|
Post by mariaki on Apr 15, 2024 19:17:36 GMT
Eμενα παντως μου συνέβη ακριβως αυτο που περιεγραψε πολυ ευστοχα η Περσεφόνη.Ειμαι τριτεκνη επιτυχουσα στην τελευταια μου προτιμηση εφκα μπηκα στην γενικη καταταξη στην πρωτη κατανομη και με τις αναπληρωσεις ερχεται ατομο με λιγοτερα μορια απο εμενα της ιδιας ειδικης κατηγορίας και καταλαμβανει την δευτερη προτιμηση μου .Μεγαλη αδικια
δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται αυτό... εσείς στη γενική κατάταξη δεν πήρατε τη θέση πριν/πιο πάνω από τον αναπληρωτή; αρα η 2η προτίμησή σας θα έπρεπε να είναι ελεύθερη...
|
|
|
Post by annavel on Apr 15, 2024 19:21:26 GMT
Eμενα παντως μου συνέβη ακριβως αυτο που περιεγραψε πολυ ευστοχα η Περσεφόνη.Ειμαι τριτεκνη επιτυχουσα στην τελευταια μου προτιμηση εφκα μπηκα στην γενικη καταταξη στην πρωτη κατανομη και με τις αναπληρωσεις ερχεται ατομο με λιγοτερα μορια απο εμενα της ιδιας ειδικης κατηγορίας και καταλαμβανει την δευτερη προτιμηση μου .Μεγαλη αδικια
δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται αυτό... εσείς στη γενική κατάταξη δεν πήρατε τη θέση πριν/πιο πάνω από τον αναπληρωτή; αρα η 2η προτίμησή σας θα έπρεπε να είναι ελεύθερη...
Γίνεται και από ότι κατάλαβα έχει γίνει και στην 1γβ .Όπως και να χει οφείλουν μια απάντηση γραπτή .
|
|
|
Post by billy on Apr 15, 2024 19:53:53 GMT
Annavel, αυτό που περιγράφεις εναρμονίζεται εντελώς με την "κρατούσα" άποψη στο φόρουμ σχετικά με τις αντικαταστάσεις. Ο νόμος στο αρ.24 λέει "με αντικατάσταση ισάριθμων μη υπαγομένων στις ειδικές κατηγορίες διοριστέων/προσληπτέων". Άρα εσένα δεν σε κουνάνε από την αρχική σου τοποθέτηση. Αυτό είναι το "πνεύμα του Νόμου" το οποίο αναλύεται εδώ τους τελευταίους μήνες και ήταν σε κάποια παιδιά σαφέστατο εξ αρχής. Μια συμβουλή: στο ερώτημά σου προς το ΑΣΕΠ είναι καλό να αποφευχθεί ερώτηση με απάντηση ΝΑΙ/ΟΧΙ. Ας προτιμηθεί κάτι που πραγματικά θα τους αναγκάσει να σου εξηγήσουν αναλυτικά πως λειτουργεί το πράγμα. Η στάση του ΑΣΕΠ χρειάζεται πλέον ρητά τόσο για εσάς του ΤΕ που έχετε μπροστά ενστάσεις αλλά και για όλους μας ενόψει των νέων προκηρύξεων!!!
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 15, 2024 19:56:54 GMT
Δίνονται οι θέσεις 80-100 πχ για αναπλήρωση σε άτομα κάτω του 72..ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν και ειδικής με 1η κατανομή που δεν ενοχλούνται... Οπότε ενώ αυτός που ήταν ειδικής 1ης (ο 81ος) με 76 είχε επιλογές Αθήνα, Καρπενήσι και μπήκε Καρπενήσι, ξαφνικά ελευθερώνεται η 80στη θέση Αθήνα και την παίρνει ο πρώτος αναπληρωτής ειδικής με 72... Ελπίζω να εξήγησα...
|
|
sigma
Kill Bill
|
Post by sigma on Apr 15, 2024 20:52:30 GMT
Αυτή η στρέβλωση είναι αναπόφευκτη, Persefoni.
Εφόσον ο υποψήφιος στο παράδειγμα δήλωσε Καρπενήσι, σημαίνει ότι το επιθυμεί. Η θέση κλειδώνει και διορίζεται.
Υπάρχουν,όπως είδαμε και στη 2ΓΒ, πιθανότητες να μην γίνει καμία αναπλήρωση (βλ.έμμεσοι ΑΜΕΑ σε κάποιους κλάδους).Και αυτό τον κίνδυνο οι ειδικής που έχουν "οριακό" βαθμό, αλλά δήλωσαν πολλές θέσεις, τον αποφεύγουν.
