|
Post by konstantinos84 on May 16, 2024 10:45:55 GMT
το δίκαιο είναι για όλες τις διαθέσιμες θέσεις από το 2γ/2022 αυτός με το μεγαλύτερο αριθμό μορίων να έχει το πλεονέκτημα επιλογής έναντι του πιο χαμηλόβαθμου. Πλεονέκτημα το οποίο ακυρώνεται στην πράξη όταν ενώ δε γνωρίζει τις θέσεις της επόμενης προκήρυξης να αποκλειστεί από αυτές. Μπορείς να εγγυηθείς ότι λόγω καθυστέρησης αναπληρώσεων δεν θα χαθούν οι θέσεις και θα πάνε στον επόμενο γραπτό;
|
|
|
Post by billy on May 16, 2024 10:49:31 GMT
Το βέβαιο είναι ότι οοοοόταν δοθούν οι θέσεις 2024 στους επιτυχόντες, όπως κι αν δοθούν, θα πέσει μαλλιοτράβηγμα γερό, όπως φαίνεται. Ας κρατήσουμε δυνάμεις και ηρεμία μέχρι τότε, να δούμε πρώτα τι θα φέρει το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Η συνάντηση μάλλον πήγε πίσω ή τράβηξε...
|
|
|
Post by ioannisthegreat on May 16, 2024 10:55:55 GMT
Τελικά πότε μας καλούν οι φορείς για να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μετά το ΦΕΚ Οριστικών ή μετά το ΦΕΚ Κατανομής? Από ότι έμαθα στην ΥΠΑ Χθες βγήκε το ΦΕΚ Κατανομής και μέχρι τώρα δεν είχαν καλέσει κανέναν για αποδοχή και κατάθεση δικαιολογητικών.
|
|
|
Post by elenik1 on May 16, 2024 11:03:38 GMT
Η διάθεση θέσεων στους επιλαχόντες είναι μια διαδικασία απολύτως νόμιμη που γίνεται συχνά από το ΑΣΕΠ, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των υποψηφίων. Συνεπώς καμία αγωγή δεν πρόκειται να δικαιωθεί! Έχετε στα χέρια σας κάποιο επίσημο έγγραφο στο οποίο να αναφέρεται ο τρόπος που θα γίνουν οι προσλήψεις μέσω των προκηρύξεων που θα ακολουθήσουν; Όχι βέβαια! Για ποιον λόγο γίνεται αυτή η συζήτηση πάλι; Υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση; Επιπλέον, το σενάριο των επιλαχόντων δεν αποκλείει την δυνατότητα να υπάρξουν νέες προκηρύξεις που θα απευθύνονται σε όλους. Και τα 2 σενάρια μπορούν να εφαρμοστούν ταυτόχρονα! Δυστυχώς ή ευτυχώς οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται από εμάς. Τι νόημα έχει ο καθένας να υποστηρίξει ως δεδομένο αυτό που τον βολεύει; Και τέλος, αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι δίκαιο ο πρώτος υψηλόβαθμος να δημιουργεί πρόβλημα σε όλους τους υπόλοιπους (ακόμα και σε κάποιους που έχουν 1 μόριο λιγότερο) και να τους στερεί τις πρώτες επιλογές τους, ενώ γνωρίζει ότι δεν θα αποδεχτεί διορισμό, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτεί! Καλό θα είναι τις συνέπειες των επιλογών του να τις δέχεται ο καθένας μόνο για τον εαυτό του. Και όχι οι λάθος επιλογές κάποιου να έχουν συνέπειες μόνο σε όσους έτυχε να έχουν λιγότερα μόρια (1 ή 10 δεν έχει σημασία) από τον ίδιο. Δεν γίνεται να καθυστερούν οι διαδικασίες σε ολόκληρο το δημόσιο διότι κάποιοι φέρονται μονίμως ως επαγγελματίες διοριστέοι! Και δεν γίνεται πάντα να φταίνε οι άλλοι και πότε εμείς οι ίδιοι!
