|
Post by tasostheanimal on Nov 7, 2024 12:15:27 GMT
Αγαπητή Λίνα και αγαπητοί φίλοι του φόρουμ, το πρόβλημα δεν είναι να προετοιμαστούμε ξανά για τον νέο διαγωνισμό, το πρόβλημα είναι ότι αφού επιτύχουμε (75+ μόρια), δυστυχώς αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε προσληπτέοι, ακόμη και αν δηλώσουμε θέσεις σε όλη την Ελλάδα (όπως και είχα κάνει) και ακόμη και αν είμαστε διαθετιμένοι να μετακομίσουμε (όπως και ήμουν) σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή στην Ελλάδα, προκειμένου να εργαστούμε.
Οι προκηρύξεις "Κ" συνεχίζονται, και αν έχεις "μπάρμπα στην κορώνη" ......
Αν και υπάρχει το συναίσθημα της απογοήτευσης, θα κάνω ξανά την προσπάθεια, αν και δεν περιμένω πλέον τίποτα.
Ευχαριστώ και στέλνω χαιρετισμούς.
Θεωρώ ότι όσοι έχουμε γαϊδουρινή υπομονή και μπορούμε φυσικά να περιμένουμε τις εξελίξεις πως κάτι καλό θα γίνει στο τέλος. Όπως είπε και η Λίνα δεν βλέπω να επαναλαμβάνεται διαγωνισμός με τη μορφή που έγινε σε μας, αλλά ο 2ος γραπτός μάλλον θα ξεκινήσει με μίνι γραπτούς σε ειδικότητες που έχουν ελλείψεις. Εσύ φίλε μου αιτήθηκες μόνο για ΠΕ Διεκπ. ή και σε επιπλέον ειδικότητα/ες; και ΠΕ Διεκπαιρέωσης και ειδικότητα, και σε όλη την Ελλάδα (όπου υπήρχε θέση).
|
|
user
Pink Panther
|
Post by user on Nov 7, 2024 12:58:16 GMT
Δυστυχώς έχουμε ένα ΑΣΕΠ που όλοι θέλουμε να είναι ανεξάρτητο και παραγωγικό και αντί για αυτό έχουμε έναν πλήρως αντιπαραγωγικό φορέα που με κάθε ευκαιρία επιβραβεύεται για όσα (ΔΕΝ) κάνει βλέπε πρόσθετες αμοιβές, μπόνους, υπερωρίες, νέες προσλήψεις/μετατάξεις/αποσπάσεις προσωπικού σε αυτό, αναθέσεις έξω ενώ έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι αυτή τη δουλειά και πολλά άλλα. Επιπλέον έχουμε φορείς του Δημοσίου που δεν έχουν ιδέα τι προσωπικό έχουν ζητήσει, πότε το ζήτησαν, αν έχουν βγει αποτελέσματα και αν μπορούν να τους καλέσουν (αυτό το έχει πει πρόσφατα και ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ). Πολλοί φορείς, ιδίως μικρότεροι όπως π.χ. ΟΤΑ, ενώ καίγονται για προσωπικό δεν έκαναν καμία ενέργεια ούτε για άμεσο διορισμό των ΤΕ, ούτε για ΣΟΧ στους ΠΕ γιατί «Είναι καλοκαίρι και δεν θα ασχοληθούμε τώρα με αυτά. Όταν γυρίσουν όλοι από Σεπτέμβρη θα τα πιάσουμε. Έτσι και αλλιώς σε λίγο θα βγούνε τα οριστικά. Σιγά μην κάνουμε επιπλέον διαδικασίες».
Όλοι φταίνε. Όπως και εμείς οι ίδιοι φταίμε όταν δηλώνουμε ό,τι μας κατέβει και οδηγούμαστε σε κόφτες κλπ. Ωστόσο, οι μόνοι που την πληρώνουν στο τέλος είναι οι ίδιοι οι υποψήφιοι. Πόσοι αγωνιούν για το που θα βρεθούν τελικά; Πόσοι θα χρειαστεί να μετακομίσουν; Πόσοι δεν περνάνε πουθενά και βλέπουν ότι πρέπει να περιμένουν άλλα 2 χρόνια χωρίς κανένας να τους εγγυάται ότι τελικά θα διοριστούν; Πόσοι αναμένουν τον επόμενο διαγωνισμό; Πόσοι έμειναν άνεργοι ή έληξαν οι συμβάσεις τους και περιμένουν υπομονετικά οριστικά αποτελέσματα; Πόσοι βγήκαν σε επίδομα ανεργίας ή τους έληξε και πλέον δεν έχουν καθόλου εισόδημα γιατί περιμένουν τους «αρμόδιους»; Υπάρχουν ΤΕ που έχουν οριστικά αποτελέσματα εδώ και τόσους μήνες και ακόμα δεν έχουν πάει στους φορείς τους. Σκεφτείτε μόνο ότι θα πληρωθούν πρώτη φορά 6, 7, 8 μήνες μετά τα οριστικά. Με τα έξοδα να τρέχουν.Ντρέπομαι για λογαριασμό τους αφού όλοι οι «υπεύθυνοι» το έχουν αποδείξει ότι κανένας τους δεν ντρέπεται με αυτή την κατάντια. Και όλα αυτά γιατί εκτός του αργού ΑΣΕΠ η νομοθεσία λέει πχ έχεις 3 μήνες να τους προσλάβεις και οι διάφοροι φορείς που «καίγονται» ξεκινάνε την τελευταία εβδομάδα της διορίας τις διαδικασίες και πολλές φορές είναι και εκπρόθεσμοι.
