aqua
Kill Bill
|
Post by aqua on Jun 21, 2024 10:28:45 GMT
Νομιζω συνολο 3 ειμαστε της πληροφορικης Ήθελα να δω μήπως και αυξηθήκαμε χαχαχα. Αν θέλετε μιλάμε κι η τριάδα. Απο οσα διαβαζω καταλαβαινω πως εμεις παμε λιγο στα τυφλα. Δεν ειναι συγκεκριμενο αν εμεις χωρις ΦΟΤΑ ξεκινησουμε νωριτερα ή μας παρουν ολους μαζι, σωστα? Το ειχα ρωτησει και με πληροφορησαν πως μαλλον μας παιρνουν ολους μαζι ασχετως εκπαιδευσης. Θα φανει αν και εγω τουλαχιστον δεν ειχα καποια ενοχληση απο τον φορέα
|
|
|
Post by asepita on Jun 21, 2024 10:42:56 GMT
Ήθελα να δω μήπως και αυξηθήκαμε χαχαχα. Αν θέλετε μιλάμε κι η τριάδα. Απο οσα διαβαζω καταλαβαινω πως εμεις παμε λιγο στα τυφλα. Δεν ειναι συγκεκριμενο αν εμεις χωρις ΦΟΤΑ ξεκινησουμε νωριτερα ή μας παρουν ολους μαζι, σωστα? Το ειχα ρωτησει και με πληροφορησαν πως μαλλον μας παιρνουν ολους μαζι ασχετως εκπαιδευσης. Θα φανει αν και εγω τουλαχιστον δεν ειχα καποια ενοχληση απο τον φορέα Ως προς τα ερώτηματά σου γνωρίζω ότι τους Πληροφορικής της 1Γ τους πήραν μαζί με τους υπόλοιπους απλά οι Πληροφορικής ξεκίνησαν κατευθείαν δουλειά και οι υπόλοιποι εκπαίδευση. Επίσης πληροφορήθηκα πως η ενόχληση έγινε μόνο σε όσους είχαν δηλώσει mail hotmail και outlook για το λόγο ότι υπάρχει θέμα αποστολής από την ΑΑΔΕ προς αυτού του τύπου τα mail.
|
|
|
Post by Persefoni on Jun 21, 2024 11:06:09 GMT
Θυμάται κάποιος από 1Γ, πόσοι ήταν ακριβώς (ή περίπου έστω) στην εκπαίδευση 1ης φάσης και πόσοι στην 2η φάση....? Υπήρχε όντως μέρος πχ. 2ο μέρος θεωρίας του 1ου που έγινε κοινά με την 2η...? (Νομίζω οι 2οι άρχισαν Απρίλη του 2024 ενώ οι 1οι τελείωσαν ΦΟΤΑ Μάη του 2024...)
|
|
|
Post by dimitrisbas on Jun 21, 2024 11:13:01 GMT
όταν λες τρίτος έτος εννοείς μόλις κλείσεις το δεύτερο και Μόρις στο τρίτο;;όπου ναι μεν τι ΠΘΕ θα το παίρνεις 100% αλλά είναι σίγουρο ότι μπαίνεις στους έμπειρους υπαλλήλους με ΠΘΕ 600;;Ή πρέπει να κλείσεις τριετία;Όσον αφορά τις εφορίες ξέρετε έχετε ακούσει τι παίζει;εκεί όντως έχουν λιγότερους προϊσταμένους;μάλλον ΘΕΕΒ;Υπάρχει περίπτωση να ανέβουν χρηματικά τα ΠΘΕ;όπως έδωσε +70 ευρώ στο μισθό μήπως μπει καμία αύξηση σε αυτά έχετε ακούσει,συζητησει κάτι τετοιο ή να ξεκινάνε όλοι από το 600αρι;; Η αλήθεια είναι οτι σε αυτό το πρώτο δεν έχουμε βγάλει άκρη 100% και εξηγώ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν γίνεσαι έμπειρος (και αυξάνει το ΠΘΕ) ΚΑΤΑ τον 3ο χρόνο ή ΜΕΤΑ τον 3ο χρόνο. Το μόνο σίγουρο είναι οτι η ΦΟΤΑ μετράει κανονικά ως χρόνος υπηρεσίας. Στις εφορίες το θέμα δεν είναι αν έχουν λιγότερους προϊστάμενους