|
Post by christos on Jul 31, 2024 9:31:06 GMT
και εγω ΠΕ Ζακύνθου και σκεφτομαι μήπως βρω αμοιβαία μετάθεση για Πάτρα η κάπου κοντά στην Πάτρα διότι δεν μπορώ να φύγω άμεσα. Για να προλάβω κάποιους όταν δήλωσα Ζάκυνθο υπήρχαν κάποιοι λόγοι που τώρα δεν υπάρχουν!!! Δε γνωρίζω αν γίνονται βέβαια αμοιβαίες μετατάξεις στην ΑΑΔΕ!!! Γίνονται αμοιβαίες στην ΑΑΔΕ ( οι τελωνειακοί έχουμε δημιουργήσει και σχετική ομάδα στο Facebook) αλλά από κει και πέρα δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να βρεις κάποιον, πχ εγώ που κάνω πρακτική στον τόπο συμφερόντων μου και έχω ρωτήσει αν ενδιαφέρεται κάποιος για Αθήνα έχω φάει πόρτα, γιατί όλοι οι υπάλληλοι είτε είναι ντόπιοι, είτε αν δεν είναι έχουν φτιάξει τη ζωή τους εδώ. Σε ευχαριστώ. Γίνονται και τα πρώτα 2 χρόνια που είσαι δόκιμος? Το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο. Τουλάχιστον τους πρώτους 9 μήνες είσαι στο τόπο σου και μενουν αλλοι 15 μήνες.
|
|
|
Post by lawanddisorder on Jul 31, 2024 9:32:25 GMT
Γίνονται αμοιβαίες στην ΑΑΔΕ ( οι τελωνειακοί έχουμε δημιουργήσει και σχετική ομάδα στο Facebook) αλλά από κει και πέρα δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να βρεις κάποιον, πχ εγώ που κάνω πρακτική στον τόπο συμφερόντων μου και έχω ρωτήσει αν ενδιαφέρεται κάποιος για Αθήνα έχω φάει πόρτα, γιατί όλοι οι υπάλληλοι είτε είναι ντόπιοι, είτε αν δεν είναι έχουν φτιάξει τη ζωή τους εδώ. Σε ευχαριστώ. Γίνονται και τα πρώτα 2 χρόνια που είσαι δόκιμος? Το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο. Τουλάχιστον τους πρώτους 9 μήνες είσαι στο τόπο σου και μενουν αλλοι 15 μήνες. Με επιφύλαξη, σου απαντώ ναι. Ακόμα και ως δόκιμος, μετά από τη ΦΟΤΑ μπορείς να κάνεις αμοιβαία.
|
|
|
Post by dika92 on Jul 31, 2024 9:33:53 GMT
Παιδιά είναι σίγουρο αυτό; Γιατί ρώτησα κοπέλα που διορίστηκε πριν 2 χρόνια σε θέση βοηθού ελεγκτή και μου είπε ότι ξεκίνησε με 600€. Επίσης μου είπε ότι μετράει σε τι θέση διορίστηκες και αν είσαι τελωνείο α τάξης. Αυτά δεν ισχύουν; Είναι η πονεμένη ιστορία που λέγαμε. Αυτά που σου είπε η κοπέλα...ίσχυαν. Τώρα, με τις νέες κανονιστικές...new rules. Μάλιστα, κατάλαβα ευχαριστώ πολύ. Μήπως θα μπορούσα να βρω κάπου τις νέες κανονιστικές;
|
|
|
Post by christos on Jul 31, 2024 9:37:17 GMT
Μακάρι να βρεθεί κάποιος που θέλει να πάει Ζάκυνθο γιατί πχ η γυναίκα του ή ο αντρας του είναι από τη Ζάκυνθο ή θέλει να ζήσει σε νησί!!!! χαχαχχαχα
|
|
|
Post by athina1977 on Jul 31, 2024 11:03:20 GMT
Η συνυπηρετηση με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο ισχύει; Για απόσπαση ή κ μετάθεση στον τόπο συμφερόντων εννοώ
|
|
|
Post by gabriel on Jul 31, 2024 11:06:07 GMT
Παιδιά είναι σίγουρο αυτό; Γιατί ρώτησα κοπέλα που διορίστηκε πριν 2 χρόνια σε θέση βοηθού ελεγκτή και μου είπε ότι ξεκίνησε με 600€. Επίσης μου είπε ότι μετράει σε τι θέση διορίστηκες και αν είσαι τελωνείο α τάξης. Αυτά δεν ισχύουν; Είναι η πονεμένη ιστορία που λέγαμε. Αυτά που σου είπε η κοπέλα...ίσχυαν. Τώρα, με τις νέες κανονιστικές...new rules. αν δεν κάνω λάθος είχε αναφερθεί σε παλιοτερο πριν μερικες μερες ποστ οτι αν μετα τη ΦΟΤΑ διοριστεις πχ σε θεση ευθυνης πας στο 9 (€600) και μετα απο 3 χρονια στο 8. Δλδ τώρα υποχρεωτικά θα περιμενει καποιος 3 χρονια για να δωσει εξετασεις; Δλδ μπορει να διοριστει πχ σε Θεση ευθυνης μετα τη ΦΟΤΑ αλλα παρολαυτα να περιμενει 3 χρονια εξετασεις και να παιρνει το 10;; επισης αν εχω καταλαβει καλα εκτος λαθους: -σχετικα με τις αδειες ειναι 20 μερες για 2 έτη -η εκπαιδευση στη ΦΟΤΑ δεν ειναι με φυσικη παρουσια - καθε 6 χρονια υποχρεωτικα αλλαζεις υπηρεσια ;;;!!! -τηλεργασία δεν υπαρχει ουτε μια μερα / βδομάδα πουθενα ;; ευχαριστω
|
|
|
Post by marilia on Jul 31, 2024 13:56:50 GMT
Για εφοριακους η ορκομωσία ήταν 22/3 και η οριστική τοποθέτηση 9/12. Τόσο διαρκεί η εκπαίδευση.
