|
Post by ioannisthegreat on Oct 28, 2024 10:13:00 GMT
Καλησπέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Καλό τριήμερο να έχουμε. Είχα μέρες να μπω καθώς τελικά βγήκε το ΦΕΚ, πήρα τηλέφωνο την προϊσταμένη να ρωτήσω πότε να πάω να ορκιστώ και μου λέει και αύριο αν μπορείς έλα. Τελικά ορκίστηκα την ημέρα των γενεθλίων μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά την Λίνα για τη βοήθεια που μας προσέφερε με τις σημειώσεις και τις συμβουλές της. Μεγάλη χαρά και τιμή που σε βρήκα και συνομίλησα εστώ διαδικτυακά και τηλεφωνικά μαζί σου Λίνα. Οπότε βρεθείς στα μέρη μου είσαι ευπρόσδεκτη και θα προσπαθήσω να θυμηθώ το καλοκαίρι να τηρήσω μια υπόσχεση που είχα δώσει. Επίσης ευχαριστώ εσάς όλους για την παρέα και τις συζητήσεις που κάναμε όλο αυτό το διάστημα. Σε πρώτη φάση μου δώσανε να διαβάσω τους νόμους για να ξέρω κάποια πράγματα και σιγά σιγά θα μπούμε στο κλίμα. Σας ευχαριστώ όλους. Καλή σταδιοδρομία αγαπητέ Ιωάννη! Κάθε καλό από δω και πέρα! Ευχαριστώ πολύ. Ανταποδίδω τις ευχές.
|
|
|
Post by ev27 on Oct 28, 2024 10:17:13 GMT
Καλή σταδιοδρομία αγαπητέ Ιωάννη! Κάθε καλό από δω και πέρα! Ευχαριστώ πολύ. Ανταποδίδω τις ευχές. Ιωάννη καλή αρχή και εύχομαι όλα να γίνουν εύκολα!
|
|
vivs
Kill Bill
|
Post by vivs on Oct 28, 2024 10:56:44 GMT
Για την μισθοδοσία μου είπανε σε 2 με 3 μήνες θα πάρουμε τα πρώτα χρήματα. Συγγνώμη τι εννοείς; Θα δουλεύεις 2-3 μήνες απλήρωτος; 😯 Μάλλον διαφέρει από φορέα σε φορέα. Εγώ ορκίστηκα 1/10 και 24/10 πληρώθηκα τον Οκτώβριο.
|
|
|
Post by Mona_Liza on Oct 28, 2024 11:06:42 GMT
Πωπωωω... Ισχύει παντού στο δημόσιο αυτό; Έχω πάθει σοκ... Δεν μπορώ να είμαι 3 μήνες απλήρωτη, έχω υποχρεώσεις, δόσεις κτλ. Σοκ! 🤦♀️ Aυτό ισχύει σίγουρα στα Υπουργεία. Δεδομένου ότι προπληρώνουν η μισθοδοσία Νοεμβρίου έχει ήδη φύγει ενώ από ότι κατάλαβα έχει βγει και η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου από το τμήμα Μισθοδοσίας συνεπώς από ότι κατάλαβα εμείς θα πληρωθούμε με τη μισθοδοσία Ιανουαρίου στις 27 Δεκέμβρη οπού θα πάρουμε το μισό Γενάρη, όσο έχουμε από Οκτώβρη και όλο πιθανότατα το μηνιάτικο για Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Αυτό αντιλήφθηκα αλλά μιλάμε για την μισθοδοσία των Υπουργείων που γίνεται κεντρικά. Δεν ισχύει το ίδιο για Δήμους, Περιφέρειες. Ιωαννη καλη αρχη και παντα επιτυχιες ευχομαι !!!! 🍀Βολευει η πρωτη πληρωμη σου, οτι πρεπει για να μας κερασεις μελομακαρονα εκεινες τις μερες χεχεεεεχ
|
|
|
Post by ioannisthegreat on Oct 28, 2024 11:33:17 GMT
