|
Post by nantia on Oct 24, 2024 8:40:34 GMT
Παλιά απαιτούνταν να καταθέτουμε επικυρωμένα αντίγραφα, αλλά δε νομίζω ότι από εκεί και πέρα δεν είχε ευθύνη ο υπάλληλος που βγάζει τα αποτελέσματα να ελέγξει τη γνησιότητα των κατατεθειμένων δικαιολογητικών. Η σφραγίδα έγραφε "ακριβές αντίγραφο εκ του πρωτοτύπου", δε βεβαίωναν γνησιότητα του πρωτότυπου. Το γνήσιο της υπογραφής είναι εντελώς άλλη διαδικασία γιατί πρέπει να υπογράψεις μπροστά σε υπάλληλο ή αστυνομικό το έγγραφο με την επίδειξη της ταυτότητάς σου. Αν το έχω ήδη υπογεγραμμένο το έγγραφο και απλά το επιδείξω και ζητήσω το γνήσιο, δε θα το βεβαιώσουν Τεσπα... είτε λεγόταν έτσι η διαδικασία είτε αλλιώς.... Δεν είναι εκεί που σκαλώνει το θέμα... νομιζω! Ο υπάλληλος του δημοσίου φέρει το αξιόπιστο όπως και ο υπάλληλος του ασεπ! Ειδικά αν είναι και κάποιου βαθμού ή του δωθει η αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο! Εκεί που σκαλώνει το θέμα είναι ότι πολλές φορές προτείνουμε πράγματα που περιπλέκουν τη διαδικασία αντί να την απλοποιούν. Ωστόσο εμείς νομίζουμε το αντίθετο. Κάπως όπως το ψηφισθέν νομοσχέδιο δηλαδή. Μπορούν να ανεβάσουν σιγά σιγά όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια όλα τα πτυχία τους; Έχει καλώς. Από εκεί και πέρα...
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 24, 2024 8:45:19 GMT
Τεσπα... είτε λεγόταν έτσι η διαδικασία είτε αλλιώς.... Δεν είναι εκεί που σκαλώνει το θέμα... νομιζω! Ο υπάλληλος του δημοσίου φέρει το αξιόπιστο όπως και ο υπάλληλος του ασεπ! Ειδικά αν είναι και κάποιου βαθμού ή του δωθει η αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο! Εκεί που σκαλώνει το θέμα είναι ότι πολλές φορές προτείνουμε πράγματα που περιπλέκουν τη διαδικασία αντί να την απλοποιούν. Ωστόσο εμείς νομίζουμε το αντίθετο. Κάπως όπως το ψηφισθέν νομοσχέδιο δηλαδή. Μπορούν να ανεβάσουν σιγά σιγά όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια όλα τα πτυχία τους; Έχει καλώς. Από εκεί και πέρα... Εδω μας φοβίζει το αμέσως που μας λένε!!! Αν το δούμε και ως σιγα σιγα που λες εσύ.... Ζωη σε λόγου σας παιδιά!!!
|
|
|
Post by nantia on Oct 24, 2024 9:12:23 GMT
Εκεί που σκαλώνει το θέμα είναι ότι πολλές φορές προτείνουμε πράγματα που περιπλέκουν τη διαδικασία αντί να την απλοποιούν. Ωστόσο εμείς νομίζουμε το αντίθετο. Κάπως όπως το ψηφισθέν νομοσχέδιο δηλαδή. Μπορούν να ανεβάσουν σιγά σιγά όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια όλα τα πτυχία τους; Έχει καλώς. Από εκεί και πέρα... Εδω μας φοβίζει το αμέσως που μας λένε!!! Αν το δούμε και ως σιγα σιγα που λες εσύ.... Ζωη σε λόγου σας παιδιά!!! Το σιγά σιγά είναι πραγματικότητα βέβαια, το αμέσως είδαμε για άλλη μια φορά πόσο εφαρμόζεται.
