pvlacho
Buzz
It's better to burn out than fade away...
|
Post by pvlacho on Jun 13, 2024 11:56:57 GMT
Γεια σας παιδιά. Δεν είχα ιδέα για την ύπαρξη του thread γιατί λόγοι υγείας της μητέρας μου με κράτησαν μακριά από το φόρουμ. Ομολογώ ότι όσα διάβασα στις τελευταίες σελίδες, σχετικά με τις θέσεις κλπ μου δημιούργησαν μια κάποια αναστάτωση. Εξηγώ: Έχω της θέση με κωδικό του ΑΣΕΠ 1693, ΤΕ Τελωνειακών, με κωδικό θέσης χ, που αντιστοιχεί στο Α τελωνείο του Ελ. Βενιζέλος, στο αεροδρόμιο δηλαδή. Με αυτά που διάβασα στις τελευταίες σελίδες καταλαβαίνω ότι ούτε καν το αεροδρόμιο δεν μπορώ να έχω με βεβαιότητα. Καταλαβαίνω σωστά; Συνάδελφος έγραψε πριν ότι το μόνο σίγουρο είναι ο νομός. Επειδή λοιπόν το Βενιζέλος είναι στην ανατολική αττική και το μόνο τελωνείο εκτός του αεροδρομίου είναι στο Λαύριο, θα μπορούσα να βρεθώ εκεί; Άρα το ειδικό περίγραμμα θέσης δεν είναι ούτε καν ενδεικτικό; Όσοι από τους συναδέλφους ζουν Αθήνα καταλαβαίνουν τον προβληματισμό μου (αν και μάλλον το ίδιο πρόβλημα θα υπάρχει σε όλους τους νομούς.) Πιθανότατα, για να μην πω σίγουρα, θα διοριστείτε στο τελωνείο του Ελ. Βενιζέλος. Το ερώτημα που ουσιαστικά τίθεται είναι σε ποιο τμήμα. Εσείς δεν μου είπατε στο τμήμα Τάδε, οπότε δεν έχω σε κάτι να διαφωνήσω. Βέβαια το Βενιζέλος έχει βάρδιες όπως και άλλα τελωνεία (Λιμάνια, ΚΟΕ, ΘΟΕ, Συνοριακά) δηλαδή νυχτερινά, σαββατοκύριακα, αργίες κτλ. Και όπου βάρδιες σημαίνει οτι όλοι κάνουν τα πάντα... Και αίθουσα επιβατών θα κάνεις και παραστατικά στο Διαδικασιών θα κλείσεις και μπορεί και λίγο στο εκ των υστέρων να βοηθήσεις. Γιατί έτσι λειτουργούν τα τελωνεία και θα το καταλάβετε. Βέβαια θα "ερεθίσω" τώρα κάποιους και θα μου λένε περί κράτους δικαίου και οτι εγω είμαι Βοηθός Ελεγκτής και τι δουλειά έχω να ψάχνω βαλίτσες με κιλότες... Πολλοί ήρθαν με τέτοια διάθεση και τους πέσαν τ' αυτιά στην εκπαίδευση. Όσοι θυμάστε το Δημόσιο του '80-'90 ξεχάστε το! Αν έρχεστε στην ΑΑΔΕ για χαλαρή δουλίτσα, επίσης ξεχάστε το. Αυτά στα ΚΕΠ και στους Δήμους. Η επιπλέον αμοιβή έρχεται με επιπλέον δουλειά και ευθύνες. Τα λέω έτσι χοντρά γιατί έτσι είναι. Να ξέρετε που έρχεστε. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όντας κοντά στα 60 κι έχοντας ένα καρό εργοδότες στην πλάτη μου σκέψου πόσες φορές έχω, κατά αναλογία, ψάξει βαλίτσες…. 😊
|
|
|
Post by teoperi on Jun 13, 2024 14:53:34 GMT
Και εγώ αυτό ακριβώς το feedback έχω από φίλο προϊστάμενο εφοριακό στην ΑΑΔΕ. Ειδικά στα τελωνεία είναι χάλια μου ανέφερε και θα υπάρξουν και σύντομα αλλαγές. Καλά είπαμε, δεν είναι τόσο χάλια, ειδικά σε σχέση με τις εφορίες. Για ρώτα τον φίλο σου τον εφοριακό πως γίνεται η αναλογία αιτήσεων για μετατάξεις μεταξύ των 2 κλάδων να είναι 5 προς 1 υπέρ της τελωνειακής υπηρεσίας...
|
|
mikk
Pink Panther
|
Post by mikk on Jun 13, 2024 16:51:18 GMT
Καλησπέρα και συγχαρητήρια σε όλους.