|
|
|
Post by asepita on May 16, 2024 11:05:59 GMT
Τελικά πότε μας καλούν οι φορείς για να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μετά το ΦΕΚ Οριστικών ή μετά το ΦΕΚ Κατανομής? Από ότι έμαθα στην ΥΠΑ Χθες βγήκε το ΦΕΚ Κατανομής και μέχρι τώρα δεν είχαν καλέσει κανέναν για αποδοχή και κατάθεση δικαιολογητικών. Σε κάθε περίπτωση μετά το ΦΕΚ των οριστικών του ΑΣΕΠ ζητούνται υ.δ. αποδοχής και δικαιολογητικά, το ΦΕΚ κατανομής μπορεί είτε να προηγηθεί είτε να έπεται της κατάθεσης δικαιολογητικών.
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 16, 2024 11:12:37 GMT
Ακόμα κανένα νέο από τη συνάντηση;
Τους παρήγγειλε και πίτσες ο Πρόεδρος της ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ;;;;
|
|
|
Post by scorpione78 on May 16, 2024 11:17:34 GMT
Ακόμα κανένα νέο από τη συνάντηση; Τους παρήγγειλε και πίτσες ο Πρόεδρος της ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ;;;; Μάλλον σουβλάκια (και όχι καλαμάκια) και μπουγάτσα με τυρί (και όχι με φέτα) Για να μην παρεξηγηθώ κάνω πλάκα με τις γλωσσικές διαφορές ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, αφού (αν δεν κάνω λάθος το αφού το βάζουν στο τέλος στη Θεσσαλονίκη). Αγαπάμε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα!
|
|
|
Post by nikos81 on May 16, 2024 11:37:12 GMT
Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν γνωρίζαμε εξαρχής ότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε αίτηση σε νέες προκηρύξεις. Αν γίνει το αντίθετο απόσα μας έχουν πει ναι θα υπάρξει πρόβλημα γιατί αλλιώς θα δηλώναμε διαφορετικά, τουλάχιστον ας έβγαζαν όλες τις θέσεις μαζί ούτως η άλλως υπήρχε πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των προκηρύξεων ειδικά σε 3ΓΒ. Και ναι κάποιοι που έχουν περισσότερα μόρια είναι λογικό να μπορούν να βελτιστοποιήσουν την θέση τους, αξιοκρατία λέγεται αυτό. Κανένας δεν θα μείνει στην απέξω όποιος δεν αποδεχθεί ή παραιτηθεί η θέση πάει σε επιλαχόντα. Είχα στείλει mail στο ΑΣΕΠ και μου είχαν απαντήσει γραπτώς ότι θα μπορούμε να συμμετέχουμε κανονικά και σε νέα προκήρυξη οπότε με βάση αυτό δήλωσα τις προτιμήσεις μου, δεν ήξερα ούτε για επιλαχόντες ούτε για άλλα σενάρια. Αν είναι να διοριστώ κάπου μακριά και με αποκλείσει το ΑΣΕΠ με οποιονδήποτε τρόπο να διεκδικήσω θέση κοντά μου στην επόμενη δεν έχω κανένα θέμα αλλά θα τους κάνω αγωγή να μου πληρώνουν τα ενοίκια Δεν θα διοριστείς κάπου μακριά. Θα διοριστείς σε μια από τις δηλωθείσες επιλογές σου. Επίσης η βεβαιότητα σου ότι θα πάνε σίγουρα στον επόμενο επιλαχόντα δεν βεβαιώνεται από πουθενά. Μπορεί αφού θα καθυστερήσει να πάει στον επόμενο γραπτό και να χαθεί από εμάς. Μπορείς να εγγυηθείς ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο; Και αν γίνει αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ. ΥΓ Για αυτό λέω ότι έχει 2 όψεις αυτό το νόμισμα και να μην είμαστε απόλυτοι. Το ΦΕΚ είναι ξεκάθαρο και οι θέσεις που αφορούν άτομα που δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους ή παραιτούνται μετά διατίθενται σε επιλαχόντες για 3 χρόνια. Το ίδιο γίνεται και στις Κ εδώ και χρόνια, εγώ να εγγυηθώ? Αν δεν μπορούν να κάνουν τα αυτονόητα οι φορείς και το ΑΣΕΠ ενώ υποτίθεται καίγονται για προσωπικό καλύτερα να αλλάξουμε χώρα
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 16, 2024 11:43:05 GMT
Μην παρερμηνεύεις αυτά που γράφω και τα παρουσιάζεις όπως θέλεις, εγώ έγραψα ξεκάθαρα ότι "δήλωσα τις θέσεις με πλήρη επίγνωση" και έτσι θεωρώ θα έπρεπε όλοι να έχουν κάνει. Αν βρεθώ αλλού στα οριστικά πάλι ικανοποιημένος θα είμαι. Δεν καταλαβαίνω την τόσο μεγάλη διαφορά... Ικανοποιημένος είπα θα σε λόγω επιλογής... Ικανοποίημενος είπες θα σε.... Τελος πάντων... Εκείνη την παροιμία με τον ξενοδοχο την ξέρεις. Αυτός θα αποφασίσει... Εγώ ξέρω ότι ο ξενοδόχος θα κάνει λογαριασμό με βάση αυτά που έχει δηλώσει ο καθένας. Επίσης ξέρω και μια που λεει για μια ολόκερη πήτα και έναν χορτάτο σκύλο.
