|
Post by Persefoni on Oct 24, 2024 17:25:09 GMT
Ναι το ασεπ κάνει έλεγχο και διορθώνει και χωρίς ένσταση. Αλλά γιατί νομίζεις ότι δεν έκανε copy paste και το 20 της εντοπιότητας; Αφού στην ίδια γραμμή θα ήταν όταν τα τράβηξε δεξιά αν αυτό έγινε που σκέφτεσαι. Εγω δεν νομίζω ότι έτσι δουλεύουν. Συνήθως τα excel είναι απλά για βοήθεια και τα κατεβάζεις από το πρόγραμμα. Εσύ όταν συμπλήρωσες το 6 της εντοπιότητας σίγουρα το τσέκαρες σε όλες τις θέσεις; έχεις κατεβάσει το pdf της αίτησης; Δεν έχω παρακολουθήσει τι λέτε αλλά αν βοηθάει... υπήρχε μέλος από εδώ, από 2ΓΒ, που είχε για 2 θέσεις στην ίδια πόλη βάλει το 6 και είχε πάρει τα μόρια μόνο στην 1 (είχα δει αίτηση) Όντως έκανε ένσταση και δικαιώθηκε, αν και του απάντησαν βέβαια ότι δεν παίρνει πίσω τίποτα, γιατί η διόρθωση έγινε έπειτα από αυτεπάγγελτο έλεγχο του ΑΣΕΠ...🤦♀️ {αν λέτε κάτι τελείως άσχετο.... Perdon, για την ενόχληση...!!!!}
|
|
borges80
Buzz
Γέλα παλιάτσο....
|
Post by borges80 on Oct 24, 2024 17:25:58 GMT
Αναφέρει το ψηφισθέν νομοσχέδιο :
Άρθρο 18
Πλήρωση θέσεων ετών 2022 - 2023 και 2024 - 2025
από τους επιτυχόντες της πρόσκλησης/προκήρυξης
2Γ/2022 - Πλήρωση θέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής
Δημοσίων Εσόδων ............................................
3. Ειδικά για τις υπό στοιχεία 2ΓΒ/2023 και 3ΓΒ/2023
προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π. για την πλήρωση θέσεων των
κατηγοριών Τ.Ε. και Π.Ε. αντίστοιχα (β΄ στάδιο) του πα-
νελλήνιου γραπτού διαγωνισμού της πρόσκλησης/προ-
κήρυξης 2Γ/2022, οι κενές θέσεις, που προκύπτουν μετά
από τρία (3) αιτήματα αντικατάστασης - αναπλήρωσης
του φορέα, επαναπροκηρύσσονται.
................................................
Άρθρο 10
Επίσπευση προθεσμιών διορισμού - Προθεσμία
αναπληρώσεων - Τροποποίηση παρ. 2, 3 και 8
άρθρου 25 ν. 4765/2021 .................................
Επιλαχόντες υποψήφιοι που διατίθενται προς διο-
ρισμό κατόπιν δήλωσης της προτίμησής τους για τις νέ-
ες θέσεις, εάν δεν αποδεχθούν τον διορισμό τους, δια-
γράφονται από τους πίνακες των επιλαχόντων και από
τους πίνακες κατάταξης του προηγούμενου διαγωνι-
σμού. Οι αναπληρώσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας των
επιλαχόντων διενεργούνται εντός τριών (3) ετών από
την έκδοση των οριστικών πινάκων της αρχικής προκή-
ρυξης, με δυνατότητα παράτασης έως δύο (2) επιπλέον
έτη, κατόπιν απόφασης του Α.Σ.Ε.Π..»
Επομένως για 2-3γβ θα γίνουν μέχρι 3 αναπληρώσεις και όσες θέσεις μείνουν τελικά κενές θα τις επαναπροκηρύξουν. Θα τις επαναπροκηρύξουν όμως στην επόμενη γβ που περιμένουμε;; Στην συνέχεια, δλδ στην επόμενη γβ οι αναπληρώσεις θα γίνονται κανονικά σε βάθος 3+2 ετών.
|
|
|
Post by Μαρία on Oct 24, 2024 17:27:04 GMT
Ναι, αυτό λέμε. Τότε μπορεί να είναι το ίδιο λάθος.
|
|
|
Post by mcalavera on Oct 24, 2024 17:27:59 GMT
Ναι το ασεπ κάνει έλεγχο και διορθώνει και χωρίς ένσταση. Αλλά γιατί νομίζεις ότι δεν έκανε copy paste και το 20 της εντοπιότητας; Αφού στην ίδια γραμμή θα ήταν όταν τα τράβηξε δεξιά αν αυτό έγινε που σκέφτεσαι. Εγω δεν νομίζω ότι έτσι δουλεύουν. Συνήθως τα excel είναι απλά για βοήθεια και τα κατεβάζεις από το πρόγραμμα. Εσύ όταν συμπλήρωσες το 6 της εντοπιότητας σίγουρα το τσέκαρες σε όλες τις θέσεις; έχεις κατεβάσει το pdf της αίτησης; Ναι, κατέβασα το pdf, έλεγξα το χαρτί μονίμου κατοικίας που τους υπέβαλα, το επισύναψα ξανά στην ένστασή μου, τους είπα ότι το πήρα από το πληροφοριακό σύστημά τους.