Ερώτηση: Στη σύντομη περιγραφή της θέσης εργασίας, αναφέρει "Ελεγκτής Τμήματος Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) Τελωνείου A Τάξης". Στον αμέσως παρακάτω πίνακα, στη δεξιά στήλη "ΒΑΘΜΟΣ" έχει "τικαρισμένα" και τα 5 πρώτα γράμματα της αλφαβήτου. Τι συνεπάγονται αυτά;
Αν γνωρίζει κάποιος, η απάντησή του/της είναι ευπρόσδεκτη!
|
|
|
Post by teoperi on Jun 13, 2024 18:07:20 GMT
Καλησπέρα και συγχαρητήρια σε όλους. Ερώτηση: Στη σύντομη περιγραφή της θέσης εργασίας, αναφέρει "Ελεγκτής Τμήματος Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) Τελωνείου A Τάξης". Στον αμέσως παρακάτω πίνακα, στη δεξιά στήλη "ΒΑΘΜΟΣ" έχει "τικαρισμένα" και τα 5 πρώτα γράμματα της αλφαβήτου. Τι συνεπάγονται αυτά; Αν γνωρίζει κάποιος, η απάντησή του/της είναι ευπρόσδεκτη! Ένα ακόμα τρανταχτό παράδειγμα οτι οι κωδικοί θέσεων της προκήρυξης 2Γ είναι οτι να ναι ... Δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να γίνει Ελεγκτής σε Τελωνείο Α Τάξης με το καλημέρα σας. Είναι όσο παράλογο ακούγεται να γίνει κάποιος Πρωτοδίκης με το που θα αποφοιτήσει τη Νομική σχολή. Παρόλα αυτά να σου απαντήσω για να λύνουμε και απορίες. Αυτό που κοιτάς είναι οι Βαθμοί Δημοσίου (τα γαλόνια του Δημοσίου) που μετράνε την παλαιότητα του υπαλλήλου. Το συγκεκριμένο σημείο που κοιτάς στο Job Description είναι οι βαθμοί που επιτρέπεται να κατέχουν την θέση και μου κάνει εντύπωση να έχει το Ε' τικαρισμένο για θέση Ελεγκτή. Το είδες καλά; Ε' Βαθμός είναι ο εισαγωγικός βαθμός των Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Δ' Βαθμός ειναι ο εισαγωγικός των ΤΕ - ΠΕ Γ' κατατάσσονται όσοι ΤΕ-ΠΕ είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού Τίτλου Β και Α ανεβαίνεις με τα χρόνια υπηρεσίας. Μην σας το αναλύσω περισσότερο γιατί δεν έχει νόημα να σας μπερδέψω άλλο. Σημασία έχει οτι: α) Ο Βαθμός δεν παίζει κανένα ρόλο στον μισθό παρα μόνο στην θέση που μπορείς να κατέχεις (πχ δεν μπορείς να είσαι Διευθυντής αν δεν έχεις Α' Βαθμό) β) Το μόνο ουσιαστικό όφελος του μεγαλύτερου βαθμού είναι πχ οτι ο Δ' κάνει 4 νυχτερινά ενώ ο Γ' 3 και τέτοια αντίστοιχα. γ) Αναγνωρίζονται μέχρι 7 έτη προϋπηρεσίας απο τον ιδιωτικό τομέα (μετά την κτήση του βασικού τίτλου σπουδών) Αυτά βέβαια αργότερα, μετά την δόκιμη περίοδο και κατόπιν Υπηρεσιακού Συμβουλίου που θα τα εγκρίνει. (ΠΔ 69/2016)
|
|
|
Post by joanna22 on Jun 13, 2024 19:05:34 GMT
Καλησπέρα μελλοντικοί συνάδελφοι μίλησα το μεσημέρι με τη ΔΔΑΔ της ΑΑΔΕ και μου είπαν πως εξετάζουν το σενάριο για ορκωμοσία Οκτώβρη με Νοέμβρη αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει η ΦΟΤΑ. Στη ΦΟΤΑ που ρώτησα δεν έχουν ακόμα πλάνο για καινούρια σειρά
|
|
|
Post by teoperi on Jun 13, 2024 19:11:22 GMT