|
|
|
Post by mariadimo on May 16, 2024 11:43:21 GMT
Επιτρέψτε μου μερικά σχόλια. Το έχουμε πει ξανά. Ο διαγωνισμός έχει πάρα πολλές αστοχίες. Ελπίζουμε στο μέλλον να διορθωθούν. Ναι. Μπορείς να στηλιτεύεις τα κακώς κείμενα. Ορισμένοι όμως προσπαθείτε με κάθε τρόπο να προβάλετε συγκεκριμένες θέσεις που σας βολεύουν. Κανένας εδώ μέσα δεν αποφασίζει τι θα γίνει. Το ΑΣΕΠ αποφασίζει. Διαβάσαμε διάφορες οπτικές για πολλά ζητήματα. Είναι λογικό οι απόψεις 15.000 διαφορετικών ανθρώπων να μην ταυτίζονται πλήρως σε όλα. Ας πρυτανεύσει η λογική. Ανά 3-4 μηνύματα η ίδια ανούσια ρητορική κουράζει. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος τα οργανικά κενά σε ορισμένους φορείς αγγίζουν το 50% των θέσεων. Κάθε χρόνο εγκρίνεται ένας αριθμός προσλήψεων που αποτελεί ένα μικρό μέρος αυτού του ελλείμματος. Δεν μπορείς να ξέρεις ποιο έτος θα εγκριθεί η «πολυπόθητη» για εσένα θέση. Μπορεί αυτή η θέση να «ανοίξει» το 2025 για τον επόμενο γραπτό. Μπορεί και να «ανοίξει» το 2026, το 2027 ή αργότερα. Τι θα πει τότε κάποιος; Αδικία, εγώ έδωσα το 2023 και γιατί την βγάλατε τώρα; Ας είμαστε σοβαροί. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Όποιος δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να πάει στο Καστελόριζο να πάει. Σαφώς και το πιο σωστό θα ήταν όλες οι θέσεις να ήταν σε μια προκήρυξη και με μια δήλωση να τελείωναν όλα. Εφόσον μπήκαν μετά και οι θέσεις του 2024 αυτό αναγκαστικά οδήγησε σε σπάσιμο των προκηρύξεων. Δεν μπορεί ορισμένοι να θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, να έχουν ένα σωρό προσόντα και πολλά έτη φορτωμένα στις πλάτες τους και να λένε κάνουμε αιτήσεις χωρίς να διαβάζουμε ή στο περίπου. Μην συγκρίνετε τον 1Γ ή τις Κ με τον 2Γ. Είναι διαφορετικής φιλοσοφίας. Κανένας δεν σας απαγορεύει να κάνατε και εκεί, παράλληλα, αίτηση. Ο 2Γ εμπεριέχει μέσα του ήδη 4 ΓΒ και μπορεί να προστεθούν άλλες 3. Για αυτό μιλάνε για εν μέρει αυτόνομες διαδικασίες. Εκεί είναι το πρόβλημα. Το ότι έκαναν κάποιοι αίτηση στον 1ΓΒ και μετά και στον 2ΓΒ ή 3ΓΒ έγινε γιατί δεν υπήρχαν ούτε προσωρινά από την πρώτη διαδικασία την ώρα υποβολής επόμενης δήλωσης. Εκεί θέλουν να παρέμβουν τώρα γιατί είδαν το αυτονόητο. Όσο δεν βγάζουν αποτελέσματα θα