Από την άλλη αν δίνονταν όλες οι θέσεις προς αναπλήρωση ξανά σε όλους τους ειδικής (διοριστέους πρώτης κατανομής) θεωρώ ότι θα συμπιεζόταν πολύ ο τελικός αριθμός υποψηφίων που διορίζονται με αναπλήρωση και πολύ περισσότερες θέσεις θα γυρνούσαν σε υποψηφίους γενικής...
|
|
|
Post by mariaki on Apr 15, 2024 20:53:21 GMT
Δίνονται οι θέσεις 80-100 πχ για αναπλήρωση σε άτομα κάτω του 72..ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν και ειδικής με 1η κατανομή που δεν ενοχλούνται... Οπότε ενώ αυτός που ήταν ειδικής 1ης (ο 81ος) με 76 είχε επιλογές Αθήνα, Καρπενήσι και μπήκε Καρπενήσι, ξαφνικά ελευθερώνεται η 80στη θέση Αθήνα και την παίρνει ο πρώτος αναπληρωτής ειδικής με 72... Ελπίζω να εξήγησα... και μετά μετράει και τον 81ο ως ειδικής;;;;
αυτό είναι εντελώς λάθος! και νομίζω είναι πολύ εύκολο να διορθωθεί... δεν πρέπει να συζητάμε για "αντικαταστάσεις", αλλά να σταματάει η 1η κατανομή στο παράδειγμά σας στο 79, να ξεκινάει η ειδική από το 80 και ότι μείνει να συνεχίζει ο γενικός πίνακας. Είναι τεράστιο φάουλ και δε συνέβαινε με τίποτα πχ στον πίνακα των τριτέκνων στους εκπαιδευτικούς που γινόταν με παρόμοιο τρόπο η ποσόστωση... οπότε τον τρόπο τον έχουν να το διορθώσουν.
|
|
|
Post by mariaki on Apr 15, 2024 20:59:29 GMT
Επίσης με αυτόν τον τρόπο όσοι ειδικής "πέσανε" μέσα στο παράθυρο των αντικαταστάσεων (δηλαδή με την 1η κατανομή από το 80-100 στο παράδειγμά σας) σίγουρα θα είναι ριγμένοι στις τοποθετήσεις...
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 15, 2024 21:10:59 GMT
Δίνονται οι θέσεις 80-100 πχ για αναπλήρωση σε άτομα κάτω του 72..ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν και ειδικής με 1η κατανομή που δεν ενοχλούνται... Οπότε ενώ αυτός που ήταν ειδικής 1ης (ο 81ος) με 76 είχε επιλογές Αθήνα, Καρπενήσι και μπήκε Καρπενήσι, ξαφνικά ελευθερώνεται η 80στη θέση Αθήνα και την παίρνει ο πρώτος αναπληρωτής ειδικής με 72... Ελπίζω να εξήγησα... και μετά μετράει και τον 81ο ως ειδικής;;;;
αυτό είναι εντελώς λάθος! και νομίζω είναι πολύ εύκολο να διορθωθεί... δεν πρέπει να συζητάμε για "αντικαταστάσεις", αλλά να σταματάει η 1η κατανομή στο παράδειγμά σας στο 79, να ξεκινάει η ειδική από το 80 και ότι μείνει να συνεχίζει ο γενικός πίνακας. Είναι τεράστιο φάουλ και δε συνέβαινε με τίποτα πχ στον πίνακα των τριτέκνων στους εκπαιδευτικούς που γινόταν με παρόμοιο τρόπο η ποσόστωση... οπότε τον τρόπο τον έχουν να το διορθώσουν.
Στην ουσία το ίδιο λέμε (το είχα γράψει πιο πριν) από 80 και κάτω όλες να δίνονταν εξαρχής σε ειδικής και όχι να έχουμε όπως τώρα 95-96-97 1ης και οι αναπληρωτές 80-94 να παίρνουν θέσεις που δεν μπόρεσαν να πάρουν...🤷♀️ Τι να πούμε, δυστυχώς δεν ζητήσαμε εμείς πώς να φτιαχτεί ο αλγόριθμος, απορώ παλιά τα έκαναν και με το χέρι, τώρα με ΑΙ κλπ και τα κάνουν χειρότερα, τι να πεις...?
