pi38
Pink Panther
|
Post by pi38 on May 26, 2024 15:19:57 GMT
Και αν οι επιτυχόντες είναι στον επόμενο 50.000 να μην ξαναγίνει ποτέ διαγωνισμός? Πιστεύω ότι η βάση του επιχειρήματος είναι δεδομένα (δεξαμενή 15.000 ανθρώπων από 105.000 αιτήσεις, που είναι ένας σχετικά μικρός αριθμός με βάση τους προγραμματισμούς) και όχι υποθέσεις για το μέλλον. Πόσοι θα πετύχουν στον επόμενο γραπτό δεν μας αφορά εμάς.
Όσο για το "χρόνος & χρήμα", εμένα δε με ενοχλεί. Είναι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν πολλές αποφάσεις μας. Κάπου στον νόμο του 2021 προβλέπεται -αν θυμάμαι καλά- η αξιολόγησή του γραπτού διαγωνισμού στην 5ετία. Εκεί (λογικά...) θα αναδειχθεί η αποτελεσματικότητά και οι ατέλειές του (όπως είναι π.χ. η διενέργεια σε στάδια με άγνωστες Χ θέσεις 2 χρόνια μετά την προκήρυξή του).
Σωστα δε μας ενδιαφερει, ο νομος ομως για το καθε ποτε θα γινεται γραπτος δεν αλλαζει αναλογα τα ποσοστα των επιτυχοντων. Τωρα που ειναι μικρος να διοριστουν ολοι και σε επομενο πχ οι μισοι, αυτο λεω.
|
|
|
Post by Asxetoulis on May 26, 2024 15:24:42 GMT
Αυτό θα μπορούσε να γίνει αν ο επόμενος πήγαινε για 2026 (και τους έλεγαν εξαρχής ότι θα πάρουν τόσες θέσεις μόνο από προγραμματισμό 2025-2026, που θα ανακοινωθούν αντίστοιχα το Φθινόπωρο του 2024 & 2025) Ας το κάνουν έτσι λοιπόν. Αυτή η κατάσταση που ζούμε τώρα, θα καταστρέψει σε βαθος χρόνου αν συνεχιστεί, δεκάδες χιλ. Να μην πω και εκατοντάδες χιλ κόσμου. Ηθικά, ψυχικα, σωματικα,και, και... Υπήρχε τρόπος να γίνει αυτό αλλά θα είχαμε πάλι φωνές. Η ποιο γρήγορη διαδικασία θα ήταν ο διαγωνισμός να ήταν μόνο γραπτός, δίχως προσαυξήσεις, τα υποχρεωτικά προσόντα να είχαν επισυναφθεί στο μητρώο κατά την Α φάση και αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών να υπήρχε η επιλογή των θέσεων από αριθμό 2πλασιο ή 3πλασιο των θέσεων. Αν υπήρχαν κενά αργότερα να καλούσαν από τους υπόλοιπους. Αλλά όπως είπα πάλι θα είχαμε γκρίνια από άτομα που είχαν πρόσθετα προσόντα αλλά χαμηλότερο γραπτό.
|
|
|
Post by Persefoni on May 26, 2024 15:26:36 GMT
Πιστεύω ότι η βάση του επιχειρήματος είναι δεδομένα (δεξαμενή 15.000 ανθρώπων από 105.000 αιτήσεις, που είναι ένας σχετικά μικρός αριθμός με βάση τους προγραμματισμούς) και όχι υποθέσεις για το μέλλον. Πόσοι θα πετύχουν στον επόμενο γραπτό δεν μας αφορά εμάς.
Όσο για το "χρόνος & χρήμα", εμένα δε με ενοχλεί. Είναι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν πολλές αποφάσεις μας. Κάπου στον νόμο του 2021 προβλέπεται -αν θυμάμαι καλά- η αξιολόγησή του γραπτού διαγωνισμού στην 5ετία. Εκεί (λογικά...) θα αναδειχθεί η αποτελεσματικότητά και οι ατέλειές του (όπως είναι π.χ. η διενέργεια σε στάδια με άγνωστες Χ θέσεις 2 χρόνια μετά την προκήρυξή του).
