|
Post by Persefoni on May 26, 2024 13:55:20 GMT
Από την άλλη, όταν ως κράτος κάνεις γραπτό κάθε 2 χρόνια που κοστίζει πολλά εκατ. ευρώ, βγαίνουν 10-20.000 επιτυχόντες και πιάνουν δουλειά (με τα πολλά) γύρω στους μισούς ή το 1/3... Ο μόνος κερδισμένος είναι τα φροντιστήρια που θα κερδοφορούν & θα τάζουν σίγουρα αποτελέσματα διορισμού στους πελάτες τους...🤷♀️🤷♀️ ΥΓ.: Καλύτερη οικονομική πολιτική είναι μικρότεροι διαγωνισμοί κλάδων ή διαχωρισμός ΤΕ & ΠΕ όπως είπαν και διενέργεια νέου, όταν στερεύει η δεξαμενή και απαιτείται όχι κάθε 2 χρόνια με νόμο... Δε λέω οτι είναι ψεύτικο το επιχείρημα. Όμως δε το βλέπω να απηχεί στη συνείδηση και στο θυμικο της κόσμου τόσο έντονα. Υπάρχουν πολύ πιο δυναμικές αλήθειες για να πείσουμε οτι έχουμε δικιο.... Εμένα ως πολίτη με ενδιαφέρει πάλι να ξοδεύει 5-8 εκ. ευρώ το κράτος για έναν διαγωνισμό κάθε τόσο, χωρίς να έχει χρησιμοποιήσει στο έπακρο την δεξαμενή του πρώτου...
|
|
|
Post by thanos2 on May 26, 2024 14:02:56 GMT
Δε λέω οτι είναι ψεύτικο το επιχείρημα. Όμως δε το βλέπω να απηχεί στη συνείδηση και στο θυμικο της κόσμου τόσο έντονα. Υπάρχουν πολύ πιο δυναμικές αλήθειες για να πείσουμε οτι έχουμε δικιο.... Εμένα ως πολίτη με ενδιαφέρει πάλι να ξοδεύει 5-8 εκ. ευρώ το κράτος για έναν διαγωνισμό κάθε τόσο, χωρίς να έχει χρησιμοποιήσει στο έπακρο την δεξαμενή του πρώτου... Σίγουρα, και καλά κάνεις και σε ενδιαφέρει κι αυτό!!! Όμως πρώτα πρέπει να μας ενδιαφέρει η αποκατάσταση των ηθικών αξιών, η αξιοπιστία, η ανθρωπιά, η αξιοκρατία,η διαφάνεια και τόσες άλλες αρετές που έχουμε χάσει κατα πολύ ως κοινωνία!!! Εγω αυτα προτασσω!!! Όχι οτι υποτιμώ τη σωστή διαχείριση του χρήματος...
|
|
|
Post by Persefoni on May 26, 2024 14:07:04 GMT
Εμένα ως πολίτη με ενδιαφέρει πάλι να ξοδεύει 5-8 εκ. ευρώ το κράτος για έναν διαγωνισμό κάθε τόσο, χωρίς να έχει χρησιμοποιήσει στο έπακρο την δεξαμενή του πρώτου... Σίγουρα, και καλά κάνει και σε ενδιαφέρει κι αυτό!!! Όμως πρώτα πρέπει να μας ενδιαφέρει η αποκατάσταση των ηθικών αξιών, η αξιοπιστία, η ανθρωπιά, η αξιοκρατία,η διαφάνεια και τόσες άλλες αρετές που έχουμε χάσει κατα πολύ ως κοινωνία!!! Εγω αυτα προτασσω!!! Όχι οτι υποτιμώ τη σωστή διαχείριση του χρήματος... Καλά τα λες κι εσύ, αλλά επειδή είπες πιο αφήγημα επηρεάζει, συγκινεί ή κινητοποιεί περισσότερο τον κόσμο που ακούει... πιστεύω ότι το οικονομικό, η κατασπατάληση ή η κακοδιαχείριση είναι σίγουρα προτεραιότητα της πλειοψηφίας... Για παράδειγμα: όταν συζητώ τα θέματά μας, μου λένε πωωπωωω...αργούν τόσο πολύ εεε...? Και τι κάνουν...? Να περνάει 1 χρόνος++ κι ακόμη ούτε προσωρινά, 2 χρόνια για διορισμό...? Τι ρυθμοί είναι αυτοί...? Αλλά οκ, συνεχίζουν ελληνικό κράτος, γραφειοκρατία κλπ... Όταν όμως τους λες, ότι κοστίζει τόσα ο διαγωνισμός και χωρίς να έχει διορισθεί ούτε ένας ακόμη, προετοιμάζουν τον επόμενο, με 15.000 σε αναμονή, τότε σοκάρονται κι αρχίζει το μπινελίκι...😉
