiator
Κλινικός παρατηρητής του ανθρώπινου καρναβαλιού..
|
Post by nknkdk on Dec 6, 2023 14:47:32 GMT
Για σας και από εμένα Α.Μ., 82 Βαθμούς με τις προσαυξήσεις, Αθήνα.
Αν είναι το 1/3 Αθήνα μια χαρά θα είναι.
Σίγουρα προσπαθείς να βάλεις μια τάξη μεταξύ του που (πχ Αθήνα), του κύριου φορέα (πχ δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο), ΟΤΑ και που, μόνιμη θέση ή ΙΔΑΧ κλπ
Σίγουρα πολυπαραγοντική εξίσωση.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
|
|
targ
Beekeeper
|
Post by targ on Dec 6, 2023 18:35:30 GMT
Καλησπέρα και από μένα, ΗΜΜΥ με 78,25 με προσαυξησεις, Θεσσαλία. Ήθελα να ρωτήσω στην άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τι συμπληρώσατε στα πεδία Αριθμός Μητρώου Αδείας, Μητρώο Αδείας καθως και τι βάλατε σαν ημερομηνία λήξης.
|
|
|
Post by kotonos on Dec 6, 2023 20:30:08 GMT
Καλησπέρα και από μένα, ΗΜΜΥ με 78,25 με προσαυξησεις, Θεσσαλία. Ήθελα να ρωτήσω στην άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τι συμπληρώσατε στα πεδία Αριθμός Μητρώου Αδείας, Μητρώο Αδείας καθως και τι βάλατε σαν ημερομηνία λήξης. Αριθμό μητρώου αδείας έχω βάλει τον αριθμό πρωτοκόλλου. Μητρώο αδείας δεν βλέπω να υπάρχει ως πεδίο. Αριθμός αδείας υπάρχει, όπου εκεί συμπληρώνεις τον αριθμό που έχει η άδεια σου. Ως ημερομηνία λήξης δεν βάζεις κάτι. Δεν λήγει η άδεια.
|
|
nknkdk
Gladiator
|
Post by nknkdk on Dec 6, 2023 21:41:44 GMT
Καλησπέρα και από μένα, ΗΜΜΥ με 78,25 με προσαυξησεις, Θεσσαλία. Ήθελα να ρωτήσω στην άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τι συμπληρώσατε στα πεδία Αριθμός Μητρώου Αδείας, Μητρώο Αδείας καθως και τι βάλατε σαν ημερομηνία λήξης. Αριθμό μητρώου αδείας έχω βάλει τον αριθμό πρωτοκόλλου. Μητρώο αδείας δεν βλέπω να υπάρχει ως πεδίο. Αριθμός αδείας υπάρχει, όπου εκεί συμπληρώνεις τον αριθμό που έχει η άδεια σου. Ως ημερομηνία λήξης δεν βάζεις κάτι. Δεν λήγει η άδεια. Αυτά στο μητρώο ή κάπου αλλού τα συμπληρώσατε; Sent from my SM-G965F using Tapatalk
|
|
|
Post by manosb on Dec 6, 2023 22:59:35 GMT
Αριθμό μητρώου αδείας έχω βάλει τον αριθμό πρωτοκόλλου. Μητρώο αδείας δεν βλέπω να υπάρχει ως πεδίο. Αριθμός αδείας υπάρχει, όπου εκεί συμπληρώνεις τον αριθμό που έχει η άδεια σου. Ως ημερομηνία λήξης δεν βάζεις κάτι. Δεν λήγει η άδεια. Αυτά στο μητρώο ή κάπου αλλού τα συμπληρώσατε; Sent from my SM-G965F using Tapatalk Στο μητρώο, εκεί που συμπληρώνεις την Εμπειρία δίπλα υπάρχει tab με τις επαγγελματικές άδειες. Και εγώ το έχω συμπληρώσει όπως ο συνάδελφος. Θεωρητικά είναι σωστό, συμβουλέψου και τις οδηγίες για το τη συμπλήρωση του μητρώου.
|
|
nknkdk
Gladiator
|
Post by nknkdk on Dec 6, 2023 23:05:31 GMT
Τα έχω συμπληρώσει πολύ καιρό και δεν το θυμόμουν. Θα τα ανανεώσω.