Αν δεν είναι λάθος στο excel, δεν μπορώ να βρω καμία λογική εξήγηση γιατί στον ίδιο Δήμο, που έβγαλε 3 θέσεις με κωδικό 6 και τις έχω δηλώσει όλες σωστά, μου μετρήσαν την εντοπιότητα μόνο στη μία, αυτή του μηχανικού και όχι για τις άλλες 2, του πίνακα της πληροφορικής...
Αν μου διορθώσουν και την εμπειρία ... μάλλον θα αρνηθώ τη θέση γιατί θα βρεθώ στην πρώτη μου επιλογή (αν σας ακούγεται παράλογο, το εξηγώ στο 1ο μου post).
|
|
borges80
Buzz
Γέλα παλιάτσο....
|
Post by borges80 on Oct 24, 2024 17:32:36 GMT
Άρθρο 9
Κώλυμα συμμετοχής στις διαδικασίες πλήρωσης
θέσεων προσωπικού δημόσιου τομέα - Προσθήκη
παρ. 7 στο άρθρο 24 του ν. 4765/2021
Στο άρθρο 24 του ν. 4765/2021 (Α΄ 6), περί των πινά-
κων διοριστέων/προσληπτέων, προστίθεται παρ. 7 ως ε-
ξής:
«7. Οι διοριστέοι των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και
Υ.Ε. καθώς και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού που
δεν αποδέχονται τον διορισμό τους ή αποδέχονται και
δεν προσέρχονται να αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτού-
νται μέσα σε δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία
πρόσληψης ή διορισμού τους, δεν επιτρέπεται να συμμε-
τάσχουν για τρία (3) έτη σε διαδικασίες πλήρωσης θέσε-
ων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση ερ-
γασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των φορέων
της παρ. 1 του άρθρου 2, εφόσον τα οριστικά αποτελέ-
σματα για τον διορισμό τους εκδίδονται εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβο-
λής των αιτήσεών τους.» ...............................................................
Άρθρο 29
Τελικές διατάξεις
1. Τα άρθρα 7 και 9, καθώς και οι προθεσμίες των άρ-
θρων 19, 20, 22, 23 του Κεφαλαίου Γ΄ και των άρθρων
24, 26 και 28 του Κεφαλαίου Δ΄ δεν εφαρμόζονται σε
διοριστέους προκηρύξεων του Ανωτάτου Συμβουλίου Ε-
πιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) οι οποίες δημοσιεύθη-
καν μέχρι και την έναρξη ισχύος του παρόντος.
Επομένως η ποινή δεν αφορά τις 2-3γβ, αλλά θα ξεκινήσει να ισχύει από την επόμενη προκήρυξη. Τα αναφέρω όλα αυτά για να είναι ξεκαθαρισμένα και να μην γίνονται συνέχεια οι ίδιες ερωτήσεις.
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 24, 2024 17:32:38 GMT
Ναι, κατέβασα το pdf, έλεγξα το χαρτί μονίμου κατοικίας που τους υπέβαλα, το επισύναψα ξανά στην ένστασή μου, τους είπα ότι το πήρα από το πληροφοριακό σύστημά τους.
Αν δεν είναι λάθος στο excel, δεν μπορώ να βρω καμία λογική εξήγηση γιατί στον ίδιο Δήμο, που έβγαλε 3 θέσεις με κωδικό 6 και τις έχω δηλώσει όλες σωστά, μου μετρήσαν την εντοπιότητα μόνο στη μία, αυτή του μηχανικού και όχι για τις άλλες 2, του πίνακα της πληροφορικής...