Καλησπέρα μελλοντικοί συνάδελφοι μίλησα το μεσημέρι με τη ΔΔΑΔ της ΑΑΔΕ και μου είπαν πως εξετάζουν το σενάριο για ορκωμοσία Οκτώβρη με Νοέμβρη αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει η ΦΟΤΑ. Στη ΦΟΤΑ που ρώτησα δεν έχουν ακόμα πλάνο για καινούρια σειρά Η ΦΟΤΑ απ οτι μας είπαν σας θέλει Νοέμβριο-Δεκέμβριο. Με την λογική οτι το ΦΕΚ των οριστικών σας ήδη βγήκε, δεν μου ακούγεται χρονικά παράλογο να γίνει έτσι. Απλά αυτό σημαινει οτι ξέρουν ήδη οτι η 3ΓΒ θα αργήσει κάποιους μήνες επιπλέον, γιατί αλλιώς θα σας έβαζαν μαζί.
|
|
|
Post by sok on Jun 13, 2024 19:39:54 GMT
σήμερα έγραψαν ότι ειπώθηκε από επίσημα χείλη για προσωρινά μέσα Ιούλη οριστικά αρχές Σεπτέμβρη. Αν τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα ίσως είναι εφικτό να ξεκινήσουν όλοι μαζί στη ΦΟΤΑ τέλος του έτους.
|
|
mikk
Pink Panther
|
Post by mikk on Jun 13, 2024 22:38:22 GMT
Καλησπέρα και συγχαρητήρια σε όλους. Ερώτηση: Στη σύντομη περιγραφή της θέσης εργασίας, αναφέρει "Ελεγκτής Τμήματος Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) Τελωνείου A Τάξης". Στον αμέσως παρακάτω πίνακα, στη δεξιά στήλη "ΒΑΘΜΟΣ" έχει "τικαρισμένα" και τα 5 πρώτα γράμματα της αλφαβήτου. Τι συνεπάγονται αυτά; Αν γνωρίζει κάποιος, η απάντησή του/της είναι ευπρόσδεκτη! Ένα ακόμα τρανταχτό παράδειγμα οτι οι κωδικοί θέσεων της προκήρυξης 2Γ είναι οτι να ναι ... Δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να γίνει Ελεγκτής σε Τελωνείο Α Τάξης με το καλημέρα σας. Είναι όσο παράλογο ακούγεται να γίνει κάποιος Πρωτοδίκης με το που θα αποφοιτήσει τη Νομική σχολή. Παρόλα αυτά να σου απαντήσω για να λύνουμε και απορίες. Αυτό που κοιτάς είναι οι Βαθμοί Δημοσίου (τα γαλόνια του Δημοσίου) που μετράνε την παλαιότητα του υπαλλήλου. Το συγκεκριμένο σημείο που κοιτάς στο Job Description είναι οι βαθμοί που επιτρέπεται να κατέχουν την θέση και μου κάνει εντύπωση να έχει το Ε' τικαρισμένο για θέση Ελεγκτή. Το είδες καλά;
Ε' Βαθμός είναι ο εισαγωγικός βαθμός των Υποχρεωτικής ΕκπαίδευσηςΔ' Βαθμός ειναι ο εισαγωγικός των ΤΕ - ΠΕ Γ' κατατάσσονται όσοι ΤΕ-ΠΕ είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού Τίτλου Β και Α ανεβαίνεις με τα χρόνια υπηρεσίας. Μην σας το αναλύσω περισσότερο γιατί δεν έχει νόημα να σας μπερδέψω άλλο. Σημασία έχει οτι: α) Ο Βαθμός δεν παίζει κανένα ρόλο στον μισθό παρα μόνο στην θέση που μπορείς να κατέχεις (πχ δεν μπορείς να είσαι Διευθυντής αν δεν έχεις Α' Βαθμό) β) Το μόνο ουσιαστικό όφελος του μεγαλύτερου βαθμού είναι πχ οτι ο Δ' κάνει 4 νυχτερινά ενώ ο Γ' 3 και τέτοια αντίστοιχα. γ) Αναγνωρίζονται μέχρι 7 έτη προϋπηρεσίας απο τον ιδιωτικό τομέα (μετά την κτήση του βασικού τίτλου σπουδών) Αυτά βέβαια αργότερα, μετά την δόκιμη περίοδο και κατόπιν Υπηρεσιακού Συμβουλίου που θα τα εγκρίνει. (ΠΔ 69/2016)
Επισημαίνω με bolds κάποια σημεία που ίσως "βοηθήσουν".