Aυτό ισχύει σίγουρα στα Υπουργεία. Δεδομένου ότι προπληρώνουν η μισθοδοσία Νοεμβρίου έχει ήδη φύγει ενώ από ότι κατάλαβα έχει βγει και η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου από το τμήμα Μισθοδοσίας συνεπώς από ότι κατάλαβα εμείς θα πληρωθούμε με τη μισθοδοσία Ιανουαρίου στις 27 Δεκέμβρη οπού θα πάρουμε το μισό Γενάρη, όσο έχουμε από Οκτώβρη και όλο πιθανότατα το μηνιάτικο για Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Αυτό αντιλήφθηκα αλλά μιλάμε για την μισθοδοσία των Υπουργείων που γίνεται κεντρικά. Δεν ισχύει το ίδιο για Δήμους, Περιφέρειες. Ιωαννη καλη αρχη και παντα επιτυχιες ευχομαι !!!! 🍀Βολευει η πρωτη πληρωμη σου, οτι πρεπει για να μας κερασεις μελομακαρονα εκεινες τις μερες χεχεεεεχ Eυχαριστώ πολύ. Θα είναι ένας ωραίος Χριστουγεννιατικος μποναμάς. Βέβαια είναι και λίγο επικίνδυνο γιατί μπορεί να ξοδευτούν γρήγορα ε
|
|
|
Post by ioannisthegreat on Oct 28, 2024 11:34:50 GMT
Ευχαριστώ πολύ. Ανταποδίδω τις ευχές. Ιωάννη καλή αρχή και εύχομαι όλα να γίνουν εύκολα! Μακάρι.... Αν και αγχώνομαι λίγο γιατί δύσκολη η υπηρεσία και ακόμα δυσκολότερο να είσαι σωστός με όλους.
|
|
|
Post by teo1978 on Oct 28, 2024 12:17:18 GMT
Ιωάννη καλή αρχή και εύχομαι όλα να γίνουν εύκολα! Μακάρι.... Αν και αγχώνομαι λίγο γιατί δύσκολη η υπηρεσία και ακόμα δυσκολότερο να είσαι σωστός με όλους. Ποια υπηρεσία Γιάννη;
|
|
|
Post by mcalavera on Oct 28, 2024 12:50:28 GMT
[...] στους πίνακες της πληροφορικής, για την ίδια περιοχή δεν μου αναγνώρισαν εντοπιότητα ενώ παράλληλα κάνανε λάθος και στην εμπειρία! Με την εντοπιότητα θα ήμουν πρώτος στο νομό μου, με τα προσωρινά βρίσκομαι σε διπλανό νομό (η πρώτη μου επιλογή ήταν αλλού, γιατί σχεδιάζαμε να μετακομίσουμε οικογενειακώς). Φυσικά έκανα ένσταση - αλλά μόνο για την εντοπιότητα, όχι για την εμπειρία. mcalavera, καλημέρα. Εχεις μήπως μελετήσει ποιες μεταβολές θα φέρει η ένστασή σου, αν ευδοκιμήσει, τόσο σε εσένα όσο και σε άλλους προσωρινά διοριστέους (πίνακας πληροφορικής); Κάτι τέτοιο θα είχε νόημα για να έχουμε μια έστω ελάχιστη εικόνα για τις πιθανές "καραμπόλες" στα οριστικά. Δηλαδή έστω ότι δικαιώνεται η ένσταση (σενάριο Α με εντοπιότητα + εμπειρία, σενάριο Β μόνο με εντοπιότητα, σενάριο Γ μόνο με εμπειρία). 1. Αλλάζει η θέση διορισμού σου; 2. Αν ναι, ο άλλος που του παίρνεις τη θέση που πάει; Προκαλεί με τη σειρά του ντόμινο;
3. Τέλος, πόσες /τι λογής αλλεπάλληλες μετακινήσεις συνεπάγεται η μετακίνηση (2) σε άλλους προσωρινά διοριστέους;
Θα ήταν πολύ βοηθητική μια τέτοια μικροέρευνα, εννοείται χωρίς πολλές λεπτομέρειες και προσωπικά δεδομένα. Αλλωστε ο Πουαρώ έχει ξυπνήσει μέσα σου ήδη!
