|
Post by kardim on Jun 12, 2024 8:13:43 GMT
Δηλαδή στο 10ο είναι οι περισσότεροι και μετά τη ΦΟΤΑ? Για τους χωρίς ΦΟΤΑ γνωρίζεις σε ποιό είναι? www.aade.gr/aade/anthropino-dynamiko/diaheirisi-anthropinoy-dynamikoy/perigrammata-theseon-ergasias-ptheΚάντε κλικ εκεί που λέει "Πίνακας Βαθμολόγησης των Θέσεων Εργασίας της ΑΑΔΕ", τα έχει όλα αναλυτικά. Επίσης, μετά από 3 χρόνια, όντως ανεβαίνουμε ΠΘΕ και πάμε οι μεν από το 10ο στο 9ο και οι δε από το 9ο στο 8ο (όχι, δεν ανεβαίνουμε κάθε τριετία, θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι, αν συνέβαινε αυτό), υπό την προυπόθεση των δύο σερί θετικών αξιολογήσεων. Θέλω να ρωτήσω κάτι! Βάσει τη θέση του ψηφιακού οργανόγραμματος και βάσει του βαθμολογίου δεν βγαίνει το συμπέρασμα, όσο αφορά το περίγραμμα θέσης;
|
|
|
Post by joanna22 on Jun 12, 2024 10:05:54 GMT
Καλημέρα, παιδιά! Στο 10ο είμαστε οι περισσότεροι. Στο 9ο πάνε, μετά το 9μηνο της ΦΟΤΑ, όσοι διορίζονται σε θέσεις ειδικής βαρύτητας, δηλαδή ελεγκτές, δικαστικό (και για ΔΟΥ, αλλά και τελωνεία), τμήματα δίωξης λαθρεμπορίου, διαδικασιών, εκ των υστέρων ελέγχων κλπ. Δηλαδή στο 10ο είναι οι περισσότεροι και μετά τη ΦΟΤΑ? Για τους χωρίς ΦΟΤΑ γνωρίζεις σε ποιό είναι? Καλησπέρα απ' όσο γνωρίζω στο 10ο ξεκινάνε όλοι οι δόκιμοι της ΑΑΔΕ της κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ. Για τους ΔΕ δεν έχω εικόνα
|
|
|
Post by tiesel on Jun 12, 2024 10:08:46 GMT
Καλημέρα, παιδιά! Στο 10ο είμαστε οι περισσότεροι. Στο 9ο πάνε, μετά το 9μηνο της ΦΟΤΑ, όσοι διορίζονται σε θέσεις ειδικής βαρύτητας, δηλαδή ελεγκτές, δικαστικό (και για ΔΟΥ, αλλά και τελωνεία), τμήματα δίωξης λαθρεμπορίου, διαδικασιών, εκ των υστέρων ελέγχων κλπ. Εμένα θα μου άρεσε θέση ελεγκτή σε Τελωνείο. Το θέμα είναι αν θα μας επιλέξουν κιόλας. Επίσης την πρακτική μας την κάνουμε σε όποια Τελωνειακή Υπηρεσία θέλουμε;
|
|
|
Post by teoperi on Jun 12, 2024 14:47:21 GMT
Όσοι είμαστε στην ΦΟΤΑ έχουμε Ι' ΠΘΕ 370.
Career path: Όσοι έτυχε λοιπόν απο την προκήρυξη του 1Γ να είμαστε σε Θέση Εργασίας Ειδικής Βαρύτητας (εισαγωγικό ΘΕΕΒ) αναλαμβάνουμε την θέση αυτή στην τοποθέτηση μας μετά την ΦΟΤΑ με ΠΘΕ Θ' 600 (Βοηθός Ελεγκτή) Με την πάροδο 3 ετών στο εισαγωγικό ΘΕΕΒ ανεβαίνουμε στο Καταληκτικό ΘΕΕΒ ως Ελεγκτές με ΠΘΕ 850.
