|
Post by Persefoni on Oct 22, 2024 19:10:03 GMT
Αναιρεί την προηγούμενη απόφαση για 1Γ έτσι...όποιος πέρασε βάση δεν είναι και διοριστέος....🤷♀️🤦♀️ Κούραση απλά...δεν θα ξαναασχοληθώ με τίποτα ως τα οριστικά...όταννννννν Μα δεν είναι, αν οι επιτυχόντες είναι περισσότεροι απο τις θέσεις. Στον 1Γ/22 υπάρχουν πλέον λιγότεροι επιτυχόντες απο τις θέσεις, συνεπώς (φαντάζομαι) θα προσληφθούν όλοι. Πόσες χιλιάδες ήταν οι επιτυχόντες του 2Γ και πόσες οι θέσεις; Οι θέσεις τις 1Γ οι κενές είναι 100 περίπου από τις 822...? Οι θέσεις που θα πάρουν από 24-25' θα είναι 500++ ώστε να εξαντληθούν όσοι πέρασαν την βάση σωστά...? Οι 2Γ ήταν 14.837 πάνω από βάση και οι θα διορισθούν γύρω στους 8.000. ΥΓ.: Θα καταλάβαινα να εξαντληθούν όλοι τις 1Γ πάνω από την βάση ώστε να καλυφθούν αυτές οι 100 θέσεις οι κενές της 1Γ/22, αλλά όχι να δοθούν άλλες 700 νέες στην 1Γ...
|
|
|
Post by teoperi on Oct 22, 2024 19:15:26 GMT
Μα δεν είναι, αν οι επιτυχόντες είναι περισσότεροι απο τις θέσεις. Στον 1Γ/22 υπάρχουν πλέον λιγότεροι επιτυχόντες απο τις θέσεις, συνεπώς (φαντάζομαι) θα προσληφθούν όλοι. Πόσες χιλιάδες ήταν οι επιτυχόντες του 2Γ και πόσες οι θέσεις; Οι θέσεις τις 1Γ οι κενές είναι 100 περίπου από τις 822...? Οι θέσεις που θα πάρουν από 24-25' θα είναι 500++ ώστε να εξαντληθούν όσοι πέρασαν την βάση σωστά...? Οι 2Γ ήταν 14.837 πάνω από βάση και οι θα διορισθούν γύρω στους 8.000. Δεν μιλάω για τις κενές απο τις 822 θέσεις. Μιλάω για δεξαμενή επιτυχόντων, ακριβώς όπως προβλέπεται και στον Πανελλήνιο. Ο 1Γ ήταν για την ΑΑΔΕ. Αν προκηρύσσει θέσεις η ΑΑΔΕ τραβάει απο την δεξαμενή του διαγωνισμού της, μέχρι εξαντλήσεως της. Αν προκηρυχθούν 15.000 θέσεις στο ευρύτερο Δημόσιο, τότε θα απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες του 2Γ.
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 22, 2024 19:18:33 GMT
Οι θέσεις τις 1Γ οι κενές είναι 100 περίπου από τις 822...? Οι θέσεις που θα πάρουν από 24-25' θα είναι 500++ ώστε να εξαντληθούν όσοι πέρασαν την βάση σωστά...? Οι 2Γ ήταν 14.837 πάνω από βάση και οι θα διορισθούν γύρω στους 8.000. Δεν μιλάω για τις κενές απο τις 822 θέσεις. Μιλάω για δεξαμενή επιτυχόντων, ακριβώς όπως προβλέπεται και στον Πανελλήνιο. Ο 1Γ ήταν για την ΑΑΔΕ. Αν προκηρύσσει θέσεις η ΑΑΔΕ τραβάει απο την δεξαμενή του διαγωνισμού της, μέχρι εξαντλήσεως της. Αν προκηρυχθούν 15.000 θέσεις στο ευρύτερο Δημόσιο, τότε θα απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες του 2Γ. Τώρα παίζουμε....ο 1Γ/22 όπως έχουμε πει άπειρες φορές ήταν προκήρυξη για πλήρωση 822 θέσεων της ΑΑΔΕ..όχι δεξαμενή και για επόμενες θέσεις στην ΑΑΔΕ... Το ξέραμε εξαρχής... Ο 2Γ/22 από την άλλη έγινε χωρίς προκαθορισμένες θέσεις από την αρχή, ως δεξαμενή μελλοντικών προκηρύξεων...🤷♀️ Θέλουν να πάρουν από 1Γ οκ, έτσι κι αλλιώς ότι θέλουν κάνουν, αλλά να τα λέμε όπως είναι...