Εννοείται ότι ξέρω τι θα γίνει σε οποιαδήποτε σενάριο. Μελέτησα κάθε πιθανή έκβαση πριν καν οριστικοποιήσω την ένσταση.
Σενάριο Α: Δικαιώνομαι για εντοπιότητα & εμπειρία (*που δεν το ζήτησα)
- Παίρνω την πρώτη μου επιλογή, στην πόλη που μετά το διαζύγιο, δεν πολυ έχει νόημα να πάω. Αυτός που είχε τη θέση, πάει αλλού (έχει δηλώσει και άλλες). Ντόμινο.
Σενάριο Β: Δικαιώνομαι μόνο για την εντοπιότητα (*αυτό που ζήτησα) - Παίρνω την πρώτη θέση (από τις 2) στην πόλη μου, αυτός που έπαιρνε τη δεύτερη θέση βγαίνει εκτός διορισμού (είχε διαλέξει μόνο 2 θέσεις, αυτές στην πόλη μου, που θα τις πάρω εγώ και ο πρώην πρώτος). Σχεδόν καθόλου ντόμινο, ο πρώην πρώτος γίνεται δεύτερος και τέλος.
Σενάριο Γ: Δικαιώνομαι μόνο για την εμπειρία (*δεν το ζήτησα + είναι παράλογο αλλά, just to cover all bases) - Όπως στο Α, παίρνω την πρώτη μου επιλογή, που πρέπει να ζυγίσω αν θέλω να πάω ή να την αρνηθώ εντελώς. Αν την δεχτώ, ντόμινο.
Σενάριο Δ: Δεν δικαιώνομαι - Παραμένω εκεί που διορίζομαι προσωρινά, σε τρίτη πόλη. Το πιο πιθανό να την αποδεχτώ γιατί είναι πιο εφικτή η καθημερινή μετακίνηση.
Οι λιγότερες αλλαγές συμβαίνουν στο σενάριο Β αλλά είναι και το μόνο στο οποίο ένας προσωρινά διοριστέος χάνει τον διορισμό (με την 3ΓΒ τουλάχιστον).
Όπως καταλαβαίνετε, κάθε σενάριο δημιουργεί πολλές καραμπόλες και ανακατατάξεις στους υπολοίπους, εξαιτίας της πολύ υψηλής μου βαθμολογίας (διεκδικώ θέση που την θέλουν πολλοί οπότε αν την πάρω αλλάζει η σειρά σε όλους αυτούς που ζήτησαν την περιοχή μου + κοντινές). Το ιδανικό σενάριο για μένα είναι το Β. Αν είναι να μην πραγματοποιηθεί, τότε καλύτερα να απορρίψουν τελείως την ένστασή μου.
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 28, 2024 15:00:43 GMT
Ιωάννη καλή αρχή και εύχομαι όλα να γίνουν εύκολα! Μακάρι.... Αν και αγχώνομαι λίγο γιατί δύσκολη η υπηρεσία και ακόμα δυσκολότερο να είσαι σωστός με όλους. Δεν χρειάζεται υπερβολικό άγχος αλλά καλό είναι να ρωτάς πολύ και για τα πάντα. Όλα θα γίνουν μια συνήθεια κάποια στιγμή αλλά μην ξεχνάς ότι η μόνιμη θέση δεν είναι Σοχ που δεν έχει ευθύνες.
|
|
|
Post by Lina_Admin on Oct 28, 2024 15:23:34 GMT
Καλή σταδιοδρομία και σε σένα!!! Ευχαριστώ πολύ Λίνα! Και γενικά σε ευχαριστώ για όλα μιας και κατάφερα να διοριστώ χάρις σε εσένα αφού ανακάλυψα το φόρουμ από την αρχή που ξεκίνησα το διάβασμα χωρίς να έχω καμία εμπειρία από διαγωνισμούς πριν!! Αυτό είναι το καλύτερο νέο!!! Μπράβο σου !!! 👏
|
|
Εkv
Kill Bill
|
Post by Εkv on Oct 28, 2024 15:50:03 GMT
Καλησπέρα στην ομάδα. Χρόνια Πολλά για την Εθνική Επέτειο.