Συμπερασματικά, όποιος ενδιαφέρεται για ΣΟΧ ας επικοινωνήσει ο ίδιος με τον φορέα του. Μην περιμένει τίποτα αν δεν κινητοποιηθεί ο ίδιος. Τα παιδιά εδώ έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και υπάρχει όλο το υλικό που θα χρειαστείτε.
|
|
|
Post by kostas70 on Nov 7, 2024 13:38:46 GMT
Με αφορμή το παρακάτω... ... Εάν μετρούσε μόνο ο βαθμός ή δεν υπήρχαν άλλες παράμετροι πολλοί θα είχαμε πάρει τη θέση που κερδίσαμε. Τώρα την έκαναν και λίγο Κ. .... και μιας και έχει αναφερθεί αρκετές φορές κάτι αντίστοιχο ρίχνω και εγώ τις σκέψεις μου. Όπως έχουν τώρα τα πράγματα: Α) Το γραπτό δίνει ουσιαστικά 45 μονάδες max (100-55). -Καλός βαθμός σημαίνει ότι διάβασες καλά, ή ξέρεις να διαβάζεις έξυπνα, ή έχεις γενικές γνώσεις, ή σου κόβει γενικά, ή στάθηκες τυχερός. Χρήσιμα και επιθυμητά, εκτός από το τελευταίο. Β) Όλα τα υπόλοιπα προσόντα δίνουν 15.5 μονάδες max (5+3+1+1.5+5). Δε λαμβάνω υπόψη την περίπτωση 2 PhD -Η προυπηρεσία είναι χρήσιμη πάντα, ακόμα και η άσχετη. (Δεν καταλαβαίνω τη λογική των θέσεων Κ χωρίς προϋπηρεσία.) -Οι ξένες γλώσσες είναι χρήσιμες και επιθυμητές (όταν δεν είναι αναγκαίες) -To integrated το θεωρώ ψιλοάκυρο, που απλώς δίνει πλεονέκτημα 1 σε πολυτεχνίτες για διεκπεραιωτικές θέσεις χωρίς καμία λογική -Τα master σημαίνουν ότι κάποιος έχει εμβαθύνει σε έναν τομέα, και έχει πρόσθετες γνώσεις. Χρήσιμο και επιθυμητό εφόσον έχει έστω και μικρή σχέση με τη θέση. -Τα PhD συνεπάγονται μεγάλη εμβάθυνση σε έναν τομέα, και πολλές πρόσθετες γνώσεις και ικανότητες εέρυνας. Χρήσιμο και επιθυμητό εφόσον έχει έστω και μικρή σχέση με τη θέση. -Ο βαθμός πτυχίου δεν καταλαβαίνω γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη. Κάποιος με 10 μάλλον ειναι καλύτερος από κάποιον με 5 και θα έπρεπε να αμειφθεί για αυτό. Γ) το γραπτό λαμβάνει το 75% περίπου των συνολικών μορίων με τα πρόσθετα το υπόλοιπο 25%. 3:1 δλδ. Αυτό είναι πολύ; Λίγο; Για να δώσουμε μια άλλη οπτική, κάθε σωστή απάντηση γνώσεων (ΣΑΓ) δίνει 0.75 μόρια (80 ερωτήσεις και αρνητική βαθμολογία) στην τελική βαθμολογία και μια ικανοτήτων 0.5 (100 ερωτήσεις χωρίς αρνητική βαθμολογία). - η προϋπηρεσία μετράει όσο 6.7 ΣΑΓ (στις 80) για 5 χρόνια ---> 1.33 ΣΑΓ/έτος - 2 ξένες γλώσσες όσο 2 ΣΑΓ. Πόσα χρόνια και διάβασμα; Σίγουρα το πιο ριγμένο προσόν όσον αφορά το λόγο κόπου/οφέλιας ----> 0.2 ΣΑΓ/έτος - 1 master 2.7 ΣΑΓ. 1-2 χρόνια ---> 1.3-2.7 ΣΑΓ/έτος - 1 PhD 6.7 ΣΑΓ για 3(ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) έως 7+ χρόνια ---> 1-2.3 ΣΑΓ/έτος - 1 μήνας σωστού διαβάσματος σου δίνει για πλάκα (έτσι όπως ήταν η ύλη και τα θέματα) 10 ΣΑΓ επιπλέον ---> 120 ΣΑΓ/έτος (εδώ το παρατραβάω σαν συσχετισμό) Συμφωνώ στα περισσότερα αλλά όχι στο βαθμό πτυχίου. Σκέψου τη δυσκολία να έχεις τελειώσει στο ΟΠΑ, στο ΠΑΠΕΙ ή στο ΠΑΜΑΚ και επίσης να έχεις τελειώσει σε ένα πρώην ΤΕΙ που έγινε ΑΕΙ.