|
|
|
Post by corsair on Jul 31, 2024 13:59:56 GMT
Καλησπέρα! Για όσους δεν μένουν Αθήνα και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται (όπως εγώ) Σήμερα μίλησα με φίλο που πέρασε ΑΑΔΕ εφοριακών με την 1Γ. Μου είπε, ότι έκανε 3,5 μήνες ΦΟΤΑ με τηλεδιάσκεψη (μένουμε επαρχία), 2 μήνες πρακτική στη ΔΟΥ της επιλογής σου (είναι στη 2η εβδομάδα της πρακτικής του) και ακολουθούν 3.5 μήνες πάλι ΦΟΤΑ με τηλεδιάσκεψη. Πιθανολογώ ότι το ίδιο θα ισχύσει και σε εμάς. Μια μικρή διόρθωση, μετά την πρώτη πρακτική περίπου 1,5 μήνα θεωρία (διαδικτυακά) και μετά περίπου 1,5 μήνα β' πρακτική (μάλλον στον τόπο μας και όχι στον τόπο διορισμού). Μετά οριστική τοποθέτηση. Αυτό για εφοριακους, στους τελωνειακους διαφέρουν λίγο οι χρόνοι, έχουν περισσότερη πρακτική νομίζω, λιγότερο διάστημα θεωρίας. Επίσης ξεκάθαρα ξεκινάμε όλοι από το 10 πθε. Κανείς από 12. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση...3.5 μήνες φαντάζομαι πως θα έγινε το κεφάλι σας τόσο πολύ πήγε;Στους τελωνειακούς πήγε το πολύ 3 μήνες μαζί με την εξεταστική νομίζω.εσεις ποτέ τελειώσατε αρχές μέσα Ιουλιου;Επίσης Υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουμε ανάποδα με πρακτική;κάποιο τμήμα Τελωνειακών το έκανε νομίζω τον Σεπτέμβριο teoperi ;Για εφοριακους το βλέπω δυσκολο.Καμία ιδέα για τη νέα ΦΟΤΑ;έχετε ακούσει τι ισχύει τι τέλη Οκτωβριου με αρχές Νοέμβρη;είναι και αυτοί που πήραν αναβολή.Η μετακόμιση ολοκληρώθηκε;; asepita εσυ καμία πληροφορία
|
|
|
Post by marilia on Jul 31, 2024 15:03:43 GMT
26/3 έναρξη θεωρίας, 15/7 έναρξη πρακτικής. Ακούγεται για Νοέμβριο η νέα σειρά ΤΕ εφοριακων, προφανώς μαζι με τις αναπληρώσεις από μας, και τις παρατάσεις που είχαν ζητήσει κάποιοι. Εντάξει ήταν το κεφάλι καζάνι από ένα σημείο κ μετά, όντως πολύς ο καιρός. Αλλά έχει και τα καλά του!
|
|
|
Post by teoperi on Jul 31, 2024 19:09:58 GMT
Μπείτε σας παρακαλώ οι Τελωνειακοί στην ομάδα του Viber, στείλτε μήνυμα στην Efigram7 που έγραψε πιο πάνω, να τα πούμε όλα προφορικά γιατί εκτός οτι ανακυκλώνουμε πράγματα που έχουν απαντηθεί καθυστερούμε πολύ στις απαντήσεις. ΠΘΕ 600 € σε θέση ειδικής βαρύτητας last year .... όλοι (σχεδόν) 370 € τα πρώτα 3 χρόνια.... Τα πράγματα στην υπηρεσία αλλάζουν απ την μια στιγμή στην άλλη.