|
|
|
Post by teoperi on Oct 22, 2024 19:23:14 GMT
Δεν μιλάω για τις κενές απο τις 822 θέσεις. Μιλάω για δεξαμενή επιτυχόντων, ακριβώς όπως προβλέπεται και στον Πανελλήνιο. Ο 1Γ ήταν για την ΑΑΔΕ. Αν προκηρύσσει θέσεις η ΑΑΔΕ τραβάει απο την δεξαμενή του διαγωνισμού της, μέχρι εξαντλήσεως της. Αν προκηρυχθούν 15.000 θέσεις στο ευρύτερο Δημόσιο, τότε θα απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες του 2Γ. Τώρα παίζουμε....ο 1Γ/22 όπως έχουμε πει άπειρες φορές ήταν προκήρυξη για πλήρωση 822 θέσεων της ΑΑΔΕ..όχι δεξαμενή και για επόμενες θέσεις στην ΑΑΔΕ... Το ξέραμε εξαρχής... Ο 2Γ/22 από την άλλη έγινε χωρίς προκαθορισμένες θέσεις από την αρχή, ως δεξαμενή μελλοντικών προκηρύξεων...🤷♀️ Θέλουν να πάρουν από 1Γ οκ, έτσι κι αλλιώς ότι θέλουν κάνουν, αλλά να τα λέμε όπως είναι... Δηλαδή τώρα θες να μου πεις οτι τα τελευταία 15 χρόνια όσοι διαγωνισμοί γίνανε (και της ΑΑΔΕ συγκεκριμένα αμα θες) δεν δημιουργούσαν δεξαμενές επιτυχόντων;! Γιατί εγώ προσωπικά ξέρω κάμποσους που τους καλέσαν 3 και 4 χρόνια μετά για να διοριστούν.
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 22, 2024 19:25:35 GMT
Η ιστορία είναι απλή. Έμειναν αρκετές κενές θέσεις στην 1Γ/2022 αλλά για να μην ξαναεπαναλαβουν το διαγωνισμό έκαναν ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο τροποποίησαν τη βάση του διαγωνισμού. Εκεί έληξε το θέμα της 1Γ ως διαγωνισμός. Μετά επειδή δεν μπορούσαν να δώσουν τις θέσεις άλλου τις έδωσαν στον 2Γ ως μόνο εν ενεργεία γραπτό διαγωνισμό. Ακολούθησε η πίεση σε Βουλή και πολιτικά γραφεία vouliwatch.gr/ask/question/1081e742-722e-4225-8313-71c3cc9bb871. Μαζική πίεση σε πολλούς και συχνά έως σήμερα. Η πίεση έγινε πράξη με νέο νομοσχέδιο που τους χαρακτηρίζει ως δεξαμενή και τους δίνει τις θέσεις. Σε εμάς αρκούσε μια απόφαση για να δωθούν νόμιμα ενώ στη 1Γ έπρεπε να γίνουν νεα νομοσχέδια ώστε να νομιμοποιήσουν τη διαδικασία. Μικρό ρόλο έπαιξε τι ήθελε η ααδε. Game over και καλό ύπνο σε εμάς Το ΣτΕ που εκκρεμούσε ήταν το θέμα, μην φαντάζεστε συνομωσίες. Οι πιέσεις απο τον 1Γ είχαν ουσιαστικά τελματώσει εδώ και καιρό. Η απάντηση ήταν ας γίνει το δικαστήριο και βλέπουμε. Αν ήταν απλά θέμα ΣτΕ δεν θα έδιναν τις θέσεις με νόμο: Κατ΄ εξαίρεση, οι θέσεις του πρώτου εδαφίου που αφορούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), δύνανται να πληρωθούν από υποψηφίους της υπό στοιχεία 1Γ/2022 προκήρυξης (ΑΣΕΠ 9/2022), που περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ αυτής, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν. 5027/2023 (Α’ 48) και κατ΄ εφαρμογή των παρ. 7 και 8 του άρθρου 25 του ν. 4765/2021, μετά από σχετικό αίτημα της Α.