|
Post by teoperi on Jun 14, 2024 20:41:45 GMT
Έχει απόλυτο δίκιο ο συνάδελφος, παιδιά. Αν πρόκειται για το οικονομικό, η διαφορά στο πληρωτέο ποσό ανάμεσα σε έναν απλό υπάλληλο και έναν βοηθό ελεγκτή (ΠΘΕ 370 και 600 ευρώ αντίστοιχα) και ανάμεσα σε έναν έμπειρο υπάλληλο κι ελεγκτή, που θα γίνετε μετά την τριετία (ΠΘΕ 600 και 850 ευρώ αντίστοιχα) είναι περίπου 139 ευρώ καθαρά. Είναι μεν παραπάνω χρήματα, αλλά προσωπικά δεν τα θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικά ως κίνητρο, ειδικά αν λάβουμε υπ'όψιν τις ευθύνες που έχει ένας ελεγκτής. Αν πάλι, σας συναρπάζει ο έλεγχος μπορείτε να κυνηγήσετε τις θέσεις ειδικής βαρύτητας και να δώσετε εξετάσεις αργότερα, συμφωνα με όσα προβλέπονται στις νέες κανονιστικές. Δεν χρειάζεται να στενοχωριέστε γι'αυτό. Αν και ο συνάδελφος πιστεύω σας κάλυψε με το παράδειγμα του ας δούμε συγκεκριμένα ποσοστά κρατήσεων και κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες για τον μισθό γενικότερα, το ΠΘΕ και το ΜΤΠΥ. Βασικός ΜισθόςΒάση Υπολογισμού: 780,00 € Μικτά ΔΕ: *1,10 ΤΕ: *1,33 ΠΕ: *1,40 +70,00 € Μικτά αύξηση απο 01/01/2024 Οικογενειακή παροχή (Μικτά)1 παιδί : 70,00 € 2 παιδιά: 120,00 € 3 παιδιά: 170,00 € 4 παιδιά: 220,00 € 1ο έτος δόκιμος (Απο την ημέρα διορισμού, καθ' όλο το διάστημα της ΦΟΤΑ και μέχρι την ημερολογιακή συμπλήρωση ενός έτους απο τον διορισμό)- Το ΠΘΕ του εκπαιδευόμενου στην ΦΟΤΑ είναι 370,00 € Μικτά
- Ειδικά για τον 1ο χρόνο υπηρεσίας το ΠΘΕ διαμορφώνεται σε 75% του αρχικού -> 277,50 € Μικτά
- Πέρα απο τις τακτικές κρατήσεις για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) που θα δούμε πιο κάτω υπάρχει και το δικαίωμα εγγραφής που ανέρχεται στο σύνολο του ακαθάριστου μισθού του πρώτου μήνα διορισμού του μετόχου και παρακρατείται σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Άρα κάθε μήνα για τον πρώτο χρόνο υπάρχει μια επιπλέον παρακράτηση της τάξης του 8,33 % επι εκάστου μηνιαίου μισθού.
2ο έτος δόκιμος (μέχρι την ημερολογιακή συμπλήρωση του 2ου έτους απο τον διορισμό)- Το ΠΘΕ συνεχίζει να είναι στα 370,00 € Μικτά για όσους δεν υπηρετούν σε Θέση Εργασίας Ειδικής Βαρύτητας
- Ειδικά για τον 2ο χρόνο υπηρεσίας το ΠΘΕ διαμορφώνεται σε 90% του αρχικού -> 333,00 € Μικτά
- Παύουν οι κρατήσεις για το δικαίωμα εγγραφής στο ΜΤΠΥ
3ο έτος (πλέον μόνιμος)- Το ΠΘΕ αυξάνεται στα 600,00 € Μικτά για όσους δεν υπηρετούν σε Θέση Εργασίας Ειδικής Βαρύτητας, καθώς πλέον λογίζονται ως Έμπειροι Υπάλληλοι.