αλλά οτι έχουν σίγουρα λιγότερες ΘΕΕΒ. Είναι πολύ πιο πιθανό αν οχι σχεδόν σίγουρο δηλαδή οτι στην εφορία ξεκινάς με 370 €. Τα περισσότερα τμήματα δεν έχουν ειδικη βαρύτητα. Οσο για το τελευταίο, είναι πάγιο αίτημα της ομοσπονδίας μας (για τους εφοριακούς δεν ξέρω τι κάνουν) το αρχικό ΠΘΕ αντί για 370 να είναι 600. Αλλά εκεί μπλέκει στη μέση το Υπ. Οικονομικών, το οποίο μας χρηματοδοτεί, και λένε οτι δεν γίνεται. Αν με ρωτάς το θεωρώ δύσκολο αλλά το ελπίζω. ''Ερώτηση 17: Πώς μπορώ να καταταγώ σε Θέση Εργασίας ‘‘έμπειρου υπάλληλου’’; Απάντηση: Για να καταταχθείς σε Θέση Εργασίας ‘‘έμπειρου υπάλληλου, απαιτείται να έχεις συμπληρώσει τον απαιτούμενο από το περίγραμμα χρόνο εμπειρίας και να έχεις λάβει στις δύο τελευταίες αξιολογήσεις βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του 90%. Στον απαιτούμενο χρόνο, δεν προσμετράται η δόκιμος υπηρεσία.'' Αγαπητοί φίλοι, το παραπάνω κείμενο το αντέγραψα από το σαιτ της ΑΑΔΕ. Από που προκύπτει ότι στα τρία χρόνια πας στο ΠΘΕ των 600,00 ευρώ;
|
|
|
Post by sok on Jun 21, 2024 12:54:03 GMT
Η αλήθεια είναι οτι σε αυτό το πρώτο δεν έχουμε βγάλει άκρη 100% και εξηγώ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν γίνεσαι έμπειρος (και αυξάνει το ΠΘΕ) ΚΑΤΑ τον 3ο χρόνο ή ΜΕΤΑ τον 3ο χρόνο. Το μόνο σίγουρο είναι οτι η ΦΟΤΑ μετράει κανονικά ως χρόνος υπηρεσίας. Στις εφορίες το θέμα δεν είναι αν έχουν λιγότερους προϊστάμενους αλλά οτι έχουν σίγουρα λιγότερες ΘΕΕΒ. Είναι πολύ πιο πιθανό αν οχι σχεδόν σίγουρο δηλαδή οτι στην εφορία ξεκινάς με 370 €. Τα περισσότερα τμήματα δεν έχουν ειδικη βαρύτητα. Οσο για το τελευταίο, είναι πάγιο αίτημα της ομοσπονδίας μας (για τους εφοριακούς δεν ξέρω τι κάνουν) το αρχικό ΠΘΕ αντί για 370 να είναι 600. Αλλά εκεί μπλέκει στη μέση το Υπ. Οικονομικών, το οποίο μας χρηματοδοτεί, και λένε οτι δεν γίνεται. Αν με ρωτάς το θεωρώ δύσκολο αλλά το ελπίζω. ''Ερώτηση 17: Πώς μπορώ να καταταγώ σε Θέση Εργασίας ‘‘έμπειρου υπάλληλου’’; Απάντηση: Για να καταταχθείς σε Θέση Εργασίας ‘‘έμπειρου υπάλληλου, απαιτείται να έχεις συμπληρώσει τον απαιτούμενο από το περίγραμμα χρόνο εμπειρίας και να έχεις λάβει στις δύο τελευταίες αξιολογήσεις βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του 90%. Στον απαιτούμενο χρόνο, δεν προσμετράται η δόκιμος υπηρεσία.'' Αγαπητοί φίλοι, το παραπάνω κείμενο το αντέγραψα από το σαιτ της ΑΑΔΕ. Από που προκύπτει ότι στα τρία χρόνια πας στο ΠΘΕ των 600,00 ευρώ; Αυτό είχα διαβάσει και γνώριζα και εγώ. δεν ξέρω αν τροποποιήθηκε κάτι προσφάτως και δεν ενημερώθηκε το site.
