|
Post by Asxetoulis on Oct 23, 2024 4:23:32 GMT
|
|
|
Post by kotonos on Oct 23, 2024 5:02:02 GMT
Καλημέρα παίδες!
Τελικά ποιος ψήφισε το νομοσχέδιο; Άκουσα σήμερα το πρωί στο REAL FM πως υπερψήφισαν ΝΔ και Πλεύση Ελευθερίας και όλοι οι άλλοι παρών! Δεν είπαν περισσότερες λεπτομέρειες. Ισχύει αυτό; Ούτε ένας δεν βρέθηκε να πει όχι; Έτσι για την τιμή των όπλων... και της αντιπολίτευσης!
|
|
|
Post by dimosio on Oct 23, 2024 5:21:58 GMT
Καλημέρα. Κατα πλειοψηφία μόνο η ΝΔ το ψήφισε. Υπαρχουν τα πρακτικά κ στο τέλος αναφέρονται κ οι ψήφοι κατά άρθρων. Ειναι πολύ μεγάλο αρχείο κ δεν ανεβαίνει εδώ.
|
|
|
Post by teoperi on Oct 23, 2024 5:22:04 GMT
Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο κάτι. Εγώ προσωπικό όφελος δεν έχω κανένα και ούτε έχω μάθει να λειτουργώ κατα το δοκούν. Εγώ είμαι ήδη διορισμένος στην ΑΑΔΕ μισό χρόνο τώρα και ούτε γνωστό δεν έχω του 1Γ για να θέλω να διοριστεί ούτε τίποτα, ίσα ίσα που είμαι απο τους ελάχιστους που έχουν παραμείνει στο φόρουμ μόνο και μόνο για να βοηθήσω όσους έχουν απορίες σχετικά με την υπηρεσία. Παρόλα αυτά θεωρώ (και προφανώς και η ίδια η υπηρεσία) οτι υπηρεσίες όπως η ΑΑΔΕ δεν θα έπρεπε να απορροφούν απο γενικούς διαγωνισμούς. Με τον ίδιο διαγωνισμό δηλαδή που προσλαμβάνουν στο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς με τα ίδια ακριβώς κριτήρια να προσλαμβάνουν και την ΥΠΑ και στην ΑΑΔΕ κτλ. Όσοι μπήκαν με τώρα με την 2ΓΒ & 3ΓΒ ήταν τυχεροί και εξήγησα και τους λόγους που έγινε αυτό. Όσον αφορά τώρα τους πίνακες προηγούμενων διαγωνισμών και αμα ήταν αναπληρώσεις όσοι καλέστηκαν, δεν το γνωρίζω, δεν είχα ξαναδώσει ποτέ στο ΑΣΕΠ, μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λέτε. Και ούτε έδωσα στον 2Γ για να με αφορά άμεσα. Σε κάθε περίπτωση η 2Γ δεν προέβλεπε θέσεις για την ΑΑΔΕ. Μένει τώρα να δούμε πόσοι θα καλεστούν απο τον 1Γ και πόσοι απο τον 2Γ.
|
|
|
Post by dimosio on Oct 23, 2024 5:23:04 GMT
Καλημέρα. Κατα πλειοψηφία μόνο η ΝΔ το ψήφισε. Υπαρχουν τα πρακτικά κ στο τέλος αναφέρονται κ οι ψήφοι κατά άρθρων. Ειναι πολύ μεγάλο αρχείο κ δεν ανεβαίνει εδώ. Attachments:
|
|
|
Post by aris78 on Oct 23, 2024 5:24:47 GMT
|
|
|
Post by dimosio on Oct 23, 2024 5:27:18 GMT
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 23, 2024 5:47:44 GMT
Αααα...!!!! Πολύ σημαδιακό κι αυτό!!! (!?!?)