|
|
|
Post by mcalavera on Nov 7, 2024 13:45:24 GMT
Καλημέρα σε όλους! Έχει πολλές φορές ειπωθεί ότι αναλόγως τις ανάγκες του φορέα,μπορεί να τοποθετηθεί κάποιος σε άλλη θέση από αυτή που διορίστηκε με βάση το οργανόγραμμα. Ήθελα όμως να ρωτήσω το εξής: Γίνεται να σε τοποθετήσουν σε θέση άλλης ειδικότητας; Για παράδειγμα να έχεις διοριστεί σαν ΠΕ Μηχανικών και να σε βάλουν σε θέση Διεκπεραίωσης; Υποθέτω ότι γίνεται, αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα βάσει του υπαλληλικού κώδικα... Αυτό που ζητάει ο φορέας άτομα για μια θέση και όταν τα παίρνει, καταλήγουν όπου να 'ναι (συγγνώμη, όπου έχει σημαντικές & επείγουσες ανάγκες ο φορέας - hello? αφού έχει ΑΛΛΟΥ σημαντικές και επείγουσες ανάγκες γιατί ζητάει ασχετης ειδικότητας άτομα;1;1;)... <starting rant> Δηλαδή, εγώ (και όλοι εμείς αλλά ας δώσω το δικό μου παράδειγμα), βρίσκω τις θέσεις και τους φορείς που με ενδιαφέρουν, διαβάζω οργανογράμματα και περιγράμματα θέσης, πηγαίνω από κοντά και βλέπω τις συνθήκες εργασίας και το αντικείμενο, και στήνω ανάλογα την σειρά προτιμήσεών μου, για να καταλήξω.... ποιός ξέρει που;; Και αυτό είναι αποδεκτό; Μόλις είδα ότι σε θέση που έχω ζητήσει, ΠΕ Πληροφορικής, ο άνθρωπος που πήραν με βάση τα προσωρινά θα καταλήξει στο Ταμείο!?! Γιατί προφανώς, "αν είσαι της Πληροφορικής θα μπορέσεις να μας βοηθήσεις και στο Ταμείο που μας λείπουν άτομα, τι, παιχνιδάκι θα είναι για σένα..." - Συγγνώμη, αν θέλατε άτομα στο Ταμείο, γιατί ζητήσατε Πληροφορικό; Δηλαδή, είναι σαν προσληφθείς σε ένα καράβι λοστρόμος και όταν πας να σου πούν "Μας λείπει λοστρόμος αλλά να, μας λείπει και μηχανικός οπότε πήγαινε στο μηχανοστάσιο μέχρι νεωτέρας και θα σου πουν εκεί τι να κάνεις..." Είμαστε σοβαροί;
Εγώ σπούδασα ΗΜΜΥ. Γρήγορα κατάλαβα ότι αν εξασκήσω το μηχανηλίκι, θα πρέπει να έχω πολλές επαφές με ανθρώπους - και οι άνθρωποι τείνουν να είναι παράλογοι και ανυπόφοροι. Γι' αυτό το γύρισα στην Πληροφορική. Ο υπολογιστής κάνει αυτό που του λες. Έχει λογική (στα αποτελέσματά του, όχι ο ίδιος). Σε προκαλεί καθημερινά να βελτιωθείς γιατί όταν δεν ξέρεις γιατί συμβαίνει κάτι, είναι δική σου έλλειψη (γνώσης, εμπειρίας κ.α.), δεν είναι λάθος του μηχανήματος. Αν ήθελα θέση που θα είχε καθημερινή τριβή με τον κόσμο είτε θα διάλεγα άλλο τομέα (δεν το έκανα) είτε θα διάλεγα θέση διεκπεραίωσης (ούτε αυτό το έκανα). Είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να αντέξω περιορισμένη ποσότητα ηλιθιότητας - όση θα έχω από τον άμεσο προϊστάμενό μου και ίσως τους συναδέλφους μου. Όχι αρκετή για να εξυπηρετώ σε γκισέ... <end rant> Και πάλι συγγνώμη για το ξέσπασμα, ο ανάδρομος ερμής φταίει - οκ, for real, εγώ φταίω και το ότι τα νεύρα μου είναι κρόσσια με τα αποτελέσματα. Θα επανέλθω ηρεμότερος.
