pvlacho
Buzz
It's better to burn out than fade away...
|
Post by pvlacho on Jul 3, 2024 8:27:52 GMT
Καλημέρα σας. Υπάρχει κάποια δημοσίευση που μας ενημερώνει για το πως λειτουργεί η ΦΟΤΑ;* Και αν υπάρχει σε ποια σελίδα για να το ψάξω;
*(Πόσοι μήνες, πως χωρίζεται σε θεωρητικό και πρακτικό, αν θα γίνει με φυσική παρουσία κλπ)
|
|
anpe
Kill Bill
|
Post by anpe on Jul 3, 2024 8:56:56 GMT
Πολύ σχετική η απάντηση.. αναλόγως σε ποιο Τελωνείο/Εφορία και σε ποιο τμήμα. Δεν είναι τόσο απλό. Σε γενικες γραμμες η διαφορα τους ειναι οτι οι εφοριακοι δουλευουν πρωινο ωραριο πενθημερο σε δουλεια γραφειου, οι τελωνειακοι εχουν βαρδιες και σ/κ (στα τελωνεια τουλαχ) και πιο πιθανο να ειναι σε ελεγκτικο ποστο.Φορουν στολη, καποιοι φερουν και οπλο.Οποτε ολα σχετικα ειναι.Τι αρεσει στον καθενα.Στην Αθηνα που ρωτατε απο οσο ξερω το τελωνειο πειραια εχει πολλη δουλεια και αρκετη επικινδυνοτητα, οι εφοριες κεντρικοποιουνται και ειναι σε μεταβατικο σταδιο..εχουν επισης πολλη δουλεια αλλα θα υπαρχει μεγαλη ειδικευση στο καθε αντικειμενο. Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Έτσι όπως τα γράφετε δεν ακούγεται και πολύ δελεαστικό το τελωνείο (τουλάχιστον για εμένα)...
|
|
|
Post by Ze on Jul 3, 2024 9:02:16 GMT
Σε γενικες γραμμες η διαφορα τους ειναι οτι οι εφοριακοι δουλευουν πρωινο ωραριο πενθημερο σε δουλεια γραφειου, οι τελωνειακοι εχουν βαρδιες και σ/κ (στα τελωνεια τουλαχ) και πιο πιθανο να ειναι σε ελεγκτικο ποστο.Φορουν στολη, καποιοι φερουν και οπλο.Οποτε ολα σχετικα ειναι.Τι αρεσει στον καθενα.Στην Αθηνα που ρωτατε απο οσο ξερω το τελωνειο πειραια εχει πολλη δουλεια και αρκετη επικινδυνοτητα, οι εφοριες κεντρικοποιουνται και ειναι σε μεταβατικο σταδιο..εχουν επισης πολλη δουλεια αλλα θα υπαρχει μεγαλη ειδικευση στο καθε αντικειμενο. Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Έτσι όπως τα γράφετε δεν ακούγεται και πολύ δελεαστικό το τελωνείο (τουλάχιστον για εμένα)... Απο οσο ξερω εχουν καλυτερες αποδοχες λογω βαρδιων, και περισσοτερων θεσεων ειδικης βαρυτητας και για καποιον που βαριεται τη καθιστικη δουλεια του γραφειου ειναι ενα συν.
|
|
|
Post by asepita on Jul 4, 2024 11:13:53 GMT
Τίποτα νεότερο από ΑΑΔΕ?
|
|
|
Post by mifune on Jul 4, 2024 15:34:02 GMT
Τίποτε. Ησυχία, τάξη και ανασφάλεια
|
|
|
Post by papaeva on Jul 4, 2024 21:38:27 GMT
Τίποτε. Ησυχία, τάξη και ανασφάλεια Η τελευταία ενημέρωση που υπήρξε ήταν ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει σταλεί email για τα δικαιολογητικά.
|
|
|
Post by asepita on Jul 5, 2024 4:35:39 GMT
Τίποτε. Ησυχία, τάξη και ανασφάλεια Η τελευταία ενημέρωση που υπήρξε ήταν ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει σταλεί email για τα δικαιολογητικά. Α μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ωραία ευχαριστούμε για την πληροφορία.
|
|
mikk
Pink Panther
|
Post by mikk on Jul 9, 2024 7:45:10 GMT
Καλημέρα σε όλους, Έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα τελωνεία και τη ΦΟΤΑ, οπότε ας απαντήσει κάποιος από τους φίλους που φοιτούν εκεί τους τελευταίους μήνες κι έχουν τη σχετική εμπειρία.