|
|
|
Post by teoperi on Jun 21, 2024 17:30:13 GMT
Ολοι οι εκπαιδευομενοι της ΦΟΤΑ μπαινουν στο περιγραμμα Ι αλλα αμειβονται με το 75%αυτου. Με την τοποθετηση μπορει και να αλλαξει. Αυτο εξαρταται απο τη θεση τοποθετησης. Οσοι μπουν ως βοηθοι δεν παιρνουν ολοκληρο το περιγραμμα. Πρωτο ετος 75% περιγραμματος Δευτερο ετος 90% περιγραμματος Μολις κλεισει το δευτερο ετος παιρνεις το 100% του περιγραμματος. Ολα αυτα σε μικτα. Μολις κλεισει το τριτο ετος μπορει καποιος να αλλαξει περιγραμμα. Με εξετασεις γραπτες. Παλιοτερα απ ο,τι εχω καταλαβει γινοταν αυτοματα. Τα παρακάτω είναι με επιφύλαξη γιατί έτσι μας τα λένε, έτσι τα λέμε και εμείς (είπαμε, δεν τα ξέρουμε ακόμα όλα) Οσοι είναι Βοηθοί μετά απο 3 χρόνια (ως βοηθοί) γίνονται Ελεγκτές χωρίς εξετάσεις. Αυτοδίκαια, με μόνη προϋπόθεση τις 2 συνεχόμενες αξιολογήσεις με πάνω απο 85%. Οι εξετάσεις είναι μόνο για να γίνεις Βοηθός (εισαγωγικό ΘΕΕΒ), με την εξαίρεση του αρθ.13 της κανονιστικής που προβλέπει το παραθυράκι για τις "κλειδωμένες" θέσεις του ΑΣΕΠ. Η ΦΟΤΑ μετράει ως κανονική υπηρεσία, αλλα δε νομίζω να μετράει για την άνοδο σε Ελεγκτή, καθώς δεν είμαστε ακόμα Βοηθοί. Τα περί δόκιμης περιόδου που εξαιρείται δεν μας τα έχει αναφέρει κανείς. Σε ότι αφορά τους "έμπειρους υπαλλήλους" συνεχίζω να επιφυλλάσομαι και θα το αφήσω λίγο στον αέρα. Όλες οι απορίες θα λυθούν στις εισηγήσεις της ΔΔΑΔ. Εμείς για κάποιο λόγο δεν θυμάμαι να το ρωτήσαμε αλλά μην προτρέχετε, είναι μακρύς ο δρόμος της ΦΟΤΑ και της εκπαίδευσης. Άλλωστε, όπως είπαμε και πιο πάνω, η διαφορά στα καθαρά λεφτά δεν είναι τόσο μεγάλη που θα κρίνει αν θα μείνετε ή θα παραιτηθείτε. Πιο σημαντικό είναι το μέρος που διοριζεστε (με οτι έξοδα συνεπάγεται αυτό) παρά το 370 vs 600.
|
|
|
Post by teoperi on Jun 21, 2024 17:34:12 GMT
Θυμάται κάποιος από 1Γ, πόσοι ήταν ακριβώς (ή περίπου έστω) στην εκπαίδευση 1ης φάσης και πόσοι στην 2η φάση....? Υπήρχε όντως μέρος πχ. 2ο μέρος θεωρίας του 1ου που έγινε κοινά με την 2η...? (Νομίζω οι 2οι άρχισαν Απρίλη του 2024 ενώ οι 1οι τελείωσαν ΦΟΤΑ Μάη του 2024...) Πολύ χοντρικά η Α σειρά να ήταν ολοι μαζί 250 και εμείς η Β 550. Κάπου εκεί ήταν τα νούμερα. Αλλά δεν πέρασαν ολοι ΦΟΤΑ, ηταν και οι Πληροφορικοί και κάποιοι ελάχιστοι Δημοσιονομικοί. Τελικά ναι, το είδα και εγώ, συνυπήρξαμε Α και Β για λίγο.
