|
Post by lawanddisorder on Jun 7, 2024 16:00:52 GMT
Κάθε μέρα διάβασμα είναι λίγο υπερβολικό νομίζω (προσωπικά περνάω "διαγώνια" την ύλη μέσα στο ΣΚ), αλλά αν μπορείς να εντάξεις καμιά ώρα μελέτης καθημερινά κακό δεν θα σου κάνει. Επαναλαμβάνω: μην φρικάρετε με την ύλη που θα δείτε, είναι πολλές νέες έννοιες και το τελωνειακό αντικείμενο ειδικά είναι ευρύ και άκρως τεχνικό. Τα βασικά. Και μην περιμένετε να μάθετε σε λίγους μήνες τα πάντα. Είναι αδύνατον και δεν είναι ρεαλιστικό να έχετε τέτοιες απαιτήσεις από τους εαυτούς σας. Επειδή και εμένα η πρώτη μου επιλογή στην 3ΓΒ/2023 είναι θέσεις ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ τι εννοείς τεχνικό; Μην ανησυχείτε, δεν το λέω για να τρομοκρατήσω ή ως αρνητικό. Αντιθέτως, έχει αρκετό ενδιαφέρον ως αντικείμενο. Δεν ξέρω αν ο όρος "τεχνικό" είναι ο ενδεδειγμένος. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως είναι το τελωνειακό αντικείμενο είναι πολύ αναλυτικό και με πολλές λεπτομέρειες, με κανόνες, εξαιρέσεις κλπ και όλα αυτά αποτυπώνονται με κωδικούς. Χρειάζεται προσοχή και αρκετή τριβή. Τίποτα εξωπραγματικό, όμως, ή δύσκολο.
|
|
|
Post by sok on Jun 7, 2024 16:05:29 GMT
Επειδή και εμένα η πρώτη μου επιλογή στην 3ΓΒ/2023 είναι θέσεις ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ τι εννοείς τεχνικό; Μην ανησυχείτε, δεν το λέω για να τρομοκρατήσω ή ως αρνητικό. Αντιθέτως, έχει αρκετό ενδιαφέρον ως αντικείμενο. Δεν ξέρω αν ο όρος "τεχνικό" είναι ο ενδεδειγμένος. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως είναι το τελωνειακό αντικείμενο είναι πολύ αναλυτικό και με πολλές λεπτομέρειες, με κανόνες, εξαιρέσεις κλπ και όλα αυτά αποτυπώνονται με κωδικούς. Χρειάζεται προσοχή και αρκετή τριβή. Τίποτα εξωπραγματικό, όμως, ή δύσκολο. οι θέσεις που έχω δηλώσει είναι στον ίδιο κωδικό μια σε τελωνειακή περιφέρεια και η άλλη σε τελωνείο. μηπως έχεις εικόνα που είναι καλύτερες οι συνθήκες αν κληθώ να επιλέξω;
|
|
|
Post by mmandi on Jun 7, 2024 16:16:16 GMT
Καλησπέρα και συγχαρητήρια σε όλους! Εφοριακών Αθήνα! Καλημέρα και συγχαρητήρια! έχετε δει τα μορια επιτυχόντων στην ΑΑΔΕ Αττικής/υπόλοιπης Ελλάδας? Από μια στα γρήγορα που είδα ( ειλικρινά στα πολύ γρήγορα, αν έχω κάποιο λάθος μην πέσετε να με φάτε ) συνολικά από τους 137 της ΑΑΔΕ οι 29 είναι από ειδικές κατηγορίες. Οι 8 (ειδικών κατηγοριών) βρίσκονται στην Αθήνα με τελευταίο 64,63 ΤΕ Πληροφορικής, τελευταίος εφοριακών 74,75 Δυτικού τομέα Αθηνών και τελευταίος τελωνειακών 78,25. Στην κύρια κατηγορία Αθηνών, τελευταίος 67,5 ΤΕ πληροφορικής, τελευταίος εφοριακών 75,25, τελευταίος τελωνειακών Πειραιά 77 . Συνολικά στην υπόλοιπη Ελλάδα ειδικές κατηγορίες 21 άτομα από συνολικά 94, τελευταίος από ειδικές 63 ΤΕ εφοριακών Πάρου (χωρίς εντοπιότητα εννοείται αλλιώς θα ήταν πολύ παραπάνω), τελωνειακών 70,50 Λακωνίας ενώ στην κύρια κατηγορία 69 ΤΕ πληροφορικής Ανατολικής Αττικής, τελευταίος εφοριακών 74,25 Θήρας, τελευταίος τελωνειακών 76,38 Πάρου. Αυτά!