|
|
vvergo22
Maximus
Member is Online
|
Post by vvergo22 on Nov 7, 2024 14:13:29 GMT
Έχεις μεγάλο δίκιο και σε νιώθω. Με 79,75 συνολικά μόρια και δηλωμένες τις μεγάλες πόλεις έμεινα εκτός για ελάχιστα. Εάν μετρούσε μόνο ο βαθμός ή δεν υπήρχαν άλλες παράμετροι πολλοί θα είχαμε πάρει τη θέση που κερδίσαμε. Τώρα την έκαναν και λίγο Κ. Δεν πειράζει όμως, η επόμενη ΓΒ θα μας δικαιώσει απλά θα έχουμε ακόμα 1,5 χρόνο αναμονή για τη δικαίωση. Όλοι στο ίδιο στρατόπεδο ήμαστε, αλλά δεν είναι ωραίο να λέτε τη θέση που κερδίσαμε. Γιατί σε ένα διαγωνισμό υπάρχουν κάποια κριτήρια, επόμενος ένας που είχε ο.χ προϋπηρεσία έκλεψε τη θέση από κάποιον άλλο? Δεν είναι ωραίο αυτό.
|
|
|
Post by Rantanplan on Nov 7, 2024 14:14:23 GMT
Πρέπει πρώτα να έχεις κάνει login. μα δε μπορεί να γράψει καν στο φόρουμ αλλιώς, όχι να απαντήσει! ☺️
|
|
|
Post by geoastrix on Nov 7, 2024 14:14:54 GMT
Με αφορμή το παρακάτω... ... Εάν μετρούσε μόνο ο βαθμός ή δεν υπήρχαν άλλες παράμετροι πολλοί θα είχαμε πάρει τη θέση που κερδίσαμε. Τώρα την έκαναν και λίγο Κ. .... και μιας και έχει αναφερθεί αρκετές φορές κάτι αντίστοιχο ρίχνω και εγώ τις σκέψεις μου. Όπως έχουν τώρα τα πράγματα: Α) Το γραπτό δίνει ουσιαστικά 45 μονάδες max (100-55). -Καλός βαθμός σημαίνει ότι διάβασες καλά, ή ξέρεις να διαβάζεις έξυπνα, ή έχεις γενικές γνώσεις, ή σου κόβει γενικά, ή στάθηκες τυχερός. Χρήσιμα και επιθυμητά, εκτός από το τελευταίο. Β) Όλα τα υπόλοιπα προσόντα δίνουν 15.5 μονάδες max (5+3+1+1.5+5). Δε λαμβάνω υπόψη την περίπτωση 2 PhD -Η προυπηρεσία είναι χρήσιμη πάντα, ακόμα και η άσχετη. (Δεν καταλαβαίνω τη λογική των θέσεων Κ χωρίς προϋπηρεσία.) -Οι ξένες γλώσσες είναι χρήσιμες και επιθυμητές (όταν δεν είναι αναγκαίες) -To integrated το θεωρώ ψιλοάκυρο, που απλώς δίνει πλεονέκτημα 1 σε πολυτεχνίτες για διεκπεραιωτικές θέσεις χωρίς καμία λογική -Τα master σημαίνουν ότι κάποιος έχει εμβαθύνει σε έναν τομέα, και έχει πρόσθετες γνώσεις. Χρήσιμο και επιθυμητό εφόσον έχει έστω και μικρή σχέση με τη θέση. -Τα PhD συνεπάγονται μεγάλη εμβάθυνση σε έναν τομέα, και πολλές πρόσθετες γνώσεις και ικανότητες εέρυνας. Χρήσιμο και επιθυμητό εφόσον έχει έστω και μικρή σχέση με τη θέση. -Ο βαθμός πτυχίου δεν καταλαβαίνω γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη. Κάποιος με 10 μάλλον ειναι καλύτερος από κάποιον με 5 και θα έπρεπε να αμειφθεί για αυτό. Γ) το γραπτό λαμβάνει το 75% περίπου των συνολικών μορίων με τα πρόσθετα το υπόλοιπο 25%. 3:1 δλδ. Αυτό είναι πολύ; Λίγο; Για να δώσουμε μια άλλη οπτική, κάθε σωστή απάντηση γνώσεων (ΣΑΓ) δίνει 0.75 μόρια (80 ερωτήσεις και αρνητική βαθμολογία) στην τελική βαθμολογία και μια ικανοτήτων 0.5 (100 ερωτήσεις χωρίς αρνητική βαθμολογία). - η προϋπηρεσία μετράει όσο 6.7 ΣΑΓ (στις 80) για 5 χρόνια ---> 1.33 ΣΑΓ/έτος - 2 ξένες γλώσσες όσο 2 ΣΑΓ. Πόσα χρόνια και διάβασμα; Σίγουρα το πιο ριγμένο προσόν όσον αφορά το λόγο κόπου/οφέλιας ----> 0.2 ΣΑΓ/έτος - 1 master 2.7 ΣΑΓ. 1-2 χρόνια ---> 1.3-2.7 ΣΑΓ/έτος - 1 PhD 6.7 ΣΑΓ για 3(ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) έως 7+ χρόνια ---> 1-2.3 ΣΑΓ/έτος - 1 μήνας σωστού διαβάσματος σου δίνει για πλάκα (έτσι όπως ήταν η ύλη και τα θέματα) 10 ΣΑΓ επιπλέον ---> 120 ΣΑΓ/έτος (εδώ το παρατραβάω σαν συσχετισμό) Μια παρατήρηση για το integrated master. Δημιουργήθηκε για να διαχωρίσει τα 4ετη bachelor εξωτερικού με αναγνώριση ΔΙΚΑΤΣΑ ΔΟΑΤΑΠ (π.χ. μηχανικών, γεωτεχνικών κλπ) απο τα αντίστοιχα 5ετή.
