|
Post by akatonomastos on Oct 26, 2024 8:53:22 GMT
Γνωμη μου ειναι, επειδη οπως λενε βιαζονται να γεμισουν τις κενες θεσεις, οτι θα βαλουν κωλυμα διορισμου (το μηνα που θα γινονται οι αιτησεις) και οσοι εχουμε διοριστει απο 3ΓΒ, δεν θα εχουμε δικαιωμα συμμετοχης!!! Ανεφεραν ηδη στη Βουλη οτι καθε προκηρυξη ειναι ξεχωριστη, αρα μπορουν να εφαρμοσουν το κωλυμα διορισμου!!! Αν εφαρμοσουν τετοια τακτικη το σωστο ειναι να αποκλεισουν ολους τους διοριστεους Σύμφωνα με άρθρο 9 του Ν. 169/2024, εφόσον τα οριστικά αποτελέσματα βγουν Νοέμβριο (ως αναμένεται με την ως σήμερα πληροφόρηση), οπότε καθίστανται διοριστέοι (όχι διορισμένοι), αυτοί που είναι στους οριστικούς πίνακες για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες θα πρέπει να μην αποδεχθούν τη θέση τους πριν την έναρξη υποβολής αιτήσεων της επόμενης προκύρηξης. Βάζοντας ένα χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο πρέπει να το δηλώσουν πριν ξεκινήσουν οι αιτήσεις της επόμενης προκύρηξης δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
Διόθρωση: Ακόμη κι αν αρνηθεί, έχει την 3ετή ποινή του αποκλεισμού.
Διόρθωση της διόρθωσης, το συγκεκριμένο άρθρο έχει έναρξη ισχύος την 1/1/2025
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 26, 2024 9:03:42 GMT
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους στους εορτάζοντες/εορτάζουσες!
|
|
|
Post by billy on Oct 26, 2024 9:06:17 GMT
Και αν μπουν... τσακισμενοι απο την αναμονή των αναπληρωσεων... Πάει για χρόνια η βαλίτσα.... Να περιμένουμε τι θα αφήσουν τελικά οι 3700 μετά τα οριστικά των νέων προκηρύξεων... για να ξεκινήσουν οι αναπληρωσεις των τωρινών και των επομενων ΓΒ....Παρέα με τον αδελφό της Ελπιδας! youtu.be/O6nLChp_lfI?si=UxiPcWk0jlpPv8SM Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες με τη χάρη του Αη-Δημήτρη! Και μακάρι για όλους να είναι το καράβι γερό, κι αν δεν είναι, να βρούμε ένα πάτημα να στεριώσει.
|
|
|
Post by iliasilias on Oct 26, 2024 9:20:37 GMT
Καλημέρα σε όλους και Χρόνια πολλά!
Παιδιά θα ήθελα όποιος γνωρίζει ,να μου απαντήσει σε κάποια ερωτήματα σχετικά με την προκήρυξη 6κ2024 ,και αφορά κοντινό μου πρόσωπο ΑΜΕΑ.
1. Το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο επηρεάζει την 6κ 2024(ποινές αποκλεισμού κ.α); 2. Η μη μισθωτή ασφάλιση καθηγητή μετράει; Στον ΕΦΚΑ όμως εμφανίζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας (Φροντιστήριο -πραγματωγνωμονα) ,χωρίς να αναγράφονται οι υπηρεσίες εκπαίδευσης που παρέχει. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να την αποδείξει; 3.Στην αίτηση στην πλατφόρμα του ΑΣΕΠ δεν του δίνει την δυνατότητα ανάκλησης δικαιολογητικών . Λογικά θα τα αντλεί ο ΑΣΕΠ από το πεδίο του Μητρώου. Σωστά; 4.Την Βεβαίωση κατεύθυνσης πτυχίου να την υποβάλει στην ενότητα "ΑΛΛΑ" του μητρώου; Εκεί ανεβάζει και την αστυνομική ταυτότητα ή δεν είναι απαραίτητο; 5.Η σύζυγος του είναι δημόσιος υπάλληλος στην πόλη που διαμένουν .Στην περίπτωση που διοριστεί μακριά ,μπορεί να επωφεληθεί από το άρθρο περί συνήπηρετησης και να έρθει άμεσα στον τόπο του;
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας!
Οποιαδήποτε απάντηση ,ακόμα και τμηματικά καλοδεχούμενη!