- Το ΠΘΕ λαμβάνεται σε ποσοστό 100% -> 600,00 € Μικτά
- Άνοδος στο επόμενο Μισθολογικό Κλιμάκιο (ΜΚ)
Για τις ΘΕΕΒ τα αντίστοιχα ΠΘΕ είναι 600,00 € για το Εισαγωγικό (Βοηθός Ελεγκτής) και 850,00 € για το Καταληκτικό (Ελεγκτής). Επι της ουσίας λοιπόν ένας Έμπειρος Υπάλληλος οποιουδήποτε τμήματος μη ειδικής βαρύτητας και ένας Ελεγκτής έχουν διαφορά 250,00 € Μικτά που μεταφράζεται σε περίπου 140,00 € Καθαρά (συνυπολογισμένου και του Φόρου). Ποσοστά Κρατήσεων ΑναλυτικάΤΕΑΔΥ (ΤΑΥΤΥ) ΑΣΦΛ (3.00%) ΕΦΚΑ Κλάδος Σύνταξης ΑΣΦΛ (6.67%) Μ.Τ.Π.Υ. (4.50%) Τ.Π.Δ.Υ. (4.00%) ΥΓΕΙΟΝ. ΑΣΦ. (2.55%) Μ.Τ.Π.Υ. ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΜΟΥ /11 (8.33%) Μόνο για το 1ο έτος υπηρεσίαςΕισφορά αλληλεγγύης υπέρ καταπολέμησης της ανεργίας (2.00%) Φόρος μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) αναλόγως της τρέχουσας φορολογίαςΆρα - Συνολικό ποσοστό κρατήσεων τον 1ο χρόνο 31,05% + ΦΜΥ
- Συνολικό ποσοστό κρατήσεων τον 2ο χρόνο και έπειτα 22,72% + ΦΜΥ
Αναλυτικά τα ΜΚ : -> Εργαλείο Υπολογισμού Μισθού, πρόσθετων οικογενειακών παροχών, και προσαύξησης ΜΚ λόγω Μεταπτυχιακού/Διδακτορικού Τίτλου : edyp.gr/pay-calculator Πρόσθετες αμοιβές Η ωριαία αποζημίωση υπερωριακής εργασίας των υπαλλήλων που απασχολούνται σύμφωνα με την παρούσα ορίζεται ως εξής: α) Για υπερωριακή εργασία απογευματινών ωρών και μέχρι την 22η ώρα, ίση με το ωρομίσθιο. β) Η ωριαία αμοιβή για εργασία πέραν του πενθημέρου, είναι ίδια με αυτή που παρέχεται για υπερωριακή εργασία απογευματινών ωρών και μέχρι την 22η ώρα, προσαυξημένη κατά 25% Σε όσα Τελωνεία λειτουργούν με βάρδιες: γ) Για νυκτερινή εργασία εργάσιμων ημερών που παρέχεται από την 22η ώρα μέχρι την 6η πρωινή, ίση με το ωρομίσθιο αυξημένο κατά 30%. δ) Για εργασία ημερήσια ή νυκτερινή, που παρέχεται Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες: * Από την 6η πρωϊνή μέχρι την 22η ώρα, ίση με το ωρομίσθιο αυξημένο κατά 40%. * Από την 22η ώρα μέχρι την 6η πρωινή, ίση με το ωρομίσθιο αυξημένο κατά 45%. Το ωρομίσθιο ορίζεται στο 1/280 του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου της εκπαιδευτικής κατηγορίας του κάθε υπαλλήλου. Ο υπολογισμός πραγματοποιείται με βάση το μισθολογικό κλιμάκιο που αντιστοιχεί στα έτη υπηρεσίας, σε συνάρτηση με τα τυπικά προσόντα - Επιπλέον προβλέπεται ειδική ανταμοιβή, η οποία συνδέεται με την επίτευξη των στόχων κάθε οργανικής μονάδας.
|
|
|
Post by teoperi on Jun 14, 2024 20:54:46 GMT
Μην στεναχωριεστε που θα κανετε τα ιδια και θα παιρνετε λιγοτερα. Δεν ειναι κατι. Όλοι αμείβονται αναλόγως της θέσης τους στην υπηρεσία και της ευθύνης που έχουν. Πως κάνουν τα ίδια; Βάζουν το κεφάλι τους στον τορβά υπογράφοντας πορισματικές εκθέσεις όσοι είναι στην Διοικητική Υποστήριξη; Ή κάνουν καταλογισμούς όσοι δεν είναι στο Δικαστικό;
|
|
|
Post by lawanddisorder on Jun 15, 2024 6:10:58 GMT
Μην στεναχωριεστε που θα κανετε τα ιδια και θα παιρνετε λιγοτερα. Δεν ειναι κατι. Όλοι αμείβονται αναλόγως της θέσης τους στην υπηρεσία και της ευθύνης που έχουν. Πως κάνουν τα ίδια; Βάζουν το κεφάλι τους στον τορβά υπογράφοντας πορισματικές εκθέσεις όσοι είναι στην Διοικητική Υποστήριξη; Ή κάνουν καταλογισμούς όσοι δεν είναι στο Δικαστικό; Τι κάθεσαι κι εξηγείς κι εσύ, ειρωνεία θα εισπράξεις. Άστο να πάει στο καλό. Καλή τύχη να ευχηθώ σε όλους τους νεοδιοριζόμενους με τον 2Γ και είθε να τα βρείτε όλα όπως τα έχετε φανταστεί. Καλημέρα!