Α.Δ.Ε. προς το Α.Σ.Ε.Π. Θα μπορούσαν να τις δώσουν απλά κάνοντας χρήση αυτού του νόμου. Το άρθρο 122 του ν. 4537/2018, σύμφωνα με το οποίο «όσον αφορά την κάλυψη θέσεων τακτικού προσωπικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) είναι δυνατόν να πραγματοποιείται μετά από σύμφωνη γνώμη του Α.Σ.Ε.Π., χωρίς νέα προκήρυξη, από πίνακα επιλαχόντων: α) προηγούμενου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π., για την κάλυψη θέσεων της Αρχής υπό την προϋπόθεση ότι οι νέες προς κάλυψη θέσεις αφορούν όμοιους κλάδους-ειδικότητες και πρόσθετα προσόντα και ότι δεν έχουν παρέλθει τρία (3) χρόνια από τη δημοσίευση των αντίστοιχων πινάκων διοριστέων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Εδώ δεν υπήρχε πίνακας επιλαχόντων για να εφαρμοστεί ο νόμος οπότε δημιούργησαν μια ευκαιριακη δεξαμενή εκ των υστέρων και της έδωσαν διάρκεια. Οπότε τα σχόλια δικά σας
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 22, 2024 19:28:56 GMT
Τώρα παίζουμε....ο 1Γ/22 όπως έχουμε πει άπειρες φορές ήταν προκήρυξη για πλήρωση 822 θέσεων της ΑΑΔΕ..όχι δεξαμενή και για επόμενες θέσεις στην ΑΑΔΕ... Το ξέραμε εξαρχής... Ο 2Γ/22 από την άλλη έγινε χωρίς προκαθορισμένες θέσεις από την αρχή, ως δεξαμενή μελλοντικών προκηρύξεων...🤷♀️ Θέλουν να πάρουν από 1Γ οκ, έτσι κι αλλιώς ότι θέλουν κάνουν, αλλά να τα λέμε όπως είναι... Δηλαδή τώρα θες να μου πεις οτι τα τελευταία 15 χρόνια όσοι διαγωνισμοί γίνανε (και της ΑΑΔΕ συγκεκριμένα αμα θες) δεν δημιουργούσαν δεξαμενές επιτυχόντων;! Γιατί εγώ προσωπικά ξέρω κάμποσους που τους καλέσαν 3 και 4 χρόνια μετά για να διοριστούν. Άλλο να καλεστείς μετά από 4 χρόνια ως επιλαχών για μια από αυτές τις 822 θέσεις της 1Γ και άλλο για νέες θέσεις που θα βγουν μετά από χρόνια... {δεν έχω παρακολουθήσει παλιούς διαγωνισμούς γραπτούς, για να ξέρω...λέω τι ίσχυε για αυτές τις 2 που ξέρω, 1Γ/22 και 2Γ/22} Αλλά πλέον αν έχει παρθεί απόφαση δεν έχει σημασία, ότι έγινε έγινε, απλά αναφέρω τι ίσχυε ως τώρα...αυτό όπως φαίνεται δεν ισχύει πλέον... Ιδανικά βέβαια αν έχουν σκοπό να εξαντλήσουν τους 1Γ και μετά να ξανακάνουν γραπτό για ΑΑΔΕ, ομοίως θα έπρεπε να γίνεται και σε 2Γ, δηλαδή νέος διαγωνισμός μόνο όταν εξαντλείται κάποιος πίνακας ειδικότητας...αλλά δεν το πάνε προς τα κει όπως φαίνεται...