κάνουν όλοι αίτηση παντού. Δέχομαι την αγωνία των υπεύθυνων συναδέλφων που είδαν ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι θέσεις, δεν έκαναν αίτηση και τώρα ακούγονται απόψεις για επιλαχόντες πράγμα που έπρεπε να το ξέρουμε από την αρχή. Τέλος θα πω ότι η βαθμολογία δεν είναι πανάκεια. Τι θα πει θα μου πάρει την θέση ένας που έγραψε χειρότερα; Πέρασε και αυτός την βάση. Ανήκει στους 15.000 από τους σχεδόν 80.000 που έδωσαν; Τι έχει ο άνθρωπος; Νοητικό θέμα αν έγραψε λίγο λιγότερο; Δεν σε πέταξε έξω. Διορίστηκες εσύ αρχικά σε επιλογή σου (δεν σε έβαλε κανένας με το ζόρι να την δηλώσεις), διορίστηκε και αυτός (σε δεύτερη φάση γιατί όλοι οι από πάνω του μπήκαν σε επιλογές τους). Στην χρωστούσαν και από χθες την συγκεκριμένη θέση; Ας μην δήλωνες τίποτα άλλο περιμένοντάς την. Προσωπικά αν και έχω αρκετά καλή βαθμολογία δεν θεωρώ έναν συνάδελφό μου που έχει τα ίδια προσόντα (ανήκει στον ίδιο επιστημονικό κλάδο) και έγραψε λίγο χειρότερα ανεπαρκή. Ούτε πιστεύω ότι η καλύτερη βαθμολογία μου πρέπει να μου επιτρέπει να φέρομαι ανώριμα και ανεύθυνα. Είναι ανήθικο να δηλώνουμε όλες τις θέσεις σε κάθε ΓΒ ενώ γνωρίζουμε ότι θα μπούμε σίγουρα κάπου και θα αρνηθούμε πολλές από τις επιλογές που βάλαμε μόνο και μόνο γιατί μας δίνουν το δικαίωμα. Συνάδελφοί μας περιμένουν πως και πως 15 μήνες χωρίς να ξέρουν αν θα πετύχουν. Είναι εγκληματικό να τους στερήσουμε εμείς την ευκαιρία και να δούμε κενές θέσεις να μεταφέρονται σε επόμενο διαγωνισμό Πάντως (χωρίς να θέλω να σας μειώσω), κάνατε ακριβώς αυτό για το οποίο κουνάγατε το δάχτυλο... Όπως σωστά επισημάνατε, δεν αποφασίζουμε εμείς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρωγόμαστε. Υπάρχουν σχετικές διατάξεις που τα κανονίζουν αυτά και αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται μπορεί (εκ των υστέρων και αφού δούμε τί θα γίνει τέλος πάντων), να προσφύγει εκεί που θέλει για να διεκδικήσει αυτά που θέλει. Τώρα να κουνάτε το δάχτυλο, λέγοντας ότι δεν πρέπει ο καθένας να λέει την άποψή του και είναι κουραστικό και άλλοι αποφασίζουν κτλ κτλ και κατόπιν να επιχειρηματολογείτε μακροσκελώς για την δική σας οπτική των πραγμάτων, με συγχωρείτε αλλά δεν έπρεπε να το κάνετε (κατά την ταπεινή μου γνώμη).
