|
Post by Lina_Admin on May 27, 2024 21:57:44 GMT
Μπράβο παιδιά that’s the spirit of the forum!!!
|
|
|
Post by Asxetoulis on May 28, 2024 4:24:38 GMT
Γεια σας, θέλω να κάνω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Είμαι διοριστέος στην 1ΓΒ/2023 και γραμμένος στα μητρώα ανέργων της ΔΥΠΑ. Επειδή σε λίγες μέρες λήγει το δελτίο ανεργίας, μπορώ να κάνω ανανέωση; Όταν με το καλό βγει το οριστικό ΦΕΚ διορισμού και ορκιστώ, θα διαγραφώ αυτόματα από τα μητρώα ανέργων; Νομίζω διακόπτεται αυτόματα με το που ενημερώνεται ο ασφαλιστικός φορέας. Πάρε τηλέφωνο στο 1555 πάτα το 2 που είναι για ΔΥΠΑ. Είναι 24 ώρες το 24ωρο. Μην δώσεις ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και γενικότερα κανένα σου στοιχείο. Πήγαινε το πλαγίως " υπάρχει πιθανότητα αλλά είμαι επιλαχών κλπ....τι γίνεται κλπ' Δεν διακόπτεται αυτόματα δυστυχώς. Στην δυπα πετάνε αετό. Πρέπει να τους ενημερώσει ο ίδιος όταν διοριστεί με το καλό. Το αναφέρω γιατί πολλές φορές όταν δίνουν επιδόματα και ο εργαζόμενος βρίσκει δουλειά και δεν τους ενημερώνει τότε βάζουν και πρόστιμα. Στην περίπτωση του φίλου βέβαια που δεν παίρνει καποιο επίδομα, δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο θέμα. Απλά αναφέρω πως λειτουργούν
|
|
|
Post by adikimenos on May 28, 2024 4:36:00 GMT
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Λογικά θα κάνω ανανέωση, ίσως πρώτα επικοινωνήσω και με την ΔΥΠΑ να ρωτήσω περισσότερα! Επίδομα δεν παίρνω, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αυτοματα θα διακοπει, κανενα θεμα
|
|
|
Post by 15.000+1 on May 28, 2024 5:43:15 GMT
Καλήμερα Αν υποθέσουμε ότι καταφέρουν να βγάλουν προσωρινά 3ΓΒ εντός της άτυπης προθεσμίας (31/7), πιστεύετε πως κάποιοι φορείς (πχ Δήμοι, Περιφέρειες) θα καλέσουν τους προσωρινά διοριστέους με ΣΟΧ, λόγω του ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι θα θέλουν να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες (θα "αδειάσουν" κοινώς) ή όπως έχει αναφερθεί κάποιες φορές και εδώ επειδή πολλά κοινωφελή και άλλες συμβάσεις ΣΟΧ έχουν πάρει παράταση, δεν θα χρειαστούν προσωπικό; Ποια είναι η άποψη σας; (προφανώς δε μιλάω για ΑΑΔΕ λόγω ΦΟΤΑ κτλ) Στη 13Κ/2021 οι δήμοι και οι περιφέρειες είχαν καλέσει τους προσωρινά διοριστέους με ΣΟΧ. Εμένα πιο συγκεκριμένα με είχαν καλέσει δύο μήνες αφότου ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα. Τέλη Ιουνίου τα προσωρινά, τέλη Αυγούστου με είχαν πάρει τηλέφωνο. Οπότε παίζει να συμβεί το ίδιο και στην 3ΓΒ. Για τους ΟΤΑ μιλάω πάντα. Ευχαριστώ για την απάντηση. Μιας και γνωρίζεις τι έχει συμβεί σε αντίστοιχη περίπτωση να σε ρωτήσω: Η αρχική ΣΟΧ που υπέγραψες για πόσους μήνες ήταν; (ισχύει ότι συνήθως είναι 8μηνες; ) Και αν ήταν πχ μικρότερης διάρκειας, τι συνέβη στο μεσοδιάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των οριστικά διοριστέων; Υπήρξε νέα σύμβαση; Άτυπη παράταση; Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι στον ιδιωτικό τομέα και η κατάσταση πλέον είναι οριακά υποφερτή, οπότε θα ήταν ένα πολύ καλό καλοκαιρινό/φθινοπωρινό δώρο ένα τέτοιο σενάριο... Πρώτα βέβαια να είμαστε στα προσωρινά... Ευσεβείς πόθοι... Καλά αποτελέσματα σε όλους!