Για την ώρα βλέπω μια χαρά. Απλώς μπορεί καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του σχετικά με τους κωδικούς θέσης και τα job descriptions που τα συνοδεύουν, καθώς και το κατά πόσο αυτά έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών...
Θα τα δούμε μέσα, δε βλέπω κάτι άλλο πέρα από εικασίες. Το βλέπω όλο αυτό με καλή διάθεση κι απλώς θα ήθελα να έχω κάτι πιο συγκεκριμένο, τόσο ως προς την περιγραφή της μελλοντικής μου δουλειάς, όσο και ως προς τους χρόνους, έτσι ώστε να προγραμματίσω κι εγώ τις εκκρεμότητες - δουλειές - υποχρεώσεις, έχοντας και τον απαιτούμενο χρόνο για μένα.
Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
|
|
|
Post by Persefoni on Jun 13, 2024 22:48:07 GMT
Για την ώρα βλέπω μια χαρά. Απλώς μπορεί καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του σχετικά με τους κωδικούς θέσης και τα job descriptions που τα συνοδεύουν, καθώς και το κατά πόσο αυτά έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Θα τα δούμε μέσα, δε βλέπω κάτι άλλο πέρα από εικασίες. Το βλέπω όλο αυτό με καλή διάθεση κι απλώς θα ήθελα να έχω κάτι πιο συγκεκριμένο, τόσο ως προς την περιγραφή της μελλοντικής μου δουλειάς, όσο και ως προς τους χρόνους, έτσι ώστε να προγραμματίσω κι εγώ τις εκκρεμότητες - δουλειές - υποχρεώσεις, έχοντας και τον απαιτούμενο χρόνο για μένα.
Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αν θυμάμαι καλά από τότε που τα ψάχναμε, όσες έχουν Α-Ε θεωρητικά θα μπορούσαν να δοθούν σε όλους... Από Α-Δ απαιτείται κάποιος που να είναι ΠΕ ή ΤΕ και από Α-Γ, να είναι ΠΕ ή ΤΕ με μεταπτυχιακό... Αλλά δεν έχει σημασία για εμάς, εφόσον τοποθετηθούμε εκεί, το έχουν εγκρίνει, τώρα σε ποιο τμήμα ακριβώς θα ξεκινήσει ο καθένας και κυρίως σε ποια έδρα {αυτό όντως είναι θέμα...}
|
|
|
Post by ev1975 on Jun 14, 2024 11:04:14 GMT
Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αν θυμάμαι καλά από τότε που τα ψάχναμε, όσες έχουν Α-Ε θεωρητικά θα μπορούσαν να δοθούν σε όλους... Από Α-Δ απαιτείται κάποιος που να είναι ΠΕ ή ΤΕ και από Α-Γ, να είναι ΠΕ ή ΤΕ με μεταπτυχιακό... Αλλά δεν έχει σημασία για εμάς, εφόσον τοποθετηθούμε εκεί, το έχουν εγκρίνει, τώρα σε ποιο τμήμα ακριβώς θα ξεκινήσει ο καθένας και κυρίως σε ποια έδρα {αυτό όντως είναι θέμα...} Συγνώμη καλά μου παιδιά, εγώ θεωρητικά επιτυγχάνω στην θέση της 3ΓΒ 2254(τελωνειακός Πειραιά), παίρνω μια θέση από τις 9 που είναι παρόμοιες αλλά για παράδειγμα την 8316672887 (Ειδικός επί φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων Γ΄ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ). Καταλαβαίνω πως η θέση χρειάζεται εκπαίδευση και εμπειρία αλλά αυτή δεν θα είναι η θέση όταν έρθει η ώρα? Ποιος αποφασίζει ότι δεν θα είναι?