|
|
|
Post by nikos81 on May 16, 2024 11:48:03 GMT
Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν γνωρίζαμε εξαρχής ότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε αίτηση σε νέες προκηρύξεις. Αν γίνει το αντίθετο απόσα μας έχουν πει ναι θα υπάρξει πρόβλημα γιατί αλλιώς θα δηλώναμε διαφορετικά, τουλάχιστον ας έβγαζαν όλες τις θέσεις μαζί ούτως η άλλως υπήρχε πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των προκηρύξεων ειδικά σε 3ΓΒ. Και ναι κάποιοι που έχουν περισσότερα μόρια είναι λογικό να μπορούν να βελτιστοποιήσουν την θέση τους, αξιοκρατία λέγεται αυτό. Κανένας δεν θα μείνει στην απέξω όποιος δεν αποδεχθεί ή παραιτηθεί η θέση πάει σε επιλαχόντα. Είχα στείλει mail στο ΑΣΕΠ και μου είχαν απαντήσει γραπτώς ότι θα μπορούμε να συμμετέχουμε κανονικά και σε νέα προκήρυξη οπότε με βάση αυτό δήλωσα τις προτιμήσεις μου, δεν ήξερα ούτε για επιλαχόντες ούτε για άλλα σενάρια. Αν είναι να διοριστώ κάπου μακριά και με αποκλείσει το ΑΣΕΠ με οποιονδήποτε τρόπο να διεκδικήσω θέση κοντά μου στην επόμενη δεν έχω κανένα θέμα αλλά θα τους κάνω αγωγή να μου πληρώνουν τα ενοίκια Δε σε ανάγκασε κανείς όμως να δηλώσεις θέση μακριά από το σπίτι σου. αφού δήλωσες σημαίνει ότι έχεις διάθεση, χρήμα, χρόνο, κόπο να πας, και φυσικά δηλώνοντας την έχεις πιθανότητα διορισμού εκεί. αλλιώς γιατί τη δηλώνεις; Νομίζω ο ασεπ δεν είχε προβλέψει το μπάχαλο που θα δημιουργήσει δίνοντας μας το δικαίωμα να κάνουμε αίτηση ξανά και ξανά και στο τέλος να επιλέξουμε τη βέλτιστη για εμάς θέση. για αυτό ο πρόεδρος είπε ότι στους μελλοντικούς διαγωνισμούς όποιος μπαίνει σε πίνακα διοριστέων διαγράφεται από τον πίνακα βαθμολογικής κατάταξης. οπότε ή αποδέχομαι τη θέση διορισμού ή μένω εκτός. τώρα εδώ τα έχουν κάνει μπάχαλο, καλά ξεμπερδέματα! όσο για τις αναπληρώσεις που λες και ότι δε θα χαθεί η θέση, προς το παρόν ο νόμος ορίζει οι δικοί μας πίνακες να καταργηθούν μόλις βγουν οι νέοι του γραπτούς του 2025. με τους ρυθμούς του ασεπ, που κάνει κανένα χρόνο να βγάλει αποτελέσματα για αναπλήρωση θέσεων όσων δεν δεχθούν διορισμό, οι θέσεις αυτές θα χαθούν. εκτός αν κάνουν νομοθετική ρύθμιση. αναμένουμε και είδωμεν! Κανείς δεν ανάγκασε κανέναν να δηλώσει τίποτα συνάδελφε, αλλά όλοι δηλώσαμε σύμφωνα με όσα μας έλεγαν τότε, αν αλλάξουν εκ των υστέρων τα δεδομένα δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε αξιοκρατικό. Νομίζω ότι αρκετοί έχουν μπερδευτεί ας το ξεκαθαρίσουμε , οι δικοί μας πίνακες θα καταργηθούν όταν βγουν οι πίνακες του επόμενου γραπτού όσον αφορά νέες προκηρύξεις, οι θέσεις όμως που έχουν βγει ήδη σε 1-2-3ΓΒ καθώς και αυτές του 24 εφόσον βγουν για εμάς , όταν δεν καλύπτονται από τους διοριστέους (μη αποδοχή θέσης- παραιτήσεις κλπ) πάνε σε επιλαχόντες δικούς μας για 3 χρόνια από την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της εκάστοτε προκήρυξης.