Αν μου διορθώσουν και την εμπειρία ... μάλλον θα αρνηθώ τη θέση γιατί θα βρεθώ στην πρώτη μου επιλογή (αν σας ακούγεται παράλογο, το εξηγώ στο 1ο μου post). Είχε γίνει με εντοπιότητα σε μέλος από 2ΓΒ (το έγραψα πιο πάνω), βέβαια αυτός και προσωρινά και οριστικά παρέμενε στην ίδια θέση με το +20 (απλά την είχε κάνει μήπως στα οριστικά άλλαζε και έχανε και την δεύτερη στην πόλη του που δεν του είχαν βάλει το +20 εσφαλμένα)
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 24, 2024 17:35:07 GMT
borges80 Αυτό με τα 3 χρόνια για αναπληρώσεις με δυνατότητα παράτασης να φθάνουν τα 5 έτη με 3 αναπλ. ΜΑΧ, το λέγαμε από την αρχή ότι είναι Η ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ η ίδια....δηλαδή με απεριόριστες αναπλ. που ίσχυε στις Κ ήθελαν 10 χρόνια για να κάνουν 3 πχ...?🤣🤦♀️ Μόνο και μόνο που υπάρχει αυτή η πρόβλεψη, παραδέχονται και οι ίδιοι ότι ούτε 1 αναπλ./θέση δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν σε λιγότερο από 1 χρόνο...
|
|
borges80
Buzz
Γέλα παλιάτσο....
|
Post by borges80 on Oct 24, 2024 17:38:57 GMT
Άρθρο 76
Έναρξη ισχύος
1. Με την επιφύλαξη της παρ. 2, η ισχύς του παρόντος
αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυ-
βέρνησης, εκτός αν άλλως ορίζεται σε επιμέρους διατά-
ξεις.
2. Η ισχύς του Μέρους Β΄ αρχίζει από την 1η.1.2025,
με εξαίρεση: α) τα άρθρα 41, 42, 44 και 45, η ισχύς των
οποίων αρχίζει από τη δημοσίευση του παρόντος στην
Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και β) του άρθρου 50 του
Κεφαλαίου Δ΄, η ισχύς του οποίου αρχίζει από την
5η.2.2024.
Επομένως ό,τι αφορά το ασεπ ξεκινάει να ισχύει με το που βγει το ψηφισθέν νομοσχέδιο σε φεκ.
|
|
|
Post by Μαρία on Oct 24, 2024 17:41:18 GMT
Ναι , αφού είχαν το ίδιο λάθος και στην προκήρυξη 2γβ, μάλλον αυτο έγινε. Αλλά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό. Νομιζα ότι τα κατεβάζουν όλα από ενα erp όχι ότι τα " τραβανε" ή τα αντιγραφουν σε excel . Πλήρωσαν έναν σκασμό λεφτά σε εξωτερική εταιρεία για να φτάσουν στο excel.
|
|
borges80
Buzz
Γέλα παλιάτσο....
|
Post by borges80 on Oct 24, 2024 17:42:52 GMT
borges80 Αυτό με τα 3 χρόνια για αναπληρώσεις με δυνατότητα παράτασης να φθάνουν τα 5 έτη με 3 αναπλ. ΜΑΧ, το λέγαμε από την αρχή ότι είναι Η ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ η ίδια....δηλαδή με απεριόριστες αναπλ. που ίσχυε στις Κ ήθελαν 10 χρόνια για να κάνουν 3 πχ...?🤣🤦♀️ Μόνο και μόνο που υπάρχει αυτή η πρόβλεψη, παραδέχονται και οι ίδιοι ότι ούτε 1 αναπλ./θέση δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν σε λιγότερο από 1 χρόνο... Περσεφόνη οι 3 αναπληρώσεις θα γίνουν μόνο για 2-3γβ (η και καλά επιτάχυνση). Μετά στην επόμενη προκήρυξη γβ θα γίνουν αρκετές περισσότερες. Όσες δλδ προλαβαίνουν να γίνουν σε 3+2 χρόνια.
|
|
|
Post by Persefoni on Oct 24, 2024 17:44:44 GMT
borges80 Αυτό με τα 3 χρόνια για αναπληρώσεις με δυνατότητα παράτασης να φθάνουν τα 5 έτη με 3 αναπλ. ΜΑΧ, το λέγαμε από την αρχή ότι είναι Η ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ η ίδια....δηλαδή με απεριόριστες αναπλ. που ίσχυε στις Κ ήθελαν 10 χρόνια για να κάνουν 3 πχ...?🤣🤦♀️ Μόνο και μόνο που υπάρχει αυτή η πρόβλεψη, παραδέχονται και οι ίδιοι ότι ούτε 1 αναπλ./θέση δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν σε λιγότερο από 1 χρόνο... Περσεφόνη οι 3 αναπληρώσεις θα γίνουν μόνο για 2-3γβ (η και καλά επιτάχυνση). Μετά στην επόμενη προκήρυξη γβ θα γίνουν αρκετές περισσότερες. Όσες δλδ προλαβαίνουν να γίνουν σε 3+2 χρόνια. Αααα...δεν παρακολούθησα το ψηφισθέν...λάθος το είχα συμπεράνει τότε εγώ...