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 24, 2024 9:29:48 GMT
Εδω μας φοβίζει το αμέσως που μας λένε!!! Αν το δούμε και ως σιγα σιγα που λες εσύ.... Ζωη σε λόγου σας παιδιά!!! Το σιγά σιγά είναι πραγματικότητα βέβαια, το αμέσως είδαμε για άλλη μια φορά πόσο εφαρμόζεται. Κάποιες φορές μου ρχεται να τα παρατήσω όλα, και να παρω να βοσκω σαλιγκάρια!!! Εκεί τουλάχιστον θα ξέρω οτι έτσι είναι η δουλειά...
|
|
|
Post by epr on Oct 24, 2024 9:49:45 GMT
Το σιγά σιγά είναι πραγματικότητα βέβαια, το αμέσως είδαμε για άλλη μια φορά πόσο εφαρμόζεται. Κάποιες φορές μου ρχεται να τα παρατήσω όλα, και να παρω να βοσκω σαλιγκάρια!!! Εκεί τουλάχιστον θα ξέρω οτι έτσι είναι η δουλειά... η να πεταμε τις ταπες των βαρελιων μεχρι να ωριμασει το ουισκι....
|
|
|
Post by sbz87 on Oct 24, 2024 9:52:11 GMT
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 24, 2024 10:02:19 GMT
Κάποιες φορές μου ρχεται να τα παρατήσω όλα, και να παρω να βοσκω σαλιγκάρια!!! Εκεί τουλάχιστον θα ξέρω οτι έτσι είναι η δουλειά... η να πεταμε τις ταπες των βαρελιων μεχρι να ωριμασει το ουισκι.... Ωραία... Εσύ κάνε αυτό! Όταν γίνει το ουίσκι, θα φερω κι εγώ τροφαντα σαλιγκαρακια για να μην το πιούμε ξηροσφυρι...
|
|
|
Post by nantia on Oct 24, 2024 10:08:15 GMT
Κάποιο μέλος του φόρουμ είχε αναφέρει ότι τον κάλεσαν με αναπλήρωση στη Μήλο. Πάντως το αίτημα της ΥΠΑ για αναπλήρωση έγινε 1,5 μήνα πριν, το λες και βελτίωση 🥴
|
|
|
Post by kostask on Oct 24, 2024 10:18:01 GMT
Καλησπέρα Τι θα γίνει με την προκήρυξη για ΕΕΠ; Πως θα συμβαδίζει με την 3ΓΒ; Ευχαριστώ
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 24, 2024 10:21:01 GMT
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 24, 2024 11:25:01 GMT
Mπα...οι 3 πρώτες είχαν γίνει 1 βδομάδα μετά την αρχική ορκωμοσία (6/8), έγινε πάλι τόσο αργά...? Περίεργο...
|
|
|
Post by billy on Oct 24, 2024 11:29:13 GMT
Σημαντικό νέο αυτό: διορίστηκε με την 2ΓΒ ο πρώτος και έφυγε από την 1ΓΒ (πέρασε και στις 2 προκηρύξεις!). Στα προσωρινά της 3ΓΒ έχουμε 13 τέτοιες περιπτώσεις, να δούμε τι θα γίνει εκεί με τις αναπληρώσεις...
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 24, 2024 11:45:15 GMT
Οι Εμμ. ΑΜΕΑ σε Οικονομικό και Διεκπ (που είδα) ομοίως λογικά θα ήταν και στους νομικ. δεν έκαναν αναπληρώσεις, γιατί δεν χρειάστηκε, κάλυπταν το μικρό ποσοστό των θέσεων που τους αφορά χωρίς αυτές...δηλαδή στην πράξη η βάση τους ήταν ίδια με τους γενικής 80 περίπου και όχι 70 που είχαν τριτ. και πολ. 😉 Μπορείς να δεις ο τελευταίος εμμ. νομικής τι βάση είχε, λογικά θα ήταν πολύ ψηλά... {οπότε δεν έχει γίνει λάθος για να χρειάζεται ένσταση} Μα λέει ότι έχει 72 και ο τελευταίος έχει 70,4!! esdda2.freeforums.net/post/130339esdda2.freeforums.net/post/130349 (οι Εμμ. δεν έκαναν αναπληρώσεις, ο 70,4 ήταν αναπλ. άλλης ειδικής κατηγορίας)
|
|
|
Post by mcalavera on Oct 24, 2024 11:45:57 GMT
Καλημέρα σε όλους,
μόλις το πρώτο μου post γιατί σας ανακάλυψα αρκετά αργά (από σελίδα 387x και μετά).