|
|
|
Post by Lina_Admin on Oct 28, 2024 16:16:11 GMT
Καλησπέρα στην ομάδα. Χρόνια Πολλά για την Εθνική Επέτειο. Σήμερα το χρόνια πολλά δεν πάει μόνο στην Ελλάδα μας και στην εθνική της επέτειο αλλά και στον αείμνηστο Ιωάννη Μεταξά που είπε το ΟΧΙ στον Μουσολίνι!!! Κάποιες προσωπικότητες δεν πρέπει ποτέ να τις ξεχνάμε. Όπως επίσης τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
|
|
|
Post by iliasilias on Oct 28, 2024 16:46:55 GMT
Έχω κάποια ερωτήματα σχετικά με την προκήρυξη 6κ2024 για ΑΜΕΑ ,και αφορά κοντινό μου πρόσωπο .
1. Το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο επηρεάζει την 6κ 2024(ποινές αποκλεισμού κ.α); 2. Η μη μισθωτή ασφάλιση καθηγητή μετράει; Στον ΕΦΚΑ όμως εμφανίζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας (Φροντιστήριο -πραγματωγνωμονα) ,χωρίς να αναγράφονται οι υπηρεσίες εκπαίδευσης που παρέχει. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να την αποδείξει; 3.Στην αίτηση στην πλατφόρμα του ΑΣΕΠ δεν του δίνει την δυνατότητα ανάκλησης δικαιολογητικών . Λογικά θα τα αντλεί ο ΑΣΕΠ από το πεδίο του Μητρώου. Σωστά; 4.Την Βεβαίωση κατεύθυνσης πτυχίου να την υποβάλει στην ενότητα "ΑΛΛΑ" του μητρώου; Εκεί ανεβάζει και την αστυνομική ταυτότητα ή δεν είναι απαραίτητο; 5.Η σύζυγος του είναι δημόσιος υπάλληλος στην πόλη που διαμένουν .Στην περίπτωση που διοριστεί μακριά ,μπορεί να επωφεληθεί από το άρθρο περί συνήπηρετησης και να έρθει άμεσα στον τόπο του;
Ευχαριστώ πολύ!!,🙏
|
|
evi83
Wednesday
|
Post by evi83 on Oct 28, 2024 19:09:10 GMT
Έχω κάποια ερωτήματα σχετικά με την προκήρυξη 6κ2024 για ΑΜΕΑ ,και αφορά κοντινό μου πρόσωπο . 1. Το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο επηρεάζει την 6κ 2024(ποινές αποκλεισμού κ.α); 2. Η μη μισθωτή ασφάλιση καθηγητή μετράει; Στον ΕΦΚΑ όμως εμφανίζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας (Φροντιστήριο -πραγματωγνωμονα) ,χωρίς να αναγράφονται οι υπηρεσίες εκπαίδευσης που παρέχει. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να την αποδείξει; 3.Στην αίτηση στην πλατφόρμα του ΑΣΕΠ δεν του δίνει την δυνατότητα ανάκλησης δικαιολογητικών . Λογικά θα τα αντλεί ο ΑΣΕΠ από το πεδίο του Μητρώου. Σωστά; 4.Την Βεβαίωση κατεύθυνσης πτυχίου να την υποβάλει στην ενότητα "ΑΛΛΑ" του μητρώου; Εκεί ανεβάζει και την αστυνομική ταυτότητα ή δεν είναι απαραίτητο; 5.Η σύζυγος του είναι δημόσιος υπάλληλος στην πόλη που διαμένουν .Στην περίπτωση που διοριστεί μακριά ,μπορεί να επωφεληθεί από το άρθρο περί συνήπηρετησης και να έρθει άμεσα στον τόπο του; Ευχαριστώ πολύ!!,🙏 Δεν επηρεάζει την 6κ/2024 το ψηφισθέν νομοσχέδιο. Είναι προκηρυξη Κ που σημαίνει πως όλα τα δικαιολογητικά θα επικληθούν σε επόμενο στάδιο μετά απο πρόσκληση του ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει πως πρέπει τα έγγραφα-δικαιολογητικά να έχουν ημερομηνία έκδοσης πρότερη εκείνης της αίτησης και να έχετε πληρώσει το παράβολο (sos). Εάν η θέση έχει εξειδίκευση θα πρέπει η βεβαίωση εφκα να συνοδεύεται με βεβαίωση εργοδότη που να βεβαιώνει την εξεικιδικευμένη εμπειρία. Οποιαδήποτε άλλη εμπειρία μετά το πτυχίο μετρά το ίδιο. Την βεβαίωση κατεύθυνσης του πτυχίου θα πρέπει να την ανεβάσει μαζί με το πτυχίο. Στα άλλα βάζουμε μόνο ταυτότητα. Για συνεπηρέτηση: δύσκολο όχι ακατόρθωτο.Εξαρτάται πάντα από την υπηρεσία και το τμήμα. Καλή επιτυχία!
