|
Post by thanos2 on May 25, 2024 12:31:33 GMT
Μάλλον με βλέπω «μετανάστη» η σε κανενα μεγάλο νησι. Πάντως θα ήθελα να διοριστώ στο Υπ. Τουρισμού. Τι να διοριστεις... Πολυ ολιγαρκη σε βλέπω... Αν σε πάρουν μυρωδιά πας για υπουργός τουρισμού!!!
|
|
|
Post by Lina_Admin on May 25, 2024 12:38:17 GMT
Παιδιά αυτό που έγινε δεν ήταν λίγο. Δεν είχε ξαναγίνει ΠΟΤΕ διαγωνισμός που θα δημιουργούσε μία "δεξαμενή επιτυχόντων" για ένα ορισμένο διάστημα (μικρό για εμένα τα δύο χρόνια για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που σύμφωνα με τον νόμο απαιτούνται), να έχουν λάβει μέρος γύρω στα 100.000 άτομα, να έχουν περάσει γύρω στα 12.000 άτομα (τώρα ότι θυμάμαι από τις συζητήσεις σας) και μέσα σε όλα αυτά να υπάρχουν χιλιάδες ενστάσεις, λάθη τραγικά κατά την διεξαγωγή του διαγωνισμού (οταν χαρίστηκαν 17 ερωτήσεις καθώς δεν ήταν προετοιμασμένοι για τον διαγωνισμό), για μένα παιδιά το ΑΣΕΠ αυτή τη στιγμή καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έχει τα σωστά αποτελέσματα καθώς είναι και ανεξάρτητη αρχή. Μην ξεχνάτε ότι παράλληλα με τον ΑΣΕΠ 2Γ, διενεργεί παράλληλα και άλλους διαγωνισμούς όπως της ΑΑΔΕ όπου κι εκεί παρά ασχολήθηκε όταν (άλλα τραγικά λάθη) δεν καλύφθηκαν οι θέσεις και χρειάστηκε να περάσει τροπολογία στη βουλή για να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να πέσει η βάση για να αυξηθούν οι επιτυχόντες ενώ έμειναν και πάλι (από στατιστικά λάθη) κενές θέσεις. Οπότε ας μπούμε και στη θέση των απέναντι πριν κρίνουμε. Δεν είναι όλα τόσο εύκολα όσο νομίζουμε. Και όταν με το καλό (όπως λέω πολλές φορές) μπείτε κι εσείς στο δημόσιο.. θα θυμηθείτε τα λόγια μου και τότε θα καταλάβετε ότι δεν είναι όλα άσπρα μαύρα... υπάρχουν (όπως έχω πει ξανά) κι άλλα χρώματα στη πλάση. Λίνα το ΑΣΕΠ επέδειξε ασυγχώρητο ερασιτεχνισμό σε όλα τα στάδια εκτέλεσης του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Προσωπικά αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα είναι η εμφανέστατη απροθυμία (κατά τα φαινόμενα) του ΑΣΕΠ να δώσει πρόσβαση επιλογής στην πλήρη γκάμα των θέσεων σε ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους ανοίγωντας τις αιτήσεις σε όλους και για τις θέσεις του προγραμματισμού 2024. Με αυτήν του την πρόθεση παραβιάζει καμιά 10αρια συνταγματικούς κανόνες (ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών, αξιοκρατίας, διαφάνειας, δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος κτλπ κτλπ). Ουσιαστικά το ίδιο το ΑΣΕΠ αυτοαναιρείται και υποβαθμίζεται από θεματοφύλακας του Συντάγματος σε Dealer θέσεων διορισμού στο δημόσιο. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΑΣΕΠ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΙΟ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΚΟΦΤΕΣ. Εγώ έχω πάθει την πλάκα μου από τον τρόπο που ρυθμίζει τα ζητήματα αυτό το ΑΣΕΠ. Καλή συνέχεια σε όλους/ όλες!!! Ας αναμένουμε και να ελπίζουμε πάντα για το καλύτερο. Το ΑΣΕΠ δεν έκανε λάθη μόνο στον 2Γ αλλά και στον 1Γ της ΑΑΔΕ. Ο ερασιτεχνισμός έχει να κάνει με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και με το ποιος είναι κατάλληλος για την κατάλληλη θέση. Όλα τα άλλα είναι λόγια για να αγαπιόμαστε. Εύχομαι πάντως να τελειώσει όλη αυτή η αναμονή και να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε όλοι κι εσύ.