Σωστα δε μας ενδιαφερει, ο νομος ομως για το καθε ποτε θα γινεται γραπτος δεν αλλαζει αναλογα τα ποσοστα των επιτυχοντων. Τωρα που ειναι μικρος να διοριστουν ολοι και σε επομενο πχ οι μισοι, αυτο λεω. Αν κάνουν πρώτα γραπτό για ΤΕ (γιατί αδειάζει η δεξαμενή και έπειτα για ΠΕ) καταλαβαίνουμε πως ο όγκος της δεξαμενής επηρεάζει και την διεξαγωγή του επόμενου.... Δηλαδή αν βγουν για τους επόμενους 4.000 θέσεις ΤΕ και άλλες τόσες για ΠΕ πχ. και στους γραπτούς υπάρχουν 1.000 επιτυχόντες ΤΕ και 15.000 ΠΕ σίγουρα θα επισπευσθεί ο επόμενος τους για ΤΕ ενώ μπορεί να αργήσει ο ΠΕ... είναι αλυσίδα όλα...
|
|
pi38
Pink Panther
|
Post by pi38 on May 26, 2024 15:34:04 GMT
Σωστα δε μας ενδιαφερει, ο νομος ομως για το καθε ποτε θα γινεται γραπτος δεν αλλαζει αναλογα τα ποσοστα των επιτυχοντων. Τωρα που ειναι μικρος να διοριστουν ολοι και σε επομενο πχ οι μισοι, αυτο λεω. Αν κάνουν πρώτα γραπτό για ΤΕ (γιατί αδειάζει η δεξαμενή και έπειτα για ΠΕ) καταλαβαίνουμε πως ο όγκος της δεξαμενής επηρεάζει και την διεξαγωγή του επόμενου.... Δηλαδή αν βγουν για τους επόμενους 4.000 θέσεις ΤΕ και άλλες τόσες για ΠΕ πχ. και στους γραπτούς υπάρχουν 1.000 επιτυχόντες ΤΕ και 15.000 ΠΕ σίγουρα θα επισπευσθεί ο επόμενος τους για ΤΕ ενώ μπορεί να αργήσει ο ΠΕ... είναι αλυσίδα όλα... Δε διαφωνω σ αυτο. Αυτο που λεω ειναι οτι ή θα κανεις διαγωνισμο κ θα πεις θα παιρνω απο εκει μεχρι να διοριστουν ολοι ή αν δε θελεις αυτο οφειλεις να δωσεις συγκεκριμενο αριθμο προσληψεων απο την αρχη.
|
|
|
Post by thanos2 on May 26, 2024 15:35:14 GMT
Ας το κάνουν έτσι λοιπόν. Αυτή η κατάσταση που ζούμε τώρα, θα καταστρέψει σε βαθος χρόνου αν συνεχιστεί, δεκάδες χιλ. Να μην πω και εκατοντάδες χιλ κόσμου. Ηθικά, ψυχικα, σωματικα,και, και... Υπήρχε τρόπος να γίνει αυτό αλλά θα είχαμε πάλι φωνές. Η ποιο γρήγορη διαδικασία θα ήταν ο διαγωνισμός να ήταν μόνο γραπτός, δίχως προσαυξήσεις, τα υποχρεωτικά προσόντα να είχαν επισυναφθεί στο μητρώο κατά την Α φάση και αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών να υπήρχε η επιλογή των θέσεων από αριθμό 2πλασιο ή 3πλασιο των θέσεων. Αν υπήρχαν κενά αργότερα να καλούσαν από τους υπόλοιπους. Αλλά όπως είπα πάλι θα είχαμε γκρίνια από άτομα που είχαν πρόσθετα προσόντα αλλά χαμηλότερο γραπτό. Όταν θα βγαίνουν τα αποτελέσματα του γραπτού, να βγαίνουν μαζί με τη μοριοδοτηση των πρόσθετων προσόντων. Αυτά να είναι προσόντα πιστοποιημενα και διασταυρωμενα ηλεκτρονικα σε πλατφορμα που θα έχει δημιουργηθεί ειδικά γιαυτό τον λόγο,απο την ωρα που θα τα περνά ο εξεταζομενος στο μητρώο του- προσοντολογιο του.
