|
Post by kardim on Jul 11, 2024 6:57:56 GMT
Η τελευταία ενημέρωση που υπήρξε ήταν ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει σταλεί email για τα δικαιολογητικά. Σαν πολύ δεν αργεί το mail των δικαιολογητικών? Δεκπενταύγουστο θα τα ζητήσουν?😄 Αυτή τη βδομάδα θα το έχουμε! Απλά η ανυπομονησία μας είναι στο κόκκινο!
|
|
|
Post by asepita on Jul 11, 2024 7:22:09 GMT
Σαν πολύ δεν αργεί το mail των δικαιολογητικών? Δεκπενταύγουστο θα τα ζητήσουν?😄 Αυτή τη βδομάδα θα το έχουμε! Απλά η ανυπομονησία μας είναι στο κόκκινο! Καλημέρα! Μίλησα πριν λίγο με το τμήμα Β Ανθρωπίνου Δυναμικού και ο κύριος που μου απάντησε μου είπε ότι αργότερα προς Αύγουστο θα μας τα ζητήσουν και μου ανέφερε και κάποια μετακόμιση που κάνουν τώρα....
|
|
|
Post by teoperi on Jul 11, 2024 9:00:16 GMT
Βοηθάς πολύ κι ευχαριστούμε! Και ναι, εννοείται οτι σε τιμά αυτό! Η εμπειρία μου "λέει" να πάρω την "ασφάλεια" του Δημοσίου. Από την άλλη, το να αφήσω 27 μέρες άδειας/έτος και 15 * 1.200€ για 20 μέρες άδειας και 1.000€ (έστω στο περίπου) * 12, μου φαίνεται αδιανόητο. Άλλες εποχές όχι, δε θα άφηνα τη δουλειά μου! Πιθανότατα και πολλοί άλλοι... Επίτρεψέ μου να... καταχραστώ λίγο την καλή σου διάθεση να μας βοηθήσεις! - Σε ότι αφορά το 4 και καθώς "τα σίδερά της είναι για τους λεβέντες", υπάρχει όντως τέτοιο παράδειγμα; Δε μιλάμε για παρανομία φυσικά αλλά για κάποια παράλειψη (ας πούμε) ή έλλειψη δέουσας προσοχής. - Σε ότι αφορά τα 5 & 6, θα έλεγα να αναφερθεί η μεγαλύτερη ευχάριστη έκπληξη ή έστω κάτι που ακούγεται "πολύ καλό για να είναι αληθινό". Τέλος (για την ώρα), μετά την εμπειρία στον Ιδ. Τομέα, νιώθεις πιο χαρούμενος τώρα ή το μετάνιωσες που έφυγες; Ή -ακόμα- μήπως θα προτιμούσες μια άλλη υπηρεσία τώρα που είδες τα πράγματα από μέσα; Ευχαριστούμε και πάλι (εξακολουθώ να πιστεύω οτι πολλοί έχουν τις ίδιες απορίες και προβληματισμούς).
Υ.Γ. Στο 10, τι εννοείς by... μεταθέσεις; Δε λαμβάνεις οργανική θέση απ' την οποία δε σε κουνάνε; Πρώτη φορά διαβάζω κάτι τέτοιο!