|
|
|
Post by Lina_Admin on May 25, 2024 12:39:26 GMT
Είναι εύκολο για όποιον έχει εξοικείωση με polls να ανεβάσει ερώτηση ποια η παροντική επαγγελματική σας απασχόληση κατά την αναμονή των αποτελεσμάτων του 2Γ; Πχ ελεύθερος επαγγελματίας, ιδιωτικός υπάλληλος, απασχολούμενος στο Δημόσιο με ΣΟΧ, άνεργος κλπ; Δεν ξέρω αν ξέχασα κάποια κατηγορία. Επίσης, δημόσιο μόνιμος (μην ξεχνιόμαστε, είναι αρκετοί και εδώ...) Lina_Admin αν θες για εδώ.. Περσεφόνη μου αν θέλεις δημιούργησέ το και πες μου ακριβώς με ποιες επιλογές να το ανεβάσω.
|
|
|
Post by Lina_Admin on May 25, 2024 12:41:47 GMT
Παιδιά αυτό που έγινε δεν ήταν λίγο. Δεν είχε ξαναγίνει ΠΟΤΕ διαγωνισμός που θα δημιουργούσε μία "δεξαμενή επιτυχόντων" για ένα ορισμένο διάστημα (μικρό για εμένα τα δύο χρόνια για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που σύμφωνα με τον νόμο απαιτούνται), να έχουν λάβει μέρος γύρω στα 100.000 άτομα, να έχουν περάσει γύρω στα 12.000 άτομα (τώρα ότι θυμάμαι από τις συζητήσεις σας) και μέσα σε όλα αυτά να υπάρχουν χιλιάδες ενστάσεις, λάθη τραγικά κατά την διεξαγωγή του διαγωνισμού (οταν χαρίστηκαν 17 ερωτήσεις καθώς δεν ήταν προετοιμασμένοι για τον διαγωνισμό), για μένα παιδιά το ΑΣΕΠ αυτή τη στιγμή καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έχει τα σωστά αποτελέσματα καθώς είναι και ανεξάρτητη αρχή. Μην ξεχνάτε ότι παράλληλα με τον ΑΣΕΠ 2Γ, διενεργεί παράλληλα και άλλους διαγωνισμούς όπως της ΑΑΔΕ όπου κι εκεί παρά ασχολήθηκε όταν (άλλα τραγικά λάθη) δεν καλύφθηκαν οι θέσεις και χρειάστηκε να περάσει τροπολογία στη βουλή για να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να πέσει η βάση για να αυξηθούν οι επιτυχόντες ενώ έμειναν και πάλι (από στατιστικά λάθη) κενές θέσεις. Οπότε ας μπούμε και στη θέση των απέναντι πριν κρίνουμε. Δεν είναι όλα τόσο εύκολα όσο νομίζουμε. Και όταν με το καλό (όπως λέω πολλές φορές) μπείτε κι εσείς στο δημόσιο.. θα θυμηθείτε τα λόγια μου και τότε θα καταλάβετε ότι δεν είναι όλα άσπρα μαύρα... υπάρχουν (όπως έχω πει ξανά) κι άλλα χρώματα στη πλάση. Λίνα, εκτός από διαχειρίστρια αυτού του φόρουμ είσαι και (αναπληρώτρια προϊσταμένη σε κάποια οικονομική υπηρεσία του γενικού λογιστηρίoυ του κράτους ή του υπουργείου οικονομικών ; Ρωτάω γιατί κάπου το είχες αναφέρει νομίζω μια φορά αλλά δεν το βρίσκω. Πληροφοριακά και μόνο ρωτάω! Ναι. Γιατί; Πληροφοριακά ρωτάω κι εγώ... χιχιχιχ
|
|
|
Post by Lina_Admin on May 25, 2024 12:49:35 GMT