|
|
|
Post by thanos2 on May 26, 2024 15:41:45 GMT
Για παράδειγμα. Πας στη σχολή που πηρες πτυχίο, μεταπτυχιακό κτλ. Σου δίνει κωδικό γνησιότητας. Όταν κάνεις μητρώο τον περνάς. Ούτε σκάνερ ούτε τίποτα...ολα ον λαιν
|
|
|
Post by Persefoni on May 26, 2024 15:42:17 GMT
Ωραία κάνουμε και (κάναμε εδώ και ένα χρόνο) προτάσεις βελτίωσης του γραπτού για τους επόμενους κυρίως... Αλλά το θέμα είναι ποιος τα διαβάζει (αφού μας διαβάζουν) και ποιος τις λαμβάνει υπόψιν...🤭 Δηλαδή ότι και να λέμε, δεν ξέρω πόσο έχουν σκοπό να ξεφύγουν από τα πλάνα που ήδη έχουν κάνει...
|
|
|
Post by thanos2 on May 26, 2024 15:43:47 GMT
Ωραία κάνουμε και (κάναμε εδώ και ένα χρόνο) προτάσεις βελτίωσης του γραπτού για τους επόμενους κυρίως... Αλλά το θέμα είναι ποιος τα διαβάζει (αφού μας διαβάζουν) και ποιος τις λαμβάνει υπόψιν...🤭 Δηλαδή ότι και να λέμε, δεν ξέρω πόσο έχουν σκοπό να ξεφύγουν από τα πλάνα που ήδη έχουν κάνει... Το αηδόνι οταν κελαηδάει δεν το κάνει για να το ακουσεις εσυ. Αν εσύ θέλεις το κελαηδήμα του γιατί το έχεις ανάγκη, πας και βρίσκεις το μέρος που κελαηδάει!!!!
|
|
|
Post by Persefoni on May 26, 2024 15:46:05 GMT
Για παράδειγμα. Πας στη σχολή που πηρες πτυχίο, μεταπτυχιακό κτλ. Σου δίνει κωδικό γνησιότητας. Όταν κάνεις μητρώο τον περνάς. Ούτε σκάνερ ούτε τίποτα...ολα ον λαιν Έλεγχο γνησιότητας κάνουν οι φορείς μετά τον διορισμό, στο πρώτο 3μηνο πρέπει να στείλουν ότι όλα είναι οκ, όχι το ΑΣΕΠ... Έχει ειπωθεί πάλι, θα μπορούσε το ΑΣΕΠ ως προς τα δικαιολογητικά, όταν ελέγχει κάποιο να φέρει μια σήμανση..και όταν εγώ το ξαναβάζω κι άλλες φορές σε άλλες προκηρύξεις να επιλέγω το ήδη ελεγμένο από το προφίλ μου και να μην χρειάζεται επανέλεγχος... {αλλά ξαναλέω, δεν πιστεύω ότι δεν τα έχουν σκεφτεί, αλλά γιατί δεν εφαρμόζονται είναι άλλο θέμα...}
|
|
|
Post by palaiologos on May 26, 2024 15:48:27 GMT
Αν κάνουν πρώτα γραπτό για ΤΕ (γιατί αδειάζει η δεξαμενή και έπειτα για ΠΕ) καταλαβαίνουμε πως ο όγκος της δεξαμενής επηρεάζει και την διεξαγωγή του επόμενου.... Δηλαδή αν βγουν για τους επόμενους 4.000 θέσεις ΤΕ και άλλες τόσες για ΠΕ πχ. και στους γραπτούς υπάρχουν 1.000 επιτυχόντες ΤΕ και 15.000 ΠΕ σίγουρα θα επισπευσθεί ο επόμενος τους για ΤΕ ενώ μπορεί να αργήσει ο ΠΕ... είναι αλυσίδα όλα... Δε διαφωνω σ αυτο. Αυτο που λεω ειναι οτι ή θα κανεις διαγωνισμο κ θα πεις θα παιρνω απο εκει μεχρι να διοριστουν ολοι ή αν δε θελεις αυτο οφειλεις να δωσεις συγκεκριμενο αριθμο προσληψεων απο την αρχη. Στην εξίσωση θα πρέπει να προστεθούν και δύο δεδομένα τα οποία είναι βασικά: α) το Υπουργείο επίσημα είχε αναφερθεί σε 12.000 διορισμούς και β) οι συνεχείς προκηρύξεις τύπου Κ ουσιαστικά ακυρώνουν την φιλοσοφία και την σημασία του πανάκριβου γραπτού διαγωνισμού ενώ προκαλούν και μεγάλες καθυστερήσεις . Αυτά τα δύο έχουν ήδη προβληθεί και πιστεύω ότι είναι μοχλοί πίεσης.