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 22, 2024 19:30:36 GMT
Τώρα παίζουμε....ο 1Γ/22 όπως έχουμε πει άπειρες φορές ήταν προκήρυξη για πλήρωση 822 θέσεων της ΑΑΔΕ..όχι δεξαμενή και για επόμενες θέσεις στην ΑΑΔΕ... Το ξέραμε εξαρχής... Ο 2Γ/22 από την άλλη έγινε χωρίς προκαθορισμένες θέσεις από την αρχή, ως δεξαμενή μελλοντικών προκηρύξεων...🤷♀️ Θέλουν να πάρουν από 1Γ οκ, έτσι κι αλλιώς ότι θέλουν κάνουν, αλλά να τα λέμε όπως είναι... Δηλαδή τώρα θες να μου πεις οτι τα τελευταία 15 χρόνια όσοι διαγωνισμοί γίνανε (και της ΑΑΔΕ συγκεκριμένα αμα θες) δεν δημιουργούσαν δεξαμενές επιτυχόντων;! Γιατί εγώ προσωπικά ξέρω κάμποσους που τους καλέσαν 3 και 4 χρόνια μετά για να διοριστούν. Πίνακες επιλαχόντων ήταν. Για αντικαταστάσεις. Αφορούσαν προκυρηχθείσες θέσεις που άνηκαν στην προκύρηξη. Πότε δεν ξαναδώθηκαν νέες θέσεις σε παλιά προκήρυξη
|
|
|
Post by kostas70 on Oct 22, 2024 19:30:38 GMT
Δεν μιλάω για τις κενές απο τις 822 θέσεις. Μιλάω για δεξαμενή επιτυχόντων, ακριβώς όπως προβλέπεται και στον Πανελλήνιο. Ο 1Γ ήταν για την ΑΑΔΕ. Αν προκηρύσσει θέσεις η ΑΑΔΕ τραβάει απο την δεξαμενή του διαγωνισμού της, μέχρι εξαντλήσεως της. Αν προκηρυχθούν 15.000 θέσεις στο ευρύτερο Δημόσιο, τότε θα απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες του 2Γ. Τώρα παίζουμε....ο 1Γ/22 όπως έχουμε πει άπειρες φορές ήταν προκήρυξη για πλήρωση 822 θέσεων της ΑΑΔΕ..όχι δεξαμενή και για επόμενες θέσεις στην ΑΑΔΕ... Το ξέραμε εξαρχής... Ο 2Γ/22 από την άλλη έγινε χωρίς προκαθορισμένες θέσεις από την αρχή, ως δεξαμενή μελλοντικών προκηρύξεων...🤷♀️ Θέλουν να πάρουν από 1Γ οκ, έτσι κι αλλιώς ότι θέλουν κάνουν, αλλά να τα λέμε όπως είναι... Οι θέσεις της 2Γ ήταν για τα έτη 2022,2023 και 2024 και εκεί έπρεπε να σταματήσει. Μετά από πιέσεις όμως πήραμε και τις θέσεις του 2025 σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Έτσι και για την 1Γ πιέσανε για να πάρουν τις θέσεις της ΑΑΔΕ.
|
|
|
Post by teoperi on Oct 22, 2024 19:39:24 GMT
Δεν ήταν μόνο για αντικαταστάσεις. Πάντα εξαντλούνταν οι πίνακες και μετά προκηρύσσονταν νέος διαγωνισμός.
Επειδή κοιτάω τώρα τα αρχεία μου, αν πάτε στους οριστικούς πίνακες, μετά την τροπολογία του 5027/23, θα δείτε οτι δεν συμπεριλαμβάνονται στους Απορριπτέους αλλά στους Διοριστέους. Απλά οι επιτυχόντες ήταν περισσότεροι απο τις θέσεις.