|
|
|
Post by teoperi on Jun 14, 2024 15:13:03 GMT
Αν θυμάμαι καλά από τότε που τα ψάχναμε, όσες έχουν Α-Ε θεωρητικά θα μπορούσαν να δοθούν σε όλους... Από Α-Δ απαιτείται κάποιος που να είναι ΠΕ ή ΤΕ και από Α-Γ, να είναι ΠΕ ή ΤΕ με μεταπτυχιακό... Αλλά δεν έχει σημασία για εμάς, εφόσον τοποθετηθούμε εκεί, το έχουν εγκρίνει, τώρα σε ποιο τμήμα ακριβώς θα ξεκινήσει ο καθένας και κυρίως σε ποια έδρα {αυτό όντως είναι θέμα...} Συγνώμη καλά μου παιδιά, εγώ θεωρητικά επιτυγχάνω στην θέση της 3ΓΒ 2254(τελωνειακός Πειραιά), παίρνω μια θέση από τις 9 που είναι παρόμοιες αλλά για παράδειγμα την 8316672887 (Ειδικός επί φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων Γ΄ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ). Καταλαβαίνω πως η θέση χρειάζεται εκπαίδευση και εμπειρία αλλά αυτή δεν θα είναι η θέση όταν έρθει η ώρα? Ποιος αποφασίζει ότι δεν θα είναι? Σχεδόν σε όλα τα περιγράμματα εφοριών και τελωνείων γράφει "18.11 - Ειδικός επί φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων". Αν μπεις μέσα στο περίγραμμα της θέσης που αναφέρεις γράφει " Ελεγκτής Τμήματος Διαδικασιών Τελωνείου A Τάξης" . Όχι λοιπόν δεν θα είναι αυτή ακριβώς η θέση. Θα είσαι στο Γ' Τελωνείο Πειραιά ναι, αλλά οχι Ελεγκτής. Στην καλύτερη περίπτωση, και αν υπάρχει υπηρεσιακή ανάγκη, θα είσαι στο τμήμα Διαδικασιών, στο κατώτατο βαθμό του τμήματος, που σημαίνει Βοηθός Ελεγκτής (αυτό είναι το κατώτατο που προβλέπεται στο Διαδικασιών) για 3 χρόνια και μετά, με αίτηση σου, μπορείς να γίνεις Ελεγκτής. Όπως ακριβώς προβλέπεται και σε εμάς. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω Ελεγκτής απευθείας αποκλείεται να γίνει κάποιος, δεν γίνεται, δεν μπορεί και να θέλει. Το έχω ήδη αναφέρει τόσες φορές που δεν ξέρω, λέω να σταματήσω να προσπαθώ να βοηθήσω και να αφήσω τον καθένα να πιστεύει ο,τι θέλει. Για να απαντήσω και στην τελευταία ερώτηση αυτό το αποφασίζει ο Διευθυντής του Γ' Τελωνείου Πειραιά. Μπορεί να τον καλέσει όποιος θέλει και να τον ρωτήσει αν μετά την ΦΟΤΑ θα γίνει απευθείας Ελεγκτής. Δεν είναι προσωπικό το θέμα ev1975 απλά περίμενα απ' όλους τους υποψήφιους Τελώνες πιο too the point απορίες για την υπηρεσία, για την ΦΟΤΑ (σε όσα δεν προβλέπεται απόρρητο), για το έργο του Τελωνειακού, για τις μεταθέσεις, για τις μονάδες στην Ελλάδα. Και πάλι δεν τα ξέρουμε όλα, αλλά ό,τι ξέρουμε είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε 2-3 απο τα 850 άτομα της 1Γ. Φαίνεται να τα έχουμε λύσει όλα και να κολλήσαμε στο ΠΘΕ.