|
|
|
Post by sotostath on Nov 7, 2024 14:30:50 GMT
Πρέπει πρώτα να έχεις κάνει login. μα δε μπορεί να γράψει καν στο φόρουμ αλλιώς, όχι να απαντήσει! ☺️ Μπορεί να αποσυνδεθεί χωρίς να το καταλάβει, θα μου πεις θα του βγάλει μήνυμα ότι πρέπει να συνδεθεί για να ποστάρει, αλλά μου έχει συμβεί να μην εμφανίζει μνμα και να απορώ γιατί δεν μπορώ να γράψω....
|
|
|
Post by adikimenos on Nov 7, 2024 14:35:47 GMT
Υποθέτω ότι γίνεται, αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα βάσει του υπαλληλικού κώδικα... Αυτό που ζητάει ο φορέας άτομα για μια θέση και όταν τα παίρνει, καταλήγουν όπου να 'ναι (συγγνώμη, όπου έχει σημαντικές & επείγουσες ανάγκες ο φορέας - hello? αφού έχει ΑΛΛΟΥ σημαντικές και επείγουσες ανάγκες γιατί ζητάει ασχετης ειδικότητας άτομα;1;1;)... <starting rant> Δηλαδή, εγώ (και όλοι εμείς αλλά ας δώσω το δικό μου παράδειγμα), βρίσκω τις θέσεις και τους φορείς που με ενδιαφέρουν, διαβάζω οργανογράμματα και περιγράμματα θέσης, πηγαίνω από κοντά και βλέπω τις συνθήκες εργασίας και το αντικείμενο, και στήνω ανάλογα την σειρά προτιμήσεών μου, για να καταλήξω.... ποιός ξέρει που;; Και αυτό είναι αποδεκτό; Μόλις είδα ότι σε θέση που έχω ζητήσει, ΠΕ Πληροφορικής, ο άνθρωπος που πήραν με βάση τα προσωρινά θα καταλήξει στο Ταμείο!?! Γιατί προφανώς, "αν είσαι της Πληροφορικής θα μπορέσεις να μας βοηθήσεις και στο Ταμείο που μας λείπουν άτομα, τι, παιχνιδάκι θα είναι για σένα..." - Συγγνώμη, αν θέλατε άτομα στο Ταμείο, γιατί ζητήσατε Πληροφορικό; Δηλαδή, είναι σαν προσληφθείς σε ένα καράβι λοστρόμος και όταν πας να σου πούν "Μας λείπει λοστρόμος αλλά να, μας λείπει και μηχανικός οπότε πήγαινε στο μηχανοστάσιο μέχρι νεωτέρας και θα σου πουν εκεί τι να κάνεις..." Είμαστε σοβαροί;
Εγώ σπούδασα ΗΜΜΥ. Γρήγορα κατάλαβα ότι αν εξασκήσω το μηχανηλίκι, θα πρέπει να έχω πολλές επαφές με ανθρώπους - και οι άνθρωποι τείνουν να είναι παράλογοι και ανυπόφοροι. Γι' αυτό το γύρισα στην Πληροφορική. Ο υπολογιστής κάνει αυτό που του λες. Έχει λογική (στα αποτελέσματά του, όχι ο ίδιος). Σε προκαλεί καθημερινά να βελτιωθείς γιατί όταν δεν ξέρεις γιατί συμβαίνει κάτι, είναι δική σου έλλειψη (γνώσης, εμπειρίας κ.α.), δεν είναι λάθος του μηχανήματος. Αν ήθελα θέση που θα είχε καθημερινή τριβή με τον κόσμο είτε θα διάλεγα άλλο τομέα (δεν το έκανα) είτε θα διάλεγα θέση διεκπεραίωσης (ούτε αυτό το έκανα). Είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να αντέξω περιορισμένη ποσότητα ηλιθιότητας - όση θα έχω από τον άμεσο προϊστάμενό μου και ίσως τους συναδέλφους μου. Όχι αρκετή για να εξυπηρετώ σε γκισέ... <end rant> Και πάλι συγγνώμη για το ξέσπασμα, ο ανάδρομος ερμής φταίει - οκ, for real, εγώ φταίω και το ότι τα νεύρα μου είναι κρόσσια με τα αποτελέσματα. Θα επανέλθω ηρεμότερος. Μην αγχωνεσαι στην ειδικοτητα σου θα απασχοληθεις