Είναι εξαιρετικό όλο το υλικό που υπάρχει στο forum μιας και λύνει πολλές απορίες που δεν απαντώνται ούτε από επίσημους φορείς. Παίρνω το θάρρος να σχολιάσω λίγα μόνο σημεία από όλα τα νήματα που έχω παρακολουθήσει (θα με συγχωρέσετε για το σεντόνι που ακολουθεί).
Ένα σημαντικό ζήτημα που αναφέρεται συχνά είναι το θέμα των μετατάξεων και αν θα έπρεπε να απαγορεύονται για παραπάνω από xx χρόνια ακόμη και για τους φορείς που δεν απαιτούν εντοπιότητα.
Με τους χρόνους που κινούνται οι διαδικασίες αλλάζουν πραγματικά οι συνθήκες ζωής του καθενός. Εγώ π.χ. όταν οριστικοποίησα την αίτησή μου ήμουν παντρεμένος. Οκτώ μήνες μετά δεν είμαι πια (και για να προλάβω, ναι, δεν ήταν ρόδινα τα πράγματα και πριν την αίτηση αλλά μέχρι να συμβεί το οριστικό τέλος, ελπίζεις). Με τα νέα δεδομένα, δεν θα ήθελα να βρεθώ στην πρώτη μου επιλογή. Αν βρεθώ, θα ψαχτώ για αμοιβαία / κινητικότητα μόλις είναι εφικτό (συγγνώμη, δεν είμαι αρκετά ενημερωμένος για το τι ψηφίστηκε πάνω σε αυτό, με τα χθεσινά). Μία λύση θα ήταν να μπορώ να συμμετέχω σε επόμενο διαγωνισμό μετά την 5ετία αλλά απ' ότι κατάλαβα, το παράθυρο αυτό έκλεισε (έγινε 10; χρόνια). 5 χρόνια καθημερινό ταξίδι 70 χλμ ίσως, ίσως να το έκανα, 10 όχι. Οπότε παρότι πρόκειται για την πρώτη μου επιλογή, είτε θα πρέπει να αποκοπώ από τα παιδιά μου, είτε να μην αποδεχτώ τη θέση (και όπως καταλαβαίνετε μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από την μονιμότητα).
Υπήρξε ένα ενδιαφέρον σχόλιο πριν από μερικές μέρες, που ξεκίνησε από αυτό:
Προσωπικά, με την ανακοίνωση της 3γβ πέρασα μια βόλτα από όλους τους φορείς του νομού μου και των κοντινών που έβγαλαν θέση, για να δω τις συνθήκες. Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως reverse interview. Οπότε είχα μια πολύ καλή εικόνα για να διαμορφώσω την σειρά προτιμήσεών μου στην αίτηση. Καταλαβαίνω ότι η υψηλή μου βαθμολογία μου επέτρεπε κάτι τέτοιο και δεν είναι κάτι που εφαρμόζεται σε όλους, αλλά μου φαίνεται παράλογο να δηλώσει κανείς προτίμηση σε φορέα που δεν έχει την παραμικρή εικόνα για το πως είναι - όσο κι αν έχει γράψει.
Όπως καταλαβαίνετε, είμαι σίγουρος για τον διορισμό μου αφού έχω αρκετά υψηλή βαθμολογία και στους 2 πίνακες που με αφορούν, είτε ως μηχανικός είτε ως πληροφορικός (δεν αποτελεί επ' ουδενί κάποιο /flex εκ μέρους μου, αλλά χρειάζεται να διευκρινιστεί για το παρακάτω).
Η απορία μου και ο λόγος που σας γράφω, σχετίζεται με τις ενστάσεις.
Με τα προσωρινά συνέβει το εξής παράδοξο: στους πίνακες των μηχανικών μου αναγνώρισαν ακριβώς αυτά που περίμενα (εντοπιότητα + εμπειρία), στους πίνακες της πληροφορικής, για την ίδια περιοχή δεν μου αναγνώρισαν εντοπιότητα ενώ παράλληλα κάνανε λάθος και στην εμπειρία! Με την εντοπιότητα θα ήμουν πρώτος στο νομό μου, με τα προσωρινά βρίσκομαι σε διπλανό νομό (η πρώτη μου επιλογή ήταν αλλού, γιατί σχεδιάζαμε να μετακομίσουμε οικογενειακώς). Φυσικά έκανα ένσταση - αλλά μόνο για την εντοπιότητα, όχι για την εμπειρία.