Παιδιά αυτό που έγινε δεν ήταν λίγο. Δεν είχε ξαναγίνει ΠΟΤΕ διαγωνισμός που θα δημιουργούσε μία "δεξαμενή επιτυχόντων" για ένα ορισμένο διάστημα (μικρό για εμένα τα δύο χρόνια για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που σύμφωνα με τον νόμο απαιτούνται), να έχουν λάβει μέρος γύρω στα 100.000 άτομα, να έχουν περάσει γύρω στα 12.000 άτομα (τώρα ότι θυμάμαι από τις συζητήσεις σας) και μέσα σε όλα αυτά να υπάρχουν χιλιάδες ενστάσεις, λάθη τραγικά κατά την διεξαγωγή του διαγωνισμού (οταν χαρίστηκαν 17 ερωτήσεις καθώς δεν ήταν προετοιμασμένοι για τον διαγωνισμό), για μένα παιδιά το ΑΣΕΠ αυτή τη στιγμή καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έχει τα σωστά αποτελέσματα καθώς είναι και ανεξάρτητη αρχή. Μην ξεχνάτε ότι παράλληλα με τον ΑΣΕΠ 2Γ, διενεργεί παράλληλα και άλλους διαγωνισμούς όπως της ΑΑΔΕ όπου κι εκεί παρά ασχολήθηκε όταν (άλλα τραγικά λάθη) δεν καλύφθηκαν οι θέσεις και χρειάστηκε να περάσει τροπολογία στη βουλή για να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να πέσει η βάση για να αυξηθούν οι επιτυχόντες ενώ έμειναν και πάλι (από στατιστικά λάθη) κενές θέσεις. Οπότε ας μπούμε και στη θέση των απέναντι πριν κρίνουμε. Δεν είναι όλα τόσο εύκολα όσο νομίζουμε. Και όταν με το καλό (όπως λέω πολλές φορές) μπείτε κι εσείς στο δημόσιο.. θα θυμηθείτε τα λόγια μου και τότε θα καταλάβετε ότι δεν είναι όλα άσπρα μαύρα... υπάρχουν (όπως έχω πει ξανά) κι άλλα χρώματα στη πλάση. Συγνώμη αλλά εδώ νομίζω ότι κανείς λάθος. Έχει ξαναγίνει αντίστοιχος διαγωνισμός σε μαζική κλίμακα και με αντίστοιχη ή μεγαλύτερη δεξαμενή επιτυχόντων. Το τεστ δεξιοτήτων του 2007 είχε εξεταστικά κέντρα παντού και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη διαδικασία παρόλο που τα τεχνολογικά μέσα της εποχής ήταν κατώτερα. Άλλη η φύση του διαγωνισμού βέβαια, στον οποίο οι ερωτήσεις ήταν γνώσεων και μαθηματικού λογισμού αν θυμάμαι καλά. Επίσης δεν διοριζόσουνα απλά έπαιρνες τα μόρια του γραπτού σε κλίμακα με άριστα το 100 επί ένα συντελεστή. Η ουσία είναι ότι δεν φταίει των μέγεθος ενός διαγωνισμού αλλά η οργάνωση και η βούληση για να πετύχει. Στην Ελλάδα από το 1994 που θεσμοθετήθηκε ο ΑΣΕΠ έως τώρα δεν έγιναν πολλές σοβαρές και αξιόλογες προσπάθειες. Ελπίζω αυτός ο διαγωνισμός να είναι η αρχή. Το είχα σκεφτεί κι εγώ. Αλλά ο διαγωνισμός του 2007 που έλαβε χώρα το 2008 με το τεστ δεξιοτήτων όπως ακριβώς το θυμάσαι.. δεν οδήγησε πουθενά. Δεν έγινε τίποτα απολύτως με τους επιτυχόντες. Ακόμα φωνάζουν. Είναι η πρώτη φορά που κάτι γίνεται με ένα τόσο μεγάλο διαγωνισμό. Δυσκολίες υπάρχουν προς όλες τις πλευρές λ.χ. θεσμικές ακόμα και κοινωνικές καθώς πολλοί περίμεναν να διοριστούν νωρίτερα, είχαν προγραμματίσει διαφορετικά τη ζωή τους, ενώ παράλληλα, ένας νέος γραπτός τόσο γρήγορα δηλαδή να προκηρυχθεί ενώ εσείς ακόμα δεν έχετε τοποθετηθεί το θεωρώ μέγα λάθος. Κάθε αρχή και δύσκολη πιστεύω εγώ, εν τέλει.