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 15, 2024 21:14:48 GMT
Αυτή η στρέβλωση είναι αναπόφευκτη, Persefoni. Εφόσον ο υποψήφιος στο παράδειγμα δήλωσε Καρπενήσι, σημαίνει ότι το επιθυμεί. Η θέση κλειδώνει και διορίζεται. Υπάρχουν,όπως είδαμε και στη 2ΓΒ, πιθανότητες να μην γίνει καμία αναπλήρωση (βλ.έμμεσοι ΑΜΕΑ σε κάποιους κλάδους).Και αυτό τον κίνδυνο οι ειδικής που έχουν "οριακό" βαθμό, αλλά δήλωσαν πολλές θέσεις, τον αποφεύγουν. Από την άλλη αν δίνονταν όλες οι θέσεις προς αναπλήρωση ξανά σε όλους τους ειδικής (διοριστέους πρώτης κατανομής) θεωρώ ότι θα συμπιεζόταν πολύ ο τελικός αριθμός υποψηφίων που διορίζονται με αναπλήρωση και πολύ περισσότερες θέσεις θα γυρνούσαν σε υποψηφίους γενικής... Δηλαδή πιστεύουμε ότι το σκέφτηκαν αυτό και είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στις "ίσως μικρότερες καλύψεις ποσοστών ειδικών" & στην δίκαιη κατανομή θέσεων μεταξύ τους και επέλεξαν το πρώτο...? Εγώ πιστεύω ή δεν είχαν ιδέα καν, δεν μας διαβάζουν κιόλας, μήνες τα λέγαμε εδώ ή ήταν εσκεμμένο (για περισσότερες μη αποδοχές).. Άλλη εκδοχή δεν βρίσκω...
|
|
|
Post by asep2050 on Apr 15, 2024 22:04:33 GMT
Αυτή η στρέβλωση είναι αναπόφευκτη, Persefoni. Εφόσον ο υποψήφιος στο παράδειγμα δήλωσε Καρπενήσι, σημαίνει ότι το επιθυμεί. Η θέση κλειδώνει και διορίζεται. Υπάρχουν,όπως είδαμε και στη 2ΓΒ, πιθανότητες να μην γίνει καμία αναπλήρωση (βλ.έμμεσοι ΑΜΕΑ σε κάποιους κλάδους).Και αυτό τον κίνδυνο οι ειδικής που έχουν "οριακό" βαθμό, αλλά δήλωσαν πολλές θέσεις, τον αποφεύγουν. Από την άλλη αν δίνονταν όλες οι θέσεις προς αναπλήρωση ξανά σε όλους τους ειδικής (διοριστέους πρώτης κατανομής) θεωρώ ότι θα συμπιεζόταν πολύ ο τελικός αριθμός υποψηφίων που διορίζονται με αναπλήρωση και πολύ περισσότερες θέσεις θα γυρνούσαν σε υποψηφίους γενικής... Δεν βλέπω πως θα συμπιεζόταν ο τελικός αριθμός των υποψηφίων με αναπλήρωση.
Μια δίκαιη ανακατανομή των θέσεων μεταξύ τους "με βάση τη σειρά τους στους οριστικούς πίνακες κατάταξης σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις τους", όπως υπαγορεύει ο Νόμος για τις αντικαταστάσεις. Πιο πριν για την ενιαία κατάταξη (γενικής και ειδικών) στους προσωρινούς πίνακες πάλι υπαγορεύει "κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας". Τη βαθμολογία μόνο των ειδικών που μπήκαν με το σπαθί τους στους πίνακες ξεχνάει ο νομοθέτης, κάνει την πάπια το ΑΣΕΠ, ή έδωσαν τελευταία στιγμή σε κάποιους εξωτερικούς συνεργάτες να προγραμματίσουν τον αλγόριθμο και ότι δήθεν κατάλαβαν από τον Νόμο έκαναν, με ομολογουμένως φοβερή αστοχία!
Τέλος θα το ξαναπώ. Αντικαταστάσεις προβλέπει ο Νόμος στα οριστικά. Όχι στα προσωρινά. Για παράδειγμα δέκα ενστάσεις αν δικαιωθούν, θα γίνει του Κουτρούλη ο γάμος στους πίνακες...