Όσοι όμως έτυχε στην προκήρυξη να είναι σε μη Ειδικής Βαρύτητας θέση συνεχίζουν με 370 ΠΘΕ και μετά την ΦΟΤΑ μέχρι να περάσουν 3 χρόνια ώστε να θεωρηθούν Έμπειροι Υπάλληλοι και να λάβουν το Θ' ΠΘΕ 600, που είναι και το "ταβάνι" της θέσης.
Για να λάβει κάποιος θέση Ειδικής Βαρύτητας, σύμφωνα με την τελευταία κανονιστική της Διοίκησης, θα πρέπει να λάβει μέρος σε εξετάσεις, αφου μοριοδοτηθεί με τα χρόνια εμπειρίας του, και αφου πρώτα προκηρυχθεί η θέση. Απο την πιο πάνω κανονιστική εξαιρούμαστε εμείς που μπήκαμε με τον 1Γ.
|
|
|
Post by teoperi on Jun 12, 2024 14:53:20 GMT
Καλημέρα, παιδιά! Στο 10ο είμαστε οι περισσότεροι. Στο 9ο πάνε, μετά το 9μηνο της ΦΟΤΑ, όσοι διορίζονται σε θέσεις ειδικής βαρύτητας, δηλαδή ελεγκτές, δικαστικό (και για ΔΟΥ, αλλά και τελωνεία), τμήματα δίωξης λαθρεμπορίου, διαδικασιών, εκ των υστέρων ελέγχων κλπ. Εμένα θα μου άρεσε θέση ελεγκτή σε Τελωνείο. Το θέμα είναι αν θα μας επιλέξουν κιόλας. Επίσης την πρακτική μας την κάνουμε σε όποια Τελωνειακή Υπηρεσία θέλουμε; Δεν μπορείς να γίνεις απευθείας Ελεγκτής, εξηγώ την διαδικασία απο πάνω. Επίσης δεν ξέρεις τις ποινικές ευθύνες και το αντικείμενο του Ελεγκτή, γι αυτό σ' αρέσει. Ολοι σκέφτεστε το ΠΘΕ αλλά η πραγματική διαφορά στα καθαρά λεφτά απο τον Έμπειρο Υπάλληλο είναι 130 € , οπότε το συζητάμε αν αξίζει το άγχος.
|
|
|
Post by teoperi on Jun 12, 2024 15:22:07 GMT
Όσοι έτυχε λοιπόν απο την προκήρυξη του 1Γ να είμαστε σε Θέση Εργασίας Ειδικής Βαρύτητας (εισαγωγικό ΘΕΕΒ) ... Αυτό φαινόταν κάπου στην προκήρυξη; Ή έστω στη θέση στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου; Φαινόταν στο ότι η 1Γ ήταν η πρώτη και τελευταία προκήρυξη που προέβλεπε συγκεκριμένη θέση.
|
|
|
Post by lawanddisorder on Jun 12, 2024 15:54:38 GMT
Καλημέρα, παιδιά! Στο 10ο είμαστε οι περισσότεροι. Στο 9ο πάνε, μετά το 9μηνο της ΦΟΤΑ, όσοι διορίζονται σε θέσεις ειδικής βαρύτητας, δηλαδή ελεγκτές, δικαστικό (και για ΔΟΥ, αλλά και τελωνεία), τμήματα δίωξης λαθρεμπορίου, διαδικασιών, εκ των υστέρων ελέγχων κλπ. Εμένα θα μου άρεσε θέση ελεγκτή σε Τελωνείο. Το θέμα είναι αν θα μας επιλέξουν κιόλας. Επίσης την πρακτική μας την κάνουμε σε όποια Τελωνειακή Υπηρεσία θέλουμε; #late Την πρακτική την κάνεις στην υπηρεσία όπου διορίστηκες, εκτός κι αν αυτή δεν βρίσκεται στον τόπο συμφερόντων σου (δλδ της διαμονής σου), οπότε σου δίνεται η επιλογή να την κάνεις σε άλλη υπηρεσία, η οποία να είναι εκεί που κατοικείς. Κατά τ'άλλα, όσα έγραψε ο teoperi ισχύουν απόλυτα. Πλέον με τις νέες κανονιστικές αποφάσεις του διοικητή της ΑΑΔΕ, όλοι οι νεοδιοριζόμενοι θα ξεκινούν από θέση με το "χαμηλό" ΠΘΕ των 370 ευρώ, ενώ προβλέπεται ένα νέο σύστημα με εξετάσεις και μοριοδότηση προκειμένου να κάποιος να μεταπηδήσει σε θέση ειδικής βαρύτητας.
