|
Post by nickthegreek on May 29, 2024 10:00:34 GMT
Καλημέρα σε όλους. Ήμουν υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ (πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ) με ημερομηνία πρόσληψης/αποχώρησης 16/4/2021 - 10/2/2023. Πήρα τηλέφωνο στο ΑΣΕΠ για το εάν υπάρχει κώλυμα διορισμού στην 3γβ και η απάντηση ήταν το άρθρο 17 του νόμου 4765/2021: Τακτικοί υπάλληλοι των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2 έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων των φορέων αυτών, μετά από την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία διορισμού ή πρόσληψής τους, με εξαίρεση τη συμμετοχή σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων κατηγορίας ανώτερης αυτής του διορισμού ή της πρόσληψής τους. Πάντως πενταετία για εμένα δεν έχει παρέλθει. Τι μπορεί να καταλάβει κάποιος από αυτό? Ο ΔΕΔΔΗΕ ανήκει στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 2 του 4765/2021? Γνωρίζει κάποιος/α με ανάλογη εμπειρία? Καλημέρα. Η πρόσληψη σου έγινε με διαδικασίες ΑΣΕΠ ή έγινε από τον ΔΕΔΔΗΕ με εποπτεία του ΑΣΕΠ (έλεγχο πινάκων); Ο ΔΕΔΔΗΕ από το 2019 έχει ιδιτικοποιηθεί και οι συμβάσεις που υπογραφούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι είναι ατομικές αορίστου χρόνου. Με ΑΣΕΠ εξ ολοκλήρου. Συγκεκριμένα ήταν η 7Κ/2018. Λες να έχω θέμα? Στο ΑΣΕΠ που πήρα τηλ ουσιαστικά δεν ήξεραν και με παρέπεμψαν στο υπουργειο εσωτερικών. Πάντως άν θυμάμαι καλά όταν υπέγραψα στον δεδδηε ήμουν απο τους τελευταιους με το παλιό καθεστως το 2021.
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 29, 2024 10:04:20 GMT
Ρε παιδιά επειδή τρομάζω με αυτά που διαβάζω
Ήμουν πέρυσι σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ από 08/22 εώς 08/23 ως ΠΕ Διοικητικός.
Υπάρχει περίπτωση το κώλυμα διορισμούς με τον 4765/21 να ισχύει και για εμένα;
|
|
|
Post by nickthegreek on May 29, 2024 10:09:12 GMT
Ρε παιδιά επειδή τρομάζω με αυτά που διαβάζω Ήμουν πέρυσι σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ από 08/22 εώς 08/23 ως ΠΕ Διοικητικός. Υπάρχει περίπτωση το κώλυμα διορισμούς με τον 4765/21 να ισχύει και για εμένα; Πάντως σε εμένα απάντησαν για Τακτικούς Υπάλληλους. Οπότε εσύ δεν θεωρώ ότι έχεις θέμα.
|
|
|
Post by asepita on May 29, 2024 10:09:47 GMT
Ρε παιδιά επειδή τρομάζω με αυτά που διαβάζω Ήμουν πέρυσι σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ από 08/22 εώς 08/23 ως ΠΕ Διοικητικός. Υπάρχει περίπτωση το κώλυμα διορισμούς με τον 4765/21 να ισχύει και για εμένα; Σε καμία περίπτωση. Σε προγράμματα ΟΑΕΔ και σχέσεις εργασίας ΙΔΟΧ δεν υπάρχει κανένα κώλυμα.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 29, 2024 10:10:35 GMT
Ουτε οι συμβασιουχοι με ΣΟΧ ανηκουν στους τακτικους υπαλληλους του ελληνικου δημοσιου.