|
|
|
Post by Μαρία on Oct 26, 2024 9:21:05 GMT
Αν εφαρμοσουν τετοια τακτικη το σωστο ειναι να αποκλεισουν ολους τους διοριστεους Σύμφωνα με άρθρο 9 του Ν. 169/2024, εφόσον τα οριστικά αποτελέσματα βγουν Νοέμβριο (ως αναμένεται με την ως σήμερα πληροφόρηση), οπότε καθίστανται διοριστέοι (όχι διορισμένοι), αυτοί που είναι στους οριστικούς πίνακες για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες θα πρέπει να μην αποδεχθούν τη θέση τους πριν την έναρξη υποβολής αιτήσεων της επόμενης προκύρηξης. Βάζοντας ένα χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο πρέπει να το δηλώσουν πριν ξεκινήσουν οι αιτήσεις της επόμενης προκύρηξης δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
So , εγω δεν είχα καταλάβει σωστά. Εσύ λες ότι όποιος θα είναι στα οριστικά αποτελέσματα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής εκτός αν αρνηθεί πριν τη θέση που έχει; Και αν η καινούρια προκήρυξη βγαίνει πριν διοριστεί; Δηλαδή δεν έχει σημασία ο διορισμός αλλά τα οριστικά μόνο;
|
|
|
Post by akatonomastos on Oct 26, 2024 9:29:11 GMT
Σύμφωνα με άρθρο 9 του Ν. 169/2024, εφόσον τα οριστικά αποτελέσματα βγουν Νοέμβριο (ως αναμένεται με την ως σήμερα πληροφόρηση), οπότε καθίστανται διοριστέοι (όχι διορισμένοι), αυτοί που είναι στους οριστικούς πίνακες για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες θα πρέπει να μην αποδεχθούν τη θέση τους πριν την έναρξη υποβολής αιτήσεων της επόμενης προκύρηξης. Βάζοντας ένα χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο πρέπει να το δηλώσουν πριν ξεκινήσουν οι αιτήσεις της επόμενης προκύρηξης δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
So , εγω δεν είχα καταλάβει σωστά. Εσύ λες ότι όποιος θα είναι στα οριστικά αποτελέσματα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής εκτός αν αρνηθεί πριν τη θέση που έχει; Και αν η καινούρια προκήρυξη βγαίνει πριν διοριστεί; Δηλαδή δεν έχει σημασία ο διορισμός αλλά τα οριστικά μόνο; Παραθέτω το κείμενο του νόμου: Στο άρθρο 24 του ν. 4765/2021 (Α’ 6), περί των πινάκων διοριστέων/προσληπτέων, προστίθεται παρ. 7 ως εξής: «7. Οι διοριστέοι των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και Υ.Ε. καθώς και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού που δεν αποδέχονται τον διορισμό τους ή αποδέχονται και δεν προσέρχονται να αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτούνται μέσα σε δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία πρόσληψης ή διορισμού τους, δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν για τρία (3) έτη σε διαδικασίες πλήρωσης θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2, εφόσον τα οριστικά αποτελέσματα για τον διορισμό τους εκδίδονται εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεών τους.»
Διορθώνω σε σχέση και με προηγούμενη ανάρτησή μου. Ακόμη κι αν αρνηθεί, έχει την 3ετή ποινή του αποκλεισμού.
Διόρθωση της διόρθωσης, το συγκεκριμένο άρθρο έχει έναρξη ισχύος την 1/1/2025 (Άρ. 75 του ίδιου νόμου)
Συγνώμη φίλοι αλλά τώρα διαβάζω νόμο κι έχω τηλεφωνήματα κι άλλες παρεμβολές.
|
|
|
Post by billy on Oct 26, 2024 9:45:50 GMT
[...] στους πίνακες της πληροφορικής, για την ίδια περιοχή δεν μου αναγνώρισαν εντοπιότητα ενώ παράλληλα κάνανε λάθος και στην εμπειρία! Με την εντοπιότητα θα ήμουν πρώτος στο νομό μου, με τα προσωρινά βρίσκομαι σε διπλανό νομό (η πρώτη μου επιλογή ήταν αλλού, γιατί σχεδιάζαμε να μετακομίσουμε οικογενειακώς). Φυσικά έκανα ένσταση - αλλά μόνο για την εντοπιότητα, όχι για την εμπειρία. mcalavera, καλημέρα. Εχεις μήπως μελετήσει ποιες μεταβολές θα φέρει η ένστασή σου, αν ευδοκιμήσει, τόσο σε εσένα όσο και σε άλλους προσωρινά διοριστέους (πίνακας πληροφορικής); Κάτι τέτοιο θα είχε νόημα για να έχουμε μια έστω ελάχιστη εικόνα για τις πιθανές "καραμπόλες" στα οριστικά. Δηλαδή έστω ότι δικαιώνεται η ένσταση (σενάριο Α με εντοπιότητα + εμπειρία, σενάριο Β μόνο με εντοπιότητα, σενάριο Γ μόνο με εμπειρία). 1. Αλλάζει η θέση διορισμού σου; 2. Αν ναι, ο άλλος που του παίρνεις τη θέση που πάει; Προκαλεί με τη σειρά του ντόμινο;
3. Τέλος, πόσες /τι λογής αλλεπάλληλες μετακινήσεις συνεπάγεται η μετακίνηση (2) σε άλλους προσωρινά διοριστέους;
Θα ήταν πολύ βοηθητική μια τέτοια μικροέρευνα, εννοείται χωρίς πολλές λεπτομέρειες και προσωπικά δεδομένα. Αλλωστε ο Πουαρώ έχει ξυπνήσει μέσα σου ήδη!