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 22, 2024 19:43:10 GMT
Τώρα παίζουμε....ο 1Γ/22 όπως έχουμε πει άπειρες φορές ήταν προκήρυξη για πλήρωση 822 θέσεων της ΑΑΔΕ..όχι δεξαμενή και για επόμενες θέσεις στην ΑΑΔΕ... Το ξέραμε εξαρχής... Ο 2Γ/22 από την άλλη έγινε χωρίς προκαθορισμένες θέσεις από την αρχή, ως δεξαμενή μελλοντικών προκηρύξεων...🤷♀️ Θέλουν να πάρουν από 1Γ οκ, έτσι κι αλλιώς ότι θέλουν κάνουν, αλλά να τα λέμε όπως είναι... Οι θέσεις της 2Γ ήταν για τα έτη 2022,2023 και 2024 και εκεί έπρεπε να σταματήσει. Μετά από πιέσεις όμως πήραμε και τις θέσεις του 2025 σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Έτσι και για την 1Γ πιέσανε για να πάρουν τις θέσεις της ΑΑΔΕ. Δεν νομίζω να έγινε ακριβώς έτσι. Το ότι έδωσαν τις θέσεις στον 1Γ είναι ξεκάθαρο αποτέλεσμα πολύπλευρης πίεσης. Το ότι έδωσαν θέσεις του 25 σε εμάς είναι περισσότερο θέμα αναποτελεσματικότητας τους να διαχειριστούν νέο μεγάλο γραπτό αυτή τη στιγμή. Αναγκαστικά μας έδωσαν θέσεις του 25. Το θέμα είναι η ζυγαριά τι θα δείξει. Θα χαθούν 500-600 θέσεις που θα μπορούσαν να δωθούν στον 2Γ και οι οποίες θα έδιναν 500-600 διοριστέους και από την άλλη θα δωθούν 1600 θέσεις. Σαν αριθμός οι διπλάσιες. Σαν ουσία θα δείξει πόσες θα είναι επιλέξιμες και συμφέρουσες. Το ότι θα έδιναν τις θέσεις στον 1Γ το γνωρίζαμε. Το αν θα βγούμε κερδισμένοι ή χαμένοι συνολικά θα το δούμε στην πορεία
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 22, 2024 19:50:51 GMT
Δεν ήταν μόνο για αντικαταστάσεις. Πάντα εξαντλούνταν οι πίνακες και μετά προκηρύσσονταν νέος διαγωνισμός. Επειδή κοιτάω τώρα τα αρχεία μου, αν πάτε στους οριστικούς πίνακες, μετά την τροπολογία του 5027/23, θα δείτε οτι δεν συμπεριλαμβάνονται στους Απορριπτέους αλλά στους Διοριστέους. Απλά οι επιτυχόντες ήταν περισσότεροι απο τις θέσεις. Έχω συμμετάσχει σε 2 γραπτούς της ααδε. Με βαθμούς γύρω στο 70%. Αφού καλούσαν όλους τους επιτυχόντες πως δεν διορίστηκα και ξαναέκαναν γραπτό; Άσε τι μπορεί να γράφει το excel. Οι νόμοι έχουν αξία. Για αυτό το πέρασαν ως ρύθμιση στο νέο νόμο και το απέκρυψαν από τη διαβούλευση για να μην το δούμε και αντιδράσουμε.