|
|
|
Post by sok on Jun 12, 2024 16:09:36 GMT
Όσοι είμαστε στην ΦΟΤΑ έχουμε Ι' ΠΘΕ 370. Career path: Όσοι έτυχε λοιπόν απο την προκήρυξη του 1Γ να είμαστε σε Θέση Εργασίας Ειδικής Βαρύτητας (εισαγωγικό ΘΕΕΒ) αναλαμβάνουμε την θέση αυτή στην τοποθέτηση μας μετά την ΦΟΤΑ με ΠΘΕ Θ' 600 (Βοηθός Ελεγκτή) Με την πάροδο 3 ετών στο εισαγωγικό ΘΕΕΒ ανεβαίνουμε στο Καταληκτικό ΘΕΕΒ ως Ελεγκτές με ΠΘΕ 850. Όσοι όμως έτυχε στην προκήρυξη να είναι σε μη Ειδικής Βαρύτητας θέση συνεχίζουν με 370 ΠΘΕ και μετά την ΦΟΤΑ μέχρι να περάσουν 3 χρόνια ώστε να θεωρηθούν Έμπειροι Υπάλληλοι και να λάβουν το Θ' ΠΘΕ 600, που είναι και το "ταβάνι" της θέσης. Για να λάβει κάποιος θέση Ειδικής Βαρύτητας, σύμφωνα με την τελευταία κανονιστική της Διοίκησης, θα πρέπει να λάβει μέρος σε εξετάσεις, αφου μοριοδοτηθεί με τα χρόνια εμπειρίας του, και αφου πρώτα προκηρυχθεί η θέση. Απο την πιο πάνω κανονιστική εξαιρούμαστε εμείς που μπήκαμε με τον 1Γ. Στην πρώτη μου επιλογή στο τελωνείο σε ένα κωδικό υπάρχουν δυο θέσεις ειδικής βαρύτητας με εναρκτήριο επίδομα 600 με πτυχίο νομικής . έτσι όπως το λες αν προσληφθώ σε μια από τις δυο θα πρέπει να με τοποθετήσουν σε διαφορετική από τη θέση που προκηρύχθηκε για να μπορέσω να καταταχθώ σε θέση με επίδομα 370€. μηπως θυμάσαι ποια κανονιστική απόφαση είναι; διότι έχουν δεσμευτεί συγκεκριμένες θέσεις του φορέα για την προκηρυξη και αποτι γνωρίζω είναι δεσμευτική σε πρώτη φάση η τοποθετηση σε αυτή
|
|
|
Post by teoperi on Jun 12, 2024 16:40:59 GMT
Όσοι είμαστε στην ΦΟΤΑ έχουμε Ι' ΠΘΕ 370. Career path: Όσοι έτυχε λοιπόν απο την προκήρυξη του 1Γ να είμαστε σε Θέση Εργασίας Ειδικής Βαρύτητας (εισαγωγικό ΘΕΕΒ) αναλαμβάνουμε την θέση αυτή στην τοποθέτηση μας μετά την ΦΟΤΑ με ΠΘΕ Θ' 600 (Βοηθός Ελεγκτή) Με την πάροδο 3 ετών στο