|
|
|
Post by Persefoni on May 25, 2024 12:53:23 GMT
Επίσης, δημόσιο μόνιμος (μην ξεχνιόμαστε, είναι αρκετοί και εδώ...) Lina_Admin αν θες για εδώ.. Περσεφόνη μου αν θέλεις δημιούργησέ το και πες μου ακριβώς με ποιες επιλογές να το ανεβάσω. Ό,τι είπε η blue πιστεύω τα πιάνει όλα (αν έχεις κάτι παραπάνω πρόσθεσε κι εσύ.....)😉🙏 Lina_Admin Αναμένω αποτελέσματα της 2Γ και είμαι: 1. Άνεργος 2. Ιδιωτικός Υπάλληλος 3. Ελεύθερος Επαγγελματίας 4. Εργαζόμενος στο Δημόσιο με σύμβαση 5. Μόνιμος Δημόσιος Υπάλληλος 6. Εποχικά Εργαζόμενος 7. Εργαζόμενος με κάποιο πρόγραμμα (ορισμένου χρόνου)
|
|
|
Post by bonza on May 25, 2024 12:54:20 GMT
Περσεφόνη μου αν θέλεις δημιούργησέ το και πες μου ακριβώς με ποιες επιλογές να το ανεβάσω. Ότι είπε η blue πιστεύω τα πιάνει όλα (αν έχεις κάτι παραπάνω πρόσθεσε κι εσύ.....)😉🙏 Αναμένω αποτελέσματα της 2Γ και είμαι: 1. Άνεργος 2. Ιδιωτικός Υπάλληλος 3. Ελεύθερος Επαγγελματίας 4. Εργαζόμενος στο Δημόσιο με σύμβαση 5. Μόνιμος Δημόσιος Υπάλληλος 6. Εποχιακά Εργαζόμενος 7. Εργαζόμενος με κάποιο πρόγραμμα (ορισμένου χρόνου) *Εποχικά
|
|
|
Post by bluemerry on May 25, 2024 12:54:30 GMT
Είναι εύκολο για όποιον έχει εξοικείωση με polls να ανεβάσει ερώτηση ποια η παροντική επαγγελματική σας απασχόληση κατά την αναμονή των αποτελεσμάτων του 2Γ; Πχ ελεύθερος επαγγελματίας, ιδιωτικός υπάλληλος, απασχολούμενος στο Δημόσιο με ΣΟΧ, άνεργος κλπ; Δεν ξέρω αν ξέχασα κάποια κατηγορία. Να ρωτήσω όμως για ποιο λόγο; Τι συμπέρασμα θέλουμε να βγάλουμε από αυτή την ερώτηση; Και στο fb έγινε αντίστοιχο. Διότι όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, όσοι ήταν άνεργοι και περιμένουν μια καλύτερη ζωή από τον διαγωνισμό ή έμειναν άνεργοι κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού περνάνε τη δυσκολότερη φάση. Θα είχε ενδιαφέρον το ποσοστό.
|
|
|
Post by thanos2 on May 25, 2024 13:00:02 GMT
Περσεφόνη μου αν θέλεις δημιούργησέ το και πες μου ακριβώς με ποιες επιλογές να το ανεβάσω. Ότι είπε η blue πιστεύω τα πιάνει όλα (αν έχεις κάτι παραπάνω πρόσθεσε κι εσύ.....)😉🙏 Αναμένω αποτελέσματα της 2Γ και είμαι: 1. Άνεργος 2. Ιδιωτικός Υπάλληλος 3. Ελεύθερος Επαγγελματίας 4. Εργαζόμενος στο Δημόσιο με σύμβαση 5. Μόνιμος Δημόσιος Υπάλληλος 6. Εποχιακά Εργαζόμενος 7. Εργαζόμενος με κάποιο πρόγραμμα (ορισμένου χρόνου) Βαλε και ΜΕΝΤΟΙΥΜ. Θα σαρώσει στις επιλογές... Αλλα θα αλλοιωσει λίγο τα συμπερασματα... Δώσε δικαίωμα για περισσότερες απο μία επιλογές... Άλλωστε η πολλαπλή εργασία δεν απαγορεύεται παντου...
|
|
|
Post by kotonos on May 25, 2024 13:01:12 GMT
|
|
demis
Kill Bill
|
Post by demis on May 25, 2024 13:01:39 GMT
«Κλείνει η ΔΟΥ Χαλκίδας» – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι για το κύκλωμα εφοριακών. Έτσι αναφέρουν τα site ...