Η σειρά είναι απολύτως τυχαία, απλώς τα παραθέτω έτσι, ώστε να απαντηθούν και πιο εύκολα.
1. Ποιος θα είναι ο "καθαρός" μισθός κατά τη διάρκεια φοίτησής μας στη ΦΟΤΑ; Τα ίδια χρήματα παίρνεις και τους επόμενους 15 μήνες (μέχρι τη λήξη της διετίας δλδ);
2. Μετά τη ΦΟΤΑ, ποιο είναι το ωράριο εργασίας; Σε σύνορα προφανώς είναι βάρδιες αλλά σε κέντρο πόλεως που λειτουργούν Δευτέρα - Παρασκευή; Έχεις δυνατότητα επιλογής ωραρίου (π.χ. 8-16, 9-17...);
3. Αν τοποθετηθείς σε κέντρο πόλης, μπορείς να ζητήσεις μετακίνηση σε συνοριακό τελωνείο; Ίσως και με τη μορφή αμοιβαίας μετακίνησης...
4. Ως νέοι στη ΦΟΤΑ, ποια ήταν η πλέον δυσάρεστη έκπληξη; Είτε στη σχολή, είτε σε ότι μάθατε για τη δουλειά μετά.
5. Στον αντίποδα, ποια ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη;
6. Πράγματα που πιθανόν σας εντυπωσίασαν.
7. Φέρεις την υπηρεσιακή ταυτότητα μόνο κατά τη διάρκεια τέλεσης των καθηκόντων σου ή και σε άλλες περιπτώσεις στην καθημερινότητά σου;
8. Γενικά μιλώντας, απορρέουν δικαιώματα -ή αλλιώς "έξτρα παροχές"- από τη θέση σου ως τελωνειακός υπάλληλος;
9. Πόσες μέρες άδειας δικαιούσαι το χρόνο και κάθε πότε μπορείς να πάρεις; Π.χ. Καλοκαίρι παίρνεις άδεια ή θεωρείται "φουλ σεζόν" και μένεις μέσα;
10. Ποια τα συν και πλην εν συγκρίσει με τον Ιδ. Τομέα, τον οποίο και υπηρετήσατε πριν;
Νομίζω οτι τα ανωτέρω απασχολούν πολλούς από εμάς και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
|
|
|
Post by efigram7 on Jul 9, 2024 8:36:42 GMT
Καλημέρα σε όλους, Έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα τελωνεία και τη ΦΟΤΑ, οπότε ας απαντήσει κάποιος από τους φίλους που φοιτούν εκεί τους τελευταίους μήνες κι έχουν τη σχετική εμπειρία. Η σειρά είναι απολύτως τυχαία, απλώς τα παραθέτω έτσι, ώστε να απαντηθούν και πιο εύκολα. 1. Ποιος θα είναι ο "καθαρός" μισθός κατά τη διάρκεια φοίτησής μας στη ΦΟΤΑ; Τα ίδια χρήματα παίρνεις και τους επόμενους 15 μήνες (μέχρι τη λήξη της διετίας δλδ); 2. Μετά τη ΦΟΤΑ, ποιο είναι το ωράριο εργασίας; Σε σύνορα προφανώς είναι βάρδιες αλλά σε κέντρο πόλεως που λειτουργούν Δευτέρα - Παρασκευή; Έχεις δυνατότητα επιλογής ωραρίου (π.χ. 8-16, 9-17...); 3. Αν τοποθετηθείς σε κέντρο πόλης, μπορείς να ζητήσεις μετακίνηση σε συνοριακό τελωνείο; Ίσως και με τη μορφή αμοιβαίας μετακίνησης... 4. Ως νέοι στη ΦΟΤΑ, ποια ήταν η πλέον δυσάρεστη έκπληξη; Είτε στη σχολή, είτε σε ότι μάθατε για τη δουλειά μετά. 5. Στον αντίποδα, ποια ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη; 6. Πράγματα που πιθανόν σας εντυπωσίασαν. 