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 23, 2024 6:03:21 GMT
Επίσης φίλε, λέει ανακρίβειες. Και εγώ έχω μείνει έξω απο προηγούμενους. Και στην 1Γ με 49. Πολιτικό καθαρά το θέμα επιλογής . Συμφωνώ με την Περσεφόνη. Η ΑΑΔΕ να καλύψει τα κενά θέλει αλλά θα ήταν πιθανό μέχρι και να πάρει κάποιους απο την 1Γ και να περισσέψουν αφού φαντάσου στον dedicated διαγωνισμό ήταν 800 θέσεις και μετά στον 2Γ άλλες 500 περίπου ( μπορει κ λιγότερες). Άρα τι λέμε τώρα . Καλημέρα αυτό προσπαθούμε να εξηγήσουμε. Ούτε είμαστε χθεσινοί από τέτοιες διαδικασίες αλλά ούτε τρώμε κοντόχοντρο. Το να τις δώσουν με κάποιο τρόπο όπου θέλουν δικαίωμα τους. Το στενάχωρο είναι όμως να καυτηριάζουμε συνεχώς καταστάσεις όπως ειδικές προϋπηρεσίες, νομιμοποιήσεις με διατάγματα κλπ και όταν έρχεται το πιθανό προσωπικό ώφελος να τα ξεχνάμε όλα. Όλες διαφορετικές περιπτώσεις ήταν αλλά όλες με κάποιο νόμο έγιναν νομότυπες και δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει κανείς πλέον. Λέω ότι ο 2Γ ασχέτως αν δεν είναι ειδικός διαγωνισμός ή οι επιτυχόντες του κατάλληλοι ή όχι, οι θέσεις της ααδε δόθηκαν νόμιμα με μια απόφαση και δεν επιδέχονται δικαστικής αμφισβήτησης. Γιατί; Γιατί είναι η μόνη ενεργή δεξαμενή απορρόφησης δημοσίων υπαλλήλων. Ο 1Γ χρειάστηκε νομοθετική ρύθμιση γιατί νομικά θεωρούνταν ότι απέτυχαν λόγω του ότι ήταν κάτω της βάσης, με νομοθετική ρύθμιση έγιναν επιτυχόντες και πάλι όμως έληξε η διαδικασία αφού ο σκοπός του διαγωνισμού για τις 822 θέσεις επετεύχθη. Για να τους επαναφέρουν χρειάστηκε δεύτερη νομοθετική ρύθμιση. Αν ήταν απλό δεν θα χρειαζόταν η δεύτερη ρύθμιση αλλά θα είχαν δωθεί εκεί από την αρχή. Αν ήθελαν ξεκάθαρα πράγματα μπορούσαν να είχαν κάνει φέτος πχ νέο γραπτό για ααδε είτε χωρίς βαθμολογική βάση είτε χωρίς προσμέτρηση μορίων. Δεν ήταν δύσκολο μετά από 2-3 χρόνια. Απλά υπήρχε η πίεση από παντού. Τέλος πάντων πολύ το εξάντλησα Δε θα εκπλαγώ, να δούμε προσεχώς μείωση της βάσης γνωστικου στο 50 για τον 2Γ.Μου φαίνεται επόμενος γραπτός, λίγο πριν τις επόμενες εκλογές, όπως σε μας. Θέμα απλής νομοθετικής ρύθμισης θα είναι κι αυτό!!! ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ!!! Αυτό το κράτος μπορεί να μην έχει τροφή για το λαό του.... αλλά απο ελπίδες όσες θέλει!!!!!
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 23, 2024 6:26:20 GMT
Καλημέρα αυτό προσπαθούμε να εξηγήσουμε. Ούτε είμαστε χθεσινοί από τέτοιες διαδικασίες αλλά ούτε τρώμε κοντόχοντρο. Το να τις δώσουν με κάποιο τρόπο όπου θέλουν δικαίωμα τους. Το στενάχωρο είναι όμως να καυτηριάζουμε συνεχώς καταστάσεις όπως ειδικές προϋπηρεσίες, νομιμοποιήσεις με διατάγματα κλπ και όταν έρχεται το πιθανό προσωπικό ώφελος να τα ξεχνάμε όλα. Όλες διαφορετικές περιπτώσεις ήταν αλλά όλες με κάποιο νόμο έγιναν νομότυπες και δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει κανείς πλέον. Λέω ότι ο 2Γ ασχέτως αν δεν είναι ειδικός διαγωνισμός ή οι επιτυχόντες του κατάλληλοι ή όχι, οι θέσεις της ααδε δόθηκαν νόμιμα με μια απόφαση και δεν επιδέχονται δικαστικής αμφισβήτησης. Γιατί; Γιατί είναι η μόνη ενεργή δεξαμενή απορρόφησης δημοσίων υπαλλήλων. Ο 1Γ χρειάστηκε νομοθετική ρύθμιση γιατί νομικά θεωρούνταν ότι απέτυχαν λόγω του ότι ήταν κάτω της βάσης, με νομοθετική ρύθμιση έγιναν επιτυχόντες και πάλι όμως έληξε η διαδικασία αφού ο σκοπός του διαγωνισμού για τις 822 θέσεις επετεύχθη. Για να τους επαναφέρουν χρειάστηκε δεύτερη νομοθετική ρύθμιση. Αν ήταν απλό δεν θα χρειαζόταν η δεύτερη ρύθμιση αλλά θα είχαν δωθεί εκεί από την αρχή. Αν ήθελαν ξεκάθαρα πράγματα μπορούσαν να είχαν κάνει φέτος πχ νέο γραπτό για ααδε είτε χωρίς βαθμολογική βάση είτε χωρίς προσμέτρηση μορίων. Δεν ήταν δύσκολο μετά από 2-3 χρόνια. Απλά υπήρχε η πίεση από παντού. Τέλος πάντων πολύ το εξάντλησα Δε θα εκπλαγώ, να δούμε προσεχώς μείωση της βάσης γνωστικου στο 50 για τον 2Γ.