|
|
|
Post by akatonomastos on Oct 26, 2024 9:46:23 GMT
Ενδεχομένως, το άρθρο 9 αιτιολογεί (?) ως ένα σημείο και την καθυστέρηση έκδοσης οριστικών όπως και την πορεία άλλων προκυρήξεων που τρέχουν όπως αυτή των ΕΕΠ
|
|
|
Post by akatonomastos on Oct 26, 2024 10:05:00 GMT
Κάποιος ας κοιτάξει το αρ. 7 σε σχέση με αρ. 29 (Τελικές διατάξεις) και αρ. 76 (Έναρξη ισχύος) γιατί μπορεί να έχω μπερδευτεί για το αν η ποινή αποκλεισμού εφαρμόζεται και στη 3ΓΒ/2022
|
|
|
Post by geoastrix on Oct 26, 2024 10:24:57 GMT
Ερώτηση: Σε περίπτωση που κάποιος έχει διοριστεί με χρήση της εντοπιότητας στην 3ΓΒ, μπορεί να παραιτηθεί αργότερα για να γίνει εκπαιδευτικός ; Αν ναι σε πόσο χρόνο από την ορκωμοσία;
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 26, 2024 10:28:30 GMT
Κάποιος ας κοιτάξει το αρ. 7 σε σχέση με αρ. 29 (Τελικές διατάξεις) και αρ. 76 (Έναρξη ισχύος) γιατί μπορεί να έχω μπερδευτεί για το αν η ποινή αποκλεισμού εφαρμόζεται και στη 3ΓΒ/2022 Ποιο είναι το πρόβλημα. Το άρθρο 7 εφαρμόζεται στις νέες προκηρύξεις. Το άρθρο 76 ορίζει την έναρξη ισχύος των άρθρων και το άρθρο 29 προστατεύει τις 2ΓΒ και 3ΓΒ από τα νέα άρθρα
|
|
|
Post by user23 on Oct 26, 2024 10:34:08 GMT
Κάποιος ας κοιτάξει το αρ. 7 σε σχέση με αρ. 29 (Τελικές διατάξεις) και αρ. 76 (Έναρξη ισχύος) γιατί μπορεί να έχω μπερδευτεί για το αν η ποινή αποκλεισμού εφαρμόζεται και στη 3ΓΒ/2022 Από 1/1/2025 έχει έναρξη ισχύος το Β μέρος του νόμου που δεν αφορά το άρθρο 7. Άρα ισχύει ότι γράφει το άρθρο 29. Δηλαδή δεν έχει εφαρμογή σε προκηρύξεις που εκδόθηκαν πριν την δημοσίευση του νόμου (την 25/10/2024).
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 26, 2024 10:35:31 GMT
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 26, 2024 10:49:05 GMT
Και αν μπουν... τσακισμενοι απο την αναμονή των αναπληρωσεων... Πάει για χρόνια η βαλίτσα.... Να περιμένουμε τι θα αφήσουν τελικά οι 3700 μετά τα οριστικά των νέων προκηρύξεων... για να ξεκινήσουν οι αναπληρωσεις των τωρινών και των επομενων ΓΒ....Παρέα με τον αδελφό της Ελπιδας! youtu.be/O6nLChp_lfI?si=UxiPcWk0jlpPv8SM Οι περισσοτερες μη αποδοχες εκτιμω οτι θα ειναι αμεσες, οποτε θα διοριστουν οι περισσοτεροι αρκετα νωριτερα. Εκτιμω... Μακάρι... Αλλά εχω κάποιες επιφυλάξεις ως προς αυτο! Έννοιες οπως,, περιέργεια (ας δούμε και τι άλλο μπορεί να προκύψει), απληστία (εχω το σίγουρο, δε χανω και τίποτα,,,), ακόμα και μικροψυχια (κατσε να τα κανω όλα μπαχαλο, κι ας ψήνονται άλλοι)είναι πολυ συχνοι και κακοι σύμβουλοι!!!!
|
|
|
Post by Μαρία on Oct 26, 2024 10:51:36 GMT
Κάποιος ας κοιτάξει το αρ. 7 σε σχέση με αρ. 29 (Τελικές διατάξεις) και αρ. 76 (Έναρξη ισχύος) γιατί μπορεί να έχω μπερδευτεί για το αν η ποινή αποκλεισμού εφαρμόζεται και στη 3ΓΒ/2022 Από 1/1/2025 έχει έναρξη ισχύος το Β μέρος του νόμου που δεν αφορά το άρθρο 7. Άρα ισχύει ότι γράφει το άρθρο 29. Δηλαδή δεν έχει εφαρμογή σε προκηρύξεις που εκδόθηκαν πριν την δημοσίευση του νόμου (την 25/10/2024). Έτσι εξηγείται και η επιτάχυνση. Θα έχουν τους ίδιους επιτυχόντες απλά σε αλλες θέσεις οπότε έχουν ελεγχόμενα τα δικαιολογητικά τους . Πετάνε το μπαλάκι στους φορείς που θα παλέψουν με τις αναπληρώσεις .
|
|