7. Φέρεις την υπηρεσιακή ταυτότητα μόνο κατά τη διάρκεια τέλεσης των καθηκόντων σου ή και σε άλλες περιπτώσεις στην καθημερινότητά σου; 8. Γενικά μιλώντας, απορρέουν δικαιώματα -ή αλλιώς "έξτρα παροχές"- από τη θέση σου ως τελωνειακός υπάλληλος; 9. Πόσες μέρες άδειας δικαιούσαι το χρόνο και κάθε πότε μπορείς να πάρεις; Π.χ. Καλοκαίρι παίρνεις άδεια ή θεωρείται "φουλ σεζόν" και μένεις μέσα; 10. Ποια τα συν και πλην εν συγκρίσει με τον Ιδ. Τομέα, τον οποίο και υπηρετήσατε πριν; Νομίζω οτι τα ανωτέρω απασχολούν πολλούς από εμάς και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! Καλημέρα! Έχουμε ομάδα στο viber ΑΑΔΕ Τελωνειακών! Αν δεν είσαι στείλε μου προσωπικό μνμ με το κινητό σου να σε προσθέσω
|
|
|
Post by asepita on Jul 9, 2024 14:42:16 GMT
Πολύ ησυχία έπεσε εδώ σ'εμάς τίποτα νεότερο?😄
|
|
anpe
Kill Bill
|
Post by anpe on Jul 9, 2024 15:06:54 GMT
Καλημέρα σε όλους, Έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα τελωνεία και τη ΦΟΤΑ, οπότε ας απαντήσει κάποιος από τους φίλους που φοιτούν εκεί τους τελευταίους μήνες κι έχουν τη σχετική εμπειρία. Η σειρά είναι απολύτως τυχαία, απλώς τα παραθέτω έτσι, ώστε να απαντηθούν και πιο εύκολα. 1. Ποιος θα είναι ο "καθαρός" μισθός κατά τη διάρκεια φοίτησής μας στη ΦΟΤΑ; Τα ίδια χρήματα παίρνεις και τους επόμενους 15 μήνες (μέχρι τη λήξη της διετίας δλδ); 2. Μετά τη ΦΟΤΑ, ποιο είναι το ωράριο εργασίας; Σε σύνορα προφανώς είναι βάρδιες αλλά σε κέντρο πόλεως που λειτουργούν Δευτέρα - Παρασκευή; Έχεις δυνατότητα επιλογής ωραρίου (π.χ. 8-16, 9-17...); 3. Αν τοποθετηθείς σε κέντρο πόλης, μπορείς να ζητήσεις μετακίνηση σε συνοριακό τελωνείο; Ίσως και με τη μορφή αμοιβαίας μετακίνησης... 4. Ως νέοι στη ΦΟΤΑ, ποια ήταν η πλέον δυσάρεστη έκπληξη; Είτε στη σχολή, είτε σε ότι μάθατε για τη δουλειά μετά. 5. Στον αντίποδα, ποια ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη; 6. Πράγματα που πιθανόν σας εντυπωσίασαν. 7. Φέρεις την υπηρεσιακή ταυτότητα μόνο κατά τη διάρκεια τέλεσης των καθηκόντων σου ή και σε άλλες περιπτώσεις στην καθημερινότητά σου; 8. Γενικά μιλώντας, απορρέουν δικαιώματα -ή αλλιώς "έξτρα παροχές"- από τη θέση σου ως τελωνειακός υπάλληλος; 9. Πόσες μέρες άδειας δικαιούσαι το χρόνο και κάθε πότε μπορείς να πάρεις; Π.χ. Καλοκαίρι παίρνεις άδεια ή θεωρείται "φουλ σεζόν" και μένεις μέσα; 10. Ποια τα συν και πλην εν συγκρίσει με τον Ιδ. Τομέα, τον οποίο και υπηρετήσατε πριν; Νομίζω οτι τα ανωτέρω απασχολούν πολλούς από εμάς και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! Καλημέρα! Έχουμε ομάδα στο viber ΑΑΔΕ Τελωνειακών! Αν δεν είσαι στείλε μου προσωπικό μνμ με το κινητό σου να σε προσθέσω Eνδιαφέρουν και άλλους πιστεύω οι απαντήσεις που ίσως διορίζονται τελωνειακοί από τους ΠΕ αλλά ακόμα δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα τους.