Έχεις πολύ καλές αποδοχές για να τις αφήσεις... σκέψου το καλά. Δεν θα τα δεις αυτά τα λεφτά στο Δημόσιο. Και δεν είναι ονειρικά τα πράγματα... έχουν σφίξει πολύ τα πράγματα. Δεν μπορώ να επεκταθώ. Οσο για το 4 που λες, ναι μπορείς να βρεθείς εύκολα μπλεγμένος χωρίς να φταις. Απλά να ήσουν άτυχος και να έγινε κάτι στην βάρδια σου.Γι αυτό όλοι μας εύχονται καλή τύχη. Το ψιλομετάνιωσα να σου πω την αλήθεια, δεν ειναι όπως τα νόμιζα. Οχι οτι στον ιδιωτικό ήταν καλύτερα αλλά ίσως να επέλεγα διαφορετικά. Κάθε μέρα βγαίνει και κάτι που μας χαμηλώνει. Δεν μπορώ να επεκταθώ αλλά στην θέση σου θα το σκεφτόμουν διπλά και τριπλά. Δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω το υ.γ. σου. Ο,τι σας είπα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
|
|
|
Post by mmandi on Jul 11, 2024 10:50:13 GMT
Βοηθάς πολύ κι ευχαριστούμε! Και ναι, εννοείται οτι σε τιμά αυτό! Η εμπειρία μου "λέει" να πάρω την "ασφάλεια" του Δημοσίου. Από την άλλη, το να αφήσω 27 μέρες άδειας/έτος και 15 * 1.200€ για 20 μέρες άδειας και 1.000€ (έστω στο περίπου) * 12, μου φαίνεται αδιανόητο. Άλλες εποχές όχι, δε θα άφηνα τη δουλειά μου! Πιθανότατα και πολλοί άλλοι... Επίτρεψέ μου να... καταχραστώ λίγο την καλή σου διάθεση να μας βοηθήσεις! - Σε ότι αφορά το 4 και καθώς "τα σίδερά της είναι για τους λεβέντες", υπάρχει όντως τέτοιο παράδειγμα; Δε μιλάμε για παρανομία φυσικά αλλά για κάποια παράλειψη (ας πούμε) ή έλλειψη δέουσας προσοχής. - Σε ότι αφορά τα 5 & 6, θα έλεγα να αναφερθεί η μεγαλύτερη ευχάριστη έκπληξη ή έστω κάτι που ακούγεται "πολύ καλό για να είναι αληθινό". Τέλος (για την ώρα), μετά την εμπειρία στον Ιδ. Τομέα, νιώθεις πιο χαρούμενος τώρα ή το μετάνιωσες που έφυγες; Ή -ακόμα- μήπως θα προτιμούσες μια άλλη υπηρεσία τώρα που είδες τα πράγματα από μέσα; Ευχαριστούμε και πάλι (εξακολουθώ να πιστεύω οτι πολλοί έχουν τις ίδιες απορίες και προβληματισμούς).
Υ.Γ. Στο 10, τι εννοείς by... μεταθέσεις; Δε λαμβάνεις οργανική θέση απ' την οποία δε σε κουνάνε; Πρώτη φορά διαβάζω κάτι τέτοιο!
Έχεις πολύ καλές αποδοχές για να τις αφήσεις... σκέψου το καλά. Δεν θα τα δεις αυτά τα λεφτά στο Δημόσιο. Και δεν είναι ονειρικά τα πράγματα... έχουν σφίξει πολύ τα πράγματα. Δεν μπορώ να επεκταθώ. Οσο για το 4 που λες, ναι μπορείς να βρεθείς εύκολα μπλεγμένος χωρίς να φταις. Απλά να ήσουν άτυχος και να έγινε κάτι στην βάρδια σου.Γι αυτό όλοι μας εύχονται καλή τύχη. Το ψιλομετάνιωσα να σου πω την αλήθεια, δεν ειναι όπως τα νόμιζα. Οχι οτι στον ιδιωτικό ήταν καλύτερα αλλά ίσως να επέλεγα διαφορετικά. Κάθε μέρα βγαίνει και κάτι που μας χαμηλώνει. Δεν μπορώ να επεκταθώ αλλά στην θέση σου θα το σκεφτόμουν διπλά και τριπλά. Δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω το υ.γ. σου. Ο,τι σας είπα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες που μας δίνεις. Φαντάζομαι μιλάς για τα τελωνεία. Μήπως ξέρεις αν είναι και στις εφορίες κάπως έτσι τα πράγματα?