|
|
|
Post by kardim on Jun 14, 2024 16:25:35 GMT
Συγνώμη καλά μου παιδιά, εγώ θεωρητικά επιτυγχάνω στην θέση της 3ΓΒ 2254(τελωνειακός Πειραιά), παίρνω μια θέση από τις 9 που είναι παρόμοιες αλλά για παράδειγμα την 8316672887 (Ειδικός επί φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων Γ΄ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ). Καταλαβαίνω πως η θέση χρειάζεται εκπαίδευση και εμπειρία αλλά αυτή δεν θα είναι η θέση όταν έρθει η ώρα? Ποιος αποφασίζει ότι δεν θα είναι? Σχεδόν σε όλα τα περιγράμματα εφοριών και τελωνείων γράφει "18.11 - Ειδικός επί φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων". Αν μπεις μέσα στο περίγραμμα της θέσης που αναφέρεις γράφει " Ελεγκτής Τμήματος Διαδικασιών Τελωνείου A Τάξης" . Όχι λοιπόν δεν θα είναι αυτή ακριβώς η θέση. Θα είσαι στο Γ' Τελωνείο Πειραιά ναι, αλλά οχι Ελεγκτής. Στην καλύτερη περίπτωση, και αν υπάρχει υπηρεσιακή ανάγκη, θα είσαι στο τμήμα Διαδικασιών, στο κατώτατο βαθμό του τμήματος, που σημαίνει Βοηθός Ελεγκτής (αυτό είναι το κατώτατο που προβλέπεται στο Διαδικασιών) για 3 χρόνια και μετά, με αίτηση σου, μπορείς να γίνεις Ελεγκτής. Όπως ακριβώς προβλέπεται και σε εμάς. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω Ελεγκτής απευθείας αποκλείεται να γίνει κάποιος, δεν γίνεται, δεν μπορεί και να θέλει. Το έχω ήδη αναφέρει τόσες φορές που δεν ξέρω, λέω να σταματήσω να προσπαθώ να βοηθήσω και να αφήσω τον καθένα να πιστεύει ο,τι θέλει. Για να απαντήσω και στην τελευταία ερώτηση αυτό το αποφασίζει ο Διευθυντής του Γ' Τελωνείου Πειραιά. Μπορεί να τον καλέσει όποιος θέλει και να τον ρωτήσει αν μετά την ΦΟΤΑ θα γίνει απευθείας Ελεγκτής. Δεν είναι προσωπικό το θέμα ev1975 απλά περίμενα απ' όλους τους υποψήφιους Τελώνες πιο too the point απορίες για την υπηρεσία, για την ΦΟΤΑ (σε όσα δεν προβλέπεται απόρρητο), για το έργο του Τελωνειακού, για τις μεταθέσεις, για τις μονάδες στην Ελλάδα. Και πάλι δεν τα ξέρουμε όλα, αλλά ό,τι ξέρουμε είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε 2-3 απο τα 850 άτομα της 1Γ. Φαίνεται να τα έχουμε λύσει όλα και να κολλήσαμε στο ΠΘΕ. Κοίτα είναι η απορία μας σε αυτή τη φάση, διότι αυτή την πληροφορία έχουμε μπροστά μας και δεν ξέρουμε πως διαβάζεται. Στο επόμενο στάδιο τα ερωτήματα μας θα πολλαπλασιαστούν και θα έχουν μεγαλύτερη ουσία.