Μου φαίνεται επόμενος γραπτός, λίγο πριν τις επόμενες εκλογές, όπως σε μας. Θέμα απλής νομοθετικής ρύθμισης θα είναι κι αυτό!!! ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ!!! Αυτό το κράτος μπορεί να μην έχει τροφή για το λαό του.... αλλά απο ελπίδες όσες θέλει!!!!! Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι άδικο γιατί όσοι είναι κάτω του 55 ήδη έχουν αποτύχει και από την άλλη θα μπορούσαν να λάβουν θέση ενός που πέρασε με 57. Ακόμα και οι 17 ερωτήσεις δώρο ήταν άδικες και πιθανόν να αδίκησαν κάποιους στην πορεία. Αν ήταν να υπάρξει πτώση βάσης θα το είχαν κάνει ήδη με τους δασοπόνους αλλά και με τους ΤΕ και ΠΕ στις ειδικότητες που έχουν αδειάσει ήδη. Τα πάντα ρει στη θεωρία αλλά στη πράξη αλλάζουν τα πράγματα εκεί και μόνο εκεί που υπάρχει αγώνας και πίεση. Όταν περιμένεις το φρούτο να ωριμάσει και να πέσει πιθανό να το έχει πάρει κάποιος άλλος πριν από εσένα
|
|
|
Post by dimosio on Oct 23, 2024 6:28:58 GMT
Αν δείτε τα σχόλια της δημόσιας διαβούλευσης για εκείνο το νομοσχέδιο που έριχνε τη βάση, θα δείτε κ πόσοι άλλοι -εκτός διαγωνισμού- ηθελαν κ διεκδικούσαν τις θέσεις ΑΑΔΕ που ειχαν περισσέψει. Και σε συναντήσεις με την ηγεσία της ΑΑΔΕ πήραν θετικές υποσχέσεις ότι θα μελετηθεί σοβαρά το θέμα διότι η ΑΑΔΕ χρειαζόταν επειγόντως προσωπικό. Υπήρχαν κ δημοσιεύματα κ συνεντεύξεις συνδικαλιστών κ του κ Πιτσιλή για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό της ΑΑΔΕ.
Συμπερασμα: οι υποσχέσεις ποτέ δεν εβλαψαν κανέναν.
|
|
|
Post by thanos2 on Oct 23, 2024 6:36:59 GMT
Δε θα εκπλαγώ, να δούμε προσεχώς μείωση της βάσης γνωστικου στο 50 για τον 2Γ.Μου φαίνεται επόμενος γραπτός, λίγο πριν τις επόμενες εκλογές, όπως σε μας. Θέμα απλής νομοθετικής ρύθμισης θα είναι κι αυτό!!! ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ!!! Αυτό το κράτος μπορεί να μην έχει τροφή για το λαό του.... αλλά απο ελπίδες όσες θέλει!!!!! Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι άδικο γιατί όσοι είναι κάτω του 55 ήδη έχουν αποτύχει και από την άλλη θα μπορούσαν να λάβουν θέση ενός που πέρασε με 57. Ακόμα και οι 17 ερωτήσεις δώρο ήταν άδικες και πιθανόν να αδίκησαν κάποιους στην πορεία. Αν ήταν να υπάρξει πτώση βάσης θα το είχαν κάνει ήδη με τους δασοπόνους αλλά και με τους ΤΕ και ΠΕ στις ειδικότητες που έχουν αδειάσει ήδη. Τα πάντα ρει στη θεωρία αλλά στη πράξη αλλάζουν τα πράγματα εκεί και μόνο εκεί που υπάρχει αγώνας και πίεση. Όταν περιμένεις το φρούτο να ωριμάσει και να πέσει πιθανό να το έχει πάρει κάποιος άλλος πριν από εσένα Αυτό θα γίνει, αφού στερέψει η δεξαμενή μας. Μέχρι τις επόμενες εκλογές, δε βλέπω άλλο καθολικό διαγωνισμο..... Για αν θα βολευτούν πληρως με μίνι... κι αυτό νομίζω οτι χωλαίνει. Οι δασοπόνοι ως πείραμα δεν ξέρουμε ακόμα πως θα πανε!!! Όλα ρευστά λοιπόν κατ εμέ. Όπως είπες.... γιατί δε κάναν ειδικά διαγώνισμο για ααδε;
|
|
|
Post by Asxetoulis on Oct 23, 2024 6:39:57 GMT
Με το νομοσχέδιο προβλέπεται μονιμοποίηση ΑΜΕΑ συμβασιούχων σε κοινωφελείς οργανισμούς δήμων που έκλεισαν. Τι αφορά; Άτομα πριν τη σύνταξη; Νόμιζα ότι υπήρχε ο διαγωνισμός αμεα
|
|
|
Post by konkon on Oct 23, 2024 6:44:19 GMT
Καλημέρα σε όλους!