|
|
|
Post by thanos2 on May 26, 2024 14:15:10 GMT
Σίγουρα, και καλά κάνει και σε ενδιαφέρει κι αυτό!!! Όμως πρώτα πρέπει να μας ενδιαφέρει η αποκατάσταση των ηθικών αξιών, η αξιοπιστία, η ανθρωπιά, η αξιοκρατία,η διαφάνεια και τόσες άλλες αρετές που έχουμε χάσει κατα πολύ ως κοινωνία!!! Εγω αυτα προτασσω!!! Όχι οτι υποτιμώ τη σωστή διαχείριση του χρήματος... Καλά τα λες κι εσύ, αλλά επειδή είπες πιο αφήγημα επηρεάζει, συγκινεί ή κινητοποιεί περισσότερο τον κόσμο που ακούει... πιστεύω ότι το οικονομικό, η κατασπατάληση ή η κακοδιαχείριση είναι σίγουρα προτεραιότητα της πλειοψηφίας... Κοίτα. Η κοινωνία θέλει άτομα στη διοίκηση της, και το δημόσιο έτσι είναι γραμμένο στο υποσυνείδητο της, που να χαρακτηριζονται πρώτα απο τις αρετές που προανέφερα ως αρχουσες. Το οτι τέτοια άτομα θα ικανοποιησουν κατα τον καλύτερο τρόπο και το οικονομικό θέμα, είναι φυσικό επακόλουθο.
|
|
|
Post by thanos2 on May 26, 2024 14:25:32 GMT
Σίγουρα, και καλά κάνει και σε ενδιαφέρει κι αυτό!!! Όμως πρώτα πρέπει να μας ενδιαφέρει η αποκατάσταση των ηθικών αξιών, η αξιοπιστία, η ανθρωπιά, η αξιοκρατία,η διαφάνεια και τόσες άλλες αρετές που έχουμε χάσει κατα πολύ ως κοινωνία!!! Εγω αυτα προτασσω!!! Όχι οτι υποτιμώ τη σωστή διαχείριση του χρήματος... Καλά τα λες κι εσύ, αλλά επειδή είπες πιο αφήγημα επηρεάζει, συγκινεί ή κινητοποιεί περισσότερο τον κόσμο που ακούει... πιστεύω ότι το οικονομικό, η κατασπατάληση ή η κακοδιαχείριση είναι σίγουρα προτεραιότητα της πλειοψηφίας... Για παράδειγμα: όταν συζητώ τα θέματά μας, μου λένε πωωπωωω...αργούν τόσο πολύ εεε...? Και τι κάνουν...? Να περνάει 1 χρόνος++ κι ακόμη ούτε προσωρινά, 2 χρόνια για διορισμό...? Τι ρυθμοί είναι αυτοί...? Αλλά οκ, συνεχίζουν ελληνικό κράτος, γραφειοκρατία κλπ... Όταν όμως τους λες, ότι κοστίζει τόσα ο διαγωνισμός και χωρίς να έχει διορισθεί ούτε ένας ακόμη, προετοιμάζουν τον επόμενο, με 15.000 σε αναμονή, τότε σοκάρονται κι αρχίζει το μπινελίκι...😉 Ναι αλλά οταν ξέρουν οτι αυτά τα άτομα κρίθηκαν με γραπτό, και όχι με πλάγιους τρόπους, καταρρέει το αφήγημα του πελατειακου κράτους, του ρουσφετιου, κ.α.Ειναι πολύ ευαισθητοποιημενος ο ελληνας ειδικά, με την αξία της γραπτής εξέτασης ως κριτηριο αξιολογησης.Εγω τεσπα έτσι νομίζω... Όσο για το μπινελίκι... και αν δεν έπεσε με τη σέσουλα επι τρόικας... Είδες να γίνεται κάτι;;;
|
|
pi38
Pink Panther
|
Post by pi38 on May 26, 2024 14:44:32 GMT
Δε λέω οτι είναι ψεύτικο το επιχείρημα. Όμως δε το βλέπω να απηχεί στη συνείδηση και στο θυμικο της κόσμου τόσο έντονα. Υπάρχουν πολύ πιο δυναμικές αλήθειες για να πείσουμε οτι έχουμε δικιο.... Εμένα ως πολίτη με ενδιαφέρει πάλι να ξοδεύει 5-8 εκ. ευρώ το κράτος για έναν διαγωνισμό κάθε τόσο, χωρίς να έχει χρησιμοποιήσει στο έπακρο την δεξαμενή του πρώτου... Και αν οι επιτυχόντες είναι στον επόμενο 50.000 να μην ξαναγίνει ποτέ διαγωνισμός?