|
|
|
Post by Christos33 on May 28, 2024 6:09:46 GMT
Στη 13Κ/2021 οι δήμοι και οι περιφέρειες είχαν καλέσει τους προσωρινά διοριστέους με ΣΟΧ. Εμένα πιο συγκεκριμένα με είχαν καλέσει δύο μήνες αφότου ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα. Τέλη Ιουνίου τα προσωρινά, τέλη Αυγούστου με είχαν πάρει τηλέφωνο. Οπότε παίζει να συμβεί το ίδιο και στην 3ΓΒ. Για τους ΟΤΑ μιλάω πάντα. Ευχαριστώ για την απάντηση. Μιας και γνωρίζεις τι έχει συμβεί σε αντίστοιχη περίπτωση να σε ρωτήσω: Η αρχική ΣΟΧ που υπέγραψες για πόσους μήνες ήταν; (ισχύει ότι συνήθως είναι 8μηνες; ) Και αν ήταν πχ μικρότερης διάρκειας, τι συνέβη στο μεσοδιάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των οριστικά διοριστέων; Υπήρξε νέα σύμβαση; Άτυπη παράταση; Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι στον ιδιωτικό τομέα και η κατάσταση πλέον είναι οριακά υποφερτή, οπότε θα ήταν ένα πολύ καλό καλοκαιρινό/φθινοπωρινό δώρο ένα τέτοιο σενάριο... Πρώτα βέβαια να είμαστε στα προσωρινά... Ευσεβής πόθοι... Καλά αποτελέσματα σε όλους! Καλά αποτελέσματα και σε σενα!
|
|
|
Post by thanos2 on May 28, 2024 6:56:30 GMT
Στη 13Κ/2021 οι δήμοι και οι περιφέρειες είχαν καλέσει τους προσωρινά διοριστέους με ΣΟΧ. Εμένα πιο συγκεκριμένα με είχαν καλέσει δύο μήνες αφότου ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα. Τέλη Ιουνίου τα προσωρινά, τέλη Αυγούστου με είχαν πάρει τηλέφωνο. Οπότε παίζει να συμβεί το ίδιο και στην 3ΓΒ. Για τους ΟΤΑ μιλάω πάντα. Ευχαριστώ για την απάντηση. Μιας και γνωρίζεις τι έχει συμβεί σε αντίστοιχη περίπτωση να σε ρωτήσω: Η αρχική ΣΟΧ που υπέγραψες για πόσους μήνες ήταν; (ισχύει ότι συνήθως είναι 8μηνες; ) Και αν ήταν πχ μικρότερης διάρκειας, τι συνέβη στο μεσοδιάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των οριστικά διοριστέων; Υπήρξε νέα σύμβαση; Άτυπη παράταση; Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι στον ιδιωτικό τομέα και η κατάσταση πλέον είναι οριακά υποφερτή, οπότε θα ήταν ένα πολύ καλό καλοκαιρινό/φθινοπωρινό δώρο ένα τέτοιο σενάριο... Πρώτα βέβαια να είμαστε στα προσωρινά... Ευσεβής πόθοι... Καλά αποτελέσματα σε όλους! Απο παλαιότερη κουβέντα που είχαμε για το θέμα, πρέπει να έχει άμεση ανάγκη ο φορέας για να κινηθεί έτσι. Με ενδιαφέρει και μένα το θέμα, λόγω ιδιαίτερης περιπτωσης στη νυν μου εργασία. Βέβαια οχι σπάνιας περίπτωσης (φροντιστηρια). Να σου δώσω όμως μια συμβουλή! Επειδή έχεις ήδη εργασία, απλα σου φαίνεται οριακά υποφερτή, και θεωρώ οτι το οριακά προέκυψε έτι επιτυχών, πρόσεχε!!! Συνέχισε να δουλεύεις λες και δεν είσαι επιτυχών. Κίνδυνος ενόψει, να γίνει ανυπόφορη η εργασία σου! Θα είναι τότε πολύ δύσκολα, και έχουμε δρόμο μπροστά μας....