|
|
|
Post by Persefoni on Apr 15, 2024 22:09:24 GMT
Αυτή η στρέβλωση είναι αναπόφευκτη, Persefoni. Εφόσον ο υποψήφιος στο παράδειγμα δήλωσε Καρπενήσι, σημαίνει ότι το επιθυμεί. Η θέση κλειδώνει και διορίζεται. Υπάρχουν,όπως είδαμε και στη 2ΓΒ, πιθανότητες να μην γίνει καμία αναπλήρωση (βλ.έμμεσοι ΑΜΕΑ σε κάποιους κλάδους).Και αυτό τον κίνδυνο οι ειδικής που έχουν "οριακό" βαθμό, αλλά δήλωσαν πολλές θέσεις, τον αποφεύγουν. Από την άλλη αν δίνονταν όλες οι θέσεις προς αναπλήρωση ξανά σε όλους τους ειδικής (διοριστέους πρώτης κατανομής) θεωρώ ότι θα συμπιεζόταν πολύ ο τελικός αριθμός υποψηφίων που διορίζονται με αναπλήρωση και πολύ περισσότερες θέσεις θα γυρνούσαν σε υποψηφίους γενικής... Δεν βλέπω πως θα συμπιεζόταν ο τελικός αριθμός των υποψηφίων με αναπλήρωση.
Μια δίκαιη ανακατανομή των θέσεων μεταξύ τους "με βάση τη σειρά τους στους οριστικούς πίνακες κατάταξης σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις τους", όπως υπαγορεύει ο Νόμος για τις αντικαταστάσεις. Πιο πριν για την ενιαία κατάταξη (γενικής και ειδικών) στους προσωρινούς πίνακες πάλι υπαγορεύει "κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας". Τη βαθμολογία μόνο των ειδικών που μπήκαν με το σπαθί τους στους πίνακες ξεχνάει ο νομοθέτης, κάνει την πάπια το ΑΣΕΠ, ή έδωσαν τελευταία στιγμή σε κάποιους εξωτερικούς συνεργάτες να προγραμματίσουν τον αλγόριθμο και ότι δήθεν κατάλαβαν από τον Νόμο έκαναν, με ομολογουμένως φοβερή αστοχία!
Τέλος θα το ξαναπώ. Αντικαταστάσεις προβλέπει ο Νόμος στα οριστικά. Όχι στα προσωρινά. Για παράδειγμα δέκα ενστάσεις αν δικαιωθούν, θα γίνει του Κουτρούλη ο γάμος στους πίνακες...
Περιμένω με αγωνία, να δούμε τι θα απαντήσει σε μέλος το ΑΣΕΠ στο ερώτημα πώς ειδικής με 72 πήρε θέση που ήθελα εγώ με 76 ενώ είμαι και εγώ ειδικής...? Αν πάντως υπάρξει περίπτωση αναδιανομής κλπ, θα γίνει για όλους όσους επηρεάζονται (όχι μόνο για 5-10 ενστάσεις), οπότε μιλάμε για άλλους πίνακες..
|
|
|
Post by asep2050 on Apr 15, 2024 22:20:56 GMT
Εγω νομίζω ότι το εχουν καταλάβει από την αρχη. Το ΦΕΚ τους καλύπτει. Δεν είναι βέβαια λογικό και δεν είναι και καθόλου δίκαιο . Το ίδιο πράγμα μπορώ να πω για το ποσοστό των ειδικών που δεν συμπληρώνεται ενώ μένουν άτομα που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες απέξω. Μια χαρά και πονηρά το ξέρουν, Δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου δεν απαντούσαν σε όποιον έθετε ερώτημα σχετικό με τις αντικαταστάσεις. 30/11/2023 βγήκαν τα προσωρινά της 1ΓΒ με τις αντικαταστάσεις. Τόσο ασχολήθηκαν, τέτοιο αποτέλεσμα έχουν.
Το ποσοστό των ειδικών που δεν συμπληρώνεται, δεν είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθεί. Και στις Κ δεν συμπληρωνόταν. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να πάει κάπου που δεν θέλει. Οι αντικαταστάσεις προβλέπεται να γίνονται βάση βαθμολογίας, και για αυτό ακριβώς το λόγο αφορούν τις τελευταίες θέσεις του πίνακα που δεν κατάφεραν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι να πιάσουν. Για να γίνει αυτό που λες, δηλαδή να συμπληρωθεί όλο το ποσοστό, τότε θα πρέπει όποιος ειδικής δεν μπήκε με την 1η κατανομή να πάει στην με τη 2η κατανομή όπου έχει δηλώσει αντικαθιστώντας μέχρι και τον 1ο του πίνακα. Αυτό όπως αντιλαμβάνεσαι δεν γίνεται, καθώς είναι καταστρατήγηση του γραπτού διαγωνισμού. Και η αδικία που θα προέκυπτε είναι αντίστοιχη με αυτή μεταξύ ατόμων των ειδικών μετά τις αντικαταστάσεις που συζητάμε τώρα.
