|
Post by Persefoni on Oct 27, 2024 18:31:23 GMT
Πωπωωω... Ισχύει παντού στο δημόσιο αυτό; Έχω πάθει σοκ... Δεν μπορώ να είμαι 3 μήνες απλήρωτη, έχω υποχρεώσεις, δόσεις κτλ. Σοκ! 🤦♀️ Θα τρεφεσαι με παντεσπάνι.... Αχ αχ η μεριμνουσα πολιτεία... Θα τη βρεις την άκρη, μην απελπίζεσαι! Πάλι καλά είναι οι 3 μήνες.... Άλλοι περιμένουν πολύ περισσότερο την κρατική μέριμνα (συντάξεις κτλ) Υπάρχουν και άλλοι που λένε ότι πληρώνεσαι στις 10 του επόμενου μήνα από τον διορισμό ή ΜΑΧ 1,5 μήνα από αυτόν... esdda2.freeforums.net/post/129550Ίσως παίζουν διαφορές από φορείς σε φορείς, περιμένουμε νέα για 1η πληρωμή και από τους υπόλοιπους της 2ΓΒ, σε κανένα μήνα θα μας έχει λυθεί κι αυτή η απορία λογικά!!😉
|
|
alex71
Pink Panther
Προσωρινά ΑΑΔΕ Αθήνα
|
Post by alex71 on Oct 27, 2024 18:34:36 GMT
Καλησπέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Καλό τριήμερο να έχουμε. Είχα μέρες να μπω καθώς τελικά βγήκε το ΦΕΚ, πήρα τηλέφωνο την προϊσταμένη να ρωτήσω πότε να πάω να ορκιστώ και μου λέει και αύριο αν μπορείς έλα. Τελικά ορκίστηκα την ημέρα των γενεθλίων μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά την Λίνα για τη βοήθεια που μας προσέφερε με τις σημειώσεις και τις συμβουλές της. Μεγάλη χαρά και τιμή που σε βρήκα και συνομίλησα εστώ διαδικτυακά και τηλεφωνικά μαζί σου Λίνα. Οπότε βρεθείς στα μέρη μου είσαι ευπρόσδεκτη και θα προσπαθήσω να θυμηθώ το καλοκαίρι να τηρήσω μια υπόσχεση που είχα δώσει. Επίσης ευχαριστώ εσάς όλους για την παρέα και τις συζητήσεις που κάναμε όλο αυτό το διάστημα. Σε πρώτη φάση μου δώσανε να διαβάσω τους νόμους για να ξέρω κάποια πράγματα και σιγά σιγά θα μπούμε στο κλίμα. Σας ευχαριστώ όλους. Καλή σταδιοδρομία αγαπητέ Ιωάννη! Κάθε καλό από δω και πέρα!
|
|
vogel
Wednesday
|
Post by vogel on Oct 27, 2024 18:41:16 GMT
Πωπωωω... Ισχύει παντού στο δημόσιο αυτό; Έχω πάθει σοκ... Δεν μπορώ να είμαι 3 μήνες απλήρωτη, έχω υποχρεώσεις, δόσεις κτλ. Σοκ! 🤦♀️ Δεν είναι απόλυτο αλλά σίγουρα η πρώτη πλρωμή θα αργήσει λίγο. Επίσης για το μετοχικο ταμειο εξαρταται από τον φορέα σου αν συμμετέχει σε αυτό ή όχι.
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 27, 2024 18:43:03 GMT
Θα τρεφεσαι με παντεσπάνι.... Αχ αχ η μεριμνουσα πολιτεία... Θα τη βρεις την άκρη, μην απελπίζεσαι! Πάλι καλά είναι οι 3 μήνες.... Άλλοι περιμένουν πολύ περισσότερο την κρατική μέριμνα (συντάξεις κτλ) Υπάρχουν και άλλοι που λένε ότι πληρώνεσαι στις 10 του επόμενου μήνα από τον διορισμό ή ΜΑΧ 1,5 μήνα από αυτόν... esdda2.freeforums.net/post/129550Ίσως παίζουν διαφορές από φορείς σε φορείς, περιμένουμε νέα για 1η πληρωμή και από τους υπόλοιπους της 2ΓΒ, σε κανένα μήνα θα μας έχει λυθεί κι αυτή η απορία λογικά!!😉 Ναι βρε Περσεφόνη! Ακούω κατι πράγματα και τρελαίνομαι! Δηλαδή εντάξει.... Δε σκέφτονται οτι ο άλλος μπορεί να μην έχει να ζήσει; Δεν είμαστε και στη συνέχεια εποχής που όλα ηταν ρόδινα... Οι περισσότεροι ειναι πλέον μεροδουλι μεροφαι....