Πάντως άμα υπάρχει κάποιος να μας αναφέρει πως είναι η καθημερινότητα (το κομμάτι που έχετε δει) ενός τελωνειακού κι ενός εφοριακού. Θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Δηλαδή πως αναθέτονται οι εργασίες, αν γίνονται ομάδες εργασίας, κτλ. Γενικώς άμα έχει κάποιος από την πρακτική πάρει μια ιδέα πως θα είναι στο περίπου η καθημερινότητά μας;
|
|
|
Post by teoperi on Jun 14, 2024 16:57:16 GMT
Σχεδόν σε όλα τα περιγράμματα εφοριών και τελωνείων γράφει "18.11 - Ειδικός επί φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων". Αν μπεις μέσα στο περίγραμμα της θέσης που αναφέρεις γράφει " Ελεγκτής Τμήματος Διαδικασιών Τελωνείου A Τάξης" . Όχι λοιπόν δεν θα είναι αυτή ακριβώς η θέση. Θα είσαι στο Γ' Τελωνείο Πειραιά ναι, αλλά οχι Ελεγκτής. Στην καλύτερη περίπτωση, και αν υπάρχει υπηρεσιακή ανάγκη, θα είσαι στο τμήμα Διαδικασιών, στο κατώτατο βαθμό του τμήματος, που σημαίνει Βοηθός Ελεγκτής (αυτό είναι το κατώτατο που προβλέπεται στο Διαδικασιών) για 3 χρόνια και μετά, με αίτηση σου, μπορείς να γίνεις Ελεγκτής. Όπως ακριβώς προβλέπεται και σε εμάς. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω Ελεγκτής απευθείας αποκλείεται να γίνει κάποιος, δεν γίνεται, δεν μπορεί και να θέλει. Το έχω ήδη αναφέρει τόσες φορές που δεν ξέρω, λέω να σταματήσω να προσπαθώ να βοηθήσω και να αφήσω τον καθένα να πιστεύει ο,τι θέλει. Για να απαντήσω και στην τελευταία ερώτηση αυτό το αποφασίζει ο Διευθυντής του Γ' Τελωνείου Πειραιά. Μπορεί να τον καλέσει όποιος θέλει και να τον ρωτήσει αν μετά την ΦΟΤΑ θα γίνει απευθείας Ελεγκτής. Δεν είναι προσωπικό το θέμα ev1975 απλά περίμενα απ' όλους τους υποψήφιους Τελώνες πιο too the point απορίες για την υπηρεσία, για την ΦΟΤΑ (σε όσα δεν προβλέπεται απόρρητο), για το έργο του Τελωνειακού, για τις μεταθέσεις, για τις μονάδες στην Ελλάδα. Και πάλι δεν τα ξέρουμε όλα, αλλά ό,τι ξέρουμε είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε 2-3 απο τα 850 άτομα της 1Γ. Φαίνεται να τα έχουμε λύσει όλα και να κολλήσαμε στο ΠΘΕ. Κοίτα είναι η απορία μας σε αυτή τη φάση, διότι αυτή την πληροφορία έχουμε μπροστά μας και δεν ξέρουμε πως διαβάζεται. Στο επόμενο στάδιο τα ερωτήματα μας θα πολλαπλασιαστούν και θα έχουν μεγαλύτερη ουσία.
Πάντως άμα υπάρχει κάποιος να μας αναφέρει πως είναι η καθημερινότητα (το κομμάτι που έχετε δει) ενός τελωνειακού κι ενός εφοριακού. Θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Δηλαδή πως αναθέτονται οι εργασίες, αν γίνονται ομάδες εργασίας, κτλ. Γενικώς άμα έχει κάποιος από την πρακτική πάρει μια ιδέα πως θα είναι στο περίπου η καθημερινότητά μας;
Θα προσπαθήσω αργότερα όταν βρω χρόνο να σας κάνω και ένα παράδειγμα μισθοδοσίας μεταξύ μιας θέσης ειδικής βαρύτητας και μιας μη ειδικής για να καταλάβετε ότι στην τριετία δεν είναι καμιά φοβερή διαφορά. Δεν ξέρω αν παρακολουθούν παιδιά της Α σειράς για να πουν την εμπειρία τους απο την τοποθέτηση. Εμείς τώρα δίνουμε εξετάσεις σε 20 μέρες και ξεκινάμε Α πρακτική. Οχι ότι βλέπεις και πολλά στην πρακτική γιατί ελάχιστοι θα κάνουμε στον τόπο διορισμού, οπότε θα μας έχουν περισσότερο βοηθητικούς τώρα. Όσον αφορά την καθημερινότητα του τελωνειακού, έχει τεράστια απόσταση ένα συνοριακό τελωνείο με κάποιον που υπηρετεί στην κεντρική υπηρεσία
|
|
|
Post by lawanddisorder on Jun 14, 2024 17:55:25 GMT
Έχει απόλυτο δίκιο ο συνάδελφος, παιδιά. Αν πρόκειται για το οικονομικό, η διαφορά στο πληρωτέο ποσό ανάμεσα σε έναν απλό υπάλληλο και έναν βοηθό ελεγκτή (ΠΘΕ 370 και 600 ευρώ αντίστοιχα) και ανάμεσα σε έναν έμπειρο υπάλληλο κι ελεγκτή, που θα γίνετε μετά την τριετία (ΠΘΕ 600 και 850 ευρώ αντίστοιχα) είναι περίπου 139 ευρώ καθαρά. Είναι μεν παραπάνω χρήματα, αλλά προσωπικά δεν τα θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικά ως κίνητρο, ειδικά αν λάβουμε υπ'όψιν τις ευθύνες που έχει ένας ελεγκτής. Αν πάλι, σας συναρπάζει ο έλεγχος μπορείτε να κυνηγήσετε τις θέσεις ειδικής βαρύτητας και να δώσετε εξετάσεις αργότερα, συμφωνα με όσα προβλέπονται στις νέες κανονιστικές. Δεν χρειάζεται να στενοχωριέστε γι'αυτό.