|
|
|
Post by evakol on Jun 15, 2024 6:22:49 GMT
Καλημέρα σε όλους σας. Προσωπικά έχω περάσει ΑΑΔΕ και όχι τελωνείο και επειδή βλέπω ότι το τελωνείο έχει μονοπωλήσει τη συζήτηση, και δεν το λέω σαν μομφή, καλά κάνετε και ρωτάτε και εκφράζετε απορίες, αλοίμονο, έχω να κάνω 2 ερωτήσεις για τη ΦΟΤΑ. Ειδικά εσείς που παρακολουθείτε ή εσείς που έχετε μιλήσει τηλεφωνικώς αν ξέρετε να μου απαντήσετε... 1. Η επόμενη σειρά, δηλαδή εμείς της 2ΓΒ , θα παρακολουθήσουμε εξ αποστάσεως ή θα υπάρξει κάποια αλλαγή και θα μας κατεβάσουν Αθήνα; (Γιατί εδώ τίθενται πολύ σημαντικά ζητήματα που πιστεύω προέχουν των άλλων) 2. Η πρακτική δεν γίνεται εκεί που έχουμε περάσει; Εκτός και αν υπάρχει διαχωρισμός Αθήνα - Θεσσαλονίκη και επαρχία. Τί θέλω να παω...εγώ πχ που έχω περάσει Βόλο, και δεν υπάρχει άλλη υπηρεσία μόνο η ΔΟΥ Βόλου, μπορεί να με στείλουν για πρακτική σε άλλη πόλη; (Σε διάφορα τμήματα - υπηρεσίες εντός της ΔΟΥ το καταλαβαίνω, γιατί στη πρακτική θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει rotation για να δούμε πράγματα...έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ τέλος πάντων)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
|
|
winter
Pink Panther
|
Post by winter on Jun 15, 2024 6:55:05 GMT
Καλημέρα σε όλους σας. Προσωπικά έχω περάσει ΑΑΔΕ και όχι τελωνείο και επειδή βλέπω ότι το τελωνείο έχει μονοπωλήσει τη συζήτηση, και δεν το λέω σαν μομφή, καλά κάνετε και ρωτάτε και εκφράζετε απορίες, αλοίμονο, έχω να κάνω 2 ερωτήσεις για τη ΦΟΤΑ. Ειδικά εσείς που παρακολουθείτε ή εσείς που έχετε μιλήσει τηλεφωνικώς αν ξέρετε να μου απαντήσετε... 1. Η επόμενη σειρά, δηλαδή εμείς της 2ΓΒ , θα παρακολουθήσουμε εξ αποστάσεως ή θα υπάρξει κάποια αλλαγή και θα μας κατεβάσουν Αθήνα; (Γιατί εδώ τίθενται πολύ σημαντικά ζητήματα που πιστεύω προέχουν των άλλων) 2. Η πρακτική δεν γίνεται εκεί που έχουμε περάσει; Εκτός και αν υπάρχει διαχωρισμός Αθήνα - Θεσσαλονίκη και επαρχία. Τί θέλω να παω...εγώ πχ που έχω περάσει Βόλο, και δεν υπάρχει άλλη υπηρεσία μόνο η ΔΟΥ Βόλου, μπορεί να με στείλουν για πρακτική σε άλλη πόλη; (Σε διάφορα τμήματα - υπηρεσίες εντός της ΔΟΥ το καταλαβαίνω, γιατί στη πρακτική θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει rotation για να δούμε πράγματα...έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ τέλος πάντων) Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλημέρα θα σου απαντήσω σύμφωνα με τα όσα έχω παρακολουθήσει "εδώ μεσα"..η εκπαίδευση θα γίνει κατά 90% εξ αποστάσεως..και αναφορικά με την πρακτική έχετε δικαίωμα επιλογής..σαφώς και μπορείτε να την κάνετε στη ΔΟΥ(τη μοναδική που διοριστηκατε.Κι εγώ στη ΔΟΥ της πόλης μου θα την κάνω όπου εκεί και θα τοποθετηθώ.
|
|
winter
Pink Panther
|
Post by winter on Jun 15, 2024 6:55:41 GMT
Καλημέρα σε όλους σας. Προσωπικά έχω περάσει ΑΑΔΕ και όχι τελωνείο και επειδή βλέπω ότι το τελωνείο έχει μονοπωλήσει τη συζήτηση, και δεν το λέω σαν μομφή, καλά κάνετε και ρωτάτε και εκφράζετε απορίες, αλοίμονο, έχω να κάνω 2 ερωτήσεις για τη ΦΟΤΑ. Ειδικά εσείς που παρακολουθείτε ή εσείς που έχετε μιλήσει τηλεφωνικώς αν ξέρετε να μου απαντήσετε... 1. Η επόμενη σειρά, δηλαδή εμείς της 2ΓΒ , θα παρακολουθήσουμε εξ αποστάσεως ή θα υπάρξει κάποια αλλαγή και θα μας κατεβάσουν Αθήνα; (Γιατί εδώ τίθενται πολύ σημαντικά ζητήματα που πιστεύω προέχουν των άλλων) 2. Η πρακτική δεν γίνεται εκεί που έχουμε περάσει; Εκτός και αν υπάρχει διαχωρισμός Αθήνα - Θεσσαλονίκη και επαρχία. Τί θέλω να παω...εγώ πχ που έχω περάσει Βόλο, και δεν υπάρχει άλλη υπηρεσία μόνο η ΔΟΥ Βόλου, μπορεί να με στείλουν για πρακτική σε άλλη πόλη; (Σε διάφορα τμήματα - υπηρεσίες εντός της ΔΟΥ το καταλαβαίνω, γιατί στη πρακτική θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει rotation για να δούμε πράγματα...έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ τέλος πάντων) Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλημέρα θα σας απαντήσω σύμφωνα με τα όσα έχω παρακολουθήσει "εδώ μεσα"..η εκπαίδευση θα γίνει κατά 90% εξ αποστάσεως..και αναφορικά με την πρακτική έχετε δικαίωμα επιλογής..σαφώς και μπορείτε να την κάνετε στη ΔΟΥ(τη μοναδική που διοριστηκατε.Κι εγώ στη ΔΟΥ της πόλης μου θα την κάνω όπου εκεί και θα τοποθετηθώ.