|
|
|
Post by teoperi on Oct 27, 2024 19:07:23 GMT
Ορκίστηκα ΑΑΔΕ 05/04, πληρωθήκαμε 31/05 μαζεμένα. Σε όλο το Δημόσιο ισχύει το ίδιο, μέχρι να μηχανογραφηθούν τα στοιχεία των εργαζομένων (γιατί δεν θα είναι ένας, θα είναι πολλοί ταυτοχρονα) και να δοθούν στα τμήματα για πληρωμή περνάει χρόνος. Δεν υπάρχει κανένας φορέας Δημοσίου που να πληρώνει την 1η φορά ακριβώς στην ώρα του.
Σε οτι αφορα το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων:
Προαιρετικά μετέχουν στο Μ.Τ.Π.Υ. οι υπάλληλοι που υπηρετούν με σχέση δημοσίου δικαίου σε Πρωτοβάθμιους (Δήμοι) Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε Ν.Π.Δ.Δ., οι οποίοι μέχρι την έναρξη ισχύος του Ν. 4997/2022 δεν μετείχαν υποχρεωτικά στο Μ.Τ.Π.Υ., καθώς και όσοι εκ των υπαλλήλων με σχέση δημοσίου δικαίου των Δευτεροβάθμιων (Περιφέρειες) Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μετέχουν στο Μ.Τ.Π.Υ. βάσει γενικών ή ειδικών διατάξεων.Επισημαίνεται ότι η προαιρετικότητα αφορά και τους νεοπροσλαμβανόμενους σε Πρωτοβάθμιους (Δήμοι) Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και σε Ν.Π.Δ.Δ. που δεν συμμετέχουν ήδη στο Μ.Τ.Π.Υ. βάσει καταστατικών ή ειδικών διατάξεων.
Υποχρεωτικά μετέχουν στο Μ.Τ.Π.Υ. οι ήδη υπηρετούντες υπάλληλοι με σχέση δημοσίου δικαίου και οι νεοπροσλαμβανόμενοι με την ίδια σχέση των Ν.Π.Δ.Δ. που ήδη συμμετέχουν στο Μ.Τ.Π.Υ. βάσει καταστατικών ή ειδικών διατάξεων, καθώς και των Δευτεροβάθμιων (Περιφέρειες) Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Β. Οι προαιρετικά συμμετέχοντες στο Μ.Τ.Π.Υ. έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις των ήδη υποχρεωτικά συμμετεχόντων (μετόχων), όπως αναλύονται κατωτέρω.
Β1. Δικαίωμα εγγραφής (άρθρο 25 του Π.Δ. 422/1981) Οι προαιρετικά συμμετέχοντες οφείλουν να καταβάλουν με την έναρξη διενέργειας τακτικών κρατήσεων επί των αποδοχών τους και κρατήσεις για το δικαίωμα εγγραφής, το οποίο ισούται με το σύνολο των ακαθάριστων αποδοχών (βασικός μισθός και όλα τα επιδόματα) του πρώτου μετά την υποβολή της αίτησής τους μήνα μισθοδοσίας τους. Το ποσό αυτό παρακρατείται από τις αποδοχές τους και αποδίδεται στο Ταμείο σε 12 συνεχείς μηνιαίες δόσεις,
υ.γ. το δικαίωμα εγγραφής με απλά λόγια είναι ενας ολόκληρος ΜΙΚΤΟΣ μισθός. Δηλαδή 1 μήνα θα δουλέψετε τζάμπα, για το ΜΤΠΥ... Είναι πολλά...