|
|
winter
Pink Panther
|
Post by winter on Jun 14, 2024 18:36:40 GMT
Συγνώμη καλά μου παιδιά, εγώ θεωρητικά επιτυγχάνω στην θέση της 3ΓΒ 2254(τελωνειακός Πειραιά), παίρνω μια θέση από τις 9 που είναι παρόμοιες αλλά για παράδειγμα την 8316672887 (Ειδικός επί φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων Γ΄ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ). Καταλαβαίνω πως η θέση χρειάζεται εκπαίδευση και εμπειρία αλλά αυτή δεν θα είναι η θέση όταν έρθει η ώρα? Ποιος αποφασίζει ότι δεν θα είναι? Σχεδόν σε όλα τα περιγράμματα εφοριών και τελωνείων γράφει "18.11 - Ειδικός επί φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων". Αν μπεις μέσα στο περίγραμμα της θέσης που αναφέρεις γράφει " Ελεγκτής Τμήματος Διαδικασιών Τελωνείου A Τάξης" . Όχι λοιπόν δεν θα είναι αυτή ακριβώς η θέση. Θα είσαι στο Γ' Τελωνείο Πειραιά ναι, αλλά οχι Ελεγκτής. Στην καλύτερη περίπτωση, και αν υπάρχει υπηρεσιακή ανάγκη, θα είσαι στο τμήμα Διαδικασιών, στο κατώτατο βαθμό του τμήματος, που σημαίνει Βοηθός Ελεγκτής (αυτό είναι το κατώτατο που προβλέπεται στο Διαδικασιών) για 3 χρόνια και μετά, με αίτηση σου, μπορείς να γίνεις Ελεγκτής. Όπως ακριβώς προβλέπεται και σε εμάς. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω Ελεγκτής απευθείας αποκλείεται να γίνει κάποιος, δεν γίνεται, δεν μπορεί και να θέλει. Το έχω ήδη αναφέρει τόσες φορές που δεν ξέρω, λέω να σταματήσω να προσπαθώ να βοηθήσω και να αφήσω τον καθένα να πιστεύει ο,τι θέλει. Για να απαντήσω και στην τελευταία ερώτηση αυτό το αποφασίζει ο Διευθυντής του Γ' Τελωνείου Πειραιά. Μπορεί να τον καλέσει όποιος θέλει και να τον ρωτήσει αν μετά την ΦΟΤΑ θα γίνει απευθείας Ελεγκτής. Δεν είναι προσωπικό το θέμα ev1975 απλά περίμενα απ' όλους τους υποψήφιους Τελώνες πιο too the point απορίες για την υπηρεσία, για την ΦΟΤΑ (σε όσα δεν προβλέπεται απόρρητο), για το έργο του Τελωνειακού, για τις μεταθέσεις, για τις μονάδες στην Ελλάδα. Και πάλι δεν τα ξέρουμε όλα, αλλά ό,τι ξέρουμε είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε 2-3 απο τα 850 άτομα της 1Γ. Φαίνεται να τα έχουμε λύσει όλα και να κολλήσαμε στο ΠΘΕ. Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι κάνεις δεν μπορεί με το καλημέρα να μπει στη θέση του Ελεγκτη?με ποια εμπειρία άλλωστε?εν δυνάμει ναι.. Κι εγώ συμφωνώ ότι το συγκεκριμένο θέμα με τα ΠΘΕ το έχουμε εξαντλήσει...και έχουμε κουράσει και τα παιδιά που έχουν την καλή διάθεση να μοιραστούν την εμπειρία τους.
|
|