Η Νομοθετική ρύθμιση αφορά την ισχύ των πινάκων μας αφού έχει γίνει ο επόμενος γραπτός (στην περίπτωση που καταφέρουμε να πάρουμε τις θέσεις του 25). Φυσικά και τα έχουν κάνει μπάχαλο και όσο καθυστερούν να βγουν οι προκηρύξεις που αφορούν τις θέσεις του 24 τόσο μεγαλύτερο μπάχαλο θα δημιουργείται και τόσο θα υπάρχει η αμφιβολία ότι οι θέσεις αυτές δεν θα δωθούν σε εμάς
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 16, 2024 11:53:25 GMT
Δεν θα διοριστείς κάπου μακριά. Θα διοριστείς σε μια από τις δηλωθείσες επιλογές σου. Επίσης η βεβαιότητα σου ότι θα πάνε σίγουρα στον επόμενο επιλαχόντα δεν βεβαιώνεται από πουθενά. Μπορεί αφού θα καθυστερήσει να πάει στον επόμενο γραπτό και να χαθεί από εμάς. Μπορείς να εγγυηθείς ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο; Και αν γίνει αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ. ΥΓ Για αυτό λέω ότι έχει 2 όψεις αυτό το νόμισμα και να μην είμαστε απόλυτοι. Το ΦΕΚ είναι ξεκάθαρο και οι θέσεις που αφορούν άτομα που δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους ή παραιτούνται μετά διατίθενται σε επιλαχόντες για 3 χρόνια. Το ίδιο γίνεται και στις Κ εδώ και χρόνια, εγώ να εγγυηθώ? Αν δεν μπορούν να κάνουν τα αυτονόητα οι φορείς και το ΑΣΕΠ ενώ υποτίθεται καίγονται για προσωπικό καλύτερα να αλλάξουμε χώρα Είναι πολύ πιθανόν να έχει παρέλθει η τριετία. Να εγγυηθείς δεν μπορείς, αλλά δήλωσες σίγουρος ότι θα γίνουν αναπληρώσεις. ΥΓ Επίσης ΦΕΚ προβλέπουν τη διαδικασία των αναπληρώσεων. Εδώ και πολλά χρόνια και πολλές προκηρύξεις.
|
|
|
Post by kostas50 on May 16, 2024 12:04:16 GMT
Κατά την γνώμη μου αποκλειστικά υπεύθυνο για το όλο μπάχαλο που προέκυψε είναι το ΑΣΕΠ. Δεν περίμενα ποτέ μια συνταγματικά ανεξάρτητη αρχή να επιδεικνύει τόσο χαμηλό επίπεδο οργάνωσης, τεχνοκρατικής επάρκειας, αποτελεσματικότητας και αξιοκρατίας. Πραγματικά έκανε σοβαρότατα λάθη σε όλα τα στάδια εκτέλεσης αυτού του γραπτού διαγωνισμού. Έλεος δεν ζητήσαμε από το ΑΣΕΠ να μας πάει στο διάστημα, αλλά να διοργανώσει έναν γραπτό διαγωνισμό σε συνθήκες διαφάνειας, αξιοκρατίας με ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΠΛΟΥΣ, ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ και ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!! Προσωπική άποψη είναι ότι αυτό δεν εξασφαλίστηκε σε κανένα στάδιο του διαγωνισμού. Όσοι συμμετείχαν γνωρίζουν πολύ καλά τι εννοώ!!! Οπότε από εδώ και πέρα το μόνο που μένει να γίνει είναι ο άμεσος διορισμός του συνόλου των επιτυχόντων!!!!! Καλή συνέχεια σε όλους/ όλες!!!!