|
|
|
Post by robinhood on May 29, 2024 10:11:11 GMT
Ρε παιδιά επειδή τρομάζω με αυτά που διαβάζω Ήμουν πέρυσι σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ από 08/22 εώς 08/23 ως ΠΕ Διοικητικός. Υπάρχει περίπτωση το κώλυμα διορισμούς με τον 4765/21 να ισχύει και για εμένα; Δεν κατείχατε την ιδιότητα του τακτικού υπαλλήλου (μονίμου ή αορίστου χρόνου). Τουναντίον είχατε υπογράψει σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το παραπάνω άρθρο που ανάρτησε ο φίλος μας αναφέρεται σε μια ρήτρα που αφορά τακτικούς υπαλλήλους. πχ διορίζεστε με το καλό σε μια θέση με την 3γβ. Για δικούς σας λόγους μένετε 2 έτη και "γράφετε εμπειρία" στη θέση αυτή. Έρχεται μια νέα προκήρυξη με μια θέση που θέλετε πιο πολύ. Έχετε τα μόρια να την πάρετε. Ωστόσο έχετε αποδεχτεί διορισμό και πλέον είστε τακτικός υπάλληλος (τακτικός υπάλληλος είναι τόσο ο μόνιμος, ο έχων δηλ. υπογράψει σύμβαση δημοσίου δικαίου, όσο και ο υπάλληλος ΙΔΑΧ). Το κώλυμα αφορά αυτή την κατηγορία προσωπικού όπως προκύπτει από τη διάταξη. Αν κάνω λάθος κάπου, παρακαλώ να συμπληρωθεί το μήνυμά μου ορθά. Καλησπέρα στην ομάδα! Edit: Σύμφωνα με το Γλωσσάρι ΑΣΕΠ (λήμμα ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ) ισχύει το εξής: Το προσωπικό που υπηρετεί είτε με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου είτε με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών, όπου εντάσσεται. Η κτήση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας και η ίδρυση της υπαλληλικής σχέσης επέρχεται με τον διορισμό.
|
|
|
Post by konstantinos84 on May 29, 2024 10:13:46 GMT
Ευχαριστώ παιδιά!
Είμαι 40, αγχώδης και με κληρονομικότητα για καρδιά.
Στον τόπο θα μείνω.
|
|
|
Post by robinhood on May 29, 2024 10:15:41 GMT
Ευχαριστώ παιδιά! Είμαι 40, αγχώδης και με κληρονομικότητα για καρδιά. Στον τόπο θα μείνω. Ουδείς λόγος άγχους εν προκειμένω! Δεν έχετε κάποιο τέτοιο θέμα. Όλα θα πάνε υπέρλαμπρα. Αισιοδοξία και ελάχιστη ακόμα υπομονή. Έφτασε σχεδόν ο Ιούνιος πια.
|
|
|
Post by valvaat on May 29, 2024 10:18:48 GMT
Καλημέρα. Η πρόσληψη σου έγινε με διαδικασίες ΑΣΕΠ ή έγινε από τον ΔΕΔΔΗΕ με εποπτεία του ΑΣΕΠ (έλεγχο πινάκων); Ο ΔΕΔΔΗΕ από το 2019 έχει ιδιτικοποιηθεί και οι συμβάσεις που υπογραφούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι είναι ατομικές αορίστου χρόνου. Με ΑΣΕΠ εξ ολοκλήρου. Συγκεκριμένα ήταν η 7Κ/2018. Λες να έχω θέμα? Στο ΑΣΕΠ που πήρα τηλ ουσιαστικά δεν ήξεραν και με παρέπεμψαν στο υπουργειο εσωτερικών. Πάντως άν θυμάμαι καλά όταν υπέγραψα στον δεδδηε ήμουν απο τους τελευταιους με το παλιό καθεστως το 2021. Αν είχες προσληφθεί με τον μόμο 2190 ΑΣΕΠ και είχες κάνει εγγραφή στο μητρώο του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημόσιου τομέα, τότε πιθανόν να έχεις θέμα. Ξέρω σίγουρα ότι όσοι είχαν υπογράψει τις νέες συμβάσεις δεν έχουν θέμα (Ήταν ατομικές, ούτε καν ορκίστηκαν...)
|
|
|
Post by thanos2 on May 29, 2024 10:24:55 GMT
Ευχαριστώ παιδιά! Είμαι 40, αγχώδης και με κληρονομικότητα για καρδιά. Στον τόπο θα μείνω. Ουδείς λόγος άγχους εν προκειμένω! Δεν έχετε κάποιο τέτοιο θέμα. Όλα θα πάνε υπέρλαμπρα. Αισιοδοξία και ελάχιστη ακόμα υπομονή. Έφτασε σχεδόν ο Ιούνιος πια. Αμαν βρε αδερφέ.... Τι ταν αυτό; Σαν διάγγελμα απο τα επέκεινα!!!! Αντε ρε Κωνσταντίνε μην στεναχωριέσαι... Μόλις τελειώσουν οι πανελλήνιες θα σε πάρω να πάμε να δούμε τα Άγραφα. Κερασμένα όλα απο εμένα!!!!