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 22, 2024 20:00:11 GMT
Οι θέσεις της 2Γ ήταν για τα έτη 2022,2023 και 2024 και εκεί έπρεπε να σταματήσει. Μετά από πιέσεις όμως πήραμε και τις θέσεις του 2025 σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Έτσι και για την 1Γ πιέσανε για να πάρουν τις θέσεις της ΑΑΔΕ. Βέβαια από τις 822 θέσεις της 1Γ μπορεί να δοθούν τελικά σχεδόν οι 2πλάσιες στους 1Γ/22. (2πλάσιοι διοριστέοι τελικά, εξάντληση 1Γ) Ενώ στους 2Γ (22-23-24) από 11.000 θέσεις θα δοθούν άλλες 2.500 (23%ακόμη, λιγότερο από 1/4 επιπλέον δηλαδή) και οι διοριστέοι από 6.500 άντε να γίνουν 8.000 ΜΑΧ... ...με 6.500 δεξαμενή στον αέρα...
|
|
|
Post by teoperi on Oct 22, 2024 20:04:15 GMT
Ας περιμένουμε να δούμε τι θα δοθεί τελικά στον 1Γ. Δεν είναι ακόμα σαφές.
|
|
|
Post by kostas70 on Oct 22, 2024 20:05:44 GMT
Οι θέσεις της 2Γ ήταν για τα έτη 2022,2023 και 2024 και εκεί έπρεπε να σταματήσει. Μετά από πιέσεις όμως πήραμε και τις θέσεις του 2025 σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Έτσι και για την 1Γ πιέσανε για να πάρουν τις θέσεις της ΑΑΔΕ. Δεν νομίζω να έγινε ακριβώς έτσι. Το ότι έδωσαν τις θέσεις στον 1Γ είναι ξεκάθαρο αποτέλεσμα πολύπλευρης πίεσης. Το ότι έδωσαν θέσεις του 25 σε εμάς είναι περισσότερο θέμα αναποτελεσματικότητας τους να διαχειριστούν νέο μεγάλο γραπτό αυτή τη στιγμή. Αναγκαστικά μας έδωσαν θέσεις του 25. Το θέμα είναι η ζυγαριά τι θα δείξει. Θα χαθούν 500-600 θέσεις που θα μπορούσαν να δωθούν στον 2Γ και οι οποίες θα έδιναν 500-600 διοριστέους και από την άλλη θα δωθούν 1600 θέσεις. Σαν αριθμός οι διπλάσιες. Σαν ουσία θα δείξει πόσες θα είναι επιλέξιμες και συμφέρουσες. Το ότι θα έδιναν τις θέσεις στον 1Γ το γνωρίζαμε. Το αν θα βγούμε κερδισμένοι ή χαμένοι συνολικά θα το δούμε στην πορεία Αυτοί που πίεσαν πιο πολύ ήταν η ΑΑΔΕ και οι συνδικαλιστές της ΑΑΔΕ.
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 22, 2024 20:07:35 GMT
Δεν νομίζω να έγινε ακριβώς έτσι. Το ότι έδωσαν τις θέσεις στον 1Γ είναι ξεκάθαρο αποτέλεσμα πολύπλευρης πίεσης. Το ότι έδωσαν θέσεις του 25 σε εμάς είναι περισσότερο θέμα αναποτελεσματικότητας τους να διαχειριστούν νέο μεγάλο γραπτό αυτή τη στιγμή. Αναγκαστικά μας έδωσαν θέσεις του 25. Το θέμα είναι η ζυγαριά τι θα δείξει. Θα χαθούν 500-600 θέσεις που θα μπορούσαν να δωθούν στον 2Γ και οι οποίες θα έδιναν 500-600 διοριστέους και από την άλλη θα δωθούν 1600 θέσεις. Σαν αριθμός οι διπλάσιες. Σαν ουσία θα δείξει πόσες θα είναι επιλέξιμες και συμφέρουσες. Το ότι θα έδιναν τις θέσεις στον 1Γ το γνωρίζαμε. Το αν θα βγούμε κερδισμένοι ή χαμένοι συνολικά θα το δούμε στην πορεία Αυτοί που πίεσαν πιο πολύ ήταν η ΑΑΔΕ και οι συνδικαλιστές της ΑΑΔΕ. Κάπως έτσι. Για αυτό ανέφερα πολύπλευρη πίεση.
|
|