|
|
|
Post by thanos2 on May 26, 2024 14:58:12 GMT
Εμένα ως πολίτη με ενδιαφέρει πάλι να ξοδεύει 5-8 εκ. ευρώ το κράτος για έναν διαγωνισμό κάθε τόσο, χωρίς να έχει χρησιμοποιήσει στο έπακρο την δεξαμενή του πρώτου... Και αν οι επιτυχόντες είναι στον επόμενο 50.000 να μην ξαναγίνει ποτέ διαγωνισμός? Η δική μου θέση είναι, φυσικά να ξαναγίνει!!! Αλλά όχι δεξαμενές. Να ξέρουν απο τους 50000 ποιοι θα αποροφηθουν αμέσως μετά τα αποτελέσματα. Υπάρχουν τρόποι γιαυτό.
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 26, 2024 14:59:43 GMT
Εμένα ως πολίτη με ενδιαφέρει πάλι να ξοδεύει 5-8 εκ. ευρώ το κράτος για έναν διαγωνισμό κάθε τόσο, χωρίς να έχει χρησιμοποιήσει στο έπακρο την δεξαμενή του πρώτου... Και αν οι επιτυχόντες είναι στον επόμενο 50.000 να μην ξαναγίνει ποτέ διαγωνισμός? Δεν θα είναι 50 χιλιάδες. Ξέρουν πως ναι γιατί βάζουν τα θέματα που βάζουν
|
|
pi38
Pink Panther
|
Post by pi38 on May 26, 2024 14:59:54 GMT
Και αν οι επιτυχόντες είναι στον επόμενο 50.000 να μην ξαναγίνει ποτέ διαγωνισμός? Η δική μου θέση είναι, φυσικά να ξαναγίνει!!! Αλλά όχι δεξαμενές. Να ξέρουν απο τους 50000 ποιοι θα αποροφηθουν αμέσως μετά τα αποτελέσματα. Υπάρχουν τρόποι γιαυτό. Συμφωνώ απόλυτα.
|
|
pi38
Pink Panther
|
Post by pi38 on May 26, 2024 15:03:14 GMT
Και αν οι επιτυχόντες είναι στον επόμενο 50.000 να μην ξαναγίνει ποτέ διαγωνισμός? Δεν θα είναι 50 χιλιάδες. Ξέρουν πως ναι γιατί βάζουν τα θέματα που βάζουν Το οτι πουλανε ελπιδες ειναι που δημιουργει το μπαχαλο. Κ αυτοι που πετυχαν εχουν δικιο κ αυτοι που απετυχαν και οσοι δεν εδωσαν, με αποτελεσμα να τσακωνομαστε εμεις μεταξυ μας.