|
|
|
Post by ev1975 on Jun 7, 2024 16:56:49 GMT
Καλημέρα και συγχαρητήρια! έχετε δει τα μορια επιτυχόντων στην ΑΑΔΕ Αττικής/υπόλοιπης Ελλάδας? Χαίρετε, ευχαριστώ πολύ! Είστε ΠΕ ή ΤΕ? Να πω και σε εσάς συγχαρητήρια? Μόλις έριξα μια ματιά. Τι ακριβώς ρωτάτε? Καλησπέρα, είμαι ΠΕ και προσπαθώ να προβλέψω αν θα γραφώ και εγώ εδώ....
|
|
|
Post by sok on Jun 7, 2024 16:59:23 GMT
όλα σχετικά είναι με τα μόρια. είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. όσο υψηλή βαθμολογία και αν έχει κάποιος υπάρχουν πιθανότητες να μείνει απέξω αν συμπέσουν πολλοί να διεκδικούν τις ίδιες θέσεις.
|
|
|
Post by lawanddisorder on Jun 7, 2024 17:12:34 GMT
Μην ανησυχείτε, δεν το λέω για να τρομοκρατήσω ή ως αρνητικό. Αντιθέτως, έχει αρκετό ενδιαφέρον ως αντικείμενο. Δεν ξέρω αν ο όρος "τεχνικό" είναι ο ενδεδειγμένος. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως είναι το τελωνειακό αντικείμενο είναι πολύ αναλυτικό και με πολλές λεπτομέρειες, με κανόνες, εξαιρέσεις κλπ και όλα αυτά αποτυπώνονται με κωδικούς. Χρειάζεται προσοχή και αρκετή τριβή. Τίποτα εξωπραγματικό, όμως, ή δύσκολο. οι θέσεις που έχω δηλώσει είναι στον ίδιο κωδικό μια σε τελωνειακή περιφέρεια και η άλλη σε τελωνείο. μηπως έχεις εικόνα που είναι καλύτερες οι συνθήκες αν κληθώ να επιλέξω; Αυτό δεν το γνωρίζω, δυστυχώς, γιατί ούτε εγώ έχω προλάβει να κάνω πρακτική και να δω πώς πραγματικά είναι να δουλεύεις σε τελωνείο. Τώρα το πού είναι καλύτερες οι συνθήκες, θεωρώ πως είναι σχετικό. Πχ σε τι τμήμα θα τοποθετηθείς, τι αντικείμενο θα έχεις, κλπ.
|
|
|
Post by teoperi on Jun 7, 2024 21:35:24 GMT
Για να απαντηθούν οι απορίες που έχετε θα πρέπει να κάνουμε ολόκληρη συνέντευξη τύπου. Σκεφτείτε ότι εμείς αναλύσαμε επι μήνες τα του τελωνείου μέχρι να διοριστουμε. Τι θα πει κεντρική υπηρεσία, τι περιφέρεια, τελωνείο Α τάξης, Β τάξης, συνοριακό, ΠΘΕ, βάρδιες, θέσεις ειδικής βαρύτητας και πολλά πολλά ακόμα. Είναι αδύνατον να αναλυθούν όλα αυτά εδω μέσα. Όταν με το καλό γίνουν ομάδες στο viber θα κάνετε άπειρη κουβέντα σχετικά με αυτά. Ίσως να μπορεί και κάποιος εν ενεργεία συνάδελφος του 1Γ να σας κατατοπίσει. Εμείς πχ είχαμε άτομο της ΟΤΥΕ αλλά και παιδιά της Α φασης που μας κατατόπιζαν.
Πάντως οσοι είστε τελωνειακοί ετοιμαστείτε για κοσμογονία. Είναι αντικείμενο που δεν το ξέρει πολύς κόσμος. Ασε που όλοι κι όλοι είμαστε 2500.
Όσον αφορά την ΦΟΤΑ, όπως σας είπε και ο συνάδελφος, η ύλη είναι τεράστια γιατί το αντικείμενο και τα παρακλάδια του είναι χαοτικό αλλά κανείς δεν έχει την απαίτηση να τα ξέρετε όλα. Υπάρχουν κάποια σημεία που θα εστιάζετε περισσότερο. Ακόμα και οι εισηγητές δεν ξέρουν πράγματα εκτός του τμήματος τους. Οσο για τις εξετάσεις και το διάβασμα μην αγχώνεστε, ολα θα γίνουν όπως πρέπει.