εισαγωγικό ΘΕΕΒ ανεβαίνουμε στο Καταληκτικό ΘΕΕΒ ως Ελεγκτές με ΠΘΕ 850. Όσοι όμως έτυχε στην προκήρυξη να είναι σε μη Ειδικής Βαρύτητας θέση συνεχίζουν με 370 ΠΘΕ και μετά την ΦΟΤΑ μέχρι να περάσουν 3 χρόνια ώστε να θεωρηθούν Έμπειροι Υπάλληλοι και να λάβουν το Θ' ΠΘΕ 600, που είναι και το "ταβάνι" της θέσης. Για να λάβει κάποιος θέση Ειδικής Βαρύτητας, σύμφωνα με την τελευταία κανονιστική της Διοίκησης, θα πρέπει να λάβει μέρος σε εξετάσεις, αφου μοριοδοτηθεί με τα χρόνια εμπειρίας του, και αφου πρώτα προκηρυχθεί η θέση. Απο την πιο πάνω κανονιστική εξαιρούμαστε εμείς που μπήκαμε με τον 1Γ. Στην πρώτη μου επιλογή στο τελωνείο σε ένα κωδικό υπάρχουν δυο θέσεις ειδικής βαρύτητας με εναρκτήριο επίδομα 600 με πτυχίο νομικής . έτσι όπως το λες αν προσληφθώ σε μια από τις δυο θα πρέπει να με τοποθετήσουν σε διαφορετική από τη θέση που προκηρύχθηκε για να μπορέσω να καταταχθώ σε θέση με επίδομα 370€. μηπως θυμάσαι ποια κανονιστική απόφαση είναι; διότι έχουν δεσμευτεί συγκεκριμένες θέσεις του φορέα για την προκηρυξη και αποτι γνωρίζω είναι δεσμευτική σε πρώτη φάση η τοποθετηση σε αυτή Η κανονιστική είναι η "ΔΔΑΔ Ε 1012730 ΕΞ 2024 κινητικότητα και κατάταξη υπαλλήλων της ΑΑΔΕ" Για τον 2Γ δεν υπάρχει δέσμευση συγκεκριμένων θέσεων. Με αυτό εννοώ οτι δεν δεσμεύεται ο προϊστάμενος, όπως έγινε με εμάς. Αν δεις την προκήρυξη της 1Γ θα καταλάβεις πόσο συγκεκριμένη ήταν. Στην 2Γ μπορεί να σε τοποθετήσει όπου υπάρχει υπηρεσιακή ανάγκη. Στο παράρτημα της κανονιστικής αναφέρει τις συγκεκριμένες θέσεις για όλη την ΑΑΔΕ (εφορίες τελωνεία ΓΧΚ). Συνοπτικά και σε ότι αφορά τα τελωνεία τα τμήματα ειδικής βαρύτητας είναι Διαδικασιών, Δικαστικό, Δίωξη λαθρεμπορίου, Εκ των υστέρων και Σύνοδος σκύλου (δε νομίζω να ξεχνάω κάτι). Εννοείται σε τελωνείο Α' τάξης.