|
|
|
Post by teoperi on Jul 11, 2024 11:17:04 GMT
Έχεις πολύ καλές αποδοχές για να τις αφήσεις... σκέψου το καλά. Δεν θα τα δεις αυτά τα λεφτά στο Δημόσιο. Και δεν είναι ονειρικά τα πράγματα... έχουν σφίξει πολύ τα πράγματα. Δεν μπορώ να επεκταθώ. Οσο για το 4 που λες, ναι μπορείς να βρεθείς εύκολα μπλεγμένος χωρίς να φταις. Απλά να ήσουν άτυχος και να έγινε κάτι στην βάρδια σου.Γι αυτό όλοι μας εύχονται καλή τύχη. Το ψιλομετάνιωσα να σου πω την αλήθεια, δεν ειναι όπως τα νόμιζα. Οχι οτι στον ιδιωτικό ήταν καλύτερα αλλά ίσως να επέλεγα διαφορετικά. Κάθε μέρα βγαίνει και κάτι που μας χαμηλώνει. Δεν μπορώ να επεκταθώ αλλά στην θέση σου θα το σκεφτόμουν διπλά και τριπλά. Δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω το υ.γ. σου. Ο,τι σας είπα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες που μας δίνεις. Φαντάζομαι μιλάς για τα τελωνεία. Μήπως ξέρεις αν είναι και στις εφορίες κάπως έτσι τα πράγματα? Υποτίθεται οτι στα τελωνεία ήταν καλύτερα. Τώρα με κάτι τελευταίες αλλαγές λέμε οτι χάθηκε το πλεονέκτημα των τελωνείων. Αύριο μπορεί να βγει κάτι καινούργιο που να τα ανατρέψει όλα. Γενικά είναι ρευστά τα πράγματα. Είμαστε μόνιμα σε μια περίοδο αλλαγών και υπάρχει αίσθημα ανασφάλειας για εμάς τους νέους ειδικά.
|
|
|
Post by sok on Jul 11, 2024 12:49:10 GMT
Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες που μας δίνεις. Φαντάζομαι μιλάς για τα τελωνεία. Μήπως ξέρεις αν είναι και στις εφορίες κάπως έτσι τα πράγματα? Υποτίθεται οτι στα τελωνεία ήταν καλύτερα. Τώρα με κάτι τελευταίες αλλαγές λέμε οτι χάθηκε το πλεονέκτημα των τελωνείων. Αύριο μπορεί να βγει κάτι καινούργιο που να τα ανατρέψει όλα. Γενικά είναι ρευστά τα πράγματα. Είμαστε μόνιμα σε μια περίοδο αλλαγών και υπάρχει αίσθημα ανασφάλειας για εμάς τους νέους ειδικά. μας έχεις μαυρίσει την καρδιά.. που θεωρείς ότι είναι καλά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα; αν είναι να αρνηθούμε διορισμό και να πάμε εκεί όσο προλαβαινουμε
|
|
|
Post by mmandi on Jul 11, 2024 13:00:57 GMT
Υποτίθεται οτι στα τελωνεία ήταν καλύτερα. Τώρα με κάτι τελευταίες αλλαγές λέμε οτι χάθηκε το πλεονέκτημα των τελωνείων. Αύριο μπορεί να βγει κάτι καινούργιο που να τα ανατρέψει όλα. Γενικά είναι ρευστά τα πράγματα. Είμαστε μόνιμα σε μια περίοδο αλλαγών και υπάρχει αίσθημα ανασφάλειας για εμάς τους νέους ειδικά. μας έχεις μαυρίσει την καρδιά.. που θεωρείς ότι είναι καλά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα; αν είναι να αρνηθούμε διορισμό και να πάμε εκεί όσο προλαβαινουμε Sok και εγώ έπαθα σοκ! Μήπως, αν μπορέσουμε τελικά να δηλώσουμε και στην επόμενη προκήρυξη για κάπου αλλού? Μήπως βγει σε καλό αυτή η καθυστέρηση στους διορισμούς της ΑΑΔΕ?