|
|
|
Post by teoperi on Jun 15, 2024 8:03:20 GMT
Καλημέρα σε όλους σας. Προσωπικά έχω περάσει ΑΑΔΕ και όχι τελωνείο και επειδή βλέπω ότι το τελωνείο έχει μονοπωλήσει τη συζήτηση, και δεν το λέω σαν μομφή, καλά κάνετε και ρωτάτε και εκφράζετε απορίες, αλοίμονο, έχω να κάνω 2 ερωτήσεις για τη ΦΟΤΑ. Ειδικά εσείς που παρακολουθείτε ή εσείς που έχετε μιλήσει τηλεφωνικώς αν ξέρετε να μου απαντήσετε... 1. Η επόμενη σειρά, δηλαδή εμείς της 2ΓΒ , θα παρακολουθήσουμε εξ αποστάσεως ή θα υπάρξει κάποια αλλαγή και θα μας κατεβάσουν Αθήνα; (Γιατί εδώ τίθενται πολύ σημαντικά ζητήματα που πιστεύω προέχουν των άλλων) 2. Η πρακτική δεν γίνεται εκεί που έχουμε περάσει; Εκτός και αν υπάρχει διαχωρισμός Αθήνα - Θεσσαλονίκη και επαρχία. Τί θέλω να παω...εγώ πχ που έχω περάσει Βόλο, και δεν υπάρχει άλλη υπηρεσία μόνο η ΔΟΥ Βόλου, μπορεί να με στείλουν για πρακτική σε άλλη πόλη; (Σε διάφορα τμήματα - υπηρεσίες εντός της ΔΟΥ το καταλαβαίνω, γιατί στη πρακτική θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει rotation για να δούμε πράγματα...έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ τέλος πάντων) Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλημέρα, 1. 99%, για να μην πω 100%, η εκπαίδευση θα συνεχίσει να γίνεται εξ αποστάσεως. Αυτή είναι η πρόθεση τόσο της Διοίκησης όσο και της ΦΟΤΑ, καθώς η σύνταξη προγράμματος εκπαίδευσης ήταν αρκετά δύσκολη ακόμα και μέσω Zoom (εκπαιδευτές-υπάλληλοι απ' όλη την Ελλάδα) πόσο μάλλον δια ζώσης. 2. Η Πρακτική χωρίζεται σε Α' και Β' στάδιο . Η Α' Πρακτική, τόσο στην Α' σειρά όσο και στην Β' σειρά της 1Γ, δόθηκε το δικαίωμα στους εκπαιδευόμενους να την ολοκληρώσουν στον τόπο (νομό) διαμονής-συμφερόντων τους εφόσον αυτός διαφέρει με τον τόπο (νομό) διορισμού. Στην ουσία κάποιος που διορίζεται στον ίδιο νομό με την κατοικία του ΔΕΝ μπορεί να να επιλέξει άλλο τόπο πρακτικής (και γιατί να θέλει άλλωστε). Για την Β' Πρακτική αν και στην αρχή είχε ειπωθεί οτι υποχρεωτικά θα γίνει στην μονάδα τοποθέτησης, μας ενημέρωσαν οτι θα ισχύσει το ίδιο με την Α' Πρακτική, δηλαδή στον τόπο διαμονής-συμφερόντων. Μπορούμε να επιλέξουμε μέχρι 3 μονάδες πρακτικής με σειρά προτεραιότητας, εκτός φυσικά αν διοριζόμαστε στον νομό μας οπότε εκεί υποχρεωτικά πάμε στην μονάδα τοποθέτησης, ακόμα και αν υπάρχει άλλη μονάδα πλησιέστερη που θα μας βόλευε καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση είναι της ΦΟΤΑ. Η επιλογή απο μεριάς μας γίνεται περίπου 1 μήνα πριν την έναρξη της κάθε πρακτικής. Βέβαια συζητήθηκε οτι καλό θα ήταν εφόσον σε εμάς έτυχε η τοποθέτηση να ακολουθεί αμέσως μετά την Β' Πρακτική να επιλεχθεί ως τόπος αυτής η μονάδα τοποθέτησης για να υπάρχει μια τριβή και να μην εμφανιστούμε ξαφνικά να αναλάβουμε υπηρεσία. Αυτό φυσικά το ζυγίζει ο καθένας προσωπικά. Το rotation που αναφέρεις κατα την πρακτική είναι δεδομένο και θεωρητικά κάθε βδομάδα θα απασχολούμαστε σε διαφορετικό τμήμα για να έχουμε άποψη για όλα. Στο παράδειγμα σου εσύ αναγκαστικά θα κάνεις πρακτική στην ΔΟΥ Βόλου.