|
|
|
Post by sok on Jun 12, 2024 16:57:14 GMT
Στην πρώτη μου επιλογή στο τελωνείο σε ένα κωδικό υπάρχουν δυο θέσεις ειδικής βαρύτητας με εναρκτήριο επίδομα 600 με πτυχίο νομικής . έτσι όπως το λες αν προσληφθώ σε μια από τις δυο θα πρέπει να με τοποθετήσουν σε διαφορετική από τη θέση που προκηρύχθηκε για να μπορέσω να καταταχθώ σε θέση με επίδομα 370€. μηπως θυμάσαι ποια κανονιστική απόφαση είναι; διότι έχουν δεσμευτεί συγκεκριμένες θέσεις του φορέα για την προκηρυξη και αποτι γνωρίζω είναι δεσμευτική σε πρώτη φάση η τοποθετηση σε αυτή Η κανονιστική είναι η "ΔΔΑΔ Ε 1012730 ΕΞ 2024 κινητικότητα και κατάταξη υπαλλήλων της ΑΑΔΕ" Για τον 2Γ δεν υπάρχει δέσμευση συγκεκριμένων θέσεων. Με αυτό εννοώ οτι δεν δεσμεύεται ο προϊστάμενος, όπως έγινε με εμάς. Αν δεις την προκήρυξη της 1Γ θα καταλάβεις πόσο συγκεκριμένη ήταν. Στην 2Γ μπορεί να σε τοποθετήσει όπου υπάρχει υπηρεσιακή ανάγκη. Στο παράρτημα της κανονιστικής αναφέρει τις συγκεκριμένες θέσεις για όλη την ΑΑΔΕ (εφορίες τελωνεία ΓΧΚ). Συνοπτικά και σε ότι αφορά τα τελωνεία τα τμήματα ειδικής βαρύτητας είναι Διαδικασιών, Δικαστικό, Δίωξη λαθρεμπορίου, Εκ των υστέρων και Σύνοδος σκύλου (δε νομίζω να ξεχνάω κάτι). Εννοείται σε τελωνείο Α' τάξης. σε ευχαριστω! και στη δικη μας προκηρυξη υπάρχουν συγκεκριμένοι κωδικοί θέσεων που αντιστοιχούν σε δεσμευμένη θέση δεν είναι απλά αίτηση προς το φορέα γενικα.
|
|
winter
Pink Panther
|
Post by winter on Jun 12, 2024 17:06:18 GMT
Στην πρώτη μου επιλογή στο τελωνείο σε ένα κωδικό υπάρχουν δυο θέσεις ειδικής βαρύτητας με εναρκτήριο επίδομα 600 με πτυχίο νομικής . έτσι όπως το λες αν προσληφθώ σε μια από τις δυο θα πρέπει να με τοποθετήσουν σε διαφορετική από τη θέση που προκηρύχθηκε για να μπορέσω να καταταχθώ σε θέση με επίδομα 370€. μηπως θυμάσαι ποια κανονιστική απόφαση είναι; διότι έχουν δεσμευτεί συγκεκριμένες θέσεις του φορέα για την προκηρυξη και αποτι γνωρίζω είναι δεσμευτική σε πρώτη φάση η τοποθετηση σε αυτή Η κανονιστική είναι η "ΔΔΑΔ Ε 1012730 ΕΞ 2024 κινητικότητα και κατάταξη υπαλλήλων της ΑΑΔΕ" Για τον 2Γ δεν υπάρχει δέσμευση συγκεκριμένων θέσεων. Με αυτό εννοώ οτι δεν δεσμεύεται ο προϊστάμενος, όπως έγινε με εμάς. Αν δεις την προκήρυξη της 1Γ θα καταλάβεις πόσο συγκεκριμένη ήταν. Στην 2Γ μπορεί να σε τοποθετήσει όπου υπάρχει υπηρεσιακή ανάγκη. Στο παράρτημα της κανονιστικής αναφέρει τις συγκεκριμένες θέσεις για όλη την ΑΑΔΕ (εφορίες τελωνεία ΓΧΚ). Συνοπτικά και σε ότι αφορά τα τελωνεία τα τμήματα ειδικής βαρύτητας είναι Διαδικασιών, Δικαστικό, Δίωξη λαθρεμπορίου, Εκ των υστέρων και Σύνοδος σκύλου (δε νομίζω να ξεχνάω κάτι). Εννοείται σε τελωνείο Α' τάξης. Δηλ τα όσα αναφέρονται στο ψηφιακό οργανόγραμμα του φορεα,με βάση τον κωδικό θέσης, δεν ισχύουν? Πχ στη δική μ θέση η οποία έχει τον τίτλο "Ειδικός επί φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων Δ.