|
|
|
Post by Persefoni on Jun 21, 2024 17:55:38 GMT
Θυμάται κάποιος από 1Γ, πόσοι ήταν ακριβώς (ή περίπου έστω) στην εκπαίδευση 1ης φάσης και πόσοι στην 2η φάση....? Υπήρχε όντως μέρος πχ. 2ο μέρος θεωρίας του 1ου που έγινε κοινά με την 2η...? (Νομίζω οι 2οι άρχισαν Απρίλη του 2024 ενώ οι 1οι τελείωσαν ΦΟΤΑ Μάη του 2024...) Πολύ χοντρικά η Α σειρά να ήταν ολοι μαζί 250 και εμείς η Β 550. Κάπου εκεί ήταν τα νούμερα. Αλλά δεν πέρασαν ολοι ΦΟΤΑ, ηταν και οι Πληροφορικοί και κάποιοι ελάχιστοι Δημοσιονομικοί. Τελικά ναι, το είδα και εγώ, συνυπήρξαμε Α και Β για λίγο. Δηλαδή πες χοντρικά στην ΦΟΤΑ 200 στην α' και 450 στην β'... οκ!!!! Και πώς έγινε κοινή εκπαίδευση για λίγο...πχ. αυτά που έκανε η πρώτη φάση στο τέλος της, τα παρακολούθησε ταυτόχρονα η β' στην αρχή της...? Θα είχε σημασία αν μάθετε από δω και πέρα, αν έχουν σκοπό να αρχίσουν ΤΕ (115) + παλιούς ίσως το Φθινόπωρο ή αν θα περιμένουν και ΠΕ για μια κι έξω... 🙏🙏🙏
|
|
|
Post by teoperi on Jun 21, 2024 18:01:51 GMT
Τα παρακάτω είναι με επιφύλαξη γιατί έτσι μας τα λένε, έτσι τα λέμε και εμείς (είπαμε, δεν τα ξέρουμε ακόμα όλα) Οσοι είναι Βοηθοί μετά απο 3 χρόνια (ως βοηθοί) γίνονται Ελεγκτές χωρίς εξετάσεις. Αυτοδίκαια, με μόνη προϋπόθεση τις 2 συνεχόμενες αξιολογήσεις με πάνω απο 85%. Οι εξετάσεις είναι μόνο για να γίνεις Βοηθός (εισαγωγικό ΘΕΕΒ), με την εξαίρεση του αρθ.13 της κανονιστικής που προβλέπει το παραθυράκι για τις "κλειδωμένες" θέσεις του ΑΣΕΠ. Η ΦΟΤΑ μετράει ως κανονική υπηρεσία, αλλα δε νομίζω να μετράει για την άνοδο σε Ελεγκτή, καθώς δεν είμαστε ακόμα Βοηθοί. Τα περί δόκιμης περιόδου που εξαιρείται δεν μας τα έχει αναφέρει κανείς. Σε ότι αφορά τους "έμπειρους υπαλλήλους" συνεχίζω να επιφυλλάσομαι και θα το αφήσω λίγο στον αέρα. Όλες οι απορίες θα λυθούν στις εισηγήσεις της ΔΔΑΔ. Εμείς για κάποιο λόγο δεν θυμάμαι να το ρωτήσαμε αλλά μην προτρέχετε, είναι μακρύς ο δρόμος της ΦΟΤΑ και της εκπαίδευσης. Άλλωστε, όπως είπαμε και πιο πάνω, η διαφορά στα καθαρά λεφτά δεν είναι τόσο μεγάλη που θα κρίνει αν θα μείνετε ή θα παραιτηθείτε. Πιο σημαντικό είναι το μέρος που διοριζεστε (με οτι έξοδα συνεπάγεται αυτό) παρά το 370 vs 600. Εχω ηδη τοποθετηθει στην πρωτη σειρα της 1Γ. Οσα γραφω ειναι απαντηση σε ερωτηματα καποιων παιδιων που διοριζονταιστην 2Γ οχι προς πληροφορηση ατομων που εχουν φοιτουν στην ΦΟΤΑ καθως ειναι ηδη ενημερωμενοι και απο αυτους που πρεπει. Προς πληροφορηση ακομα εχουμε παντες αμφιβολια με το περιγραμμα. Αν και προσωπικα μαλλον τοποθετουμαι στο 9. Για εμενα ειναι και αυτο σημαντικο για αλλους ισως οχι. Τι αμφιβολία έχεις τότε συνάδελφε; Τα τμήματα ειδικής βαρύτητας τα ξέρεις ήδη, οι τοποθετήσεις σας έγιναν οριστικές και εξ όσων είπαν τα παιδιά της σειράς σου όσοι ήταν να πάνε σε ειδικής πήγανε σε ειδικής, ακόμα και με τις ποσοστώσεις 60% Διαδικασιών, 20% διελεύσεις, 20% εκ των υστέρων. Τα ΠΘΕ τους πάντως μισθολογικά είναι κλειδωμένα οπως όριζε η θέση του Ασεπ, ακόμα και αν έχουν πολλαπλά καθήκοντα λόγω αναγκών της μονάδας. Εκτός αν δεν είναι έτσι και θέλεις να με διορθώσεις κάπου που μπορεί να μην έχω καλή πληροφόρηση.