Υπάρχει κάπου η περιγραφή των καθηκόντων των θέσεων ανά κωδικό θέσης;
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
|
|
ls31
Kill Bill
|
Post by ls31 on Dec 7, 2023 9:29:00 GMT
Καλημέρα κι από εμένα και καλή επιτυχία σε όλους! Δύο ερωτήσεις (μία ως προς το μητρώο και μία σχετική με φορείς) αν ξέρει κάποιος.
1. Integrated master. Φτιάχνουμε ένα merged pdf με το πιστοποιητικό του Ιδρύματος και το ΦΕΚ της διαπιστωτικής ή ξεχωριστά αρχεία?
2. Τι φάση με τις ΔΕΥΑ? Έχουν βγει θέσεις αλλά διαβάζω πως έρχεται νόμος που θα αλλάξει/συγχωνεύσει ΔΕΥΑ, θα ιδρυθούν μείζονες ανά νομό κλπ. Με βάση πως δεν θα έχουμε συμπληρώσει διετία όταν θα ψηφιστούν αυτές οι αλλαγές, υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει το καθεστώς των νέων προσληφθέντων ή ακόμα χειρότερα να πάρουν πόδι χάριν εξυγίανσης πχ?
|
|
|
Post by panini on Dec 7, 2023 10:42:46 GMT
Καλημέρα κι από εμένα και καλή επιτυχία σε όλους! Δύο ερωτήσεις (μία ως προς το μητρώο και μία σχετική με φορείς) αν ξέρει κάποιος. 1. Integrated master. Φτιάχνουμε ένα merged pdf με το πιστοποιητικό του Ιδρύματος και το ΦΕΚ της διαπιστωτικής ή ξεχωριστά αρχεία? 2. Τι φάση με τις ΔΕΥΑ? Έχουν βγει θέσεις αλλά διαβάζω πως έρχεται νόμος που θα αλλάξει/συγχωνεύσει ΔΕΥΑ, θα ιδρυθούν μείζονες ανά νομό κλπ. Με βάση πως δεν θα έχουμε συμπληρώσει διετία όταν θα ψηφιστούν αυτές οι αλλαγές, υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει το καθεστώς των νέων προσληφθέντων ή ακόμα χειρότερα να πάρουν πόδι χάριν εξυγίανσης πχ? 1. Εγώ το κάνω μαζί σε ένα merged αρχείο. 2. Κανείς δεν ξέρει μέχρι να γίνει και να ψηφισθεί κάποιο νομοσχέδιο. Πάντως το να πάρουν πόδι, το θεωρώ δύσκολο. Ακόμα και να συγχωνευθούν ανά νομό ή ανά περιφέρεια, πάλι οι τεχνικοί τουλάχιστον υπάλληλοι θα πρέπει να εδρεύουν και να εργάζονται στην πόλη που ήδη βρίσκονται. Κάτι αντίστοιχο με τους νομούς που συγχωνεύτηκαν σε περιφέρειες, αλλά οι υπάλληλοι εργάζονται κανονικά εκεί που δούλευαν και πριν (στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων πια). Ίσως η συγχώνευση επηρεάσει κυρίως τις διοικήσεις των επιχειρήσεων αφού θα προβλέπεται μόνο μια, στη χειρότερη και τους διοικητικούς/οικονομικούς υπαλλήλους.Ξαναλέω ότι όμως όλα αυτά είναι απλώς εκτιμήσεις δικές μου. Πάντως οι υπάλληλοι των ΔΕΥΑ έχουν από τα πιο δελεαστικά μισθολόγια του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
|
|
|
Post by teo1978 on Dec 7, 2023 11:54:04 GMT
καλημερα σε ολους
Ξερει κανεις εαν , εφοσον στο περιγραμμα θεσεως αναφερεται θεση προισταμενου , ειναι δυνατον να την αναλαβεις με το που διοριστει καποιος? Η θελει να εχεις συμπληρωσει δοκιμαστικη περιοδο διετιας? Ακουγεται λογικο το 2ο
|
|
|
Post by kotonos on Dec 7, 2023 18:48:27 GMT
καλημερα σε ολους Ξερει κανεις εαν , εφοσον στο περιγραμμα θεσεως αναφερεται θεση προισταμενου , ειναι δυνατον να την αναλαβεις με το που διοριστει καποιος? Η θελει να εχεις συμπληρωσει δοκιμαστικη περιοδο διετιας? Ακουγεται λογικο το 2ο Καλησπέρα, όσο είσαι δόκιμος δημόσιος υπάλληλος δεν μπορείς να αναλάβεις θέση τμηματάρχη. Αν το με το καλό διοριστείς σε κάποια θέση, μπορείς να κάτσεις να το ψάξεις ενδελεχώς το θέμα διότι είναι σύνθετο. Θυμάμαι πάντως πως δεν αρκούν οι γενικές διατάξεις, αλλά έχει σημασία και τι γράφει ο ΟΕΥ του εκάστοτε φορέα για το εν λόγω θέμα.