|
|
|
Post by teoperi on Jun 15, 2024 8:09:06 GMT
Σε ότι αφορά τα ΠΘΕ και επειδή δεν έκανα καθόλου αναφορά στους Εφοριακούς. Οι εφορίες έχουν το "μειονέκτημα" να μην έχουν πολλές Θέσεις Εργασίας Ειδικής Βαρύτητας. Τα περισσότερα τμήματα μιας ΔΟΥ (Διοικητική Υποστήριξη, Εισόδημα, Αυτοκίνητα, Μητρώο, Έσοδα, ΚΒΣ κτλ) είναι μη ειδικής βαρύτητας. Μόνο το τμήμα Ελέγχου και το Δικαστικό θυμάμαι τώρα να εχουν ΘΕΕΒ.
Σε αντίθεση τα Τελωνεία έχουν περισσότερες ΘΕΕΒ.
Βέβαια αυτό, όπως αναλύσαμε και πιο πάνω, δεν είναι κάτι τόσο ουσιαστικό στον τελικό μισθό και δεν θα έπρεπε να σας απασχολεί.
Κατά τα λοιπά όσα ακριβώς μισθολογικά ανέφερα ως τώρα, ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τους Εφοριακούς, απλά εκεί φυσικά δεν συζητάμε ούτε για βάρδιες ούτε για παραμεθόριο.
|
|
|
Post by tiesel on Jun 15, 2024 8:16:58 GMT
Σε ότι αφορά τα ΠΘΕ και επειδή δεν έκανα καθόλου αναφορά στους Εφοριακούς. Οι εφορίες έχουν το "μειονέκτημα" να μην έχουν πολλές Θέσεις Εργασίας Ειδικής Βαρύτητας. Τα περισσότερα τμήματα μιας ΔΟΥ (Διοικητική Υποστήριξη, Εισόδημα, Αυτοκίνητα, Μητρώο, Έσοδα, ΚΒΣ κτλ) είναι μη ειδικής βαρύτητας. Μόνο το τμήμα Ελέγχου και το Δικαστικό θυμάμαι τώρα να εχουν ΘΕΕΒ. Σε αντίθεση τα Τελωνεία έχουν περισσότερες ΘΕΕΒ. Βέβαια αυτό, όπως αναλύσαμε και πιο πάνω, δεν είναι κάτι τόσο ουσιαστικό στον τελικό μισθό και δεν θα έπρεπε να σας απασχολεί. Πάντως έχει μεγάλη σημασία αυτό που ανελυσες στο μεγάλο post που έκανες νωρίτερα. Ότι ο οποιοσδήποτε υπάλληλος της ΑΑΔΕ μόλις γίνει μόνιμος, πάει αυτόματα στο Π.Θ.Ε 9. Τώρα πως πολύ σωστά είπες, η καθαρή διάφορα ανάμεσα σε Π.Θ.Ε 9 και 8 , είναι σχετικά μικρή.
|
|
|
Post by kardim on Jun 15, 2024 8:35:21 GMT
Σε ότι αφορά τα ΠΘΕ και επειδή δεν έκανα καθόλου αναφορά στους Εφοριακούς. Οι εφορίες έχουν το "μειονέκτημα" να μην έχουν πολλές Θέσεις Εργασίας Ειδικής Βαρύτητας. Τα περισσότερα τμήματα μιας ΔΟΥ (Διοικητική Υποστήριξη, Εισόδημα, Αυτοκίνητα, Μητρώο, Έσοδα, ΚΒΣ κτλ) είναι μη ειδικής βαρύτητας. Μόνο το τμήμα Ελέγχου και το Δικαστικό θυμάμαι τώρα να εχουν ΘΕΕΒ. Σε αντίθεση τα Τελωνεία έχουν περισσότερες ΘΕΕΒ. Βέβαια αυτό, όπως αναλύσαμε και πιο πάνω, δεν είναι κάτι τόσο ουσιαστικό στον τελικό μισθό και δεν θα έπρεπε να σας απασχολεί. Κατά τα λοιπά όσα ακριβώς μισθολογικά ανέφερα ως τώρα, ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τους Εφοριακούς, απλά εκεί φυσικά δεν συζητάμε ούτε για βάρδιες ούτε για παραμεθόριο. Καλημέρα!
Ευχαριστούμε και πάλι για τις πληροφορίες!