|
|
|
Post by robinhood on May 29, 2024 10:26:42 GMT
Ουδείς λόγος άγχους εν προκειμένω! Δεν έχετε κάποιο τέτοιο θέμα. Όλα θα πάνε υπέρλαμπρα. Αισιοδοξία και ελάχιστη ακόμα υπομονή. Έφτασε σχεδόν ο Ιούνιος πια. Αμαν βρε αδερφέ.... Τι ταν αυτό; Σαν διάγγελμα απο τα επέκεινα!!!! Αντε ρε Κωνσταντίνε μην στεναχωριέσαι... Μόλις τελειώσουν οι πανελλήνιες θα σε πάρω να πάμε να δούμε τα Άγραφα. Κερασμένα όλα απο εμένα!!!! χαχαχαχαχα!!!
|
|
|
Post by nickthegreek on May 29, 2024 10:27:49 GMT
Με ΑΣΕΠ εξ ολοκλήρου. Συγκεκριμένα ήταν η 7Κ/2018. Λες να έχω θέμα? Στο ΑΣΕΠ που πήρα τηλ ουσιαστικά δεν ήξεραν και με παρέπεμψαν στο υπουργειο εσωτερικών. Πάντως άν θυμάμαι καλά όταν υπέγραψα στον δεδδηε ήμουν απο τους τελευταιους με το παλιό καθεστως το 2021. Αν είχες προσληφθεί με τον μόμο 2190 ΑΣΕΠ και είχες κάνει εγγραφή στο μητρώο του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημόσιου τομέα, τότε πιθανόν να έχεις θέμα. Ξέρω σίγουρα ότι όσοι είχαν υπογράψει τις νέες συμβάσεις δεν έχουν θέμα (Ήταν ατομικές, ούτε καν ορκίστηκαν...) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν είχα ορκιστεί ούτε εγώ. Έχω χάσει την σύμβαση που υπέγραψα τότε. Πως μπορώ να ελέγξω την εγγραφή μου ή όχι στο μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημόσιου τομέα?
|
|
|
Post by kardim on May 29, 2024 10:30:11 GMT
Ευχαριστώ παιδιά! Είμαι 40, αγχώδης και με κληρονομικότητα για καρδιά. Στον τόπο θα μείνω. Και να ήσουνα μόνο εσύ αγχώδης εδώ μέσα! Κοντός ψαλμός πλέον. Λίγο έμεινε!
|
|
|
Post by valvaat on May 29, 2024 10:32:32 GMT
Αν είχες προσληφθεί με τον μόμο 2190 ΑΣΕΠ και είχες κάνει εγγραφή στο μητρώο του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημόσιου τομέα, τότε πιθανόν να έχεις θέμα. Ξέρω σίγουρα ότι όσοι είχαν υπογράψει τις νέες συμβάσεις δεν έχουν θέμα (Ήταν ατομικές, ούτε καν ορκίστηκαν...) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν είχα ορκιστεί ούτε εγώ. Έχω χάσει την σύμβαση που υπέγραψα τότε. Πως μπορώ να ελέγξω την εγγραφή μου ή όχι στο μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημόσιου τομέα? Να είσαι καλά. εύχοαμαι να μην έχεις κώλυμα και να διοριστείς κανονικά. Λογικά θα υπάρχουν αποφάσεις στο διαύγεια. Ή μπορείς να ρωτήσεις το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του ΔΕΔΔΗΕ ή το υπουργείο εσωτερικών το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Ξέρω ότι οι νέες συμβάσεις έγιναν μετά από προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ με μόρια και συνέντευξη. Ενώ παλαιότερα γινόταν μέσω προκήρυξης ΑΣΕΠ με φεκ οριστικών και φεκ διοριστέων..
|
|
|
Post by Persefoni on May 29, 2024 10:47:18 GMT
Καλησπέρα στην ομάδα. Λογικά θα έχει ξαναναρτηθεί στο φόρουμ, αλλά το έχω χάσει. Υπάρχει κάποιο λινκ με τις θέσεις/υπηρεσίες που έχουν εγκριθεί για το 2024 και θα ενταχθούν στην επόμενη προκήρυξη ΓΒ; Ψάχνω και δεν βρίσκω κάτι, ωστόσο διάβασα εδώ ότι έχει βγει η σχετική λίστα. Ευχαριστώ πολύ! Στην 1η σελίδα του 3ΓΒ τα έχω όλα γενικά... Για νέα και επόμενες ΓΒ κλπ, τα μαζεύω εδώ... esdda2.freeforums.net/post/49105Δες στο: 15/11/23 ~ Θέσεις Προγραμματισμού Προσλήψεων 2024
|
|