|
|
|
Post by christos on Jul 31, 2024 20:14:07 GMT
Καλησπέρα σας. Υπάρχει ομάδα viber ΠΕ ΕΦΟΡΙΑΚΏΝ?
|
|
pvlacho
Buzz
It's better to burn out than fade away...
|
Post by pvlacho on Aug 1, 2024 3:55:54 GMT
Καλησπέρα σε όλους και πολλά συγχαρητήρια! Παρακολουθώ το φόρουμ χρόνια και χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Λίνα για την ανιδιοτελή προσφορά της. Διοριστέος και εγώ λοιπόν στην ΑΑΔΕ Αθήνα. Τα συναισθήματα όμως είναι κάπως ανάμεικτα επειδή η επιτυχία έφερε και το δίλημμα της αποδοχής ή μη της θέσης. Είμαι 33, έχω βρει δουλειά πρόσφατα σε μεγάλη εταιρία πάλαι ποτέ ΔΕΚΟ, με 1.200€ x 12μήνες σε ένα αντικείμενο που μου αρέσει και το κλίμα είναι καλό. Ο teoperi δεν έχει άδικο, όλα αυτά τα επιβεβαιώνει και στενό συγγενικό μου πρόσωπο εντός ΑΑΔΕ (ΔΟΥ βέβαια). Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα όπως παλιά, με επικείμενη καθιέρωση εσωτερικών εξετάσεων για ΘΕΕΒ κλπ, αν και η μεγάλη λαίλαπα ήταν επί μνημονιακών χρόνων όπου και ήταν καταραμένη υπηρεσία κυρίως λόγω της επαφής με πολίτες. Και για να προλάβω την απορία σας γιατί έχω δίλημμα ενώ μου αρέσει η δουλειά μου, η απάντηση συνοψίζεται σε μια και μόνο φράση: μπλοκάκι και ελπίδα μετατροπής κάποια στιγμή σε ΙΔΑΧ. Ελπίζω μέχρι τα οριστικά να έχει ξεδιαλύνει το ζήτημα γιατί σίγουρα υπάρχουν πολλοί που αμφιταλαντεύονται και ο καθένας να πάρει τα ρίσκα του. Άλλωστε και ποια απόφαση σημέρα δεν ενέχει ένα ποσοστό κινδύνου; Καλημέρα. Φίλε μου το να ελπίζεις σε μετατροπή νομίζω είναι μάταιο. Είμαι 12 χρόνια σε ΑΕ του δημοσίου, μισθωτός με 3ετης συμβάσεις, καλύτερο καθεστώς από το μπλοκάκι, με παρατάσεις και κόντρα παρατάσεις, με προκηρύξεις και κόντρα προκηρύξεις. Πήγα σε εργατολόγους, η μια εργατολόγος είναι φίλη μου, το έψαξα, το ξανάψαξα και στο τέλος αναγκάστηκα σε μεγάλη ηλικία να μπω σε αυτή την περιπέτεια με το ΑΣΕΠ. Για να σου συνοψίσω την άποψη των νομικών: δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να δίνει την δυνατότητα σε οργανισμό του δημοσίου για μετατροπή σύμβασης με μπλοκάκι σε ΙΔΑΧ. Αν κάποιο ΔΣ οργανισμού πάρει τέτοια απόφαση απλά παρανομεί. Να το πάω και παραπέρα. Πέρασαν τόσες εκλογικές αναμετρήσεις μετά τον νόμο Παυλόπουλου και κανείς δεν άγγιξε το θέμα. Αυτό έγινε γιατί το καθεστώς εργαζομένων με μπλοκάκι βολεύει το δημόσιο. Δεν νομίζω δηλαδή ότι μεσοπρόθεσμα πρόκειται να αλλάξει κάτι. Αν έχεις εσωτερικό ελεγκτή στη δουλειά σου ή έχεις πρόσβαση στον νομικό σας σύμβουλο κάνε μια ερώτηση. Αυτά θα σου πει.
|
|
|
Post by gabriel on Aug 1, 2024 6:29:15 GMT
Είναι η πονεμένη ιστορία που λέγαμε. Αυτά που σου είπε η κοπέλα...ίσχυαν. Τώρα, με τις νέες κανονιστικές...new rules. Μάλιστα, κατάλαβα ευχαριστώ πολύ. Μήπως θα μπορούσα να βρω κάπου τις νέες κανονιστικές; www.aade.gr/egkyklioi-kai-apofaseisκαι γω λίγο που εψαξα δεν βρισκω κατι. τι να πω... αφου απολα τα θεματα της ΑΑΔΕ ειπαν τι να κανουμε πρωτα; ας μην παιρνουν οι νεοι αξιοπρεπες ΠΘΕ! (οσοι αποδεχτουνε τελικα το διορισμο...)