|
|
|
Post by teoperi on Jun 21, 2024 18:07:11 GMT
Πολύ χοντρικά η Α σειρά να ήταν ολοι μαζί 250 και εμείς η Β 550. Κάπου εκεί ήταν τα νούμερα. Αλλά δεν πέρασαν ολοι ΦΟΤΑ, ηταν και οι Πληροφορικοί και κάποιοι ελάχιστοι Δημοσιονομικοί. Τελικά ναι, το είδα και εγώ, συνυπήρξαμε Α και Β για λίγο. Δηλαδή πες χοντρικά στην ΦΟΤΑ 200 στην α' και 450 στην β'... οκ!!!! Και πώς έγινε κοινή εκπαίδευση για λίγο...πχ. αυτά που έκανε η πρώτη φάση στο τέλος της, τα παρακολούθησε ταυτόχρονα η β' στην αρχή της...? Θα είχε σημασία αν μάθετε από δω και πέρα, αν έχουν σκοπό να αρχίσουν ΤΕ (115) + παλιούς ίσως το Φθινόπωρο ή αν θα περιμένουν και ΠΕ για μια κι έξω... 🙏🙏🙏 Προφανώς όσο εμάς μας έκαναν κανα 25ημερο εισηγήσεις γνωριμίας με τις τόσες Γενικές Διευθύνσεις και Υποδιευθύνσεις η Α σειρά ολοκλήρωνε την εξειδικευμένη θεωρία με τους άλλους εισηγητές. Αν μας πούνε κάτι θα το αναφέρω αλλά απίθανο γιατί φεύγουμε και για πρακτική σε 20 μέρες και θα χάσουμε την καθημερινή επαφή με την ακαδημία.
|
|
|
Post by Persefoni on Jun 21, 2024 18:47:33 GMT
Αν μας πούνε κάτι θα το αναφέρω αλλά απίθανο γιατί φεύγουμε και για πρακτική σε 20 μέρες και θα χάσουμε την καθημερινή επαφή με την ακαδημία. Μετά από κάθε θεωρία και πριν την πρακτική δίνονται εξετάσεις...? (2 φορές δηλαδή ή είναι παραπάνω ανά ενότητα πχ.)
|
|
|
Post by lawanddisorder on Jun 21, 2024 19:03:39 GMT
Αν μας πούνε κάτι θα το αναφέρω αλλά απίθανο γιατί φεύγουμε και για πρακτική σε 20 μέρες και θα χάσουμε την καθημερινή επαφή με την ακαδημία. Μετά από κάθε θεωρία και πριν την πρακτική δίνονται εξετάσεις...? (2 φορές δηλαδή ή είναι παραπάνω ανά ενότητα πχ.) Ναι, μετά την Α θεωρία δίνουμε γραπτά και προφορικά. Μετά τη Β δεν θυμάμαι ακριβώς. Σίγουρα γραπτά. Μάλλον και προφορικά, αλλά γι'αυτό δεν είμαι 100% σίγουρος.
|
|
|
Post by asepita on Jun 22, 2024 7:37:25 GMT
Καλημέρα σε όλους! Ποιά η εκτίμησή σας πάμε κι εμείς για ορκομωσία κάπου Οκτώβριο - Νοέμβριο? Για τους άλλους φορείς παίζει ο Σεπτέβριος.
|
|
pvlacho
Buzz
It's better to burn out than fade away...
|
Post by pvlacho on Jun 22, 2024 16:16:05 GMT
Καλημέρα σε όλους! Ποιά η εκτίμησή σας πάμε κι εμείς για ορκομωσία κάπου Οκτώβριο - Νοέμβριο? Για τους άλλους φορείς παίζει ο Σεπτέβριος. Με βάση αυτά που έχουν γραφτεί, τείνω να πιστέψω οτι ο Νοέμβρης είναι το πιο πιθανό καλό σενάριο. Πιθανό σενάριο επίσης, αλλά όχι εξίσου καλό, Ιανουάριος 25.
|
|
|
Post by Persefoni on Jun 22, 2024 16:36:04 GMT
Καλημέρα σε όλους! Ποιά η εκτίμησή σας πάμε κι εμείς για ορκομωσία κάπου Οκτώβριο - Νοέμβριο? Για τους άλλους φορείς παίζει ο Σεπτέβριος. Με βάση αυτά που έχουν γραφτεί, τείνω να πιστέψω οτι ο Νοέμβρης είναι το πιο πιθανό καλό σενάριο. Πιθανό σενάριο επίσης, αλλά όχι εξίσου καλό, Ιανουάριος 25. Ως ΠΕ θα πρότεινα και κοινό τμήμα από Δεκέμβρη, αν πάνε όλα με τις ταχύτητες που τάζουν τώρα και έχουμε οριστικά ΠΕ Σεπτέμβρη και ΦΕΚ κατανομής αντίστοιχα με άμεση έκδοση...
|
|