|
|
|
Post by thanos2 on May 28, 2024 7:18:23 GMT
Νομίζω διακόπτεται αυτόματα με το που ενημερώνεται ο ασφαλιστικός φορέας. Πάρε τηλέφωνο στο 1555 πάτα το 2 που είναι για ΔΥΠΑ. Είναι 24 ώρες το 24ωρο. Μην δώσεις ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και γενικότερα κανένα σου στοιχείο. Πήγαινε το πλαγίως " υπάρχει πιθανότητα αλλά είμαι επιλαχών κλπ....τι γίνεται κλπ' Δεν διακόπτεται αυτόματα δυστυχώς. Στην δυπα πετάνε αετό. Πρέπει να τους ενημερώσει ο ίδιος όταν διοριστεί με το καλό. Το αναφέρω γιατί πολλές φορές όταν δίνουν επιδόματα και ο εργαζόμενος βρίσκει δουλειά και δεν τους ενημερώνει τότε βάζουν και πρόστιμα. Στην περίπτωση του φίλου βέβαια που δεν παίρνει καποιο επίδομα, δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο θέμα. Απλά αναφέρω πως λειτουργούν Και δω σχετικός είσαι asxetouli. Ζητούν πλέον να τους ενημερώσεις με e mail οτι έπιασες δουλειά.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 28, 2024 7:44:36 GMT
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Λογικά θα κάνω ανανέωση, ίσως πρώτα επικοινωνήσω και με την ΔΥΠΑ να ρωτήσω περισσότερα! Επίδομα δεν παίρνω, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα, μπορείς να κάνεις κανονικά την ανανέωσή σου. Απλά όταν θα λήξει η διάρκεια του δελτίου ανεργίας σου δεν θα κάνεις καμία απολύτως ενέργεια, μιας και θα είσαι ήδη διορισμένος στην ΥΠΑ. Την πραγματικότητα θα απεικονίσεις με την ανανέωση του δελτίου ανεργίας σου. Δεν εξαπατάς κανέναν, αυτή τη στιγμή είσαι άνεργος.
|
|
borges80
Buzz
Γέλα παλιάτσο....
Member is Online
|
Post by borges80 on May 28, 2024 8:50:48 GMT
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 28, 2024 8:55:06 GMT
Καλημέρα σε όλους! Υπάρχει κάποιος συνάδελφος ΤΕ που να έχει περάσει στον ΕΦΚΑ και να έχει επικοινωνήσει με τον φορέα;
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 28, 2024 9:03:56 GMT
Πηγή: skai.gr
Σήμερα η Κεραμέως
|
|
|
Post by thanos2 on May 28, 2024 9:29:02 GMT
Πηγή: skai.gr Σήμερα η Κεραμέως Κρατάμε τον Ιούλιο για τους ΠΕ. Σαν να έφτασε ο κομπος στο χτενι μου φαίνεται. Για να δούμε...Περιμένουμε και την οργη του πασά!!!! Έτσι μας είπε. Καμία ανοχή σε παρατυπίες .... κτλ. κτλ σε κανέναν....
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 28, 2024 9:30:17 GMT
Πηγή: skai.gr Σήμερα η Κεραμέως Κρατάμε τον Ιούλιο για τους ΠΕ. Σαν να έφτασε ο κομπος στο χτενι μου φαίνεται. Για να δούμε...Περιμένουμε και την οργη του πασά!!!! Έτσι μας είπε. Καμία ανοχή σε παρατυπίες .... κτλ. κτλ σε κανέναν.... Τι άλλο είπε; Πασά; Παρατυπίες;
|
|
|
Post by thanos2 on May 28, 2024 9:35:16 GMT
Κρατάμε τον Ιούλιο για τους ΠΕ. Σαν να έφτασε ο κομπος στο χτενι μου φαίνεται. Για να δούμε...Περιμένουμε και την οργη του πασά!!!! Έτσι μας είπε. Καμία ανοχή σε παρατυπίες .... κτλ. κτλ σε κανέναν.... Τι άλλο είπε; Πασά; Παρατυπίες; Ο πασάς έτσι μας ειπε... Οχι τώρα... Απο την ώρα που έγινε πασας... Αντε μη με ξυνεις κι άλλο....κατάλαβες νομίζω....
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 28, 2024 9:53:04 GMT
|
|