|
|
|
Post by asepita on Jul 11, 2024 13:07:40 GMT
μας έχεις μαυρίσει την καρδιά.. που θεωρείς ότι είναι καλά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα; αν είναι να αρνηθούμε διορισμό και να πάμε εκεί όσο προλαβαινουμε Sok και εγώ έπαθα σοκ! Μήπως, αν μπορέσουμε τελικά να δηλώσουμε και στην επόμενη προκήρυξη για κάπου αλλού? Μήπως βγει σε καλό αυτή η καθυστέρηση στους διορισμούς της ΑΑΔΕ? Παιδιά συνιστώ ψυχραιμία. Επειδή κάποιο μέλος του φόρουμ έχει μια όχι κι τόσο θετική οπτική για την ΑΑΔΕ δε σημαίνει ότι εμείς θα πάμε και θα το μετανιώσουμε. Ούτε πρέπει αυτό να μας φτάσει σε σημείο να απορρίψουμε θέση και να ρωτάμε τρίτους ποιές υπηρεσίες είναι 'καλές'. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια και τις δικές του αντιδράσεις στο κάθε τί. Άποψη σαφή θα έχουμε μόνο όταν θα πάμε στις θέσεις μας και θα σχηματίσουμε ΟΙ ΙΔΙΟΙ εικόνα για τη φύση της εργασίας μας. Όσο για την επόμενη αν μπορέσουμε να κάνουμε αίτηση κι εκεί θα την κάνουμε γιατί όχι.
|
|
|
Post by teoperi on Jul 11, 2024 15:08:03 GMT
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την asepita. Το τι είναι σημαντικό για εμένα μπορεί για άλλους να είναι λεπτομέρεια. Δεν μπορώ να μιλήσω για την υπηρεσία πιο συγκεκριμένα αλλά θα σας πω το εξής. Σήμερα που με ρωτάτε αισθάνομαι μια απογοήτευση. Σε ένα μήνα/χρόνο μπορεί να εχω αλλάξει άποψη. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο σε μια μέρα και με μια απόφαση. Γενικά απο το Δημόσιο η ΑΑΔΕ συνεχίζει να πληρώνει καλύτερα αλλά λειτουργεί περισσοτερο με όρους ιδιωτικού τομέα σε αντίθεση με εναν Δήμο πχ. Αλλά στον Δήμο είναι τρεις και εξήντα.... Αλλά απ την άλλη στον Δήμο δεν έχεις τόσες ευθύνες και επικινδυνότητα όσο στην ΑΑΔΕ.
Μου ζητάτε να σας πω τις "καλές υπηρεσίες"... μα ούτε εμείς τις ξέρουμε καλά καλά. Και μια "καλή" υπηρεσία σήμερα είναι μια "κακή" αύριο γιατί βγήκε μια διαταγή που πχ την συγχωνεύει και την επιβαρύνει με επιπλέον αρμοδιότητες. Αλλά και μέσα στην ίδια την υπηρεσία, καλή ή κακή, θα βρεις δυσαρεστημένους και ευχαριστημένους
Και πάλι αναλόγως την αφετηρία σας... Αν πχ είστε άνεργοι 2 χρόνια τότε θα σας φανεί παράδεισος! Αν είστε σε καλή δουλειά με καλό μισθό (14 μισθούς), ένσημα και σταθερό ωράριο ε θα πρέπει να το σκεφτείτε διπλά και τριπλά...
Αρα παιδιά όλα είναι σχετικά! Και το δημόσιο στο σύνολο του δεν είναι αυτο που ξέραμε μεγαλώνοντας. Κανείς δεν μπορεί να σας πει τι θα κάνετε. Και αν ρωτήσετε 10 τελωνειακούς θα ακούσετε 10 διαφορετικές απόψεις, αναλόγως τι εποχές/υπηρεσίες/θέσεις έχουν περάσει.
Μπορώ να σας βοηθήσω με απορίες συγκεκριμένες (και μέχρι εκεί που ξέρω φυσικά) αλλά δεν μπορώ ούτε να κρίνω την υπηρεσία ούτε φυσικά να σας πω τι θα κάνετε.