|
|
|
Post by mariadimo on May 16, 2024 12:08:05 GMT
Πάντως (χωρίς να θέλω να σας μειώσω), κάνατε ακριβώς αυτό για το οποίο κουνάγατε το δάχτυλο... Όπως σωστά επισημάνατε, δεν αποφασίζουμε εμείς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρωγόμαστε. Υπάρχουν σχετικές διατάξεις που τα κανονίζουν αυτά και αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται μπορεί (εκ των υστέρων και αφού δούμε τί θα γίνει τέλος πάντων), να προσφύγει εκεί που θέλει για να διεκδικήσει αυτά που θέλει. Τώρα να κουνάτε το δάχτυλο, λέγοντας ότι δεν πρέπει ο καθένας να λέει την άποψή του και είναι κουραστικό και άλλοι αποφασίζουν κτλ κτλ και κατόπιν να επιχειρηματολογείτε μακροσκελώς για την δική σας οπτική των πραγμάτων, με συγχωρείτε αλλά δεν έπρεπε να το κάνετε (κατά την ταπεινή μου γνώμη). Σέβομαι την άποψή σας. Προσπάθησα να συνοψίσω τις τελευταίες 15 σελίδες και να θέσω (ρεαλιστικά κατά την άποψή μου) κάποια ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με προσωπικό όφελος αλλά με το σύνολο. Σαφώς και ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του ελεύθερα, αλλά να επαναλαμβάνει αντιγραφή επικόλληση το ίδιο κείμενο για το πόσο αδικήθηκε εδώ και 10 μέρες ανά 3-4 μηνύματα είναι κουραστικό. Να προσφύγει όπου θέλει για να βρει το δίκιο του. Βέβαια θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός των εκατοντάδων ενστάσεων σε κάθε προκήρυξη. Τελικά δικαιώνονται ελάχιστοι και οι διαδικασίες πηγαίνουν μήνες ακόμα και χρόνια πίσω. Το δίκαιο είναι δίκαιο και πρέπει να μην συγχέεται με το τι μας βολεύει ατομικά. Σας εύχομαι καλή συνέχεια Είναι αναπόφευκτο σχεδόν και πάντως σίγουρα απολύτως ανθρώπινο, το δίκιο του καθενός να έχει να κάνει με το συμφέρον του. Δεν μπορούμε να απαιτούμε από κάποιον να μην το κάνει. Γι' αυτό τον λόγο υπάρχουν οι θεσμοί, ώστε να κρίνουν αμερόληπτα το αντικειμενικό (κατά το δυνατόν) δίκαιο. Καλή συνέχεια επίσης! Ανακοινώσεις για συνάντηση;;; Τίποτα ακόμα...
|
|
|
Post by nikos81 on May 16, 2024 12:15:10 GMT
Το ΦΕΚ είναι ξεκάθαρο και οι θέσεις που αφορούν άτομα που δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους ή παραιτούνται μετά διατίθενται σε επιλαχόντες για 3 χρόνια. Το ίδιο γίνεται και στις Κ εδώ και χρόνια, εγώ να εγγυηθώ? Αν δεν μπορούν να κάνουν τα αυτονόητα οι φορείς και το ΑΣΕΠ ενώ υποτίθεται καίγονται για προσωπικό καλύτερα να αλλάξουμε χώρα Είναι πολύ πιθανόν να έχει παρέλθει η τριετία. Να εγγυηθείς δεν μπορείς, αλλά δήλωσες σίγουρος ότι θα γίνουν αναπληρώσεις. ΥΓ Επίσης ΦΕΚ προβλέπουν τη διαδικασία των αναπληρώσεων. Εδώ και πολλά χρόνια και πολλές προκηρύξεις. Εγώ λέω ότι ορίζει το ΦΕΚ ,το αν είναι πιθανό να παρέλθει τριετία δεν προκύπτει από κάπου και δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να κάνω εικασίες. Εσύ είσαι σίγουρος ότι ακόμα και αν στις επόμενες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι είναι διοριστέοι στις τωρινές δεν θα υπάρχουν αρνήσεις διορισμών και παραιτήσεις και πάλι θα καταλήξουμε να πάνε κάποιες θέσεις σε επιλαχόντες με κίνδυνο να χαθούν μετά την τριετία?Εγώ είμαι σίγουρος πως ναι γιατί αυτό γίνεται πάντα γιατί πολύ απλά όταν ο διορισμός σου γίνεται μετά από 2-3 χρόνια από όταν έκανες την αίτηση τα δεδομένα στην ζωή σου έχουν αλλάξει, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως 1 στους 3 δεν αποδέχεται διορισμό. Ακόμα και επιλαχόντα να πάρεις μπορεί να μην αποδεχθεί τον διορισμό, πας στον επόμενο κλπ
|
|