|
|
|
Post by normal on Aug 1, 2024 6:53:33 GMT
Καλησπέρα σε όλους και πολλά συγχαρητήρια! Παρακολουθώ το φόρουμ χρόνια και χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Λίνα για την ανιδιοτελή προσφορά της. Διοριστέος και εγώ λοιπόν στην ΑΑΔΕ Αθήνα. Τα συναισθήματα όμως είναι κάπως ανάμεικτα επειδή η επιτυχία έφερε και το δίλημμα της αποδοχής ή μη της θέσης. Είμαι 33, έχω βρει δουλειά πρόσφατα σε μεγάλη εταιρία πάλαι ποτέ ΔΕΚΟ, με 1.200€ x 12μήνες σε ένα αντικείμενο που μου αρέσει και το κλίμα είναι καλό. Ο teoperi δεν έχει άδικο, όλα αυτά τα επιβεβαιώνει και στενό συγγενικό μου πρόσωπο εντός ΑΑΔΕ (ΔΟΥ βέβαια). Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα όπως παλιά, με επικείμενη καθιέρωση εσωτερικών εξετάσεων για ΘΕΕΒ κλπ, αν και η μεγάλη λαίλαπα ήταν επί μνημονιακών χρόνων όπου και ήταν καταραμένη υπηρεσία κυρίως λόγω της επαφής με πολίτες. Και για να προλάβω την απορία σας γιατί έχω δίλημμα ενώ μου αρέσει η δουλειά μου, η απάντηση συνοψίζεται σε μια και μόνο φράση: μπλοκάκι και ελπίδα μετατροπής κάποια στιγμή σε ΙΔΑΧ. Ελπίζω μέχρι τα οριστικά να έχει ξεδιαλύνει το ζήτημα γιατί σίγουρα υπάρχουν πολλοί που αμφιταλαντεύονται και ο καθένας να πάρει τα ρίσκα του. Άλλωστε και ποια απόφαση σημέρα δεν ενέχει ένα ποσοστό κινδύνου; Καλημέρα. Φίλε μου το να ελπίζεις σε μετατροπή νομίζω είναι μάταιο. Είμαι 12 χρόνια σε ΑΕ του δημοσίου, μισθωτός με 3ετης συμβάσεις, καλύτερο καθεστώς από το μπλοκάκι, με παρατάσεις και κόντρα παρατάσεις, με προκηρύξεις και κόντρα προκηρύξεις. Πήγα σε εργατολόγους, η μια εργατολόγος είναι φίλη μου, το έψαξα, το ξανάψαξα και στο τέλος αναγκάστηκα σε μεγάλη ηλικία να μπω σε αυτή την περιπέτεια με το ΑΣΕΠ. Για να σου συνοψίσω την άποψη των νομικών: δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να δίνει την δυνατότητα σε οργανισμό του δημοσίου για μετατροπή σύμβασης με μπλοκάκι σε ΙΔΑΧ. Αν κάποιο ΔΣ οργανισμού πάρει τέτοια απόφαση απλά παρανομεί. Να το πάω και παραπέρα. Πέρασαν τόσες εκλογικές αναμετρήσεις μετά τον νόμο Παυλόπουλου και κανείς δεν άγγιξε το θέμα. Αυτό έγινε γιατί το καθεστώς εργαζομένων με μπλοκάκι βολεύει το δημόσιο. Δεν νομίζω δηλαδή ότι μεσοπρόθεσμα πρόκειται να αλλάξει κάτι. Αν έχεις εσωτερικό ελεγκτή στη δουλειά σου ή έχεις πρόσβαση στον νομικό σας σύμβουλο κάνε μια ερώτηση. Αυτά θα σου πει. Καλημέρα! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτό είχα σκεφτεί και εγώ να κάνω μια ερώτηση μετά την ανακοίνωση των οριστικών που θα έχουν κλειδώσει τα αποτελέσματα 100%, ώστε να πορευτώ αναλόγως.
|
|
|
Post by mifune on Aug 1, 2024 7:08:11 GMT
Διοριστέοι της 2ΓΒ σε εσάς η "2. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΛΥΜΑΤΩΝ 2ΓΒ-2023.docx" τι αναφέρει στην παράγραφο ζ; ζ) Ότι κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής μου στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων της Προκήρυξης 1Γ/2022 του Α.Σ.Ε.Π. (ΦΕΚ 9/τ. ΑΣΕΠ/25.02.2022) δεν κατείχα θέση τακτικού υπαλλήλου (μόνιμου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4765/2021 και, εάν κατείχα, ότι έχει παρέλθει κατά την ημερομηνία αυτή πενταετία από το διορισμό ή την πρόσληψή μου.
|
|