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 26, 2024 15:07:47 GMT
Δεν θα είναι 50 χιλιάδες. Ξέρουν πως ναι γιατί βάζουν τα θέματα που βάζουν Το οτι πουλανε ελπιδες ειναι που δημιουργει το μπαχαλο. Κ αυτοι που πετυχαν εχουν δικιο κ αυτοι που απετυχαν και οσοι δεν εδωσαν, με αποτελεσμα να τσακωνομαστε εμεις μεταξυ μας. Αυτοί που απέτυχαν και αυτοί που δεν έδωσαν σε τι έχουν δίκιο;
|
|
|
Post by Persefoni on May 26, 2024 15:10:33 GMT
Και αν οι επιτυχόντες είναι στον επόμενο 50.000 να μην ξαναγίνει ποτέ διαγωνισμός? Η δική μου θέση είναι, φυσικά να ξαναγίνει!!! Αλλά όχι δεξαμενές. Να ξέρουν απο τους 50000 ποιοι θα αποροφηθουν αμέσως μετά τα αποτελέσματα. Υπάρχουν τρόποι γιαυτό. Αυτό θα μπορούσε να γίνει αν ο επόμενος πήγαινε για 2026 (και τους έλεγαν εξαρχής ότι θα πάρουν τόσες θέσεις μόνο από προγραμματισμό 2025-2026, που θα ανακοινωθούν αντίστοιχα το Φθινόπωρο του 2024 & 2025)
|
|
pi38
Pink Panther
|
Post by pi38 on May 26, 2024 15:11:24 GMT
Το οτι πουλανε ελπιδες ειναι που δημιουργει το μπαχαλο. Κ αυτοι που πετυχαν εχουν δικιο κ αυτοι που απετυχαν και οσοι δεν εδωσαν, με αποτελεσμα να τσακωνομαστε εμεις μεταξυ μας. Αυτοί που απέτυχαν και αυτοί που δεν έδωσαν σε τι έχουν δίκιο; Στο οτι θελουν να γινει επομενος διαγωνισμος στο χρονικο διαστημα που οριζει ο νομος.
|
|
|
Post by billy on May 26, 2024 15:14:32 GMT
Εμένα ως πολίτη με ενδιαφέρει πάλι να ξοδεύει 5-8 εκ. ευρώ το κράτος για έναν διαγωνισμό κάθε τόσο, χωρίς να έχει χρησιμοποιήσει στο έπακρο την δεξαμενή του πρώτου... Και αν οι επιτυχόντες είναι στον επόμενο 50.000 να μην ξαναγίνει ποτέ διαγωνισμός? Πιστεύω ότι η βάση του επιχειρήματος είναι δεδομένα (δεξαμενή 15.000 ανθρώπων από 105.000 αιτήσεις, που είναι ένας σχετικά μικρός αριθμός με βάση τους προγραμματισμούς) και όχι υποθέσεις για το μέλλον. Πόσοι θα πετύχουν στον επόμενο γραπτό δεν μας αφορά εμάς.
Όσο για το "χρόνος & χρήμα", εμένα δε με ενοχλεί. Είναι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν πολλές αποφάσεις μας. Κάπου στον νόμο του 2021 προβλέπεται -αν θυμάμαι καλά- η αξιολόγησή του γραπτού διαγωνισμού στην 5ετία. Εκεί (λογικά...) θα αναδειχθεί η αποτελεσματικότητά και οι ατέλειές του (όπως είναι π.χ. η διενέργεια σε στάδια με άγνωστες Χ θέσεις 2 χρόνια μετά την προκήρυξή του).
|
|
|
Post by thanos2 on May 26, 2024 15:16:51 GMT
Η δική μου θέση είναι, φυσικά να ξαναγίνει!!! Αλλά όχι δεξαμενές. Να ξέρουν απο τους 50000 ποιοι θα αποροφηθουν αμέσως μετά τα αποτελέσματα. Υπάρχουν τρόποι γιαυτό. Αυτό θα μπορούσε να γίνει αν ο επόμενος πήγαινε για 2026 (και τους έλεγαν εξαρχής ότι θα πάρουν τόσες θέσεις μόνο από προγραμματισμό 2025-2026, που θα ανακοινωθούν αντίστοιχα το Φθινόπωρο του 2024 & 2025) Ας το κάνουν έτσι λοιπόν. Αυτή η κατάσταση που ζούμε τώρα, θα καταστρέψει σε βαθος χρόνου αν συνεχιστεί, δεκάδες χιλ. Να μην πω και εκατοντάδες χιλ κόσμου. Ηθικά, ψυχικα, σωματικα,και, και...
|
|