|
|
user
Pink Panther
|
Post by user on Nov 7, 2024 14:46:02 GMT
Αυτό που ζητάει ο φορέας άτομα για μια θέση και όταν τα παίρνει, καταλήγουν όπου να 'ναι (συγγνώμη, όπου έχει σημαντικές & επείγουσες ανάγκες ο φορέας - hello? αφού έχει ΑΛΛΟΥ σημαντικές και επείγουσες ανάγκες γιατί ζητάει ασχετης ειδικότητας άτομα;1;1;)... <starting rant> Δηλαδή, εγώ (και όλοι εμείς αλλά ας δώσω το δικό μου παράδειγμα), βρίσκω τις θέσεις και τους φορείς που με ενδιαφέρουν, διαβάζω οργανογράμματα και περιγράμματα θέσης, πηγαίνω από κοντά και βλέπω τις συνθήκες εργασίας και το αντικείμενο, και στήνω ανάλογα την σειρά προτιμήσεών μου, για να καταλήξω.... ποιός ξέρει που;; Και αυτό είναι αποδεκτό; Μόλις είδα ότι σε θέση που έχω ζητήσει, ΠΕ Πληροφορικής, ο άνθρωπος που πήραν με βάση τα προσωρινά θα καταλήξει στο Ταμείο!?! Γιατί προφανώς, "αν είσαι της Πληροφορικής θα μπορέσεις να μας βοηθήσεις και στο Ταμείο που μας λείπουν άτομα, τι, παιχνιδάκι θα είναι για σένα..." - Συγγνώμη, αν θέλατε άτομα στο Ταμείο, γιατί ζητήσατε Πληροφορικό; Δηλαδή, είναι σαν προσληφθείς σε ένα καράβι λοστρόμος και όταν πας να σου πούν "Μας λείπει λοστρόμος αλλά να, μας λείπει και μηχανικός οπότε πήγαινε στο μηχανοστάσιο μέχρι νεωτέρας και θα σου πουν εκεί τι να κάνεις..." Είμαστε σοβαροί;
Εγώ σπούδασα ΗΜΜΥ. Γρήγορα κατάλαβα ότι αν εξασκήσω το μηχανηλίκι, θα πρέπει να έχω πολλές επαφές με ανθρώπους - και οι άνθρωποι τείνουν να είναι παράλογοι και ανυπόφοροι. Γι' αυτό το γύρισα στην Πληροφορική. Ο υπολογιστής κάνει αυτό που του λες. Έχει λογική (στα αποτελέσματά του, όχι ο ίδιος). Σε προκαλεί καθημερινά να βελτιωθείς γιατί όταν δεν ξέρεις γιατί συμβαίνει κάτι, είναι δική σου έλλειψη (γνώσης, εμπειρίας κ.α.), δεν είναι λάθος του μηχανήματος. Αν ήθελα θέση που θα είχε καθημερινή τριβή με τον κόσμο είτε θα διάλεγα άλλο τομέα (δεν το έκανα) είτε θα διάλεγα θέση διεκπεραίωσης (ούτε αυτό το έκανα). Είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να αντέξω περιορισμένη ποσότητα ηλιθιότητας - όση θα έχω από τον άμεσο προϊστάμενό μου και ίσως τους συναδέλφους μου. Όχι αρκετή για να εξυπηρετώ σε γκισέ... <end rant> Και πάλι συγγνώμη για το ξέσπασμα, ο ανάδρομος ερμής φταίει - οκ, for real, εγώ φταίω και το ότι τα νεύρα μου είναι κρόσσια με τα αποτελέσματα. Θα επανέλθω ηρεμότερος. Έχεις 100% δίκιο. Ειδικά στην επαρχία που τα πράγματα δεν είναι τόσο απρόσωπα πολλοί φορείς ζητούσαν και ζητάνε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για ευνόητους λόγους. Στις Κ γινόταν το μεγάλο πανηγύρι αν το παρατηρήσει κανείς. Δεν μας ένοιαζε αν χρειάζεται η Χ ειδικότητα ή μας λείπει η Υ αρκεί με κάθε τρόπο να διοριστεί συγκεκριμένο άτομο ότι ειδικότητα και ας έχει.