|
|
|
Post by billy on Apr 15, 2024 22:23:58 GMT
Το "ισάριθμοι" σημαίνει "ισάριθμοι". Όπως κι αν το διαβάσει κανείς... Το σύμπαν μπερδεύτηκε (και δεν νόμιζε, δυστυχώς). Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, είναι προς το συμφέρον όλων των επιτυχόντων 2Γ να ξεκαθαρίσει ΕΓΓΡΑΦΩΣ το ΑΣΕΠ πώς εφαρμόζει τον αμφίσημο Νόμο. Και από εκεί και μετά ο καθέναν πράττει προς το συμφέρον του. Περιμένουμε καμιά σοβαρή, επίσημη απάντηση από ΑΣΕΠ, παιδιά της ΤΕ. Βασικά τόσους μήνες ίσως όσοι ασχολούνται, ακόμη και ΠΕ, να το έχουν επιδιώξει και να υπάρχει κάπου στο φόρουμ.
|
|
|
Post by konstantinos84 on Apr 15, 2024 22:28:16 GMT
Μισό λεπτό γιατί έχω μπερδευτεί.
Το πρόβλημα προέκυψε επειδή κάποιου/ας συναδέλφου πήρε τη θέση κάποιος επίσης Ειδικής με χαμηλότερο βαθμό;
|
|
|
Post by billy on Apr 15, 2024 22:39:09 GMT
Εγω νομίζω ότι το εχουν καταλάβει από την αρχη. Το ΦΕΚ τους καλύπτει. Δεν είναι βέβαια λογικό και δεν είναι και καθόλου δίκαιο . Το ίδιο πράγμα μπορώ να πω για το ποσοστό των ειδικών που δεν συμπληρώνεται ενώ μένουν άτομα που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες απέξω. Μια χαρά και πονηρά το ξέρουν, Δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου δεν απαντούσαν σε όποιον έθετε ερώτημα σχετικό με τις αντικαταστάσεις. 30/11/2023 βγήκαν τα προσωρινά της 1ΓΒ με τις αντικαταστάσεις. Τόσο ασχολήθηκαν, τέτοιο αποτέλεσμα έχουν.
Το ποσοστό των ειδικών που δεν συμπληρώνεται, δεν είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθεί. Και στις Κ δεν συμπληρωνόταν. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να πάει κάπου που δεν θέλει. Οι αντικαταστάσεις προβλέπεται να γίνονται βάση βαθμολογίας, και για αυτό ακριβώς το λόγο αφορούν τις τελευταίες θέσεις του πίνακα που δεν κατάφεραν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι να πιάσουν. Για να γίνει αυτό που λες, δηλαδή να συμπληρωθεί όλο το ποσοστό, τότε θα πρέπει όποιος ειδικής δεν μπήκε με την 1η κατανομή να πάει στην με τη 2η κατανομή όπου έχει δηλώσει αντικαθιστώντας μέχρι και τον 1ο του πίνακα. Αυτό όπως αντιλαμβάνεσαι δεν γίνεται, καθώς είναι καταστρατήγηση του γραπτού διαγωνισμού. Και η αδικία που θα προέκυπτε είναι αντίστοιχη με αυτή μεταξύ ατόμων των ειδικών μετά τις αντικαταστάσεις που συζητάμε τώρα.
Φίλε asep2050, όπως αντιλαμβάνεσαι, η πρωτοτυπία του πράγματος και η έλλειψη επίσημων διευκρινίσεων μας οδηγεί να να ερμηνεύουμε τον νόμο κατά το δοκούν. Στις Κ το ποσοστό όντως δεν ήταν απαραίτητο να συμπληρωθεί, αλλά δεν έμενε εκτός υποψήφιος ειδικής που έχει δηλώσει θέση ειδικής για να πάει αυτή σε γενικής. Εκτός και αν δήλωνε θέση γενικής και δεν την έπιανε. Γιαυτό λένε αρκετοί ότι η μείξη των πινάκων ήταν λάθος. Ναι, ας αντικαταστήσει και τον 1ο του πίνακα, έτσι που το κάνανε. Εάν ο νόμος προβλέπει στο άρθρο 13 προστασία για συγκεκριμένο ποσοστό, θα πρέπει να προστατεύει αυτό το ποσοστό. Άσχετα αν κάποιοι το θεωρούν μεγάλο, ανάξιο να ανέλθει στην κορυφή, ή οτιδήποτε άλλο. Ειδάλλως να το μειώσει ξεκάθαρα ή να προβλέψει άλλη διαδικασία κατάρτισης πινάκων. Να ξέρει ο καθένας μας τι γίνεται εξ αρχής.
|
|