|
|
|
Post by mmandi on Jul 11, 2024 16:25:04 GMT
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την asepita. Το τι είναι σημαντικό για εμένα μπορεί για άλλους να είναι λεπτομέρεια. Δεν μπορώ να μιλήσω για την υπηρεσία πιο συγκεκριμένα αλλά θα σας πω το εξής. Σήμερα που με ρωτάτε αισθάνομαι μια απογοήτευση. Σε ένα μήνα/χρόνο μπορεί να εχω αλλάξει άποψη. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο σε μια μέρα και με μια απόφαση. Γενικά απο το Δημόσιο η ΑΑΔΕ συνεχίζει να πληρώνει καλύτερα αλλά λειτουργεί περισσοτερο με όρους ιδιωτικού τομέα σε αντίθεση με εναν Δήμο πχ. Αλλά στον Δήμο είναι τρεις και εξήντα.... Αλλά απ την άλλη στον Δήμο δεν έχεις τόσες ευθύνες και επικινδυνότητα όσο στην ΑΑΔΕ. Μου ζητάτε να σας πω τις "καλές υπηρεσίες"... μα ούτε εμείς τις ξέρουμε καλά καλά. Και μια "καλή" υπηρεσία σήμερα είναι μια "κακή" αύριο γιατί βγήκε μια διαταγή που πχ την συγχωνεύει και την επιβαρύνει με επιπλέον αρμοδιότητες. Αλλά και μέσα στην ίδια την υπηρεσία, καλή ή κακή, θα βρεις δυσαρεστημένους και ευχαριστημένους Και πάλι αναλόγως την αφετηρία σας... Αν πχ είστε άνεργοι 2 χρόνια τότε θα σας φανεί παράδεισος! Αν είστε σε καλή δουλειά με καλό μισθό (14 μισθούς), ένσημα και σταθερό ωράριο ε θα πρέπει να το σκεφτείτε διπλά και τριπλά... Αρα παιδιά όλα είναι σχετικά! Και το δημόσιο στο σύνολο του δεν είναι αυτο που ξέραμε μεγαλώνοντας. Κανείς δεν μπορεί να σας πει τι θα κάνετε. Και αν ρωτήσετε 10 τελωνειακούς θα ακούσετε 10 διαφορετικές απόψεις, αναλόγως τι εποχές/υπηρεσίες/θέσεις έχουν περάσει. Μπορώ να σας βοηθήσω με απορίες συγκεκριμένες (και μέχρι εκεί που ξέρω φυσικά) αλλά δεν μπορώ ούτε να κρίνω την υπηρεσία ούτε φυσικά να σας πω τι θα κάνετε. Έτσι είναι, όπως τα λέτε. Όλα σχετικά είναι. Μια θέση μπορεί να είναι για κάποιον η ιδανική, για κάποιον άλλο βαρετή και για κάποιον τρίτο εφιαλτική. Και αυτό, μόνο από μόνοι μας μπορούμε να το διαπιστώσουμε στην πράξη
Αυτό που έγραψα παραπάνω, αντιλαμβάνομαι ότι ακούστηκε πιο φουσκωμένο απ’ ότι ήθελα. Όλα καλά!
Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες που έχετε μοιραστεί με εμάς μέχρι τώρα teoperi και υπόλοιποι
|
|
pvlacho
Buzz
It's better to burn out than fade away...
|
Post by pvlacho on Jul 12, 2024 9:59:41 GMT
Αν σας πω ότι ο μισθός μου αυτή τη στιγμή είναι 1700 καθαρά x 12 μήνες και ότι έχω πρόταση για άλλα 2 χρόνια σαν διευθυντικό στέλεχος, ίσως πείτε ότι είσαι τρελός που σε ενδιαφέρει η θέση στην ΑΑΔΕ. Αν όμως μετά τα 2 χρόνια βρεθώ άνεργος και (θα) είμαι 61 τότε; Θέλω να πω με αυτό ότι είναι πολλές οι παράμετροι που βαρύνουν στην λήψη μιας απόφασης. Το έχετε γράψει ήδη αυτό και συμφωνώ απόλυτα.