|
|
|
Post by kotonos on Dec 7, 2023 18:55:17 GMT
Καλημέρα κι από εμένα και καλή επιτυχία σε όλους! Δύο ερωτήσεις (μία ως προς το μητρώο και μία σχετική με φορείς) αν ξέρει κάποιος. 1. Integrated master. Φτιάχνουμε ένα merged pdf με το πιστοποιητικό του Ιδρύματος και το ΦΕΚ της διαπιστωτικής ή ξεχωριστά αρχεία? 2. Τι φάση με τις ΔΕΥΑ? Έχουν βγει θέσεις αλλά διαβάζω πως έρχεται νόμος που θα αλλάξει/συγχωνεύσει ΔΕΥΑ, θα ιδρυθούν μείζονες ανά νομό κλπ. Με βάση πως δεν θα έχουμε συμπληρώσει διετία όταν θα ψηφιστούν αυτές οι αλλαγές, υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει το καθεστώς των νέων προσληφθέντων ή ακόμα χειρότερα να πάρουν πόδι χάριν εξυγίανσης πχ? 1. Εγώ το κάνω μαζί σε ένα merged αρχείο. 2. Κανείς δεν ξέρει μέχρι να γίνει και να ψηφισθεί κάποιο νομοσχέδιο. Πάντως το να πάρουν πόδι, το θεωρώ δύσκολο. Ακόμα και να συγχωνευθούν ανά νομό ή ανά περιφέρεια, πάλι οι τεχνικοί τουλάχιστον υπάλληλοι θα πρέπει να εδρεύουν και να εργάζονται στην πόλη που ήδη βρίσκονται. Κάτι αντίστοιχο με τους νομούς που συγχωνεύτηκαν σε περιφέρειες, αλλά οι υπάλληλοι εργάζονται κανονικά εκεί που δούλευαν και πριν (στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων πια). Ίσως η συγχώνευση επηρεάσει κυρίως τις διοικήσεις των επιχειρήσεων αφού θα προβλέπεται μόνο μια, στη χειρότερη και τους διοικητικούς/οικονομικούς υπαλλήλους.Ξαναλέω ότι όμως όλα αυτά είναι απλώς εκτιμήσεις δικές μου. Πάντως οι υπάλληλοι των ΔΕΥΑ έχουν από τα πιο δελεαστικά μισθολόγια του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 1. Αρκεί το ΦΕΚ της διαπιστωτικής πράξης. Δεν χρειάζεσαι πιστοποιητικό ιδρύματος. 2. Στη γενική συζήτηση, αλλά και αλλού που ρώτησα μου είπαν πως υπάρχουν διαφορές από Δ.Ε.Υ.Α. σε Δ.Ε.Υ.Α. όσον αφορά το μισθολογικό καθεστώς. Για το νομοσχέδιο που γράφεις, το έχω διαβάσει και εγώ και σίγουρα θα με έβαζε σε αμφιβολίες για την επιλογή τέτοιων θέσεων.
|
|
targ
Beekeeper
|
Post by targ on Dec 7, 2023 21:27:53 GMT
Καλησπέρα και από μένα, ΗΜΜΥ με 78,25 με προσαυξησεις, Θεσσαλία. Ήθελα να ρωτήσω στην άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τι συμπληρώσατε στα πεδία Αριθμός Μητρώου Αδείας, Μητρώο Αδείας καθως και τι βάλατε σαν ημερομηνία λήξης. Αριθμό μητρώου αδείας έχω βάλει τον αριθμό πρωτοκόλλου. Μητρώο αδείας δεν βλέπω να υπάρχει ως πεδίο. Αριθμός αδείας υπάρχει, όπου εκεί συμπληρώνεις τον αριθμό που έχει η άδεια σου. Ως ημερομηνία λήξης δεν βάζεις κάτι. Δεν λήγει η άδεια. Ναι αριθμό αδείας ήθελα να γραψω. Σε ευχαριστώ για την απαντηση
|
|