|
|
|
Post by Persefoni on May 26, 2024 16:00:06 GMT
Ωραία κάνουμε και (κάναμε εδώ και ένα χρόνο) προτάσεις βελτίωσης του γραπτού για τους επόμενους κυρίως... Αλλά το θέμα είναι ποιος τα διαβάζει (αφού μας διαβάζουν) και ποιος τις λαμβάνει υπόψιν...🤭 Δηλαδή ότι και να λέμε, δεν ξέρω πόσο έχουν σκοπό να ξεφύγουν από τα πλάνα που ήδη έχουν κάνει... Το αηδόνι οταν κελαηδάει δεν το κάνει για να το ακουσεις εσυ. Αν εσύ θέλεις το κελαηδήμα του γιατί το έχεις ανάγκη, πας και βρίσκεις το μέρος που κελαηδάει!!!! 🐣🐤🐥🦜🐦🦅
|
|
|
Post by thanos2 on May 26, 2024 16:01:13 GMT
Ωραία κάνουμε και (κάναμε εδώ και ένα χρόνο) προτάσεις βελτίωσης του γραπτού για τους επόμενους κυρίως... Αλλά το θέμα είναι ποιος τα διαβάζει (αφού μας διαβάζουν) και ποιος τις λαμβάνει υπόψιν...🤭 Δηλαδή ότι και να λέμε, δεν ξέρω πόσο έχουν σκοπό να ξεφύγουν από τα πλάνα που ήδη έχουν κάνει... Το αηδόνι οταν κελαηδάει δεν το κάνει για να το ακουσεις εσυ. Αν εσύ θέλεις το κελαηδήμα του γιατί το έχεις ανάγκη, πας και βρίσκεις το μέρος που κελαηδάει!!!! Και επειδή κάποιοι μπορεί να σκεφτούν και το κλουβί, τα αηδόνια δεν είναι καναρίνια ούτε παπαγαλάκια ... Δεν ζουν σε κλουβί!!Ζούνε μόνο ελεύθερα και τραγουδούν μόνο για άλλα αηδόνια....Και ειδικά για την Περσεφόνη, αναφέρω οτι το αηδόνι κελαηδάει τη νύχτα!!!! youtu.be/XzMGQF8weaU?si=uwFS8vmYJ0QgsF-T
|
|
|
Post by kotonos on May 26, 2024 16:07:37 GMT
Παιδιά sorry που σας το χαλάω, αλλά κανέναν πολίτη, παρά μόνο όσους πήγαν και έδωσαν εξετάσεις (και τις οικογένειές τους), δεν τον ενδιαφέρει ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ και ό,τι έχει συνάφεια με αυτόν (κάθε πότε διεξάγεται, υπό ποιες συνθήκες, σε πόσο χρόνο και πόσοι επιτυχόντες απορροφόνται, κλπ.). Κανένας, παρά μόνο εμείς, δεν ασχολείται με το θέμα αυτό. Προσωπικά έχω μιλήσει με πάμπολλα άτομα, διαφορετικών γεωγραφικών, οικονομικών, εκπαιδευτικών, κλπ. καταβολών, που δεν έχουν καμία σχέση με το διαγωνισμό και η πρώτη τους απάντηση ήταν "Δόθηκε γραπτός διαγωνισμός; Πότε;". Μάλιστα αν είναι και σχετικά μικροί στην ηλικία, όπως εγώ, και δεν έχουν προλάβει προηγούμενο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, η πρώτη τους απάντηση είναι "Τι είναι γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ;". Και ούτε κάθονται να κάνουν κουβέντα επί του θέματος. Δεν τους αφορά και δεν τους νοιάζει. Και μου φαίνεται και πολύ λογικό για να πω την αλήθεια. Έτσι όπως εμένα μου είναι αδιάφορο π.χ. για το ότι το κράτος πούλησε την Εγνατία οδό σε ιδιώτη και ως συνέπεια αυτού ακρίβυναν τα διόδια της Εγνατίας οδού, επειδή εγώ δεν την χρησιμοποιώ, εξίσου αδιάφορα είναι τα τεκταινόμενα του γραπτού διαγωνισμού σε κάποιους άλλους. Καλώς ή κακώς, ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ δεν είναι εθνικού ενδιαφέροντος θέμα, όπως θα ήταν π.