|
|
|
Post by ev1975 on Jul 12, 2024 10:10:38 GMT
Αν σας πω ότι ο μισθός μου αυτή τη στιγμή είναι 1700 καθαρά x 12 μήνες και ότι έχω πρόταση για άλλα 2 χρόνια σαν διευθυντικό στέλεχος, ίσως πείτε ότι είσαι τρελός που σε ενδιαφέρει η θέση στην ΑΑΔΕ. Αν όμως μετά τα 2 χρόνια βρεθώ άνεργος και (θα) είμαι 61 τότε; Θέλω να πω με αυτό ότι είναι πολλές οι παράμετροι που βαρύνουν στην λήψη μιας απόφασης. Το έχετε γράψει ήδη αυτό και συμφωνώ απόλυτα. Αγαπητέ, είναι μονόδρομος η ΑΑΔΕ για την περίπτωση σου. Φαντάζομαι ξέρεις όλα τα πλεονεκτήματα της επιλογής με μικρή σχετικά οικονομική θυσία... Υπάρχουν αντίστοιχα διλήμματα με πολύ μεγαλύτερη οικονομική θυσία....
|
|
|
Post by asepita on Jul 12, 2024 11:28:22 GMT
Παιδιά δε ξέρω αν διαβάσατε προηγούμενο ποστ μου. Μη περιμένετε πολύ άμεσα mail για δικαιολογητικά η κεντρική υπηρεσία φεύγει από Καραγιώργη Σερβίας Σύνταγμα και μετακομίζει Πειραιώς στο πρώην Athens Heart. Μου είπαν από τμήμα Β Ανθρώπινου Δυναμικού ότι λόγω αυτού Αύγουστο θα μας τα ζητήσουν. Ας πούμε Σεπτέμβρη εμείς😛
|
|
|
Post by kardim on Jul 12, 2024 12:12:09 GMT
Να δω που θα βρούμε γιατρούς τον Αύγουστο για να βγάλουμε τα χαρτιά μας.
|
|
|
Post by lawanddisorder on Jul 12, 2024 15:30:24 GMT
Δηλαδή δεν έχει ολόκληρη Αθήνα ένα αντίστοιχα κατάλληλο κτίριο κοντά σε Μετρό ή ΗΣΑΠ; Το mall αυτό είναι άβολο για προσέλευση τόσων εργαζόμενων ή και πολιτών με τα μέσα μεταφοράς. Θα έχει καφέ, εστιατόρια και γυμναστήρια όμως! Δες της θετική πλευρά της ζωής. Κάνω και λίγη πλάκα, επειδή κι εγώ στην κεντρική υπηρεσία διορίζομαι και δεν ξέρω τι θα βρω εκεί (κάνω πρακτική στο τελωνείο του τόπου διαμονής μου αυτή τη στιγμή, οπότε δεν έχω εικόνα). Γενικά, όσα σας έχει γράψει ο συνάδελφος ισχύουν. Και περί ευθύνης, εφόσον κάποιος υπηρετεί σε ΘΕΕΒ και περί μισθού, καθώς προωθήθηκαν κάποιες αλλαγές που μας έπιασαν εξαπίνης (γι'αυτό και αρκετοί είναι ψιλοξενερωμένοι τώρα). Το αν κάποιον τον συμφέρει η θέση ή όχι είναι τελείως υποκειμενικό κι έχει να κάνει με τους στόχους, τις επιδιώξεις του, την ηλικία του κ.α. Εγώ πχ που ως συνεργάτης σε δικηγορικά γραφεία χτυπούσα 12 ώρες τη μέρα, έπαιρνα λίγο πάνω από το χιλιάρικο επί 12 μήνες και είχα με το ζόρι 10 εργάσιμες μέρες τον χρόνο άδεια το καλοκαίρι (οι οποίες μου αφαιρούνταν από τον μισθό μου!!!), ε, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολύ. Άλλος που ενδεχομένως έχει πολλά πλεονεκτήματα στον ιδιωτικό, εκεί ναι, θα υπάρξει δίλημμα. Δυστυχώς, είμαστε σε ρευστό περιβάλλον εντός ΑΑΔΕ. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ο Προιστάμενός μου στο τελωνείο που παρουσιάστηκα για πρακτική είναι ότι όλα αλλάζουν διαρκώς, να μη θεωρώ τίποτα δεδομένο και ότι δυστυχώς δεν θα πρέπει να προγραμματίζω καταστάσεις σε πολύ βάθος χρόνου.
|
|