|
|
|
Post by teoperi on Jul 9, 2024 17:36:07 GMT
Καλημέρα σε όλους, Έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα τελωνεία και τη ΦΟΤΑ, οπότε ας απαντήσει κάποιος από τους φίλους που φοιτούν εκεί τους τελευταίους μήνες κι έχουν τη σχετική εμπειρία. Η σειρά είναι απολύτως τυχαία, απλώς τα παραθέτω έτσι, ώστε να απαντηθούν και πιο εύκολα. 1. Ποιος θα είναι ο "καθαρός" μισθός κατά τη διάρκεια φοίτησής μας στη ΦΟΤΑ; Τα ίδια χρήματα παίρνεις και τους επόμενους 15 μήνες (μέχρι τη λήξη της διετίας δλδ); 2. Μετά τη ΦΟΤΑ, ποιο είναι το ωράριο εργασίας; Σε σύνορα προφανώς είναι βάρδιες αλλά σε κέντρο πόλεως που λειτουργούν Δευτέρα - Παρασκευή; Έχεις δυνατότητα επιλογής ωραρίου (π.χ. 8-16, 9-17...); 3. Αν τοποθετηθείς σε κέντρο πόλης, μπορείς να ζητήσεις μετακίνηση σε συνοριακό τελωνείο; Ίσως και με τη μορφή αμοιβαίας μετακίνησης... 4. Ως νέοι στη ΦΟΤΑ, ποια ήταν η πλέον δυσάρεστη έκπληξη; Είτε στη σχολή, είτε σε ότι μάθατε για τη δουλειά μετά. 5. Στον αντίποδα, ποια ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη; 6. Πράγματα που πιθανόν σας εντυπωσίασαν. 7. Φέρεις την υπηρεσιακή ταυτότητα μόνο κατά τη διάρκεια τέλεσης των καθηκόντων σου ή και σε άλλες περιπτώσεις στην καθημερινότητά σου; 8. Γενικά μιλώντας, απορρέουν δικαιώματα -ή αλλιώς "έξτρα παροχές"- από τη θέση σου ως τελωνειακός υπάλληλος; 9. Πόσες μέρες άδειας δικαιούσαι το χρόνο και κάθε πότε μπορείς να πάρεις; Π.χ. Καλοκαίρι παίρνεις άδεια ή θεωρείται "φουλ σεζόν" και μένεις μέσα; 10. Ποια τα συν και πλην εν συγκρίσει με τον Ιδ. Τομέα, τον οποίο και υπηρετήσατε πριν; Νομίζω οτι τα ανωτέρω απασχολούν πολλούς από εμάς και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! Θα προσπαθήσω να απαντήσω με όση μεγαλύτερη ειλικρίνεια γίνεται, γιατί πρέπει να αντιληφθείτε οτι διαβάζουν και άλλοι αυτό το φόρουμ. 1. Τον τρόπο υπολογισμού του μισθού τον έχουμε αναλύσει, μην επαναλαμβάνω. Σπουδαστής/Δόκιμος 2ετιας/Μόνιμος δεν εχει καμία διαφορά στις αποδοχές, με την εξαίρεση φυσικά οτι ο μόνιμος, αφου εκ των πραγμάτων έχει περάσει τα 2 χρόνια παίρνει το 100% του οποιου ΠΘΕ. Οι αποδοχές γενικά διαμορφώνονται με την γνωστή φόρμουλα, που θα βρείτε σε προηγούμενο ποστ μου εδώ. Το ΠΘΕ στην ΦΟΤΑ είναι το Ι' (370€), 75% αφού είσαι ακόμα στο 1ο ετος υπηρεσίας. Το τι λεφτά θα παίρνεις μετά την ΦΟΤΑ εξαρτάται σε ποιο τμήμα θα τοποθετηθείς. Οπότε μετά το 9μηνο γίνεται ΙΣΩΣ η πρώτη διαφοροποίηση μισθού. Θέλω εδω να τονίσω, για να μην έχετε αυταπάτες, οτι το να μπείτε σε θέση ειδικής βαρύτητας απο τον 2Γ είναι σχετικά δύσκολο, εκτός αν το επιθυμεί ο διευθυντής της υπηρεσίας διορισμού. Ενω σε εμάς του 1Γ, όπως μου είπε και ο διευθυντής μου, είναι δεσμευτικό γιατί έτσι μπήκαν οι θέσεις στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ. 2. Στην υπηρεσία που είμαι τώρα υπάρχει η επιλογή ετησίως απο 07:00 εως 09:00 με κλίμακες ανα μισάωρο. Στα συνοριακά που έχουν βάρδιες είναι κάπως δώρο άδωρο αυτή η επιλογή. Στο τέλος τέλος οι διαθέσιμες επιλογές ωραρίου είναι στην διακριτική ευχέρεια του διευθυντή. 