χ. η αύξηση του Φ.Π.Α. για αυτό το λόγο θα καθόμαστε να περιμένουμε και 2 και 3 χρόνια μέχρι να διοριστούμε, θα έχουμε ημερομηνία λήξεως ανά 2 ή 3 έτη, και γενικά θα ακουλουθούμε τις επιταγές του εκάστοτε ευρισκόμενου σε θέση ισχύος και των σταθερών ομάδων πίεσης/συμφέροντων (φροντιστήρια). Το παίρνεις απόφαση και ησυχάζεις. Δεν το παίρνεις απόφαση; Κάθεσαι και τρώγεσαι με τα ρούχα σου μέχρι να διοριστείς ή μέχρι να διαγραφείς.
|
|
|
Post by Christos33 on May 26, 2024 16:26:47 GMT
Παιδιά sorry που σας το χαλάω, αλλά κανέναν πολίτη, παρά μόνο όσους πήγαν και έδωσαν εξετάσεις (και τις οικογένειές τους), δεν τον ενδιαφέρει ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ και ό,τι έχει συνάφεια με αυτόν (κάθε πότε διεξάγεται, υπό ποιες συνθήκες, σε πόσο χρόνο και πόσοι επιτυχόντες απορροφόνται, κλπ.). Κανένας, παρά μόνο εμείς, δεν ασχολείται με το θέμα αυτό. Προσωπικά έχω μιλήσει με πάμπολλα άτομα, διαφορετικών γεωγραφικών, οικονομικών, εκπαιδευτικών, κλπ. καταβολών, που δεν έχουν καμία σχέση με το διαγωνισμό και η πρώτη τους απάντηση ήταν "Δόθηκε γραπτός διαγωνισμός; Πότε;". Μάλιστα αν είναι και σχετικά μικροί στην ηλικία, όπως εγώ, και δεν έχουν προλάβει προηγούμενο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, η πρώτη τους απάντηση είναι "Τι είναι γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ;". Και ούτε κάθονται να κάνουν κουβέντα επί του θέματος. Δεν τους αφορά και δεν τους νοιάζει. Και μου φαίνεται και πολύ λογικό για να πω την αλήθεια. Έτσι όπως εμένα μου είναι αδιάφορο π.χ. για το ότι το κράτος πούλησε την Εγνατία οδό σε ιδιώτη και ως συνέπεια αυτού ακρίβυναν τα διόδια της Εγνατίας οδού, επειδή εγώ δεν την χρησιμοποιώ, εξίσου αδιάφορα είναι τα τεκταινόμενα του γραπτού διαγωνισμού σε κάποιους άλλους. Καλώς ή κακώς, ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ δεν είναι εθνικού ενδιαφέροντος θέμα, όπως θα ήταν π.χ. η αύξηση του Φ.Π.Α. για αυτό το λόγο θα καθόμαστε να περιμένουμε και 2 και 3 χρόνια μέχρι να διοριστούμε, θα έχουμε ημερομηνία λήξεως ανά 2 ή 3 έτη, και γενικά θα ακουλουθούμε τις επιταγές του εκάστοτε ευρισκόμενου σε θέση ισχύος και των σταθερών ομάδων πίεσης/συμφέροντων (φροντιστήρια). Το παίρνεις απόφαση και ησυχάζεις. Δεν το παίρνεις απόφαση; Κάθεσαι και τρώγεσαι με τα ρούχα σου μέχρι να διοριστείς ή μέχρι να διαγραφείς. Οι πίνακες του 2γ θα καταργηθούν όταν βγουν τα αποτελέσματα του επόμενου γραπτού διαγωνισμού . Έως τότε θα έχουν γίνει πολλά θετικά για τους 2γ . Είμαι αισιόδοξος.🫶
|
|
|
Post by palaiologos on May 26, 2024 16:36:10 GMT