|
|
|
Post by Asep90 on Oct 27, 2024 19:57:19 GMT
Πωπωωω... Ισχύει παντού στο δημόσιο αυτό; Έχω πάθει σοκ... Δεν μπορώ να είμαι 3 μήνες απλήρωτη, έχω υποχρεώσεις, δόσεις κτλ. Σοκ! 🤦♀️ Δεν είναι απόλυτο αλλά σίγουρα η πρώτη πλρωμή θα αργήσει λίγο. Επίσης για το μετοχικο ταμειο εξαρταται από τον φορέα σου αν συμμετέχει σε αυτό ή όχι. Εγώ ξεκίνησα εργασία 22/9 και η πρώτη πληρωμή μου έγινε 10/10 και πληρωθηκα για το διάστημα του 9ου που εργάστηκα και ολόκληρο το μισθό του 10ου. Είμαι σε Δήμο και δεν ξέρω αν σε άλλους φορείς ισχύει κάτι διαφορετικό.
|
|
dori
Pink Panther
|
Post by dori on Oct 27, 2024 20:16:40 GMT
Να είστε καλά παιδιά. Ηρέμησα λίγο, ευτυχώς που το έμαθα νωρίτερα για να βρω λύση μέχρι τότε.
|
|
|
Post by teo1978 on Oct 28, 2024 5:25:20 GMT
Να είστε καλά παιδιά. Ηρέμησα λίγο, ευτυχώς που το έμαθα νωρίτερα για να βρω λύση μέχρι τότε. Και εγώ έκανα δύο μήνες περίπου να πάρω τα πρώτα χρήματα. Σύμβαση εργασίας σε δήμο.
|
|
|
Post by Μαρία on Oct 28, 2024 5:35:57 GMT
Εγω λιγότερο σπο 2 μηνες και ήμουν ιδοχ που πληρώνονται μια φορά μόνο το μήνα. Ανάλογα με τον φορέα είναι
|
|
|
Post by akatonomastos on Oct 28, 2024 5:49:20 GMT
Να είστε καλά παιδιά. Ηρέμησα λίγο, ευτυχώς που το έμαθα νωρίτερα για να βρω λύση μέχρι τότε. Δεν είναι το σύνηθες να μένεις 1-2 μήνες απλήρωτος. Συνήθως 1-1,5 μήνα ή και λιγότερο. Αυτό που είναι συνηθισμένο και αργεί είναι η ενσωμάτωση στις αποδοχές επιδομάτων και αυξήσεων λόγω προσμετρούμενης εμπειρίας, μεταπτυχιακών, διδακτορικών κ.λπ.
Στο τέλος όμως τα παίρνεις αυτά αναδρομικά. Δεν υπάρχει γενικός κανόνας, εξαρτάται από υπηρεσίες φορέα.
|
|
psi
Nemo
|
Post by psi on Oct 28, 2024 6:26:54 GMT
Να είστε καλά παιδιά. Ηρέμησα λίγο, ευτυχώς που το έμαθα νωρίτερα για να βρω λύση μέχρι τότε. Δεν είναι το σύνηθες να μένεις 1-2 μήνες απλήρωτος. Συνήθως 1-1,5 μήνα ή και λιγότερο. Αυτό που είναι συνηθισμένο και αργεί είναι η ενσωμάτωση στις αποδοχές επιδομάτων και αυξήσεων λόγω προσμετρούμενης εμπειρίας, μεταπτυχιακών, διδακτορικών κ.λπ.
Στο τέλος όμως τα παίρνεις αυτά αναδρομικά. Δεν υπάρχει γενικός κανόνας, εξαρτάται από υπηρεσίες φορέα.
Ναι, περιεργο μου φαινεται κι εμενα για το Δημοσιο. Σαν αναπληρωτης ειχα προσληφθει 26/2, και στις 10/3 πληρωθηκα τις τρεις ημερες που ειχα δουλεψει το Φλεβαρη! (οι αναπληρωτες πληρωνονται παντα στις ~10 του επομενου) [Βεβαια, αν ειχα προσληφθει 1/3, θα περιμενα ως τις ~10/4].