Μήπως γνωρίζεις τι γίνεται στην περίπτωση που ένας εφοριακός θέλει να γίνει τελωνειακός και το ανάποδο, πρέπει να ξαναπεράσει ΦΟΤΑ;
|
|
|
Post by teoperi on Jun 15, 2024 9:06:05 GMT
Σε ότι αφορά τα ΠΘΕ και επειδή δεν έκανα καθόλου αναφορά στους Εφοριακούς. Οι εφορίες έχουν το "μειονέκτημα" να μην έχουν πολλές Θέσεις Εργασίας Ειδικής Βαρύτητας. Τα περισσότερα τμήματα μιας ΔΟΥ (Διοικητική Υποστήριξη, Εισόδημα, Αυτοκίνητα, Μητρώο, Έσοδα, ΚΒΣ κτλ) είναι μη ειδικής βαρύτητας. Μόνο το τμήμα Ελέγχου και το Δικαστικό θυμάμαι τώρα να εχουν ΘΕΕΒ. Σε αντίθεση τα Τελωνεία έχουν περισσότερες ΘΕΕΒ. Βέβαια αυτό, όπως αναλύσαμε και πιο πάνω, δεν είναι κάτι τόσο ουσιαστικό στον τελικό μισθό και δεν θα έπρεπε να σας απασχολεί. Κατά τα λοιπά όσα ακριβώς μισθολογικά ανέφερα ως τώρα, ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τους Εφοριακούς, απλά εκεί φυσικά δεν συζητάμε ούτε για βάρδιες ούτε για παραμεθόριο. Καλημέρα!
Ευχαριστούμε και πάλι για τις πληροφορίες!
Μήπως γνωρίζεις τι γίνεται στην περίπτωση που ένας εφοριακός θέλει να γίνει τελωνειακός και το ανάποδο, πρέπει να ξαναπεράσει ΦΟΤΑ;
Όχι δεν ξαναπερνάει ΦΟΤΑ. Βέβαια οι μετατάξεις δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα, όπως και οι μεταθέσεις. Για τις μεταθέσεις. μιας και τις αναφέραμε, υπάρχει πρόσφατη κανονιστική και έχουν "σφίξει" πάρα πολύ τα πράγματα. Αλλά ας μείνουμε στις μετατάξεις. Αναμένουμε σύντομα κανονιστική που θα προβλέπει τις λεπτομέρειες και ξέρουμε οτι μια απο αυτές θα είναι ο ελάχιστος χρόνος παραμονής σε μια υπηρεσία προτού μπορέσει κάποιος να μεταταγεί. Μέχρι σήμερα ισχύει οτι όλες οι αιτήσεις μετατάξεων περνάνε απο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στα ΥΣ συμμετέχουν και εκπρόσωποι των ομοσπονδιών (ΟΤΥΕ για τους Τελωνειακούς και ΠΟΕ-ΔΟΥ για τους Εφοριακούς). Τόσο οι μεν όσο και οι δε δεν θέλουν να χάσουν κόσμο απο τις υπηρεσίες τους. Οπότε όπως καταλαβαίνετε οι μετατάξεις "κόβονται" πρώτα απο τις ίδιες τις Ομοσπονδίες. Πρέπει να συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι για να αφήσουν κάποιον να μεταπηδήσει. Συνεπώς καταλήγουμε οτι οι μετατάξεις είναι δύσκολες και είμαστε εν αναμονή της κανονιστικής που θα ορίζει σαφώς το νέο πλαίσιο.
|
|
rinka
Wednesday
|
Post by rinka on Jun 15, 2024 11:23:03 GMT
Καλημέρα σε όλους σας. Προσωπικά έχω περάσει ΑΑΔΕ και όχι τελωνείο και επειδή βλέπω ότι το τελωνείο έχει μονοπωλήσει τη συζήτηση, και δεν το λέω σαν μομφή, καλά κάνετε και ρωτάτε και εκφράζετε απορίες, αλοίμονο, έχω να κάνω 2 ερωτήσεις για τη ΦΟΤΑ. Ειδικά εσείς που παρακολουθείτε ή εσείς που έχετε μιλήσει τηλεφωνικώς αν ξέρετε να μου απαντήσετε... 1. Η επόμενη σειρά, δηλαδή εμείς της 2ΓΒ , θα παρακολουθήσουμε εξ αποστάσεως ή θα υπάρξει κάποια αλλαγή και θα μας κατεβάσουν Αθήνα; (Γιατί εδώ τίθενται πολύ σημαντικά ζητήματα που πιστεύω προέχουν των άλλων) 2. Η πρακτική δεν γίνεται εκεί που έχουμε περάσει; Εκτός και αν υπάρχει διαχωρισμός Αθήνα - Θεσσαλονίκη και επαρχία. Τί θέλω να παω...εγώ πχ που έχω περάσει Βόλο, και δεν υπάρχει άλλη υπηρεσία μόνο η ΔΟΥ Βόλου, μπορεί να με στείλουν για πρακτική σε άλλη πόλη; (Σε διάφορα τμήματα - υπηρεσίες εντός της ΔΟΥ το καταλαβαίνω, γιατί στη πρακτική θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει rotation για να δούμε πράγματα...έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ τέλος πάντων) Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλημέρα, 1. 99%, για να μην πω 100%, η εκπαίδευση θα συνεχίσει να γίνεται εξ αποστάσεως. Αυτή είναι η πρόθεση τόσο της Διοίκησης όσο και της ΦΟΤΑ, καθώς η σύνταξη προγράμματος εκπαίδευσης ήταν αρκετά δύσκολη ακόμα και μέσω Zoom (εκπαιδευτές-υπάλληλοι απ' όλη την Ελλάδα) πόσο μάλλον δια ζώσης. 2. Η Πρακτική χωρίζεται σε Α' και Β' στάδιο . Η Α' Πρακτική, τόσο στην Α' σειρά όσο και στην Β' σειρά της 1Γ, δόθηκε το δικαίωμα στους εκπαιδευόμενους να την ολοκληρώσουν στον τόπο (νομό) διαμονής-συμφερόντων τους εφόσον αυτός διαφέρει με τον τόπο (νομό) διορισμού. Στην ουσία κάποιος που διορίζεται στον ίδιο νομό με την κατοικία του ΔΕΝ μπορεί να να επιλέξει άλλο τόπο πρακτικής (και γιατί να θέλει άλλωστε). Για την Β' Πρακτική αν και στην αρχή είχε ειπωθεί οτι υποχρεωτικά θα γίνει στην μονάδα τοποθέτησης, μας ενημέρωσαν οτι θα ισχύσει το ίδιο με την Α' Πρακτική, δηλαδή στον τόπο διαμονής-συμφερόντων. Μπορούμε να επιλέξουμε μέχρι 3 μονάδες πρακτικής με σειρά προτεραιότητας, εκτός φυσικά αν διοριζόμαστε στον νομό μας οπότε εκεί υποχρεωτικά πάμε στην μονάδα τοποθέτησης, ακόμα και αν υπάρχει άλλη μονάδα πλησιέστερη που θα μας βόλευε καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση είναι της ΦΟΤΑ. Η επιλογή απο μεριάς μας γίνεται περίπου 1 μήνα πριν την έναρξη της κάθε πρακτικής. Βέβαια συζητήθηκε οτι καλό θα ήταν εφόσον σε εμάς έτυχε η τοποθέτηση να ακολουθεί αμέσως μετά την Β' Πρακτική να επιλεχθεί ως τόπος αυτής η μονάδα τοποθέτησης για να υπάρχει μια τριβή και να μην εμφανιστούμε ξαφνικά να αναλάβουμε υπηρεσία. Αυτό φυσικά το ζυγίζει ο καθένας προσωπικά. Το rotation που αναφέρεις κατα την πρακτική είναι δεδομένο και θεωρητικά κάθε βδομάδα θα απασχολούμαστε σε διαφορετικό τμήμα για να έχουμε άποψη για όλα. Στο παράδειγμα σου εσύ αναγκαστικά θα κάνεις πρακτική στην ΔΟΥ Βόλου. Αυτό που λες για την υποχρεωτική πρακτική αν έχουμε περάσει στον τοπο κατοικίας μας είναι 100% σίγουρο σας στο έχουν πει στη ΦΟΤΑ;Εγω ας πούμε που είμαι κ παραμεθόριο δεν μπορώ να κάνω πρακτική σε περιοχή που ο ένστολος σύζυγος μου πήρε μετάθεση; Οπότε μπορώ να επικαλεστώ από την πρώτη στιγμή διορισμού μου την δέσμευση 10τιας μήπως κ καταφέρω να τον φέρω εγώ πίσω;;
|
|
|
Post by teoperi on Jun 15, 2024 12:22:47 GMT
Καλημέρα, 1. 99%, για να μην πω 100%, η εκπαίδευση θα συνεχίσει να γίνεται εξ αποστάσεως. Αυτή είναι η πρόθεση τόσο της Διοίκησης όσο και της ΦΟΤΑ, καθώς η σύνταξη προγράμματος εκπαίδευσης ήταν αρκετά δύσκολη ακόμα και μέσω Zoom (εκπαιδευτές-υπάλληλοι απ' όλη την Ελλάδα) πόσο μάλλον δια ζώσης. 2. Η Πρακτική χωρίζεται σε Α' και Β' στάδιο . Η Α' Πρακτική, τόσο στην Α' σειρά όσο και στην Β' σειρά της 1Γ, δόθηκε το δικαίωμα στους εκπαιδευόμενους να την ολοκληρώσουν στον τόπο (νομό) διαμονής-συμφερόντων τους εφόσον αυτός διαφέρει με τον τόπο (νομό) διορισμού. Στην ουσία κάποιος που διορίζεται στον ίδιο νομό με την κατοικία του ΔΕΝ μπορεί να να επιλέξει άλλο τόπο πρακτικής (και γιατί να θέλει άλλωστε). Για την Β' Πρακτική αν και στην αρχή είχε ειπωθεί οτι υποχρεωτικά θα γίνει στην μονάδα τοποθέτησης, μας ενημέρωσαν οτι θα ισχύσει το ίδιο με την Α' Πρακτική, δηλαδή στον τόπο διαμονής-συμφερόντων. Μπορούμε να επιλέξουμε μέχρι 3 