|
|
|
Post by anna55 on Oct 24, 2024 17:46:30 GMT
Αναφέρει το ψηφισθέν νομοσχέδιο : Άρθρο 76 Έναρξη ισχύος 1. Με την επιφύλαξη της παρ. 2, η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυ- βέρνησης, εκτός αν άλλως ορίζεται σε επιμέρους διατά- ξεις. 2. Η ισχύς του Μέρους Β΄ αρχίζει από την 1η.1.2025, με εξαίρεση: α) τα άρθρα 41, 42, 44 και 45, η ισχύς των οποίων αρχίζει από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και β) του άρθρου 50 του Κεφαλαίου Δ΄, η ισχύς του οποίου αρχίζει από την 5η.2.2024. Επομένως ό,τι αφορά το ασεπ ξεκινάει να ισχύει με το που βγει το ψηφισθέν νομοσχέδιο σε φεκ.
|
|
|
Post by anna55 on Oct 24, 2024 17:47:51 GMT
Δηλαδή θα ισχύουν και οι νέες προθεσμίες για πρόσληψη από τους φορείς;
|
|
|
Post by kotonos on Oct 24, 2024 17:49:06 GMT
Επίσης για την εντοπιότητα το προφανές είναι ότι η μία θέση προέβλεπε ενώ η άλλη όχι. Ευχαριστώ για τους προβληματισμούς σας.
Όσον αφορά την περίπτωσή μου: - Και οι 2 θέσεις (μηχανικού και πληροφορικού) είναι στον ίδιο Δήμο που δίνει εντοπιότητα. Και οι 2 θέσεις είχαν τον κωδικό 6.
- Το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας μου είναι ως πληροφορικός. - Απ' ότι κατάλαβα από την προκήρυξη, όλη η εμπειρία αναγνωρίζεται, ανεξαρτήτως αντικειμένου - αλλά ακόμη και να μην είναι έτσι, ως πληροφορικός σκέτο, έχω περισσότερη από αυτή που μου υπολόγισαν.
Αν θα έπρεπε να υποθέσω, νομίζω ότι το 2ο άτομο που υπολόγισε τα μόριά μου για τη θέση της πληροφορικής, πήρε τη δουλειά που έκανε ο/η συνάδελφός του στον πίνακα των μηχανικών, έσειρε τα κελιά από τον πίνακα του excel ένα δεξιά και μετά c(l)opy/paste. Επειδή δεν ήταν κλειδωμένα, δεν υπολογίστηκε το 20αρι της εντοπιότητας και μειώθηκε η εμπειρία μου κατά 1. Its a simple enough explanation that fits the answer (imho).
Τελικά ξέρει κάποιος αν ο ΑΣΕΠ έχει δικαίωμα να διορθώσει μόρια ενώ δεν το έχεις ζητήσει; Εγώ θέλω να μου αναγνωριστεί η εντοπιότητα, και είναι ο λόγος της ένστασής μου, αλλά δεν θέλω να μου διορθώσουν την εμπειρία (η οποία και αυτή είναι λάθος αλλά δεν το ζητάω στην ένσταση).
billy Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Αν και έχουν ξεχωριστό πεδίο σχετικά με την απόφαση και θα υπέθετα ότι το πεδίο "Κατάσταση Επεξεργασίας" είναι για να παρακολουθώ τα βήμα πριν τη τελική απόφαση, φαίνεται ότι δεν το χρησιμοποιούν. Να μην ανησυχώ ότι δεν την έχουν δει καν.
Ευχαριστώ
Αγαπητέ, τις θέσεις μηχανικού και πληροφορικάριου τις διεκδίκησες με τον ίδιο τίτλο σπουδών;
|
|
borges80
Buzz
Γέλα παλιάτσο....
|
Post by borges80 on Oct 24, 2024 18:00:47 GMT
Άρθρο 18
Πλήρωση θέσεων ετών 2022 - 2023 και 2024 - 2025
από τους επιτυχόντες της πρόσκλησης/προκήρυξης
2Γ/2022 - Πλήρωση θέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής
Δημοσίων Εσόδων ................................................. 2. Σε κάθε περίπτωση οι πίνακες επιτυχόντων της υπό
στοιχεία 2Γ/2022 πρόσκλησης/προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π.
παύουν να ισχύουν από την έκδοση της βαθμολογίας ε-
πόμενης γραπτής διαδικασίας για τις κατηγορίες Π.Ε.
και Τ.Ε. και για τις αντίστοιχες ειδικότητες. ......................................
Επομένως αν γίνει σπαστός σε κλάδους-ειδικότητες όπως λένε ο 2ος γραπτός διαγωνισμός και αφήσουν (ας υποθέσουμε) για το τέλος τον κλάδο διεκπαιρέωσης, τότε μπορεί να συνεχίσει να ισχύει ο πίνακας αυτός για πολύ καιρό ακόμα, με ότι (θετικό) αυτό συνεπάγεται.
|
|