Ο.Υ. τάδε..." και με περιγραφή την ακόλουθη: "Ο υπάλληλος του Τμήματος Ελέγχου Δ.Ο.Υ. Α΄ Τάξεως (Ελεγκτής) είναι υπεύθυνος για την διενέργεια φορολογικών ελέγχων σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, κατά το λόγο αρμοδιότητας της ΔΟΥ και σύμφωνα με τις κείμενες φορολογικές διατάξεις με σκοπό την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της αύξησης των δημοσίων εσόδων."..δεν ισχύει? Γιατί σε σχόλια συναδέλφων σου από 1Γ είχε ειπωθεί ότι είναι δεσμευτικό για τον εκάστοτε Δντη αυτοί οι κωδικοί
|
|
|
Post by sok on Jun 12, 2024 17:42:21 GMT
έχω την εντύπωση ότι η κανονιστική αυτή αφορά όσους θέλουν να μεταταγούν σε θέση ευθύνης και όχι όσους διορίζονται πρώτη φορά. Πέραν της νομικής δέσμευσης να κατατάσσονται οι νεοδιοριζομενοι στη δεσμευμένη θέση της προκήρυξης, κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τεράστια αναστάτωση αφού ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να μην υπάρχουν κενές διαθέσιμες θέσεις με διαφορετικό περίγραμμα να καταταγούν οι νεοδιοριζομενοι.
|
|
|
Post by teoperi on Jun 12, 2024 17:50:09 GMT
Εμάς παιδιά μας το έχουν αναφέρει πολλές φορές, πολλοί εισηγητές της ΔΔΑΔ ότι αυτό που έγινε με τον 1Γ δεν θα ξαναγίνει γιατί υπήρξαν αντιδράσεις απο τους προϊστάμενους. Οπότε αμφιβάλλω αν θα γίνει το ίδιο στον 2Γ. Κάπως το είχαν στηρίξει κι όλας αλλα δεν θυμάμαι τώρα.
Επίσης για την θέση που έδειξες, στο λέω απο εμπειρία γιατί ήμουν πολλά χρόνια λογιστής πριν την ΑΑΔΕ, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει κάποιος απευθείας Ελεγκτής σε ΔΟΥ. Όπως και δεν θα μπω απευθείας Ελεγκτής στο τελωνείο. Βοηθός στην ΔΟΥ βέβαια δεν υπάρχει, μόνο στο τελωνείο..
Ελεγκτές πάντα γινόντουσαν υπάλληλοι με εμπειρία ετών. Και ακόμα και αν σε βάλουν με το ζόρι που λέει ο λόγος, μην το δεχθείς εκτός αν θες να καταλήξεις φυλακή ή χρεωμένος βαριές αμέλειες και ζημίες του Δημοσίου.
|
|
|
Post by teoperi on Jun 12, 2024 17:54:24 GMT
έχω την εντύπωση ότι η κανονιστική αυτή αφορά όσους θέλουν να μεταταγούν σε θέση ευθύνης και όχι όσους διορίζονται πρώτη φορά. Πέραν της νομικής δέσμευσης να κατατάσσονται οι νεοδιοριζομενοι στη δεσμευμένη θέση της προκήρυξης, κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τεράστια αναστάτωση αφού ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να μην υπάρχουν κενές διαθέσιμες θέσεις με διαφορετικό περίγραμμα να καταταγούν οι νεοδιοριζομενοι. Δεν ξέρω μπορεί, αλλά σε εμάς η ΔΔΑΔ ήταν κάθετοι οτι πρώτη και τελευταία φορά γίνεται αυτό με τον 1Γ. Μπορείτε να ρωτήσετε κι όλας, το Γ' τμήμα είναι αρμόδιο.
|
|
|
Post by sok on Jun 12, 2024 18:11:55 GMT
στο άρθρο 13 παρ. 5 υπάρχει ρητή εξαίρεση: «Οι Θ.Ε.Ε.Β. που καλύπτονται κατόπιν στοχευμένης διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ δεν συμμετέχουν σε διαδικασία επιλογής του άρθρου 8.»
|
|