Επίσης, είναι και θέμα προχειρότητας. Φαίνεται πολύ εύκολα και το φωτογραφικό και αυτό που έγινε στο πόδι. Για παράδειγμα ενώ χρειάζεσαι ξεκάθαρα τοπογράφο, ως υπηρεσία ζητάς όλα τα πτυχία μηχανικών. Τι να σου κάνει μετά ο ηλεκτρολόγος ή ο μηχανικός παραγωγής και διοίκησης που έρχεται; Ειδικά στις θέσεις διεκπεραίωσης γίνεται χαμός. Υπάρχουν ξεκάθαρα όρια του τι θεωρείται διοικητικό αντικείμενο. Πολλοί φορείς βάζουν ένα δεκτά όλα τα πτυχία σε θέσεις που είναι απαραίτητη η κατοχή συγκεκριμένου πτυχίου. Συνδυαστικές διατάξεις ορίζουν πολλά πράγματα που αγνοούνται από τους αρμόδιους. Μόνο μεγάλοι και «κεντρικοί» φορείς τα γνωρίζουν. Η ύπαρξη πάρα πολλών κλαδοειδικοτήτων (που ενοποιήθηκαν πρόσφατα) δεν βοηθούσε καθόλου. Άλλο ήθελαν και άλλο ζητούσαν. Το ταμείο που ανέφερες είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα που ορισμένοι νομίζουν ότι κάνει απλά τις πληρωμές. Μέγα λάθος. Έχει μεγάλη ευθύνη και καμία απολύτως έξτρα παροχή/ επίδομα. Το ίδιο συμβαίνει και σε ορισμένα τμήματα άλλων υπηρεσιών που για παράδειγμα εκδίδουν κάποιες άδειες και κάνουν ελέγχους και ενώ χρειάζονται γεωπόνο, μηχανικό κλπ καταλήγουν με οικονομολόγο, θεολόγο, πληροφορικό κλπ που δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς ελέγχουν. Βέβαια το γεγονός ότι δεν γνωρίζει δεν τον απαλλάσσει από την ευθύνη. Για ανάλογη εκπαίδευση ούτε λόγος. Μόνο σε λίγους φορείς προβλέπεται. Κυρίως βασίζεσαι σε ότι σου πει ο δίπλα. Αν πέσεις σε καλό υπάλληλο έχει καλώς, αλλιώς την έβαψες. Μαζί θα τρέχετε. Δεν το λέμε για κακό. Θέλει μεγάλη προσοχή και έρευνα τόσο της θέσης, όσο και του φορέα. Ιδιαίτερα όσοι φορείς έχουν πολλά διαφορετικά τμήματα και υπηρεσίες δεν ξέρεις πραγματικά που μπορείς να μεταφερθείς. Στην αρχή όλα θα φαίνονται καλά. Κανένας δεν σας τα πει όλη την αλήθεια μη τυχόν και φύγετε. Ήδη πολλοί ΤΕ έχουν αρχίσει και βλέπουν την σκληρή πραγματικότητα.
|
|
elandrop
Beekeeper
Member is Online
|
Post by elandrop on Nov 7, 2024 15:11:45 GMT
Καλησπέρα σας. Ήθελα να κάνω τις παρακάτω ερωτήσεις να μπορεί κάποιος να με βοηθήσει... 1. Στα ΦΕΚ διορισμού της 2ΓΒ είδα σε κάποιες θέσεις "Μία Ανάκληση Διορισμού...". Αυτό σημαίνει ότι έχει ζητηθεί παράταση ορκωμοσίας ή ανακαλείται ο διορισμός για κάποιον άλλο λόγο (πχ λάθος χαρτιά-προσόντα);
2. Στην Δικαστική Αστυνομία έχουν καλέσει τους ΤΕ γιατί δεν βλέπω ΦΕΚ διορισμού για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, μόνο ανακλήσεις. Γίνεται με διαφορετικό τρόπο η διαδικασία εκεί; Έχουν ξεκινήσει οι ΤΕ;
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
|
|
|
Post by Asxetoulis on Nov 7, 2024 15:16:24 GMT
Αυτό που ζητάει ο φορέας άτομα για μια θέση και όταν τα παίρνει, καταλήγουν όπου να 'ναι (συγγνώμη, όπου έχει σημαντικές & επείγουσες ανάγκες ο φορέας - hello? αφού έχει ΑΛΛΟΥ σημαντικές και επείγουσες ανάγκες γιατί ζητάει ασχετης ειδικότητας άτομα;1;1;)... <starting rant> Δηλαδή, εγώ (και όλοι εμείς αλλά ας δώσω το δικό μου παράδειγμα), βρίσκω τις θέσεις και τους φορείς που με ενδιαφέρουν, διαβάζω οργανογράμματα και περιγράμματα θέσης, πηγαίνω από κοντά και βλέπω τις συνθήκες εργασίας και το αντικείμενο, και στήνω ανάλογα την σειρά προτιμήσεών μου, για να καταλήξω.... ποιός ξέρει που;; Και αυτό είναι αποδεκτό; Μόλις είδα ότι σε θέση που έχω ζητήσει, ΠΕ Πληροφορικής, ο άνθρωπος που πήραν με βάση τα προσωρινά θα καταλήξει στο Ταμείο!?! Γιατί προφανώς, "αν είσαι της Πληροφορικής θα μπορέσεις να μας βοηθήσεις και στο Ταμείο που μας λείπουν άτομα, τι, παιχνιδάκι θα είναι για σένα..." - Συγγνώμη, αν θέλατε άτομα στο Ταμείο, γιατί ζητήσατε Πληροφορικό; Δηλαδή, είναι σαν προσληφθείς σε ένα καράβι λοστρόμος και όταν πας να σου πούν "Μας λείπει λοστρόμος αλλά να, μας λείπει και μηχανικός οπότε πήγαινε στο μηχανοστάσιο μέχρι νεωτέρας και θα σου πουν εκεί τι να κάνεις..." Είμαστε σοβαροί;