Με το καλό να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες και να μπείτε σε μια σειρά.
|
|
2024
Kill Bill
|
Post by 2024 on Jun 8, 2024 7:26:31 GMT
Συγχαρητήρια σε όλους! Τελωνειακό Αθήνα θα ήθελα να ρωτήσω σε ποιο στάδια μπορεί να ζητήσει κάποιος αναστολή ανάληψης υπηρεσίας και κατά πόσο αυτό αν ξέρετε είναι εφικτό. Γνωρίζετε συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες έχει εγκριθεί Καλημέρα!Φανανταζομαι μετά το ΦΕΚ κατανομής θα μπορούσες να καλέσεις στη διεύθυνση προσωπικού της ΑΑΔΕ για περισσότερες πληροφορίες. Θέλω να πιστεύω ότι αφού ακολουθούν οι ΠΕ, δεν θα έχουν πρόβλημα να δώσουν την αναβολη των 6 μηνών....
|
|
sundy
Pink Panther
|
Post by sundy on Jun 8, 2024 8:59:27 GMT
TE & ΠΕ κάνουν εκπαίδευση σε διαφορετικά τμήματα...? (τώρα με βάση τι γίνεται στην 1Γ/2022 το ρωτάω....?) Στην 1Γ κάνουμε μαζί εκπαίδευση ΤΕ και ΠΕ.ειμαστε μαζί στα τμήματα
|
|
pokem
Pink Panther
|
Post by pokem on Jun 8, 2024 12:46:15 GMT
Συγχαρητήρια σε όλους! Τελωνειακό Αθήνα θα ήθελα να ρωτήσω σε ποιο στάδια μπορεί να ζητήσει κάποιος αναστολή ανάληψης υπηρεσίας και κατά πόσο αυτό αν ξέρετε είναι εφικτό. Γνωρίζετε συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες έχει εγκριθεί Η ΑΑΔΕ δεν εγκρίνει εύκολα πάνω από διμηνη παράταση. Γνωρίζω παιδί που ζήτησε 6μηνη παραταση για σοβαρούς προσωπικούς λόγους και δεν του έδωσαν ούτε μερα. Σε λίγους εδώσαν 1-2 μήνες. Σε έναν με κόλλημα ανάληψης αφού ήταν σε σώμα ασφαλείας δώσαν 6 μήνες. Η αλήθεια είναι και το λένε εκπειρας από αυτους που ζητούν και παιρνουν παράταση διορισμου στην ΑΑΔΕ, 9 στους 10 δεν εμφανίζονται πότε. Και έτσι η ΑΑΔΕ που έχει χιλιάδες κενά, προτιμά να επισπεύδει την αναπληρωση. Όταν σε καλέσουν να στείλεις δικαιολογητικά, τοτε στελνεις και το αίτημα παράτασης. Στην τελευταία φουρνιά απάντησαν θετικά αρνητικά λίγες ημέρες πριν την ορκωμοσία.
|
|
|
Post by athina1977 on Jun 8, 2024 13:03:22 GMT
Μπορείτε να μας δώσετε κι άλλες πληροφορίες για τελωνειακούς παρακαλώ;;
|
|
|
Post by teoperi on Jun 8, 2024 15:58:59 GMT
Μπορείτε να μας δώσετε κι άλλες πληροφορίες για τελωνειακούς παρακαλώ;; Όταν δημιουργηθεί κάποια ομάδα στο viber ή άλλου που να αφορά τους τελωνειακούς της 2Γ,πολύ ευχαρίστως να βοηθήσουμε με όσα ξέρουμε. Απλά ιδανικά να περιμένατε και τους ΠΕ; Εκτός αν βιάζεστε τόσο και δεν κρατιέστε.
|
|
|
Post by efigram7 on Jun 9, 2024 3:59:20 GMT
Καλημέρα σε όλους!!!Πήρα την πρωτοβουλία και δημιουργησα ομάδα στο viber, οπότε σε προσωπικό μνμ οποίος ενδιαφέρεται μου στέλνει το τηλ. του να τον προσθέσω
|
|
|
Post by efigram7 on Jun 9, 2024 3:59:53 GMT
Καλημέρα σε όλους!!!Πήρα την πρωτοβουλία και δημιουργησα ομάδα στο viber, οπότε σε προσωπικό μνμ οποίος ενδιαφέρεται μου στέλνει το τηλ. του να τον προσθέσω Η ομάδα αφορά σε ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥΣ
|
|
|
Post by kardim on Jun 10, 2024 9:30:54 GMT
Καλημέρα σε όλους!
asepita βάλε και το βαθμολόγιο στην αρχή
|
|