Αυτο σε συγκριση με τον ιδιωτικο τομεα, οπου παντα παρακαλαω να μπουν, να μπουν στην ωρα τους, να μπουν ολα, να μπουν οι τριετιες, τα δωρα, λες και μου κανουν χαρη...
|
|
|
Post by Lina_Admin on Oct 28, 2024 7:04:56 GMT
Δεν είναι απόλυτο αλλά σίγουρα η πρώτη πλρωμή θα αργήσει λίγο. Επίσης για το μετοχικο ταμειο εξαρταται από τον φορέα σου αν συμμετέχει σε αυτό ή όχι. Εγώ ξεκίνησα εργασία 22/9 και η πρώτη πληρωμή μου έγινε 10/10 και πληρωθηκα για το διάστημα του 9ου που εργάστηκα και ολόκληρο το μισθό του 10ου. Είμαι σε Δήμο και δεν ξέρω αν σε άλλους φορείς ισχύει κάτι διαφορετικό. Καλή σταδιοδρομία και σε σένα!!!
|
|
|
Post by Lina_Admin on Oct 28, 2024 7:06:48 GMT
Εγώ παρουσιάστηκα 11/6 και πληρώθηκα τέλη Αυγούστου... επομένως συμβαίνει καμιά φορά να μείνεις απλήρωτος και δύο μήνες. Έχει να κάνει με το πότε εργάστηκε κάποιος υπάλληλος στο προσωπικό για να πάρεις εσύ το μισθό σου... αν του έτυχε κάτι και έλειπε ή μεσολαβούσαν διακοπές όπως κι εμένα.. καθυστερούν λίγο παραπάνω από ένα με ενάμισι μήνα. Αλλά παιδιά όταν πήρα μαζεμένα.. όπως και να έχει το ευχαριστήθηκα!!
|
|
|
Post by Asep90 on Oct 28, 2024 7:38:29 GMT
Εγώ ξεκίνησα εργασία 22/9 και η πρώτη πληρωμή μου έγινε 10/10 και πληρωθηκα για το διάστημα του 9ου που εργάστηκα και ολόκληρο το μισθό του 10ου. Είμαι σε Δήμο και δεν ξέρω αν σε άλλους φορείς ισχύει κάτι διαφορετικό. Καλή σταδιοδρομία και σε σένα!!! Ευχαριστώ πολύ Λίνα! Και γενικά σε ευχαριστώ για όλα μιας και κατάφερα να διοριστώ χάρις σε εσένα αφού ανακάλυψα το φόρουμ από την αρχή που ξεκίνησα το διάβασμα χωρίς να έχω καμία εμπειρία από διαγωνισμούς πριν!!
|
|
|
Post by ioannisthegreat on Oct 28, 2024 10:08:27 GMT
Ναι είναι γνωστό αυτό ότι η πρώτη πληρωμή αργεί αλλά τα παίρνεις μαζεμένα. Είναι και οι κρατήσεις για το Μετοχικό ταμείο τον 1ο χρόνο και γενικά θα είναι δύσκολα στην αρχή. Αν δεν έχει κάποιος δικό του σπίτι ή λίγα χρήματα για να μπορεί να περάσει τον πρώτο καιρό είναι δύσκολο. Ευτυχώς πέρυσι δούλευα. Πωπωωω... Ισχύει παντού στο δημόσιο αυτό; Έχω πάθει σοκ... Δεν μπορώ να είμαι 3 μήνες απλήρωτη, έχω υποχρεώσεις, δόσεις κτλ. Σοκ! 🤦♀️ Aυτό ισχύει σίγουρα στα Υπουργεία. Δεδομένου ότι προπληρώνουν η μισθοδοσία Νοεμβρίου έχει ήδη φύγει ενώ από ότι κατάλαβα έχει βγει και η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου από το τμήμα Μισθοδοσίας συνεπώς από ότι κατάλαβα εμείς θα πληρωθούμε με τη μισθοδοσία Ιανουαρίου στις 27 Δεκέμβρη οπού θα πάρουμε το μισό Γενάρη, όσο έχουμε από Οκτώβρη και όλο πιθανότατα το μηνιάτικο για Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Αυτό αντιλήφθηκα αλλά μιλάμε για την μισθοδοσία των Υπουργείων που γίνεται κεντρικά. Δεν ισχύει το ίδιο για Δήμους, Περιφέρειες.
|
|