|
|
|
Post by iliasilias on Oct 28, 2024 19:54:24 GMT
Έχω κάποια ερωτήματα σχετικά με την προκήρυξη 6κ2024 για ΑΜΕΑ ,και αφορά κοντινό μου πρόσωπο . 1. Το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο επηρεάζει την 6κ 2024(ποινές αποκλεισμού κ.α); 2. Η μη μισθωτή ασφάλιση καθηγητή μετράει; Στον ΕΦΚΑ όμως εμφανίζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας (Φροντιστήριο -πραγματωγνωμονα) ,χωρίς να αναγράφονται οι υπηρεσίες εκπαίδευσης που παρέχει. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να την αποδείξει; 3.Στην αίτηση στην πλατφόρμα του ΑΣΕΠ δεν του δίνει την δυνατότητα ανάκλησης δικαιολογητικών . Λογικά θα τα αντλεί ο ΑΣΕΠ από το πεδίο του Μητρώου. Σωστά; 4.Την Βεβαίωση κατεύθυνσης πτυχίου να την υποβάλει στην ενότητα "ΑΛΛΑ" του μητρώου; Εκεί ανεβάζει και την αστυνομική ταυτότητα ή δεν είναι απαραίτητο; 5.Η σύζυγος του είναι δημόσιος υπάλληλος στην πόλη που διαμένουν .Στην περίπτωση που διοριστεί μακριά ,μπορεί να επωφεληθεί από το άρθρο περί συνήπηρετησης και να έρθει άμεσα στον τόπο του; Ευχαριστώ πολύ!!,🙏 Δεν επηρεάζει την 6κ/2024 το ψηφισθέν νομοσχέδιο. Είναι προκηρυξη Κ που σημαίνει πως όλα τα δικαιολογητικά θα επικληθούν σε επόμενο στάδιο μετά απο πρόσκληση του ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει πως πρέπει τα έγγραφα-δικαιολογητικά να έχουν ημερομηνία έκδοσης πρότερη εκείνης της αίτησης και να έχετε πληρώσει το παράβολο (sos). Εάν η θέση έχει εξειδίκευση θα πρέπει η βεβαίωση εφκα να συνοδεύεται με βεβαίωση εργοδότη που να βεβαιώνει την εξεικιδικευμένη εμπειρία. Οποιαδήποτε άλλη εμπειρία μετά το πτυχίο μετρά το ίδιο. Την βεβαίωση κατεύθυνσης του πτυχίου θα πρέπει να την ανεβάσει μαζί με το πτυχίο. Στα άλλα βάζουμε μόνο ταυτότητα. Για συνεπηρέτηση: δύσκολο όχι ακατόρθωτο.Εξαρτάται πάντα από την υπηρεσία και το τμήμα. Καλή επιτυχία! Σε ευχαριστώ πολύ!!
|
|