Εγώ σπούδασα ΗΜΜΥ. Γρήγορα κατάλαβα ότι αν εξασκήσω το μηχανηλίκι, θα πρέπει να έχω πολλές επαφές με ανθρώπους - και οι άνθρωποι τείνουν να είναι παράλογοι και ανυπόφοροι. Γι' αυτό το γύρισα στην Πληροφορική. Ο υπολογιστής κάνει αυτό που του λες. Έχει λογική (στα αποτελέσματά του, όχι ο ίδιος). Σε προκαλεί καθημερινά να βελτιωθείς γιατί όταν δεν ξέρεις γιατί συμβαίνει κάτι, είναι δική σου έλλειψη (γνώσης, εμπειρίας κ.α.), δεν είναι λάθος του μηχανήματος. Αν ήθελα θέση που θα είχε καθημερινή τριβή με τον κόσμο είτε θα διάλεγα άλλο τομέα (δεν το έκανα) είτε θα διάλεγα θέση διεκπεραίωσης (ούτε αυτό το έκανα). Είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να αντέξω περιορισμένη ποσότητα ηλιθιότητας - όση θα έχω από τον άμεσο προϊστάμενό μου και ίσως τους συναδέλφους μου. Όχι αρκετή για να εξυπηρετώ σε γκισέ... <end rant> Και πάλι συγγνώμη για το ξέσπασμα, ο ανάδρομος ερμής φταίει - οκ, for real, εγώ φταίω και το ότι τα νεύρα μου είναι κρόσσια με τα αποτελέσματα. Θα επανέλθω ηρεμότερος. Έχεις 100% δίκιο. Ειδικά στην επαρχία που τα πράγματα δεν είναι τόσο απρόσωπα πολλοί φορείς ζητούσαν και ζητάνε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για ευνόητους λόγους. Στις Κ γινόταν το μεγάλο πανηγύρι αν το παρατηρήσει κανείς. Δεν μας ένοιαζε αν χρειάζεται η Χ ειδικότητα ή μας λείπει η Υ αρκεί με κάθε τρόπο να διοριστεί συγκεκριμένο άτομο ότι ειδικότητα και ας έχει.
Επίσης, είναι και θέμα προχειρότητας. Φαίνεται πολύ εύκολα και το φωτογραφικό και αυτό που έγινε στο πόδι. Για παράδειγμα ενώ χρειάζεσαι ξεκάθαρα τοπογράφο, ως υπηρεσία ζητάς όλα τα πτυχία μηχανικών. Τι να σου κάνει μετά ο ηλεκτρολόγος ή ο μηχανικός παραγωγής και διοίκησης που έρχεται; Ειδικά στις θέσεις διεκπεραίωσης γίνεται χαμός. Υπάρχουν ξεκάθαρα όρια του τι θεωρείται διοικητικό αντικείμενο. Πολλοί φορείς βάζουν ένα δεκτά όλα τα πτυχία σε θέσεις που είναι απαραίτητη η κατοχή συγκεκριμένου πτυχίου. Συνδυαστικές διατάξεις ορίζουν πολλά πράγματα που αγνοούνται από τους αρμόδιους. Μόνο μεγάλοι και «κεντρικοί» φορείς τα γνωρίζουν. Η ύπαρξη πάρα πολλών κλαδοειδικοτήτων (που ενοποιήθηκαν πρόσφατα) δεν βοηθούσε καθόλου. Άλλο ήθελαν και άλλο ζητούσαν. Το ταμείο που ανέφερες είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα που ορισμένοι νομίζουν ότι κάνει απλά τις πληρωμές. Μέγα λάθος. Έχει μεγάλη ευθύνη και καμία απολύτως έξτρα παροχή/ επίδομα. Το ίδιο συμβαίνει και σε ορισμένα τμήματα άλλων υπηρεσιών που για παράδειγμα εκδίδουν κάποιες άδειες και κάνουν ελέγχους και ενώ χρειάζονται γεωπόνο, μηχανικό κλπ καταλήγουν με οικονομολόγο, θεολόγο, πληροφορικό κλπ που δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς ελέγχουν. Βέβαια το γεγονός ότι δεν γνωρίζει δεν τον απαλλάσσει από την ευθύνη. Για ανάλογη εκπαίδευση ούτε λόγος. Μόνο σε λίγους φορείς προβλέπεται. Κυρίως βασίζεσαι σε ότι σου πει ο δίπλα. Αν πέσεις σε καλό υπάλληλο έχει καλώς, αλλιώς την έβαψες. Μαζί θα τρέχετε. Δεν το λέμε για κακό. Θέλει μεγάλη προσοχή και έρευνα τόσο της θέσης, όσο και του φορέα. Ιδιαίτερα όσοι φορείς έχουν πολλά διαφορετικά τμήματα και υπηρεσίες δεν ξέρεις πραγματικά που μπορείς να μεταφερθείς. Στην αρχή όλα θα φαίνονται καλά. Κανένας δεν σας τα πει όλη την αλήθεια μη τυχόν και φύγετε. Ήδη πολλοί ΤΕ έχουν αρχίσει και βλέπουν την σκληρή πραγματικότητα. Πρόσφατα έμαθα για περίπτωση υπαλλήλου σε δήμο που παραιτήθηκε γιατί λόγω μιας υπογραφής κινδύνεψε να χάσει το σπίτι της. Ειδικότητα ΤΕ διοικητικού λογιστικού
|
|