Παιδιά sorry που σας το χαλάω, αλλά κανέναν πολίτη, παρά μόνο όσους πήγαν και έδωσαν εξετάσεις (και τις οικογένειές τους), δεν τον ενδιαφέρει ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ και ό,τι έχει συνάφεια με αυτόν (κάθε πότε διεξάγεται, υπό ποιες συνθήκες, σε πόσο χρόνο και πόσοι επιτυχόντες απορροφόνται, κλπ.). Κανένας, παρά μόνο εμείς, δεν ασχολείται με το θέμα αυτό. Προσωπικά έχω μιλήσει με πάμπολλα άτομα, διαφορετικών γεωγραφικών, οικονομικών, εκπαιδευτικών, κλπ. καταβολών, που δεν έχουν καμία σχέση με το διαγωνισμό και η πρώτη τους απάντηση ήταν "Δόθηκε γραπτός διαγωνισμός; Πότε;". Μάλιστα αν είναι και σχετικά μικροί στην ηλικία, όπως εγώ, και δεν έχουν προλάβει προηγούμενο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, η πρώτη τους απάντηση είναι "Τι είναι γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ;". Και ούτε κάθονται να κάνουν κουβέντα επί του θέματος. Δεν τους αφορά και δεν τους νοιάζει. Και μου φαίνεται και πολύ λογικό για να πω την αλήθεια. Έτσι όπως εμένα μου είναι αδιάφορο π.χ. για το ότι το κράτος πούλησε την Εγνατία οδό σε ιδιώτη και ως συνέπεια αυτού ακρίβυναν τα διόδια της Εγνατίας οδού, επειδή εγώ δεν την χρησιμοποιώ, εξίσου αδιάφορα είναι τα τεκταινόμενα του γραπτού διαγωνισμού σε κάποιους άλλους. Καλώς ή κακώς, ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ δεν είναι εθνικού ενδιαφέροντος θέμα, όπως θα ήταν π.χ. η αύξηση του Φ.Π.Α. για αυτό το λόγο θα καθόμαστε να περιμένουμε και 2 και 3 χρόνια μέχρι να διοριστούμε, θα έχουμε ημερομηνία λήξεως ανά 2 ή 3 έτη, και γενικά θα ακουλουθούμε τις επιταγές του εκάστοτε ευρισκόμενου σε θέση ισχύος και των σταθερών ομάδων πίεσης/συμφέροντων (φροντιστήρια). Το παίρνεις απόφαση και ησυχάζεις. Δεν το παίρνεις απόφαση; Κάθεσαι και τρώγεσαι με τα ρούχα σου μέχρι να διοριστείς ή μέχρι να διαγραφείς. Υπάρχουν όμως και κάποιοι συνάδελφοι που δεν το παίρνουν απόφαση και δεν τρώγονται με τα ρούχα τους πιστεύοντας ότι δεν είμαστε ευτελή προϊόντα με ημερομηνία λήξεως. Αυτοί λοιπόν άφησαν το πληκτρολόγιο και τον καναπέ τους βγήκαν στον δρόμο, μίλησαν με δημοσιογράφους , με πολιτικούς , μας έκαναν πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες , συναντήθηκαν με την ηγεσία του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου εσωτερικών, δημιουργούν σύλλογο κλπ. Επειδή δεν έχω συμμετάσχει (ακόμη) σε όλα αυτά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να υποκλιθώ ,να τους εκφράσω την εκτίμηση ,τον θαυμασμό μου και να τους πω ευχαριστώ. Θα πει κάποιος και τι έγινε; Είναι η απάντηση στο ότι δεν κάθεσαι να τρώγεσαι με τα ρούχα και δεν αφήνεις τα πάντα στην τύχη τους αλλά παλεύεις με ότι δυνάμεις έχεις και όσο μπορείς.
|
|