3. Ισχύει ο,τι ισχύει γενικά στις μεταθέσεις, οι οποίες είναι πλέον δύσκολες. Ξεχάστε το σε 2-3 χρόνια πας στον τόπο σου. Με την νέα κανονιστική διαταγή σφίξαν πολύ τα πράγματα. Οι αμοιβαίες γίνονται πιο εύκολα γιατί προβλέπονται απο τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και δεν ρυθμίζονται απο την κανονιστική διαταγή. 4. Οτι οι ευθύνες είναι πολλές και πας φυλακή πολύ πιο εύκολα απ οσο φαντάζεσαι. Ο δημόσιος υπάλληλος δεν έχει το τεκμήριο αθωότητας. Επισης οτι πολλά πράγματα που θέλαμε να αποφύγουμε του ιδιωτικού τομέα τα βρήκαμε στο Δημόσιο. 5. Οτι γίνονται προσπάθειες εκσυχρονισμού της ΑΑΔΕ. 6. Οτι οσο και να προσπαθείς να εκσυγχρονιστείς, ορισμένα πράγματα στο δημόσιο δεν αλλάζουν. 7. Η υπηρεσιακή ταυτότητα χρησιμοποείται για υπηρεσιακούς σκοπούς και δεν υποκαθιστά την πολιτική ταυτότητα. 8. Οχι 9. Αν υποθέσουμε ότι δεν έχεις προϋπηρεσία στο Δημόσιο, οι κανονικές άδειες ξεκινάνε απο 20 και προστίθεται 1 κάθε φορά που συμπληρώνεις ετος με ανώτατο τις 25. Υπάρχουν και επιπλέον άδειες όπως η αιμοδοσίας +3 μέρες αν δώσεις για την ομοσπονδία και η παραμεθορίου (σύνορα) +4 μέρες. Το κατά πόσο τις παίρνεις εξαρτάται πάντα απο το πόσο καλά είναι στελεχωμένο το τελωνείο που υπηρετείς. Αυτονόητο είναι ότι η υπηρεσία δεν θα κλείσει επειδή θέλουν ολοι να πάρουν άδεια ταυτόχρονα. Τον τελικό λόγο τον έχει ο διευθυντής. 10. ΣΥΝ μονιμότητα, ένσημα, εργασιακή ασφάλεια ΜΕΙΟΝ ευθύνη, μισθός, μεταθέσεις Ελπίζω να βοήθησα
|
|
|
Post by mifune on Jul 9, 2024 19:32:53 GMT
Προφανώς και βοήθησες! Και σε τιμά που ενώ έχεις διορισθεί, προσφέρεις πληροφορίες ακόμη. Όπως και όλα τα παιδιά που κάνουν το ίδιο!
|
|
mikk
Pink Panther
|
Post by mikk on Jul 10, 2024 17:18:45 GMT
Βοηθάς πολύ κι ευχαριστούμε! Και ναι, εννοείται οτι σε τιμά αυτό! Η εμπειρία μου "λέει" να πάρω την "ασφάλεια" του Δημοσίου. Από την άλλη, το να αφήσω 27 μέρες άδειας/έτος και 15 * 1.200€ για 20 μέρες άδειας και 1.000€ (έστω στο περίπου) * 12, μου φαίνεται αδιανόητο. Άλλες εποχές όχι, δε θα άφηνα τη δουλειά μου! Πιθανότατα και πολλοί άλλοι... Επίτρεψέ μου να... καταχραστώ λίγο την καλή σου διάθεση να μας βοηθήσεις! - Σε ότι αφορά το 4 και καθώς "τα σίδερά της είναι για τους λεβέντες", υπάρχει όντως τέτοιο παράδειγμα; Δε μιλάμε για παρανομία φυσικά αλλά για κάποια παράλειψη (ας πούμε) ή έλλειψη δέουσας προσοχής. - Σε ότι αφορά τα 5 & 6, θα έλεγα να αναφερθεί η μεγαλύτερη ευχάριστη έκπληξη ή έστω κάτι που ακούγεται "πολύ καλό για να είναι αληθινό". Τέλος (για την ώρα), μετά την εμπειρία στον Ιδ. Τομέα, νιώθεις πιο χαρούμενος τώρα ή το μετάνιωσες που έφυγες; Ή -ακόμα- μήπως θα προτιμούσες μια άλλη υπηρεσία τώρα που είδες τα πράγματα από μέσα; Ευχαριστούμε και πάλι (εξακολουθώ να πιστεύω οτι πολλοί έχουν τις ίδιες απορίες και προβληματισμούς).
Υ.Γ. Στο 10, τι εννοείς by... μεταθέσεις; Δε λαμβάνεις οργανική θέση απ' την οποία δε σε κουνάνε; Πρώτη φορά διαβάζω κάτι τέτοιο!
|
|
|
Post by asepita on Jul 10, 2024 17:33:31 GMT
Τίποτε. Ησυχία, τάξη και ανασφάλεια Η τελευταία ενημέρωση που υπήρξε ήταν ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει σταλεί email για τα δικαιολογητικά. Σαν πολύ δεν αργεί το mail των δικαιολογητικών? Δεκπενταύγουστο θα τα ζητήσουν?😄
|
|