Ωραία πράγματα γίνονται στην πρώτη μου επιλογή!!!! Κοίτα να δεις που μπορεί να πιάσουμε την πρώτη επιλογή και τελικά να βρεθούμε Αθήνα....
|
|
|
Post by ev27 on May 25, 2024 13:01:53 GMT
Να ρωτήσω όμως για ποιο λόγο; Τι συμπέρασμα θέλουμε να βγάλουμε από αυτή την ερώτηση; Και στο fb έγινε αντίστοιχο. Διότι όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, όσοι ήταν άνεργοι και περιμένουν μια καλύτερη ζωή από τον διαγωνισμό ή έμειναν άνεργοι κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού περνάνε τη δυσκολότερη φάση. Θα είχε ενδιαφέρον το ποσοστό. Δεν έχω φβ και δεν είδα κάτι. Αλλά βέβαια γιατί όχι να το κάνουμε!
|
|
|
Post by bluemerry on May 25, 2024 13:04:09 GMT
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι τι ηλικίες είναι οι περισσότεροι συμφορουμίτες μου! Δεν το είχα αναρωτηθεί ποτέ, αλλά βλέπω πολλούς που γράφουν εμπειρίες από διαγωνισμούς 2007 και 2008 και έχω αρχίσει και νιώθω πολύ μικρός... Εγώ τότε ξυριζόμουν, δεν ξυριζόμουν καλά καλά 40,5 είναι νομίζω ο μ.ο. ηλικίας. Εγώ είμαι κάτω από τον μ.ο., αλλά αριθμό δε λέω!
|
|
|
Post by kotonos on May 25, 2024 13:10:52 GMT
«Κλείνει η ΔΟΥ Χαλκίδας» – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι για το κύκλωμα εφοριακών. Έτσι αναφέρουν τα site ... Ωραία πράγματα γίνονται στην πρώτη μου επιλογή!!!! Κοίτα να δεις που μπορεί να πιάσουμε την πρώτη επιλογή και τελικά να βρεθούμε Αθήνα.... Συγγνώμη οι εργαζόμενοι για ποιο λόγο ετοιμάζουν κινητοποιήσεις; Προς υποστήριξη των έντιμων και κακώς κατηγορούμενων συναδέλφων τους ή το πήραν βαριά που έμειναν αυτοί στην απέξω και δεν τρώγανε τόσα χρόνια με χρυσά κουτάλια και θέλουν κανένα bonus από το κράτος για να ρεφάρουν τη ζημιά; Αααα θα μπω να διαβάσω τα sites να μάθω, ενδιαφέρον ακούγεται!
|
|
|
Post by kotonos on May 25, 2024 13:13:57 GMT
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι τι ηλικίες είναι οι περισσότεροι συμφορουμίτες μου! Δεν το είχα αναρωτηθεί ποτέ, αλλά βλέπω πολλούς που γράφουν εμπειρίες από διαγωνισμούς 2007 και 2008 και έχω αρχίσει και νιώθω πολύ μικρός... Εγώ τότε ξυριζόμουν, δεν ξυριζόμουν καλά καλά 40,5 είναι νομίζω ο μ.ο. ηλικίας. Εγώ είμαι κάτω από τον μ.ο., αλλά αριθμό δε λέω! Χαχαχα! Ναι και εγώ είμαι μερικά χρόνια παρακάτω από αυτό το μ.ο. Δεν βαριέσαι! Πρώτος διαγωνισμός ΑΣΕΠ και τελευταίος για εμένα. Είμαι από τους τυχερούς!
|
|