Βλέπω το άρθρο 7 που λέει: «2. Τακτικοί υπάλληλοι των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2 έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων των φορέων αυτών, μετά από την παρέλευση δεκαετίας από την ημερομηνία διορισμού ή πρόσληψής τους, με εξαίρεση τη συμμετοχή σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων κατηγορίας ανώτερης αυτής του διορισμού ή της πρόσληψής τους. 3. Η εξαίρεση της παρ. 2 ως προς τη δεκαετία εφαρμόζεται αναλόγως και στους υπαλλήλους κατηγορίας Π.Ε. για συμμετοχή σε προκήρυξη πλήρωσης θέσεων Ε.Ε.Π.».
Άρα κάποιος που διορίζεται ως ΠΕ μπορεί να πάρει μέρος σε διαγωνισμό για θέσεις Ε.Ε.Π. και πριν την δεκαετία, καταλαβαίνω ορθά?
|
|
iraklee
Pink Panther
Member is Online
|
Post by iraklee on Oct 23, 2024 6:51:34 GMT
Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο κάτι. Εγώ προσωπικό όφελος δεν έχω κανένα και ούτε έχω μάθει να λειτουργώ κατα το δοκούν. Εγώ είμαι ήδη διορισμένος στην ΑΑΔΕ μισό χρόνο τώρα και ούτε γνωστό δεν έχω του 1Γ για να θέλω να διοριστεί ούτε τίποτα, ίσα ίσα που είμαι απο τους ελάχιστους που έχουν παραμείνει στο φόρουμ μόνο και μόνο για να βοηθήσω όσους έχουν απορίες σχετικά με την υπηρεσία. Παρόλα αυτά θεωρώ (και προφανώς και η ίδια η υπηρεσία) οτι υπηρεσίες όπως η ΑΑΔΕ δεν θα έπρεπε να απορροφούν απο γενικούς διαγωνισμούς. Με τον ίδιο διαγωνισμό δηλαδή που προσλαμβάνουν στο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς με τα ίδια ακριβώς κριτήρια να προσλαμβάνουν και την ΥΠΑ και στην ΑΑΔΕ κτλ. Όσοι μπήκαν με τώρα με την 2ΓΒ & 3ΓΒ ήταν τυχεροί και εξήγησα και τους λόγους που έγινε αυτό. Όσον αφορά τώρα τους πίνακες προηγούμενων διαγωνισμών και αμα ήταν αναπληρώσεις όσοι καλέστηκαν, δεν το γνωρίζω, δεν είχα ξαναδώσει ποτέ στο ΑΣΕΠ, μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λέτε. Και ούτε έδωσα στον 2Γ για να με αφορά άμεσα. Σε κάθε περίπτωση η 2Γ δεν προέβλεπε θέσεις για την ΑΑΔΕ. Μένει τώρα να δούμε πόσοι θα καλεστούν απο τον 1Γ και πόσοι απο τον 2Γ. Στην ΥΠΑ δεν προσέλαβαν με τα ίδια κριτήρια που προσλαμβάνουν στο Λαογραφικό Μουσέιο Καστοριάς. Έδωσαν τις ίδιες εξειδικευμένες εξετάσεις που έδιναν και στους προηγούμενους διαγωνισμούς της ΥΠΑ και με αυξημένη μάλιστα βάση όσοι διορίστηκαν μέσω 2ΓΒ και 3ΓΒ
|
|