Πρώτον: Θα ήθελα να ρωτήσω, αν κατά την επίλυση της ένστασής μου (που δεν βλέπω γιατί να μην δικαιωθεί) ο ΑΣΕΠ θα ελέγξει όλα τα χαρτιά και όχι μόνο αυτό της εντοπιότητας. Μπορεί να πάει above & beyond και αναγνωρίζοντας και το δεύτερο λάθος του, να διορθώσει και την εμπειρία; Θα έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο αφού εγώ δεν το ζήτησα;
Βρήκα το παρακάτω σχόλιο που αναφέρεται στον αυτεπάγγελτο έλεγχο (και άλλα παρεμφερή αλλά αυτό έχει στα συν το superhero chuckle), αλλά δεν κατάλαβα τι είναι αυτός και μέχρι που φτάνει (μόνο σε αυτά που ζητά η ένσταση ή σε ολόκληρη την αίτηση).
Δεύτερον: Έχει κανείς εμπειρία από ενστάσεις που να μπορεί να μου εξηγήσει το πεδίο "Κατάσταση Επεξεργασίας"; Εμένα μου φαίνεται σαν τα tracker των εταιρειών μεταφορών που σου λένε σε ποιο σημείο είναι το δέμα σου. Αντίστοιχα θα περίμενα να μου έλεγε ότι π.χ. ανατέθηκε σε ομάδα εργασίας: 15-οκτ-2024, επεξεργασία ένστασης: 22-οκτ-2024, αναμονή για έκδοση απόφασης: 29-οκτ-2024. Αντ' αυτού, δεν λέει απολύτως τίποτα ("δεν υπάρχουν δεδομένα"). Πέρα από την κατάσταση "ΥΠΟΒΛΗΘΗKE" δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι την έχουν δει καν. Θέλω να ελπίζω πως απλώς ο/οι υπάλληλοι δεν έχουν μπει στον κόπο να ενημερώσουν το συγκεκριμένο πεδίο. Ή ότι έχουν δημιουργήσει την υποδομή (το πεδίο "Κατάσταση Επεξεργασίας") αλλά ακόμη δεν το χρησιμοποιούν. Γιατί η εναλλακτική είναι ότι την ένστασή μου, που υποβλήθηκε αρχές αυγούστου δεν την έχει δει κανείς, πάνω από 2,5 μήνες μετά.
ΥΓ1: Σκέφτηκα να το αναρτήσω στο νήμα της 3Γ, αλλά έχει μόνο 112 σελίδες. Ίσως εδώ, που είναι πιο ενεργό, να υπάρχει κανείς που να ξέρει από ενστάσεις.
ΥΓ2: Πιθανώς να μπορείτε από τα στοιχεία που έδωσα για το εαυτό μου, να βρείτε τα στοιχεία μου. Θα παρακαλούσα να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μου - αμφιβάλλω όμως αν θα μπορούσα να κάνω κάτι σε περίπτωση που δεν εισακουστεί η επιθυμία μου.
|
|
|
Post by scorpione78 on Oct 24, 2024 11:50:03 GMT
Σημαντικό νέο αυτό: διορίστηκε με την 2ΓΒ ο πρώτος και έφυγε από την 1ΓΒ (πέρασε και στις 2 προκηρύξεις!). Στα προσωρινά της 3ΓΒ έχουμε 13 τέτοιες περιπτώσεις, να δούμε τι θα γίνει εκεί με τις αναπληρώσεις...
Στην 3ΓΒ έχουμε και τους 25 επιτυχόντες στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι φοιτούν ήδη από τον Απρίλιο. Δεν τους έψαξα στους Διοριστέους της 3ΓΒ, αλλά στο μεγάλο πίνακα των Διοικητικών. Σίγουρα θα είχαν δηλώσει θέσεις και στην 3ΓΒ περιμένοντας τα αποτελέσματα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Και οι μισοί από αυτούς να είναι στους Διοριστέους, μιλάμε για άλλα (περίπου) 12 άτομα που σίγουρα θα αρνηθούν τον διορισμό. Βάλε και ορισμένους εκπαιδευτικούς. Η 3ΓΒ θα έχει σίγουρα αρκετές αναπληρώσεις. Αλλά το καλό είναι ότι οι περισσότεροι λίγο πολύ βολευόμαστε.
|
|