μονάδες πρακτικής με σειρά προτεραιότητας, εκτός φυσικά αν διοριζόμαστε στον νομό μας οπότε εκεί υποχρεωτικά πάμε στην μονάδα τοποθέτησης, ακόμα και αν υπάρχει άλλη μονάδα πλησιέστερη που θα μας βόλευε καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση είναι της ΦΟΤΑ. Η επιλογή απο μεριάς μας γίνεται περίπου 1 μήνα πριν την έναρξη της κάθε πρακτικής. Βέβαια συζητήθηκε οτι καλό θα ήταν εφόσον σε εμάς έτυχε η τοποθέτηση να ακολουθεί αμέσως μετά την Β' Πρακτική να επιλεχθεί ως τόπος αυτής η μονάδα τοποθέτησης για να υπάρχει μια τριβή και να μην εμφανιστούμε ξαφνικά να αναλάβουμε υπηρεσία. Αυτό φυσικά το ζυγίζει ο καθένας προσωπικά. Το rotation που αναφέρεις κατα την πρακτική είναι δεδομένο και θεωρητικά κάθε βδομάδα θα απασχολούμαστε σε διαφορετικό τμήμα για να έχουμε άποψη για όλα. Στο παράδειγμα σου εσύ αναγκαστικά θα κάνεις πρακτική στην ΔΟΥ Βόλου. Αυτό που λες για την υποχρεωτική πρακτική αν έχουμε περάσει στον τοπο κατοικίας μας είναι 100% σίγουρο σας στο έχουν πει στη ΦΟΤΑ;Εγω ας πούμε που είμαι κ παραμεθόριο δεν μπορώ να κάνω πρακτική σε περιοχή που ο ένστολος σύζυγος μου πήρε μετάθεση; Οπότε μπορώ να επικαλεστώ από την πρώτη στιγμή διορισμού μου την δέσμευση 10τιας μήπως κ καταφέρω να τον φέρω εγώ πίσω;; Αν έχεις δηλώσει οτι διαμένεις πχ Καστοριά και διορίζεσαι στο τελωνείο Καστοριάς υποχρεωτικά κάνεις πρακτική στο τελωνείο Καστοριάς. Είναι 100% επιβεβαιωμένο. Τώρα όσον αφορά το ποιος "τραβάει" ποιον και τις λεπτομέρειες, για να πω την αλήθεια δεν το γνωρίζω γιατί δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Το μόνο που ξέρω είναι οτι συνυπηρέτηση υπάρχει μόνο αν ο ένας είναι ένστολος, δεν αρκεί να είναι απλά Δημόσιος Υπάλληλος, όπως δηλαδή στην περίπτωση σου.
|
|
rinka
Wednesday
|
Post by rinka on Jun 15, 2024 12:52:10 GMT
Αυτό που λες για την υποχρεωτική πρακτική αν έχουμε περάσει στον τοπο κατοικίας μας είναι 100% σίγουρο σας στο έχουν πει στη ΦΟΤΑ;Εγω ας πούμε που είμαι κ παραμεθόριο δεν μπορώ να κάνω πρακτική σε περιοχή που ο ένστολος σύζυγος μου πήρε μετάθεση; Οπότε μπορώ να επικαλεστώ από την πρώτη στιγμή διορισμού μου την δέσμευση 10τιας μήπως κ καταφέρω να τον φέρω εγώ πίσω;; Αν έχεις δηλώσει οτι διαμένεις πχ Καστοριά και διορίζεσαι στο τελωνείο Καστοριάς υποχρεωτικά κάνεις πρακτική στο τελωνείο Καστοριάς. Είναι 100% επιβεβαιωμένο. Τώρα όσον αφορά το ποιος "τραβάει" ποιον και τις λεπτομέρειες, για να πω την αλήθεια δεν το γνωρίζω γιατί δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Το μόνο που ξέρω είναι οτι συνυπηρέτηση υπάρχει μόνο αν ο ένας είναι ένστολος, δεν αρκεί να είναι απλά Δημόσιος Υπάλληλος, όπως δηλαδή στην περίπτωση σου. Είναι ο άντρας μου πυροσβέστης....γενικώς τα σώματα ασφαλείας τραβάν εμάς τους απλούς δημοσιους υπαλλήλους....απλά στην περίπτωση μου επειδή με δεσμεύει η 10τια θέλω να το ψάξω να δω αν μπορώ να τον τραβήξω εγώ.
|
|
|
Post by Persefoni on Jun 15, 2024 14:55:39 GMT
Υπηρξε ατομο που αιτηθηκε να κανει πρακτικη σε αλλο μερος απο αυτο που είχε περάσει ενω ηταν με εντοποιοτητα και ειχε γινει δεκτη. Εννοείς και ότι παράλληλα το μέρος διορισμού του ήταν και το μέρος μόνιμης κατοικίας του... να αιτήθηκε να πάει κάπου εκτός τόπου διορισμού ή κατοικίας για εκπαίδευση...? Νομίζω έχει απαντηθεί ότι δεν προβλέπεται για άλλη διαφορετική τοποθεσία...
|
|